סוקולוב 16 רעננה

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

16/11/2013 | 20:58 | מאת: הנסי

בן 70 ובאולטראסאונד נכתב בתוצאות על פרוסטטה בנפח 106 סמ"ק מה עלי לעשות והאם ישנה דחיפות תודה

שלום רב, לא הסברת מוע עברת את הבדיקה. מה שציינת הוא שבאולטראסאונד ראו שיש לך ערמונית גדולה בנפח 106 סמ"ק. יש לכך משמעות רק באם יש לך תסמינים של קושי בריקון השלפוחית או אם חווית אצירת שתן- כי אז צריך טיפול תרופתי להקלת ההשתנה או לשקול ניתוח, וגודלה של הערמונית יכוון לטיפול המתאים. אם אין לך שום תסמינים והשתן יוצא באופן תקי אין שום משמעות לגודל הערמונית.

18/11/2013 | 10:45 | מאת: ליסאי חנן

הנה הסיבה לאולטראסאונד עקב אי ספיקה אז גם ראו את הפרוסטטה של 106 סמ"ק.הערה קריטאנין בדם 1.6 אשמח לתשובה אז ממני חנן ++++++++++++++++++++ הנדון: גב / מר: ליסאי חנן, מין: ז גיל: שנים 70 : ז.ת 001636372 רעננה סוקולוב 09-7745408 16 _________________________________________________________________ ... להלן תוצאות הבדיקות אשר בוצעו בתאריך 06/11/2013 : .א ס כליות ודרכי השתן סיבת ההפניה א"ס כליות כרונית ******* כליה ימנית בגודל: 11.9 ס"מ . פרנכימה מעט אקוגנית מהרגיל. ציסטות, הגדולה 2.7 ס"מ . לא הודגמו אבנים , אין הידרונפרוזיס. כליה שמאלית בגודל ס"מ. פרנכימה מעט אקוגנית מהרגיל. ציסטות, הגדולה 3.7 ס"מ לא הודגמו אבנים , אין הידרונפרוזיס. שלפוחית שתן: בעלת קיבולת קטנה, ללא ממצא. ( הנבדק הגיע בסיום קליניקה ). ערמונית: מוגדלת, בנפח 106 ק"סמ . לסיכום: פרנכימה מעט אקוגנית מהרגיל דו-צדדי. ציסטות בכליות דו-צדדי. בברכה,

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת