קטטר: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

כשהלב לא יכול לסמוך על השומרים שלו: מחלות מסתמיות - מה צריך לדעת?

מדלקת גרון בילדות ועד טיפולי שיניים - תתפלאו מה גורם למחלות מסתמים. ראיון עם הקרדיולוגית הבכירה ד"ר קרן סקלסקי על מחלות מסתמיות, הסימנים שאסור להתעלם מהם ואיך בדיקה פשוטה יכולה להציל חיים קוצר נשימה, עייפות במאמץ או סתם תחושת כובד בחזה – אלה הם תסמינים שאנחנו נוטים לייחס ללחץ, לגיל או לעייפות, אבל לפעמים מדובר בסימן אזהרה מהלב. ד"ר קרן סקלסקי, מומחית לקרדיולוגיה ורפואה פנימית ורופאה בכירה ביחידת לאקו לב ומחלות מסתמיות בבית החולים בילינסון, מסבירה מהי מחלה מסתמית, מתי מדובר בסכנה ממשית ולמה בדיקת אקו-לב אחת יכולה לשנות מסלול של חיים שלמים. בראיון עימה היא מדברת גם על ההתלבטות בין ניתוח לצנתור, הקשר לדלקת גרון מהילדות, ועל איך מחלה שקטה מתפרצת לפעמים דווקא באמצע החיים. "זה כמו לנסות למזוג יין דרך בקבוק שהפקק שלו סגור חלקית", כך מתארת ד"ר קרן סקלסקי את המצב בו מסתם בלב סובל מהיצרות. הדימוי הפשוט הזה מסביר בצורה מדויקת למה בעיה שנראית קטנה יכולה להפוך לחמורה כל כך....

סיבות אפשריות ומצבים דומים לקטטר

קטטר קבוע - תמונת המחשה
קטטר קבוע רצים לשירותים, מנסים להטיל שתן - ולא מצליחים? אולי מדובר באצירת שתן, הנגרמת על רקע גופנ...
ללמוד עוד על קטטר
צילום רחם לבירור פוריות-תמונה

צילום רחם היא בדיקת הדמיה הנעשית לבירור סיבת אי-פריון בגוף...

מאת: פרופ' פרחי...
26/10/2014
מנסים להרות ולא מצליחים. על בדיקת בירור הפריון EXEM שמעתם?-תמונה

פרופ' יגאל וולמן, מומחה לאולטרסאונד במיילדות וגניקולוגיה...

מאת: פרופ' יגאל...
14/11/2022
היפוספדיאס-תמונה

היפוספדיאס (Hypospadias) הוא מום אנטומי מולד ושכיח של הפין,...

מאת: נעם כתרי,...
22/10/2013
הפריות מבחנה: פעולה מורכבת בשלבים פשוטים - ביוץ, הפרייה, הריון-תמונה

רובנו לא נזקקים לטיפולי פוריות ולכן לא מתמצאים בתחום הבא....

23/11/2004
אולי יענין אותך לדעת...
ציסטוגרפיה - תמונה
ציסטוגרפיה
מדריך בדיקות רפואיות: ציסטוגרפיה...

קטטר: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

כמה זמן לוקח לחזור לתת שתן באופן רגיל לאחר הוצאת הקטטר

מספר ימים

לאבא שלי הוציאו קטטר לאחר כמעט חודש איתו במחלקת קורונה היום.חלף שעה ו חצי ו אין מתן שתן.מה לעשות?

אחרי קטטר - 10 יום - עצירת שתן - האם להפסיק בטמיגה

רצוי, לפחות לזמן מה

מה ההבדל בין שיטות גמילה מקוטר במובגרים ? עקב חסימת ערמונית בן 82 בבית חולים הגמילה היא כמה שיותר מהר, ניסיון כל 5 ימים בלי החדרת מים סטריליים באורולוגיה קופת חולים עם החדרת 300סיסי והמתנה של 3 עד 5 שעות. מה ההבדל בשיטות. בבית החולים אמרו שכמות גדולה של מים חוסמת את היציאה. איזו שיטה נכונה יותר. שאלה שניה האם מרחק זמן ההמתנה יכול לגרום להתגגלות לקטטר ובעיות בגמילה ? 4 שבועות בין גמילה לגמילה? בבית חולים רוצים כמה שיותר מהר. איך לדעת מה לבחור? ההסבר של ההמתנה הארוכה הוא לוקח זמן לכדורים לפעול. והאם הובדה שיש זרם מתן שתן חצי שעה אחרי הוצאת קטטר בשיטת מילויי מים מעידה שהחסימה נפתרה או שרק התרוקנות מלאה של השלפוחית היא המדד היחיד?

יש שיטות רבות לנסות לגמול מקטטר, אני אישית מעדיף לא להחדיר מים סטרילים דרך הקטטר בטרם ניסיון הגמילה. מקובל להמתין תקופה מסויימת בין ניסיון גמילה לניסיון גמילה.

לפני שבועיים וחצי בעלי עבר ניתוח ערמונית דרך השלפוחית.מאז כל פעם שהוציאו את הקטטר הצליח להטיל שתן כמה פעמים ואז הופיע אצירת שתן ושוב חזרנו לבית החולים.כבר שלוש פעמים זה קרה.לא מבינים מה קורה והרופאים לא נותנים פיתרון.מה לעשות

שלום רב, אצירת שתן לאחר ניתוח ערמונית היא מצב ידוע ומוכר. ברוב המקרים הסיבה היא בצקת מקומית או קריש דם שעובר וסותם את השופכה. לעיתים ישנם שיירים של ערמונית שמפרריעים למעבר תקין של שתן. הכנסת קטטר עוזרת בד"כ ומומלץ אם זה כבר קרה פעמיים, להשאירו לשבוע עד 10 ימים, כדי לתת למקום לנוח. ברוב המקרים זה חולף ומתן השתן מתחדש באופן תקין לאחר הוצאת הקטטר. אם לא יש לחזור לרופא המנתח לשיחה ובדיקה, יכול להיות שצריך לבצע ציסטוסקופיה כדי לראות מה מפריע למעבר תקין של השתן.