סידן פחמתי: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

סל התרופות 2024: בשורות משמעותיות לחולים רבים

אחרי עיכוב שנבע מהמלחמה, ועדת סל שירותי הבריאות הגישה את המלצותיה לסל התרופות 2024 – אילו תרופות וטכנולוגיות בחוץ ואילו בפנים? סל התרופות לשנת 2024 שאושר לאחרונה מביא עימו בשורות משמעותיות לחולים רבים בישראל. הסל כולל תוספת של  114 תרופות וטכנולוגיות חדשות, בעלות כוללת של 650 מיליון שקל, לטיפול בכ-317 אלף איש. להלן חלק מהתרופות, הטכנולוגיות והשירותים הרפואיים שיוצעו במחיר מסובסד בסל: בדיקות מי שפיר לנשים הרות מגיל 32 - עד כה בדיקות אלו ניתנו רק לנשים מעל גיל 35 או לנשים עם גורמי סיכון גנטיים. הסל הנוכחי מאפשר לכל אישה הרה מעל גיל 32 זכאות לבדיקה, ללא קשר לגורמי סיכון. תרופות להפרעות קשב וריכוז למבוגרים - עד כה טיפולים אלה לא היו זמינים במסגרת סל שירותי הבריאות עבור מבוגרים. כעת, גם מבוגרים בגילאי 18-28 שעומדים בקריטריונים מסוימים יהיו זכאים לתרופות אלו. טיפולים אלה כוללים תרופות ממריצות (כמו ריטלין)...
ללמוד עוד על סידן פחמתי
העייפות הבלתי נסבלת של הקיום-תמונה

במשך שנים התעלם הממסד הרפואי ממטופלים שהתלוננו על תשישות...

מאת: מערכת zap...
12/12/2002
המדריך המלא: 10 דברים שחשוב לעשות כשמתכננים הריון-תמונה

ליטול חומצה פולית, לבצע סקר גנטי, להפסיק לעשן ולשמור על...

מאת: ד"ר מירון...
04/03/2020
טיפול שורש: לעקור את הפחד-תמונה

טיפול שורש נחשב טיפול בלתי נעים ורבים חוששים ממנו. כדי לברר...

מאת: מערכת zap...
26/03/2014
האתרוג: מפונק ורגיש-תמונה

לא רק מריח טוב: כבר מימי קדם ידעו, ביהדות ובגולה, על...

מאת: ד"ר מיכל...
04/10/2006
אולי יענין אותך לדעת...
צילום בטן - תמונה
צילום בטן
מדריך בדיקות רפואיות: מהו צילום בטן? איך...
מעל גיל 65? שימו לב כי יש צורך בהכנה לניתוח - תמונה
מעל גיל 65? שימו לב כי יש צורך בהכנה...
אחרי שנים של שכלול תהליכי השיקום לאחר...

סידן פחמתי: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

סובל מפריצות דיסק L4-L5. בן 50. בריא באופן כללי.כל 3-4 חודשים התקף באבים למשך 3-4 ימים. רופא 1 המליץ על ארקוקסיה. שני על אתופן. ראיתי תשובות של רופאים שונים- זה אותו דבר. שוב ברצוני לשאול האם שתיהן יעילות באותה מידה להורדת הדלקת והכאב? האם לשניהם אותה השפעה שלילת על הכיבה או הכלויות? ארקוקסיה מודרנית יותר?או שיש תרופה מודרנית משנייהם? שורה תחתונה מה עדיף? תודה מראש.

לארקוקסיה יש יתרון אחד גדול והיא ושצריך לקחת אותה פעם ביום בעוד שאטופן בדרך כלל עדיף פעמיים ביום . ארקקוסיה פחות פוגעת ברירית הקיבה משום שהיא ספציפית לאנזים שנקרא COX2 מה שאטופן לא . יש להמנע משתי התרופת בנוכחות מחלת כבד מתקדמת או מחלת כליה מתקדמת עם ירידה ניכרת בקצב הסינון הגלומרולי. עוד, לא ממלץ לקחת ארקוקסיה בנוכחות יתר לחץ דם לא מאוזן אך זה נכון גם לגבי אטופן. אטופן זול יותר .

לפני כחודשיים שברתי את עצם הבריח וכן קרע בגיד בכתף. לאחר פיזיותרפיה ודיקור, חלפו הכאבים והמוגבלות. עתה פפתאום קבלתי כאבי שרירים מפיברומיאלגיה, וכאבים חזקים מאד בכתף הפגועה ובזרוע. עם כרית חימום המצב החמיר. נקבע לי תור לאורטופד רק 12/11. אני גם עם סכרת ול.ד. גבוה. איזו תרופה לקחת מבין שתיהן, ובכלל אם מדובר בדלקת?

28/08/2013 | 11:51 | מאת: רמי
מתוך פורום אורתופדיה

בעיקבות חבלה בתאונה קיבלתי משככי כאבים אטופן טרמדקס פרקוסט אופטלגין וכדור למניעת פגיעה בכבד מיום ד הקודם.יש לי עצירות קשה 4 ימים ושכתוצאה ממנה כאבים חזקים מאד בבטן ובפי הטבעת. לקחתי אלוורה 560 * 2(חומר פעיל אלוה פרוקס)מיץ שזיפים שמן קיק. האם להפסיק משככים? מה לעשות עכשיו מול הכאבים האם נדרש חוקן?

שלום, רופא אורטופד נתן לי להשתמש בברקסין , אבל מאז שהתחלתי להשתמש וההרגשה הכללית שלי רעה , צרבת , בחילות , סחרחורת, חולשה , והייתי חיובית לחיידק HP מקודם וטיפלתי בנוסף לצרבת תורשתית במשפחה .מה אתה אומר תודה

שלום, יתכן ומדובר בתופעות לוואי של הטיפול. נא לפנות לרופא מטפל בשאלה אם יש צורך בהמשך טיפול או לפחות החלפת טיפול. ברקסין - Piroxicam הינה תרופה ממשפחת ה- NSAIDS הגורמת לתופעות לוואי רבות במערכת העיכול כולל צרבות, כאבי בטן, בחילות, כיב קיבה ודימומים. בנוסף עלולה לגרום לסחרחורת. יש לפנות לרופא מטפל.

האם ברקסין רק משכך כאב או שהוא גם מטפל בדלקתיות?

כבר כמה ימים מרגישה כאב חזק במפשעה קיבלתי כדורים ברסקין האם זה אמור לפתור את הבעיה שלי כי ברגע שחולף כמה שעות הכאב חוזר מתי אוכל להרגיש טוב יותר?

ברקסין טוב לדלקת?

חולת לימפומה פולקולרית בת 74 . כרגע רק במעקב. לפני קרוב ל3 חודשים הצטננות ויראלית חזקה בעיקבותיה תחושת נוזלים באף בגרון ועד לאזניים. נזלת אחורית קשה מטפטפת ללא הפסק ומשגעת. ליחה שחונקת ולא ניתנת לבליעה. איבוד תאבון . ירידה במשקל של 6 קג בחודשיים. תחושה קשה מאד. ללא יכולת תיפקוד. הייתי 5 פעמים אצל רופאי א.א.ג. ו3 פעמים אצל רופאת משפחה. טופלתי בתרופות מקובלות של תרסיסי סטרונאז פלקונאז. כדורי רילאן לכיוח צמיגות הליחה וגם 6 ימים אנטיביוטיקה שלא עזרו כנראה בגלל שההצטננות ויראלית. הרופאים לצערי לא סייעו לי . עברתי בדיקה באמצעות סיב באף 3 פעמים ולא מצאו דבר מחוץ לבצקת קלה וגודש. .וצילום סינוס רגיל שטען שהסינוסים מאווררים. יש לי קצת כאב מעל גבה ימנית. היאוש והסבל רב. בסופו של דבר פניתי לרופא אלרגיה שטען שזו לא אלרגיה אלא כנראה דלקת בסינוסים ונתן לי טיפות דמאתיצין לשבועיים שלשימחתי סייעו לי אך לא להחלמה שלמה. כיום אני מתחילה להפחית בכמות טיפות הדמאתיצין ולצערי עדיין יש נזלת אחרית הנתקעת בגרון. יש שעות שהנזלת מטפטפת אחורה כמו ברז ואין לי שליטה על כך. מה עושים? אני לוקחת דקסמול סינוס שקצת מייבש. אבל הסבל רב . מה עושים? למי פונים? לביח? לרופא נוסף של א.אג? איך מתמודדים?

שלום, חולת לימפומה פולקולרית בת 74 . במעקב. לפני 3 חודשים הצטננות ויראלית ובעיקבותיה תחושת נוזלים באף בגרון ועד לאזניים. נזלת אחורית קשה מטפטפת ללא הפסק ומשגעת. ליחה שחונקת ולא ניתנת לבליעה. איבוד תאבון . ירידה במשקל של 6 קג בחודשיים. תחושה קשה מאד. ללא יכולת תיפקוד. ביקור 5 פעמים אצל רופאי א.א.ג. ו3 פעמים אצל רופאת משפחה. טופלת בתרופות מקובלות של תרסיסי אף, תרופה לכיוח צמיגות הליחה וגם 6 ימים אנטיביוטיקה שלא עזרו . עברת בדיקה באמצעות סיב באף 3 פעמים ולא מצאו דבר מחוץ לבצקת קלה וגודש. צילום סינוס - הסינוסים מאווררים. יש קצת כאב מעל גבה ימנית. היאוש והסבל רב. פנית לרופא אלרגיה שטען שזו לא אלרגיה אלא דלקת בסינוסים ונתן טיפות דמאתיצין לשבועיים שלשימחתי סייעו. עדיין יש נזלת אחרית הנתקעת בגרון. יש שעות שהנזלת מטפטפת אחורה כמו ברז . אם הבעיה נמשכת עד כה הייתי ממליץ על ביצוע CT סינוסים ובדיקה במרפאת אף וסינוסים אצל מומחה אף אוזן גרון עם הCR יתכן והבעיה נעוצה בכל מערכה האף והסינוסים. בברכה

שלום, לפני כחצי שנה עברתי ממוגרפיה, US וכתוצאה מכך נעשתה לי ביופסיה. הממצאים היו גוש ציסטות BIRAD 3 ונאמר לי לעשות מעקב מידי חצי שנה.מזה כ 4 חודשים אני סובלת מכאבים חוזרים ונשנים (לעיתים לאורך תקופה של שבועיים רצופים ולעיתים בהפסקות) בפטמות ואזור העטרה.(מזכיר מאד גודש של חלב). המצב בלתי נסבל- ברמה שאני לא יכולה לשכב על הבטן כלל. כירורג השד שבדק אותי לא מצא שום ממצא חריג (גם לאחר US נוסף) ואמר לי שכנראה זה הורמונלי. האמנם? ומה ניתן לעשות?

הי רני, כאב בשדיים הוא בד״כ משני אכן לשינויים הורמונליים. יחד עם זאת צריך להתייחס לכל מטופלת באופן אינדיבידואלי בהתאם לסיכון שלה ומרקם השד בבדיקה. מציעה שאם הכאב ממשיך תגשי שוב לבדיקת כירורג בבריאות, דינה