נגישות
נגישות

פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - אורולוגיה
הגדלה שפירה של בלוטת הערמונית (פרוסטטה) הינה תהליך פיזיולוגי המופיע עם הגיל. לאחוז ניכר מהגברים מעל גיל 50 יש בלוטת ערמונית מוגדלת. הנתונים מראים שאחד מכל שני גברים בגיל 50 סובל מבעיית ערמונית מוגדלת. ככל שעולה הגיל מתרחבת התופעה. תסמינים עיקריים של ערמונית מוגדלת באים לידי ביטוי כאשר הבלוטה גדלה לכיוון השופכה וגורמת לקושי במתן שתן. פורום בלוטת ערמונית מוגדלת הוא המקום להתייעץ בנושאים הקשורים לבעיות במתן שתן, דחיפות ותכיפות, מאמץ בזמן מתן שתן, התעוררות מספר פעמים בלילה על מנת להטיל שתן וכדומה. פורום זה הוא המקום לשאול על תופעות אלו, על הטיפול בהן ועל דרכי התמודדות. בואו לדבר על זה בפורום בלוטת ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת.
1966 הודעות
1843 תשובות מומחה

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

03/06/2014 | 09:12 | מאת: יעקוב

שלום רב עברתי ניתוח ערמונית סגור. לאחר הוצאת הקטטר הכל היה תקין למשך יום אחד.למחרת הזרם נחלש והגעתי שוב לקטטר ל5ימים .הוציאו את הקטטר ושוב לאחר 24 שעות הזרם נחלש...עכשוב אני שוב עם קטטר ומיואש .איך נגמלים מהקטטר הזה תודה יעקוב

04/06/2014 | 16:59 | מאת: יעקוב

שאלת המשך האם צריך למרוח משחה אנטיביוטית והאם יש הגבלה על מס הימים שמותר להשתמש במשחה שוב תודה

שלום רב, אצירת שתן יממה לאחר ניתוח כריתת ערמונית דרך השופכה היא סיבוך ידוע ומוכר. בד"כ השארת קטטר למס'ימים-עד שבועות (בהתאם לצורך)היא הטיפול המקובל. סיבה לכך יכולה להיות בשל בצקת מקמית שתרד עם הזמן, או משהו אחר שעשוי להפריע למערב תקין של השתן כמו שאריות של רקמת ערמונית או קריש דם, שלרוב מתמוסס ונעלם. הקטטר ייצא לבסוף ותצליח להטיל שתן בלי בעיה. אם זה לא קורה יש צורך לחזור לרופא המנתח לדון עמו על בירור כולל ציסטוסוקפיה והדמיה לאיזור. אם יש לך פצע בקצה איבר המין מהקטטר אתה יכול בהחלט להשתמש במשחה אנטיביוטית מקומית פעם ביממה . חשוב שתקפיד על ניקיון מקומי (לרחוץ את האיזור במים וסבון לפחות פעם ביום בעת מיקלחת). תמנע כמה שניתן ממתיחה או כיפוף של צינור הקטטר. ניתן לקחת כדור נגד כאבים אם יש לך- וגם עם זה- לא להפריז. וביעקר- להוריד את המתח. זה קורה, וזה יעבור- דבר עם המנתח שלך.

הבעיה שלי החלה לאחר הניתוח 5 פעמים נחסם לי השתן ,בית חולים ,קטטר בדיקות ושוב חסימה הד"מנער אותי בית החולים וולפסון שנדרשתי לפנות אליו ,הרכיבו קטטר ושלחו הביתה ואני מיואש ,שלמתי מיטב כספי לניתוח ומה אני עושה ????????????? תודה מאיר

מאיר שלום, תמיד כדאי להגיע חזרה למנתח ולשוחח עמו. בכל מקרה אם מדובר בתקופה המוקדמת של שבועות- 3 חודשים מהניתוח, יש עדיין סיכוי שהכל יסתדר מעצמו. ואם זה כבר יותר זמן פשוט תמצא אורולוג מומחה אחר, תביא לו את כל המסמכים שלך וגש אליו לבדיקה. כפי שהסברתי- יש לבעיה זו הרבה סיבות והיא ברוב המקרים ניתנת לפיתרון, צריך לעבור בירור מסודר אצל האורולוג אך לא בפורום אינטרנטי.

31/05/2014 | 15:24 | מאת: מוריס

שלום רב, בן 56, סובל כמה חודשים מהתסמינים המוכרים.לפני כשבועיים התחלתי לקחת קסטרל 10 מג- בינתיים-שיפור זניח אם בכלל.האורולוג המליץ להוסיף ויסקר 10 מג,כי להתרשמותו(בעיקר מדיווחי על השתנה תכופה אך בכמות מועטה) מרכיב מרכזי בבעיה הוא בשלפוחית(גם אם הבעיה שם נגרמת בשל הגדלת הערמונית).בעיון שטחי בפורום לא נתקלתי בשילוב כזה. שאלתי- האם אכן מקובל ויכול להועיל? היש סיכונים או תופעות לוואי? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אכן שילוב של חוסמי אלפא(למשל קסטראל) ואנטיכולינרגים (למשל וסיקייר) יכולים לתת לך מענה משני כיווןני- שיפור זרימת התשן, והקלה בדחיפות. היום זה שילוב מקובל . תופעות לוואי של כל אחת מהתרופות יכולות לקרות אך לא בהכרח. אגב אם הקסטראל לא עוזר לשיפור זרימת השתן ניתן להחליפו לטמסולין או אומניק. לקבוצה זו (חוסמי אלפא) עיקר תופעות הלוואי הן ירידת לחץ דם, סחרחורת, שפיכה אחורית(בשל היות צוואר השלפוחית פתוח) וכולן חולפות עם הפסקת הטיפול. לאנטיכולינרגים יכולות להיות תופעות כמו יובש בפה, עצירות וקושי בריקון (הן פועלות להרגעת שריר השלפוחית מהתכווצויות היתר). גם אלו תופעות הפיכות ברקע שמפסיקים את הטיפול. להזכירך- לא כל מי שנוטל תרופות בהכרח יחווה תופעות לוואי. יש רבים שנהנים מההקלה בטיפולים אלו ללא כל תופעות לוואי. עדיין, אם ניסית תרופות שונות ללא הטבה או עם תופעות לוואי משמעותיות- יכול להיות שעברת את השלב התרופתי ועליך לדון עם האורולוג שלך על האופציה הניתוחית.

27/05/2014 | 14:38 | מאת: יעקב

בן 73 עם ערמונית מוגדלת תוצאות הבדיקות ב12.06.13 psa-5.65 ב 21.11.13 psa-7.87 ב8.05.14 psa-10.57 free psa-2.88 free total ratio 27.3 אני מטופל ב אומניק אוקאס 0.4

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, יש רושם לעלית ברמות ה PSA. לצערי לא ניתן לתת לך תשובה מושכלת בפורום אינטרנטי. צריך להתייחס לממצאים בהתאם לבדיקתך הפיזית, לגודלה של הערמונית, וממצאים בבדיקות נוספות רלוונטיות ולהחליט עם הרופא שלך לגבי המשך הטיפול, כמו למשל ביופסיות ערמונית.. גש לבדיקה אצל האורולוג המטפל שלך ודון עמו בנושא.

26/05/2014 | 22:26 | מאת: אילן

אני מטופל בקסטרל בשנתיים האחרונות והתרופה פתרה את בעית השתן אבל בחצי השנה האחרונה יש לי גודש באף בדיקת אאג בכול תקין האם יכול להיות קשר בין קסטלר לגודש באף האם יכול להיות קשר בין קסטרל לעיינים דומעות ? ה\במידה וכן האם יש תרופה אחרת עם אותה פעולה ללא התופעות המצוינות ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אכן קסטראל יכולה לגרום לגודש באף. קבוצת התרופות לה היא משתייכת- חוסמי אלפא- יכולים לגרום לתופעות אלו. אתה יכול להתייעץ עם האורולוג המטפל שלך להחליף לתרופה אחרת מאותה קבוצה- למשל אומניק/טמסולין ואולי הן יעשו לך פחות תופעות לוואי אך ישאירו את התגובה הטובה על שיפור מתן השתן. במקרים בהם אין הטבה והתופעות לפעמים פשוט צריך להפסיק את התרופה.

22/05/2014 | 21:23 | מאת: רויטל

דר' חתומי שלום, אבי בן 73 עושה מעקב קבוע של PSA. בתאריך 13/2/11 הערך היה 2.41 8/8/12 2.83 4.2.13 3.29 21/7/13 2.99 והיום 22/5/14 4.43. חשוב לציין כי במהלך שנת 2013 הוא נבדק ע"י אורולוג שמישש את הבלוטה ללא התרשמות כלשהי וביקש להמשיך במעקב של הסמן. האם יש מקום לדאגה לאור העלייה המשמעותית מעל 4? אשמח לתשובתך, תודה. רויטל

22/05/2014 | 21:41 | מאת: רויטל

לציין שאבי לא סובל מהפרעות במתן שתן וכן מטופל ב- CADEX כהתוויה ראשונית ליל"ד. שוב תודה.

שלום רב, רמות ה PSA סה"כ מתונות ובהתאם לגילו ולעובדה שה PSA עולה עם הגיל,ואם הוא נמצא במעקב אורולוג שגם בודק אותו ולא מתרשם מממצא חשוד כרגע אפשר להמשיך מעקב בלבד.אם יש "קפיצה" משמעותית ברמות ה PSA, יש לשוחח עם האורולוג העוקב אחריו על ביופסיות. אם יש לו הפרעות במתן השתן זה גם יכול לגרום לעלית PSA ולכן אולי לבדוק אם הרופא שלו לחליף את הקדקס למשהו אחר.

21/05/2014 | 22:05 | מאת: נתן

בן 25 , בד''כ בריא כבר 3 חודשים שאני חווה צריבה במתן שתן , תכיפות ודחיפות במתן שתן עשו לי אולטרסאונד שיצא תקין וציסטוסקופיה שמצאה כי אני סובל מדלקת שופכה לא ספציפית , לפני שבוע נתגלה במהלך בדיקת שתן מיוחדת חיידק E.COLI -1 , האורולוג שלי נתן לי אנטיביוטיקה מסוג צפלוקסין ל10 ימים (יש לי רגישות לפנצילין ) , 1 . האם האנטיביוטיקה הזו אפקטיבית ומתי אוכל להרגיש שיפור ? 2 .האם אפשר לדעת כיצד חיידק הזה הנמצא במעיים לפי מה שהבנתי הגיע למערכת השתן , האם זה אומר כי אסבול גם בעתיד מדלקות חוזרות , ממה שהבנתי זה לא שכיח אצל גברים ?ואם כן איך אפשר למנוע זאת

לקריאה נוספת והעמקה

שלון רב, החידיק שממנו אתה סובל הוא אכן חיידק מעיים אך גם החייק הכי שכיח בזיהומים של מערכת התשש. לרוב זיהום בשתן אצל בחור צעיר עובר במגע מיני אך לא רק. בכל מקרה האנטיביוטיקה שקיבלת כנראה תעשה את העבודה, תוך מס' ימים . חשוב שתקפיד לשתות הרבה. מניעת דלקות- מגע מיני מוגן עם קונדום, היגיינה יומית במקלחת והחלפת תחתונים, שתיה מרובה של מים וויטמין C לפי צורך.

20/05/2014 | 13:27 | מאת: טוני

התחלתי בטיפול טמסולוסין לאחר בעיות במתן שתן, ובתכיפות יתרה. הבעיה כרגע , מגיע לאורגזמה אבל ללא שפיכת זרע ! ממש המום ! הגיל 55 . בתודה למומחים .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, שימוש בתרופה כמו טמסולין לשיפור זרימת השתן יכול לגרום לתופעה מוכרת שאתה מתאר, הידועה בשם "שפיכה אחורית". חוסמי אלפא, וטמסולין בינהם, גורמים להרפיית שריר הסוגר כדי לשפר את ריקון השתן, ובמקרה זה מותירים את צוואר השלפוחית פתוח.באופן רגיל בעת שפיכה צוואר השלפוחית סגור ואז הזרע יוצא רק קדימה דרך השופכה. בעת טיפול תרופתי זה, צוואר השלפוחית נותר פתוח וכך חלק או כל הזרע חוזר אחורה ומגיע לשלפוחית. התופעה אינה מסוכנת ולא גורמת נזק. היא כמובן הפיכה עם הפסקת הטיפול בתרופה.

האם העליה בPSA והקושי (לפעמים) בהטלת שתן קשורים בהפסקת השימוש בתרופת האוודרט? 1. ב18.5.14 הPSA אובחן ברמה של 2.39 ( עליה 10X מהבדיקה הקודמת) 2.ב21.7.13 הPSA עמד על 0.26 (0.26) 3. ב 1.9.13 אובחנתי בגניקומסטיה קלה בשד השמאלי ,חשתי כאב חלש בפיטמה 4.ב7.10.13 לאור הנ"ל החליט הרופא האורולוג המטפל בי כ 18 שנה על הפסקת השימוש בתרופת האוודרט והמשך השימוש בתרופת קסטרל 5.הביקור הקרוב שלי אצל האורולג נקבע ל יוני 2014 6.הכאב החלש שהיה בפיטמה נעלם ( גניקומסטיה) 7.חלה הרעה עד כדי קושי (לפעמים) להטיל שתן 8.הPSA עלה כאמור ל 2.39 9.האם העליה בPSA והקושי (לפעמים) בהטלת שתן קשורים בהפסקת השימוש בתרופת האוודרט? 10.התייעצתי עם כירורג במרפאת שד הטוען כי מבחינתו אין בעיה לחזור ולהשתמש בתרופת האוודרט זאת בהנחה כי תופעת הלואי הגניקומסטיה הקלה, הנה נסבלת. 11.האם עלי לחזור ליטול את תרופת האבודרט? 12.האם יש בשוק תרופה מתקדמת יותר ? 13.לתשובתכם אודה מאד

לקריאה נוספת והעמקה

שכחתי לציין את גילי , אני בן 71! בתודה

שלום רב, בהחלט יכול להיות שהפסקת התרופה הביאה לעליה בPSA, אבל עליך גם להבדק אצל הרופא. בכל מקרה לא מומלץ לחזור לטיפול אם סבלת מתופעות הלוואי שאתה מתאר. אם אינך מתרוקן טוב ולא ניתן לחדש את הטיפול, ולצערי אין תרופה חלופית לאבודרט, אפשר לשקול טיפול בתרופה מקבוצת חוסמי אלפא- למשל טמסולין או קסטראל- ולראות אם יש הטבה בהשתנה. אם לא- כדאי לך להתייעץ עם האורולוג שלך לגבי ניתוח הסרת הערמונית.

18/05/2014 | 13:24 | מאת: רמי

בבדיקת אולטרא סאונד נמצא:ערמונית 4.4*3.5 סמ. שארית השתן כ 600 סמק. מה המשמעות? תודה !

שלום רב. אם התכוונתה באמת ל 600 סמ"ק?? זה סימן שאתה באצירת שתן- פנה מיידית לרופא שלך!

17/05/2014 | 17:31 | מאת: חט7טוו8

וא75

17/05/2014 | 13:46 | מאת: yanay

שלום! נבדקתי ע"י אורולוג בעקבות קושי בהטלת שתן והתבשרתי על ערמונית מוגדלת, אך בגודל סביר לגילי 59. לאחרונה איני מצליח להגיע לאורגזמה וכעבור זמן לא רב אני מאבד את הזיקפה.האם יש קשר בין הערמונית לבעייתי? האם ניתן לפתור זאת? ינאי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, אכן עשוי להיות קשר בין הגדלת הערמונית להפרעות בתפקוד המיני. היום ניתן לקבל טיפולים תרופתיים טובים לשתי הבעיות גם יחד. עליך להבדק אצל אורולוג ולשוחח עמו על הבעיה. ניתן לתת לך טיפול תרופתי שישפר את הזקפה-כמובן במרשם רופא, וגם יעזור לשפר את מתן השתן.

14/05/2014 | 12:41 | מאת: שאול

שלום לך, אני התחלתי להתשמש בפרמיקסון לפני שלוש שנים , בעקבות קימה בלילה לשירותים מספר פעמים רב. אכן, עזר לי מאוד ואני ישן עכשיו לילה שלם. אני שואל האם עלי לעשות הפסקה בפרמיקסון וכמה שנים אני יכול להמשיך להשתמש בה. אני חושש להפסיק כדי שלא תחזור לי התופעה תודה מראש שאול

21/05/2014 | 10:45 | מאת: ד"ר שירה חתומי

שלום רב, בעיקרון אין שום בעיה בשימוש ממושך בתרופה זו, אם לא נגרמו לך תופעות לוואי ואם היא עוזרת. אם אתה רוצה, אתה יכול לנסות להוריד את הטיפול בהדרגה- כלומר לקחת יום כן-יום לא, ולראות איך התגובה, אם לא מפריע- לרדת לאחת ל-3 ימים.. וכך עד שתפסיק. אם אתה רואה שההורדה במינונים גורמת חזרת התופעות סימן שכדאי להמשיך קבוע כל יום. אם למרות הטיפול הקבוע שוב מתחילה הפרעה אולי צריך לעבור לטיפול אחר- יש להייעץ ולהבדק אצל אורולוג

13/05/2014 | 16:56 | מאת: שגיא

שלום רב , הובחנתי ע"י 2 אורולוגים בדלקת כרונית בערמונית או באגן (דלקת לא חיידקית) בדיקות שתן , זרע , צילום הערמונית ( הכל תקין) , סובל כבר שנים מדחיפות במתן שתן , ירידה בתפקוד המיני . בעבר קיבלתי אנטיביוטיקה מסוגים שונים שהעלימה את התסמינים לגמרי , הייתי בטוח שנפתרה הבעיה אך אחרי תקופה התסמינים חזרו. בטיפול האחרון קיבלתי סיאליס 5 מ"ג למשך חודשיים , במהלך השימוש בתרופה היה שיפור משמעותי בתפקוד המיני ובדחיפות מתן שתן , אך לצערי הרב כאשר הפסקתי עם התרופה חזרו התסמינים . חייב לציין שדבר מתסכל אותי מאוד , האם בכלל ניתן לרפא דלקת כזאת ?? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, אתה מבטא את התיסכול הגדול שיש גם למטופלים וגם למטפלים בגישה לדלקת כרונית בערמונית. צריך לנסות להגיע למצב בו אתה שולט בתסמינים ולא הם בך. תתייחס לזה כאל מחלה כרונית שצריך להרגיע, ולא לחפש "מרפא". אם סיאליס יומי עזר- תמיך לקחת. תמנע מגריינים כמו קפאין, אלכוהול, שוקולד, ו STRESS בכלל ומקווה שזה ירגע. צר לי אך אכן אין לנו פתרונות יעילים לתופעה.

12/05/2014 | 16:01 | מאת: בוני

שלום, בן 33 , בדיקת דם שנתית שגרתית תוצאה של psa 4.5 בשנה שעברה תוצאה 2.5.. לא בוצעו יחסי מין או רכיבה על אופניים ב48 שעות שקדמו. האם פשר התוצאה הנ"ל והאם יש צורך לעבור בדיקות נוספות/ חוזרות? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה
12/05/2014 | 19:50 | מאת: בוני

כמו כן,בדיקה מלפני שנתיים PSA-0.95 לא סבלתי בחיי מדלקות או זיהומים בדרכי השתן וכו... אובחנתי לפני שנה וחצי כאזוספרמי,כחלק מהבירור בוצע לי US טראנסרקטאלי עם ממצע של ערמונית 1-2 והרחבה של שלפוחית הזרע. לפני 8 חודשים בוצע ניתוח מיקרוטסה שעבר בהצלחה מכל הבחינות(תוצאה והחלמה). ישנה עלייה חדה בערכי הPSA,מה יכולה להיות הסיבה? האם יש ממה לחשוש? תודה על התשובה.

שלום לך. לא ברור לי מדוע בגיל 33 ביצעת בדיקת PSA? זה ממש לא נחשב בדיקות שגרה. עליך לפנות לבדיקת אורולוג והוא יחליט מה המשך הבירור- מדובר בתוצאה קצת גבוהה לגילך.

10/05/2014 | 20:10 | מאת: מיכה

ערמונית גודל 100 גרם,psa 3.8 האם לאחר ניתוח בשיטה הפתוחה אמורה הדליפה להפסק. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, רק על סמך מה שתיארת לא ניתן לתת לך תשובה מושכלת. ברמת העיקרון, אם יש לך הפרעות בריקון הניתוח אמור לעזור, והגישה הפתוחה היא היעילה במקרה של ערמונית כה גדולה כמו שלך.. אם יש לך דליפת שתן צריך לבדוק לפני ניתוח האם המקור הוא באמת בשל חסימה של הערמונית או שהבעיה היא בשלפוחית השתן, ואזי לא בטוח שניתוח ישפר את התלונות אלא עשוי להחמירן. פנה לבדיקה מסודרת אצל אורולוג להחלטה על ניתוח.

08/05/2014 | 13:22 | מאת: בנציון בן יעקב

08/05/2014 | 13:25 | מאת: בנ ציון

בהמשך להודעתי- עברתי את הניתוח לפני כ4 שנים, ובבדיקת אולטרה סאונד התגלה לי כי הערמונית גדולה 90 סמ"ק אני מרבה לקום בלילה למתן שתן, לפעמים רק עם אני לוחץ חזק על המפשעת הזרם חזק.

08/05/2014 | 13:25 | מאת: בנ ציון

בהמשך להודעתי- עברתי את הניתוח לפני כ4 שנים, ובבדיקת אולטרה סאונד התגלה לי כי הערמונית גדולה 90 סמ"ק אני מרבה לקום בלילה למתן שתן, לפעמים רק עם אני לוחץ חזק על המפשעת הזרם חזק.

שלום לך, אם יש לך הפרעות במתן השתן ולפי US הערמנוית גדולה ממליצה לך לחזור ולהבדק אצל אורולוג ולקבל טיפול תרופתי להפרעות שלך. מצב כזה יכול לקרות גם אחרי ניתוח הסרת הערמונית בלייזר.

ד''ר שלום אני סובל מהגדלה שפירה של בלוטת הערמונית, נוטל כדורים על בסיס יומי: כדור Tamsulosin Hcl 0.4 mg וכדור נוסף Finasteride 5 mg האם אני צריך לעשות בדיקות דם תקופתיות למעקב על השפעת הכדורים על הכליות, הכבד וכדומה, אם כן כל כמה זמן ואיזה בדיקות בתודה מראש דניאל

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, רצוי לבקש מרופא המשפחה בדיקה אחת לשנה לפחות של תפקוד כליות, כבד,שתן ו PSA. אלו בדיקות שגרה למי שסובל מהגדלת הערמונית ונוטל טיפול תרופתי לשיפור התסמינים. כמובן שאם יש לך מחלות רקע כמו הפרעה כרונית ידועה לתפקודי הכליה או הכבד עליך לעבור את הבדיקות האלו באופן יותר תכוף אחת למס' חודשים בפיקוח הרופא המטפל שלך, כי אם בעקבות הטיפולים יש החמרה עליך להפסיק את התרופות.

07/05/2014 | 14:10 | מאת: אברם

נשלחתי לבדיקת US של כליות ועורקי כליות עקב יל"ד. בבדיקה הכליות וזרימת הדם תקינות, אבל מופיע המשפט הבא: ערמונית מעט מוגדלת, מידותיה כ40*45*35 מ"מ בנפח 35 סמ"ק. אני בן 33, גובה ומשקל ממוצעים ותקינים, ואין לי שום בעיות שאני מודע להן..האם יש לזה משמעות בכלל?

שלום רב, אם אין לך הפרעות במתן השתן, לגודלה של הערמונית אין משמעות. הגודל המתואר בבדיה שלך הוא סביר.

06/05/2014 | 23:17 | מאת: אודי

בטעות בלעתי היום בערב 2 כדורי אומניק אוקאס במקום כדור 1 בהפרש של שעה,האם אני נדרש לעשות משהו לניטרול השפעת היתר? תודה על ההתייחסות

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, כמובן שעדיף להיות זהיר ולהמנע מנטילה כפולה של מינון. בעיקרון אם אתה מרגיש טוב ולא נגרמה סחרחורת או בחילה, אין משהו מיוחד שצריך לעשות. אם חש ברע פנה לרופא שלך לבדיקה. אנא הקפד על נטילה נכונה של הטיפול.

03/05/2014 | 19:52 | מאת: אריה

אני בן עשרים, וסובל מזה כשבועיים מכאב בפין על ראשו של הפין . הייתי כבר אצל שני אורולוגים, אחד אמר שהכל תקין, והשני אמר שייתכן שיש לי דלקת בערמונית ואם הכאבים לא יעברו תוך שבועיים, שאחזור ואקבל מרשם לאנטיביוטיקה. אני חרד ביותר ודואג שיש לי סרטן בפין, ורוצה לדעת איזה רופא בעל איזה מומחיות יכול לאבחן או לשלול סרטן הפין? אורולוג? רופא עור ? אני דואג מאוד .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, היתכנות של סרטן הפין היא נמוכה יחסית ואם אין לך שום נגע על האיבר עוד פחות אבל חשוב שתיגש לבדיקת אורולוג שיבדוק ויסתכל על האיבר וגם יבצע בדיקה רקטאלית לערמונית. הרבה פעמים דלקת בערמונית או בשתן גורמת לכאבים באיבר אבל גם מצבים אחרים כמו חבלה מקומית או בעת מגע מיני או אפילו אבן בדרכי השתן. השאלה עם הכאב הוא בעת זקפה? במתן שתן? בחלקו החיצוני או הפנימי? גש לאורולוג מומחה לבדיקה. אולי כדאי לשלוח בדיקות שתן וזרע לשלול זיהום ואולי גם בידקות דם ואולטראסאונד לברר שאין לך אבן.

02/05/2014 | 15:32 | מאת: אבי

שלום רב. בן 27 עם דלקת כרונית בערמונית מזה מס' שנים האורולוג נתן לי מס' פעמים ציפרודקס 500 פעמיים ביום למשך חודש ולאחריה יוריקייר(תערובת טבעית של פטרוזיליה וזנגביל) ל 3 חודשים שעזרה. כל הזמן הדלקת חוזרת וחוזרים על הטיפול. שאלתי היא, אני ואשתי מתכננים הריון ואני חושש מזה שהדלקת תעשה בעיות בפריון. עד כמה ובאילו מקרים פרוסטטיטיס מפריעים לתהליך ומה ניתן לעשות אם חלילה יש בעיה בכניסה להריון? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אם הדלקת אינה חיידקית ולא אקוטית לא בטוח שיש השפעה. יש מצבים בהם דלקת כרונית עשויה לפגוע בזרע, כך שאם אתם מתקשים עליך לבצע ספירת זרע לבירור. חשוב לוודא איזו אנטיביוטיקה אתה נוטל וכי חלק מהן לא רצוי לקחת בעת הפריה או הריון (כמו ציפרודקס). כדאי לכם להתייעץ עם מרפאת פוריות.

ד''ר שלום רב , בן 24 בריא בדך כלל מזה חמישה חודשים אני סובל מדחיפות ותכיפות במן שתן (כל 10 דקות ) היסוס במתן שתן ומצריבה אחרי מתן שתן , בוצעו כבר 7 בדיקות שתן שיצאו תקינות , בוצע גם אולטרסאונד בטו תחתונה שגם יצא תקין (ערמונית 17 ס''מ כליות וכיס שתן תקין) . בוצעה גם בדיקת ארודינימיקה שגם יצאה תקינה , שבוע שעבר בוצעה בדיקת ציסטוסקופיה שמצאה כי אני סובל מדלקת שופכה בלתי ספציפית - בפענוח נכתב כך: שטפי דם מופשטים לאורך השופכה, אונות ערמונית חוסמות הנהור ,צוואר כיס שתן מורם חוסם את הכניסה לשלפוחית , ממצאים בשלפוחית- לא נמצא שאת או ממצא חשוד אחר . אני מוכרח לציין כי במהלך חמשת החודשים האלה לא היה זכר להפרשה מאיבר המין ונכון לגילי עדין לא קוימו יחסי מין , . מספר שאלות 1. לאחרונה ב2 בדיקות השתן בשתן מופיע לי חלבון שתן (ברמה שהיא תקינה )האם יש קשר של הדבר לדלקת ?? מעולם לא הופיע לי דבר כזה 2 . האם אני סובל מערמונית מוגדלת לפי הציסטוסקופיה , דבר שהבנתי מתחיל רק מגיל 40+ או שיש קשר לדלקת לבין ההגדלה , והאם הערמונית יכולה לחזור לגודל רגיל ? 3 . האורולוג המטפל בי הפנה אותי לבדיקות שתן לכלמידיה , זיבה ,מיקרופלזמה , GO Urine' , ומשטח מהפין -שבוצעו , אך הבנתי שלוקח חודש לקבל תוצאות האם זה נכון ? (ולמרות ששוב לא קוימו יחסי מין) 4 .ממה שהבנתי דלקת שופכה לא מטופלת עלולה לגרום להיצרות השופכה , האם אפשר לראות היצרות בציסטוסקופיה והאם עלי להיות מודאג מנזק עתידי ? 5 . מהו הטיפול במקרה של דלקת כזאת ? והאם היא עוברת מהר ? מתנצל אם "חפרתי " לך יותר מידי , תודה ויום טוב לך

לקריאה נוספת והעמקה

ועוד משהו האם הצריבה והתכיפות במתן שתן באים מהדלקת ?

02/05/2014 | 21:33 | מאת: בן 28

לכלמידיה ומחלות המין הללו, למרות שאין סיכוי שנדבקתי במחלת מין כי לא קיימתי יחסים, הייתי צריך לציין זאת בפניו?

שלום רב, אתה מתאר מצב מעיק ומציק ואכן לבחור בריא וצעיר בראש האבחנות עומדת דלקת או מחלת מין. אולם, הרבה מאוד מצבים יכולים לגרופ לתופעה זו ואכן לעיתים קשה מאוד להגיע לאבחנה ברורה. 1. בעת דלקת עשוי להופיע חלבון, אבל יש להמשיך לעקוב ולהתייעץ עם נפרולוג לפי צורך. 2. הערמונית עשויה לגדול בעת דלקת אבל אם אין לך הפרעה בריקון השתן אין לגודלה משמעות. 3. בידקות אלו אכן למחלות מין וחשוב שתבצע אותן כי מחלת מין יכולה לעבור גם במגע אוראלי (דרך הפה) ולאו דווקא מחדירה. זה נכון שחלק מהבדיקות לוקח יותר זמן לקבל תשובה מאחרות. 4. לפי מה שציטטת יש כנראה דלקת בשופכה ולא היו ממצאים בשלפוחית. לא כל דלקת גורמת היצרות. לא צויינה היצרות בציסטוסקופיה שציטטת, ואם אין קושי בהטלת השתן אין לך מה לדאוג. 5.בד"כ הטיפול התא קודם כל סיפמטומתי כלומר לתת לך משהו שירגיע את הצריבה והדחיפות. חשוב שתמנע מאלכוהול, קאין, שוקולד, אוכל חריף וגם תוריד STRES ולחץ מכל סיבה. אם יצמח חיידק יתנו לך אנטיביוטיקה. חשו מאוד שתבין : חלק מהמצבים האלה הופך כרוני- ממושך, וקשה לטפל בו . עברת כבר את כל הבירור. אם לא יימצא דבר עליך לנסות לעזור לעצמך להגיע למצב בו אתה שולט בתסמינים ולא הם בך. ככל שתפנים את זה מהר יותר התלונות שלך יחלפו מהר יותר.

29/04/2014 | 17:20 | מאת: בן 28

מהי בדיקת פלומטריה ושארית? האם זו בדיקה חודרנית?

שלופ לך, לא. מדובר בבדיקה בה מטילים שתן למין אסלה מיוחדת שבודקת את הזרם והלחץ, נפח השתן וכו'. שארית נבדקת ע"י אולטראסאונד באופן חיצוני על הבטן.

27/04/2014 | 22:07 | מאת: ליאת

בן 78, נוטל מזה כ-10 שנים קסטרל 10 מ"ג כל לילה.לטענת הנוירולוג הסיבות להופעת סחרחורות עילפון וכו' נובע מתת ל"ד שחלק ממנו נובע ממס' תרופות ביניהן קסטרל.אורולוגית אמרה שלא ניתן פשוט להפסיק את הקסטרל (ללא בדיקה גופנית כלשהי,רק מקריאת החומר)כי אז לא יצא שתן.אז הציעה לקחת אבודארט בלי קסטרל לתקופה ורק אם יש בעיה בהתרוקנות לקחת קסטרל ואז אחרי שלושה חודשים להפסיק גם וגם.נוירולוג לא אוהב תוספת של תרופה,רוצה להפסיק קסטרל. אנא דעתך בנושא. בברכה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תמיד אפשר לנסות להוריד את המינון של הקסטראל למינימום- למשל 5 מג' ליום במקום 10 מג' ולראות אם זה שיפר את נושא לחץ הדם ואם עדין אין הפרעה בהשתנה. בכל מקרה ניתן לקחת רק אבודרט ולראות מה קורה. צריך להבין שאלו שתי תרופות שעוזרות להשתנה אבל עובדות במנגנונים שונים ולכן נלקחות ביחד ולא אחת במקום השניה. אפשר גם להחליף בין קסטראל לאומניק או לתרופה אחרת מקבוצת חוסמי אלפא שאולי תגרום פחות ירידה של לחץ דם. יש להבין שאם המטופל לא יכול לקחת תרופה להטבת השתנה בשל ירידה משמעותית של לחץ הדם עליו להפסיק טיפול בה. אם בעקבות הפסקת הטיפול תהיה הפרעה ממשית להשתנה יהיה צורך להחליט עם האורולוג המטפל האם יש מקום לניתוח הסרת הערמונית.

27/04/2014 | 21:57 | מאת: דנה

שלום דר ! אני דנה בת 19 היום עברתי גרידה לראשונה בחיי התהליך היה מהיר וללא כאב , אבל כשנכנסתי היום בערב לשירותים לפיפי , ראיתי באסלה עיגולים צהובים ?? האם זה יכול להיות מסוכן ? האם אלו הביציות שלי ??? דחוףףף אני נואשת !!!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אני חוששת שאינך בפורום הנכון- עליך לברר בפורומים של גניקולוגיה ורואת נשים כאן זהו פורום לבעיות ערמונית מוגדלת- של גברים בלבד. כרופאה אורולוגית איני עוסקת בבעיות גניקולוגיות.. אנא פני לבדיקת הרופא שלך.

25/04/2014 | 08:05 | מאת: שאול

שלום רב, בן 56,סובל כמה חודשים מתסמיני הערמונית המוגדלת(השתנה תכופה ביום ובלילה). טרם התייצבתי על טיפול תרופתי קבוע, בשל תופעות לוואי קשות(יובש בפה,נזלת חריפה)בעקבות טמסולין שהומלץ על ידי אורולוג.לאחרונה הבחנתי שלאחר יחסי מין התסמינים מחריפים מאוד ואני משתין בתכיפות עוד יותר גבוהה. האם זו תופעה מוכרת? מה לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, גירוי איזור השופכה והערמונית לאחר שפיכה יכול להיות הגורם להפרעות שציינת. אם תרופה שניסית לא עוזרת או גורמת לך תופעות לוואי עליך לפנות לרופא שלך ולקבל תרופה אחרת.

24/04/2014 | 16:40 | מאת: בן 28

============== שתי הכליות במיקום, מנח, צורה, גודל ומרקם תקינים. שלפוחית השתן בעלת דופן סדיר. שארית גדולה כ- 230 סמ''ק. ערמונית לא מוגדלת כ- 13 גרם.... יש לציין שאמנם באותו מקרה בבדיקה כשנדרשתי להתרוקן קרה אירוע חריג, בקושי הצלחתי להשתין והרגשתי שאני כל רגע עומד להתעלף, כנראה בגלל שהתאפקתי לפני במשך שעתיים, הרגשתי גם איך נשאר לי בתוך השלפוחית יותר מחצי מכמות השתן שהיתה לי אך בלי יכולת להוציא אותה... באופן כללי יש לי בעיות של התרוקנות לא חלקה, התרוקנות לפעמים מהוססת, מקוטעת ואיטית(פרט למקרה שהיה לי בבדיקת האולטראסאונד קרה לי מקרה דומה של להרגיש קושי רב להשתין עד כדי הרגשה של כמעט התעלפות לפני כחודש כשקמתי בלילה עם צורך להשתין), כמו כן יש לי לפעמים אי נוחות מסויימת באזור הפין, כאילו לחץ של פיפי, סובל גם מכאבים עמומים באזורי המפשעות והבטן התחתונה, היו גם כמה ימים לאחרונה של דחיפות במתן שתן אבל זה לא משהו קבוע... בדיקות שתן ודם תקינות... רציתי לדעת כמה דברים: 1. מה המשמעות של הבדיקת אולטרסאונד שלי, 2. מה הגורם לפי דעתך למצב שלי 3. מה צריך להיות המשך הבירור למצב שלי?... אני מאוד מודאג מבעיות ההשתנה שלי...

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, לפי מה שציטטת אין ממצאים חריגים באולטראסאונד למעט שארית גדולה. אין לי כל דרך לדעת מה הסיבה לבעיה - עליך לעבור בירור מקיף, ולא דרך פורום באינטרנט אלא אצל אורולוג בצורה מסודרת. הרבה סיבות יכולות לגרום להפרעות ריקון-מדלקת, זיהום, אבן, תרופות, סמים.. ועד מחלות נוירולוגיות, STRESS ועוד ועוד. אנא פנה לבדיקה מסודרת אצל אורולוג.

17/04/2014 | 13:21 | מאת: שלום

שלום, לפני כשבוע היה לי דם בזרע - זרע חום. אורולוג שלח אותי לבדיקת אולטרסאונד טרנסרקטאלי אך בקופה לא הצליחו להשיג התחייבחות ובמקום זה הפנו אותי לבדיקת דם PSA שהערך שלה יצא 0.21 ובדיקת אולטרסאונד כליות ודרכי השתן שעוד לא עשיתי. האם לדעתך בדיקות אלה מספיקות ולא חייב את האולטרסאונד טרנסרקטאלי? אני בן 27. תופעה כזו הייתה לפני כשנתיים. תודה מראש!

לקריאה נוספת והעמקה
17/04/2014 | 13:29 | מאת: שלום

צריך לציין שלחקתי שלוש ימים אנטיביוטיקה ZETO. האם זה יכול להשפיע על רמת הPSA בדם?

שלום רב, דם בזרע כארוע בודד יכול להראות על דלקת קלה האנטיביוטיקה כנראה עזרה לזה. בגילך אין שום צורך לבדוק PSA. בכל מקרה הוא תקין. תשלים אולטראסאונד דרכי שתן ורקטאלי אם זה ממשיך. מומלץ גם לעקוב אחרי לחץ דם.

16/04/2014 | 12:58 | מאת: יניב

שלום, לאחרונה אשך ימין שלי התנפח והוא נפוח ובצורה של אליפסה ושונה מאשך שמאל.לעיתים הוא כואב כאב קל שלא מפריע. בנוסף,באיזור הפין ניהיה לי גרד ולאחר שאני מגרד האזור של צינור השופחה ניהיה אדום ונפוח. מה זה יכול להיות?(אני בן 15)

שלום לך, גש מידית לבדיקת רופא!!

בן 59 וסובל מזה כ6 שנים מהגדלה שפירה של בלוטת הערמונית עם תסמינים של נוקטוריה ועליה מעט של PSA.כיום-1.95.שאלותיי:האם פרוסטמד פורטה ומינרין פלט מורידים את PSA? והאם כדאי לשקול פניה לאורולוג שלי על מנת לבדוק אפשרות להשתמש בפרוסטמד פורטה ומינרין פלט 120 מקג במשולב,במקום קסטרל ופרמיקסון שהינני לוקח כיום?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, רמת ה PSA שצינת תקינה לגילך. אין מניעה לשלב בין פרוסטמד ומינירין או פרמיקסון קסטרל ומינירין. אם התרופות עוזרות לך להתרוקן טוב יותר זה יכול להשפיע לטובה על רמות PSA אך לא בהכרח. בוודאי שעליך לפנות להתייעצות אצל אורולוג לקבלת מרשמים ומעקב.

14/04/2014 | 11:15 | מאת: דניאל

שלום רב, מזה שנה נטלתי פרוסטמד פורטה (דקל ננסי). בבדיקות דם השוואתיות לפני ואחרי התקבלה ירידה ניכרת ב psa בשיעור 0.75, ולעומתה קפיצה בספירת טריגליצרידים. האם לדעתך הדברים קשורים? בנוסף: האם פרוסטמד פורטה גורם להקטנת הערמונית (דוגמת אדוודארט) או רק מקל על הסימפטומים (דוגמת קסטרל)? חג שמח

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מיצוי דקל ננסי ידוע כתרופה שיכולה להקל על התסמינים ואולי גם מעט להקטין את הערמונית, דבר שיכול בעקיפין גם להביא לירידת PSA . לא נראה לי שיש קשר לעלית טריגליצרידים, על כך התייעץ עם הרופא המטפל שלך.

13/04/2014 | 15:17 | מאת: בן 28

אני מחכה לתשובות אולטרסאונד שעשיתי, רופא משפחה שלח אותי לאולטרהסאונד בעקבות תופעות לאחרונה של תכיפות במתן שתן, זרם שתן לפעמים מקרטע, לחץ בבטן תחתונה, אי נוחות במותניים, כאב באזור המפשעה, כאב באזור מותן צד שמאל של הגוף, וגם בעקבות תקרית אחת שהייתה לי לילה אחד שקמתי עם צורך להשתין, בקושי הצלחתי להשתין חצי מהכמות שהייתה לי וזה גרם לי שהרגשתי מאוד מעולף... תקרית דומה קרתה לי עכשיו בבדיקת אולטרסאונד כשהייתי צריך לרוקן את השלפוחית אחרי התאפקות של שעתיים... רציתי לדעת מה יש לי, בדיקות שתן ודם יצאו תקינות, האם המצב יכול להיות קשור לערמונית או אולי לבעיות של רצפת אגן או אולי בעיה נוירולוגית עצבית... מה דעתך וההרגשה שלך דוקטור? לא יודע אם קשור אבל רק לציין שאני סובל בשבועות האחרונים גם מעצירויות ביציאות...

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. לתלונות שאתה מתאר יכולות להיות סיבות שונות וצדק הרופא ששלח אותך לבדיקת אולטראסאונד. כמובן שעצירות צואה יכולה מאוד להשפיע על מתן השתן ולהפריע. חשוב שתטפל בעצירות.

מה משך הדימום הסביר בשתן לאחר ביופסיה. לאחר 4 ימים החלו לצאת גם כרישי דם. תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, זה עשוי לקחת אפילו מס' שבועות תקפד על שתיה מרובה. מנוחה. אם אין הטבה כחודש מהביופסיה גש לבדיקת רופא.

13/04/2014 | 11:36 | מאת: רון

אני סובל מערמונית מוגדלת למעלה משנתיים - הומלץ ניתוח TURP .האם ישנם סיכונים בניתוח זה ??מה עיקר הפעילות בניתוח ??

לקריאה נוספת והעמקה
13/04/2014 | 14:15 | מאת: יודע דבר

אחד הסיכונים בניתוח TURP הוא הרעלת נוזלים (סינדרום TUR). הרעלת נוזלים גורמת לפגיעה באיזון המלחים בגוף בזמן הטיפול. ישנם שיטות חדישות שמונעות ספיגת נוזלים במהלך הטיפול עצמו. כדוגמת אידוי.בהצלחה.

שלום לך ראשית לא כל מי שיש לו ערמונית מוגדלת מחוייב בניתוח. אם יש לך הפרעות במתן השתן ניתן לעסור בטיפול תרופתי. אם זה לא עוזר אכן ההמלצההיא ניתוח הגישה הסגורה דרך השופכה TURP היא גישה מאוד מקובלת ויעילה. טרן אפרט בקצרה את הסיבוכים חשוב מאוד שתזכור שהסיכוי לתקלות ותופעו לוואי נמוך יחסית וכמובן תלוי מאוד במנתח ובמצב המנותח טרם הניתוח. עיקר הסיבוכים שעשויים לקרות הם דימום, זיהום, פגיעה בסוגר(שעשויה להביא לאי שליטה בשתן), תסמונת TUR(ספיגת יתר של תמיסת הגליצין בה משתמשים בניתוח, שעשויה לגרום להפרת איזון האלקטרוליטים בדם), אין אונות. חשוב לדבר עם האורולוג המנתח- הסיבוכים לרוב מאוד מינוריים בידיו של מנתח מיומן. גישה נוספת שניתן לשקול היא לייזר ירוק. אידוי הוא ניתוח מאוד דומה לכריתה רגילה וטומן בחובו סיבוכים דומים.

11/04/2014 | 23:00 | מאת: איתן

עברתי ביופסיה של הערמונית בנוסף לדם בנוזל הזרע יש גם קרישי דם. מצריך ברור טיפול כול שהוא ? תודה איתן

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, דם וקרישי דם בזרע /שתן/צואה לאחר ביופסיות ערמונית - ממצא שכיח. כל עוד לא מדובר בדימום פעיל ואין לך כאבים או חום זה כנראה יעבור מעצמו בעוד מס' שבועות. אם אין הקלה ו/או יש החמרה -עליך לדווח לרופא שלך ולפנות לבדיקה.

10/04/2014 | 23:47 | מאת: שלמה

שלום ד"ר חתומי. אני בן 28. לפני שנתיים וחצי נשלחתי לאולטרסאונד עקב תלונה על שתן מפוצל וזרימת זרע חלשה (לטענתי). התוצאות להלן, אשמח לקבל את חוות דעתך: סונר / דופלר אשכים: אשך ימני ללא וריקוצלה. אשך שמאלי - הודגם וריקוצלה דרגה 2-3 עם קוטר וריד עד כ 0.30 ס"מ, עם הדגמת זרימת דם חוזרת בזמן ולסלוה. הודגם זרימת דם שווה ולא מוגברת באשכים דו-צדדי. סונר אשכים: אשך ימני בגודל 3.7*2.6*2.0 ס"מ אשך שמאלי בגודל 3.7*2.7*2.2 ס"מ אין עדות להידרוצלה. איזור האפידידימיס תקינים משני הצדדים. תודה מראש!!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. אתה מציין שאלו בדיקות מלפני שנתיים? ורק עכשיו אתה מברר מה התוצאה??? גם התלונה שלך אינה קשורה בהכרח לבדיקות ששלחו אותך לבצע. בכל מקרה ע"פ מה שציטטת יש לך וריקוצל קל-בינוני משמאל. זה לא שייך לפורום הנכחי. בקצרה אציין שמדובר בוריד שלא מתנקז היטב סביב אשך שמאלי, ממצא ידוע ב15% מאוכלוסית הגברים ואינו מסוכן. עשוי לגרום כאב קל באיור האשך או אולי(ולא בהכרח ולא תמיד) לפגיעה בספירות הזרע. כדי לוודא זאת יש לבצע ספירת זרע. אין לממצא זה שום קשר להפרעה במתן השתן. בשל ממצא זה רצוי לגשת לבדיקה אצל אורולוג, אם אתה תפנה עכשיו יש לבצע שוב אולטראסאונד אשכים כדי לראות אם היה שינוי בשנתיים האחרונות.

10/04/2014 | 18:21 | מאת: אילן

כיום בן 60 ועברתי כריתת ערמונית ב 1/2010 מאז כל בדיקות ה PSA הראו "ערך אפס". בבדיקה האחרונה 4/2014 הערך היה 0.01 האם זה סימן למשהו?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא ציינת זאת במפורש: האם עברת כריתת ערמונית בשל מחלה סרטנית? בעיקרון אין הבדל משמעותי בין 0.0 ל- 0.01. זה עשוי להיות רק שינוי נורמות של המעבדה. בכל מקרה האורולוג שלך צריך לדעת על שינוי ואם מדובר במגמה- כלומר להמשיך מעקב כל 3 חודשים ולראות. בהתאם לתוצאות יוחלט אם צריך להרחיב בירור ו/או לטפל

שלום רב, אבי בן ה- 82 עבר לפני כ-3 חודשים ניתוח בבלוטת הערמונית ומאז ועד היום הוא לא מצליח לתת שתן ונשאר עם הקטטר. האם יש סיכוי להחזרת שלפוחית השתן לתיפקוד ולהיפטר מהקטטר ?? תודה רבה ענת

לקריאה נוספת והעמקה
13/04/2014 | 14:12 | מאת: ידוע דבר

נסו לקבוע ייעוץ לאורולוג מנתח אחר שייבחן את הבעיה אם המנתח הנוכחי לא פתר אותה. בהצלחה.

שלםפ רב, יש הרבה סיבות להפרעות במתן השתן לאחר ניתוח ערמונית. ראשית יש להתייעץ עם המנתח וליידע אותו. שנית יש לברר את הסיבה: אולי שארית של רקמת ערמונית חוסמת? אולי בעיה בהתכווצות השלפוחית? יש לעבור הערכה אורולוגית מסודרת כולל בדיקות שתונות כמו תריובת שתן, ציסטוסקופיה, אורודינמקיה וכדומה- כדי לנסות לגמול את אביך מקטטר ולהחזירו למצב של ריקון שתן תקין.

10/04/2014 | 10:14 | מאת: גיא

שלום אני בן 23, ויש לי מזה חודשיים ריבוי שתן, קושי בהשתנה(מתאמץ בכל פעם) הרגשה של אי התרוקנות, ובשבוע האחרון גם כאב עמום במותן ימין שנע עד גב תחתון. הלכתי לאורולוג והוא נתן לי פרמיקסון שלא עזר, ולאחר מכן הוא הוסיף לי אופלוקסצין שגם לא יצר שינוי, יתרה מזאת לאחרונה נהיה אף גרועה יותר והתחלתי לקום גם בלילות בשביל להשתין. היום הייתי בביקור נוסף אצל האורולוג והוא נתן לי דוקסילין. השאלה שלי היא למה הטיפול הינו כנגד זיהומים כאשר כל בדיקות הדם ושתן שעשיתי אינן מצביעות על דלקת או מחלת מין כלשהי, מה גם שלא ביצעתי יחסי מין כבר יותר מארבע חודשים? ושאלה נוספת היא מה הסיכוי לסרטן בערמונית בגיל שלי?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, ראשית תלונותיך אינן ספציפיות למשהו אחד. לכן כדאי לפנות לבדיקה מסודרת אצל רופא המשפחה או אורולוג: כולל בדיקה גופנית, לבצע בדיקות שם שתן, תרביות זרע לפי צורך, הדמיה באולטראסאונד בטן ודרכי שתן ובהתאם לממצאים לחליט מה הבעיה ומה הטיפול. סרטן ערמונית היא מחלה של גברים מבוגרים בד"כ, ולא נראה לי שזה הכיוון אצלך. בדיקה גופנית תשלול זאת בכל מקרה.

07/04/2014 | 23:44 | מאת: אלמוני

מה דעת הרופאה על הטיפול החדשני של ד"ר יגאל גת וד"ר מנחם גורן. אודה לתגובתך

לקריאה נוספת והעמקה

שיטת גת גורן לא מאושרת ע"י משרד הבריאות, מכתב רשמי בנושא יצא במרץ 2013 שהטיפול מותר אך ורק במסגרת מחקרית לא בתשלום! תחת מעקב ועדת הלסינקי מוסדית. למרות הפרסומים שלהם לגבי יעילות השיטה, זה תחום שנמצא בתחילת הדרך.

01/05/2014 | 14:27 | מאת: מטופל

האם המשמעות היא שמי שטופל אצלם בתשלום יכול לדרוש החזר ואף לקבל?

11/07/2014 | 14:28 | מאת: אבינועם

עברתי את הטיפול בשיטת גת גורן ב 2011 ויש בידי אישור מאז של וועדת הלסינקי מעייני הישועה. הטיפול פשוט הציל אותי ועוד רבים כמוני. זה טיפול חדשני שפותר את הבעיה מיסודה. אני ממליץ לכל בר דעת שזקוק לעבור אותו . למרות שאצלי הערמונית לא קטנה --יתר התסמינים פשוט נעלמו אחרי הטיפול הקליל שעברתי. גם הביטוח שילם את כל ההוצאה כי הם כנראה תפסו שהעניין עובד בגדול. מה שכן לא כל אחד מתאים בכל שלב לעבור את הטיפול.

שלום רב, שיטת גת-גורן לא מאושרת ע"י משרד הבריאות. איגוד האורולוגים הישראלי אינו ממליץ על טיפול זה.

11/07/2014 | 14:37 | מאת: אבינועם

נכון שאיגוד האורולוגים לא ממליץ ואף מתנגד לגת גורן מהסיבות שלהם.האורולוגים שאני מכיר התבטאו נגד גת גורן בבוטות לא ניתן בכלל לדבר איתם . אבל לא ניתן להכחיש כי כל בעיות הערמונית נובעות מהפצצת טסטוסטרון מה ששיטת גת גורן מתקנת. כל התרופות כמו אבודרט דיאודרט ודומותיהן מנסות בעצם לדלל את הריכוז הגבוה של הטסטוסטרון .

07/04/2014 | 20:32 | מאת: קובי

שלום, בן 35, עברתי בדיקה תקופתית שגרתית הרופא הרגיש ערמונית מוגדלת. בבדיקת אולטרסאונד נמצא שלפוחית שתן בקיבולת טובה, מתרוקנת עם שארית 62 סמ"ק. הערמונית בנפח 37 סמ"ק. בבדיקה גופנית אצל אורולוג הוא אמר שערמונית לא מוגדלת. האם נפח 37 נחשב תקין? האם שאריות שתן של 62 סמ"ק זה תקין תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, למדדים אלו אין משמעות קלינית בהעדר תסמינים, כלומר- אם אתה מטיל שתן היטב ללא בעיות או הפרעה, אין לגודלה של הערמונית משמעות. כמוכן, אם באולטראסאונד ראו שהכליות תקינות ובבדיקות הדם גם כן- אין משמעות לשארית הזו שהיא סה"כ קטנה. אם כן יש לך הפרעות במתן השתן, התייעץ עם האורולוג שלך לגבי טיפול תרופתי לשיפור ההתרוקנות.

06/04/2014 | 13:20 | מאת: יעקוב

שלום הישתמשתי באכודארט כ7 שנים.לפני שנה התחיל לגדול לי החזה .אני בהפסקה של שנה והכל חזר לקדמותו אבל בעית הערמונית חזרה .השתנה מרובה וזרם חלש .האם כדאי לנסות שוב אבודארט או ללחת על פתרון חרוגי תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אם עיקר ההפרעה שלך היא בעית ריקון יש תרופות אחרות שאפשר לנסות, כמו אומניק או קסטראל- במרשם רופא כמובן. לתרופות אלו אין השפעה על גודל הערמונית ולא עושות תופכ\עות לוואי של גדילת החזה. אם זה לא עוזר אכן מומלץ לשקול ניתוח.

06/04/2014 | 18:24 | מאת: יעקוב

04/04/2014 | 16:55 | מאת: יונתן וסטהיימר

שלום אני מעל 75 בדרך כלל השתנה שלי סבירה אבל שאני מגיע למקום סגור תאטרון או מקום ציבורי סגור כעבור 30 דקות אני צריך להשתין תודה יונתן

שלום רב אם יש לך דחיפות להתרוקנות שאינך יכול לדכא ניתן להתייעץ עם אורולוג ולעבור בדיקה אצלו ולקבל מרשם לתרופות שיפחיתו מהצורך /התחושה להתרוקן. במקביל לפני הליכה לתאטרון/סרט וכדומה- תקפיד על התרוקנות מלאה ותמנע מאלכוהול וקפאין.

03/04/2014 | 14:30 | מאת: גגג

בבדיקת אולטרסאונד מצאו כיס שתן {דפרטיקוס}- נתנו לי טמסולין למרות שהערמונית בסדר באולטרסאונד. הכדור משפיע על מתן זרע. האם ניתן לוותר עלייו באם הערמונית אינה מוגדלת??

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ל, לא הבנתי את המשפט הראשון. התכוונת לדיברטיקל?=סעיף בשלפוחית? טמסולין זה כדור שעוזר לריקון השתן ואינו קשור לגודלה של הערמונית. אם יש לך סעיף כנראה שאינת מתרון טוב, וזו תרופה יעילה. עדיין- תופעת לוואי של שפיכה אחורית מאוד מוכרת בטיפול זה. פנה לאורולוג המטפל שלך להחלפת הטיפול לתרופה אחרת. אם אינך מתרוקן טוב ויש תופעות לוואי מהתרופות אולי צריך לשקול ניתוח להסרת הערמונית.

01/04/2014 | 17:15 | מאת: צביקה

שלום רב, אני בן 66 בטיפול כרוני של תרופות ללחץ דם (איקא-פרס וטריטייס) קם פעמיים בלילה למתן שתן ובמשך היום בל שעה וחצי נדרש לשירותים וקשה להתאפק. עשיתי בדיקה אולטרא-סאונד ונמצאה ערמונית במשקל 56 גרם, שלפוחית שתן מכילה 138 מל' ושארית שתן 60 מל'. בדיקת PSA תקינה. האם ערמונית בגודל הנ"ל נחשבת כמוגדלת? האם אשר להקל על תכיפות מתן השתן? תודה,

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לפי מה שאתה מציין הערמונית מוגדלת מעט, רואים שיש הפרעה מסויימת בשל שארית שתן , ומומלץ לנסות טיפול בתרופה שתעזור לך להתרוקן טוב יותר.יש תרופות שונות , מאוד יעילות. חלקם משפר את ההשתנה, חלקן מקטין את הערמונית ויש טיפולים משולבים. פנה לאורולוג לבדיקה וקבלת מרשם.

01/04/2014 | 14:25 | מאת: יוסי

שלום רב בתוצאות בדיקת האולטרה-סאונד מצוין: ערמונית 28 סמ"ק, מרקם אחיד עם הסתיידויות בתוכה. האם מדובר בערמונית מוגדלת? תודה יוסי

שלום רב, לא ציינת את גילך. בכל מקרה 28 סמק הוא גודל תקין של הערמונית.

01/04/2014 | 09:29 | מאת: יריב

שלום, בן 41 עם בעיות במתן שתן (ביצעתי אורודינמיקה, אולטרסאונד, CYSTOCOPY ) ערמונית 1.5 , 27 גרם שארית שתן 260cc זרימה מירבית 9.3 עפ"י האורולוג ישנה חסימה שנובעת ממבנה אנטומי מולד ממצא בשופכה: רירית ממברנוזית ולשכת ערמונית מגורה עם שטפי דם תת ריריים, אונות ערמונית קטנות, צואר מורם. מקווה שרשמתי את כל הנתונים... ההמלצה של האורולוג המטפל הוא לבצע TUIP למרות שעם הזמן זה נחסם אבל עדיף מלהסתכן בתופעה של שפיכה אחורה, שמבחינת הסטטיסטיקה (לתופעה זו ) עדיפה מ TUR-BN. פניתי לעוד מומחה פרופסור נתיב שהמליץ על TUR-BN מה דעתך? האם יש עוד שיטות סגורות לטיפול בבעיה? תרופות לא עזרו... תודה!!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. שתי הגישות הן דרך השופכה. ב TURP- מסירים את רקמת הערמונית שאולי חוסמת באזורץ ב TUIP או BN רק חותכים באיזור הצוואר במטרה להקל על התסמינים. כדאי לבחור אורולוג מומחה מנתח מיומן. את פרופ' נתיב מכירה היטב והוא מצויין.

06/04/2014 | 18:16 | מאת: יריב

תודה רבה על התגובה!! הניתוחים והשוני בניהם מובנים לי מאד וגם תופעות שיכולות לצוץ לאחר... לגבי מי שעבר TUIP, הבנתי שעם הזמן זה נסגר שוב ואז צריך לעבור TURP או TUR-BN .... השאלה האם בגילי 41 , לא כדאי לעשות TUIP גם בגלל התופעה של שפיכה אחורנית ? או שכדאי כבר לבצע את TUR-BN ? תודה!!

27/03/2014 | 17:30 | מאת: יוסי

שלום, בן 30, לאחרונה חווה כאב קל במותן שמאל, לחץ בבטן תחתונה, כנראה השלפוחית, מתן שתן יותר דחוף, איטי ומקוטע(טפטוף קטן לאחר השתנה כבר יש לי במשך שנים), האם מסתמן אצלי בעיות ערמונית? האם יש צורך מיידי לפגוש רופא או שאפשר לחכות לראות אם יש שיפור? (אפשר לציין שיש לי כרגע גם בעיות גסטרו ואני ממתין לבדיקת גסטרוסקופיה בעוד כשבועיים עקב ריפלוקס, לחץ בוושט, בחילה... האם יתכן שיש קשר בין שני המקרים?)

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יוסי, לתלונות שאתה מתאר יכולים להיות מס' גורמים: אבן בדרכי השתן, דלקת, וגם בעיות במעיים. גש לבדיקת רופא, הוא יוכל לנתב אותך לבדיקות נוספות ולהתייעצות בהתאם לממצאים.

27/03/2014 | 14:36 | מאת: ישראל ש.

אני בגיל 65 ורוצה לדעת אם ערמונית בגודל 5X4.8X5.1 ס"מ בנפח 63.1 סמ"ק נחשבת מוגדלת?

שלום ישראל, כן, אכן הערמונית של העט מוגדלת, אך אין חשיבות לגודל אם אין לך תסמינים וההשתנה שלך תקינה.

27/03/2014 | 14:21 | מאת: לירן

שלום לך, הרופא רשם לי פרמיקסון והסביר לי שזו תרופה צמחית- וזה באמת מה שרציתי. כשניגשתי לקנות בפעם השנייה התעקש הרוקח על מרשם רופא? לא ברור לי למה. האם זו אכן תרופה צמחית או לא? תודה רבה לירן

שלום לירן, אכן פרמיקסון היא תרופה צמחית. עדיין, היא תרופת מרשם בלבד ולא OTC (לא ניתן לקנות אותה ללא מרשם). הסיבה היא רמת המיצוי הגבוהה והמינון. אתה יכול לקבל מרשם קבוע שלה מרופא המשפחה שלך.