דוקסיזוצין: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

ערמונית מוגדלת שפירה: כך תטפלו

הגדלה שפירה של בלוטת הערמונית מופיעה עם הגיל. לעתים ניתן לחיות איתה בשלום, ולעתים התסמינים הופכים למטרידים - ויש לטפל באמצעות תרופה או ניתוח תפקידה של בלוטת הערמונית הוא לייצר את רוב נוזל הזרע. הבלוטה, שהיא חלק חשוב ממערכת הרבייה של הגבר, מכילה את החומרים המזינים שבזכותם תאי הזרע יכולים לחיות, ולשרוד בדרכם החוצה - עד לביצית. אצל גברים רבים, לאחר גיל 40, ובעיקר בעשור השישי - השביעי לחייהם, הבלוטה גדילה בצורה שפירה ועלולה לחסום את מעבר השתן דרכה. ממה נגרמת הגדלה שפירה של בלוטת הערמונית?יש הרבה סיבות להגדלה שפירה של בלוטת הערמונית והמנגנון אינו ברור לגמרי. ההגדלה תלויה בעיקר בשינויים הורמונאליים לקראת גיל המעבר של הגבר. הורמוני גדילה שמתפתחים בגוף, תהליכים דלקתיים הגורמים להתנפחות הבלוטה, וכן תהליכים של מוות תאי. עם זאת, חשוב לציין שאצל חלק גדול מהחולים קיימת הגדלה של בלוטת הערמונית, ללא...
ללמוד עוד על דוקסיזוצין
ערמונית מוגדלת שפירה: כך תטפלו-תמונה

הגדלה שפירה של בלוטת הערמונית מופיעה עם הגיל. לעתים ניתן...

מאת: ד"ר יוסף...
08/09/2014
הגדלה שפירה של הערמונית-תמונה

ערמונית מוגדלת היא תופעה נפוצה מאוד, אך מעבר לחוסר הנוחות...

מאת: ד"ר שירה...
13/08/2009
המילון השלם לבלוטת הערמונית-תמונה

הגדלה שפירה של הערמונית היא אחת המחלות השכיחות בקרב גברים....

מאת: מערכת zap...
04/11/2010
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לדוקסיזוצין?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

דוקסיזוצין: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום, לאיזון לחץ הדם, אני לוקחת אוקסר, אוקסר פלוס, ונורמיטן. בעקבות שינויים בלחץ הדם הוסיפו לי כדור קדקס לפני ארבעה וחצי חודשים. לאחר כחודשיים התחלתי לקחת גם אספירין. מאז תחילת הקדקס הופיעו תופעות של סחרחורות הזעה בחילות כאב ראש וצלצולים. האם זה קשור לתרופות?

שלום, יש לפנות לרופא המטפל . באופן כללי, מומלץ לקחת קדקס בערב לפני שינה, התרופה עלולה לגרום לסחרחורת (תת לחץ דם אורטוסטטי- ירידה בלחץ דם במיוחד בשינוי תנוחה מה שמגביר סחרחורת ונפילות במטופלים מבוגרים). ישנם דיווחים שקדקס עלול לגרום גם לכאבי ראש, טנטון באוזניים( לא שכיח, כ-1% מהמטופלים) ובחילה.

תודה רבה , זה בדיוק מה שהיה .

ד"ר נכבד שלום רב, בעלי בן 71 החל בימים האחרונים לחוש באיבוד שיווי משקל, בעיקר לאחר יקיצה משינה. התופעה מתפוגגת לאחר זמן מה, עד שנעלמת כליל, ובמהלך היום הכל כשורה. בעלי נוטל מדי יום כדורים נגד לחץ דם - אנלפריל 20 מ"ג [2X], נורווסק 10 מ"ג [1X], לופרסור 200 מ"ג [1X], קדקס 4 מ"ג [1 בערב], קדקס 2 מ"ג [1 ביום], ספירונולקטון 25 מ"ג [1/2 כדור]. בבדיקה שבועית נצפה שלחץ הדם שלו מאוזן. אודה מאד עבור חוות דעתך לגבי הסיבה/ות לאיבוד שיווי המשקל. בברכה, תקוה.

שלום תקוה הדבר הסביר ביותר לסיבה לסחרחורת ביקיצה זה ירידה בלחץ הדם במיוחד כשקמים משכיבה מאחר ולא מגיע מספיק דם למח דרך עורקי הצוואר שדפנותיהם רפויים בהשפעת התרופות נגד לחץ הדם. התרופות אמנם מורידות את לחץ הדם אך גם גורמות לאיבוד אפשרות ויסות כווץ כלי הדם בשינויי תנוחה משכיבה לישיבה או עמידה. כמובן יש סיבות רבות נוספות ויש מקום לברור פנימי ואולי גם נוירולוגי . בברכה ד"ר בן דוד

שלום רב, בן 50, לפני שנתיים התקף חום צמרמורות וכאבים במרכז בטן תחתונה ואשכים, באולטרסאונד ערמונית 23 גרם, פלואו 12 מקס ו-6 ממוצע, פרמיקסון לחודשיים (קדקס הוריד משמעותית לחץ דם והופסק), הסיפור חלף. לפני כשנה שוב התקף ללא חום, פרמיקסון לחודשיים, (קסטרל / אומניק הורידו משמעותית לחץ דם הפריעו לדופק והופסקו). כעת שוב התקף, הפעם עם קצת טפטוף בסוף, פרמיקסון קבוע, וכדור צמחי לחיזוק מע חיסונית (ע"ב אכינצאה וכד) במקום אומניק ששוב היו לו תופעות לוואי. בדיקות שתן תקינות בכל התקופה. איזה כיווני בדיקה / פתרון יכולים להיות רלוונטיים ? האם יש תרופה נוספת שרלוונטית לנסות שאולי לא יהיו לה תופעות לוואי משמעותיות ? האם יש טעם לשקול העברת משחולת להרחבת צינור שתן ? תודה רבה

שכחתי לציין שPSA עקבית בסביבות 1.

שלום אלעד. התסמינים שאתה מציין יכולים להתאים גם לתסמיני הגדלה שפירה של ערמונית, או לדתסמיני דלקת כרונית בערמונית כדאי לשלוח תרביות שתן וזרע כדי לשלול המצאות חיידק ואם יש,ף לקחת אנטיביוטיקה שיכלה לסייע. אם תרופות כמו אומניק וקסטראל גרמו לך תופעות לוואי- אל תיקח יותר. אתה יכול להמשיך עם פרמיקסון או טיפולים צמחיים בתנאי שזה עוזר. אם אין לך שארית שתן והזרימה תקינה אין צורך בהרחבה של השופכה, אבל אם התסמינים מציקים ותרופות לא עוזרות שווה לעשות גם ציסטוסקופיה לפני החלטה על ניתוח להסרת הערמונית- לפי גודלה אצלך, תתאים לניתוח דרך השופכה. אבל- היתי נמנעת מזה בגיל כל כך צעיר, אם אתה מסתדר עם טיפול תרופתי.. ה PSA שציינת תקין.

שלום רב, אני שואל על אדם בן 66 שיש לו יתר לחץ דם פרפור פרוזדורים גאוט כולסטרול. והוא לוקח פרופקס אליקוויס קדקס וטרייטיס. להבנתי הבסיסית ביותר לא ניתן להפסיק את התרופות שרשמתי. אך האם הוא יכול לצום ולקחת רק את התרופות עם מעט מים? ברור לי שאתה לא יוכל לתת תשובה בדיוק לאותו אדם כי אינך הרופא המטפל שלו. אך באופן כללי מה דעתך? תודה מראש וגמר חתימה טובה.

לצערי צום יום הכיפורים כבר מאחורינו

פורומים בנושא דוקסיזוצין
פורום תרופות ורוקחות - תמיכה
פורום תמיכה הדדית ודיון על תרופות ועל מידע רפואי/תרופתי. הגולשים מוזמנים...
פורום תרומת תרופות לנזקקים - בשיתוף עם עמותת "חברים לרפואה"
במסגרת הפורום יוכלו הגולשים שזקוקים לתרופות להתייעץ כיצד להגיע לאלו שיכו...
פורום שיקום נשימתי
ד"ר דיצה גרוס תסביר לגולשים כיצד ניתן להקל על בעיות המשפיעות על קושי נשימתי