פורום נוירולוגיה - מבוגרים

בפורום נוירולוגיה - מבוגרים נעסוק במערכת העצבים, מחלות נוירולוגיות, דרכי בירור, טיפול ומניעה. אשמח לענות ולהגיב על כל שאלה שתתקבל בנושא בעיות נוירולוגיות של מבוגרים.
2737 הודעות
2533 תשובות מומחה

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים

שלום ד"ר. ענית לי בעבר אך זוהי שאלה כיון שאני מאוד סובל, ובכן: אני מטופל בכדורים בשל הפרעת חרדה מתמשכת: VIEPAX XR 150 MG לצד CLONEX 3 MG. כצרכן שנים רבות יום-יום של משקה קולה החלטתי בהדרגה להפסיק קולה לגמרי. זה חודשיים שבהם אני "נקי" מקולה ולצד זאת סובל מאוד מתסמינים של התגברות חרדה, עצבנות, דיכדוך, צורך באכילה ריגשית וחוסר תקווה. כמה זמן אפשר לייחס תופעות אלו לגמילה מקולה? האם הגיוני שזה נמשך מעל חודשיים ??? כמה זמן זה יקח עד שזה יחלוף? אני מאוד ממתין לתשובתך כי אינני מסוגל עוד לסבול עוד. תודה רבה.

14/07/2018 | מאת: מיה

שלום דר אני בת 26 + שני ילדים נוטלת אולטרוקסין 100 מ"ג לתת פעילות בלוטת התריס ומאוזנת , לפני כמה ימים עשיתי בדיקות דם שיצאו תקינות גם אולטרסאונד צוואר יצא תקין רק שויטמין D אצלי נמוך ואני צריכה לחזור על הבדיקה להמשך טיפול ,, היום אחרי ארוחת בוקר בזמן שאני מדברת עם חברות ומתהלכות לנו ליד הים הרגשתי פתאום ללא כל התראה רעד פנימי בראש כמו "ויייייזזזז" כזה לכמה שניות והרגשתי שאני על סף עילפון ואין שיווי משקל ושהראיה שלי מתחילה להשחיר ממש רעד פנימי כמו משהו רוטט פנימה בראש אבל לא רואים מבחוץ ,, נתקפתי לחץ ורצתי הביתה כמנגנון הישרדות פחדתי שיקרה לי משהו אז ברחתי .. מאז השעה ההיא אני במיטה לחוצה מפחדת שזה יחזור על עצמו יש לציין שהופיע לי שני ורידים חדשים בצד השמאלי של המצח שאני נוגעת שם ממש מרגישה את הוריד.. יש מה לדאוג ? האם זו תופעה מסוכנת שיכולה להעיד על מחלה או על משהו ?

שלום רב. בחור בן 19 ברקע : gout,יל"ד שמסרב לתאזן למרות טיפול מורחב(שני סוגי חוסמי בטא ומשתנים)אטריאל טכיקרדיה-איברדין,נאובלוק,מעומד לאבלציה. בחצי שנה אחרונה שני אירועי מוח חולפים (חולשה בפלג צד אחד בגוף,בלבול ,הליכה לא יציבה,הפרעה בריאה,קושי בדיבור) CT מוח-בגדר הנורמה. CTA עורקי צוואר-ללא ממצא ראוי לציון. ניורולוגית במיון אתמול(12.7) חיכו לי בחדר הלם בעקבות דיווח של מדא אמרה לי שלא ניתן לומר שהפרעת קצב לא נתנה תחלק שלה למרות שלא מדובר בפרפור. המליצה לי על פזיוטרפיה, MRI ראש,ומעקב ניורולוג וקרדיולוג תוך דגש על כך.לציין שהיל"ד מגיל צעיר וללא כל סיבה ברורה במעבדה נרחבת ובהדמיה!! GOUT מגיל 14(לא רק מעבדתי,גם סימני RA)בבית סיפור משפחתי לב,יל"ד,סכרת,גאוט.. והשאלה האם באמת על פי תיאור יתכן שהניורולוגית צודקת? כי על פי הספרות מקצועית מתואר שמצב כזה מבחינה קרדיאלית יכול להיות בגלל פרפור? ומה דעתך על סמך התיאור בלבד? אני מודע לכך שללא בדיקה ועיון בתיק לא תוכל לחוות דעתך בצורה כזאת דרך פורום אשמח לתשובתיך. בתודה מאור

למאור שלום,
מה גם שאתה מתאר מצב לא פשוט.
הגע לפגישת המעקב עם הקרדיולוג והנוירולוג, ואני מקוה ששם שאלותיך תמצאנה מענה.
בברכת בריאות,
כרמל ערמון

שלום רב, אני בת 24, בריאה בדרך כלל. מזה מספר חודשים הוריי ובן זוגי מעידים כי כשמעירים אותי משינה, אני משוחחת אתם בג׳יבריש למשך מספר דקות. הם טוענים שבזמן זה אני מדברת באינטונציה של שפה לכל דבר, רק שאי אפשר להבין את מה שאני אומרת. אני לעומת זאת חווה את זה אחרת: אני זוכרת בבירור את השיחות עמם כשהם מעירים אותי משינה, וגם זוכרת שמבחינתי דיברתי איתם בעברית, עם מילים בעלות תוכן ומשמעות ברת הבנה. רציתי לשאול מה פשר הדבר, האם מדובר בתופעה נורמטיבית? תודה מראש!

למור שלום רב,
לא נשמע כתופעה "נורמטיבית." שווה פניה לבירור נוירולוגי.
בברכת בריאות,
כרמל ערמון

אני כיום בן 45 שנים, בבדיקת MRI שביצעתי ב' 2016 נמצא : "ברצף SWI הודגמו מספר מוקדי המוסידרין בצנטרןם הסמי -אובלה משמאל. בסיכום: מוקדי דמם ישן בצנטרום הסמי- אובלה משמאל. עוד לפני ב 2015 כן בבדיקת סיטי נמצא :"אטמים לקונרים באזור גרעיני הבסיס מימין.". אציין כי הרגשתי בשנים האחרונות ירידה ביכולות הקוגנטיביות, ריכוז, ברצף המחשבה וזכרון לטווח קצר, השאלה שלי האם הירידה קשורה לממצאים הנ"ל. והאם יש דרך לרפאות את מה שמתואר בממצאים כך שגם היכולות הקוגנטיביות ישתפרו. ומה הטיפול/תרופה לכך. תודה רבה.

למנחם שלום,
מדובר בתוצאות בלתי תקינות. עליך לפנות למי שהזמין את הבדיקה כדי לדון במשמעותן ולגבש צעדים באים.
אם אתה חש ירידה קוגניטבית כדאי להוועץ במרפאת זכרון כדי לעמוד על טיבה.
בברכת בריאות,
כרמל ערמון

שלום, אשמח להבבר לגבי תדובה שניתנה לאחר ביצוע emg , סיכום: פולינוירופטיה אקסנולית ודמיאלינטיבית סנסורית מוטורית אסימטרית בעיקר ברגלים. האם יש לי סיבה לדאגה ? מה תוצאות הבדיקה ? תודה מראש.

לרחל שלום,
הבדיקה איננה תקינה, ומראה על פגיעה עצבית. אין דרך להסיק מה משמעותה ללא ההקשר במסגרתו נשלחת לעשות אותה, תוצאות הבדיקה המפורטות, ציר הזמן ובדיקתך הנוירולוגית.
על כן פני למי ששלח אותך לבדיקה.
בברכת בריאות,
כרמל ערמון

10/07/2018 | מאת: יגאל

ד״ר שלום! כבר כחודש ימים אני סובל מכאבי ראש , שעוברים במהלך ספורט/ עבודה / פעילות גופנית ... עברתי ct ולהלן התוצאות : אקסטרה אקסיאלית בצרבלום מודגם ציסטי בקוטר 2.2ס״ס, ללא הארה פתולוגית , מתאים לציסטה ארכנואידלית ... מה המשמעות והאם יש צריך להסיר את הצ׳יסטה ? תודה רבה

ליגאל שלום,
יעוץ פרטני - על ידי מי שהזמין את הבדיקה, ואם על ידי נוירולוג אחר אז ביעוץ מרפאתי מסודר, כאשר הדימות על דיסק לפניו.
ציסטה ארכנואידאלית - לרוב ממצא אקראי, מולד, אתסמיני, שאינו מחייב טיפול. אינני יכול לדעת אם כך הוא הדבר במקרה שלך. על כן פנה לרופאיך.
בברכת בריאות,
כרמל ערמון

09/07/2018 | מאת: מרים

שלום רב, בתי בת 18 מטופלת 7 שנים בטימוניל רטרד- קרבמזפין פעם ביום ללא התקפים. בבדיקת eeg אחרונה נכתב: " לסירוגין נרשמו גלים 5 לשניה על פני אזור פרונטו- טמפורלי שמאלי וימני באופן בלתי תלוי. לסיכום- איטיות פרונטו- טמפורלית ימנית ושמאלית קלה, בלתי קבועה ובלתי תלויה".האם יתכן שממצא זה הוא תוצאה של שימוש ארוך טווח בתרופה? האם יכול לרמז על פעילות אליפטוגנית? תודה רבה, מרים

למרים שלום רב,
פענוח בדיקה -- על ידי מי שהזמינה.
אם רוצה לערב נוירולוג אחר - אז במסגרת יעוץ מרפאתי מסודר, כאשר ה-EEG לפניו, על דיסק.
בברכת בריאות,
כרמל ערמון

בת 62 לאחרונה בעיות זיכרון . בהדמיה שבוצעה - ירידה מטבולית בשתי ההימספרות יותר בשמאל.ירידה בנונית באונה הפרונטלית ןהטמפורלית בשתי ההימספרות . תבנית הירידה המטבולית מעלה חשד -AD ' או ל

לסיליו שלום רב,
מידע מורכב זה צריך להדון פנים אל פנים, בהקדם, עם הרופא ששלח לביצוע הבדיקה.
בברכת בריאות,
כרמל ערמון

האם אדם כזה יכול לקבל החלטות רציונאליות? האם יכול לנהוג ברכב? והאם זה מצב אמורפי?

לשוקי שלום רב,
שאלות רטוריות.
לגבי אדם מסויים -- התיעץ עם רופאיו.
בברכת בריאות,
כרמל ערמון

תודה על התשובה, מדובר באדם שנפטר, והשאלה שלפנינו אם תחת הגדרה כזו יכול היה בחייו לקבל החלטות רציונאליות. לשם דוגמה בלבד, האם אדם עוור יכל לראות חפץ מסויים והתשובה היא כמובן- לא.

בת 77 – אודה על התשובתך. תוצאות DUPLEX US של עורקי התרדמה: משמאל : הודגם רובד פיברוטי קל לאור¬ עורק התרדמה המשות. במוצא של עורק התרדמה הפנימי הודגם רובד פיברוטי ופלאק אקוגני זעיר נגרמת הצרות עד %10 . 20% תרשימי זרימה ומהירויות בעורקי התרדמה המשותף והחיצוני בגדר הנורמה . הודגמה זרימה תקינה בעורק החוליות . מימי: הודגם רובד פיברוטי קל לאור¬ עורק התרדמה המשותף ובמוצא של עורק התרדמה הפנימי , ללא משמעותי המודינמית. תרשימי זרימה ומהירויות בעורקי התרדמה המשות" והחיצוני בגדר הנורמה . הודגמה זרימה תקינה בעורק החוליות. מה המשמעות ? האם יש צורך בטיפול (אספירין וכו) ? האם אפשר לטוס או יש יש מקגבלה לטיסות ? תודה רבה, אירנה

לאירנה שלום,
פענוח בדיקות בידי מי שהזמינן, וכך גם המלצות לטיפול תרופתי.
אישור לטוס - גם בידי מי שמטפלים בך.
הדברים תלויים לא רק בתוצאות הבדיקה אלא גם בהקשר שבה הוזמנה.
עצם התוצאה הזאת אינה מרמזת על סכנה יוצאת דופן לשבץ, אך תתכנה נסיבות רבות בהן תוצאת בדיקה זאת תקינה, אך הסכנה גבוהה.
פני אל רופאייך.
בברכת בריאות,
כרמל ערמון

בוקר טוב שואלת עבור אישה שגילה למעלה מ70 מה הטיפול היעיל ביותר להתקפים חריפים של מחלת מאנייר

מחלת מנייר מטופלת על ידי רופאי אף-אוזן -גרון, לעתים כאלה המתרכזים בנושא, ומזוהים כנוירו-אוטולוגים.
בברכת בריאות,
כרמל ערמון

שלום רב מזה זמן מה אני סובלת מהרדמיות בידיים והרגליים חוסר תחושה בחלק מהאצבעות והבהונות נימול כאב ושריפה כמו כן יש לציין פיברומיאלגיה והישימוטו ללא טיפול רק האניטיפו גבוה 680 בת 58 עייפה כל הזמן שינה לא מרעננת הייתי אצל נוירולוג רצה לשלוח לבדיקת סיבי עצב אך התחרט רשם רק paresthesia זה סוג של נוירופתיה או משהו אחר בבקשה לפרט תודה רבה

לחוה שלום,
פירוש המילה paresthesia הוא תחושה שונה (לרוב לרעה), ואינו קובע מה הגורם.
אני מציע שתשלימי עם הנוירולוג שראית את בירור הגורם.
בברכת בריאות,
כרמל ערמון

שלום רב, האם ייתכן, שבעקבות ניתוח לתיקון קרעים בלברום הירך, ייווצר מצב של מרלגיה פרסטטקיה? אני שואלת, משום ש: א. סמיכות הזמנים קצת מוזרה. ב. לא השתנה משהו אחר. תודה רבה, ענת.

לענת שלום רב,
בשאלה פרטנית -- פני לרופאייך.
בברכת בריאות,
כרמל ערמון

כשהייתי בת 6 סבלתי מאטקסיה שמנעה ממני ללכת במשך כמה שבועות. אני לא ממש יודעת הרבה על מה שהיה לי אבל זוכרת שקמתי בבוקר ולא הצלחתי להזיז את הרגליים. עוד אני זוכרת שבמהלך האישפוז הייתי על כיסא גלגלים. החלמתי לגמרי ומאז לא סבלתי מבעיות חוץ מבעיות בשיווי משקל, סחרחורות מדי פעם ובחילות בנסיעות. היום בת 30 וסובלת מרעידות קשות בידיים. זה התחיל ב5 שנים האחרונות והיום החמיר. זה קורה בדרך כלל בשעות לחץ, עצבים, אחרי שהרמתי דברים כבדים ולפעמים בלי שום סיבה. במצב רגיל הידיים רועדות בקצב חלש שבקושי אפשר לראות. במצבי קיצון אני לא מסוגלת להחזיק עט ביד או להקליד בטלפון כי הרעידות חזקות ובקצב מהיר. כוסות בורחות לי מהיד או שפתאום היד קופצת ומעיפה את מה שהחזקתי. לרוב אני לא מצליחה לבצע פעולות עדינות שדורשות מוטוריקה קלה. שימוש במריחואנה מסוג אינדיקה מרגיע את הרעידות. סאטיבה מגביר. אלכוהול יכול להחמיר או להרגיע, תלוי במצב. יכול להיות שמדובר בפרקינסון? כמה זה נפוץ בקרב בני גילי? האם החלמתי מהאטקסיה או שהיא רדומה? תודה, אלה

לאלה שלום,
פני לבדיקת נוירולוג עם עניין בהפרעות תנועה.
בברכת בריאות,
כרמל ערמון

02/07/2018 | מאת: נירית

שלום ד"ר, יש לי שתי שאלות: 1. האם מותר לשתות מיץ אשכוליות כאשר נוטלים טופמקס/טופיטרים (וכו'). קראתי לאחרונה שיש תרופות שזה ממש אסון לשלב אשכוליות איתן. ד"א עד היום שתיתי מיץ אשכוליות והכל היה בסדר... 2. האם אפשר לערוך בדיקה שמאשרת שאין לי כבר אפילפסיה, כלומר שנרפאתי (בדרך פלא חחח). בעצם השאלה היא- יש הרבה דרכים לאבחן ש"יש" לי אפילפסיה, אבל נניח וכבר אין לי, איך אני יכולה לדעת??? תודה מראש, נירית

לנירית שלום,

1. לא מצאתי אזהרה גורפת נגד שתית מיץ אשכוליות בשנוטלים TOPAMAX , אך מצאתי דווחים בודדים הטוענים לאינטראקציה. אין באפשרותי לאמת אם אכן היתה אינראקציה.
2. ההחלטה שאפליפסיה חלפה מורכבת, ותלויה בגורם הבסיסי לאפילפסיה (אם חלף או לא, או אם אינו יכול לחלוף), ולעתים בבדיקות עזר. השאלה היא האם ניתן להניח שלא יהיו פרכוסים ללא נטילת תרופות.

בגלל מורכבותה -- צריכה להפתר יחד עם הנוירולוג או אפילפטולוג המטפל.

בברכת בריאות,
כרמל ערמון

01/07/2018 | מאת: רועי

שלום רב, לאור כאבי ראש נשלחתי לאם אר איי ראש (עם חומר ניגוד) ולהלן סיכום התוצאות: מוקדים מועטים בסינגל T2 בחומר הלבן, ללא משמעות פתולוגית, ללא עדות לתהליך פעיל תוך גגולגולתי. לציין עיבוי מתון ברירית תאי האומואיד דו"צ. אודה לך מאוד על מתן הסבר. תודה רבה.

01/07/2018 | מאת: רועי

*תאי האטמואיד

לרועי שלום,
פענוח בדיקה צריך להעשות על ידי מי שהזמין אותה, מתוך ההקשר שבגללה נשלחה.
בברכת בריאות,
כרמל ערמון

01/07/2018 | מאת: סימה

היה לי ורטיגו החזירו את הקריסטלים ולאחר כמה ימים הרגשתי חולשה ואי ימיבות

שובי פני אל מי שטיפלו בך.
בברכת בריאות,
כרמל ערמון

שלום רב, סובל מתחושת נימול ואיבוד תחושה באיזורים מסויימים בגוף, רציתי לדעת איזו מומחיות בנוירולוגיה מטפלת בנןשא זה? תודה.

מציע לגשת לרופא המשפחה, שידע לכוון או לנוירולוג הקופה או למומחה מסוים.
בברכת בריאות,
כרמל ערמון

29/06/2018 | מאת: חוסר תחושה חלקי ועקצוצים

באזור השמאלי של הפנים יש לי מאתמול כאבים חלשים נודדים, בשעות האחרונות גם תחושה כמו אחרי זריקת הרדמה בטיפול שיניים. חשבתי שזה אולי מלחץ של מתקן לילה בשיניים למניעת דום שינה. כי האזור אחרי השיניים כאב קצת והייה רגיש. הלילה לא השתמשתי במתקן. יש סיבה להבדק או להמתין?

אינני יכול לתת יעוץ טיפולי פרטני במסגרת המדור.
אנא התיעץ עם רופאיך.
בברכת בריאות,
כרמל ערמון

28/06/2018 | מאת: גלית.צ.

שלום רב, האם נטילת התרופה לאפילפסיה מסוג טימוניל רטרד 300 כדור ביום מותרת לתקופת ההיריון?

התיעצי אם רופאייך.
יש לאזן בין הגברת הסכוי למום מולד לעובר, בהנתן שניתן את חלקם למנוע (או להקטין את הסכון) , את חלקם האחר לגלות מראש ואחרים לא זה ולא זה, כנגד התועלת לאם בהמשך טיפול יעיל.
לכן ההחלטה חייבת להיות בהתיעצות עם רופאייך, רצוי לפני הכניסה להריון.
בברכת בריאות,
כרמל ערמון

27/06/2018 | מאת: ליטל

שלום בתחילת השבוע סבלתי משני התקפי מיגרנה אשר הוקלו עם לקיחת מיגרלב ושהייה בחדר חשוך. יום למחרת ועד היום סובלת מתחושת חולשה כללית וסחרחורות עד כדי תחושה שכמעט מתעלפת. לחץ הדם נמוך 90/60, סובלת מתת פעילות בלוטת התריס אך מאוזנת עם כדורים, המוגלובין 13.1. האם לחץ הדם הנמוך יכול לנבוע מהתקף המיגרנה ומתי צפוי שיחלוף? האם אתה ממליץ על בדיקות נוספות וכיצד אפשר להעלות את לחץ הדם? תודה רבה!!

ללילך שלום,
המדור אינו יכול לתת המלצת טיפול פרטנית.
שכיח מאד שמרגישים "סחוטים" אחרי התקף מיגרינה.
הסיבה השכיחה ביותר ללחץ דם נמוך אצל מי שלחץ דמו איננו נמוך בדרך כלל היא ירידה בנפח הדם על רקע אי-שתיה מספקת.
שוחחי עם רופאייך.
בברכת בריאות,
כרמל ערמון

שלום רב, אני סובלת ממיגרנות עם אאורה מאז הילדות ולאחרונה אובחנתי עם הפרעת ויסות חושי ועם דיסקלקוליה. אציין שיש לי גם קושי בזיכרון לטווח הקצר. האם ייתכן קשר בין כל הדברים והאם בירור נוירולוגי יכול לספק מענה? תודה.

קשה לדעת מראש. פני, הבדקי, ותראי אם יניב מימד חדש.
בברכת בריאות,
כרמל ערמון

שלום, בן 23. ב10 חודשים האחרונים אני סובל מטפטוף לאחר מתן שתן, תחושת גירוי בראש הפין ותחושה ששתן יוצא (ללא קשר למתן שתן גם שעתיים לאחר השתנה) אך לא רואה כלום בפועל. ביצעתי בדיקות שתן, דם, CT אבנים, US שארית שתן- הכל תקין כולל הערמונית. האורולוג הפנה אותי לנוירולוג. שאלתי: מה נוירולוג יכול לעשות בנידון? תודה.

הנוירולוג יבדוק אם ישנה פגיעה נוירולוגית שמסבירה את תלונותיך, ואם ישנם ממצאים נוירולוגיים נוספים.
בברכת בריאות,
כרמל ערמון

שלום אני בן 40 ושמתי לב שטמפרטורת הסביבה גבוהה מעל 24 מעלות או אחרי מקלחת חמה אז מעברי אוויר באף נהפכים לצרים האם זה דבר נורמלי? תודה

לבני שלום רב,
נראה שכן.
להבהרות נוספות, שאל רופא אא"ג.
בברכת בריאות,
כרמל ערמון

24/06/2018 | מאת: נגה

שלום, אשמח לדעת האם ליריקה יכולה לרפא כאב עצבי או שהיא רק משככת כאבים לאורך זמן? יש לי פגיעה במס' עצבים ברגל ובינתיים לאחר מס' שבועות שלוקחת אותה מבחינתי התועלת שבהפחתת הכאבים זניחה ביחס למחיר תופעות הלוואי, אך אמשיך לקחת אם מדובר בטיפול שבסופו של דבר ישתלם. תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

לנגה שלום,
ליריקה היא טפול תסמיני. אם תופעות הלוואי גדולות מן התועלת - בקשי תרופה חלופית.
בברכת בריאות,
כרמל ערמון

24/06/2018 | מאת: מורן

הי, אני בת 33 חולת אפילפסיה מאוזנת כבר עשור עם למיקטל 300 מ"ג ביום. בתקופה האחרונה אני סובלת מבחילות קשות ועוד בעיות קיבה שהרופאת משפחה טוענת שכדורים נגד בחילה זה הדבר היחיד שיעזור ורשמה לי פראמין בעלון של הפראמין רשום שאין להשתמש בחולי אפילפסיה. האם כך הדבר? יש משהו אחר שאוכל ליטול נגד בחילות? רופאת המשפחה לא ידעה לתת לי תשובה.

לקריאה נוספת והעמקה

למורן שלום,
אם החלת לסבול מבחילות, ומעולם לא היו לך בחילות, כדאי לברר מדוע הופיעו בחילות.
באשר להמלצה טיפולית - אינה יכולה להעשות בהתכתבות, ומסוכן לטפל בתסמין אם אין יודעים את סיבתו.
אתר EPOCRATES אינו מתאר תגובות בין למיקטל לפרמין, ואתרים אחרים מתארים דווחים נדירים.
התיעצי עם הנוירולוג שמשגיח על הטיפול בלמיקטל לפני שאת מוסיפה תרופה נוספת.
בברכת בריאות,
כרמל ערמון

אני בת 48, רווקה, אם לילד שנולד אחרי טיפולי פוריות במשך כשנתיים, כולל הורמונים. הטרוזיגןטית לפקטור 5 ולכן קיבלתי קלקסן במשך טיפולי הפוריות וההריון. לפני 18 שנה נרדם לי חצי ראש שמאלי ונתפסו לי זויות העין והפה ללא יכולת לשחרר במשך כמה דקות. אחרי כמה ימים הרגשתי שוב נימול בחצי השמאלי וגם היה לי עיורון למשך שניה. בבדיקת MRI שנעשתה כשלושה שבועות לאחר הארוע לא נמצאו ממצאים, למעט הערה לגבי שיכבת מיאלין מעט צרה יותר ממה שאמורה להיות. תחושה זו של נימול חזרה מס' מועט של פעמים במהלך ה 18 שנה שחלפו. לפני כשבועיים קמתי עם סחרחורת שמתבטאת בתחושת שאני בדרך ליפול, תחושת חוסר יציבות וחולשה והיתה גם מיגרנה. זה נמשך 3 ימים ועבר. מאז, מדי פעם התחושה חוזרת. אני מרגישה סחרחורת וחולשה. הרבה פעמים רק עייפות וחולשה ללא סחרחורת. האם אני בסיכון לשבץ?

לקריאה נוספת והעמקה

לטל שלום רב,
הגיעי לנוירולוג לשם הערכה עדכנית של גורמי הסכון שלךל לשבץ.
בברכת בריאות,
כרמל ערמון

בת72 מזה כשבועיים אני מרגישה מספר רב של פעמים ביום תחושה של הרדמות חצי ראש עם פנים מחזיק כדקה חולף וחוזר שוב. אין תופעות נוספות נלוות תודה

לאפרת שלום,
פני ליעוץ רפואי נוירולוגי בהקדם.
לעתים נטול חשיבות, אך לעתים מאותת על מחלה שמחייבת טיפול.
בברכת בריאות,
כרמל ערמון

שלום רב אני בת 26 סובלת כבר חודשיים מלחץ במצח ותחושות גלים בראש, נימולים בצד שמאל של הראש עד כדי התכווצות שרירים של כל הפנים ובראש מספר פעמים ביום וכאבים של ממש. לזה מתלוווה רעד בראש תחושת עילפון, סחרחורות לא מסוג ורטיגו עד כדי נפילה מספר פעמים. בנוסף אני סובלת מחום בפנים ובגוף 37.4 בערך כבר למעלה מחודש. חוסר ריכוז ובלבול. עשיתי סיטי מוח, אמ אר איי ראש, הייתי אצל אף אוזן גרון, בדיקה של בלוטה, סינוסים, צוואר, נויורולגים, צילום כליות ובטן. לוקחת כבר חודשיים חומצה פולית וברזל, המוגלובין תקין 13.6,ברזל מעט נמוך מהנורמה. לקחתי בי 12 למרות שהיה בנורמה 433. הרופאה הפנתה אותי לעוד נויורולוג לבדיקה. אשמח לשמוע ממה החום הזה יכול וכל שאר התחושות. ברור לי שחלק נובע מנפשי עקב תחושות מוזרות של הגוף שהוא איננו מכיר. ממש אובדת עצות כבר: (

לקריאה נוספת והעמקה

יש לך סתימות אמלגם בשיניים???????????????????? אם אין לך, יכול להיות שנחשפת לטוקסינים מסוימים בדקי את תזונתך בדקי שאת לא חשופה לקרינה בדקי במקום העבודה את אותם דברים.

מזה טוקסינים? סליחה על הבורות. ואיזה דברים מבחינת תזונה כדאי לאכול אם כך?

לנועם שלום רב,
הפתרון הוא בהמשך התיעצויות עם רופאים פנים אל פנים. לצערי אין דרך לפתור ללא בדיקה, מה גם שגם אלה שבדקו עדיין מחפשים הפתרון.
בברכת בריאות,
כרמל ערמון

שלום, אני בן 30 ונוטל ריטלין רגיל 10 מ״ג או אטנט 20 מ״ג במרשם נוירולוג לטיפול בadd. אני לא נוטל אותם באופן יום יומי אלה לפי צורך ולא יחדיו. כעת בתקופת המבחנים אני נוטל כמעט כל יום וכחלק מתופעות הלוואי יש לי הפרעות בשינה. האם ניתן ליטול בונדורמין לפני השינה ביום בו נטלתי ריטלין / אטנט? האם קיימת אינטרקציה בינהם? במידה וניתן ליטול - כמה זמן יש להפריד בין אטנט / ריטלין לבונדורמין? תודה רבה !!

לקריאה נוספת והעמקה

עידן-- התיעץ עם רופאיך.
בברכת בריאות,
כרמל ערמון

שלום רב, יש לי כאבי ראש בחלק האחורי של הראש. חייב לציין שבעקבות השתלת שיער, ניהיה לי בצקת מאחורה כתוצאה מפוליקוליטיס ורציתי לדעת אם זו יכולה להיות הסיבה לכאבי הראש באיזור? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

לרון שלום,
אנא פנה להבדק.
בברכת בריאות,
כרמל ערמון

21/06/2018 | מאת: עירית

שלום רב, בן 56, לפני 3 חודשים נפילה על הראש, אישפוז של יומיים בתל השומר עם שבר בגולגולת, שיטפי דם במוח. היום בתפקוד מושלם, חזר לעשות ספורט. העניין הוא איבוד חוש הריח שנצפה בצילום הmri הכל מריח אותו דבר כמו משהו שרוף, לאחרונה הריח השרוף התחדד ולאוכל אין טעם דבר חדש של היומייםה אחרונים. מה עושים עכשיו למי פונים ? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

לעירית שלום,
ניתן לפנות לרופאים שראו אותו, או לנוירולוג במסגרת קופת החולים,
בברכת בריאות,
כרמל ערמון

20/06/2018 | מאת: בן ציון

אני מעל גיל 80 ועקב הגיל אני משתמש עם ויאגרה. לפני כשנה היה לי שבץ מוחי קל שהתבטה בקושי בדיבור שבינתיים חזר חלקית. היות שהשבץ קרה לי ביום שלקחתי ויאגרה מעז אני פוחד לקחת עוד. שאלתי, האם ייתכן שקרה לי בגלל הויאגרה והאם אני יכול בכל זאת להתחיל שוב להשתמש בכדור זה, בן ציון

לקריאה נוספת והעמקה

לבן ציון שלום רב,
קיימים דווחים שואגרה מעלה סכון לשבץ. אצך הסכון התממש.
התיעץ עם רופאיך לגבי החלטה אישית.
בברכת בריאות,
כרמל ערמון

לפוני המדור וקוראיו,

ראיתם אותי נותן תשובה זאת מדי פעם. ודאי רציתם לדעת מדוע.

ובכן, יש הבדל בין מסירת מידע כללי לבין עסוק ברפואה.

יעוץ פרטני הוא עסוק ברפואה.

עסוק ברפואה, כדי שיעמוד בנורמות המקובלות, מחייב יעוץ פנים אל פנים, כולל ראיון ובדיקה.

עסוק ברפואה, שלא בהתאם לנורמות המקובלות, מסכן את הפונה, כי מקבל שרות רפואי נחות. למותר לציין -- אני אינני רשאי להעניק שרות רפואי ברמה שהיא מתחת למקובלת.

על כן כל המעוניין ביעוץ פרטני מומלץ שיפנה אל רופאיו, כולל נוירולוג במסגרת הציבורית.

אם רוצה ביעוץ פרטני ממני -- אשמח להעניקו במרפאתי 077-777-9222.

המדור יכול לספק מידע כללי, יכול להפנות למקורות מידע, ולעתים לתת הסברים "על קצה המזלג" אם יש להם (בעיני) ערך מוסף על מה שניתן לדלות מן הרשת.

בברכת בריאות,

כרמל ערמון

שלום, כבר כמה חודשים אני מצליחה לישון רצוף מעבר לחמש שעות. עייפה וכואב הראש כל הזמן. פניתי לנוירולוגית שרשמה לי נוקטורנו (כדור שינה). לקחתי כדור אך התעוררתי לאחר ארבע שעות. כדי להירדם שוב לקחתי רסקיו (טיפות על בסיס פרחי באך). יום לאחר מכן הרגשתי ממש רע. תחושה שלא הרגשתי בחיים - שריפה בראש. לא הצלחתי כמעט לחשוב. התחושה הצליחה לעבור כמעט לאחר ריצה בערב. יום לאחר מכן, לא לקחתי את הנוקטורנו, אך שוב השתמשתי ברסקיו (באמצע הלילה כדי להירדם). חשבתי שהתחושה של השריפה באה מהכדור לכן לקחתי שוב רסקיו. אך גם הפעם הרסקיו לא השפיע טוב. התעוררתי אחרי שעה וחצי. בבוקר כבר התחילה התחושה של השריפה בראש. כבר שבוע שאני עם התחושה הזו. היא לא עוברת. אני לא מצליחה לישון רצוף יותר משעתיים שלוש. האם הרסקיו/הנוקטורנו פגעו לי בעצבים במוח? מה לעשות? איך לפתור את התחושה של השריפה? אני סטודנטית בתקופת מבחנים. לא מצליחה ללמוד כי אני לא ישנה. התחושה של השריפה לא עוברת. כשאני קמה בלילה אני מרגישה אותה, גם בריצה. (כאבי ראש שהייתי רגילה אליהם היו עוברים במהלך פעילות גופנית. היה כואב הראש רק אם לא ישנתי טוב.)

לקריאה נוספת והעמקה

לניקול שלום רב,

נוקטורנו = Zopiclone. תרופה מוכרת.
רסקיו = תערובת פרחים, שלא עברה הערכה של רשות תרופות כלשהי, ואינה מפורטת במקום שנגיש מידית.

צריך לברר מדוע אינך מצליחה לישון. אין ז הנכון לנהל דו-שיח אבחנתי בהתכתבות פומבית.

על כן -- שובי פני לנוירולוגית שראית.

אם תרצי - אשמח לרואתך במרפאתי 077-777-9222.

בברכת בריאות,

כרמל ערמון

20/06/2018 | מאת: גילעד

עברתי בדיקת ניורולוג הבדיקה סה"כ ניראת תקינה . עוד רשום הופמן וטרמנר חיובי דו צדדי מה זה אומר?

לגלעד שלום רב,
מדובר בהחזרים המופקים באצבעות הידיים, כאשר בטכניקות שונות של הסטת האצבעות האגודלים מגיבים בתנועת כפוף.
ההחזרים לעתים נמצאים באנשים בריאים אך לעתים מעידים על שוני במסלול המחבר בין התאים הפוקדים במוח לבין התאים הפוקדים על השריר במיח השדרה.
על כן משמעות הבדיקה היא תלויית הקשר, ומוטב לבררה עם מי שערך את הבדיקה.
בברכת בריאות,
כרמל ערמון

מה התסמינים שיכולים לנבוע מבעיה זאת אם ביכלל?

20/06/2018 | מאת: אריק

שלום פרופ׳ ערמון יש לי שאלה כללית האם יכול להיות קשר כלשהו בין רדיקולופטיה L5-S1 לבין בעיה בשלפוחית השתן? הכוונה היא לשלפוחית היפוטונית תודה אריק

לקריאה נוספת והעמקה

לאריך שלום רב,
התפחות שלפוחית היפוטונית מחייבת בירור בהקדם, ולא בהתכתבות.
פנה לאורולג או נוירולוג.
בברכת בריאות,
כרמל ערמון

תודה על התשובה המהירה, הייתי בבירור גם אצל נוירולוג כולל בירור לטרשת נפוצה וגם אצל אורולוג אך לא הצביעו על הסיבה לבעיה. האם ניתן להגיע אליך באופן פרטי לקבלת חוות דעת שניה? בברכה אריק

לאריק שלום רב,
אשמח לראותך.
ניתן להגיע למרפאתי 077-777-9222.
היא מתקיימת בימי חמישי אחה"צ מאוחרים /ערב מוקדם, כולל מחר.
אנא הגע עם דיסקים של הדימום ועם תוצאות כל בדיקותיך.
בברכת בריאות ולהתראות,
כרמל ערמון

שלום בן 35 יתכן ושאלתי לא נוגעת ישירות לנוירולוגיה אבל אולי תוכל לייעץ למי לפנות להמשך בירור. האם יש דרך לבדוק הרעלה ממתכות כבדות ולאיזה רופא פונים כדי לבקש הפנייה ? סימפטומים של חוסר ריכוז,בעיות זיכרון ועייפות ועד היום לא נמצא שום גורם שיכול להסביר את התלונות. רק אציין שבשירותי הצבאי שייפתי מטוסים ולכן חושב שאולי נחשפתי לרעלים. כידוע לעיתים התלונות מגיעות לאחר שנים ולא באופן מיידי. תודה אבי

לקריאה נוספת והעמקה

לאבי שלום,
פנה לרופא המשפחה תחילה.
קיימות סיבות אפשריות יותר "עכשויות" לתסמיניך, ושם צריך להתחיל. כי לרוב גם ניתן לפתור.
אם ימצא לנכון יפנה לנוירולוג.
אם ימצאו לנכון יכנסו לשאלת חשיפה אפשרית למתכות בעבר.
בברכת בריאות,
כרמל ערמון

19/06/2018 | מאת: הודיה

לא הבנת את השאלה שלי אז הסברתי את עצמי... שאלה "פזילה" מה- 13.6. מחכה תשובה- זה ממש חשוב לי להבנה הכללית (לא מבקשת ייעוץ פרטני רק האם זה יכול להיות).. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

להודיה שלום רב,
אינני בטוח שהבנתי את המצב. נבדוק:
לפי מה שאני כן מבין - את מאז ומעולם רואה כל פעם רק בעין אחת, ולא בשתי עיניים. על כן אין לך ראיית עומק.
כעת התפתחה פזילה, ואת ממשיכה לראות כל פעם רק בעין אחת ולא בשתי עיניים. אין לך ראיית עומק, כמקודם.
ולמרות הפזילה אינך רואה כפול -- כי את ממשיכה לראות כל פעם רק בעיין אחת.

אם נכון - הדבר אינו מפתיע, וההסבר בגוף השאלה, אם הבנתי נכון.

עדיין נשארת השאלה, מדוע התפתחה הפזילה ומה משמעותה.

בברכת בריאות,
כרמל ערמון

שלום, אני בת 42, כבר 7 חודשים סובלת מסחרחורות שהן תחושה של טלטול קדימה ואחורה כאילו אני על ספינה ששטה בים סוער. זה הכי מורגש בשכיבה ובישיבה כשאני נשענת אבל גם בעמידה ויש וזה מופיע ב 40 אחוז מהיממה. הסחרחורות הן אף פעם לא סיבוביות. ורטיגו נשלל. בדיקה נוירולוגית יצאה תקינה והנוירולוגית שלחה אותי ללא טיפול. הלכתי לרופא המשפחה שאמר שאולי לנסות סימבלטה. אני לוקחת כבר 3 חודשים את התרופה סימבלטה במינון 90 מ"ג ואין שום שיפור. רציתי בבקשה לברר: האם מצב זה יכול להווצר בגלל מחסור בדופמין דווקא ולא סרוטונין ונוראדרנלין? אין לי רעידות, אך בשכיבה תחושת הטלטול קדימה ואחורה לעיתים מרגישה כרעידות. והאם זה יכול להיות סחרחורות של מיגרנה וסטיבולרית? בעבר היו לי מיגרנות בתדירות נמוכה ולאחר שהפסקתי עם גלולות נגד הריון הן עברו. יש לציין שלפני 7 חודשים הסחרחורות התחילו עם כאב ראש שהיה חלש ולא כמו מיגרנה רק בצד ימין שעבר כעבור כמה ימים ומאז אין לי מיגרנה... רק אולי פעם בשבוע שבוע וחצי כאב ראש רגיל. אף רופא לא יודע מה לומר לי. חשבו שזה יעבור וזה כבר נמשך 7 חודשים. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

למיכל שלום,
אני מיצר על התמשכות תסמינייך.
אין לי דרך לשער מה הסיבה, ללא ראיון ישיר, בדיקה,ומעבר על כל הדימות שנעשתה, ושאר הבדיקות הרללונטיות.
אשמח לראותך במרפאתי 077-777-9222.
בברכה,
כרמל ערמון

שלום רב, לפני כחודש אחיינית שלי בת 24 אובחנה עם תסמונת גיליאן ברה. קיבלה טיפול IVIG והועברה לשיקום. לפני כשבועיים החלו לה כאבי תופת. קיבלה אוקסיקוד, מדבקות פנטה, לוריוואן וליריקה אך שום דבר לא עוזר. מה ניתן עוד לנסות?

לקריאה נוספת והעמקה

לשרה שלום רב,
יעוץ פרטני מחייב בדיקה.
כאשר מדובר בחולה מאושפז -- מחייב תאום עם הצוות, ויכול להתבצע על ידי היועץ הנוירולוגי שמיעץ לצוות בשגרה, או על ידי יועץ חיצוני.
בברכת בריאות,
כרמל ערמון

פרופסור ערמון שלום רב. אני בן 36 מטופל שנים בתרופות בגלל חרדות: VIEPAX XR 150 MG בבוקר CLONEX 3 MG בלילה אני מכור לשתיית קולה 1 ליטר ביום שנים רבות ולפני 5 שבועות הפסקתי לחלוטין זאת לאחר תהליך הפחתה הדרגתי. מאז ההפסקה אני סובל מהתקפי חרדה וחרדות לאורך רוב היום.אינני מרגיש כי חל שיפור במצב. עולה בי השאלה: האם זה שאני שותה כוס נס קפה בבוקר ואחת נוספת בערב המכיל קפאין וסוכר בעצם גורם לגירוי אותו אזור במוח אותו מגרה הקולה המכילה בעיקר קפאין וסוכר רב ולכן זה ימשך ואני חייב להפסיק קפאין לחלוטין כדי לצאת מתסמיני הגמילה שנמשכים כבר כאמור כ-5 שבועות? אציין שכאשר אני שותה נס קפה זה מקל לשעה-שעתיים על המצב ולאחר מכן, שוב חוזרות החרדות בחוזקה. אני ממש מצפה לשמוע תשובתך. בברכה, יאיר.

לקריאה נוספת והעמקה

ליאיר שלום רב,
כפי שהסקת - קולה ונס קפה עם סוכר חד הם מבחינת חשיפת המוח לקפאין וסוכר.
כדאי שתתיעץ עם רופאיך לגבי שלוב מכלול החומרים הפועלים במוח אותם אתה נוטל, כדי להמעיט מצבי גמילה היוצרים אצלך תחושת חרדה.
בברכת בריאות,
כרמל ערמון

שלום רב בשבועות האחרונים אני חווה תופעות מוזרות של חוסר יציבות. הדבר קורה בעיקר בעבודה בשעות הבוקר והצהריים וכמעט בקושי בערב. אני מרגיש שאני עומד ליפול . למשל אם אני קם מהכיסא בעבודה (עבודה משרדית) לאחר כמה צעדים מופיעה חוסר יציבות עד כדי כך שאני מרגיש שאני צריך להחזיק במשהו כדי לא ליפול. לעיתים זה נגרם לאחר הפניה חדה של הראש אך לא תמיד. זה קורה בעיקר במעבר בישיבה לעמידה והליכה.אני רוצה להדגיש שלא מדובר בסחרחורת. בנוסף, יש לציין שנראה לי שיש לי חוסר שינה ומצבי הנפשי לא כ"כ טוב עקב טיפול באמא חולת אלצהיימר. אשמח לשמוע את חוות דעתך. תודה רבה!

20/06/2018 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

לשי שלום, צר לי שנקלעת למצוקה כפולה -- כבן ומטפל של אמך, וכעת אתה עצמך. הדבר די שכיח, שעול הטיפול פוגע בבריאות המטפל. אין לי אלא להאיץ בך ללכת להבדק אצל נוירולוג בהקדם. אם התורים ארוכים -- פנה לחדר מיון של בית חולים אוניברסיטאי הקרוב למקום מגוריך. בברכת בריאות, כרמל ערמון

שלום ד"ר, אני בחור בן 33, גובהי 1.75 ומשקלי 85. מעשן סיגריה אחת/שתיים ליום. בריא בדרך כלל. בחודש וחצי האחרון אני מרגיש תחושת שריפה/צריבה חזקה במרכז הבטן וכן תחושה דומה המתלווה לה לאורך יד שמאל. אציין כי התחושות מופיעות במנוחה ללא קשר למאמץ פיזי. האם תחושות הצריבה שאני חווה בבטן וביד יכולות להצביע על בעיה נוירולגית או שמא ייתכן ומדובר בבעיה אחרת? בתודה מראש, רונן

20/06/2018 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

לרונן שלום רב, תחושות חדשות יכולות לשקף את מלוא טווח האפשרויות בין תחילת בטויה של מחלה חמורה ללא כלום. על כן מומלץ שתפנה לרופא להבדק. בברכת בריאות, כרמל ערמון

שלום אני בן 50. לא ידוע על מחלות. אני אדם יחסית עדין ורגיש שלא אוהב להתעמת. לפני 3 ימים הייתי אחרי לילה עם 3 שעות שינה והייתי צריך לצאת מוקדם לעבודה. הייתי עייף מאוד. בעבודה היה לי אירוע של מתח קיצוני - נוצר עימות קשה עם המנהל שלי ועוד עובד ובמשך שעתיים התווכחנו קשות ואפילו צעקתי ( שזה קרה לי מעט פעמים בחיי ) והרגשתי שכל הגוף שלי בסטרס גדול מאוד. מאז כבר 3 ימים כואב לי הצוואר והטרפזים עד הכתפיים. מה שמטריד אותי הוא שמאז כבר 3 ימים יש לי תחושה של זרמים בלשון בצד הקדמי השמאלי שלה. יש גם תחושת זרם וגם תחושת נימול. זה החל בעקבות הריב. בינתיים זה רק הולך ומחריף והיום ממש החמיר. רציתי לשאול מה יכולה להיות הסיבה? האם זה יכול להעיד חלילה על אירוע מוחי כל שהוא? האם זה יעבור? תודה רבה

20/06/2018 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

לגלעד שלום רב, צר ליל על מהלך הענינים. אבחון מחייב שיחה ובדיקה. אשמח לראותך במרפאתי 077-777-9222. בברכת בריאות כרמל ערמון

רציתי לדעת אם הפרעות מטבוליות וביוכימיות במוח יכולים לגרום לאפזיה ולבעיות זכרון וכמו כן לבעיות בשליפת מילים? כמו כן רציתי לדעת אם אפשר לאתר הפרעות ביוכימיות ומטבוליות במערכת העצבים? תודה

20/06/2018 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

לשי שלום, התשובה לשתי השאלות היא כן. אם אתה מעוניין באבחון -- אשמח לרואתך במרפאתי 077-777-9222. בברכת בריאות, כרמל ערמון

16/06/2018 | מאת: נעמה

ערב טוב... הייתי אצל פרופסור דוד ירניצקי בגלל כאבי הראש... הוא אמר שהקליניקה כרגע לא ברורה לו. והוא רוצה ככלי אבחנתי שאני אנסה תרופה בשם טגרטול ואני אעדכן אותו איך אני מרגישה... קראתי על התרופה באתר של כללית ויש לתרופה הזו מלא תופעות לוואי ומלא כללים מה אסור ומה מותר ושצריך להיות מדויקים בכמות ואסור ואסור ואסור וכו. תרופה ממש רצינית... בכאבי ראש שיש לי אני שותה אופטלגינים... רציתי להפחית בכדורים... ועם התרופה הזו אני לא מפחיתה אלא מחליפה לכדורים ממש קשים... אני מתלבטת מה לעשות אם לקחת או לא... אני מפחדת שזה יגרום לי יותר נזק.... היתה לי הרגשה שלא יהיה פתרון לכאבי הראש (עשיתי mri בעבר שיצא תקין... לא מבינה איך זה קורה שאין קורלציה באיך שאני מרגישה לאיך שהבדיקות יוצאות...) דבר שני- לפני שנתיים עשיתי בדיקת דם לקולטני איצטלקולין בגלל פזילה שמאלית ויצא שלילי... כשהייתי אצל הנוירולוג השבוע הוא ראה צניחת עפעף ימין ורוצה שאחזור על הבדיקה... הלכתי אליו בשביל לפתור את כאבי הראש ואני לא רוצה להתפזר ולחפש בעיות אחרות.. האם מיאסטניה יכולה להסביר כאבי ראש או שאין קשר בין השניים?

20/06/2018 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

לנעמה שלום רב, נראה לי שיש צורך בשיחה ולא בהתכתבות. אם את רוצה -- אנא קבעי תור במרפאתי 077-777-9222 ונשוחח. בברכת בריאות, כרמל ערמון

המרפאה שלך רחוקה מאיפה שאני גרה... החלטתי לא לקחת את הטגרטול.. תוכל בבקשה לענות לי לשאלה של המיאסטניה?האם מיאסטניה יכולה להסביר כאבי ראש?

20/06/2018 | מאת: נעמה

אשלח לך את סיכום הביקור ותאמר לי דעתך? מאוד יעזור לי כי אני מוותרת על טיפול עם הרבה התלבטויות... אין לי בעיה לשלם על הייעוץ כמה שנהוג. אשמח אם תוכל לכתוב לי למייל שמצורף אם אתה מסכים ועלות. תודה

20/06/2018 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

לנעמה שלום רב, תודה על הצעתך. Telemedicine מקובל בנוירולוגיה בארצות הברית למטרות מעקב בנסיבות מסוימות. הביצוע הוא בשיטה הדומה לשיחת סקייפ. מומלץ שהמפגש הראשון יהיה מפגש מרפאתי רגיל, כדי לאפשר בדיקה נוירולוגית. במקרה שאת מציגה צריך ליצור קשר עין, ולא מבעד מסך, כדי להבהיר את הקשיים ולהגיע לפתרונות משותפים שיהיו קבילים עליך. אם תחיליטי להגיע -- אנא הביאי איתך על דיסק את כל בדיקות הדימות שעברת. יש לי מרפאה מחר אחר הצהריים מאוחר/ערב בתל אביב. בברכת בריאות, כרמל ערמון

אני מחור בצפון.. לכן הלכתי לד"ר ירניצקי שהוא מהצפון ונחשב מקצועי.. ובגלל שהוא נחשב מקצועי- אני יותר בהתלבטות.. כי מה אני מבינה בכלל בתחום שאני לא אקשיב לעצות שלו... אבל מצד שני זה כדורים ממש רציניים... אם אהיה באזור של המרפאה שלך מתישהו בקרוב אז אגיע.. אולי אשלח לך בכל זאת את סיכום הביקור? הוא ממש פירט שם ואולי זה יחסוך פגישה (הרופא כבר עשה בדיקה נוירולוגית ופירט הכל). בכל אופן- אם לא תסכים- תוכל לענות לי בבקשה לפחות לגבי המיאסטניה? האם מיאסטניה יכולה לגרום לכאבי ראש? תודה

20/06/2018 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

לנעמה שלום רב, 1. בתשובה לשאלתך הכללית - מיאסתניה שמערבת את שרירי העיניים יכולה לגרום או לתרום לכאבי ראש. יש הסוברים שהדבר נובע מכך שהשרירים, שנוטים להחלש בגלל המיאסתניה, מתאמצים יותר כדי לפצות על חולשתם. כך ניתן לנסות לקשר בין הדברים. אין הדבר אומר שזה ההסבר למצבך. 2. אם תעבירי למרפאתי (איכילוב טופ, רחוב וייצמן 14, קומה 20, תל אביב) את כל החומר הרפואי, כולל דיסקים של הדימות של המוח ותאור בדיקתו המפורטת של פרופ' ירניצקי -- אבדוק אם נכון לקיים מפגש באמצעות סקייפ-וידיאו, ואז נתאם טלפונית. בברכת בריאות, כרמל ערמון

20/06/2018 | מאת: נעמה

אפשרי לשלוח בדואר רשום? ומה עלות הייעוץ? סליחה שאני נודניקית תודה

20/06/2018 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

לנעמה שלום רב, אנא צרי קשר עם מרפאתי טלפון 077-777-9222 כדי לברר את עלות היעוץ אתי (בקור ראשון) ואם בסדר מבחינתם שתשלחי את החומר בדואר ישראל. אם הדבר נראה לך - פעלי בהתאם. בברכת בריאות ובתודה, כרמל ערמון

התקשרתי למרפאה... לצערי העלות יקרה לי (סכום דומה הוצאתי על ייעוץ עם פרופ' ירניצקי)... תודה בכל מקרה ותודה על כל התשובות

היי, ייתכן וזה לא המקום לשאול, אבל אנסה גם כאן. אני נוטלת גלולות שנים, בשנה האחרונה עברתי לסרזט כדי להקל על המיגרנות והתחלתי ליטול טופמקס 100 מ"ג כטיפול מניעתי. הבנתי שרופאים לא ממליצים, אולם אני מעוניינת להפסיק את הגלולות ולנסות לעבור לשיטה טבעית בעזרת מכשיר ladycomp השאלה היא האם יש תרופות אשר משפיעות על "חום השחר" הנמדד באופן יומיומי בבוקר לצורך בדיקת ביוץ. האם נטילה של טופמקס משפיעה על תוצאות המדידה באופן כלשהו? תודה ושבוע טוב

20/06/2018 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

שלום רב, However, because of new human data that show an increased risk for oral clefts, topiramate is being placed in Pregnancy Category D. Pregnancy Category D means there is positive evidence of human fetal risk based on human data but the potential benefits from use of the drug in pregnant women may be acceptable in certain ...Mar 4, 2011 topiramate - FDA https://www.fda.gov/Drugs/DrugSafety/ucm245085.htm אנא התיעצי עם מי שרשם לך TOPAMAX בטרם את משנה את שיטת ההמנעות מהריון שלך. התרופה נחשבת כטרטוגנית = נוטה להגביר סיכון למומים מולדים. בברכת בריאות, כרמל ערמון

שלום רב, מזה זמן רב יש לי תחושת נימול בירך שמאל. בחודשים האחרונים לתחושה התווספו תחושות של צריבה חזקה , חום, קור, דקירות וזרמים חשמליים בעוצמה גבוהה. כמו כן ישנם כאבים חזקים במפשעה (בצד שמאל) במיוחד בעמידה, ישיבה או הליכה ממושכת. הכאבים גם התפשטו לירך השנייה. מה ניתן לעשות? מה יש לי?

20/06/2018 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

פנה לבדיקת רופא. בברכת בריאות, כרמל ערמון