התיעצות

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

20/01/2014 | 16:23 | מאת: אסתר

היי בעלי בן 62 מקבלמספר שנים הרבה תרופות לאיזון יתר לחץ דם ותרופות לבעיות לב. בלוטת הערמונית מוגדלת כבר 6 שנים ולבעיה הזו הוא לא נוטל תרופות . מאחר ובשנתיים האחרונות הוא יורד לשרותים בלילה כל 2-3 שעות ובאולראסאונד נמצא שהבלוטה עברה את ה-100 סמ"ק, המליץ האורולוג לקחת כל ערב טמסולוסין.הוא לא לוקח בטענה שגם כך הוא נוטל הרבה תרופות ומכיוון שקרא שיש לתרופות האורולוגיות תופעות לוואי שעלולות לפגוע בתיפקודו הגברי ובחזותו הגברית. בדיקת פי אס איי מלפני שנה 1.93 ומלפני חודשיים 2.19. מזה שבועיים הוא סובל מכאב עמום בחוליות הגב התחתון,כאב שמקרין על האגן כולו ובמיוחד בחלק שבין הרגליים וב-2 הרגליים עצמן הוא חשש שמדובר בדלקת הערמונית (בזמן ההשנה יש לו צריבה גם באיזור הפירינאום). האורולוג שבדק אותו אמר שלא מדובר בדלקת הערמונית מה גם שבדיקת השתן יצאה תקינה והמליץ על דואודרט. יש לי 3 שאלות: 1. האם הכאבים והתחושות הנ"ל יכולים לבוא ממקור הערמונית המוגדלת? 2.אם כן,איזה טיפול או תרופות ?(הוא מרגיש כללית טוב ואין לו חום) 3.מכיוון שהוא מתנגד לנטילת התרופות האם עדיף שיתחיל בטמסולוסין ובהדרגה יעבור לדואדרט? הרבה תודות!

שלום רב, נשמע שבעלך סובל מהפרעות התרוקנות בשל הערמונית המאוד גדולה שלו, וחשוב שיבין שאין מה להתנגד לטיפול תרופתי שיכול מאוד לעזור לו ולא בהכרח יגרום לו תופעות לוואי. דואודרט הוא כדור משולב שמכיל גם טמסולין שיעזור לריקון השתן עצמו, וגם אבודרט- שיעזור להקטנה הערמונית. תרופה זו כעת נכנסה לסל ומחירה שווה לכל נפש ולא יקר. בכל מקרה באם אינו יכול ליטול תרופות או אינו רוצה- והפרעות ההשתנה משמעותיות- יש לשקול ניתוח להסרת הערמונית. לגבי הכאבים, אם אין לו צריבה או דחיפות ואין חום, ובהנתן בדיקות שתן- לא נשמע שמדובר בדלקת בערמונית וכדאי שימשיך בירור אורטופדי.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת