כמיליון ישראלים סובלים מיתר לחץ דם, אולם רובם אינם מודעים...
הידעתם? התרופה וולסרטן עדיפה על פני אמלודיפין בהפחתת נוקשות...
על תרופות חדשות וטיפולים מתקדמים לאחת הרעות החולות של...
תקווה חדשה לחולי סכיזופרניה - הגאודון התרופה מהדור החדש,...
אהלן, אני בן 23 עם יתר לחץ דם קל בסביבות ה140/70. האם אני בקבוצת סיכון?
שלום חסוי, אין בידי מידע מספק בנוגע לבני 23 עם יל"ד, אך 'הנחת העבודה' היא ש כ ל אדם עם לחץ דם גבוה נמצא בקבוצת סיכון לפתח את סיבוכי מחלת ה'קורונה' החדשה. כאמור, יתכן והנחה זו היא שגויה. הרבה בריאות אפי
היי, אל תילחץ... אבל כל מי שמקבל תרופות להורדת לחץ דם נמצא בסיכון. וגם חולי סכרת. ויש הסבר מדעי לזה וזה קשור למנגנון שהנגיף תוקף. אבל לא אסבך אותך בהסברים. חשוב!!! סטרס פוגע במערכת החיסונית אז חשוב להיות רגעוים ולהישמר כמו כולם.
אני נוטל כדור אמלודיפין 5 מ"ג אחד ביום נגד ל"ד. האם אני בקבוצת סיכון ? גיל : 50
קיבלתי את הכדור שציינתי בכותרת לטיפול ביתר ל"ד. הרופא נתן לי אותו לנסיון למשך חודש לבדוק איך הוא משפיע עלי. עבר חודש והוא בנתים בסדר גמור , הרופא רשם לי המשך טיפול בו ל3 חדשים. במקרה שמתי לב שיש בו מרכיב אמלודיפין . השם "צלצל" לי מאד מוכר (ולא חביב) ושאלתי את הרוקחת האם אמלודיפין הוא החומר שיש בכדור אמלו שגרם לי בעבר נזקים קשים לחניכיים . הרוחקת אמרה שכן אבל שזה לא באותו מינון ואין לי מה לדאוג. ובכן אני מאד מודאג כי בעבר נאלצתי לעבור 3 ניתוחי חניכים קשים תוצאה הטיפול בכדור ההוא (חוסמי ביתא). האם רוקחת צודקת או אני? תודה מראש.
מחלות חניכיים עלולות להיגרם ממגוון גורמים ביניהם תרופות. תרופות מסוימות ביניהן תרופות ליתר לחץ דם מסוג חוסמי תעלות סידן כמו אמלודיפין (החומר הפעיל בתכשיר 'אמלו' ואחד החומרים הפעילים בתכשיר 'דופלקס') יכולים לגרום לשגשוג החניכיים. תופעת לוואי זו נדירה מאוד לתרופה. החומרה והפיזור של התופעה הם אינדיבידואלים ותלויי מינון. ההמלצה הכללית היא שאם ניתן, יש להחליף את התרופה שגרמה לתופעה. במקרים בהם אין אפשרות לתת טיפול חילופי- יש לקבל הנחיות למניעה כמו ניקוי שיניים תקופתי ועוד. יש להיוועץ ברופא בנוגע לטיפול המתאים ביותר עבורך.
הבנתי מהרוקחת שזה לא טוב לערבב את 3 התרופות האלה. הציעה לי להפסיק פלקווניל ל 14 יום כדי להשמיד את החיידק שגרם לכיב כרוני בקיבה. יש לך רעיון איך לפתור את הבעיה ? בתודה ובברכה
שלום, השילוב התרופתי אכן מכיל התנגשות בין תרופתית. אבל מכיוון שמדובר שמשך טיפול קצר של 14 ימים ניתן להמשיך ולקבל את התרופות אבל תוך כדי מעקב. שילוב של אמלו יחד עם קלרטרומיצין (בהנחה והמשטר התרופתי לטיפול בהיליפקטר פלורי מכיל אותו) עלול להעלות רמות של אמלו בדם ולכן יש חשש מפני ירידה בלחץ הדם ולכן יש לעקוב אחרי לחצי דם במשך הטיפול, בנוסף זה גם עלול להיות עם פלוקונזול ולכן יש חשוב לנטר לחץ דם. דבר נוסף שכן עלול להיות הפרעות קצב עם סיכון להארכת מקטע QT תחת השילוב של פלוקנזול עם קלטרומיצין (בהנחה והטיפול בהילוקובטר מכיל) ולכן יש לנטר מקטע QT בתחילת הטיפול ובסיום הטיפול. שוב חשוב לציין שמדובר במשך טיפול קצר ולכן הסיכון לתופעות לוואי מגוריות הינו נמוך אבל יש חשיבות למעקב וניטור.
האם התרופה תתן מענה ללחץ דם וחלבון בשתן . לקחתי שנים תרופה נורבסק 5 מ״ג , האם המעבר לא יביא להרגשה שונה ותגובות שונות .
התכשיר Norvasc, אשר החומר הפעיל בו הוא Amlodipine, הינו תכשיר ממשפחת חסמי תעלות הסידן, אשר מותווה (בין השאר) לטיפול ביתר לחץ דם. מפנייתך לא לגמרי ברור באיזו תרופה מדובר, אך אני מניחה שהתכוונת לתכשיר Vasodip combo. תכשיר זה , המותווה גם הוא לטיפול ביתר לחץ דם, משלב שני חומרים שונים- ENALAPRIL ו-LERCANIDIPINE. ככלל כל טיפול תרופתי עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים. מכיוון ומנגנון הפעולה של Vasodip combo שונה ממנגנון הפעולה של Norvasc, גם ההשפעה האפשרית ופרופיל תופעות הלוואי הינו שונה. תופעות הלוואי הנפוצות בשימוש בתכשיר הינן עליית רמות קראטנין, סחרחורות ופלפיטציות. לרשימת תופעות לוואי המורחבת, יש לעיין בעלון התכשיר במאגר התרופות של משרד הבריאות: https://www.old.health.gov.il/units/pharmacy/Trufot/ShowAlon.asp?tmpPath=/units/pharmacy/trufot/alonim/Vasodip_heb_1457609714886.pdf (חשוב לזכור כי התגובה שונה ממטופל למטופל ותלוית מינון ומשך טיפול, ולכן אל תבהל למקרא כל תופעות הלוואי, ייתכן ולא תחוש באף אחת מהן). מצב של חלבון בשתן עלול לנבוע ממספר הפרעות רפואיות. לרוב, כשחלבון בשתן מופיע לצד יתר לחץ דם, הדבר עלול לרמז על הפרעה בתפקודי כליה. תרופות ממשפחת ה ACE inhibitors (אשר ENALAPRIL, אחד מן החומרים הפעילים בתכשיר Vasodip combo הוא אחד מהם) יכול להוות אופציה טיפולית מקובלת. יש להיצמד להוראות הרופא המטפל המכיר את ההיסטוריה הרפואית ולפנות אליו בכל שינוי בהרגשה המופיע לאחר השינוי התרופתי.