פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - אורולוגיה
הגדלה שפירה של בלוטת הערמונית (פרוסטטה) הינה תהליך פיזיולוגי המופיע עם הגיל. לאחוז ניכר מהגברים מעל גיל 50 יש בלוטת ערמונית מוגדלת. הנתונים מראים שאחד מכל שני גברים בגיל 50 סובל מבעיית ערמונית מוגדלת. ככל שעולה הגיל מתרחבת התופעה. תסמינים עיקריים של ערמונית מוגדלת באים לידי ביטוי כאשר הבלוטה גדלה לכיוון השופכה וגורמת לקושי במתן שתן. פורום בלוטת ערמונית מוגדלת הוא המקום להתייעץ בנושאים הקשורים לבעיות במתן שתן, דחיפות ותכיפות, מאמץ בזמן מתן שתן, התעוררות מספר פעמים בלילה על מנת להטיל שתן וכדומה. פורום זה הוא המקום לשאול על תופעות אלו, על הטיפול בהן ועל דרכי התמודדות. בואו לדבר על זה בפורום בלוטת ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת.
1966 הודעות
1843 תשובות מומחה

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

28/12/2014 | 14:33 | מאת: דליה

לבן זוגי נרשמה תרופת הדואודרט לבעית הערמונית הגדולה. האם יש השפעה של לקיחת תרופה זו עלי, על מין אוראלי? היה לי לפני זמן לא רב סרטן שד ושאלתי אם אין בעיה בקיום יחסי מין ללא קונדום? תודות

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ע"פ עלון לצרכן לנשים מומלץ להמנע ממגע עם התרופה בשל היות הורמונאלית והסיכון לפגיעה בעובר בגיל הפוריות. התרופה עלולה להשפיע על רקמת השד (בגבר) ולאור העובדה שציינת שסבלת מסרטן שד אכן היתי ממליצה להמנע ממגע ישיר שלך עם נוזלי גוף של בעלך וכל עוד נוטל את התרופה שימוש בקונדום.

אני לאחר גיל הפוריות ואני נוטלת טומוקסיפן (תרופה הורמונלית למניעת הישנות המחלה). השאלה היאאם ףתשובתך נכונה לאור הנתונים שלעיל? תודות דליה

26/12/2014 | 18:11 | מאת: שושן

הובחנתי בהיצרות בשופכה האחורית לפני כחצי שנה אחרי בדיקת אורטרגרפיה, קיבלתי הפניה לניתוח של פתיחת ההיצרות, למרות בעיות בהטלת שתן דחיתי עד עכשיו את עשיית הניתוח, בחודש-חודשיים האחרונים יש לי תכיפות במתן שתן ואי נוחות באזור השלפוחית, בדיקת תרבית שתן יצאה שלילית, האם התכיפות והאי נוחות בשלפוחית נגרמים מההיצרות? האם זה שאני דוחה את הניתוח יכול לגרום נזק בלתי הפיך?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, היצרות בשופכה עשויה לגרום להפרעה בריקון השתן ואולי זו הסיבה שיש לך את התלונות שאתה מתאר. מומלץ לא לדחות טיפול בהפרעה הזו כדי לא לגרום להחמרה במצב, שעוישה להגרם לאורך זמן באם הריקון אינו תקין.

11/12/2014 | 11:24 | מאת: אלמוני

בן58, רגישות באשכים בעיקר לאחר יחסים, אציין שבעבר איבחנו פרוסטטיטיס, בנוסף באפדימימיס בצד אחד יש לי שנים רבות ציסטה שתמיד רגישה למגע, לקחתי כבר אנטיביוטיקה, אך כלום לא השתנה, האם יש צורך בטיפול?? מדי כמה זמן מומלצת בדיקה אורולוגית?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, רגישות באשכים בעקבות מגע מיני היא תלונה מוכרת, לא תמיד מוצאים את מקורה ולא תמיד יש מה לעשות. אם בעברך היה זיהו אשכים, שלקת יותרת אשך או שיש לך ציסטה באיזור- גם היא עשויה להזדהם ולגרום כאבים, שלרוב חולפים אחרי אנטיביוטיקה. אם אנטיביוטיקה לא עזרה ויש כאבים באשכים כדאי שתבדק אצל אורולוג והוא יחליט גם אם צריך לבצע אולטראסאונד לאשכים. אם הוא תקין, יכול להיות שכדור נוגד דלקת כמו נורופן או אדוויל לפני מגע מיני יעזור.

10/12/2014 | 20:36 | מאת: שואל

האם יציאת מעט נוזל צהבהב מהשופכה ביום שאחרי גמילה מקטטר עקב אצירת שתןן שלאחר פורסטטה מוגדלת ולאחר 5 שבועות לאחר ניתוח הרניה. לאחר ניתוק הקטטר יצא 4 פעמים דתן ללכ נוזל סמיך ומה שיצא לא הרדים את הסתן, יתכן שזה נוזל זרע?? מגובר בגבר בן 79.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, כל האפשרויות שציינת יכולות להיות ההפרשה הזו. לאחר הוצאת קטטר יכול להיות זיהום ואזי אולי מדובר בהפרשה מוגלתית. השתן עצמו יכול להיות עכור וגם לעיתים נוזל זרע יכול לצאת בעקבות הוצאת קטטר. בכל מקרה אם מתן השתן תקין אין מקום לדאגה אבל אם הוא מאוד עכור או ההפרשות משמעותיות או שיש חום או צריבה - יש לפנות לרופא לבדיקה וטיפול אנטיביוטי.

09/12/2014 | 20:48 | מאת: שאול

האם גודל 54*34*40 זה נורמלי או לא באולטרסאונד כתבו מוגדלת. אינני סובל ממתן שתן מרובה . אמנם יש לי כאבים באיזור מותן ימין ובטן תחתונה ימין וכאבים ברגל ימין האים זה קשור לערמונית?? והאם הערכים בסדר או לא?.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, גודלה של הערמונית תלוי בגיל- שאותו לא ציינת. בכל מקרה אם אין לך שום הפרעה במתן השתן לגודל אין שום משמעות. אם יש לך כאבי מותן מומלץ לבדוק עם הרופא שלך שאין לך אבן בכליה- אם באולטראסאונד לא ראו כלום אולי כדי שתבצע CT בטן. אם אלו כאבי גב שורונים לרגל- כדאי להתייעץ עם אורטופד.

09/12/2014 | 18:46 | מאת: דודי

לוקח כרגע קסאטראל10+אבודרט, האם כדאי לעבור לדואדארט, או שהאפקט יותר טוב כשהם בניפרד? אני לוקח את הקסאטרל בבוקר ואת האבודרט בערב, כדי שיהיה פסק זמן בין הקסטראל לויאגרה\סיאליס שנלקח בערב. תודה מראש על תשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הטיפול המשולב של חוסמי אלפא ואבודרט ידוע כטיפול היעיל ביותר להפרעות השתנה בשל הגדלה שפירה של הערמונית. דרך הנטילה וסוג התרופות- תלוי בך ובמה שנוח לך. יש המגיבים היטב לשתי תרופות ויש לתרופה המשולבת. אם אתה נוטל ויאגרה/סיאליס, אכן יש צורך להמתין מס' שעות מטילת חסם אלפא כלשהו, כך שגם אם תיקח את הכדור המשולב זו אותה הוראה.

08/12/2014 | 18:46 | מאת: ניר

בן 60, מזה כשנה אני מודאג ממה שנראה כעקמת של הפין,לאחרונה הנטיה החמירה!האם יתכן שזה נגרם בגלל שימוש בסיאליס\ויאגרה? אני מקבל קסטראל כבר שנים, תקופות הוספתי סיאליס 5, לפעמים מחצית של ויאגרה 50, זה נראה בזמן זקפה בלבד! במצב נוכחי אין הפרעה ליחסים אבל אני מודאג שמעתי שויטמין E יכול לעזור,ומאידך שמעתי שדוקא מזיק...יש זריקות?? לא התלוננתי אצל אורולוג בגלל המבוכה, יש מה לעשות בנדון??

14/12/2014 | 13:08 | מאת: ניר

האם XIAFLEX ניתן בארץ?בסל הבריאות?מה הסיכונים? האם כדאי להפסיק שימוש בסיאליס או ויאגרה? האם את יכולה להמליץ על מומחים לטיפול בעקמת?

14/12/2014 | 13:17 | מאת: ניר

שכחתי לציין שאני מקבל גם קסטראל + אבודארט. תודה מראש על תשובתך שתתחשב בכל הנתונים שהוספתי

08/12/2014 | 17:49 | מאת: אדם

לרפא שלום, לאחרונה אני חש כאב בזור פי הטבעת רק במצב של נפיחויות והרגשת לחץ ואי נוחות בישיבה. האם יש קשר לערמונית מוגדלת שפירה ולטיפול באמצעות תאוטרט. תודה,

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא בטוח שהבעיה שלך בכלל קשורה לערמונית. ממליצה לך ראשית לפנות לפרוקטולוג שיבדוק לך את פי הטבעת.

07/12/2014 | 16:40 | מאת: אמא דואגת

שלום דר יש לי בין שנה ושבועיים יש לו אשך לא במקום מיום שבו נולד היום היתי אצל כירורגית ילדים ואמרה לי שהוא צריך ניתוח אני מאוד מודאגת יש הבן הראשון שלי אחרי 13 שנים אחרי הרבה טיפולים אני רוצה לדעת מה הסיכונים של הניתוח וכמה זמן נמשך הניתוח אני ידעתי שזה בהרדמה כללית אני אשמח לתשובה תודה דבה לך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אינך בפורום הנכון- עליך לפנות לפורום אורולוגית ילדים. בכל מקרה בקצרה- אשך טמיר מצריך ניתוח להורדתו לשק האשכים. הניתוח מאוד שגור ונערך תחת הרדמה כללית, בארץ יש מנתחים ומרדימים מצויינים. פני לאורולוג ילדים שיבדוק את בנך ויתן לך את כל הפרטים על הניתוח, סכנותיו והצלחותיו.

אני בן 49 וסובל מגלים( לא קבוע ) של מתן שתן בתכיפות גבוהה. מזה כשנה ובהדרגה מתדרדר. קורה פעם ביומיים שלושה..ואז לכמה שעות אני צריך לשרותים בכל שעה למשך כמה שעות...ואפילו(נדיר) כל חצי שעה לא קם בלילה לפיפי בדר"כ בזמן גירוי מיני...אני חש מאין צריבה בתוך האיבר...כמו מלח על פצע לפעמים לאחר התהפקות....אני בקושי מצליח להוציא שתן...יוצא קילוח זעיר...ולוקח המון זמן להתרוקן ( זה קורה פעם בשבועיים או קצת פחות) בצעתי בדיקות דם - רופא המשפחה אומר שהכל תקין ביצעתי אולטרהסאונד והתוצאות הראו: כליות : צורה, גודל ומבנה רגיל . השמאלית גדולה יותר בסנטימטר..ויש חשד למערכת כפולה ??? מה זה אומר ??? שלפוחית שתן בקיבולת תקינה וקירות סדירים ולא נצפו שאריות שתן לאחר התרוקנות. ובנוגע ערמונית ( בדיקה רקטאלית היתה תקינה ) : ערמונית - בגודל 5 x 5.3 x 4.7 ס"מ, בנפח 67 סמ"ק. עם מרקם בלתי אחיד. מה כל זה אומר ? האם בעיה כרונית קבועה...או נראית זמנית

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הפרעות במתן השתן יכולות להיות מסיבות שונות. אם יש לך צריבה וקושי בריקון זה עשוי להיות בעקבות דלקת או זיהום, או הגדלת שפירה של הערמונית (מצב שמתחיל בגילך..) בכל מקרה כדאי לשלוח בדיקות שתן לשלול זיהום. הבדיקה שציטטת סה"כ תקינה. מערכת מאספת כפולה זה עניין אנטומי בלבד וכל עוד אין הרחבה שלה זה אומר שהכליות מפרישות שתן בצורה תקינה. לגבי מידות הערמונית, יחסית לגילך מדובר בערמונית מוגדלת ,אך למרות זאת אתה מתרוקן באופן מלא (וזה טוב). לאור הפרעות ההשתנה שלך היתי ממליצה לך להבדק אצל אורולוג ולקבל ממנו טיפול לשיפור הריקון ואולי אף להקטנת הערמונית, בעזרת תרופות.

01/12/2014 | 10:08 | מאת: אבי

היכן ניתן למצוא דבנילין זו התרופה שהכי עוזרת לי וכרגע יש מחסור האם יש תרופה שמאוד דומה לה ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אכן יד מחסור בתרופה. אתה יכול לנסות קדקס/היטרין/אומניק/טמסולין/קסטרל .. כולן אותה משפחה ובעלות השפעה דומה. כמובן במרשם רופא בלבד!

29/11/2014 | 17:36 | מאת: חיים

לד"ר שירה אני בן 61 ויש לי פרוסטטה מוגדלת. PSA אחרון 4.25. עברתי ביופציה ולא נמצא סרטן. שמעתי שיש טיפול של רופאים ישראלים שממקטין הזרמת הורמון גברי לפרוסטטה ובכך גורם להקטנתה(נדמה לי ששם אחד הרופאים הוא גת). האם שמעת על הטיפול? אם כן למי הוא מתאים? האם לי? תודה מראש חיים

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, שיטה זו אינה מוכחת ואינה מקובלת על האיגוד הישראלי לאורולוגיה ולמיטב ידיעתי גם לא על משרד הבריאות ולכן אינה מומלצת. ממליצה לך להגיע ליעוץ אורולוגי מסודר ויש היום הרבה דברים מקובלים ובדוקים שניתן לעשות כדי לעזור לך עם הפרעות ערמונית.

27/11/2014 | 08:39 | מאת: אלי

דר' חתומי שלום. אני מטופל שלך בארץכרגע בשליחות בחו"ל. הובחנתי ע"י אורולוג מקומי כחולה ב PEYRONIS. המליץ לי טיפול של זריקות. מה דעתתך? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מחלת פיירוני היא מחלה בעייתית שעיקרה עקמת נרכשת של איבר המין. הטיפול תלוי מאוד בשלב המחלה- כלומר האם עדיין השלב הוא התחלתי או שמא כבר התהוותה רקמה צלקית שגורמת את העקמת, ואזי אכן הטיפול בעיתי יותר ולצערי אם להיות כנה, רוב הטיפולים השמרניים (תרופות, זריקות וכדומה) לא יעילים ולבסוף יש צורך בניתוח. מזכירה לך שהחלטה ויעוץ לגבי המצב כמובן צריכה להעשות על סמך בדיקה גופנית ולא דרך אתר אינטרנטי..

24/11/2014 | 08:18 | מאת: דוק

ראשית תודה על התייחסותך. הוא סבל מערמונית מוגדלת וסרטן התחלתי . לא טופל בשום תרופה. הגודל היה קבוע בבדיקה ידנית. לפני חודש וחצי עבר ניתוח בקע מאז עצירת שתן מוחלטת גמילה לא הצליחה. החל באומניק לא עזר. ואז ניתן אנדרוקור. תוך כמה זמן זה אמור להשפיע ? האם אי השפעת האןמניק תוך 3 שבןעות זה סימן רע? האם ההשפעה של אנדורקור תעזור לעצירת שתן תוך כמה זמן? מה אם לא? מה עושים? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שוב, לעיתים במבוגרים יש קושי בגמילה מהירה מקטטר וזה כן קורה אחרי תקופה מסויימת. כלוחמר זה שלא הצליחו בפעם הראשונה לא אומר שלא יצילחו בפעם הבאה. אם הבנתי נכון כנראה שניתן לו טיפול אנדרוקור בשל הסרטן, ואולי במחשבה של הקטנת הערמונית, אבל את זה צריך לשאול את האורולוג שמטפל בכם כי טיפול זה אינו מה שבד"כ נותנים לצורך גמילה מקטטר. בכל מקרה אם לא יצליח להתרוקן עצמונית בסופו של דבר אולי יזדקק לניתוח להסרת הערמונית.

20/11/2014 | 18:18 | מאת: אפרת

שלום אבי עבר לפני כשבוע וחצי ניתוח דרך השופכה בעקבות פרוסטטה מוגדלת . מזה כשבועיים הוא עם קטטר ועדיין לא מצליח לתת שתן ללא קטטר . בבדיקה נאמר לו שעדיין יש מעט בצקות באזור. מה הסיבה שעדיין אינו יכול לתת שתן ? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תופעה של אצירת שתן לאחר ניתוח ערמונית מוכרות. יש אנשים שמתקשים "להגמל" מהקטטר, לרוב אכן בשל בצקת באיזור הניתוח ולכן מומלץ להמתין מס' שבועות. ברוב המקרים זה מסתדר מעצמו. במידה ולא יש לפנות למנתח שישקול צורך בהסתכלות חוזרת (ציסטוסקופיה) או המשך בירור בבדיקות נוספות, למשל אורודינמיקה.

20/11/2014 | 11:48 | מאת: אבי

שלום דר , אני לאחר דלקת שנגרמה כנראה מחידק שלא נמצא יותר גם רמת הליקוציטים ירדה (בספירת זרע 0.1) גם התסמינים פחתו החודש,מה שנותר זה שכבה צפה בשתן (בועיות קטנות ןצפופות כמו קרמה של אספרסו) נבדקו חלבונים בשיטה הרגילה וגם מיקרואלבין ,הבדיקות תקינות.מה יכול לגרום לתופעה הזו (כבר חצי שנה) אם זה לא חלבון מהדלקת ? הבנתי שהחלמה ארוכה וקשה ,אך אני לא רוצה שיגרם לי יותר נזק מהתאלמות מהסימנים של הגוף.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא ברור לי מה הממצא שאתה רואה בשתן. אם בדיקת שתן כללית כולל חלבונים תקינה אין לזה משמעות.

19/11/2014 | 16:29 | מאת: גיא

טיפול בעצירת שתן. מבוגר לאחר נתוח ערמונית מוגדלת וסרטן התחלתי יציב .מטופל באומניק ןלא עזר. ראיתי שהמלצת על מקרה דומה בדאודרט. חוסמי אלפא. האם הכדור אנדרוקור ניתן לטיפול בעצירת השתן? מה תפקידו? יש לו קשר גם לסרטן הערמונית? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא הבנתי מפנייתך: האם אצרית השתן היא בעקבות ניתוח הסרת הערמונית? האם עבר ההסרת ערמונית בשל סרטן ערמונית? אלו נתונים חשובים לצורך החלטה על המשך טיפול. אבודרט ואנדרוקור שתיהן תרופות שמקטינות את הערמונית וניתנות לרוב למטופלים שסובלים מהפרעות התרוקנות בשל הגדלה שפירה של הערמונית.ניתן לשלב טיפול בהן עם חוסמי אלפא שמשפרים את זרימת השתן. במחקר שבדק שימוש באבודרט כמניעה של סרטן ערמונית נמצא קשר בין הטיפול להמצאות סרטן ערמונית אבל לא נמצא קשר לסרטן ערמונית במחקרים שבהם התרופה ניתנה לצורך טיפול בהתרפעות השתנה.

23/11/2014 | 18:29 | מאת: גיא

ראשית תודה על התייחסותך. הוא סבל מערמונית מוגדלת וסרטן התחלתי . לא טופל בשום תרופה. הגודל היה קבוע בבדיקה ידנית. לפני חודש וחצי עבר ניתוח בקע מאז עצירת שתן מוחלטת גמילה לא הצליחה. החל באומניק לא עזר. ואז ניתן אנדרוקור. תוך כמה זמן זה אמור להשפיע ? האם אי השפעת האןמניק תוך 3 שבןעות זה סימן רע? האם ההשפעה של אנדורקור תעזור לעצירת שתן תוך כמה זמן? מה אם לא? מה עושים? תודה

שלום לך, בעיון חוזר בשאלתך הבנתי שציינת את התרופה "אנדרוקור" . בתשובתי התיחסתי לאבודרט ו"פרוקור"(שם דומה אבל לא אותה תרופה)אלו תרופות שניתנות להקטנת הערמונית, לערמוניות שפירות. "אנדרוקור" היא תרופה שניתנת לטיפול בסרטן ערמונית, והיא לא משמשת לגמילה מקטטר.

האם עושים את זה גם לאלה שאין להם סרטן ערמונית? ואם כן איפה? וכמה עולה הניתוח? חיפשתי והתקשרתי לכמה מקומות לא נתנו לי תשובות בתודה מראש משה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב בארץ ניתוחי הסרת ערמונית ברובוט מבוצעים רק לניתוח כריתה רדיקאלית של הערמונית בשל סרטן. ישנם מס' בתי חולים בהם ניתן לעבור את הניתוח אך לרוב מדובר בפעולה שמבוצעת דרך הביטוחים הפרטיים, ודרכם אתה יכול לברר את המחיר.

13/11/2014 | 15:40 | מאת: דורה

צהריים טובים, אבי בן 80 התאשפז לפני כחודש וחצי עם דלקת ריאות למשך 3 שבועות. מחלות רקע: סוכרת אי ספיקת כליות לעיתים לחץ דם גבוה נוטל כדורים לדילול דם לחץ דם סוכר ואבודרט לפרוסטטה במהלך האישפוז הוכנס לו קטטר לסירוגין היות ולא יכל להטיל שתן באופן עצמאי. לפני כחודש השתחרר מבית החולים עם קטטר לאחר שני נסיונות לגמול אותו מהקטטר ללא הצלחה הופנה ל U.S בפיענוח הכל בגדול תקין רק הפרוסטטה מעט גדולה . הרופא ביקש לעשות ניסיון נוסף לגמילה ואם לא אז יצטרך לעבור ניתוח אבל ללא חתך בבטן. רציתי לדעת: 1. באיזה ניתוח מדובר 2. האם יוכל להטיל שתן באופן עצמאי לאחר הניתוח או שיש מצב שיצטרך להישאר איתו. 3. מה הסיכונים בניתוח כזה. אני מאוד מיואשת ואודה לתשובתך יום טוב

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, גברים מבוגרים רבים חווים אצירת שתן בגיל זה, ודלקת ריאות או אישפוז יכולים להחמיר הפרעה בסיסית במתן השתן ולהביא לאצירה. קטטר מחוייב כל עוד אינו מטיל שתן עצמונית. בעיקרון כדי לעזור בגמילה מקטטר יש לוודא שאביך מקבל טיפול תרופתי להטבת ההשתנה (למשל עם כדורים מקבוצת חוסמי אלפא או דואודרט).יש לבדוק עם האורולוג המטפל שלכם אם אכן מקבל טיפול זה ואז יהיה קל יותר לנסות ולגמול מהקטטר. בכל מקרה ניתן גם לעבור ניתוח הסרת הערמונית בגיל מבוגר. לגבי סוג הניתוח אם נאמר לכם שמדובר בניתוח ללא פתיחת בטן ככל הנראה הערמונית לא ממש מוגדלת. בעיקרון לאחר ניתוח זה אביך יהיה אמור להטיל שתן ללא קושי, אלא אם הפרעה במתן השתן היתה בשל בעיות בשלפוחית, ואז לא מומלץ בכלל לבצע את הניתוח- ולכן כדאי לדבר עם האורולוג ולהבין ממנו האם יודעים מה מקור ההפרעה, ותמיד אפשר לבצע בדיקת אורודינמיקה לפני הניתוח כדי לקבל עוד מידע.. כל זאת עליך לשוחח עם האורולוג שלו וקבל את כל המידע בצורה מסודרת. מזכירה שכאן זהו פורום כללי בלבד.

08/12/2014 | 21:57 | מאת: דורה

שלום, בהמשך לשאלתי ולתשובתך... ביקרנו אצל רופא אורולוג והוא אמר שכנראה העצירה היא מהשנים האחרונות והאישפוז עקב דלקת ריאות החמיר את המצב ויכול מאוד להיות שניתוח לא יעזור. הפנה את אבי לבדיקת אורודינמית ובהתאם לתשובה יחליט. שאלתי היא אם התשובה תראה שאין טעם לנתח האם יש עוד שיטה (אידוי חימום) שתוכל לעזור או שאבי ישאר עם הקטטר בשארית חייו? אשמח לתשובה בהקדם מודאגת מאוד

13/11/2014 | 12:15 | מאת: שלמה

אני בן 58 . יש אצלי עליה בערכי psa . לפני 9 שנים 1.3 לפני 3 שנים 3.1 ועכשיו 5.4 מה לדעתך עלי לעשות כעת ואיזה בדיקות נוספות יש עלי לבצע. בתודה מראש לך, ד"ר חתומי.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, PSA אינו סמן ספציפי לסרטן. עלית PSA היא מצב מוכר ככל שעולים בגיל וככל שהערמונית גדלה. מומלץ, בעיקר אם יש הפרעות במתן השתן, לעבור בדיקה גופנית אצל אורולוג וגם הערכה באולטראסאונד.

08/11/2014 | 11:04 | מאת: א

שלום רב! בן משפחתי מקבל טיפול בזייטגה + סופרפאקט לסרטן הערמונית. בעלון של זייטגה כתוב שאסו רלנשים בגיל הפריון לגעת כלל בכדורים, אישה בהריון או שצפויה להיכנס להריון אסו רלה לגעת כלל אלא עם כפפות. כתוב שגבר שמקיים יחסים עם אישה בהריון צריך לשים קונדום. בקיצור, יש אזהרות מכל כיוון. ואני שואלת, האם הזייטיגה מופרש גם ברוק, שתן וכו' - כך שאם אסור לגעת בכדור, ייתכן שגם אסור לי לגעת במטופל או להשתמש באותם כלים וכו'? הנה הציטוט "נשים בהריון או נשים בגיל הפריון שעשויות להיות בהריון צריכות להימנע מכל מגע עם התרופה. גבר שמשתמש בתרופה חייב להשתמש בקונדום בעת קיום יחסי מין עם אישה." והקישור לעלון - http://www.clalit.co.il/he/medi ical/pharmacy/Pages/medicines.a aspx?medname=%D7%96%D7%99%D7%99 9%D7%98%D7%99%D7%92%D7%94&i idd=8125

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, היות שהחומר המדובר הוא הורמונאלי ויש לו פוטנציאלי טרטוגני לעוברים זו האזהרה. הכי בטוח זה לפנות ליעוץ טלפוני למרכז הטרטולוגי ולקבל מהם את המידע המלא. רשמי זאת בגוגל ותשיגי את המספר.

02/11/2014 | 19:36 | מאת: שואל

אני נוטל כדור clood - מדלל דם בגלל ריבוי מתן שתן קבלתי TAMSULIN עפ"י המרשם תרופות נגד קרישת דם עלולה להשפיע על פינוי טמסול מהגוף האם ניתן לקחת את 2 הכדורים ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, כדאי מאוד שתייעץ עם הרופא המטפל שלך או הקרדיולוג (או מיש רשם לך את הטיפול לדילול הדם) לגבי האם יש בעיה בשילוב בין שתי התרופות.

30/10/2014 | 11:38 | מאת: אבי

שלום יש לי ערמונית 90 עם התכנות לניתוח.אני בן 72. שאלה חשובה: אם אגיע לעצירת שתן מי יחדיר קטטר להקלה במהירות האפשרית. מוקד מדא,אמבולנס עם פראמדיק,קופ"ח או רק מיון שיבא? חשובה לי תשובה.חן חן

לאבי היה. זה נראה כאלו שרק לך יש מסתבר שאצירת שתן קורת להרבה אנשים. יש טופס 17 בקופות שנקרא הכנסת. הוצאת קטטר וגמילה. זה בעיה פשוטה. יש גם שקית עם ברז לניקוז. אל תדאג די פשוט.

01/11/2014 | 12:07 | מאת: אבי

אני שואל מי מוסמך להחדיר קטטר.פאראמדיק? אחות או אח בקופ"ח? הרי בעצירת שתן סובלים מכאבים ורצוי להחדיר קטטר לשיחרור מהר. אם אני אזמין אמבולנס יש להם קטטר ויעשו החדרה בביתי? חן חן למשיבים

שלום לך, הכנסת קטטר מבוצעת בקופ"ח ע"י רופא /אחות, או בחדר מיון ע"י רופא/אחות. אלו מוסמכים לכך. לא ידוע לי אם הכנסת קטטר היא חלק מהכשרת פרמדיקים. לגבי טיפול בית יש יחידה כזו דרך קופ"ח ולעיתים ניתן לשלוח רופא/אחות שיבצעו הכנסת קטטר בבית. ברוב המקרים עליך להגיע לקופ"ח או למיון לצורך החדרת קטטר.

28/10/2014 | 14:41 | מאת: אתי

לבעלי (בן 51) עם קושי במתן שתן (דחיפות ומתן שתן מקוטע) שני שברים בשיפולי הבטן הרניה. בשל כך נעשה US ממצאים: שלפוחית קיבולת טובה לא גדושה דופן שלפוחית סדר. ערמונית נפח 39. שארית שתן לאחר התרוקנות כ- 112 סמ"ק. רופא משפחה המליץ על קולונסקופיה ואורולוג. יש מה לדאוג?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לפי התלונות שאת מתארת ולפי ממצאי הבדיקה נראה שבעלך אכן מתקשה במתן השתן ולכן יש צורך לפנות לבדיקת אורולוג ולקבל ממנו מרשם לתרופות שיכולות מאוד לעזור לו. קולונוסקופיה- כנראה כבדיקת סקר בשל גילו, יש לשאול את הרופא שלכם, זה לא בתחום האורולוגי. בקע במשפעות אם מציק לו- יש להתייע עם כירורג לגבי טיפול.

27/10/2014 | 12:13 | מאת: מוטי מ

אני בן 78, ערכי PSA שלי עולים לאט עם השנים. הערך האחרון מאוקטובר השנה היה 7.4 עם יחס FREE/TOTAL של 0.28. מה המשמעות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לכל הדעות רמת ה PSA שלך גבוהה, אך קשה להתייחס אליה ללא ידיעת רמות קודמות להשוואה וללא ידיעת גודלה ע"פ אולטראסאונד. עדיין, רמות FREE PSA נראות בנורמה כלומר ככל הנראה עיקר העליה נובעה מהגדלה שפירה, אולם לא ניתן להתחייב על כך. דבר עם האורולוג המטפל שלך-האם העליה משמעותית בהשווה לבדיקות קודמות או לגודל הערמונית (ולבדיקה הגופנית שעליך לעבור אצלן)יש מקום לשקול ביופסיות, אולם לא בהכרח- יש היום חילוקי דעות באשר לכך, בעיקר לגברים בגילך..

24/10/2014 | 10:11 | מאת: אבי

שלום דר הסיפור האורולוגי שלי מתחיל ב13.5.14 - מגע מיני אורלי לא מוגן.ב15.5.14 בעקבות צירבה במתן שתן קיבלתי דוקסלין ל10ימים וזריקת רוצפיו,נערכו בדיקות שתן לכללית שתן לתרבית ובדיקת pcr-std,כול הבדיקות היו תקינות.ב27.5.14 בוצעה בדיקת std-pcr וסורולגיה לצהבת ,הבדיקות יצאו תקינות ,התלונות על הצריבה המשיכו.ב8.6.14 האורולג המטפל אמר שאני בריא ואין עדות למללת מין. ב19.6.14 ,התבספו לתלונות על הצירבה בשתן גם כאבי בתן וגב תחתונים וגם אזור פירנאום ואשכים,בוצעו בדיקות דם כללית בדיקת תפקודי כליות בדיקת cpr בדיקת שקיעת דם בדיקת סורולגיה לעגבת בדיקת שתן כללית תרבית שתן ו pcr-std -הכול תקין ב30.6.14 נבדקתי עי רופא עור ומין ששלל שיש בעיה אך התסמינים נשארו ,ב1.7.14פניתי לאורולג פרטי שאמר שאולי ישנם חידקי פה ורשם לי מטרוגיל לשבוע ,גם טיפול זה לא הביא לשיפור ,ב14.7.14נבדקתי אצל רופא לאבחון פנימי מהיר ששלח אותי לבדיקת שתן לתרבית ,אולטרא סאונד כליות ודרכי שתן כולל ערמונית,ותרבית זרע ,האולטראסאונד תקין והשתן תקין ,בזרע נמצא חידק אנטרובקטור, קיבלתי רספרים ל20 יום ללא שיפור ממשי בתסמינים,לאחר הפסקה של שבוע מסיום הטיפול קיבלתי ציפרו ל28 יום גם ללא שיפור משמעתי בתסמינים ב14.9.14 כשישה ימים לאחר סיום הציפרו נבדק הזרע שוב ולא נמצא חידק רק לוקוציטים בודדים האורולג רשם "סיום טיפול,הוסבר למטופל שקצף /עכירות לא מעיד בהכרח על מחלה ושאים יש החרפה לבוא שוב" אני ממש עובד עצות הכאב בא והולך ,אין לי איכות חיים יותר ,מתפקד בקושי רב בעבודה .האם יש לך רעיון לבדיקה נוספת /טיפול שכדאי לי לעבור ,?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, נראה שעברת את כל הבדיקות וההמלצות המוכרות לטיפול. כדאי שתבין שככל הנראה מדובר כבר בדלקת כרונית ללא עדות לחיידק ספציציפי ולכן אין טעם במתן ממושך של אנטיביוטיקה, בוודאי אם זה לא עוזר לך. מה שחשוב זה שתנסה כעת לעזור לעצמך להגיע למצב שאתה מצליח לשלוט בתסמינים ולא הם בך: להמנע מגריינים שמחריפים את התלונות כגון אלכוהול, קפאין ואוכל חריף, להמנע משוקולד, וכדומה. להקפיד על שתיה מרובה של מים, תה קמומיל ולקחת לפי צורך נוגדי דלקת וכאבים כמו נורופן או אדוויל. לצערי אין הרבה מה לתרום עוד- זה מצב מתסכל מאוד גם למטופלים וגם למטפלים ובעקרון STRESS ולחץ מחמיר אותו אז נסה להוריד אותם..

23/10/2014 | 21:50 | מאת: מיכאל

אבי בן 80 עבר ניתוח בקע מפשעתי. סבל מערמונית מוגדלת עם סרטן ממש התחלתי. היה קם מדי לילה לתת שתן 3 עד 4 פעמים. לאחר הניתוח התאושש מהרדמה אולם יש עצירת שתן הכניסו קטטר ביום הראשון שחרר אבל שוב עצירת שתן היום השלישי לאחר הניתוח היום רק התחילו עם אןמניק. שאלתי האם זה סביר? מה צריך לעשות כדי לפתור את הבעיה? כדי שראשית יתפקד עצמאית במתן שתן. שנית איך מתמודדים עם ברור הסיבה . האם זה מההרדמה או הניתוח עצמו? בתודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ניתוח בקע מפשעתי לאדם בן 80 יכול לגרום לאצירת שתן בלי קשר להמצאות סרטן בערמונית. בכל מקרה זה מצב מוכר ושכיח, שהשתן נעצר וגם אחרי הוצאת קטטר שוב יש הפרעת התרוקנות. מומלץ לקבל את הטיפול שהומלץ (אומניק) ויש להמישכו קבוע גם אחרי הוצאת הקטטר, יש אנשים שזקוקים ליותר זמן החלמה. אצירת השתן יכולה לנבוע מסיבות רבות שחלקן תלוי בהרדמה, בגודלה של הערמונית, בהמצאות דלקת או "סתם" בגלל הלחץ שבמעמד הניתוח והשינוי בחיים שחווה איש בן 80 בבואו לבי"ח. מקרה מקרה יש לפנות למעקב אורולוגי.

23/10/2014 | 11:24 | מאת: כרמלי

שלום ד"ר שירה אני בן 75,מבחינה גופנית אני ממש בריא,עושה כל יום תרגילי ספורט די קשים למשך כ 30 דקות,אחריהם אני מרגיש טוב. עד לפני כחצי שנה לא היו לי שום תופעות בעניין. החל מלפני כחצי שנה ובהדרגה,התחלתי להתקשות ביחסי מין,והחל מלפני כחודשיים התחלתי להרגיש בכל התסמינים של פרוסטטה מוגדלת (קימה פעמיים בלילה להטלת שתן,שתן מקוטע ובעיה בקיום יחסים). הייתי אצל אורולוג שאחרי בדיקה רקטלית קבע שאמנם יש גידול של הערמונית בדרגה 2 (מתוך 1 - 3). בעוד כשבועיים אני עושה אולטרה סאונד . שאלתי בעניין זה ד"ר שירה היא ,בהנחה שזה המצב אילו תרופות או טיפולים קיימים כדי לתקן את המעוות. ושאלה נוספת -האם התרופות הקיימות לטיפול בבעיה סותרות או מפריעות -אם אני לוקח מזה כחודש וחצי כל יום בבוקר ציפרלקס-10 מ"ג ובערב ואבן. כמו כן מזה שנים אני לוקח כל יום בבוקר אומפרדקס. בתודה מראש (וסליחה על אריכות דברי)

לקריאה נוספת והעמקה

לום רב, האם האורולוג שבדק אותך וציין שלפי בדיקה גופנית יש הגדלה של הערמונית לא הציע לך טיפול תרופתי כלשהו?? האם שלח אותך לבדיקות נוספות? חשוב לדעת שי סיבות שונות ולא רק הגדלת הערמונית- לתופעות שאתה מציין ולכן בד"כ רצוי לבצע בדיקות שתן לשלול דלקת, בדיקות דם בסיסיות לתפקודי כליות ורמת PSA, ואולי גם לבצע אולטרסאונד לדרכי השתן כדי לקבל מידע על מצב הכליות, גודלה של הערמונית ושארית השתן. בהתאם לתלונותיך ולגודלה של הערמונית יש תרופות שונות ומצויינות שניתן לקבל במרשם רופא-בקצרה אציין את הקבוצות: חוסמי אלפא לשיפור זרימת השתן, תרופות להקטנת הערמונית, ועוד. פנה לאורולוג שלך וקבל ממנו לאחר השלמת בדיקות את התרופות המתאימות לך. בד"כ לתרופות אלו אין התווית נגד לשילוב עם התרופות שאתה נוטל.

20/10/2014 | 11:46 | מאת: ניסים

שלום רב דוקטור, האם יש קשר בין גודל הערמונית ובין תוצאות הבדיקה של PSA ? תודה מראש ובברכה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בעיקרון כן: ככל שהערמונית גדולה יותר ה PSA עשוי להיות גבוה יותר, אבל לא תמיד.

20/10/2014 | 10:57 | מאת: דן

שלום דוקטור, אני בן 28, בריא בדר"כ. קצת רקע אורולוגי: ב2009 דלקת בדרכי השתן (לוקוציטים), טופלתי בטרביד והדלקת עברה. ב2010 דם בזרע כתוצאה מחבלה במהלך יחסי מין. לפני 3 חודשים התחילו כאבים וצריבות יחסית חזקות בזמן שתן. ביצעתי בדיקת שתן שיצאה תקינה, תרבית שיצאה שלילית וPCR שיצא חיובי לureaplasma urealyticum בלבד. טופלתי שבוע בדוקסילין. לאחר הטיפול התסמינים הוקלו משמעותית אבל לא נעלמו. מאז יש לי כאב עמום\גירוי קל\ צריבה קלה באזור הםין ובאזור הערווה. הכאבים מופיעים בעוצמה משתנה באותו יום ומיום ליום (יש ימים שלא כואב בכלל, ויש ימים שכואב באופן חלקי). שמתי לב שלאחר שינה הכאב לא קיים כלל ואם מופיע אז רק לאחר כמה שעות. בנוסף נראה שעוצמת הכאבים הולכת ודועכת לאורך הזמן. רופא משפחה הפנה אותי לUS של דרכי השתן שיצא תקין וכן בדיקות דם יצאו תקינות. לאחר מכן הופנתי לאורולוג, האורולוג בצע בדיקה רקטלית של הערמונית שיצאה תקינה ורשם דוקסילין לעוד שבועיים. לאחר מכן ביצעתי שתן כללית, תרבית שתן ותרבית זרע הכול יצא תקין. חשוב לציין שאין בעיות במתן שתן או שפיכה. בכל זאת מחר אני הולך לבדיקת אורופלאומטריה. האורולוג אמר שאם הבדיקה תחזור תקין אז הוא ירשום לי נוגדי דלקת. שאלותיי: 1. האם יש עוד בדיקות שכדאי לבצע כדי לוודא שמדובר בדלקת כרונית בערמונית? למשל, CT אבנים? הרופא משפחה המליץ שלא לבצע כיוון שאין סימפטומים וחבל על הקרינה. כמו כן, הבנתי שיש מבחן של 4 הכוסות או 2 הכוסות. האורולוג לא דיבר איתי על הבדיקה הזאת וקראתי עליה באינטרנט. האם יש צורך לבקש לעשות אותה? 2. הכאבים לא כל כך חזקים ואני יכול לחיות איתם חיים מלאים ומאושרים ואני לא מעוניין לקחת תורפות שיכולות להשפיע על דברים שלא לצורך. האם יש סכנה בכך שיש דלקת כרונית ואני לא אקח תרופות אנטי דלקתיות? 3. האם לא מבצעים בדיקות לשלול דברים חמורים יותר (סרטן לדוגמה)...או מכיוון שאני רק בן 28, הסיכוי לסרטן בערמונית הוא כמעט אפסי ולכן לא נהוג לבצע בדיקות כאלה? תודה רבה על התשובות.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, אכן אין צורך בבדיקות נוספות לדעתי, בעיקר אם תסמיניך לא משמעותיים. אין שום צורך בCT, חבל שתקבל קרינה מיותרת. תבחין 4 כוסות או 2 כוסות מבוצע בד"כ במרפאות חוץ של בתי החולים אבל לא בטוח שזה יקדם אותך.אם אתה רוצה, דבר עם האורולוג שלך ושהוא יחליט אם להפנותך ולאן. ממליצה לך לנסות אכן נוגדי דלקת או טיפול צמחי למשל עם דקל ננסי (פרמיקסון) וכדומה, ולהמנע מגריינים לתסמינים כו מגע מיני תכוף מדי, אלכוהול, קפאין, שוקולד ואוכל חריף. על סמך כל הבדיקות שאתה ציינת אין סיבה לחשוב שמקור התלונות שלך הוא מחלה סרטנית, בוודאי לא אצל אדם צעיר ובריא.. STRESS רק מחמיר את התסמינים, נסה להרגע ולהבין שזה לעיתים לוקח זמן ממושך, אבל זה יחלוף.

האם יש בדיקה לא פולשנית לגילוי היצרות בשופכה? אני כבר כשמונה חודש עם הפרעה בהטלת שתן, בעיות בזרם, תכיפות, כמה פעמים הגעתי למצב של כמעט עצירת שתן, עברתי בדיקת אורתרוציסטוגרפיה, הרדיולוג ושני אורולוגים קבעו לפי הצילומים שיש היצרות ארוכה בשופכה האחורית, אורולוג מומחה יותר לשופכה בשערי צדק טוען שהבדיקה יצאה לא חד משמעית וכדי לברר סופית צריך לבצע בדיקה נוספת ציסטוסקופיה... אבל אני פשוט לא יכול לעבור עוד בדיקה חודרנית, הבדיקה הקודמת היתה סיוט בלתי רגיל, כאבים שלא יאמנו במהלך הבדיקה, אחרי הבדיקה לא יכולתי להשתין אפילו טיפה אחת במהלך שעות רבות בגלל שזה שרף כמו גיהנום, הגעתי למיון והצלחתי להשתין רק שעתיים אחרי השפעת לקיחת שני כדורי סדורל, כעט חודשיים לאחר הבדיקה אני עדיין עם כאבים לאורך השופכה בגב הפין, מרגיש גם שנגרם נזק לפין של עקמת, הפין נוטה יותר שמאלה, הזקפה יותר קרובה לבטן ופחות יכולה לזוז למטה... אני לא יודע אם בכלל רצוי עוד בדיקה חודרנית במצב כמו שלי, האם יש בדיקה לא חודרנית לוודא היצרות שופכה? אולי mri?

לקריאה נוספת והעמקה

שוב שלום לך, לצערי MRI לא יכול להראות אם יש היצרות בשופכה. אתה יכול לעבור ציסטוסקופיה בהרדמה מלאה- זו הדרך היעילה ביותר לדעת מה בדיוק לא בסדר בשופכה שלך וכך לתת לך פתרונות.

19/10/2014 | 09:34 | מאת: רון

ד''ר שלום רב בן 25 , בד''כ בריא , מזה שמונה חודשים אני חווה תסמינים של צריבה בשתן , תכיפות במתן שתן , לעיתים היסוס במתן שתן , לעיתים זרם חלש בוצע US של כליות , שלפוחית שתן + ערמונית שיצא תקין בוצעו בדיקות שתן שיצאו תקינות , בוצעה בדיקת ארודינמיקה שיצאה תקינה האורולוג שלי שלך אותי לבדיקת שתן למחלות מין שיצאו שליליות - שכן עדין לא קיימתי יחסי מין לאחר כמה בדיקות שתן נוספות נמצא בשתן חיידק E.COLI - נתנה אנטיביוטיקה מסוג צפלוקסין , אך לאחר שבועיים התסמינים לא נעלמו בוצעה בדיקת ציסטוסקופיה - 20/4/14 שבה נכתב אורטיטיס בלתי ספציפית ממצע רקטלי או וגינלי ב.מ.פ שטפי דם מופשטים לאורך שופכה אונות ערמונית חוסמות הנהור צוואר כיס שתן מורם חוסם כניסה לשלפוחית לא נראה שאת או ממצא חשוד אחר האורולוג שלי נתן לי כדור דוקסלין למשך שבועיים כאשר היה שיפור במצבי אך לאחר שהופסק התסמינים חזרו לאחר מכן חשד האורולוג שלי בדלקת ערמונית ושלח אותי לUS טרנס רקטלי כאשר הממצאים הם נצפתה שארית שתן קטנה שלפוחיות זרע עדינות סמטריות מדדי ערמונית 21-9 1-42.0 30 מ''מ המהווים 14.5 סמ''ק מרקם היפרטרופי קטנה אחיד איזואקואי הסתיידות עדינה אונה ימינית חוד ערמונית תקין פרט למממצא לעיל לא נצפתה פתולוגיה במרקם ערמונית לא אותרו סימנים לתהליך דלקתי ד''ר אני ממש עובד עצות אנני יודע מה גורם לבעיה שלי ?? אם זאת דלקת ערמונית / שופכה / או לא יודע מה / פשוט הפסקתי לחיות אשמח אם תוכלי להביע את דעתך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, סה"כ מכל מה שאתה מציין הממצא המשמעותי היחיד הוא תרבית שתן עם חיידק. חשוב שתבין שהרבה פעמים הצריבה והפרעות במתן השתן נשארות לתקופה ארוכה גם אחרי שכבר מזמן אין חיידק, ולכן עליך למצוא דרך להקל על עצמך. יכול להיות שלחזור לטיפול אנטיביוטי יעזור קצת אז עליך לפנות לאורולוג שלך ולהתייעץ עמו לגבי טיפול מונע ממושך יותר למס' שבועות.נ יתן גם לשקול טיפול צמחי שיכול לעזור (אולי פרמיקסון או רווטינקס- במרשם). כמוכן בנתיים המנע מגריינים כמו קפאין, שוקולד ואלכוהול, נסה משככי כאבים או נוגדי דלקת לפי צורך, ובעיקר ,נסה להרגע ולהבין שזה יחלוף.

19/10/2014 | 00:57 | מאת: יוסי

אני בן 50 והחלו לי כאבים ממוקדים בנקודה מסוימת בצד שמאל של הבטן התחתונה, האם יכול להיות שמדובר בבלוטת הערמונית? האם מיקום זה מתאים לבעית ערמונית? תודה

שלום רב, כאבי בטן שמאלית תחתונה אינם אופייניים לבעיות בערמונית. גש לבדיקת רופא בהקדם האפשרי.

15/10/2014 | 10:56 | מאת: אמיל

שלום, לפני ניתוח הקטנת ערמונית מוגדלת משמעותית, למדתי להכניס קטטר עצמי. התדירות היום היא פעם בשבועיים, האם קטטר עצמי בתדירות כזו במשך מספר חודשים. יכול לגרום לנזק בסוגר או בשלפוחית? שנית האם יתכן כי אצירת שתן יכולה לנבוע מגושי דם טרי שחוסמים ולא דוקא ערמונית מוגדלת, שכן מידי פעם בקוטר יוצא דם קרוש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הפרעות ריקון השתן יכולות לנבוע מסיבות רבות ולא רק מהגדלת הערמונית. בד"כ החדרת קטטר -אם נעשית באופן תקין, ואני מניחה שהנחו אותך-אז זה לא אמור לגרום לנזק אם זה מבוצע נכון ובזהירות ובוודאי שלא לזמן קצת מועד. קרישי דם יכולים להפריע למעבר שתן תקין, אם יש לך דימום מהערמונית אכן הניתוח יפתור גם את זה.

11/10/2014 | 08:47 | מאת: בן 28

דלקת שופכה לא ממקור של מחלת מין או זיהום אלא כתוצאה כנראה מהיצרות השופכה, דלקת שכוללת אי נוחות בדרכי השתן, תכיפות של מתן שתן ומנות קטנות, כאבים באזור האגן, דלקת שהוחמרה אחרי ביצוע ציסטוגרפיה... בנוסף אני מעריך שבעקבות הציסטוגרפיה התפתח אצלי Ventral penile curvature - urethral manipulation syndrome, האם זה נחשב למחלת פיירוני והטיפול זהה? ושאלה אחרונה אם אפשר, האם בעקבות מצב של היצרות השופכה, דלקת וכל הטראומה והאי נוחות הכלולות בזה, האם יכול בעקבות זאת להתפתח מצב כללי בגוף של פיברומיאלגיה שאני חושב שיש לי?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אני ממליצה לך לפנות למומחה שופכה להתייעצות (למשל בבי"ח מאיר או בשערי צדק). פיירוני נגרמת בעיקר ממיקור-טראומות לאיבר ועד כמה שידוע לי לא בעקבות מניפולציות לשופכה. הבעיה בפירוני היא במעטפות הפנימיות סביב הכופים המחילתיים באיבר ולא בשופכה עצמה. לא ידוע על קשר בין בעיות בשופכה לפברומיאלגיה.

12/10/2014 | 14:54 | מאת: בן 28

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/1462160/ אני חושש שזה יצור אצלי היצרות בשופכה הפינית בנוסף להיצרות בשופכה האחורית שכנראה יש לי(2 אורולוגים שראו את צילומי הציסטוגרפיה איבחנו היצרות, מומחה שופכה, פרופסור שנפלד בשערי צדק אמר שהצילומים לא ברורים ולא חד משמעיים מספיק כדי לקבוע), מה אפשר לעשות כדי שלא התפתח לי היצרות בשופכה הפינית בעקבות הציסטוגרפיה, אני אם אי נוחות וכאבים בשופכה כבר יותר מחודשיים אחרי...

08/10/2014 | 10:51 | מאת: יהושע

בן 64 ,עקב עצירת שתן הוכנס קטטר למשך חודש. .נעשה נסיון לגמילה שנכשל.והקטטר הוכנס לחודשיים נוספים ונטילת MYOCHOLINE 2X3 כדורים ביום של 25 מ"ג למשך חודשיים. האם יש תרגילים לחיזוק שלפוחית השתן ? האם יש תרופה לחיזוק השלפוחית ? . אני הייתי חפץ לא להיות תלוי בקטטר בעתיד ! עקב חרדה אבקש תשובה בהקדם האפשרי.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, חרדה רק תפריע לך ומומלץ לנסות להרגע. לצערי אין תרגול לשלפוחית עצמה, רק לסוגר אך הוא לא רלוונטי אם אין איבוד שתן..וגם לא ברור אם בכלל עוזר בעת שהות עם קטטר. גמילה מקטטר עשויה לקחת תקופה ממושכת. בכל מקרה אם לא תצליח להתרוקן בלי קטטר מומלץ להשלים בירור למקור הבעיה בבדיקת אורודינמיקה- האם הבעיה היא בשלפוחית או במוצאה(למשל בשל ערמונית מוגדלת). ואז יהיה ניתן להציע לך אופציות טיפול- ניתוח לערמונית או צינתור לסרוגין. לא חייבים להיות כל הזמן עם קטטר. שוחח על המצב עם האורולוג המטפל שלך.

07/10/2014 | 09:07 | מאת: ניסים

שלום רב דוקטור, קראתי באחת מהכתבות של איתון FIRST POST שביוני 2014 נעשו ניסיונות בשימוש שדה אלקטרומגנטי להפחתת גודל הערמונית , לפי זכרוני ב- 57% תוך 3 שבועות , הטיפול כל יום במשך 5 דקות. האם יש מכשירים מסוג זה גם אצלנו? תודה מראש בכבוד רב, ניסים

שלום רב, לא מכירה את העיתון שציינת או את המחקר הזה, אם זה משהו חדשני שיש לו עדות ממשית במחקר רפואי אמיתי-זה יפורסם גם בצינורות הרפואיים המקובלים .כרגע למטב ידיעתי זה לא טיפול מוכר.

לפני מס' חודשים שיבחתי את התרופה מנרין מלט-120 מק"ג שאני לוקח זה שנתיים ושאלתי מדוע אורולוגים לא נותנים אותה לכל הסובלים מערמונית מוגדלת? נעניתי על ידך שלתרופה יש תופעות לוואי רבות מגיל-65 ,אני בגיל -65 ,עושה בדיקות דם כל 3-4 חודשים,ערכי הנתרן והאשלגן בבדיקות נמצאים תקינים, שאלתי, איזה תופעות לוואי יכולות להופיע?.תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אם עד עכשיו לא היו לך בעיות ורמות הנתרן בדם תקינות כנראה שלא תחווה תופעות לוואי, ולא לכל אחד שנוטל את התרופה אלא עלול לקרות. בכל מקרה עיקר הביעה עם מינירין היא ירידה משמעותית ברמות הנתרן בדם שעושיה לגרום לערפול חושים, אובדן הכרה ולעיתים להוביל לבצקת מוחית, וזו הסיבה שאתה עושה בדיקות דם ונמצא במעקב. שוב- זה לא קורה תמיד אלא נדיר.

02/10/2014 | 13:42 | מאת: ויטלי

שלום רב, האם התרופה זינט או מקרודנטין מתאימות לטיפול באפידמטיטיס?( יש לציין שאני נצמא בחול ואלו התרופות שיש ברשותי) אני בן 31 תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, על סמך מה אתה יודע שיש לך אפידידימיטיס? אם יש לך כאבים באשכים ותסמיני דלקת עליך להבדק אצל רופא (גם כשאתה בחו"ל) ומומלץ גם לעדות אולטראסאונד גם בחו"ל (לפחות במדינות מערביות) תקבל טיפול אנטיביוטי. וכן, זינט ומאקורדנטין בערון עשויות לעזור אך רצוי לעבור אצל רופא ולהבדק אצלו- שיוכל לתת לך הנחיות על מינון נכון.

01/10/2014 | 13:52 | מאת: אבי

דר שלום רב, יש לי שאלה נוספת כאמור אני לאחר דלקת ערמונית שטופלה בציפרו ,החיידק שמצא בזרע לא נמצא יותר ,הממצא היחיד שנשאר בבדיקות זה ליקוציטים בודדים ,רשמת לי ולחולים אחרים שזמן ההחלמה יכול להיות ממושך ,האים אין לרפואה נתונים לזמן ממוצע להחלמה ? כמה זמן צריך להמתין בהנחה שהסימפטמים לא חולפים לבצע בדיקות חוזרות? האורולג המטפל כתב "סיום טיפול "ושאחזור אם יש החמרה בסמפטומים....הוא לא נתן תשובה ברורה לשאלות שלי ,מקווה שתוכלי לעזור..... תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב , אין נתונים מדוייקים כי כל אחד סובל אחרת ולכל אחד יש תסמינים שונים. לצערי כמו הרבה בעיות שונות בעולם הרפואה והתחלואה- לא לכל דבר יש פתרון ברפואה המודרנית (רק תחשוב של צינון ושפעת, כדוגמה אחת..) עליך פשוט למצוא מה שמקל עליך, ולהגיע למצב שאתה שולט בתסמינים ולא הם בך. לצערי, זהו המצב.. אתה תמיד יכול להתייעץ עם רופאים נוספים.

שלום! אני כבר מעל חצי שנה עם בעיות השתנה של השתנה איטית והיסוס כשלפעמים יש הקלה, לאחר שפיכה יש אי נוחות וכאבים בפין והחמרה משמעותית של מצב ההשתנה... עשיתי בדיקת ציסטוגרפיה כששני אורולוגים והרדיולוג קבעו לפיה שיש היצרות ארוכה בשופכה האחורית, אורולוג אחר יותר בכיר ומומחה לשופכה קבע שהציסטוגרפיה לא חד משמעית ואי אפשר לקבוע לפיה היצרות, אמר שיש לבצע ציסטוסקופיה כדי לברר... עכשיו הסיפור הזה מתחבר לי עם חשש נוסף שהתחיל לי לגבי מחלת פיירוני שלא נבדקתי וביררתי לגביה אצל רופא בכלל עדיין אבל קראתי עליה בימים האחרונים לעומק ושכנראה יכולה להתאים למה שיש לי... כבר כ 5-6 שנים אני שם לב לפעמים לעיוות בפין במצב רפוי, מאין שני שקעים באמצע הפין שיוצרים צורה כמו שעון חול, רק לפני כמה שבועות החלו גם בעיות בזקפה, אני מזהה סטייה יותר שמאלה של הזקפה וגם מין קושי לא תקין של הזקפה וחוסר יכולת להזיז אותה כלפי מטה, האם לפי מה שתיארתי זה מתאים למחלת פיירוני? האם מחלת פיירוני יכולה להיות גורם לבעיות השתנה שיש לי מעל חצי שנה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מחלת פיירוני היא למעשה עקמת נרכשת של האיבר. עשויה לגרום להפרעות זקפה בשל הצטלקות של הרקמות הפנימיות העוטפות את הגופים המחילתיים של האיבר. היא לא אמורה לפגוע שופכה עצמה, וככל הנראה אין קשר בין תלונות ההיצרות בשופכה והפרעות ההשתנה, לתלונות העקמת. ממליצה לך להשלים בירור בציסטוסקופיה ולטפל בהיצרות כי זו הבעיה היותר משמעותית בריאותית- ללא השתנה תקינה אתה עלול לסבול מסיבוכים שונים כמו פגיעה בשלפויחת, דלקות, אבנים, פגיעה כליתית ועוד. ממליה לך להתייעץ עם האורולוג המטפל שלך לאחר השלמת בירור וטיפול בהיצרות בשופכה- גם לגבי נושא הפיירוני- זו מחלה מתסכלת בעיקר בשל קושי בטיפול, ולרוב אין מה להציע טיפול תרופתי (ויטמין E וכל מיני תרופות אחרות ממש לא עוזר..)אלא ניתוח להסרת ההצטלקויות שגורמות את העיוות באיבר.

שלום אני בן 65 . מקבל כשנתיים OMNIC OCCAS 0.4 ולאחרונה יש החמרה בסימנים הידועים. PAS תקין . נבדקתי ע"י אורולוג: הפרוסטטה מוגדלת בינוני , זרימה חלשה ב UROFLOW . שארית כ 60-70 מ"ל. המלצתו : ניתוח TURP לא ניסיתי עד כה DUODART. האם התרופה יכולה למנוע ניתוח לטווח ארוך, או רק לעכב אותו למס' חודשים?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מטרת טיפול בדואדורט היא משולבת. תרופה זו מכילה חומר כמו ב "אומניק-אוקס" שאתה נוטל, וגם "אבודרט" שיכולה בטווח הארוך להביא להקטנת הערמונית. יש לזכור שטיפול תרופתי צריך להלקח לתקופה ארוכה וממשוכת, ויש הטוענים שזה עשוי לדחות את הניתוח. כמו כן יד להתחשב בפוטנציאל תופעות הלוואי מהתרופה שעשויות לקרות. בכל מקרה זה ענין של נסיון עם התרופה כי לא כל אחד מגיב אותו דבר. התייעץ עם האורולוג המטפל שלך ותוכל להחליט מה מתאים לך.

29/09/2014 | 12:24 | מאת: שרגא

שלום רב האם ניתוח בשטה זו מומלצת לערמונית מוגדלת כ 130 סמ"ק? בברכה

שלום רב, ניתוחי הולפ שמורים לאלו שאינם יכולים לעבור את הניתוחים הרגילים מסיבות שונות. לערמונית כה גדולה כפי שאתה מתאר ההמלצה היא ניתוח פתוח. מומלץ כמובן להתייעץ עם המנתח. למרות שאיני נוהגת להמליץ בפורום זה על מנתחים ספציפיים,ממה שידוע לי נסיונו של ד"ר גנסין מ"שערי-צדק" רב. פנה אליו לקבלת יעוץ מלא.

28/09/2014 | 16:42 | מאת: אבי

ד"ר שלום,אני אחרי אבחנה של דלקת חידקית ,וטיפול אנטיביוטי ,תרביות הביקורת נקיות ,למעט ויקוציטים בודדים בנוזל הזרע. ממה שהבנתי מהרופא וגם מהפרום אין מה לעשות .אני עדיין מאוד סובל מתסמינים, השתן שלי עדיין לא תקין וזואלית (בדיקות שתן כללית ותרבית שתן ו stdpcr לשתן תקינות) אני חושש ממזהם שלא מתגלה בבדיקות הנל , אין לי תקציב לאורולג פרטי , בבקשה תמליצי לי על דרך להחלמה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, אם אתה קורא תשובות בפורום זה- אתה בוודאי מבין שאין פתרונות קסם לדלקות שופכה/ערמונית. עיקר ההפרעה בסופו של דבר הוא רגישות יתר של השופכה ולא כי יש עדות לזיהום אקטיבי. אם עדין לא בדקת תמיד ניתן לשלוח תרביות לזרע עצמו. בנתיים- ההמלצה היא להרגע- לחץ מחמיר את התסמינים. להמנע משתיה מופרזת של אלכוהול וקפאין, להמנע משוקולד ואוכל חריף, להרבות בשתיה של מים ותה קמומיל, ולהמנע מגירוי יתר של האיזור כמו מגע מיני או אוננות. ניתן לקחת גם תרופות כמו נורופן או אדוויל כנגד כאבים ודלקת (במידה ורק אם אין התוויות נגד כמו כיב קיבה ובעיות בכליות). כמובן שחשוב שתתיעץ עם האורולוג המטפל שלך וקבל גם ממנו המלצות לטיפול. עליך להבין שהתסמינים עשויים להשאר זמן ממושך גם אחרי שלא מוצאים יותר חיידקים וגם כשכל הבדיקות נראות תקינות. אתה כרגע צריך להתמקד באיך למצוא מה שעוזר ויביא לכך שאתה שולט בתסמינים שלך ולא הם בך.

בן 64 ,עקב עצירת שתן הוכנס קטטר למשך חודש. .נעשה נסיון לגמילה שנכשל.והקטטר הוכנס לחודשיים נוספים ונטילת MYOCHOLINE 2X3 כדורים ביום של 25 מ"ג למשך חודשיים. . נוטל אבודרט (6 שבועות) , קסטרל (6 שבועות). בכל 6 חודשים נעשות בדיקות רקטליות תקינות !.. בדרך כלל הPSA הכללי הממוצע 4.5 בשנה וחצי האחרונות. והחופשי (הממוצע) 22.5%.בסוף יולי (ללא קטטר !) הכללי היה 4.74 והחופשי היה 24%. בבדיקה ב 22.09.2014 (עם קטטר !) ה - PSA הכללי ירד ל 3.9 והחופשי צנח ל 13%.יש לציין שבבדיקות תרבית שתן התקבלה שיש דלקת (ללא חום).שאלתי : האם השינויים ברמות ה PSA הכללי והחופשי מצביעים על מגמה כלשהי , מהן המשמעויות ומה המלצתכם להמשך בדיקות ו/או טיפול ? עקב חרדה אבקש תשובה בהקדם האפשרי.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך. עליך להבין שרמת PSA אינה מדד ספציפי ודברים רבים גורמים לרמה להשתנות, מעצם גודלה של הערמונית (ככל שגדולה יותר לרוב ה PSA גבוה יותר), הפרעות התרוקנות, תרופות (אבודרט), דלקות בשתן , הכנסת קטטר ועוד ועד. ולכן-אין שום היגיון למדוד PSA בזמן הכנסת קטטר או דלקת בשתן, יש להתרחק מארוע אצירת השתן והקטטר,או מארוע הדלקת ולחכות 3-4 חודשים לפחות לפני מדידת חוזרת. מדידות יתר יבלבלו אותך ויגרמו לך לעבור ביופסיות שלא בטוח שאתה צריך. אנא פנה לבדקיי אצל האורולוג שלך.הוא גם יוכל לראות את כל המדדים הקודמים, הוא מכיר את מצבך, ויכול לבצע בדיקה גופנית ולפיה להחליט האם יש צורך בהמשך בירור, ומהו.

בן 64 ,עקב עצירת שתן הוכנס קטטר למשך חודש. .נעשה נסיון לגמילה שנכשל.והקטטר הוכנס לחודשיים נוספים ונטילת MYOCHOLINE 2X3 כדורים ביום של 25 מ"ג למשך חודשיים. האם יש תרגילים לחיזוק שלפוחית השתן ? האם יש תרופה לחיזוק השלפוחית ? . אני הייתי חפץ לא להיות תלוי בקטטר בעתיד ! עקב חרדה אבקש תשובה בהקדם האפשרי.

26/09/2014 | 15:23 | מאת: אליעזר

איך טיפלו באצירת שתן לפני שנים . לא היה קטטר או ניתוח. שאלה לסקרנות בלבד. שנה טובה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, שאלת שאלה מעניינת. עד כמה שידוע לי טיפולים בקטטר לשלפוחית ידועים כבר מתקופת מצרים העתיקה והיפוקרטס. השימוש בצנתר עשוי משדרת נוצה של אווז, וחומרים כמו כסף/נחושת ואפילו זכוכית מתוארים בהיסטוריה של הרפואה. כמובן שעם מציאת ופיתוח חומרי גומי הוחל שימוש בקטטרים "מודרניים" כמו שאנו מכירים היום.

26/09/2014 | 14:02 | מאת: יוסי

שלום אני בן 26 ובמשך חמישה ימים יש לי לחץ בשלפוחית כאילו אני חייב לשירותים גם שנייה אחרי שנתתי שתן. עשיתי בדיקת שתן ויצא תקין והרופא משפחה נתן לי אנטיביוטיקה שהתחלתי לפני יומיים. מה שמוזר הוא שהלחץ מתגבר בכל הרמה של רגל שמאל. כאשר אני מקפל אותה אני ממש מרגיש כאילו מישהו לוחץ לי על השלפוחית על אף שאין לי שתן כלל. בבוקר השתן תקין ואין שום בעיה. אני מעשן. אני נורא בלחץ מזה ואשמח להתייחסות בהקדם. על מה יכולה להצביע העובדה של הרמת רגל שמאל מגבירה את הלחץ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לחץ בשלפוחית יכול לנסוע מסיבות שונות, בעיקרון בצעירים הסיבה העיקרית היא דלקת ולכן קיבלת אנטיביוטיקה. לעיתים סתם מצבי STRRESS גורמים לכך, ולעיתים גירוי יתר בשל תזונה או שתיה של קפאין אלכוהול וכדומה. לא נראה לי שיש קשר בין הרמת הרגל ללחץ שאתה חש, אך אם זה מציק לך עליך לפנות לבדיקה גופנית אצל רופא.

26/09/2014 | 09:55 | מאת: עמי

בן 63 , לאחרונה החמרה במתן שתן (מקוטע ואיטי) ב US נימצא משקל 53 גרם,5.2X4.1X5.0 סמ, שארית שתן קטנה אחרי התרוקנות, יש לי הפניה לאורופלומטריה פשוטה ומדידת שארית..בדיקת PSA תקינה. בעיה נוספת שהחלה כעת חוסר שפיכה ..... כיצד ניתן לשפר את מצבי ללא ניתוח ? בברכה ותודה מראש .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך אני מניחה שציטטת את גודלה של הערמונית באולטראסאונד(לא ציינת זאת).בכל מקרה מדובר בהגדלה קלה, ובהנתן PSA תקין ושארית קטנה איי צורך לדאוג. עדיין, אם זרם השתן מקוטע ואינך מרוצה ממנו ניתן לתת לך תרופות שישפרו את הזרם וגם כאלו שיקטינו את הערמונית. אם אתה נוטל כבר אומניק/קסטראל/קדקס ודומיהם- אלו תרופות שמשפרות את הזרם אך עשויות לגרום לשפיכה אחורית. כאשר מפסיקים אותן התופעה חולפת. אין לה משמעות קלינית ואין מה לדאוג ממנה. ניתן להוסיף לך טיפול באבודרט שתקיטין את הערמונית ואולי זה גם יסייע לך, או להלחיף טיפול לתרופה משולבת כמו דואודרט.. אם התרופות אינן עוזרות הפתרון היעיל ביותר יהיה ניתוח כריתת ערמונית. לפי הגודל המצוטט זה יתאים לכריתה דרך השופכה ללא חתך בבטן.

בן59 ולוקח מזה זמן רב קסטראל ופרוסטמד פורטה.לפני כמה ימים עשיתי בדיקות,כוללPSA ויצא שיש לי תוצאה של 1.69 לעומת תוצאה של 1.96 בשנה שעברה.הינני סובל מהגדלה שפירה של הערמונית.כל הזמןהPSA היה בעליה.מה הסיבה לירידה בערך מעכשיו ועל מה זה בא להעיד? הייתי רוצה לקבל את חוות דעתך לטיפול בתפקוד המיני שנקרא גלי הלם,והאם זה יכול להועיל ולא לגרום לנזק לאדם שיש לו הגדלה שפירה של הערמונית כמוני!!(הכוונה היא אליי ואני זה שרוצה לבחון את העניין).בתודה מראש המצפה לתשובה מהירה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, בהחלט יכול להיות שהילוב של קסטראל ורפוסטמד משפר לך את מתן השתן ומכאן גם ירידה מסויימת ב PSA. בכל מקרה מדובר ברמה תקינה לגילך. מבחינת טיפול בגלי הלם- אין לו קשר להדלה שפירה של הערמונית. הטיפול הוא לאביר המין עצמו ומטרתו לשפר את זרימת הסם באיבר ובכך לשפר את הזקפה. אם אתה שוקל טיפול זה עליך להתייעץ ישירות עם האורולוג שמבצע את הטיפול (בארץ מדובר בטיפול שאינו בסל התרופות ויש לשם עליו באופן פרטי). בעיקרון מדובר בטיפול יחסית חדש ונסיוני, אך בטוח.