רמה גבוהה של סוכר בדם: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

דיאטת אחרי החגים: מדריך

חגי תשרי משפיעים לרעה על המשקל של כולנו. ריכזנו עבורכם 10 כללי ברזל ל"דיאטת אחרי החגים", המתאימים לכולם - ובמיוחד לסוכרתיים השינוי הקיצוני בהרגלי התזונה והיעדר הפעילות הגופנית, אותם מזמנים לנו חגי תשרי, בכל שנה מחדש, גורמים לנו - לא פעם - לנקוט דיאטות קיצוניות, אשר אינן מסייעות להוריד במשקל לאורך זמן, אלא אף עשויות לפגוע בבריאות שלנו. חולי סוכרת עלולים להיפגע מכך במיוחד. ריכזנו אפוא במדריך זה את כל המידע שאנשים המתמודדים עם סוכרת צריכים לדעת על דיאטת "אחרי החגים" מוצלחת. לקראת סוף תקופת החגים רגשות האשמה מתעוררים. צילום: שאטרסטוק   מה גורם להשמנה במהלך החגים? מה עושים ב"יום שאחרי"?לא תהיה זו הגזמה פרועה, אם נאמר שמדינת ישראל כולה מתהלכת בימים אלה, שאחרי החגים, עם רגשי אשמה קשים. הרי בודדים הם האנשים הנכנסים עתה בקלילות לבגדיהם, לאחר שיירה כל כך עמוסה של ערבי חג ומפגשים משפחתיים. חגי תשרי מתאפיינים...

סיבות אפשריות ומצבים דומים לרמה גבוהה של סוכר בדם

אנדוקרינולוגיה וסוכרת - תמונת המחשה
אנדוקרינולוגיה וסוכרת סוכרת היא מחלה אכזרית, העלולה לגרום לפגיעה מתמשכת בכלי דם, המובילה להתפתחות פצעים קשיי...
רטינופתיה סוכרתית - תמונת המחשה
רטינופתיה סוכרתית אחד מכל ארבעה חולי סוכרת צפוי לסבול מרטינופתיה סוכרתית, העלולה להסתיים בעיוורון. חשוב ל...
ללמוד עוד על רמה גבוהה של סוכר בדם
כאב נוירופתי: חשמל זורם בכפות רגליך-תמונה

כאב שורף ברגליים, המלווה בתחושות דומות לזרמים חשמליים,...

מאת: ד"ר רון דבי
12/09/2018
מהדקים חגורות - מאזנים את הסוכרת-תמונה

האם סוכר גבוה "שוחק את הצנרת"? למה חשוב כל כך לאזן את הסכרת...

מאת: ד"ר ארווין...
22/07/2018
BMI בנערו?ת מנבא סוכרת בבגרות-תמונה

ממצא: BMI בגיל 17 מנבא סיכון לסוכרת ומחלת לב בגיל 30. למחלת...

מאת: מערכת zap...
31/07/2018
היפרגליקמיה: סכנה!-תמונה

סובלים מסוכרת או מטרום סוכרת - ורמות הסוכר ממשיכות לטפס? אל...

מאת: ד"ר נירית...
22/07/2018
אולי יענין אותך לדעת...
בדיקת נוזל שדרה - תמונה
בדיקת נוזל שדרה
מדריך בדיקות רפואיות: ניקור מותני/דיקור...
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לרמה גבוהה של סוכר בדם?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

רמה גבוהה של סוכר בדם: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות
17/07/2018 | 20:08 | מאת: שני

שלום, האם אכילת אבטיח אסור למי שיש תוצאה של בדיקה של סוכר בדם בצום 100? וכמה אפשר לאכול מבלי לגרום לנזק?

שלום שני, אפשר לאכול אביטח גם במקרים של סוכרים גבוהים יותר, הכל עניין של מידה. מנת אבטיח מוגדרת ככוס קוביות אבטיח או פרוסה שבסיסה 1 ס"מ. מציעה לפנות לדיאטנית ליעוץ פרטני. בברכה,דנה

27/03/2017 | 09:50 | מאת: חנה

האם זה נכון ששמן קוקוס מאזן רמות סוכר בדם?

שלום לך חנה, שמן קוקוס מסייע בהפחתת התנגודת לאינסולין ויכול לשפר איזון הסוכרת .

29/03/2014 | 10:57 | מאת: אמא מודאגת

לבתי נמדדו רמות גבוהות מאוד של פרולקטין (85ng/ml), של e2 (157( ורמות נמוכות של FSH (3.2) ו LH(2.3). כמו כן פרוגסטרון 2.2 וTSH 2.01. אובחנו אצלה שחלות פוליציסטיות אך רמות הטסטוסטרון (total) נורמליותnmol/L <1.5 ואף לא חוותה תסמינים כמו עלייה במשקל באזור הבטן (ילדה גבוהה ורזה מאוד), שעירות יתר, אקנה (היא נערה בת 15 וחצי, מדי פעם מופיעים פצעונים על גבי פניה אך יחסית עור פניה חלק) או נשירת שיער הראש. מעולם לא הייתה לה וסת. כמו כן, הגינקולוג אבחן אותה גם בתת-פעילות של בלוטת יותרת המוח. קבענו תור לאנדוקרינולוגית ילדים אל אינה מתמחה בגידולים ולכן רציתי לדעת האם לפי התסמינים שהיא מציגה אפשרי המצב של גידול בבלוטת יותרת המוח (במיוחד בשל רמות הפרולקטין הגבוהות?). רציתי גם לציין שלמרות שהיא רזה עדיין, (היא לפחות טוענת) חילוף החומרים שלה האט מה. לא מאוד ואיננה עולה במשקל אך היא טוענת שהיא מרגישה שהיא צריכה יותר להקפיד לאכול קצת פחות ממה שכאלה בעבר כדי לא לעלות במשקל. מאוד חשוב לה לא להעלות במשקל מפני שהיא רקדנית (עם זאת אני סומכת עליה שהיא אוכלת מספיק ואף נוכחת לראות זאת כאשר אני לידה). אך הורמון התריס שלה ברמות נורמליות, למה שחילוף החומרים שלה יאט אם לא בשל הורמון התריס? קשה לי להאמין שפיתחה התנגדות לאינסולין כיוון שרמות הטסטוסטרון שלה לא גבוהות מהנורמה ואיננה חווה את התסמינים החיצוניים (יש לה בדיקת דם ביום שני הקרוב לבדוק רמות סוכר בדם ועוד כמה הורמונים). האם המצב רציני לדעתך? האם יש לברר בדחיפות מה הבעיה? האם יכול להיות גידול בבלוטת יותרת המוח או אי סבילות לאינסולין? תודה, אשמח לחוות דעתך

שלום רב, השאלה לא קשורה לפורום זה, אנא לפנות לפורום לאנדוקרינולוגיה, בברכה, ד"ר גלסברג

04/12/2013 | 18:14 | מאת: mira

אני מועמדת לניתוח כריתת אדרנל בגלל קושינג מחזורי או תת קליני לפי הגדרתך , את הפנת אותי כבר ביולי , עברתי תהליך ארוך ומייגע של בירורים בבעיות בריאות הרבות שיש לי שאינן קשורות לקושינג . בסהכ בדיקות הדם והשתן לקורטיזול ואפילו הדקסמטזון טסט שטענת שלא תקין , טובות יותר מהשנים האחרונות . סכרת גבולית , סוכר בדם תקין [עם גלוקופאג אחד ביום] אוסטופניה קשה בירך ובינונית בעמוד השדרה ונוסף עלייה בערכי טוסטוםטרון. יש לי תור לניתוחj ביום הראשון הקרוב באיכלוב , אצל דר קוריאנסקי [מנהל היחידה לאנדוסקופיה מתקדמת ] הניתוח לא נעדר סיכונים , הכירורגים באיכלוב התייעצו עם פנימית מייעצת שם , והתשובה הייתה שאני צריכה להיות מודעת שלא אצא מהניתוח יותר בריאה . עד עכשיו אני מתלבטת קשות אם לבטל את הניתוח , כבר עברתי טרום ניתוח וטרום הרדמה .[ מדובר בהרדמה בסיכון בגלל מחלה ריאתית חסימתית קלה ותהליך שדורש המשך ברור באונת הריאה , רופא הריאות אישר הרדמה ] עברתי ניתוח כריתה חלקית של בלוטת התריס לפני שנה וחצי , ויש ממצאים באונה השנייה [ היפרפלזיה של תאי הרטל היו גם תאים אטיפיים], טענת שעליי לעבור ניתוח האדרנל ואחר כך נמשיך מעקב . ניסו להשיג אותך מאיכילוב ללא הצלחה . האדוקרינולוג שם מסרב לתת לי עצה לכאן או לכאן , וכעס שפניתי אליו [ הפנתי מהכירורגים] כל אלו גרמו לי לספקות האם הניתוח הכרחי ושווה לקחת את הסיכון שרומזים לי לא לצפות לשיפור בריאותי כלשהו ? האם הסרת הבלוטה , תמנע סכרת [ שאין לי ] האם תשפר את הנוירופטיה הקשה שממנה אני סובלת ? האם אוסטאופניה\ אוסטאופורוזיז הוא תהליך הפיך? . והכי חשוב אף אחד לא יודע להסביר לי כמה ולכמה זמן אצטרך לקבל טיפול בסטרואידים ועד כמה הטיפול יזיק [ יותר מהגידול שלפעמים מפריש ולפעמים לא ? ] יש לי בעיות במערכת העיכול [שלשולים וצרבות ] יש לי בעיות בפרקים כאבי גב ברכיים כפות רגליים , אבחנתי לאחרונה כחולת פיברומיאלגיה ולא התחלתי לטפל בטיפול שאוצע לי בגלל שיש סיכוי שלא ישתלב טוב עם זה .בשנה האחרונה גם מעקב המטולוגי בגלל magus/ אשמח אם תוכלי ליצור קשר איתי כבר מחר כי עד מחר עוד יכולה לבטל הניתוח או ללכת אליו יותר שקטה . כמה זמן אחרי הניתוח צריך לעשות תור אלייך , איך יודעים כמה לתת קוטיזול ולכמה זמן ? מתי בדיקת דם ראשונה ממומלצת ? אודה לך מאוד על תשובה מהירה . בברכה: מירה גל

מירה שלום, כפי שאת בטוח מבינה, מטרת הפורום הזה היא לתת כיוון ראשוני לשאלות של אנשים בנושא גידולים נוירואנדוקרינים.אי אפשר לעשות יעוץ מפורט רפואי בדרך הזו או דיון על כן או לא ניתוח. אשמח אם תקבעי תור מסודר להמשך טיפול במרפאה כקודם. ההמלצה על ניתוח נעשתה אחרי דיון ממושך, והמון בדיקות חוזרות, כפי שאת בטח זוכרת. בברכה, בהצלחה, ד"ר גלסברג

05/01/2014 | 00:34 | מאת: מירה

לא הצלחתי להשיג תור אלייך לא לפני ולא אחרי ניתוח , אותו עברתי לפני כ4 שבועות . אני מטופלת בפרדניזון [הורד מ20 מג באישפוז ל10 מג ] האם את מודעת לכך שהמזכירה במרפאת טאגור לא מאפשרת לדבר איתך ולא עזרו התחנונים להקדים תור . גם במכבי לא מוכנים להקדים תור . גם רופאת המשפחה לא הצליחה להשיג אותך , במקום זה היא הפנתה אותי לייעוץ דחוף אצל רופאה אחרת בקופה "שעשתה לי טובה " שקיבלה אותי תור דחוף , ובמקביל הייתי בבקורת בבית חולים איכילוב במכון אנדו , ההמלצות שלהם ושל הרופאה לגבי המינונים של הפרדניזון אינם אותו דבר , ודרוש ייעוץ שחך , גם דרך השרפ של הדסה אנני יכולה להגיע אלייך . בגלל שאת עובדת במכבי ובתאוריה יכולה להגיע אלייך שם . אודה לך אם תוכלי לכתוב לי איך אני יכולה לקבל את התייחסותך מחוץ לאתר זה.

פורומים בנושא רמה גבוהה של סוכר בדם
פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים
פרופ' צבי צדיק ישיב על שאלות הגולשים בנושאים הנוגעים לאנדוקרינולוגיה והפ...
פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי
ד"ר משה זלוצובר ישיב על שאלות הגולשים בנושאים הקשורים לבעיות גיל מעבר, א...
פורום כירורגיה אנדוקרינית
פרופ' מיכאל קראוס ישיב לשאלות הגולשים בנושאי מחלות בלוטת התריס (תירואיד)...