פורום אורולוגיה

אורולוגיה הינו תחום ברפואה העוסק במגוון רחב של הפרעות בדרכי השתן בגברים ובנשים ובבעיות הקשורות במערכת המין הזכרית. פורום זה יספק מענה לגבי הדרכים השונות לאבחון וטיפול בתופעות הקשורות למגוון רחב של בעיות אורולוגיות: אורולוגיה אונקולוגית - ממאירויות (גידולים) של בלוטת הערמונית, כליה, שלפוחית שתן ואשכים. חוסר שליטה במתן שתן: דליפת שתן במאמץ, דליפת שתן שבדחיפות ועוד אין אונות ופריון הגבר. הגדלה שפירה של הערמונית והפרעות בהטלת שתן אבנים בדרכי השתן. בעיות באשכים: ורידים מורחבים (וריקוצל), הצטברות נוזלים ועוד. נושאים נוספים באורולוגיה: זיהומים בדרכי השתן, מחלות מין ועוד.
10741 הודעות
9393 תשובות מומחה

מנהלי פורום אורולוגיה

21/07/2018 | מאת: אנונימי

בערך בגיל 10 עברתי כריתת אשך בגלל שהוא פשוט לא הצליח לרדת לשק האשכים.. כיום אני בן 21, מה הפרוצדורות של הוספת אשך? רק אשך תותב? אילו אשכים קיימים כיום והאם בכל זאת היו יכולים לטפל באשך שהיה לי וסתם קרתו אותו? הפרוצדורה מסובכת? החתך מתבצע מעל איבר המין או באשך עצמו? ההרגשה היא טבעית לחלוטין?

21/07/2018 | מאת: אין שם

היי, אני בן 22 ולאחרונה שמתי לב שבזמן קיום יחסי מין/אוננות ברגע השפיכה יש תחושה של שתן ואף הרגשה של שתן בזמן השפיכה. רציתי לדעת אם זה נורמלי ומה אפשר לעשות בעניין? חשוב לי לציין שעד לפני כמה חודשים הכל היה תקין וזה הופיע רק לאחרונה.

21/07/2018 | מאת: אין שם

שכחתי להוסיף שגם אחרי מתן שתן לפני ההרגשה עדיין קיימת

היי ד"ר , אני בן 22 , לפני כ - 5 שנים בזמן אוננות כנראה אגרסיבית איבדתי את הזקפה , הרגשתי דקירה קטנה הייתה נפיחות וצבע סגול בזמן המקרה לפין ולאחר מכן זה עבר , הייתי בבדיקה של 4 רופאי משפחה ו 2 אורולוגים וגם כשנתיים לאחר המקרה ואמרו שאין לי כלום . הייתכן ? אני חווה מאז בעיות זקפה וכאשר הפין רופף.הוא נוטה הצידה , ניתן להבחין גם בדלילות של העור . אשמח לדעתך בנושא . תודה

לפני כשבועיים קיבלתי מכה ממש חזקה לאשכים וזה כאב לי זמן מה והיום שמתי לב שיש לי שטף דם סגול שמתחיל מהחלק התחתון של האשכים ועובר בינהם עד להתחלת הפין, השאלה שלי היא האם אני צריך להיות מודאג?

Diagnosed 1 year ago with bladder cancer tcc t1 hg with cis. Started lamm protocol. Two monthes ago another turbt and This time tcc ta hg with cis, during Turbt small hole in bladder wall And catter inseret ant give me AB. 10 days after release from hospital Did petct that came to be tcc invade To fat layer stage 3 or 4 BC. so pet ct say stage 3 or 4 and biopsy say stage ta. My question is what to do next? One doc sayed need to wait 3 monthes and perform another petct, the other Sayied need to do re satge turbt first and then we will decide what next. What is the best chioce? Thank you alot

שלום, האם יש בדיקה לא פולשנית שניתן לבצע במקרה של חשד להיצרות השופכה? עברתי הרחבת שופכה לפני 4 חודשים בגלל חשד של אורולוג (לא בוצעה ציטוסקופיה)- מאז אני די בטראומה ולא מוכן לבצע זאת שוב- אך השבוע התחלתי להרגיש היסוס בתחילת מתן שתן (כ-7 שניות לערך), מעט נוקשות במרכז הפין (נראה לי), וטפטוף לאחר מתן שתן (עד 15-20 דק' לאחר מכן). זרם השתן בסדר ואינו כואב.

שלום, יש לי מידי פעם קילופי עור, אדמומיות ונקודות אדומות/שחורות באשכים כפי שניתן לראות בתמונה. אני מורח מידי פעם משחת טבעדרם שהבנתי שזה סטרואידם ולא בריא. אז מה ניתן לעשות? אי אפשר להשאיר את זה ככה זה מגרד. והאם זה נראה פטרייה? (קנדידה..?)

19/07/2018 | מאת: אורלי

שלום רב, בני, בן 17עם שק אשכים גדול מלידה. בתקופה אחרונה שמנו לב לנפיחות באיזור מרכז השאכים ללא קשר לאשכים. הרופא אמר שהשאכים בסדר ושלח לאולטראסאונד - שם התגלה בקע. מה עושים ? מה יכול לקרות אם לא ננתח ? האם הניתוח בהרדמה מקומית ? תודה

שלום. איך מודדים את הפין?  כשכתוב שהפין הממוצע הוא בערך 13 סנטימטרים, לאיזו סוג מדידה מתכוונים?  מדידה מבסיס הפין וצריך למעוך את השומן עם הסרגל כמו בתמונה מהכתבה הזאת?  או מדידה רק מהאיזור שהפין חשוף שיוצאת קצרה יותר ב2 ס''מ בערך?

ליה ימין בגודל תקין, 5.10 ס"מ . הפרנכימה דלה ובלתי סדירה במיקצת האקוגניות תקינה . לא נצפו בה גושים סולידיים, אבנים או הידרונפרוזיס . בקוטבה העליון ציסטה קורטיקלית בגודל 18 מ"מ עם מוקד אקוגני / משקע סידני בתוכה. הממצא קשה מאד להדגמה - מסוג בוסניאק 1 האם ממאיר ? האם יכול להפוך לממאיר ?

16/07/2018 | מאת: מושיקו

גילו אצלי ספרמטוצלה בשק אשכים צד ימין בבדיקת האולטרא סאונד בגודל 3.2 * 1.8 ס"מ המורכב מתהליכים נוזליים המכילים נוזל לא צלול בינינם ובנוסף ציסטה בגודל 0.6 ס"מ בראש האפידרמיס מצד שמאל. מה מומלץ לבצע?

15/07/2018 | מאת: יחיאל

מה משמעות התוצאות?-האם ערמונית או שלפוחית רגיזה? מפח כיס השתן קטן יחסית -209 סמ"ק אין דלף שתן בזמן המילוי הענות כיס השתן נמוכה חוסר יציבות של כיס השתן שילוב של חסימה משמעותית במוצא כיס השתן עם חוסר יציבות כיס השתן במבחן p/f מפתח לחצים חסימתיים גבוהים עם עקומה שטוחה ביותר ושארית שתן של 74 סמ"ק

שלום כבר תקופה ארוכה (למעלה משנה) שבה אני מרגיש כאב (עמום) באשך ימין שמקרין כאב (ממוקד) לגב התחתון בצד ימין הכאב מופיע בעיקר במצב של שכיבה על הגב כשאני הולך לישון זה מפריע לי נורא כמו כן יש לי גוש באשך או שזה יותרת האשך אני לא יודע אבל כאשר אני לוחץ עליו אני חש בכאב חד שמקרין ישירות לגב בדיוק לאזור שכואב לי בדרך כלל אשמח אם תוכל לעזור לי בנושא

רצוי לבצע בירור אורולוגי כולל בדיקת US אשכים וכן US של דרכי השתן לשלול אבן

13/07/2018 | מאת: יורם יעקובי

האם בדיקת 4Kscore מהימנה יותר מביופסיה של הערמונית? ידוע לי,שהבדיקה אינה נמצאת בסל של קופ"ח,ועולה כשלושת אלפי ש"ח,אבל אינה פולשנית.

בסוף הבדיקה יכולה לרמז אבל לא יותר וודאית מביופסיה

אני סובלת מדלקות חוזרת בדרכי השתן והתחלתי טיפול בהיפרקס. אני מבקשת לדעת כמה גרם ויטמין C צריך לקחת יחד עם ההיפרקס כדי שההיפרקס יפעל כי כל רופא אמר לי משהו אחר. התשובה דחופה לי. תודה

אין לי נסיון אישי עם היפרקס,
תבחרי אחד מהמינונים ותתחילי

אהלן לקחתי פרוזק 40מג הצלחתי להגיע לשפיכה לאחר קצת זמן ,אבל איך שהפסקתי את התרופה אני לא מצליח לגמור האיבר שלי כבר שורף ונפוח מרוב נסיונות עם החברה , מצליח לגמור רק מגירוי חזק מתחיל להילחץ מהקטע הפרוזק שיבש לי את העסק? הפסקתי לפני כשבוע את הפרוזק מה פשר לעשות

פרוזאק, עלול לעכב שפיכה
ככל הנראה לאחר הפסקה יותר ארוכה יחזור המצב לקדמותו

שלום רב, לאחר ניתוח להסרת אבן בשופכן שמאל נשלחתי לבדיקת US להלן הממצאים: הכליות בגודל ומבנה תקינים . ללא עדות לגושים סולידים, הידרונפרוזיס או אבנים . שלפוחית השתן עם דופן סדיר ,ללא ממצא בתוכה . הודגם סילון שתן מימין בלבד . לאחר ההתרוקנות ללא שארית שתן . בלוטת הערמונית בנפח כ - 8.16 סמ"ק אשמח להסבר קצר על הממצאים תודה

תיקון קטן, בלוטת הערמונית בנפח 16.8 סמ"ק

הכל תקין
ראו סילון שתן בצד אחד בלבד

שאלה אחרונה. האם סילון שתן בצד אחד זה תקין, או שיש צורך בהמשך בדיקות תודה רבה מראש

שלום , אני בן 27 ברצוני לבצע ברית מילה. אני חבר בקופת חולין מכבי, האם הניתוח כלול בסל קופ"ח או שיש לבצע אותו אך ורק באופן פרטי?

צריך לברר מול קופ"ח

בתוצאות הבדיקה נכתב , "בוולסלוה מופיע דלף של שתן (LPP =114 ס"מ מים) מה זה אומר? אשמח לקבל תשובה תודה

בלחץ של 114 ס"מ מים (לחץ גבוה) בורח לך שתן

שלום רב אני בת 46 מזה חודשיים אני סובלת מדלקת חוזרת ומתמשכת בדרכי השתן ונמצא חיידק אי קולי בשתן וכבר חודשיים נוטלת אנטיביוטיקה ולאחרונה נתנו לי FUROLIN100 ואני סובלת מתופעות לוואי מתרופה זו והרופא טוען שזוהי התרופה היחידה אשר החיידק רגיש לה כפי שמופיע במעבדה ויש לציין שיש לי כאבים קשים במותניים ובעיקר במותן מצד ימין וגם בבטן תחתונה וצריבה במתן השתן . עשיתי US כליות ואני מצרפת הצילומים לפענוח . יש לציין גם שאני סובלת כרונית ממחלת הזאבת LOPOS . שאלתי : 1- דעתכם על המשך טיפול ?? 2- פענוח צילום הUS .

לא ניתן לראות את צילומי ה- US,
רצוי לפנות לייעוץ מסודר לאחר קבלת פענוח של הבדיקה

10/07/2018 | מאת: ליליאור

עברתי בדיקת US לפני כשבוע התגלתה ציסטה בכליה ימנית בגודל 1 ס"מ ו-AML בגודל 0.8 בכליה שמאלית.

למרות שבדיקת על קול אינה יכולה להבחין ב- AML הגודל הקטן שולל בעיה משמעותית.
מומלץ מעקב עיתי ע"י אורולוג

שלום רב, בעקבות ניתוח להוצאת אבן נשלחתי לבדיקות שתן/דם/ומריכי האבן, אשמח לשמוע הסברים בעקבות הממצאים בבדיקות בשתן Creatinine (U) /24h טווח תקין 1-2 בבדיקה = 2.2 Uric Acid (U)/ 24hr טווח תקין 250-750 בבדיקה = 1065 Calcium (U)/24 hr טווח תקין 0-300 בבדיקה = 378 בדיקת דם Uric Acid (B טווח תקין 3.5-7.2 בבדיקה = 7.7 Glucose (B טווח תקין 70-110 בבדיקה = 126 שאר הממצאים בטווח הנורמה הרכב אבן whewellite 60% weddellite 33% whitlockite 7% מקרא Whewellite=Ca-Oxal.monohydrate Weddellite = Ca-Oxal.dehydrate Whitlockite=Ca/ Mg/ Phos בתודה רבה מראש

יש בבדיקה את הרכב האבן והפרעות מטאבוליות קלות המצריכות איזון

שלום. בבדיקת אולטרסנד של הכליות פוענח כליות באופן תקין, פרנכימה מעט לובולרית, אין עדות להידרופרוזיס ואבנים בכליות. מה זה אומר? יש לי כאבים חזקים במותן שמאל. תודה רבה

בדיקת העל קול תקינה

07/07/2018 | מאת: דגדוג ביצים

היי, יש לי חבר כבר 4 שנים וכל פעם שאני מנסה לגעת לו בביצים הוא טוען שזה מדגדג לו ואף פעם הוא לא נותן לי לגעת לו בביצים. האם זה הגיוני? האם צריך לבדוק את זה?

זה שאלה לפורום אחר

אני בן 27, ומזה כ4 שנים אני סובל מדחיפות ותכיפות במתן שתן, עשו לי 5 בדיקות אולטראסאונד וב3 מהם השלפוחית שתן הייתה מלאה אבל מיד לאחר הבדיקה השתנתי 7 פעמים בשעתיים, ובשתי בדיקות אחרות השלפוחית הייתה מרוקנת, ולא התגלה בבדיקת אולטרסאונד האחרונה שארית שתן וגם אין הגדלה של הערמונית, והאורולוג שלי ביקש ממני לעשות בדיקת זרם שתן והנה התוצאות: Volding time: 31 s Flow time: 30 s Time to max flow: 7 s Max flow rate: 9.9 m/l Average flow rate: 6.8 m/l Volted volume: 210 האם יכול להיות שיש לי חסימה חלקית?

כן

היי אני אוהב לצפות במתיחות של החבר וחברה ביוטיוב ובכל פעם שהבת מדברת בסרטון מתחילה לדבר אז מתחילה לי זקפה... והאשך השמאלי שלי מתנפח... למה זה קורה? יש לומר שלא עשיתי פעילות מינית לאחרונה... אני כ5 חודשים כמעט לאחר ניתוח להידרוצלה בצד ימין. ויש לי הידרוצלה בנונית ווריקוצלה קלה באשך שמאל שגילו כשבועיים לאחר הניתוח....

נפיחות עשויה להיות קשורה להידרוצל

06/07/2018 | מאת: ש.

שוב שלום, רציתי להוסיף מכיוון שאני חולה IBD פעיל (כבר לא מעט זמן), יכול להיות שישנו קשר לזה? הן חוסרים והן סיבוכים / זיהומים? מה עליי לעשות? שוב תודה!

עיקר השפעה של IBD זה על אבנים בכליות

06/07/2018 | מאת: ש.

שלום רב, בן 39, נמצא וירקוצל לפני כמה שנים דרגה ראשונית נמוכה. לכן רציתי לשאול קודם כל, על מה משפיע הוריקוצל, האם על השפוכה או על הזרע עצמו? והדבר השני, ככל הנראה המצב החמיר (בבדיקות ובירורים כרגע, אבל עד אז), מכיוון שבעת השפוכה, שמתי לב להחלשות משמעותית מפעם לפעם וכאילו נעצר, נתקע ו/או חוזר אחורנית (הרגשה). האם מוכרת לך תופעה זו, ומה היא מרמזת. כמו כן מה עליי לבדוק בעניין זה? (עדיין לא נשוי וללא ילדים, לכן עניין זה מעסיק ומלחיץ אותי עוד יותר). נ.ב. חולה IBD וסובל לאחרונה גם מאנמיה התחלתית. תודה מראש על העזרה הכה חשובה!

נא בצע ספירת זרע

05/07/2018 | מאת: אביטל

בת 35 סובלת מדלקות חוזרות בדרכי השתן. אין חודש ללא דלקת. נוטלת טיפול מונע בצפורל כיוון שמאקרודנטין עשה פגיעה באנזימי כבד. רוב הדלקות שלי הן אי קולי וקלבסיאלה פניאומוניה ורובן עמידות לטיפול כך שלאחרונה אני מקבלת אנטיביטוטיקה לוריד. לפני 3 שנים בבדיקת ציסטוגרפיה נצפה רפלוקס בדרגה קלה שככל הנראה היה צמוד לדלקת. שנה שעברה עשו לי בדיקה חוזרת ושם נכתב כי הבדיקה תקינה. כשהייתי לפני שבועיים אצל האורולוג אמרתי לו שנראה לי שעשו לי את הבדיקה לא טוב כי מילאו לי את השלפוחית רק ב 80 CC של חומר ניגוד כך שלא הרגשתי כלל צורך להתרוקן וכשביקשו ממני להשתין לא הצלחתי כלל אפילו שחיכו 20 דקות. לעומת זאת בבדיקה שלפני 3 שנים הזליפו לי לשלפוחית כמעט 400 CC ושם הרגשתי צורך עז להתרוקן ולשתף פעולה ובאמת כשביקשו ממני להשתין באמצע הבדיקה הצלחתי להשתין. האורולוג הפנה אותי לבדיקה חוזרת ביום ראשון הקרוב והדגיש בהפנייה כי יש להקפיד על מילוי גדוש של השלפוחית שאלתי היא: מהי הכמות המינימלית שיש להזרים לשלפוחית על מנת להרגיש תחושת מלאות וצורך בהשתנה? מהי הכמות המקובלת שבד"כ מזליפים לשלפוחית על מנת שהבדיקה תוכל לצאת טוב ולהדגים גם את שלב ההשתנה?

עד שמרגישים שחייבים להתרוקן, עם זאת חייב לציין שלבצע את הבדיקה שלוש פעמים נראה לי מעט מוגזם

05/07/2018 | מאת: רחל

כמה גרם של ויטמין C צריך לקחת כשלוקחים היפרקס? תודה

05/07/2018 | מאת: דביר

שלום רב, לאחר דופלקס אשכים נמצא כי יש לי וריקוצלה משמאל עם היפוך קל של זרימה, דרגה 2, הפנו אותי לספירת זרע, צירפתי תמונה עם התוצאות, אודה לעזרתכם.

לא ניתן לראות את הבדיקת זרע

11/07/2018 | מאת: דביר

שלום רב, לאחר דופלקס אשכים נמצא כי יש לי וריקוצלה משמאל עם היפוך קל של זרימה, דרגה 2, הפנו אותי לספירת זרע, צירפתי תמונה עם התוצאות, אודה לעזרתכם.

04/07/2018 | מאת: ויוה

אורולוגיה חשד לממאירות בערמונית 04/07/2018 | מאת: ערמונית אחרי rmi שמראה נגע של 1.1 ס"מ באונה השמאלית בגובה האמצע י בערמונית ובדיקות psa = 13 ונפח 92.7. _ 5 SPIRAD והיה רשום בסיכום שיש חשד גבוה לממלממאירות, אבא שלי בן 78 עשה ביופסה היום. (FUSION) ובסיכום היבנתי שהתוצאות דומות ל rmi. אני מאד דואגת. מה הסיכויים של תוצאות הביופסה ? תגובה

אם בוצעה ביופסיה יש להמתין לקבלת התשובה

04/07/2018 | מאת: ערמונית

אחרי rmi שמראה נגע של 1.1 ס"מ באונה השמאלית בגובה האמצע י בערמונית ובדיקות psa = 13 ונפח 92.7. _ 5 SPIRAD והיה רשום בסיכום שיש חשד גבוה לממלממאירות, אבא שלי בן 78 עשה ביופסה היום. (FUSION) ובסיכום היבנתי שהתוצאות דומות ל rmi. אני מאד דואגת. מה הסיכויים של תוצאות הביופסה ?

ממליץ להמתין לתשובה מהביופסיה

שלום מאז שאני זוכרת את עצמי, הןלכת לעשות פיפי הרבה פעמים ביום (בלילה פעם -פעמיים, לפעמים גם זה לא), נכון שאני שותה הרבה, אך האים בכל מקרה לעשות פיפי אחת לשעה בערך זה תקין?בדיקות כלליות דם ושתן בסדר, אין דלקת,סונרים שנעשו גם היו בסדר, ועדיין יש לי פיפי כל שעה ולהתאפק(פעם המליצו לי שלפעמים זה כדאי) עושה לי ממש כאבים והתכווצוית, אין לי ממש כאבים ביום יום , לפעמים אני ''מרגישה'' את האזור של בטן תחתונה וכאילו ''מרגישה'' ששלפוחית השתן מלאה וקצת התכווצויות לפעמים, אבל מה שהכי מפריע לי ומשבש לי חיים ,זה פשוט כל מקום שאני הולכת אני מחפשת שירותים!!!ועם השנים ואחרי 2 קיסרי אז נראה לי שהפיפי נהיה אפילו כל 40 דק ולאחר מכן זה ממש לוחץ ואם אני לא אעשה בזמן הקרוב אז כאילו הכל שם מתפוצץ , לא ניתן להתאפק ויחד עם זאת אין דליפת שתן כלל חשוב לי לציין!האים לפנות לאורולוג רגיל?או לאוריגניקולוג?

אורולוג גניקולוג

שלם, אני בן 18, כבר חצי שנה אני סובל מכאבים בבטן ובאשכים. האשכים מצטמקים ומורגש לחץ כואב בחלק התחתון/אחורי של האשכים. סמפטום זה מתלווה לכאבי בטן תחתונה, גזים רבים, צואה (כ4-5 פעמים ביום, קושי במתן הצואה), בחילה בבטן המונעת ממני לאכול (לא מסוגל לאכול למרות שרעב). הסמפטומים מופיעים ונעלמים ביחד. אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי תודה :)

לקריאה נוספת והעמקה

סימפטומים שהולכים תדיר ביחד. רצוי לפנות לנוירואורולוג

שלום רב, בן 45. בריא וספורטאי. מזה כמה חודשים אני מרגיש שזרם השתן שלי נחלש באופן משמעותי. בהמלצת רופא המשפחה עשיתי בדיקת אורופלומטריה: volume: 648 ml flow time: 157 sec Qmax: 8.3 ml/s Qmean: 4.1 ml/s Tqmax: 8.5 sec Total time: 162 sec Bs: 137 cc (מה שנשאר בשלפוחית) בדיקות הדם יצאו תקינות. PSA 0.58 ng/ml בהמלצת הרופא אלך לאולוטראסאונד של דרכי השתן ולאורולוג. מה דעתך? אני בלחץ.... במידה ומדובר בהגדלה שפירה של הערמונית, האם יש תחליפים טבעיים לטיפול התרופתי המקובל? האם כדאי לי להתחיל לקחת פרוטסה מד פורטה של אלטמן למשל? אודה לתשובתך המהירה.

לקריאה נוספת והעמקה

רצוי לשלול הצרות בשופכה לפני טיפול תרופתי. לגבי טיפול "טבעי" אני לא מכיר הוכחות בספרות שמדובר בטיפול יעיל ולכן אני נמנע מלהמליץ

שלום שמי עומר בן 20. כבר תקופה של 3 חודשים שאני סובל מצריבה לאחר שתן ויחסי מין כאשר הצריבה שלאחר יחסי מין כואבת יותר ואפילו מרגישה כמו מקור הבעיה. ביצעתי בדיקות שתן כלליות,תרבית ובדיקת שתן pcr for std והכל יצא תקין ,אך הכאב לא מרפה. אני חייל ורופא היחידה לא ממהר לשלוח אותי לאורולוג וכרגע הבירור לא נמשך.

לקריאה נוספת והעמקה

שכחתי לציין שבדרך כלל בסוף השתן אני צריך להתאמץ קצת להוציא את הטיפות האחרונות

בנוכחות בדיקת PCR תקינה ממליץ על טיפול סימפטומטי בלבד

שלום אני גילחתי עם מכונה את האיבר המין שליי ונחתכתי באורך של האיבר המין זה מסוכן? ומה לעשות?

אם החתך עמוק פנה למיון

האם זיהום בטחורים יכול להוביל לכאב בטן תחתונה אמצעית וחום?

לקריאה נוספת והעמקה

פנה לפרוקטולוג

שלום, האם אפשר לקחת אנטיביוטיקה דוקסילין במקום פעמיים ביום פעם ביום לתקופה ארוכה יותר? כי פשוט אני לא חושב שאצליח לשתות פעמיים ביום בגלל הוושט הרגישה

לקריאה נוספת והעמקה

רצוי להיוועץ עם רופא עור ומין או זיהומולוג

מה זה אומר נפח ערמונית 107 סמ"ק? מבחינה בריאותית . psa 7.3 MRI ערמונית - תקין .

לקריאה נוספת והעמקה

גודל הערמונית 107 סמ"ק, ערמונית מוגדלת אך לאו דווקא יש לזה משמעות

28/06/2018 | מאת: שימחה

בשנת 2014 נעשה לי בדיקה בהדסה ביאופסיה בערמונית ....התוצאה הייתה שלילית לגידול סרטני...לפני חודשיים התגלה שוב חידק e- coli והמצב שלי עדיין לא טוב...בבדיקת שטן היה הכול בסדר...האם לאחר 4 שנים יש טעם לחזור על בדיקת ביאופסיה בערמונית

לקריאה נוספת והעמקה

סביב דלקת לא רצוי לבצי בדיקת PSA

28/06/2018 | מאת: ירון

שלום רב ד"ר, יליד 80, לאחרונה מצב שפוכה מוקטן (מחודש לחודש), הבנתי מכאן שאין קשר ישיר לעניין של ויריקוצלה וזרם השפוכה. האם ישנו קשר ישיר לחוסרים בגוף כגון (ברזל) ואנמיה? תודה מראש על תשובתך.

בד"כ לא

שלום, האם משקאות מוגזים עשויים לגרום לתופעות של כאב/צריבה/הדבקות פתח השופכה בפין? לעלייה בתדירות מתן שתן? תודה.

לא

27/06/2018 | מאת: אחד שיודע

ישנה השפעה במיוחד סוכרית וצמח הסטיביה! ברגע ששותה עושה את התופעות שרשמתה. וככל הנראה בשל זאת ועוד, לא רשם הצלחה מסחררת בארץ ובעולם.

שלום, ספורטאי בן 23.5. לאחרונה לאחר פעילות גופנית, כאשר אני הולך להשתין השתן צהוב וכואב. האם יש בעיה אורולוגית או שזה נובע מחוסר שתייה מספקת? תודה.

שתן מרוכז

כלומר חוסר שתייה בזמן אימון ואחריו?

שלום, בן 23 לא מקיים יחסי מין. מזה 10 חודשים סובל מטפטוף לאחר השתנה, גירוי בקצה הפין (אדום ובוהק לאחר השתנה), תחושת חוסר התרוקנות (למרות "שארית שתן קטנה" בUS שארית שתן) ותחושה של יציאת שתן למרות שלא יוצא כלום שנמשך בין השתנה להשתנה (כ-4 שעות). ביצעתי בדיקות שתן, דם, למחלות מין, CT אבנים, US שארית שתן והרחבת שופכה (התלוננתי על צריבה ממושכת בזמן השתנה ולאחריה וזרם חלש- כיום אין בעיה). בנוסף אני מבחין לעיתים שקצה הפין "נדבק" (אין קשר לאוננות שכן איני מאונן כלל). מה מקור הבעיה לדעתך ומה יכול להיות הפתרון שיסיים את המצב הזה? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

יתכן ואתה סובל מ- INTERSTITAL CYSTITS
הפתרון הטוב ביותר ליטול נוגדי כאבים כאשר הצריבה קשה

מה זה Interstital Cystits? איך מטפלים בזה? ומה לגבי התחושה של השתן שיוצא למרות שאין כלום? הידבקות פתח השופכה?

27/06/2018 | מאת: מיקרוליטאזיס /הסתיידויות

שלום דר לפני כמה זמן הלכתי אולטרסאונד דופלר אשכים אמרו לי שיש לי מקירוליטיאזיס זעירים באשך שמאל אתמול הלכתי שוב לאולטראסואונד ואמרו לי שיש לי הסתיידויות זעירים בימין ומיקרוליטאזיס דרגה 1 בצד שמואל ול מזה אומר??? שה החמיר??? בבדיקה הקודמת אמרו שאשך יותר קטן ועכשיו לא אתה חייב לעזור לי

לקריאה נוספת והעמקה

מיקרוליטיאזיס - משמע אבנים קטנטנות באשך.
אין לזה משמעות קלינית

אז מזה אומר שפתאום זה נהיה דרגה 1

27/06/2018 | מאת: אשמח שתענה לי לגבי בדברו האלו

וגם ממה זה נובע אם אפשר לדעת ? והאם זה יכול להעלם או שאפשר להוציא אותם?

TESTOSTERONE TOTAL=0,60 + FREE ANDROGEN INDEX 1.7

לקריאה נוספת והעמקה

מדוע נלקחו הבדיקות, האם יש איחור בהתבגרות.
מומלץ לפנות למומחה ילדים להתפתחות

גובה של הבן ממוצע משקל עודף כ 74קג , איבר מין ואשכים קטנים

26/06/2018 | מאת: הרבט חיים

הכנסת הציסתוסתום בהרדמה מקומית האם יכול גם להיות דליפה מהאבר האם לחולי לב מותר לעבור הניתוח? מהקטטר יש לי כאבים באבר. תודה מראש על תשובתכם.

קטטר על חיקי מוכנס בד"כ בהרדמה מקומית. עלול להמשיך טפטוף מהפין

25/06/2018 | מאת: ליאור

האם התרופה תעזור לפליטת אבנים הנמצאות בכליה או שהיא תעזור לפליטת אבנים הנמצאות בשופכן ובשלפוחית השתן בלבד?

המחקרים לגבי יעילות התרופה, רק באבנים בשופכנים