ערך PSA גדל פי 2.5 תוך 8 חודשים

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

20/12/2013 | 08:06 | מאת: יורי

שלום רב, אני בן 51, בריא בדרך כלל בבדיקת דם שנערכה ביום 15/12 נימצא ערך PSA 5.09 , לפני 8 חודשים, באפריל זה היה 2.1, ולפני שנה - 3.47 בבדיקת US - גודל ערמונית נמצא 35 ג האם ערך PSA יכול לגדול בקצב הזה? מה משמעות? תודה

שלום רב, יש הרבה מאוד גורמים שיכולים להביא לעליה ב PSA. למשל דלקת בשתן, הפרעה לריקון השתן בשל הגדלה שפירה של הערמונית, מחלת חום או זיהום כלשהו בגוף, מגע מיני ממש לפני הבדיקה, אבל גם מחלה סרטנית בערמונית- והרשימה עוד ארוכה. חשוב להבין ראשית מדוע בוצעה הבדיקה הזו ולשלול את כל אחד מהגורמים שציינתי. חשוב גם לעבור בדיקה גופנית אצל האורולוג והוא יחליט אם יש צורך לבצע לך ביופסיות מהערמונית.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת