האם רמת ה- PSA שלי תקינה?

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

10/12/2013 | 14:53 | מאת: שרון

שלום, אני בן 36 ופניתי לאורולוג לאחר שחשדתי כי היה לי טפטוף דמי לאחר קיום יחסי מין. במסגרת הבדיקות עברתי בדיקת אולטרסאונד שם מצאו הסתיידות חריפה של הערמונית ללא כל ממצא בכליות ושלפוחית השתן בבדיקת שתן כולל תרבית(פעמיים) לא נמצאו כל ממצאים בבדיקת PSA רמתו עמדה על 0.85 מכיוון שכמעט כל הנתונים מדברים על גברים מעל גיל 50 תהיתי האם האם 0.85 נחשבת רמה גבוהה או נמוכה לגילי (36). ה

מדובר ברמת PSA תקינה לכל גיל. דימום בשפיכה יכול להיות תופעה חד פעמית ולא משמעותית או סימן לדלקת, ולרוב אין צורך לטפל בה והיא חולפת מעצמה. אם זה ממשיך חזור אל האורולוג שלך והוא יחליט על המשך הבירור.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת