נגישות
נגישות

פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - אורולוגיה
הגדלה שפירה של בלוטת הערמונית (פרוסטטה) הינה תהליך פיזיולוגי המופיע עם הגיל. לאחוז ניכר מהגברים מעל גיל 50 יש בלוטת ערמונית מוגדלת. הנתונים מראים שאחד מכל שני גברים בגיל 50 סובל מבעיית ערמונית מוגדלת. ככל שעולה הגיל מתרחבת התופעה. תסמינים עיקריים של ערמונית מוגדלת באים לידי ביטוי כאשר הבלוטה גדלה לכיוון השופכה וגורמת לקושי במתן שתן. פורום בלוטת ערמונית מוגדלת הוא המקום להתייעץ בנושאים הקשורים לבעיות במתן שתן, דחיפות ותכיפות, מאמץ בזמן מתן שתן, התעוררות מספר פעמים בלילה על מנת להטיל שתן וכדומה. פורום זה הוא המקום לשאול על תופעות אלו, על הטיפול בהן ועל דרכי התמודדות. בואו לדבר על זה בפורום בלוטת ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת.
1966 הודעות
1843 תשובות מומחה

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

04/02/2014 | 09:02 | מאת: ישראל

לפעמים אני שוכח לקחת את הכדור אומניק ואני משתן יותר. האם זה קשור ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אכן יכול להיות קשר. אומניק עוזר לריקון יעיל ומלא יותר של השתן, אם אתה שוכל ליטול התכיפות במתן השתן עולה (לא כמות השתן) כי כנראה אינך מתרוקן באופן יעיל. הקפד על נטילה קבועה.

01/02/2014 | 19:48 | מאת: רימי

שלום, ברצוני לדעת האם וכיצד אוכל לקבוע תור למרפאה בתל-אביב. הנני חברת קופ"ח כללית תושבת הצפון.

שלום רב, התקשרי *2700 בקשי תור אלי למרפאה במגדל המאה,רח' אבן גבירול 124 ת"א

בן 52 .בדיקות אולטרסוונד כליות +וערמונית תקינות. וגם בדיקות שתן ודם תקינות בהחלט. ערמונית לא לא מוגדלת. למרות זאת ישנו קושי בהטלת השתן. אחרי שמתחיל לצאת השתן אז ישנה זרימה טובה ומפסיק לכאוב . גם בלילה רץ מספר פעמים עם קושי להתאפק וכשמגיעים לאסלה לוקח זמן עד שמתתחיל לצאת השתן. האם אפשר לקבל כיוון של הבחנה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, יש הרבה סיבות להפרעות במתן השתן שאינן רק הגדלת הערמונית. כלומר גודלה של הערמונית לא תמיד קובע את חומרת התסמינים. אם נשללה דלקת ובכל זאת יש קושי לרוקן עדיין ניתן לתת לך תרופות לשיפור זרימת השתן ובהתאם לתגובתך להחליט מה יהיה ההמשך- האם להרחיב בירור לבדיקות נוספות או לא. דבר עם האורולוג המטפל שלך. ניתן לנסות טיפול צמחי (למשל פרמיקסון) או חוסמי אלפא (למשל אומניק/קסטראל ודומיהם) כל התרופות במרשם רופא כמובן ולאחר בדיקה גופנית.

29/01/2014 | 20:22 | מאת: אריה

בבדיקה זרימת שתן שעשיתי התוצאה הייתה 14 שארית שתן 134cc טמסולוסין. האם לא כדאי לנתח אם כן איזו שיטה מומלצת סלולרי שלי 0528905420 תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אריה שלום, אתה מוזמן לבקר בפורום הייעודי בנושא ניתוח ערמונית/פרוסטטה מוגדלת. לחץ כאן למעבר לפורום http://www.doctors.co.il/forum-104

שלום רב, מהנתונים שציינת קשה לתת לך תשובה מלאה כי חסרים פרטים. אם אתה נוטל טמסולין ואין הטבה ובהינתן שאריות שתן אכן בסופו של דבר יהיה צורך בניתוח, אך לפני כן ניתן לנסות טיפולים תרופתיים נוספים ולהשלים בירור. שיטת הניתוח וגישתו יקבעו לפי גודלה של הערמונית, העדפות המנתח והעדפותיך שלך. אתה יכול לפונת כאן לפורום ניתוחי ערמונית ובכל מקרה חייב להבדק ולהתייעץ אישית עם אורולוג מומחה.

29/01/2014 | 17:19 | מאת: טטט

כליה ימנית: באורך כ-9.2 ס"מ, מבנה תקין ללא אבנים וללא הידרונפרוזיס. כליה שמאלית: באורך כ-9.9 ס"מ, מבנה תקין ללא אבנים וללא הידרונפרוזיס. שלפוחית שתן בעלת דפנות סדירים ערמונית בגודל 2.6X3.2X2.2 ס"מ (10 סמ"ק) שארית שתן 27 סמ"ק

לקריאה נוספת והעמקה

בדיקה תקינה

לד"ר שירה שלום. לפני חודשיים היללתי ושיבחתי את התרופה מינרין מלט-120 מק"ג שנרשמה לי ע"י האורולוג,היום הייתי ממליץ על פרס נובל לממציאי התרופה, לא צריבה במתן השתן,לא קושי במתן השתן,לא טפטוף,או אי התרוקנות שלפוחית השתן והכי חשוב,שכחתי מה זה להתעורר בלילה למתן שתן. אלא שיש לי חשש משתי תופעת לוואי, א,כשבועיים אחרי התחלת השימוש בתרופה התחלתי להרגיש גירודים בכל הגוף,לפני שבוע התחלתי לקחת כדורים נגד גירוד(זילרג'י)יומיי הגירודים נרגעו ואחרי יומיים חזרו חזק יותר ,אע"פ שאני ממשיך לקחת את הכדור נגד גירודים. ב.פגיעה בחשק המיני . שאלתי היא-האם אלה תופעות ידועות בספרות הרפואית והאם יש התווית נגד התופעות,או כדורים ברמת איכות/יעילות כמו המינרין אבל ללא תופעות הלוואי? - תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שגב שלום, שמחה שהתרופה עוזרת. בעיון בעלון לצרכן של התרופה מצויין שעשויה להופיע פריחה לאחר שימוש ממושך אל לא כתוב דכבר על גרד. בכל מקרה אם התלונות לא חולפות כדאי לך להתייעץ עם רופא עור ואלרגיה, ולפיכ צורך להפסיק/להוריד מינון. בכל מקרה יש להתייעץ ולהבדק אצל הרופא המטפל שלך ולא רק כאן בפורום.

28/01/2014 | 18:15 | מאת: שמואל שריג

אני נוטל באופן קבוע רבטיו להפחתת הלחץ הריאתי . האם ניתן להשתמש גם ב דואודארט ?

שלום רב, עד כמה שידוע לי אין מניעה. רבטיו מכיל סילדנלפיל (חומר שעשוי לעזור לך גם לשפר את הזקפה). ניתן לקחתו יחד עם דואודרט אך לא באותו זמן אלא בהבדל של מס' שעות בין שני הכדורים למנוע תופעות לוואי של ירידת ל"ד.

28/01/2014 | 10:46 | מאת: שלמה

שלום רב, אני בן 54, מזה כחודש אני סובל מדלקת כרונית של הפרוסטטה. למרות הכאב איני רוצה להשתמש בתרופות כימיות. בשיחה בין חברים הסתבר שחבר שלי משתמש מספר חודשים בתרופה צמחית בשם פרמיקסון, שהאורולוג שלו רשם לו והוא מאוד מרוצה. האם את ממליצה על טיפול זה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב כיצד אתה יודע שיש לך דלקת בערמונית? כדאי לעבור בדיקה כולל תרביות שתן וזרע לפני החלטה על טיפול כלשהו. בכל מקרה פרמיקסון היא תרופה צמחית שיולה להקל על חלק מהתסמינים, בהשתנה- אם יש לך. יש לה גם אפקט אנטידלקתי אך אינה תחליף לאנטיביוטיקה!!

28/01/2014 | 09:39 | מאת: נועה

היי בוקר טוב בן זוגי ואני בזוגיות של שש שנים (פרק ב).הוא בן 56 ,אדם אופטימי ואנרגטי. בבדיקה אורולוגית לפני שנה ובאולטראסאונד נמצא שיש לו ערמונית גדולה. לאחרונה הוא נמנע מיחסי אישות וכאשר ביוזמתי שוחחנו על כך ,אמר לי שתוך כדי ואחרי ההתיחדות הוא מרגיש כאבים די חזקים באיזור פי הטבעת ומתחתיו ,וזמן מה לאחר מכן הוא מרגיש כאבים מפושטים בכל איזור האגן וגם בגב תחתון. עפ"י בקשתי הוא עשה בדיקות דם ושתן כולל תרבית שתן והכל יצא תקין כולל שקיעת דם ו-CRP. לדבריו, לאחר שגלש באינטרנט ,הוא הפסיק בתקופה האחרונה שוקולד,אלכוהול וקופאין. מסתבר שגם בעבר אחרי התייחדות היו לו כאבים (אבל פחות משמעותיים )בפי הטבעת ובאיזור שמתחתיו אבל הוא לא התייחס אליהם. ה-PSA יצא 129. מה יכולה להיות הסיבה לכאבים שציינתי? האם יתכן שיש לו דלקת ערמונית למרות התוצאות התקינות בבדיקות? האם קיום יחסים יכול לגרום לכך ומה עליו לעשות? תודה! בברכה נועה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך נועה. יכול להיות שכל מה שיש לבן זוגך היא דלקת בערמונית ועדיין לא ברור לי - האם כתבת שה PSA היה 129??? גם 12.9 זה לחלוטין גבוה ולא תקין- אם זו לא טעות חובה לגשת לבדיקת אורולוג בהקדם האפשרי, כולל בדיקה גופנית והמשך בירור לרמה המוגבת הזו! אם התכוונת ל- 1.29, זו רמה תקינה. יכול להיות שטיפול אנטיביוטי יעזור. אם הרמות גבוהות ככל הנראה יצטרך לעבור ביופסיות ערמונית.

26/01/2014 | 18:17 | מאת: אאא

שלום רב! ברצוני להתיעץ לגבי הבדיקות 1.7.2013= 5.9 22.7.2013=7.23 1.9.2013=5.62( לאחר אנטיביטיקה דלקת ערמונית ) 16.1.2014=5.44 אורלוג ממליץ על ביופסיה אני בן 53 אשתי בת 36 מנסים להרות האם עדיף לעשות ביופסיה או שאפשר להמתין מעונים להכנס לטיפולי IVF

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב לכל הדעות רמות PSA גבוהות בגילך מצריכות התייחסות. אם אכן היתה דלקת ערמונית כמובן שיש לשלול זאת. עדין זה משפיע על איכות הזרע וחשוב שתבדק ותטופל. אם אין עדות לזיהום יש לשקול ביוספיות לשלול סיבות ארות לעלית PSA. עליך גם לעבור בדיקה גופנית ידנית אצל האורולוג ולדון עמו בכל המשמעויות של ביופסיות, וזיהום בזרע כהשפעה על פיריון.

בן 58 וסובל מזה זמן רב מהגדלה של הערמונית.לאחרונה חשבתי על שילוב של תרופה צמחית אחרת בשם פרוסטמד פורטה פעם ביום! למותר לציין שאני כבר זמן רב נוטל קסטרל 10 מיליגרם עם 2 פרמיקסון.שאלתי היא:האם תהיה ריאקציה בין שלושת התרופות ואסור לקחתם יחד,או שאין בעיה ואפשר לקחתם בהפרש של זמן מסוים במהלך היום? האם בכלל לפי דעתך השילוב הזה יכול יותר להקל?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אין בעיה לשלב קסטראל עם טיפול צמחי. לא נראה לי יעיל לשלב בין שתי תרופות צמחיות אך אין לי מידע מבוסס מחקרית אם זה יעיל או לא. אם אתה מרגיש שמה שאתה נוטל כרגע לא עוזר זה הזמן לחזור לרופא המטפל ולשקול עמו מה שלב הטיפול הבא.

לצם שלום. אני לא רופא ולא מייעץ,אלא כותב לך מניסיוני האישי, ראשית מדוע 2 תרופות צמחיות???(פרוסטמד ופרמיקסטון)אלה 2 תרופות דומות כשהמרכיב העיקרי שלהן הוא הדקל הננסי(בתרופה אחת מוסיפים לדקל הננסי ליקופן,אבץ וסלניום ובתרופה השנייה מינרל אחר),אז מדוע לתת לחברות לחגוג על חשבוננו.? ,גם אני הסתובבתי בין התרופות הכימיות והצמחיות,עד שקבלתי מהאורולוג תרופה מצויינת בשם מנירין מלט 120 מק"ג למציצה רגע לפני השינה ותוך 4-5 ימים שכחתי מצריבה בשתן,בהפסקות בשתן ,מאי התרוקנות שלפוחית השתן ,,,ובעיקר שכחתי מה זה לקום 2-3 פעמים בלילה. למרות היעילות המקסימלית של התרופה יש לה 2 תופעות לוואי, א. הפרעה בתיפקוד המיני,אותה פותרים עם סיאליס,או לויטרה,(בגילים שלנו זה לא יוצא דופן להשתמש בתרופות אלה) ב.גירוד -יש לי גירודים קשים בעור כשבועיים מאז קבלת המינרין,גם כדורים נגד גירוד לא עוזרים-בינתיים ממתין לתשובה ממנהלת הפורום,אבל גם לזה אני מקווה שימצא פתרון. רוצה טיפ לפתרון טבעי/צמחי לפרוסטטה?- גרעיני דלעת. לפצח כל ערב כמות של פעמיים כף יד גרעיני דלעת קלויים מעט(אפשר גם לא קלויים),ללא מלח,אלא שיש כאן בעיה לוגיסטית של קניית הגרעינים וקלייתם ושמירה על מלאי,או לקנות שמן גרעיני דלעת ,בעיה נוספת-בגרעיני דלעת יש כמות גדולה של אומגה 6,על זה צריך להיות במעקב עם בדיקות דם. פירוט נוסף על טיפול בגרעיני דלעת אפשר למצוא באתר של סולגאר,אחרי שהם נותנים את הפתרונות עם תוספי המזון שהם מייצרים,הם נותנים עצות של "עשה זאת בעצמך"

24/01/2014 | 15:01 | מאת: ניר

שלום דר שירה אני גבר בן 37 רווק בריא בדכ עושה ספורט באופן קבוע 5 פעמים בשבוע אוכל אוכל בריא שותה אבקת חלבון לפני שנה התחיל לי קושי במתן שתן ממש הפעלת שרירי הבטן בשביל להשתין פניתי לאורלוג ששלח אותי לבדיקות התרוקנות ובדיקת גודל הערמונית הבדיקות יצאו תקינות חוץ מי רמת הטטסטורון שהיא היתה 10.20. לפני שבועים אחרי קיום יחסי מין חשתי כאב ולחץ באזור פי הטבעת פניתי שוב לאורולג נתן לי אנטיביוטיקה לחודש ימים ובדיקות דם רמת הטטסטרון נמוכה היא 9.20 שזה מאוד מתסכל אותי למה זה יורד האם דלקת בערמונית משפיעה על רמת הטטסטרון ?? ומה אני יכול לעשות כדי לעלות את הרמה לא וצה לקחת חומרים סינטטים

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, יכול להיות שחוץ מאבקות אתה נוטל תוספים כלשהם לבניית שריר? ססטרואידים חלילה? כל אלו עשויים להשפיע. כמוכן לפעמים דלקת בעקמונית משפיעה- לכן כרגע היתי נמנעת מבידקות טסטוסרון מיותרות שרק מלחיצות אותך-לא הבנתי למה בכלל נבדקה לך רמה זו כעת?? בנתיים טפל בתלונות ההשתנה והמנע מגירוי יתר לערמונית (פחות סקס/אופניים/אלכוהול/שוקולד..)

23/01/2014 | 20:20 | מאת: יעקב

זה מספר חודשים אני לוקח "דואורט" לאחר שהרופא החליף לי את האלפו-קלlx לאחרונה אני סובל מצריבה בעת מתן שתן. לפי הוראות הרופא הפסקתי את התרופה "דואודרט" של psa עשתה מאוד טוב. הייתי חודש ללא תרופה וכרגע אני מרגיש בעיות של מתן שתן קשיים. האם לחזור לאלפו קל? ומה אני עושה כשהצריבה לא חלפה.? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אם יש לך צריבה בד"כ רצוי לשלוח בדיקות שתן לשלול דלקת. במקרה שאין דלקת והצריבה ממשיכה מומלץ לשלוח בדיקות שתן לציטולוגיה ולשקטל צורך בציסטוסקופיה. לגבי הפרעות ההשתנה כדאי לחזור לדואודרט או לפחות לאלפו-קל כדי לשפר את ההתרוקנות- כמובן במרשם ובניטור הרפא המטפל שלך.

23/01/2014 | 20:17 | מאת: שרון

שלום, מזה חודש שאני סובלת ממשהו בבטן, התכווצויות, צואה חריפה,בחילות, תחושת גוש בגרון. היתה לי פריחה שבאה והלכה מספר פעמים וחום נמוך 37-38. בבדיקות דם: ESR התחיל מ-74MM וירד אחרי מספר ימים ל-39. הNEUT% - התחיל מ-57, עלה ל-71.3 ושוב עלה ל-71.8 ה-LYM% - תקין, ירד ל-22.2, ושוב -22.6 LYMPה -1.3 KUL, ירד ל- 1.49 ואז עלה ל- 1.56 יש גם בדיקת U.UREAL/PARVUM-PCR חיובי מה זה אומר?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לפי מה שציינת היה ארוע דלקתי או זיהומי בגוף. כל השינויים הללו בבדיקות אינם ספציפיים למשהו אחד בלבד. לא בטוח שיש קשר בין התלונות שלך לבין הממצאים , אבל לשאלתך האחרונה עברת בדיקת PCR בשתן לחיידקי מחלות מין ויש צמיחה של אוריאופלזמה. זה ממש לא אומר שיש לך מחלת מין, אלא אם יש לך תלונות של צריבה בשתן, הפרשות וכאבים בהתרוקנות בעקבות מגע מיני לא מוגן(ללא קונדום). בד"כ הטיפול הוא באנטיביוטיקה לתקופה קצרה. פני לרופא ששלח אותך לבדיקות לקבלת מרשם ולהמשך הטיפול.

23/01/2014 | 09:02 | מאת: מנחם

שלום! בגלל ערמונית גדולה שגורמת לי לרדת בלילה מספר פעמים לשרותים, המליץ לח האורולוג על אומניק. קראתי בעלון המצורף שיש סבירות בינונית-גבוהה לתופעות לוואי הקשורות לאנשים חולי לב. אני בן 62 מטופל באמלו 5 וובווסקס פלוס בגלל יתר לחץ דם וריתמקס 2 של 300 לטיפול בהפרעות קצב לב. האם אומניק לא סותרת או מתנגשת בתרופות האלו ? האם מנסיונכם רצוי שאתייעץ עם קרדיולוג ? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, עקר תופעות הלוואי תרופות אלו הן ירידת לחצי דם. לאור זאת אכן מומלץ להתייעץ עם קרדיולוג .

21/01/2014 | 08:51 | מאת: אליעזר

בוקר טוב לרופאים הנכבדים. הומלץ לי על ידי רופא אורולוג. לקחת את התרופה הנזכרת בגלל שאצלי הערמונית גדולה ואני קם לשרותים בלילה כל שלוש שעות . בעצם התרגלתי לכך ואני קם לעבודת יומי ללא כל עייפות . אני בן חמישים ושמונה ועובד במשרה מלאה. קראתי בעלון המצורף לתרופה על כל מיני בעיות שיכולות לצמוח מהתרופה הזו וממש נבהלתי. קראתי בתגובות בפורומים שזה מסוגל להביא לסימנים נשיים . קשה לי להאמין שמשרד הבריאות אישר את התרופה. מבקש שתחלצו אותי מהדילמה. שנהיה כולנו בריאים.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, דואודרט היא תרופה מאוד יעילה להקטנת הערמונית והטבת תסמיני ריקון השתן. היא עברה את כל הבדיקות כאן ובארה"ב ואושרה לטיפול בהגדלה שפירה של הערמונית. לאחרונה אף נכנסה לסל הבריאות ומחיה כעת שווה לכל נפש. אכן, עשויות להיות לה תופעות לוואי כמו גדילת רקמת שד או כאבים באיזור החזה, אך לא תמיד ולא בהכרח ורוב המטופלים שנוטלים אותה כלל לא חווים תופעות לוואי. אתה יכול לנסות, ואם דבר כזה קורה, פשוט הפסיק את הטיפול. בכל מקרה ההחלטה שלך. ניתן לקחת רק טמסולין שיקל על הריקון, בלי להשפיע על גודלה של הערמונית. בסופו של דבר למי שהתרופות לא עוזרות, או יש לו תופעות לוואי או לא יכול לקחת את התרופה מסיבות שונות- מומלץ לשקול ניתוח להסרת הערמוני, אם הפרעות ההשתנה משמעותיות. כמובן זה לא המצב שלך כרגע ,אך ייתכן שתזדקק לו בהמשך.

20/01/2014 | 16:23 | מאת: אסתר

היי בעלי בן 62 מקבלמספר שנים הרבה תרופות לאיזון יתר לחץ דם ותרופות לבעיות לב. בלוטת הערמונית מוגדלת כבר 6 שנים ולבעיה הזו הוא לא נוטל תרופות . מאחר ובשנתיים האחרונות הוא יורד לשרותים בלילה כל 2-3 שעות ובאולראסאונד נמצא שהבלוטה עברה את ה-100 סמ"ק, המליץ האורולוג לקחת כל ערב טמסולוסין.הוא לא לוקח בטענה שגם כך הוא נוטל הרבה תרופות ומכיוון שקרא שיש לתרופות האורולוגיות תופעות לוואי שעלולות לפגוע בתיפקודו הגברי ובחזותו הגברית. בדיקת פי אס איי מלפני שנה 1.93 ומלפני חודשיים 2.19. מזה שבועיים הוא סובל מכאב עמום בחוליות הגב התחתון,כאב שמקרין על האגן כולו ובמיוחד בחלק שבין הרגליים וב-2 הרגליים עצמן הוא חשש שמדובר בדלקת הערמונית (בזמן ההשנה יש לו צריבה גם באיזור הפירינאום). האורולוג שבדק אותו אמר שלא מדובר בדלקת הערמונית מה גם שבדיקת השתן יצאה תקינה והמליץ על דואודרט. יש לי 3 שאלות: 1. האם הכאבים והתחושות הנ"ל יכולים לבוא ממקור הערמונית המוגדלת? 2.אם כן,איזה טיפול או תרופות ?(הוא מרגיש כללית טוב ואין לו חום) 3.מכיוון שהוא מתנגד לנטילת התרופות האם עדיף שיתחיל בטמסולוסין ובהדרגה יעבור לדואדרט? הרבה תודות!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, נשמע שבעלך סובל מהפרעות התרוקנות בשל הערמונית המאוד גדולה שלו, וחשוב שיבין שאין מה להתנגד לטיפול תרופתי שיכול מאוד לעזור לו ולא בהכרח יגרום לו תופעות לוואי. דואודרט הוא כדור משולב שמכיל גם טמסולין שיעזור לריקון השתן עצמו, וגם אבודרט- שיעזור להקטנה הערמונית. תרופה זו כעת נכנסה לסל ומחירה שווה לכל נפש ולא יקר. בכל מקרה באם אינו יכול ליטול תרופות או אינו רוצה- והפרעות ההשתנה משמעותיות- יש לשקול ניתוח להסרת הערמונית. לגבי הכאבים, אם אין לו צריבה או דחיפות ואין חום, ובהנתן בדיקות שתן- לא נשמע שמדובר בדלקת בערמונית וכדאי שימשיך בירור אורטופדי.

20/01/2014 | 15:50 | מאת: יורם

האם לקיחת דואודרט כשנה יכולה להעלות את הקראטין בדם? האם אפשר לקחת דואודרט במשך שנים? מהן תופעות הלוואי של התרופה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, דואודרט עשויה להשפיע על תפקוד כליתי ולכן אם עלית הקראטינין בדם קרתה בעקבות הטיפול בה ההמלצה היא להפסיק את התרופה. יש גם פיסקה מיוחדת של אזהרות בנטילת התרופה בעלון לצרכן, שמציין שאנשים עם אי ספיקה כלייתי צריכים להזהר בנטילתה ולהיות במעקב. ניתן לקחת את הטיפול הזה לאורך זמן , אילו שנים, כל עוד נמצאים במעקב ואין תופעות לוואי או פגיעה בתפקוד כליות או כבד. תופעות הלוואי הידועות הן בעיקר ירידה בחשק המיני,לעיתים ירידה בשפיכה,צמיחת רקמת שד וכאבים באיזר החזה.כמוכן יכולה להופיע סחרחורת או ירידת לחץ דם משמעותית. חשוב לעיין בעלון לצרכן לפני שימוש בה ולשוחח גם עם הרופא המטפל. לא כל מי שנוטל את התרופה יחווה תופעות לוואי, אם הן לא קרו עד כה כנראה שגם לא יקרו בהמשך..כמובן שכל מה שמפריע או משתנה במהלך הטיפול- יש להתייעץ עם הרופא המטפל שרשם לך אותה.

19/01/2014 | 22:00 | מאת: נתן

התחלתי לקחת פרומיניקס והאני מרגיש הקלה. האם יש סיכוי שזה ישפיע גם על תוצאות בדיקת PSA ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. פרומניקס היא תרופה מקבוצת "חוסמי אלפא" שמטרתן להרפות את השריר החלק בצוואר השלפוחית ובכך לשפר את זרימת השתן. היא אינה משפיעה על הערמונית. עדיין, יש מצבים בהם שיפור ריקון השתן מביא גם לירידת PSA אבל לא בהכרח.

15/01/2014 | 14:27 | מאת: אלי

שלום, אני משתמש בפרמיקסון למעלה משלוש שנים . עזר לי מאוד ואיני סובל יותר מכל התופעות שהיו לי בעבר. לכמה זמן אפשר להמשיך ולהשתמש בפרמיקסון? תודה אלי

שלום רב, פרמיקסון היא תרופה צמחית, למעשה נחשבת כתוסף מזון. אם אין לך תופעות לוואי כלשהן ואתה מרגיש שהיא עוזרת לך, אין מניעה מנטילה ממושכת לאורך זמן.

14/01/2014 | 17:19 | מאת: איציק

בן 38 לאחר שנה של הפרעות במתן שתן כמו טפטופ לאחר מתן שתן,תחושה של חוסר התרוקנות ושתן חלש.קיבלתי פרמיקסון למשך חודש שעזר פלאים אך לאחר תקופה קצרה התופעות חזרו . האורולוג אמר לי לקחת alfuzosin 10 mg משום שהפרמקסון כדור חלש מאוד אני חושש לקחת את הכדור משום תופעות הלוואי שלו ורציתי לדעת האם קימים טיפוליים מבוססים צמחים שמומלצים לי לפני לקיחת כדור כזה. הרי הפרמקסון מבוסס על צמח.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אכן פרמיקסון הוא כדור צמחי - מכיל דקל ננסי, שנמצא יעיל בטיפול בהפרעות במתן השתן, ויש לו אפקט אנטי דלקתי בעיקר. אם הוא לא עוזר ותלונותיך מראות שקשה לך להתרוקן, אכן מומלץ לעבור לטיפול תרופתי רגיל, והתרופה שהומלצה לך היא טובה מאוד ותפקידה לעזור בהרפיית שרירי הסוגר כדי לתת לך אפשרות להתרוקן באופן טוב ויעיל. לא כל תרופה גורמת לתופעות לוואי. כמובן שעליך לברר עם בהרופא שלך בדיוק כיצד וכמה לקחת. אין לצערי המלצות מיוחדות לגבי טיפולים צמחיים. אתה תמיד יכול לנסות תוספי מזון כמו פרחי צבר, ליקופן, אבץ וכדמה, אך זה לא מוכח מחקרית כיעיל בכל המקרים ואין התחית שזה יעזר. התרופות הרגילות כן מוכחוחת כיעילות. יכול להיות שאתה צריך לבחון את הרגלי השתיה שלך ולהמנע מקפאין ואלכוהול, ולהוריד STRESS. לבדוק שאינך נטל תרופות שמשפיעות על השתן (כמו למשל נוגדי אלרגיה מסויימים וטיפות אף).

13/01/2014 | 18:35 | מאת: עודד

בצעתי בדיקה בה ה PSA היה 2 ואילו ה PSA החופשי ( היחס) הינו 0.17. הסיבה לבדיקה עמ לגבש חוות דעת עקב ספק בבדיקת הערמונית בין רופאים מה זה אומר?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, קשה לענות משום שחסרים פרטים- מה גילך, מה היו הממצאים שגרמו לאי הסכמה בין הרופאים, מה היו תוצאות קודמות וכדומה. לצערי ככל תשאל יותר רופאים תקבל יותר דעות. מצא אורולוג בכיר מוכר וטוב שיוכל לעבור על כל בדיקותיך ולבדוק אותך גופנית בצורה טובה, והתייעץ עמו.

13/01/2014 | 14:06 | מאת: יצחק

בין שיטת הלייזר הרגיל לבין שיטת האידוי?

שלום רב, אידו בלייסר הוא שיטה חדשה להסרת הערמונית ונחשבת יעילה וסה"כ בטוחה אולם לאחר ניתוח ז לרוב אין דגימה להיסטולוגיה. ניתוח "רגיל" להסרת ערמונית משמש בסכין חשמלית וזו הגישה השגורה והרגילה מזה שנים. שתי הגישות יעילות באותה מידה. אנא פנה לאורולוג המטפל שלך שהמליץ לך על ניתוח וקבל ממנו את כל הפרטים.

13/01/2014 | 13:36 | מאת: יצחק

האם לאחר כריתה בלייזר רגיל (לא ירוק) צריכים קטטר לשבועיים?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בד"כ אין צורך בקטטר לתקופה ממושכת לאחר ניתוח הסרת ערמונית בלייזר אך השיקול להשארת קטטר ולכמה זמן הוא של רופא בהתאם לממצאים בניתוח ולמצב המטופל.

09/01/2014 | 13:29 | מאת: רון

לפני כחודש ביצעתי ביופסיה של הערמונית לאחר שהתגלה לי PSA 4.14 בבדיקת הדם. התוצאות היו 3+3 גליסון בשני גלילים 10% מהנפח. נאמר לי שכדאי חוות דעת נוספת ממכון אחר לפני שמחליטים מה לעשות. האם נחוץ? חוות דעת שניה איננה כלולה בסל הבריאות.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ע"פ הנתונים שציינת מדובר במחלה בדרגה נמוכה יחסית ממוקמת לערמונית. יש מס' אופציות לטיפול במצב זה כמובן בהתאם לגילך מצבך הכללי והחלטתך המשותפת עם האורולוג המטפל. בקצרה, היות שאין זהו פורום אונקולוגי, אציין שהאופציות עומדות בפניך יכולות להיות מעקב פעיל- כרגע ללא טיפול ממשי אלא רק בדיקות דם ל PSA כל 3 חודשים וביופסיה חוזרת אחת לשנה; כריתה רדיקאלית של הערמונית בגישות שונות (ניתוח פתוח/לפרוסקופי/רובוטי); קרינה לערמונית (חיצונית לאגן או ברכיתרפיה). תמיד יש מקום להתייעצות נוספת כי המומחים באמת יכולם לתת לך הרבה יותר פרטים מהאורולוג הממוצע ובטח הרבה יותר פרטים מפורום אינטרנטי שלא הוא המקום לדיין את הנושא או להחליט בו החלטות משמעותיות כאלה) ושווה לך להשקיע בביטוח המשלים שלך או להפעיל את הביטוח הפרטי אם יש. גם אם לא, יש אורולוגים ואונקולוגים מצויינים בישראל ותוכל לבטח לקבל טיפול בסטנדרטים הכי גבוהים שיש, בכל אחד מבתי החולים הגדולים בארץ.

08/01/2014 | 21:15 | מאת: א.

שלום, בן 66 ב-30.6.11 ביצעתי ביופסיה עם תוצאה של 3.25 הבדיקה הייתה תקינה. ב-28.4.13 הייתה הבדיקה עם ערך 3.82 ב-5.1.14 הבדיקה הייתה עם ערך 4.53, מה המשמעות והאם אני צריך להיות מודאג? אודה לתשובה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב יש הרבה סיבות לשינויים ב PSA שאינם בהכרח מחלה סרטנית. צריך לראות את התמונה הכוללת ואת גודלה של הערמונית באולטראסאונד, לוודא כיצד אתה מתרוקן, לשלול דלקות ועוד סיבות שונות. וכמובן אתה צריך לעבור בדיקה גופנית אצל האורולוג המטפל שלך והוא יחליט אם יש צורך בביופסיה חוזרת.

07/01/2014 | 17:13 | מאת: שאנל

קיימתי יחסים עם בן זוגי וגיליתי בבדיקת פי סי אר u.ureal/parvum חיובי ועוד משהו m.genitalium חיובי וקיבלתי אנטיביוטיקה בשם אריתרו 500 מ"ג האם זה יעבור לי ?

שלום רב, ממצאים אלו אינם בהערח סימן לזיהום פעיל אם ביצעת את הבדיקה בעקבות תסמינים של דלקת כמו צריבה או הפרשות, ונמצא חיידק, אכן טיפול אנטיביוטי יעזור ובבדיקה חוזרת הממצאים אמורים להעלם. אם הבדיקה בוצעה סתם לצורך מעקב שגרתי ואין לך שום תסמינים כנראה שמדובר בחיידקים שנמצאים בשופכה ללא זיהום ואין להם משמעות. במקרה זה גם אם נטלת אנטייבוטיקה זה לא מזיק, אלא אם את רגישה לתכשיר ואזי יש להפסיקו.

06/01/2014 | 12:15 | מאת: אלי

שלום בן 32, בריא בדרך כלל. לפני חודש הרגשתי צריבה חזקה מייד אחרי מין. אצל אישה היו כאבי בטן והפרשות עם ריח יום למחרת, רק פעם אחת. אצלי אחרי כמה ימים התחילה להיות צריבה קובעה בפין ותכיפות במתן שתן. נחלש אחרי שבוע אך לא עבר לגמרי ועדיין נמשך, רק חלש יותר. עשיתי בדיקות PCR STD פעמיים (פעם אחת כשהייתה צריבה חזקה, ועוד פעם לאחרונה) הכל יצא שלילי. בשתי הבדיקות לא היה שתן ראשון, אלא במהלך היום. תרבית שתן יצאה שלילית. רמת הלייקוציטים בשתן שלילית. בדיקות הדם תקינות. רופא משפחה אומר שאין לו תשובה. מה יכולה להיות הסיבה לדלקת ? האם יש חשיבות לשתן ראשון לבדיקות PCR ? האם מדובר במחלת מין ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בדיקת PCR בשתן מומלץ כן לשלוח שתן ראשון בכל מקרה אם עדיין יש לך תסמינים כדאי לבקש מרשם אנטיביוטיקה מהרופא כדי שזה יקל עליך. המלצה כללית לשתות הרבה מים ולהמנע מחומרים שמחמירים גירוי בשופכה כמו קפאין שוקולד אלכוהול או מאכלים חריפים/מתובלים מדי.

12/01/2014 | 19:57 | מאת: אלי

תודה על תשובתך. לאור תוצאות הבדיקות, מה יכולה להיות סיבה לדלקת ? תודה

שלום רב אני בן 67 מטופל ביתרת לחץ דם וסכרת ומאוזן -בחודשים האחרונים אני רץ בלילות למתן שתן לעיתים קרובות בממוצע כל שעה -ק4יבלתי מרופאת משםחה תרופה בשם קדקס 1 מ"ג שלא פותרת הבעיה-לתשובתך אודה -אהרון

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אהרון. ממליצה ראשית לברר מצב הסכרת והאם אתה מאוזן. לבדוק את התרופות ללחץ דם ומתי אתה לוקח- חלקן משתנות ויכולות להשפיע. לוודא שלא קר לך מדי בלילה, שהתרוקנת היטב ושאינך מרבה בשתית קפאין או אלכוהול לפני השינה. לשלוח בדיקות שתן לשלול דלקת.לעבור בדיקות PSA ואולטראסאונד של דרכי השתן וכמובן להבדק אצל אורולוג לגבי גודלה של הערמונית ולשוחח עמו: אם הקדקס לא עוזר ניתן להחליף לתרופת אחרות שכן יעזרו.

04/01/2014 | 20:10 | מאת: ברוך ח.

שלום. אני בן 71 . תוצאות 3.8 על 4.5 על 4.8 משקל 45 גר' . מירקם הומוגני . שאלותיי - 1. תקין ? 2. כמה הנפח לפי המידות הנ-ל ? 3. מה המידות והנפח הבסיסיים לבלוטת הערמונית ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, 1. לגילך גודל זה סבר, הגדלה קלה. 2. לרוב סמ"ק=גר' 3. גודל הערמונית תלוי גיל- ככל שמתבגרים הנפח עולה. אבל- לא לכולם ולא תמיד באותה מידה. חשוב שתדע שגודלה של הערמונית אינו ביחס ישר למידת הפרעות השתנה וגם לא למחלה סרטנית.

08/01/2014 | 12:08 | מאת: ברוך ח.

רשמתי כבר בכותרת, לחסוך לך זמן... תודה !

03/01/2014 | 19:43 | מאת: אבי

האם אפשר להמשיך לקחת אבודרט וטמסולסין עד אין סוף? והאם תרופה ללחץ דם בשם רמיפריל אינה מתנגשת עם התרופות הנ"ל??

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, טיפול תרופתי שציינת יכול להילקח לאורך זמן כמו כל טיפול תרופתי למחלה כרונית. אם התרופות מפסיקות להיות יעילו כמובן שניתן להפסיקן ולהתייעץ מה שלב הטיפול הבא. כשנוטלים טיפול קבוע ליתר לחץ דם ועליו מוסיפים טיפול בטמסולין (שיכול אף הוא להוריד לחץ דם) -צריך להלקח בזהירות ובניטור לחץ הדם. אם נטילה משותפת גורם לתחושה רעה צריך להפסיק ולהתייעץ עם הרופא מה לעשות. ניתן לעיתים לשנות מינון או טיפול ולהחליף תרופות- בהתאם למצבך ותגובתך לתרופות הניתנות.

31/12/2013 | 15:27 | מאת: לימור

שלום רב לפני כחצי שנה פניתי אלייך בשאלה לגבי כאב חד בשוק רגל ימין במיוחד כאשר אני צריכה להתרוקן, אחרי שאני מתרוקנת הכאב נרגע לפעמים הכאב גם מופיע בלי קשר, עברתי אצלך סדרה של בדיקות לפני שנה וחצי בערך בגלל צריבה בשתן כולל ציטוסקופיה כל הבדיקות יצאו תקינות ויש לציין שגם מרגישה יותר טוב. פניתי מספר פעמים לרופא משפחה הוא אמר שזה לא ורידים ולדעתו צריך לחיות עם זה , תשובתך לפנייתי היתה שייתכן שהשלפוחית לוחצת על איזה עצב וזה גורם לי לכאב, פניתי לאורטופד היום לאחר מספר פעמים שהוא אמר לי לשתות מי טוניק וגם לקחת מגנזיום אך עדיין הכאב נמצא, היום הוא המליץ לי לעשות סיטי של האגן??? חשוב לי לשמוע את דעתך האם יש צורך ולאיזה תחום של רפואה שייך כל הסיפור הזה. חייבת לציין שמאוד נלחצתי שאמר לי לעשות סי טי. אודה לתשובתך. מהמודאגת

לקריאה נוספת והעמקה

לימור שלום, אם עברת את כל הבדיקות שציינת ולא נמצא דבר, ועדיין יש לך את התלונות, אכן צריך להמשיך ולברר מה מקורן. לפי מה שציינת בירור אורולוגי היה תקין ולכן כנראה יש מקום לברר מערכות אחורת (למשל מערכת הנשית- גניקולוג, או מערכת העיכול- כירורג / גסטרואנטרולוג , או השלד- אורטופד ). כאב מוקרן יכול להגיע מכל מני מקומות. יש צדק בדברי הרופא שהמליץ לך לבצע CT לאגן כי בדיקה זו מראה את כל האיברים באגן ומכל המערכות ובכך לעזור ולכוון למקור הבעיה ולעזור בטיפול.

30/12/2013 | 09:08 | מאת: מיכל

שלום ד"ר שירה. האם התרופה אריספט יכולה לגרום לקשיים במן השתן כמו שתארתי? תודה, מיכל

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, מתוקף תפקידי כמומחית באורולוגיה אין לי נסיון עם תרופות נוגדות אפילפסיה (תחופ הנוירולוגיה) ולכן עליך להתייעץ על כך עם הנוירולוג המטפל. בעיון בעלון לצרכן של תרופה זו אין ציון ספציפי להפרעות השתנה אך ממליצה לך בהחלט להתייעץ עם הרופא המטפל באם הפרעות ההשתנה החלו לאחר נטילת תרופה זו.

26/12/2013 | 23:18 | מאת: הגבר

שמעתי וקראתי שיש סטיטסטית הוכחה שערמונית מוגדלת מושפעת מגירוי מיני ללא שפיכה! כלומר מומלץ לגמור בכל מצב של גירוי ? האם יש קשר בין תדירות יחסי מין או שפיכה למצב הערמונית? עם או בלי קשר אני גם הרגשתי שיש קשר במצבים שאין שפיכה מספר ימים השאלה אם זה הוכח מדעית?

שלום רב, לא ברור לי מה אתה שואל. לא ידוע לי על בדיקות במחקרים רפואיים מתוקפים על השפעה העדר שפיכה על גדילת הערמונית, או להיפך- אם לזה אתה מתכוון.

26/12/2013 | 14:48 | מאת: אלון

שלום ד"ר ! קראתי בעיון את עלון התרופה ( אומניק אוקס ) בשום מקום לא כתוב שצריך להימנע מאכילת אשוכליות בתקופת השימוש בתרופה . לעומת זאת באתר אינטרנט כלשהו ( לא זוכר איזה ) היה כתוב שהדבר אסור . אודה לתשובתך ,האם אפשר או אסור לאכול אשכוליות כשלוקחים אומניק אוקס? בתודה . אלון

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך אם כתוב בעלון לצרכן על הגבלה כלשהי כדאי להמנע. אם זה לא מצויין שם כנראה שאין בעיה. לי לא ידוע על מגבלה כזו. האינטרנט מלא במידע שאינו תמיד מהימן ונכון. עלון הצרכן הוא המקור שלך להגבלות על נטילת תרופה- והוא מסופק ע"י היצרן .

תוצאות בדיקת החדרת סיב מצלמה. מעבר חופשי עד לסוגר החיצוני ערמונית חוסמת 3 סמ רירית תקינה.לא נראות טרבקולציות בכיס השתן בכיס השתן.לא ניראת שאת. אין פתולוגיה אחרת מיבנה טריגון תקין. סיכום ואבחנה ערמונית חוסמת כיס שתן ללא ממצא חריג הוצא לי לבצע גירוד האם יש שיטות נוספות ליזר וכדומה? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, נראה לי שכבר עניתי לך על שאלתך. מדובר בערמונית לא גדולה, ואם אינך יכול לקחת תרופות והתרוקנות השתן לא תקינה עליך לעבור ניתוח . אתה צריך לבחור מנתח טוב ומיומן ולהחליט עמו על הגישה- כריתת ערמונית דרך השופכה בגישה הרגילה (סכין חשמלית), או בעזרת לייזר ירוק. איני נוהגת להמליץ כאן על רופא ספציפים ולכן מומלץ לבדוק דרך הביטוח שלך בקופ"ח או בביטוח הפרטי.

יש אופציה של אידוי עם כריתה מאפשר לך לקבל תוצאות פתולוגיה ושילוב הכריתה מאפשר להוציא את כל רקמת הערמונית החוסמת ולא רק להקטין אותה.

שלום ד"ר , הנני בן 65 בריא (למעט כולסטרול , מטופל בהצלחה בתרופת ליפיטור 10 מ"ג )ופעיל . סובל מערמונית מוגדלת , בעקבות אירוע של המטוריה ואישפוז בן 6 ימים בבית חולים , נוטל כ-6 חודשים תרופת דואודרט . הטיפול בתרופה זאת הצליח מאוד: הפחית מאוד תסמיני ה-BPH , ה-psa פחת מ-10 בקירוב ל-6.7 ועוד. אולם , התחלתי לסבול מפגיעה בזיקפה ובפליטה שגררו פגיעה בתיפקוד המיני , בנוסף לצמיחה מסוימת של החזה . אני חי בזוגיות ותופעות אלו פוגעות בבבטחון העצמי שלי ובאיכות הקשר עם בת זוגי . מה ניתן לעשות כדי לשפר תיפקוד המיני בלי לפגוע בשיפור שחל בתיפקוד הערמונית המוגדלת ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, התופעות שאתה מיין מאוד מוכרת כתופעות לוואי של התרופה אוה אתה נוטלץ דואודרט מכילה למעשה שתי תרופות: האחרת טמסולין, שיכולה לגרום לירידה בשפיכה, והשניה אבודרט, שעשוייה לגרום לירידה בחשק המיני ולצמיחת חזה. בעיקרון אם תופעות אלו מפריעות ומשמעותיות יש להפסיק את הטיפול בתרופה ואז הן אמורות לחלוף. ניתן לנסות טיפול רק בחוסם אלפא אחר, כמו קסטראל/אלפוזוסין, שעשויה לתת השפעה דומה של שיפור זרימת השתן ואולי תגרום פחות תופעות לוואי, אך אין תרופה תחליפית לאבודרט, להקטנת הערמונית. כלומר- במצב בו תופעת הלוואי משמעותיות ולא ניתן לקבל תרופות, השלב הבא יהיה ניתוח להסרת הערמונית. פנה לאורולוג המטפל שלך דווח לו ודון עמו על המשך הטיפול

20/12/2013 | 08:06 | מאת: יורי

שלום רב, אני בן 51, בריא בדרך כלל בבדיקת דם שנערכה ביום 15/12 נימצא ערך PSA 5.09 , לפני 8 חודשים, באפריל זה היה 2.1, ולפני שנה - 3.47 בבדיקת US - גודל ערמונית נמצא 35 ג האם ערך PSA יכול לגדול בקצב הזה? מה משמעות? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, יש הרבה מאוד גורמים שיכולים להביא לעליה ב PSA. למשל דלקת בשתן, הפרעה לריקון השתן בשל הגדלה שפירה של הערמונית, מחלת חום או זיהום כלשהו בגוף, מגע מיני ממש לפני הבדיקה, אבל גם מחלה סרטנית בערמונית- והרשימה עוד ארוכה. חשוב להבין ראשית מדוע בוצעה הבדיקה הזו ולשלול את כל אחד מהגורמים שציינתי. חשוב גם לעבור בדיקה גופנית אצל האורולוג והוא יחליט אם יש צורך לבצע לך ביופסיות מהערמונית.

19/12/2013 | 10:43 | מאת: מיכל

שלום דר' שירה. בני בן 18 חולה במחלה אפילפטית קשה ביותר ונוטל 4 תרופות שונות לאיזון המחלה האפילפטית. בני מתלונן על כאבים בעת מתן שתן. זרם שתן לא אחיד, עם הפסקות. טפטופים לא רצוניים. בני עבר בדיקת אורודינמיקה והתברר כי הוא לא מצליח לרוקן את השלפוכית במלואה. הוא קיבל היטרין ובמינונים של 2 מ"ג ליום החל לפרכס. קשרתי בין הפרכוסים לתרופה והפסקתי אותה. האם יש תרופה אחרת שגם לא תשפיע מבחינה קוגניטיבית וגם לא תגרום לפרכוסים. תודה, מיכל

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, היטרין כמו כל קבוצת חוסמי אלפא יכולה לגרום לירידת לחץ דם ולהתעלפות. אפשר לנסות אחת אחרת כמו אומניק או קסטראל- אך כמובן במרשם רופא ובניטור מצבו באופן צמוד. חשוב להתייעץ עם הרופא המטפל שלו האם לא משהו מתרופות אנטיאפילפטיות שנוטל גורמות לו להפרעות השתן היות ולחלק מהתרופות המשפיעות על המוח יש גם השפעה על מערכת השתן, כולל השפעה אנטי-כולינרגית שגורמת לקושי בריקון השלפוחית. חשוב גם לבדוק שאין לו דלקת בשתן כמקור לתלונות שלו. כדאי אולי לשלוח אותו לבצע ביופידבק וללמוד טכניקות להרפיה כדי לעזור לו להתרוקן יותר טוב.

23/12/2013 | 09:29 | מאת: מיכל

שלום ד"ר שירה. מאד מודה לך על תשובתך. היא פתחה לי כוונים חדשים לחשיבה. הבן שלי מקבל כבר איזה 5 שנים תרופה בשם אריספט, לשיפור הזכרון. אריספט היא תרופה אנטיכולינרגית ואנחנו לא בטוחים לגבי יעילותה. האם היא יכולה לגרום לקשיים במתן השתן? תודה מיכל

18/12/2013 | 22:32 | מאת: רונן

בן 58 ערמונית מוגדלת, מקבל קסטרל,לא קם במהלך הלילה. אושפזתי בגלל חום גבוה מלווה בצמרמורות,לא נמצא כלום בתרביות,לאחר מספר ימים של אנטיביויקה דרך הוריד עברו כל הסימפטומים מלבד עיקצוץ לעיתים בקצה הפין.הפנימאים וזיהומולוג המליצו עלCIPRO 750 בוקר וערב למשך חודש!! לא נשמע לך מוגזם?? למרות שאין עדות לזהות החידק?!CRP היה גבוה.האם יש משהו לעשות בנוסף או במקום?? עיסוי לערמונית?? פרוביוטיקה? האם עלי לפגוש אורולוג? תודה מראש.

18/12/2013 | 22:41 | מאת: רונן

להוסיף בבדיקה שעשיתי מייד לאחר השיחרור מבית חוליםPSA 28 בד"כ PSA שלי 4-5!? השנה קיבלתי 2 זריקות NEBIDO האחרונה לפני כחצי שנה.האם יכול להתקשר לפרוסטטיטיס? האם יתכן שזה גרם? שוב תודה.

שחום רב, בהחלט יכול להיות שהסיבה לחו הגבוה שלךם היא דלקת בערמוניתץ המינון שהומלץ לך אכן נשמע לי גבוה, אולי הם התכוונות ל 250 מג? בכל מקרה אכן טיפול אנטיביוטי ממושך הוא הטיפול היעיל לדלקת חיידקית בערמונית. חבל מאוד שביצע בידקת PSA בזמן מחלת חום כי תמיד זה מוגבר (בטח אם יש דלקת בערמונית) וסתם מלחיץ. כדאי לחכות כ 3 חודשים אחרי החלמה מהדלקת ואז לבדוק שוב PSA. זריקות הנבידו לא גורמות לדלקת בערמונית.

17/12/2013 | 16:38 | מאת: נעמה

שלום, ביצעתי בדיקת שתן לSTD ויצא לי חיובי לU.UREAL/PARVUM-PCR רציתי לדעת מה זה אומר, האם זה מסוכן? ואיזה דרכי טיפול יש לזה ? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הבדיקה אורמרת שבתרבית השתן הספציפית הזו צמח חיידק בשם אוריאופלזמה. זה בד"כ חיידק שעשוי לעבור במגע מיני, אבל לא בהכרח- והוא לעיתים מצוי בלורה הרגילה של השופכה. בעיקרון אם יש לך תלונות של צריבה או הפרשות בוודאי שצריך לקבל טיפול אנטיביוטי. אם אין שופ תלונות לא בטוח שצריך. עליך לפנות עם תשובת הבדיקה לרופא שהפנה אותך לצורך קבלת טיפול.

13/08/2014 | 01:29 | מאת: איש

אני חושב שנדבקתי בזה מבת זוג שהייתה לי כי קיבלתי תוצאות בדיקת שתן שנרשם בהם שהתוצאה לבדיקה של U.UREAL/PARVUM-PCR היא חיובית, אני באופן אישי לא חשתי ברע בכלל אבל אני לא מעוניין להדביק הלאה. זה כרוני או שזה משהו שטיפול יכול להעלים לצמיתות?

17/12/2013 | 12:32 | מאת: אלמוני

לרופאה שלום. קיימת אצלי בעיה,אני יכול לפלוט זרע ממגע מינמלי באיזור איבר המין.זה יכול לקרות במקלחת או אפילו תוך כדי גירוד פשוט באיזור. כמו כן בקיום יחסי מין אני פולט ישר כשאני חודר. הפליטה לא מגיעה כשאני בזקפה אלא כשהאיבר רפוי לחלוטין. האם יש טיפול לבעיה זו? לאחרונה הייתה אמור להבדק ע"י כירורג בגלל חשש להרניה ואני נמנע מהבדיקה רק בגלל המחשבה מה יכול לקרות

שלום רב, לצערי אין זה הפורום הנכון. ממליצה לך לפנות למומחה להפרעות תפקוד מיני, ניתן גם להתייעץ עם סקסולוג, ובכל קופות החולים יש. אפשר ללמוד טכניקות להרגעה ולהשהייה, וניתן גם לקבל תרופות.

אצל חולה סוכרת- האם תרופה זו עלולה להעלות את רמת הסוכר בדם, במהלך הלילה, כאשר התרופה נלקחת בערב.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא ידוע לי על קשר שבין ויסות רמות סוכר בדם לתרופה זו

12/12/2013 | 11:45 | מאת: עומר

שלום,הייתי אצל אורולוג בקשר לסימפטומים שונים והוא דחף לי אצבע לפי הטבעת כדי לבדוק האם הערמונית בסדר והוא אמר שהיא תקינה. לאחר הבדיקה אני מרגיש כאבים חזקים בפי הטבעת,האם יש סיכונים לבדיקה שהאורולוג עשה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום עומר. בדיקת הערמונית דרך פי הטבעת יכולה לגרום לכאב לעיתים, בעיקר אם יש היצרות קלה של פי הטבעת. ברוב המקרים אי הנוחות חולפת מעצמה. ממליצה לך לנסות לקחת משהו נגד כאבים, או להתייעץ בבית מרקחת לגבי משחה מקומית להקלת הכאב. אם זה לא חולף לגשת לרופא לבדיקה. אולי ללא קשר לבדקיה שעברת יש בעיה באזור כמו פיסורה או טחורים.

11/12/2013 | 13:13 | מאת: מיקי

שלום דוקטור, מזה כ 3 חודשים אני סובל ממתן שתן לעיתים תכופות, כל 20 דק', ערכתי בדיקות שתן ודם שנמצאו תקינות, כמו כן אולטסראונד שיצא תקין, באולטרסאונד היה מצויין ערמונית עם הסתיידויות. אני מטופל ע"י אורולוג כבר כחודשיים בוסיקר וזה לא בדיוק עוזר, חוץ ממספר הפעמים שקם בלילה להטיל שתן כיום זה בין 0-1 פעמים, אציין שהנני בן 25, הייתי רוצה לדעת מה עוד אוכל לעשות כיוון שמרגיש דיי חסר אונים, הבדיקות לא מראות כלום, וההרגשה הזאת מפריעה לי בחיי היום יום. בתודה מראש,

לקריאה נוספת והעמקה

מיקי שלום לחך. סיבות רמות יש לתכיפות במתן השתן. חלקן אנטומיות ופתולוגיות וחלקן התנהגותיות או קשורות בתזונה. חשוב שתבדוק בצורה מבוקרת מתי כמה ומה אתה שותה במהלך 48 שעות ומתי וכמה אתה מרוקן. יכול להיות שאתה מפריז בשתיה, ביעקר חומרים שמכילים קפאין או אלכוהול וברגע שתמתן את זה התכיפות תרד. יכול להיות שקר עכשיו וזה הגורם לתכיפות. יכול להיות שאתה בלחץ/ STRESS, וגם בהחלט יכול להיות שאתה סובל משלפוחית רגיזה ואז אכן תרופות כמו וסיקייר יכולות לעזור. אם זו לא עוזרת אפשר לבקש להחליף לתרופות אחרות- התייעץ עם האורולוג המטפל שלך.

וטרבקולציה קשה של דטרוזור עם ראש פתוח מה זה אומר

שלום רב, קשה לי להבין מה ציטטת פה. האם עשית אולטראסאונד של השלפוחית? אנא כתוב את כל הפענוח או פנה לרופא ששלח אותך לבדיקה ושוחח עמו.

10/12/2013 | 14:53 | מאת: שרון

שלום, אני בן 36 ופניתי לאורולוג לאחר שחשדתי כי היה לי טפטוף דמי לאחר קיום יחסי מין. במסגרת הבדיקות עברתי בדיקת אולטרסאונד שם מצאו הסתיידות חריפה של הערמונית ללא כל ממצא בכליות ושלפוחית השתן בבדיקת שתן כולל תרבית(פעמיים) לא נמצאו כל ממצאים בבדיקת PSA רמתו עמדה על 0.85 מכיוון שכמעט כל הנתונים מדברים על גברים מעל גיל 50 תהיתי האם האם 0.85 נחשבת רמה גבוהה או נמוכה לגילי (36). ה

לקריאה נוספת והעמקה

מדובר ברמת PSA תקינה לכל גיל. דימום בשפיכה יכול להיות תופעה חד פעמית ולא משמעותית או סימן לדלקת, ולרוב אין צורך לטפל בה והיא חולפת מעצמה. אם זה ממשיך חזור אל האורולוג שלך והוא יחליט על המשך הבירור.

10/12/2013 | 13:49 | מאת: משה

דוקטור שלום, אני בן 38 בריא וללא בעיות רפואיות. לפני יומיים התחילה תופעה של זרם שתן חלש ואני מרגיש שאני תמיד צריך ללכת לשירותים להתרוקן. ושאני הולך לשירותים, אז יוצא לי זרם חלש של שתן וכן כמות מעטה שלו ואני מרגיש שלא התרוקנתי לחלוטין. כמו כן אם אני שותה הרבה יוצא שאני צריך ללכת לשירותים יותר מפעמיים בשעה. התופעה התחילה פתאום לפני יומיים ולא היו סימנים מקדימים. אין לי צריבה בעת מתן שתן וכן לעתים רחוקות אני מרגיש קצת כאב בן פי הטבעת לאשכים. התופעה לא מפריעה לי בלילה, ולפעמים יוצא זרם חזק, אולם זה רק אם אני שותה ממש הרבה. קבעתי תור לרופא אולם התור עוד הרבה זמן, ואני קצת חושש. מה דעתך, האם יכול להיות שמדובר בערמונית מוגדלת? הרי התופעה התחילה בפתאומיות לפני יומיים. תודה רבה. הדפסת ההודעה הוספת תגובה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לפי מה שאתה מתאר יכול להיות שמתפתחת לך דלקת בשתן או בערמונית. ממליצה לגשת לבדיקת שתן כללית ותרבית לפי צורך גם תרבית זרע ובדיקה גופנית אצל אורולוג. בגילך קשה לי להאמין שמדובר בהגדלת הערמונית -זה עוד מוקדם. הפרעה זו מתחילה מגיל חמישים ומעלה..

05/12/2013 | 10:18 | מאת: ליאור

1-האם אפשר לקחת סיאליס במקום אומניק אוקאס? 2-לאיזה תרופה מהשתיים פחות תופעות לוואי? 3-האם האומניק אוקאס פוגעת [מפחיתה] טטוסטרון? 4-האם האומניק אוקאס מרפא או מקל? כלאמר האם אני יכול להימנע מלקחת אותה ואז נפגעת איכות החיים או שאני גורם לעצמי בנוסף נזק??[התרוקנות סבירה]

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ליאור, משאלותיך אני מסיקה שאתה סובל מהפרעות במתן השתן כנראה על רקע של הגדלה שפירה של הערמונית? לא נתת פרטים. אנסה לעזור לך בקצרה לגבי שאלותיך. 1. אפשרויות הטיפול בהפרעות ההשתנה הן :א. אומניק אוקס או כל חוסם אלפא אחר (למשל טמסולין, קדקס, קסטראל וכו) שגורם להרפיית הסוגר ובכך משפר את זרימת השתן. ב. סיאליס חד יומי, מקבוצת חוסמי PDE5 שגורמים לא רק לשיפור זרימת הדם לאיבר המין ובכך משפרים זקפה, אלא גם משפרים זרימת דם לכל האגן ויכולים לעזור בשיפור ההשתנה. זו תרופה חדשה יחסית להתוויה של שיפור השתנה אבל נמצאה יעילה כמו אומניק. אתה יכול לבחור אחת מהן.מומלץ לא לשלב בינהן. 2. לכל אחת מהתרופות יש תופעות לוואי משלה אך לא כל מי שנוטל תרופה בהכרח יחווה תופעות לוואי. התופעות המוכרות באומניק הן שפיכה אחורית(לא יוצא זרע) או סחרחורת וירידת לחץ דם. בסיאליס- כאבי ראש, כאבי שרירים, דופק מואץ. 3.לא. 4. אומניק משפרת את זרימת השתן. היא לא מונע את גדילת הערמונית. אם ההשתנה שלך סבירה לא בטוח כלל שאתה צריך טיפול. ממליצה לך לפנות עם שאלות אלו לרופא המאפל שהמליץ לך על הטיפולים השונים ולדון עמו באופן מלא על כל המשמעויות, לעבור בדיקה גופנית ולקבל את הטיפול המתאים לך ביותר.

30/11/2013 | 17:47 | מאת: שגב

לד"ר שירה שלום רב. בפניה קודמת הודעתי שקיבלתי מאורולוג כדורי מינרין מלט -120 מ"ג למציצה ואני מרוצה,היום אחרי חודשיים וחצי אני יכול להגיד שאני מתחיל לשכוח מה זה להתעורר באמצע הלילה לשתן, אבל כנראה התעוררה בעיה אחרת,כשקבלתי את המינרין ,נתבקשתי לעשות בדיקות של רמת האשלגן והנתרן בדם,עשיתי בדיקה בסוף ספט' והבדיקה יצאה תקינה. השבוע עשיתי בדיקות דם אחרות והתברר שרמת האשלגן שלי נמוכה(3.31)וקיבלתי 1200 מ"ג אשלגן (2 כדורים בשם-SLOWK ). השאלה-האם אני צריך לעשות בדיקות רמת אשלגן/נתרן כל תקופה מסוימת ולקחת אשלגן בהתאם??.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מינירין משפיע (אם בכלל) על רמת נתרן. זו צריכה להבדק באופן רוטיני בבדיקות דם כל עוד אתה נוטל את הטיפול ובמקרה שהיא נמוכה משמעותית (129 ומטה- יש להפסיק את הטיפול, ולשקול תוספת מלח. לגבי השפעה על אשלגן- לא ידוע לי שכדור זה עושה זאת ועליך לדבר עם הרופא שלך לגבי המשך הטיפול מכיוון זה.

6 ימים ,הנתרן עומד על -140 והאשלגן על -3.8 ,המינרין כל כך יעיל(שכחתי מה זה להתעורר למתן שתן בלילה,ומתן השתן במהלך היום בלי צריבות ובלי הפסקות) שאעשה בדיקות דם פעם בחודש ואשמור על ערכים מתאימים של נתרן/אשלגן.