קראטין

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

20/01/2014 | 15:50 | מאת: יורם

האם לקיחת דואודרט כשנה יכולה להעלות את הקראטין בדם? האם אפשר לקחת דואודרט במשך שנים? מהן תופעות הלוואי של התרופה?

שלום רב, דואודרט עשויה להשפיע על תפקוד כליתי ולכן אם עלית הקראטינין בדם קרתה בעקבות הטיפול בה ההמלצה היא להפסיק את התרופה. יש גם פיסקה מיוחדת של אזהרות בנטילת התרופה בעלון לצרכן, שמציין שאנשים עם אי ספיקה כלייתי צריכים להזהר בנטילתה ולהיות במעקב. ניתן לקחת את הטיפול הזה לאורך זמן , אילו שנים, כל עוד נמצאים במעקב ואין תופעות לוואי או פגיעה בתפקוד כליות או כבד. תופעות הלוואי הידועות הן בעיקר ירידה בחשק המיני,לעיתים ירידה בשפיכה,צמיחת רקמת שד וכאבים באיזר החזה.כמוכן יכולה להופיע סחרחורת או ירידת לחץ דם משמעותית. חשוב לעיין בעלון לצרכן לפני שימוש בה ולשוחח גם עם הרופא המטפל. לא כל מי שנוטל את התרופה יחווה תופעות לוואי, אם הן לא קרו עד כה כנראה שגם לא יקרו בהמשך..כמובן שכל מה שמפריע או משתנה במהלך הטיפול- יש להתייעץ עם הרופא המטפל שרשם לך אותה.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת