נגישות
נגישות

פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - אורולוגיה
הגדלה שפירה של בלוטת הערמונית (פרוסטטה) הינה תהליך פיזיולוגי המופיע עם הגיל. לאחוז ניכר מהגברים מעל גיל 50 יש בלוטת ערמונית מוגדלת. הנתונים מראים שאחד מכל שני גברים בגיל 50 סובל מבעיית ערמונית מוגדלת. ככל שעולה הגיל מתרחבת התופעה. תסמינים עיקריים של ערמונית מוגדלת באים לידי ביטוי כאשר הבלוטה גדלה לכיוון השופכה וגורמת לקושי במתן שתן. פורום בלוטת ערמונית מוגדלת הוא המקום להתייעץ בנושאים הקשורים לבעיות במתן שתן, דחיפות ותכיפות, מאמץ בזמן מתן שתן, התעוררות מספר פעמים בלילה על מנת להטיל שתן וכדומה. פורום זה הוא המקום לשאול על תופעות אלו, על הטיפול בהן ועל דרכי התמודדות. בואו לדבר על זה בפורום בלוטת ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת.
1966 הודעות
1843 תשובות מומחה

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

03/07/2013 | 14:16 | מאת: לימור

שלום רב לפני כשנה הייתי בבדיקת ציטוסקופיה בשל כדוריות דם בשתן בסך של 10 כל התשובות יצאו תקינות וגם בדיקת שתן לאחר חצי שנה תקינה יש לי תופעה מאוד מוזרה ורציתי לשמוע את דעתך, מזה כ10 חודשים סובלת מכאב חד בשוק הרגל הייתי אצל אורטופט אמרו לי כנראה בעיית שרירים נתנו לי מגנזיום (ויש לי הרבה התכווצויות של שרירים ברגל וכף הרגל ממש עיוותים) היתה הטבה אך לאחרונה שוב הכאב מטריד רק שהפעם עקבתי אחרי זה וכל פעם שאני מתאפקת לשרותים אני מרגישה את הכאב לאחר התרוקנות הכאב חולף. האם יש קשר בין הדברים? (מצטערת אם השאלה נראת מטומטמת אך הייתי חייבת לשאול) תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לימור, לעיתים התאפקת או דלקת בשתן גורמות לכאבים שונים אצל אנשים שונים. יכול להיות שיש הקרנה מאוזו איזור לכיוון הרגל. ההמלצה היא להמנע מהתאפקות ממושכת ומכל פעילות שמגבירה אצלך את הכאב.

03/07/2013 | 12:52 | מאת: נועם

האם חובה להגיע למרפאתך עם כיפה?

שלום רב, המרפאה ממוקמת בבי"ח בעל צביון דתי ולכן מבקשים להגיע בלבוש צנוע (עדיף לא בגופיה ומכנס קצר),אולם אינך חייב להגיע עם כיפה.

01/07/2013 | 21:20 | מאת: משה

שלום ד"ר אני אמור לעבור ניתוח להקטנת ערמונית שפירה מוגדלת בגלל קשיים בהשתנה ואי ריקון שלפוחית. אני מבין שאם הניתוח יהייה מוצלח יעלמו/יקטנו לי התופעות המוזכרות. האם מקובל שלאחר מספר חודשים ממועד הניתוח נעשים בדיקות מעבדתיות כגון פי אס איי/דלקות ואולטרא סאונד כדי לבחון -מעבר לתחושה הסובייקטיבית- את מצבה של המערכת ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לפני הניתוח עליך לשוחח עם המנתח שלך ולקבל ממנו את כל הפרטים. לרוב יש בדיקת ביקורת אחת לאחר הניתוח לשמוע האם התלונות חלפו ולבדוק את מצבך.בהתאם לכך יחולט אם יש צורך בהמשך בדיקות נוספות כמו הדמיה או תרביות. אם התלונות חולפות המעקב יהיה על בסיס צורך- כלומר אם משהו מציק אז בודקים. אתה יכול לדבר עם המנתח שלך ולקבוע איתו מה תהיה דרך המעקב שלך ולפי אילו קריטריונים.

25/06/2013 | 17:38 | מאת: אשר

לאחר מספר ביופסיות בעבר ועקב המשך עליה ב-psa (בשנתיים האחרונות -12.5) עברתי ביופסיה רוויה -20 דגימות שיצאה גם היא תקינה. האורולוג בכללית לא היה רגוע ושלח אותי לבצע MRI.בפיענוח נרשם כי ישנו מוקד קטן באזור TZ מימין היכול להתאים לגידול,אם כי אינו ספציפי. האורולוג של הכללית מבקש שאעשה עוד ביופסיה ממוקדת לאזור זה ואילו האורולוג שעשה לי את הביופסיה הקודמת טוען שלפי האזור המדובר אין כל חשש לגידול סרטני ואין לבצע ביופסיה חוזרת. אשמח לקבל את דעתך. אני כרגע לא יודע מה עלי לעשות. גילי הוא 59.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך אשר, אכן מדובר במצב מורכב. אין תשובה אחת נכונה ויחידה. כמובן תלוי את מי תשאל.. בעיקר אתה צריך לערוך דיון מעמיק עם האורולוג המטפל שלך על המשך הטיפול: כרגע מדובר בביופסיות חוזרות ללא ממצא אל מול ממצא לא חד משמעי ב MRI. צריך לזכור שאם בכלל מדובר במחלה סרטנית ע"פ כל מה שתיארת הו מוקד קטן ובודד. אולם מצד שני ה PSA שלך עולה... המטרה בדיון היא להחליט האם בכלל אתה צריך להתעקש על ביופסיה מונחית MRI לאותו איזור ולבדוק אם אכן מדובר במחלה סרטנית. כמובן שכל הדיון יוצת מחדש בהתאם לתוצאות הביופסיה. לצערי לא יכולה לתת לך תשובה חד משמעית. כן ממליצה לך להתייעץ עם אורו-אונקולוגים מומחים לנושא, שיוכלו לכוון אותך אולי יותר.

20/07/2013 | 10:18 | מאת: שלומי

זה מה שאמרה לי ד"ר תמר פרץ מהדסה לפני כחודשיים.

30/08/2013 | 16:30 | מאת: אליק

אני בן 59, PSA עולה מהר (עכשיו - 11.36). עברתי 3 ביופסיות ו-MRI ללא ממצאים. כרגע מציעים לי ביופסיה רוויה. אני מתחיל לפקפק האם כדאי. אז מה עושים - מחכים עד שהמחלה תתפרץ? לא מציעים לנסיר את הערמונית?

25/06/2013 | 17:27 | מאת: אשר

22/06/2013 | 12:20 | מאת: רמי

שלום ד"ר אני בן 64 עם ערמונית גדולה שפירה כדורי קסטרל ואבודרט לא עזרו לי. הייתי בביקור פרטי אצל מנהל מחלקה אורולוגית שמנתח באסותא והתעניינתי לגבי ניתוח -הוצע לי על ידו ניתוח לייזר דרך הפין. הוא ציין בהחלטיות שאין שום יתרון בשיטת האידוי הנהוגה על ידי ד"ר כץ לדבריו כל הניתוחים מבוצעים בשיטות כירוגייות בהן כורתים חלק מהאונות או בלייזר או בשיטה הישנה ולאחר החיתוך מבצועת בכל השיטת צריבת המקום למניעת דימום. לדבריו אף בשיטת הלייזר האשפוז הינו קצר עד 24 שעות בהן מוחדר קטטר ומבוצעות שטיפות מי מלח. האם מנהל המחלקה אכן צודק? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

רמי שלום לך, ישנן שיטות שונות לכריתת תערמונית דרך השופכה, שנחשב לניתוח השגור ביותר באורולוגיה. בשיטה הקלאסית מדובר בחיתוך פנימי בעזרת סכין חשמלית של הערמונית החוסמת את מעבר השתן לשלפוחית ובמהלך הניתוח גם מתבצעת צריבה מקומית למניעת הדימום. בשיטת האידוי המקובלת מבוצעת אותה פעולה בעזרת לייזר. חשוב לזכור שבשיטת האידוי בלייזר לא ניתן לשלוח רקמת ערמונית לבדיקה פתולוגית. שתי השיטות יעילות ומבוצעות באופן שגור בארץ. זה נכון שלאחר אידוי בלייזר יש אשפוז קצר יותר לרוב , אבל זה תלוי במטופל ובמצבו ובמיומנות המנתח ואין לזלזל בפעולה זהו- היא נחשבת ניתוח לכל דבר. איני יכולה להעיר אל שיטתו של ד"ר כץ היות ואיני בקיאה בה

23/06/2013 | 21:10 | מאת: avinur

לד"ר שלום באותה הזדמנות: מה דעתך לגבי ניתוח בעזרת רובוט ?ניתוחים אלו מבוצעים בהדסה ויתרונם הוא בהקטנת סיכון עבור חולה

22/06/2013 | 07:12 | מאת: משה

שלום ד"ר הייתה לי בעבר אבן בכלייה שהוצאה בבית החולים בו אושפזתי ללילה שלם על ידי אינפוזיית נוזלים. לאחרונה אני חש כאבים ובצילום האולטרא סאונד שוב נצפתה אבן. רופא אורולוג טען בפני שרק ניתוח לייזר וריסוק על ידי לייזר עשוי לעזור לי. בבדיקה שעשיתי מצאתי שניתן לרסק את האבן על ידי גלי הלם או כמו בפעם הקודמת על ידי אינפוזייה. האבן היא בגוד של מספר מילימטרים. האם לא כדאי לעשות בדיקת אולטרא סאונד ממש סמוך לניתוח הלייזר לבדוק בכלל האם האבן עדיין נמצאת. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

משה שלום לך, זה אינו פורום של מחלות אבנים אלא פורום מחלות ערמונית. בכל מקרה בקצרה אענה לך- יש אבנים שלא ניתן לרסק בקלות בריסוק חוץ גופי, בעיקר אם הן קטנות. ולכן כנראה זו הסיבה שהציעו לך את הטיפול ההוא. כמובן שהדמיה לפני הפעולה תוכל לתת מידע על מיקום וגודל האבן ולכוון מהי הדרך הטובה ביותר לטיפול. יש מומחי מחלות אבנים מעולים בארץ, ברוב בתי החולים וניתן להתייעץ עמם.

20/06/2013 | 18:32 | מאת: נועם

ד"ר שלום עברתי השבוע ניתוח להקטנת ערמונית מוגדלת שפירה. הפסקתי את לקיחת האספירין אותו אני לוקח כרוטינה שבוע לפני הניתוח. לא ברור לי מתי אני אמור לחזור וליטול כדור אספירין. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

נועם שלום שוב, לא ברור לי מדוע לא נתנו לך הוראות כשהשתחררת-זהו תפקיד המנתח ! בכל מקרה לרוב מומלץ לחדש אספירין לפחות כשבוע לאחר הניתוח, אחרי שהשתן הצטלל לחלוטין אך זה תלוי בכל מקרה לגופו ועליך בכל מקרה להתייעץ עם המנתח והרופא המטפל שלך!!! אנא פנה למנתח וקבל ממנו הוראות. הפורום כאן אינו תחילף לבדיקה אצל רופא ואינו המקום להוראות לאחר ניתוח.

20/06/2013 | 00:59 | מאת: נועם

שלום ד"ר עברתי השבוע ניתו להסרת ערמונית מוגדלת שפירה ,עם השחרור קיבלתי מרשם לכדור בשם t cirpo ןכן סדורל. נאמר לי על ידי בית מרקחת פרטי ששני הכדורים חסרים בשוק. הייתי מבקש לדעת אלו כדורים תחליפיים אחרים עלי לקחת. אני חבר במכבי. תודה

20/06/2013 | 18:29 | מאת: נועם

תודה- השגתי את תרופת ה"סירפו"

שלום לך, ראשית חבל זאתה פונה לפורום באינטרנט שאינו מאוייש 24 שעו לבעיה שיכולה וצריכה להפתר דרך רופא משפחה או המחלקה בה נותחת. בכל מקרה ציפרו זו אנטיביוטיקה מסוג "קווינולונים" שניתן לקבלה במרשם והיא יכולה להקרא גם ציפורפלוקסצין , או "אחותה" הדומה לה, בשם אופלדקס או טריביד. סדורל אכן אין להשיג, יש תחיליפים שונים וניתןאם לא משיגים פשוט לקחת משככי כאבים.

19/06/2013 | 18:49 | מאת: חנוך

היה לי סתימה האיתי עם כטטר שבוע עכשיו בסדר עשיתי אולטרה סאונד הכליות בסדר פרוסטטה סגודל 10הבעיה אני נוטל כדואים בלילה אבל ביום אני לא מקבל כלום ואני הולך עם תחתון סופג וזה ממש לא נעים בנסיע או סתם טיול ולהחליף את התחתון לא תמיד אפשרי מה מומלץ לעשות ניטוח שהמערכת תירגע ואז יהיה לי יותר שליטה ביום כי אני מישתדל לא לצאת החוצה שלא יתמלה לי ואז אני מריח לא טוב עם כול האולטרה נגד דיחות אשמח לקבל חוות דעת עברתי הקרנות ו כימוטרפיה ויש לי סכרת אשמח לקבל תגובתך למיקרה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך חנוך, לא הבנתי ממה שכתבת- האם עברה הקרנות לאגן? אתה עם קטטר בעקבות טיפולים בשל סרטן ערמונית? אם כן- עליך לחזור לאורולוג המטפל שלך- יש הרבה אפשרויות לטיפול ולעזרה. בכל מקרה יש צורך לבדוק שאין לך דלקת, ושאתה מאוזן עם הסכרת שגם היא גורם להפרעות במתן השתן.

19/06/2013 | 14:15 | מאת: משה

שלום רב ד"ר חתומי, אני בן 63. סובל מערמונית מוגדלת. לאחרונה המצב שלי החמיר. יש קושי רב במתן שתן וכן יש כל הזמן צריבה וכאבים באזור הפין (לא רק בעת הטלת השתן). לפני שנה עשיתי ביופסיה של הערמונית: התוצאה היתה: 1. Prostate, right lobe, core biopsy: Benign prostatic tissue. Acute and Chronic inflammation. Atrophic changes. 2. Prostate’ left lobe, core biopsy: High grade PIN involving 1 core. כמו כן היה לי PSA 3.72 הרופא שלי אמר שיש לי דלקת כרונית ואין שום טיפול לתופעה. השנה עקב החמרה במצבי עשיתי שוב ביופסיה: התוצאה: 1. Prostate, right lobe, core biopsy: Benign prostatic tissue. Acute and Chronic inflammation. Atrophic changes. 2. Prostate’ left lobe, core biopsy: Benign prostatic tissue. Acute and Chronic inflammation. Atrophic changes. נפח:60.2 סמ"ק, אורך 4.8 ס"מ, גובה 4.5 ס"מ, רוחב 5.3 ס"מ רמת PSA 4.2. שלפוחית שתן: שארית שתן קטנה בדיקת שתן ותרבית שתן יצאו תקינות. השאלות שלי הם: 1.מהו PIN והאם יכול להיות שזו תופעה חולפת (שכן לפני שנה מצאו PIN ועכשיו לא). 2.מה משמעות התוצאות של הביופסיה? 3.איך אפשר לטפל בבעיות והאם יש עוד בדיקות שצריך לבצע? 4.האם ניתוח לאידוי הערמונית יכול לעזור לפתור את הבעיות שלי כולל אלא שהתגלו בביופסיה? תודה רבה, משה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב משה, לשאלותיך: 1. PIN עשוי להחשב כמצב טרום סרטני אך ל א מחלה סרטנית אמיתית ולכן טוב שחזרת על הביופסיה. אכן יכול להיות שאותו מוקד הוצא בביופסיה ולכן כעת לא מצאו אותו שוב. 2. מציטוטיך משתמע שמדובר בהגדלה שפירה של הערמונית שאינה סרטנית, ובדלקת כרונית (שאינה זיהום) - שתיהן תופעות שיכולות לגרום לתסמינים מציקים ואינן סרטן. 3. יש תרופות שיכולות לעזור במניעת דלקת, ולהקל על זרימת השתן. פנה לאורולוג לקבלת מרשמים. 4. אם תרופות שונות שניסית אינן עוזרות אכן יש מקום לשקול פעולה ניתוחית להוצאת הערמונית ,ששיטת האידוי היא אחת מהגישות לניתוח. עליך לשוחח עם אורולוג ולהבדק אצלו ויחד תוכלו להחליט מה הטיפול הכי יעיל ונכון לך- כי זה תלוי בהרבה גורמים ויש להתאים טיפול למטופל.

24/06/2013 | 22:23 | מאת: משה

"ר חתומי – שלום רב, תודה רבה לך על התשובות. 1.האורולוג שלי טוען שאין שום טיפול בדלקת הכרונית. לטענתו גם אם אעבור ניתוח, הדלקת לא תעלם. האם זה נכון? 2.בנוסף האורולוג אומר כי יש רק שתי תרופות לטיפול בהגדלה שפירה של הערמונית: ALFU - KAL XL 10MG 30TAB TAMSULOSIN ER 0.4MG 30CAP מכיוון שניסיתי את שתי התרופות הללו ומצבי לא השתפר (קושי רב במתן שתן, צריבה וכאבים בקצה הפין), המלצת הרופא היא לעבור ניתוח. האם את מכירה תרופות נוספות שיכולות לעזור או שאכן במקרה שלי רק ניתוח יכול יעזור ? תודה רבה, משה

בוקר טוב דוקטור שירה אני בן 43. בחודשים האחרונים אני מרגיש תחושת אי נוחות באיבר המין במפשעה ובביצים. לאחרונה התחלתי לראות כי בעת השתנה מופיע לי קצף בשתן (נראה קצף במים בשירותים). לאחרונה התגברו גם כאבי הגב התחתון שלי, ברוב שעות היום אני חש כאב, ובעיקר בבוקר. בבדיקות השתן האחרונות שעשיתי בחודש מאי הכל נראה תקין מלבד Erythrocytes (U) ברמת של 25. אך תוצאה זו מופיעה אצלי כבר מעל 10 שנים ברמה שבין 25-50 ופעם אחת גם היה 250. לפי כל הסימפטומים האלו שציינתי, מה זה יכול להיות? מה אני צריך לעשות כדי לקבל טיפול.

לקריאה נוספת והעמקה

אמיר שלום לך, ראשית יש לפנות לבדיקות בסיסיות דרך רופא המשפחה- בדיקת שתן כללית ותרבית, ומשם להמשיך. יש הרבה סיבות לתלונות שאתה מתאר, שעיקרן כנראה זיהום או דלקת בשופכה או בערמונית. קצף בשתן יכול להגרם מסיבות שונות ואם עברת לאחרונה ניתוח בבטן או זיהום מעיים קשה מומלץ גם לבצע הדמיה לאור הבטן לפחות ב US חשוב שתפנה לבדיקת אורולוג

18/06/2013 | 01:10 | מאת: אלון

מזה כבר כמה חודשים יש לי תופעה שכל פעם שאני עושה שתן זה שורף לי וזה חוזר בתקופה של כל כמה שבועות מה עושים?

שלום רב, יש לגשת לבדיקה אצל רופא, ולשלוח בדיקות שתן כללית ותרבית. להקפיד על שתיה מרובה של מים

17/06/2013 | 10:18 | מאת: נטע

תודה על התשובה, אקבע תור, אבל בינתיים כדי שאוכל להיות רגועה - אם לקחתי רק שלושה כדורים של 100 מ"ג זה לא ממש יכול לעשות נזק, נכון?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום נטע, כנראה שלא. בטח אם הכל חלף ברגע הפסקת את הכדורים.

17/06/2013 | 07:48 | מאת: אורי

שלום דר, בן 37. לפני כ-4 חודשים התחלתי בבירור בעיקר עקב צריבה עם, לאחר ולעיתים בלי קשר לשתן. לאחר אורודינמיקה וציסטוגרפיה (לפני כ 3 חודשים) שהיו תקינים נאמר לי שיש לי דלקת ערמונית כרונית. בדרך עברתי טיפול אנטיביוטי של חודש וחצי (ציפרודקס ודוקסילין), בדיקות תרבית שליליות. כיום (מזה שבועיים-שלושה) יש לי תחושת צריבה קבועה בקצה הפין (ממש כאילו פצע). בנוסף, דקות רבות אחר מתן שתן יוצאות בתחתון כמות די יפה של טיפות שתן, זרם שתן חלש. האם התופעות הללו אופייניות לדלקת כרונית (מה קשור זרם חלש?) האם יש מקום להמשך בירור? האורולוג שלי משייך כל תלונה אוטומטית לדלקת הכרונית. אורולוג אחר שהתייעצתי עימו אמר שכל עוד יש צריבה יש מקום להמשך בירור. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אורי שלום לך, אכן יכול להיות שמדובר בדלקת כרונית של הערמונית שגורמת לתופעות כפי שאתה מתאר, וציינת שעברת בירור די מקיף . עדיין אם יש צריבה בעיקר- שתי בדיקות נוספות שהייתי ממליצה לך לבצע הן- שתן לציטולוגיה, ובדיקת ציסטוסקופיה. היתי גם בודקת זרימת שתן ושארית. בכל מקרה אם גם הן תקינות והתלונות נמשכות אזי צריך כרגע פשוט למצוא מה שמקל על התסמינים- מניעת גירוי יתר בעקבות קפאין, אלכוהול , סוכרים וכדומה. שתיהת מים, טיפול נוגד כאבים וכל מה שעוזר. דלקת כרונית בערמונית יכולה להתבטא בצורות שונות, מתלונות צריבה ועד הפרעות בריקון וכאבים באגן.. ולכן חשוב, אם בבירור לא נמצא דבר (מה שבד"כ קורה) - להתמקד בשליטה בתסמינים ובהקלה ושיפור איכות החיים.

16/06/2013 | 18:47 | מאת: חלי

16/06/2013 | 15:34 | מאת: אלי

מלפני כ4 חודשים התחילה לי נטיה \ התעגלות של הפין לצד, זה קורה בזמן זיקפה, בן 58,זה החל במקביל לקבלת זריקת נבידו, מאז קיבלתי שוב, האם זה קשור לזריקה? נדמה לי גם שהאשכים קטנו. אם זה לא קשור, מה אפשר לעשות? כרגע אין הפרעה פונקציונלית! כלומר זה יותר מדאיג אותי...בעצם גם קשה לבדוק כי זה מופיעה רק בזיקפה. לתשובתך אודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הקשר שאני רואה לטיפול ב"נבידו" הוא שטסטוסטרון גורם לך לפעילות מינית מוגברת יותר ובמהלכה אולי בעקבות חבלה זעירה לאיבר נגרמה לך עקמת. באופן כללי יכול להיות שמדובר ב"מחלת פיירוני" שהיא עקמת נרכשת של האיבר. אכן בד"כ מופיע רק בזקפה, עשוי להיות מלווה בכאב של האיבר.אין בה סכנה למעט הפרעה לתפקוד המיני בשל העקמת. מומלץ לפנות לבדיקת אורולוג מומחה בתחום, להמשך בירור וטיפול.

19/06/2013 | 21:00 | מאת: אלי

בהחלט יתכן שאת צודקת בעינין הפעילות המוגברת,האם יש תקנה? מי המוממחה\ית. המתאים? אם זה פיירוני האם יש חשש מהחמרה? ומה אפשר לעשות?? תודה רבה על תשובתך

14/06/2013 | 22:36 | מאת: חיים

שלום רב, לפני שלושה שבועות עברתי ביופסיה של הערמונית. עדיין יש לי דימום בעת מתן השתן. האם זה תקין ?כמה זמן יכול להימשך הדימום בשתן? אם זה לא תקין, אילו בדיקות יש לבצע? תודה רבה, חיים

לקריאה נוספת והעמקה

שלום חיים, דם בשתן לאחר ביופסיות ערמונית הוא תופעה מוכרת וידועה. יכול להמשך גם כחודשיים לאחר הביופסיה. אם מדובר בכמות קטנטנה וזניחה לסרוגין בלבד אין לכך משמעות וזה ילך ויצטלל מעצמו. תקפיד על מנוחה שתיה מרובה של מים וזה אמור לחלוף. אם לא, או אם כל השתנה שלך היא דמית מאוד עליך ליצור קשר עם האורולוג המטפל וליידע אותו ולהגיע לבדיקה, בוודאי אם אתה גם מרגיש חולשה משמעותית במקביל.

16/06/2013 | 12:07 | מאת: חיים

תודה רבה לך על התשובה. הדם מופיעה בכמות קטנה אך מרוכזת, רק בעת מתן שתן בלילה. האם זה תקין? תודהחיים

14/06/2013 | 10:49 | מאת: נטע

שלום ד"ר חתומי, קיבלתי ממך מרשם למקרודנטין 100 מ"ג ביום במשך חודש לתופעות של תכיפות, קושי בהתרוקנות וכו', עם לויקוציטים בשתן אבל תרבית סטרילית. אני סובלת מדי פעם מתופעות עצביות בכפות הידיים והרגליים, שחולפות לבד (עקצוצים, מעט חוסר תחושה), בדיקת emg במכון מור לידיים הייתה תקינה ונוירולוג אמר שלדעתו הכל בסדר. ראיתי בעלון התרופה שהיא יכולה לגרום לנזקים עצביים בידיים וברגליים, ואכן מאז שהתחלתי לקחת אותה (לפני יומיים) אני מרגישה מדי פעם קצת חוסר תחושה בעקב בכף הרגל, לא יודעת אם זה קשור. האם תופעות הלוואי העצביות של התרופה הן נזק קבוע או רק תופעות במהלך הטיפול? אני קצת מפחדת להמשיך לקחת אותה. בנוסף - האם היא יכולה לגרום לחולשה? מאז שהתחלתי לקחת אותה אני ממש חלשה.

לקריאה נוספת והעמקה

נטע שלום רב, ראשית הפסיקי לקחת את התרופה. שנית עליך לפנות אלי דרך המרפאה בה נבדקת (איני ודעת מי את והיכן בדקתי אותך היות וזהו אתר אינטרנטי אנונימי).. אנא קבעי תור מסודר כדי שאוכל לבדוק ולראות מהן החלופות לטיפול שלך.

17/06/2013 | 09:49 | מאת: נטע

כדי שאהיה רגועה בינתיים - אם לקחתי רק שלושה כדורים זה לא יכול לעשות ממש נזק, נכון?

12/06/2013 | 12:48 | מאת: אנונימי

שלום! איבחנו אצלי פרוסטטיטיס כרוני.לאחרונה התגלה אצלי חיידק U.UREAL PERVUM -אורופלסמה.קיבלתי רוליד ל-5 ימים ואין לי הקלה בתסמין של דלקת השופכה. השאלות שלי הם 1.האם חיידק זה יכול לגרום לדלקת הערמונית? 2.האם תסמין של דלקת השופכה אופייני לפרוסטטיטיס? 3.האורולוג לא בדק לי את הערמונית. האם יש צורך? (פעם אחרונה שבדקו היה לפני כ-5 שנים) 4.האם קיימת חלופה לתרופה רוליד? (קיבלתי בעבר דוקסילין שלא עזר). 5.מה הטיפול היעיל ביותר לדלקת הערמונית? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, 1. אוריאופלזמה הוא חיידק שיכול לעבור במגע מיני שעשוי לגרום לדלקת אך עשוי גם להיות כחלק מהפלורה החיידקית הרגילה שלך בשופכה. 2. תסמיני דלקת בערמונית הם שונים ומגוונים וחלקם חופפים לאלו של דלקת שופכה כמו צריבה, דחיפות במתן השתן, הפרשות . 3. תמיד מומלץ לעבור בדיקה גופנית כולל בדיקת ערמונית במקרים של תלונות שלא מוקלות ע"י טיפול. כמובן שאם עברת את גיל 50 יש חשיבות לבדיקתה הזו גם כסקר לסרטן ערמונית. 4. אתה יכול לבקש מרשם לתרופה בשם אזניל (אזיטרומיצין) מאותה משפחה של הרוליד 5. זו שאלת מיליון הדולר.. לצערי אין טיפול אחד יעיל ולרוב צריך לנסות מה שעוזר. לא תמיד טיפול אנטיביוטי אכן עוזר. לרוב צריך לנסות משהו להקלת התסמינים כמו תרופות נוגדות כאב ודלקת (נורופן אדוויל ודומיהם) המנעות ממגע מיני שגורם גירוי מקומי, המנעות מאלכוהול קפאין ועישון.

11/06/2013 | 20:35 | מאת: נחמן

שלום, לאבי בן 95 נעשתה בדיקה לפני שבועיים וערך ה PSA היה 861, האורולוג שלח אותו לבדיקה חוזרת שבוצעה היום. התשובה היא 910 ואני ממש חרדה כי איני יודעת מה זה אומר. מה עושים במקרה כזה? איני רוצה לקחת אותו לבית חולים וגם הוא לא רוצה תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ראשית אקדים ואומר שקשה לי להבין מדוע נלקחה בדיקה זו לאביך הקשיש, בגיל 95- ע"פ הקווים המנחים של האיגודים האורולוגיים בארץ ובעולם אין אינדיקציה לבצע בדיקת סקר זו בגיל כזה .רמות ה PSA הללו מאוד מוגברות. לצערי זה עלול להצביע על סרטן בערמונית. שוב- לא ציינת מדוע נלקחה בדיקה זו או מה מצבו הכללי וכדומה אך אם יש לאביך הפרעות השתנה קשות או חסימה של דרכי השתן או מצבו הכללי ירוד מאוד זו יכולה להיות הסיבה. במצב זה עיקר החשיבות הוא שהשתן יתנקז בצורה טובה, ולברר האם יש מקום לטיפול תומך וכן- היתי שולחת אותו לבדיקות בהקדם האפשרי. מי ששלח אותו לבדיקה מלכתחילה צריך להיות זה שאחראי להמשך הבירור שלו. אולם ככל הנראה כל גבר מעל גיל 80 סובל ממחלה זו והיא לא בהכרח גורמת לסכנת חיים , בוודאי לא בגיל כל כך מבוגר. לר

10/06/2013 | 13:06 | מאת: משה

שלום ד"ר אני צריך לעבור ניתוח ערמונית מוגדלת שפירה -אני חבר קופת חולים מכבי. ממש אין לי כל רצון לעבור את הניתוח בבית חולים פרטי כמו אסותא אלא בבית חולים מסודר עם מחלקה אורולוגית. מנסיונך כרופאה במכבי-האם הקופה יכולה לכפות עלי לעבור ניתוח רק באסותא ? לא ברור לי כל העניין הזה ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ראשית הבן שאסותא,גם אם נחשב בי"ח פרטי, הוא בי"ח מצוייד ומוכן היטב לכל פעולה כולל ניתוחי ערמונית שמבוצעים שם כל יום. בכל מקרה, עד כמה שידוע לי אין בעיה לחברי מכבי לעבור ניתוח גם דרך בי"ח "רגיל". פשוט בקש מהאורולוג שלך הפניה לבית חולים. לרוב בתי החולים הגדולים יש הסכם גם עם מכבי.

לפני שנה וחצי עברתי ניתוח לייזר ירוק ששיפר את הזרימה אבל עדין נשארה חסימה קלה וכן נשארו תכיפות במתן השתן וטפטוף לאחר מתן השתן. לאחר בדיקה אור ודינמיקה שלא ניתן היה לבצעה הופניתי לצידוק ופיה עם אפשרות לביצוע turp חוזר. לפני כחודש וחצי ביצעתי ניתוח חוזר זה. הרופא הודיע שהניתוח לא עלה יפה בשל דימום ושביצע רק הרחבה של השופכה הבולברית. מאז אני חי בסבל נורא במשך יותר מחודש היו לי כאבים עזים. תחושה של צורך להשתין כל הזמן עד כדי אי יכולת להרדם בכלל. התקפים בלתי פוסקים של דופק מהיר,עצבנות ,תחושה רעה,תשישות וחוסר יכולת לתפקד. לאחר חודש הכאבים פסקו,אך עדין אני סובל כמעט כל יום מהתקפים קשים מאוד של דופק מהיר, חוסר מנוחה,עצבנות חוסר יכולת לשבת במקום אחד וחוסר יכולת לתפקד ותחושת תשישות וכן תכיפות ודחיפות רבה במתן השתן. כתוצאה מכך אני לא יכול לישון ללא כדורי שינה וגם איתם אני קם בלילה, הזרימה קטועה,בנוסף אני זקוק לכדורי הרגעה. האם תוכלי לתאר את הסיבה,האבחנה ומה הסיכויים להחלמה? בתודה רבה מאוד.

לקריאה נוספת והעמקה

שלומי שלום לך, אנשים שונים מגיבים באופן שונה לניתוחים, ויש המחלימים בקלות ויש כאלה שלוקח להם יותר זמן. ממליצה לך לבדוק שאין דלקת בשתן כמקור להפרעות,ולנסות אולי טיפול מרגיע עם שתיה מרובה של מים, תה קמומיל, נוגדי דלקת כמו נורופן או אדוויל, ולנסות לקבל טיפול להרגעת חרדה וכאבים. בהמשך לפי צורך יראה האורולוג המטפל שלך האם יש מקום לחזור על ציסטוסקופיה או אורודינמיקה כדי לראות מה מקור הבפעיה ולנסות לפתור אותה.

07/06/2013 | 21:29 | מאת: חג

אני לוקח קסאטרל 5mg אחד בערב. יורד בלילה להשתנה כל כשעתיים. התיעו לי לקחת תוסף פרחי צבר+אבץ (של אלטמן) ודקל ננסי. 1. האם התוספים האלו יעילים לבעיה הלילית? 2. האם אין קונטראינדיקציה בין התוספים האלו לקסאטרל? בתודה מראש חג

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, שיתון יתר לילי (NOCTURNAL ENURESIS) יכול להיות הגורם לתלונותיך , ולכן מומלץ שתערוך יומן שתיה והתרוקנות ל 48 שעות בו תציין מתי מה וכמה אתה שותה ומתי וכמה אתה מרוקן. אם מדובר בעיקר בחומרים מכילי קפאין חשוב להמנע. אם אתה מפריז בכמיות בערב- כנ"ל. אם למעלה מ 1/3 מכמות הנוזלים היומית שלך מופרשת בלילה אתה בכלל זקוק לתרופה אחרת, בשם מינירין- שעליך לקבל במרשם מהרופא. עדיין ,יכול להיות שמדובר רק ב"נוקטוריה" (קימות בלילה לרוקן שתן) בגלל הפרעות מהערמונית. המינון של קסטראל שאתה נוטל נחשב נמוך וניתן להעלותו ל-10 מג', באם אין התוויות נגד לכך, יכול להיות שהעלאת המינון תקל על התסמינים. להוסיף לטיפול זה טיפול צמחי או אבץ- אין בעיה. ניתן תמיד להחליף קסטרל לאומניק או טמסולין, כמובן במרשם. אם דבר לא עוזר יש צורך להתייעץ עם האורולוג המטפל שלך על ניתוח הסרת הערמונית.

שלום ד"ר ! אני בן 55 , לאחר שימוש של 9 חודשים בדואדרט לא חל שינוי בגודל הערמונית שלי , ( היתה ונשארה 70 סמ"ק ) . האם חוסר היעילות של הדואדרט היא תופעה מוכרת ? והאם לאחר 9 חודשים ניתן להניח שכדאי להפסיק עם התרופה עקב חוסר יעילותה ? האם ישנן אלטרנטיבות אחרות ? תודה אלון

09/06/2013 | 14:23 | מאת: ד"ר שירה חתומי

שלום לך אלון, מדידת קוטר הערמונית באולטראסאונד בטן היא לא בהכרח מדוייקת ואינה אומרת דבר. עיקר המשמעות לפעילתו התרופה היא באם היא שיפרה את התסמינים (ובאם גם במקבלי היתה ירידה משמעותית ברמת PSA בדם). אם אלו לא הישתנו כלל- חשוב להבדק אצל האורולוג ולשקול עמו את הצורך בהמשך הטיפול ובהמשך בירור. אם אין לך כלל הטבה בתסמינים אפשר לנסות תרופות אחרות או לשקול ניתול.

05/06/2013 | 20:33 | מאת: משה

שלום אבי עבר לפני תשע שנים פרוסטטה והיה עם קטטר במשך שנה כי היה לו דלקת וחום ואז משום מה כשהוציאו את הקטטר ירד גוש עור וכך נפתחה כנראה הסתימה וההליח לעשות שתן לבד ואז בזמנו אמרו שזה שומני הוא סובל מכולסטרול ושומנים בדם כרגע עוד פעם הגיע עניין הפרוסטטה ואבן ועכשיו הוא עם קטטר וביום ראשון הוא אצל האורולוג מה יכול לקרות עכשיו ?

לקריאה נוספת והעמקה

משה שלום לך. ממה שהצלחתי להבין אביך סובל שוב מהפרעות במתן השתן ויש לו קטטר. ככל הנראה הוא צריך לעבור ניתוח ערמונית בגלל שאינו מצליח להתרוקן. אין לזה קשר לשומנים בדם. אנא פנו לאורולוג המטפל שלו בקופ"ח - שמכיר ועוקב אחריו, ואיתו תוכלו להחליט מה המהלך הטיפולי הכי טוב לאביך.

05/06/2013 | 18:07 | מאת: מיכה

שלום - שמי מיכה. בן 63 . למעשה אובחנתי על ידי רופאים כבר בגיל 50 בערך - כהתחלה של פרוסטיטיס או משהו כזה. אני מקיץ כל לילה כפעמיים שלוש וגם במשך היום אני לא מצליח לאצור את השתן לזמן רב מדי. היום שמעתי על תרופה בשם duodart כמקלה עד מאד ובאופן מהיר על הצורך במתן שתן לעיתים תכופות, כמו כן כמקטינה בכ 40 עד 50 אחוז את גודל הערמונית ומכאן מן הסתם גם על הצורך התכוף במתן שתן. שאלתי - האם נטילת התרופה תשפיע לרעה על נושא הזקפה או שמא אולי תשפר אותו. כמו כן - כמובן האם התרופה יעילה להקטנת הערמונית וכו'. המון תודה - מיכה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך מיכה. דואודרט היא תרופה מאוד יעילה להקלת הפרעות במתן השתן היות ומכילה למעשה שתי תרופות, האחת עוזרת בשיפור זרימת השתן וההתרוקנות והשניה מקטינה את הערמונית. מדובר בתרופה שכיחה ומוכרת ומאוד בטוחה, אולם היא אינה בסל ומצריכה תשלום נוסף. ככל התרופות עשויות להיות לה תופעות לוואי, שעיקרן בהתאם לפעילות המרכיבים השונים בה. מבחינת פגיעה בזקפה זה לא אמור לקרות אולם כן עשוייה להיות ירידה בחשק המיני- דבר שעשוי להוביל להפרעות בתפקוד המיני ולירידה בזקפה. לא כל מי שנוטל תרופות בהכרח יסבול מתופעות לוואי אך חשוב לדעת שהן קיימות. ברוב המקרים בהפסק ת הטיפול גם התופעה חולפת.

29/09/2013 | 16:37 | מאת: אופירה

בן זוגי ואני רוצים להביא ילד והוא לוקח תרופה זו כי יש לו פרוסטטה. שאלתי היא האם התרופה הזו פוגעת בזרימה ובפוריות של הזרע? אנחנו חווים קשיים בלהרות

05/06/2013 | 15:10 | מאת: YASMIN

דוקטור שלום רב! אבא שלי בן 62 וגילו שיש לו ערמונית מוגדלת (לא סרטני), המליצו לו לעשות ניתוח. הבנתי שיש הרבה סוגי ניתוח לבעיה הנ"ל. איזה סוג ניתוח נחשב הכי מוצלח ובטוח, על איזה רופא אתה ממליץ ואיפה עושים ניתוח. שמעתי על ניתוח לייזר HOLEP? מה דעתך על ניתוח הנ"ל ואיפה עושים אותו? חשוב לציין שבאופן כללי אבא שלי בריא ולא לוקח שום תרופות. תודה רבה, יסמין

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב יסמין. הבחירה בסוג הניתוח תלויה בגורמים שונים: גודלה של הערמונית, מצבו הכללי של החולה , העדפתו ומיומנותו של המנתח ועוד . כדאי לאביך לשבת עם ארולוג המטפל שלו שמכיר אותו ויודע את כל הפרטים הנ"ל, ויחד להחליט מה הניתוח העדיף. באופן כללי אם מדובר בערמונית קטנה ניתן לבצע ניתוח סגור דרך השופכה ללא חתך. אם מדובר בערמונית גדולה העדיפות היא לניתוח פתוח דרך הבטן. אידוי יכול להתאים לאלו שאינם יכולים לעמוד בניתוח רגיל מפאת מחלות רקע מורכבות, או בשל גילם מבוגר ולכן פשוט עליכם להתייעץ עם האורולוג המטפל. חלק מהגישות הניתוחיות אינן כלולות בסל הבריאות ומצריכות תשלום נוסף. איני נוהגת להמליץ כאן בפורום על מנתח מסויים אולם ברוב המחלקות האורולוגיות הגדולות בארץ יש מנתחים מעולים, וכך גם במסגרת ביטוחי קופות החלוים והביטוחים המשלימים. בהצלחה.

02/06/2013 | 08:36 | מאת: משה

ד"ר שלום אי אמור בחודש הבא לעבור ניתוח הקטנת ערמונית מוגדלת שפירה בשיטה הפתוחה. אשפוז כשבוע. איך בדיוק מתקלחים עם הקטטר ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אין שום בעיה להתקלח עם קטטר. כשתהיה בבית החולים האחריות ינחו אותך בדיוק כיצד לנהוג ואף יעזרו לך.

שלום, גילו שיש לי חסימה בשלפוחית השתן ונתנו לי אומניק לחודש ... נטלתי אתמול בערב ובמשך כל היום לא היה שום שיפור בזרימה , מה שכן חוויתי כאבי ראש וסחרחורות ותחושות טישטוש...השאלה לי האם להמשיך לנטול את הכדור למרות התופעות...והאם זה שהוא לא השפיע היום זה אומר שהוא גם לא ישפיע במשך הימים הבאים???

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אם זה גורם לך טישטוש וסחרחורת כדאי להפסיק ולהתייעץ עם הרופא על טיפול אחר חלופי כמו קסטרל/אלפא-קל ודומיהם. בכל מקרה צריך לתת לזה להפשיע לפחות למס' ימים אם לא תגיב לטיפול התרופתי (כלומר שה לא ישפר את ההשתנה) או שיש לך תופעות לוואי משמעותיות- עליך לשוחח עם האורולוג המטפל שלך על האופציה הניתוחית.

01/06/2013 | 19:51 | מאת: דוד

גיל: 67 גודל ערמונית (ע"פ US בטן): 30.3 ג' ב-2009 38 ג' ב-2006 33 ג' ב-2005 65-70 ג' ב-2000 PSA: 5.2013: 3.89 1.2013: 3.14 9.2011: 2.67 3.2011: 3.28 5.2010: 2.15 11.2009: 2.27 7.2009: 1.96 6.2009: 2.32 %fPSA: 1.2013: 9% 12.2010: 0.25 (absolute fPSA, total PSA not done) 11.2009: 10% DRE: 05.2013: לא נורמלית. ביופסיות לא נעשו. ושאלתי הינה האם מומלץ לבצע MRI של הערמונית לפני הביופסיה (העלות הכספית אינה בעיה, ובהנחה שניתן להשיג תור קרוב)?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, איני מבינה כלל מדוע אתה צריך MRI ו/או ביופסיות לגילך גודל הערמונית וה PSA בנורמה. במצב כזה אין משמעות לבדיקת היחס % F/T אם הרופא שלך בדק אותך ומצא ממצא חשוד במישוש אז זה סיפור אחר וגש לבצע ביופסיות

05/06/2013 | 04:00 | מאת: דוד

הנורמה היא עד 4.5 אבל ב-uptodate מסתייגים מערכי הייחוס לגילאים, וכמוכן הם גם מציינים ערכי ייחוס לגילאים לפי מוצא (שגם מהם הם מסתייגים באותה המידה) לפיהם לקבוצת הגיל 60-69 וממוצא לבן ערכי הייחוס הם עד 3.5.

בן 58 כמעט וסובל מזה כ6 שנים מהגדלה של הערמונית.נוטל כדור אחד של קסטרל 10 מילגרם בשילוב עם פרמיקסון 160 מילגרם.(נוטל את הכדורים לפני השינה).לוקח:1 קסטרל,2 פרמיקסון.לא עברתי אף פעם את הבדיקה הנל" הייתי רוצה לדעת את דעתך בעניין הבדיקה הזאת! לתשובתך אודה.

03/06/2013 | 15:07 | מאת: ד"ר שירה חתומי

שלום רב, ציסטקופיה אינה הכרחית במסגרת מעקב של ערמונית שפירה, אלא אם יש לך תלונות שמרמזות על בעיה בשלפוחית או לפני ניתוח לצורך החלטה על הגישה ולבירור גודלה האמיתי של הערמונית. בכל מקרה עליך לשוחח עם הרופא שיעץ לך לעבור אותה לקבל ממנו את הפרטים המלאים על הבדיקה. ניתן לבצע אותה באלחוש מקומי או בהרדמה והיא כולל החדרת צינור טלסקופי לשופכה להסתכלות ישירה לתוכה, על הערמונית והשלפוחית.

01/06/2013 | 09:12 | מאת: אריאל

האם לחץ הערמונית על שלפוחית השתן ,גורם לרגישות ונפיחות קלה באזור בו מצוי כיס השתן?(בצד שמאל הקרוב למפשעה?). תודה מראש על התיחסותך.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לכאבים באזור שאתה מתאר יכולות להיות סיבות רבות ולכן ממליצה לך להבדק אצל אורולוג או כירורג.אולי יש לך בקע?

31/05/2013 | 12:11 | מאת: דודי

שלום ד"ר חתומי, נטלתי אזניל 1 גרם באופן חד פעמי ביום ראשון האחרון לאחר שהתגלה אצלי אורפלסמה וטיפול בדוקיסילין למשך 10 ימים שלקחתי לפני מספר חודשים לא הרג את החיידק. שאלתי היא: במידה והאזניל אכן הרג את החיידק תוך כמה זמן מרגע נטילת התרופה התסמינים של תחושה לא נוחה בשופכה ותכיפות בשתן אמורים להיעלם? חשוב לציין שכבר יום אחרי נטילת התרופה הרגשתי הקלה בתסמינים אבל עדיין הן לא נעלמו לגמריי. אודה לתשובתך תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לרוב כפי שציינת כבר בימים הראשונים לאחר נטילת התרופה זה אמור לשפר את התלונות. עדיין, יכול להיות שתישאר לך תחושת צריבה או אי נוחות למרות שהחיידק כבר נעלם. לרוב זה בסופו של דבר חולף מעצמו, אך איני יכולה לתת לך זמן מדוייק- כל אחד מגיב אחרת. שתה הרבה מים, המנע מגריינים כמו קפאין ואלכוהול והיה סבלני.

29/05/2013 | 10:45 | מאת: מתענין

תודה + שאי ברכה.

שלום רב, לצערי תרופה זו אינה בסל הבריאות יכול להיות שיש השתתפות במחירה בחלק מהקופות.

28/05/2013 | 15:37 | מאת: נטע

שלום ד"ר חתומי, ביקרתי אצלך אתמול בצהריים במגדל המאה עם תלונות של תכיפות, קושי בריקון וכאבים באגן, וכן צריבה מתמשכת בנרתיק. רשמת לי מקרודנטין למשך חודש. רק היום חזרו תוצאות בדיקת שתן למחלות מין שרופאת המשפחה שלחה אותי אליהן, ויצא U.UREAL/PARVUM-PCR חיובי. הבנתי שזה חיידק שנמצא אצל חלק גדול מהאוכלוסיה, אבל גם יכול לגרום לבעיות. 1. האם את חושבת שהחיידק הזה אחראי לבעיות שלי? 2. האם לאור הממצא הזה להתחיל בכל זאת את הטיפול במקרודנטין או שצריך אנטיביוטיקה אחרת? ניסיתי לקבוע אלייך תור, אבל יש רק תור עוד כמה שבועות ואני לא רוצה להתחיל את האנטיביוטיקה סתם. תודה רבה נטע

לקריאה נוספת והעמקה

שלום נטע. את יכולה לבקש מהרופא המטפל- מי ששלח את הבדיקה- שיתן לך טיפול באזניל (מדובר בטיפול חד פעמי). אם זה הקל עליך והתסמינים נעלמו- מה טוב. אם לא-כדאי להשלים את הטיפול במאקרודנטין ושאר ההמלצות.

26/05/2013 | 16:17 | מאת: אנונימי

שלום דר איבחנו אצלי חיידק אורופלסמה.בעבר איבחנו אצלי פרוסטטיטיס כרוני. כרגע יש לי דלקת שופכה (צריבה בשתן) השאלות הם: 1.האם תסמינים של דלקת שוםכה (אורטריטיס) אופיינים לדלקת הערמונית? (יש לי גם צריבה פנימית בבטן תחתונה) 2.האם אפשרי שחיידק זה גרם לבעיות שלי (חדר לערמונית)? 3.קיבלתי תרופה דוקסילין שאיננה משפרת את מצבי.האם קיימת תרופה חלופית?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, 1. כן 2. כן, אבל לא בהכרח 3. כן- בקש מהרופא שמרשם ל"אזניל"

25/05/2013 | 17:14 | מאת: יצחק

שלום ,אני בן 50 יש לי כבר 4 שנים בערך ,כאבים בתוך פי הטבעת,כאבים באים והולכים,לא קבועים ברוך השם, הלכתי כבר פעמיים לכירורג מומחה ,החדיר עם כפפה אצבע לפי הטבעת, בפעם הראשונה אמר שאין איבחון,אמר לך לאורולוג ,אני לא רואה כלום, הלכתי לאורולוג מומחה, הסברתי לו שהכאבים במחיוחד אחרי זקפה ממושכת,אמר שלא שמע על זה מעולם, לפי המבט בעניים של הדוקטור ,אמרתי לעצמי הוא בטח חושב שאני צוחק עליו, הלכתי עוד פעם לכירורג אחרי שנה שוב החדיר אצבע,הפעם אמר שיש חשד לדלקת בפרוסטטה,מה לעשות?ללכת שוב לאורולוג?אולי המזון שאני אוכל לא מספיק מזין????מה הקשר בין זקפה לכאבים בפי הטבעת?לא הגיוני

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך יצחק. לעיתים עשוי להיות קשר בין כאבים בפי הטבעת וזקפה אם אכן יש דלקת בערמונית. ממליצה לך למצוא אורולוג מומחה בתחום ולהבדק אצלו באופן מקיף. הוא יכול גם לשלוח לך בדיקות רלוונטיות ולהנחות אותך כיצד לנהוג. ברוב המקרים אם לא מוצאים דבר בבדיקות ויש לך עדיין תסמינים צריך פשוט למצוא מה עוזר נגד הבעיות- מנוחה ממגע מיני, ריכוך הצואה( סיבים תזנותיים, שתיה מרובה), המנעות מקפאין שוקולד ואלכוהול וכדומה.

יש זקפה ,במיוחד השכם בבוקר,גם אם אין פרטנר ליד....וברגע שיש זקפה ממושכת ,נניח 10 דקות,מתחילים כאבים לפעמים,לא תמיד,תודה על התשובה

25/05/2013 | 08:44 | מאת: אור

שלום ,לפני שבוע התחלתי לקבל טיפול בדיקור, שהיה אמור לפתור לי בעיות בפרוסטטה מוגדלת! עד עכשיו קיבלתי 2 טיפולים בדיקור! הטיפול האחרון היה לפני יומיים! אתמול בערב התקלחתי וומייד אחרי שהתנגבתי הרגשתי פתאום זרם חזק של דם פורץ לי מהוריד ברגל שמאל 10 ס"מ מכף הרגל לייד איפוא שקיבלתי את הדיקור! כמובן שנבעלתי, ואשתי חבשה לי את הרגל. זרם הדם היה דקיק ממש כמו גודל של מחט דיקור.השאלה שלי מה קרה כאן ? האם המטפל טעה במקום הדיקור? ומה עלי לעשות בקשר לכך?

לקריאה נוספת והעמקה

אור שלום לך אינך בפורום הנכון. איני מטפלת בדיקור סיני ולכן איני יכולה לענות לך פנה מיד לבדיקה אצל רופא ודבר גם עם מי שטיפל בך בדיקור!

24/05/2013 | 13:11 | מאת: רן

שלום, ביומיים האחרונים קרה לי מספר פעמים שהבחנתי בקצף לאחר מתן שתן או בשתן עכור. בנוסף, כשבוע חש בכאב/עקצוץ בקצה הפין. האורולוג טוען שזה חלק מהפרוסטטיטיס כרוני שאבחן. בדיקת שתן ותרבית אחרונה היתה לפני 3 שבועות והיתה תקינה. האם יש מקום לבירור נוסף? האם זה אכן אופייני לפרוסטטיטיס? האם יש צורך בבדיקת שתן נוספת? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

רן שלום לך, אם עדיין יש לך תלונות למרות שלפני מס שבועות השתן היה תקין- שלח בדיקת שתן חוזרת. לא ציינת אתגילך והאם יש לך מחלות כלשהן? עברת ניתוח בטני/מעי לאחרונה? תשובות לשאאת אלו יכולות לכוון להמשך בירור אם צריך. אם התשובה שלילית- פשוט תשתה הרבה מים, דבר עם הרופא שייתן לך אולי קצת אנטביוטיקה וזה בסופו של דבר יחלוף.

23/05/2013 | 12:32 | מאת: נועם

ד"ר חתומי שלום, בן 36. לפני כשבוע התחילה צריבה/עקצוץ בקצה הפין. בנוסף, מידי פעם לאורך הפין. לא רק בעת מתן שתן אלא כל הזמן יש תחושה של כאב וצריבה באזור (מרגיש את האיזור). מלבד זאת השתן בעל ריח מעט חריף, אך אין תופעות אחרות. האורולוג טוען שמדובר בפרוסטטיטיס כרוני (בדיקות שתן וזרע תקינות, ציסטוגרפיה ואורודינמיקה תקינות) ורשם פרמוקסין. שאלתי היא האם תסמין זה אופייני לפרוסטטיטיס? מאוד חושש שמפספסים משהו שעלול להתפתח לאורך הפין/שופכה. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

נועם שלום לך, אם עברת את כל הבדיקות שציינת ולא נמצא משהו זה אכן יכול להתאים לדלקת כרונית. הסיכוי ל"תהליך אחר לאורך השופכה/פין" בגילך הצעיר ובאם אתה ברי, ובהנתן תקינותן של הבדיקות שציינת- כנראה מאוד נדיר. בכל מקרה תמיד ניתן לעבור ציסטוסקופיה שהיא בדיקה פולשנית שתבחן היטב את השופכה שלך ואת השלפוחית. אם לא בדקת מומלץ לשלוח בדיקת שתן למחלות מין (PCR ל STD) , ובנתיים להמנע קפאין אלכוהול שוקולד ומאכלים חריפים ולשתות בעיקר מים או תה קמומיל שיכול מאוד לעזור

27/05/2013 | 15:56 | מאת: נועם

תודה ד"ר חתומי. שאלה נוספת ברשותך. כ-10 דקות (ואפילו יותר) לאחר מתן שתן, יוצאות טיפות שתן בתחתון. זה בעיקר קורה כשאני מתיישב.מתכופף אך לאו דווקא. זה קורה לא משנה כמה אני "סוחט" או "מנער". האם גם זה אופייני לפרוסטטיטיס כרוני? תודה

22/05/2013 | 18:51 | מאת: צחי

דר שלום את מכירה אותי מהפורום.אני מסיים בשבת חודש אנטיביוטיקה שהאורולוג נתן לי בגלל psa 18 רק השנה.בכל 6 השנים האחרונות היתה תוצאה טובה לגילי 2.בשבועיים האחרונים ביציאות ביגוב בנייר הטואלט אני רואה מעט דם ורוד בכל יציאה פעם ביום.אני מניח שזה מטחורים .שאלתי אליך דר שירה האם זה יכול להשפיע על תוצאת הpsa שאני אמור לבצע בשבוע הבא?מה לעשול? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

צחי שלום לך, לצערי איני מכירה אותך כי זהו פורום אנונימי ובוודאי שאיני יכולה לזכור מי שאל מה ומתי, ו"צחי" יכול להיות גם מישהו אחר.. לשאלתך- לטחורים אין קשר לתלונות שציינת ולא ל PSA אם יש לך דימום חובה עליך לפנות לבדיקה אצל פרוקטולוג בהקדם!!! לגבי ה PSA אם האנטיביוטיקה לא עוזרת ורמתו נשארת מוגברת - האורולוג גם צריך לבדוק לך את הערמונית ולהחליט אם יש מקום לבצע ביופסיות.

22/05/2013 | 18:15 | מאת: רפי

שלום רב, אני בן 63. לפני כשלושה שבועות התחילה צריבה חזקה בקצה הפין. הצריבה לא רק בעת מתן שתן אלא כל הזמן יש תחושה של כאב וצריבה באזור. היתי אצל אורולוג ורופא עור ומין. האורולוג שלח לבדיקות שתן שיצאו תקינות. רופא עור ומין בדק ואמר שאינו רואה שום דבר. שני הרופאים אמרו שיש לחכות שהדבר יעבור בעצמו. בינתיים עבר עוד שבוע והכאב לא פסק. תוכלו בבקשה לעזור לי - מה יש לעשות ולמי לפנות? תודה רבה, רפי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אם לא ביצעת, ניתן לשלוח בדיקת תרבית שופכה ובדיקת שתן PCR למחלות מין (STD), ואפילו שתן לציטולוגיה. אם לא נתנו לך שום תרופות- כדאי לנסות משהו שמקל על הצריבה- ראשית לשתות הרבה מימיםן, להמנע מקפאין ואלכוהול ולשתות תה קמומיל. אפשר לקבל טיפול בתרופות צמחיות רמו רווטינקס \ פרמיקסון ואם כלום לא עוזר לבקש מהרפא המטפל שלך אנטביוטיקה. אם הצריבה מתמשכת צריך להלשים לפחות אולטראסאונד של דרכי השתן ולפי צורך ציטסוסקופיה

21/05/2013 | 22:17 | מאת: רון

בן 54 בריא.בעקבות תכיפות במתן שתן כ4-5 פעמים בלילה, כבר מספר שנים האורולוג בדק והמליץ על בדיקות.ביופסה של הערמונית שיצאה תקינה בדיקת UROFLOW שתוצאותיה- עקומה לא יפה שטוחה ובצורה של גלים,עם ZENITH-7.7 ML/SEC ,בעקבות תוצאות אלה נרשם לי אומניק אוקס 0.4 שאני כבר לוקח מעל חודש,אבל אין שום שיפור ועדיין קם כ3-4 פעמים בלילה. עברתי בדיקה ציסטוגרפיה רטרוגרדית שיצאה תקינה. עברתי בדיקת US דרכי שתן- ערמונית 31 סמ"ק שארית שתן 32 סמק מ 285 סמק,ללא ממצא חריג בכליות. ביומן השתנה הנפחים של השתן כ95 סמק,שתיה של כ2100 סמק ליממה. האם להפסיק לקחת את הכדורים אומניק אוקס 0.4 שלא עוזרים לי ? מה מומלץ לי לעשות כעת ? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

רון שלום לך, כל הבדיקות שציינת תקינות, למעט זרימת שתן חלשה. יש אנשים שאינם מגיבים מיידים לטיפול ולכן שווה להמשיך, או לפחות לנסות להחליף את התרופה. אם האוקס לא עובד אתה יכול לנסות טמסולין או קסטרל(כולן מאותה משפחה- כמובן במרשם). יש להבין שלעיתים התגובה לטיפול התרופתי לא יעילה ואזי בהחלט יש מקום לשקול ניתוח. בנוסף בדוק את נושא ההרגלים שלך בערב ולפני השינה- ואם אתה מרבה בשתיה בשעות אלו- בעיקר קפאין או אלכוהול- מומלץ למתן זאת ולהמנע.

21/05/2013 | 05:50 | מאת: משה

שלום, לפני שלושה חודשים ערכתי בדיקת US דרכי השתן: אין אבנים בכליות ונפח ערמונית 23 סמ"ק. השבוע ערכתי בדיקה חוזרת : פירורים בכליה ימנית ונפח ערמונים 39 סמ"ק. כמוכן PSA -1. האם תתכן הגדלה כה מהירה בבלוטת תוך 3 חודשים?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הבדיקות שציינת תקינות.לא ציינת מדוע ביצעת אותן או מה גילך. בדיקת אולטראסאונד היא תליית בודק ואינה תמיד מדוייקת , כך שבודק אחד יתן מדד מסויים ובודק אחר ייתן מדד שונה.. "פירורים"- אין להם משמעות, זה יכול להיות גם סתם הפרעה בגלי הקול ולא באמת אבנים. אם אין לך כאבי מותניים אין לזה משמעות. לגודלה של הערמונית אין שום רלוונטיות בהנתן PSA תקין ולבעדר תסמינים של הפרעות השתנה.

20/05/2013 | 21:47 | מאת: טטטטטטטטטטטטטטטטט

מזה שבועים יש דם בזרע

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך פנה לבדיקת אורולוג

שלום ד"ר חתומי, שמי עופר ואני בן 28. בתחילת חודש ינואר השנה התחלתי להרגיש תכיפות בשתן וצריבה במהלך הטלת שתן. הרופאת משפחה עשתה לי בדיקות STD PCR למחלות מין. נמצא שיש לי U.UREAL/PARVUM-PCR - חיובי על פי סגוליות השיטה. ניתן לי ל 10 ימים דוקסילין פעמיים ביום. עשיתי את הבדיקה שוב לאחר 6 ימים מסיום נטילת האנטיביוטיקה והתשובה הייתה שלילית בתאריך 18/2/13. חשוב לציין שבמהלך נטילת האנטיביוטיקה וכשבועיים לאחר מכן לא קיימתי יחסי מין. לאחר שסיימתי את נטילת האנטיביוטיקה המשכתי להרגיש תחושת תכיפות בשתן ולא צריבה. האורולוג ורופאת המשפחה אמרו לי להמתין ושזה יעבור כי לוקח זמן. עשיתי שוב בדיקת STD למחלות מין לפני כ 11 יום בתאריך 8/5/13 ושוב התגלה אצלי החיידק U.UREAL/PARVUM-PCR. חשוב לציין שבמהלך כל התקופה הזאתי קיימתי יחסי מין מוגנים עם קונדום ללא מגע מיני אוראלי. אני מרגיש עדיין תכיפות בשתן ותחושת חוסר התרקנות. חשוב לציין שאין צריבה במהלך הטלת שתן. שאלתי היא האם אני צריך שוב ליטול דוקסילין למשך 10 ימים או שיש תרופה אחרת שאני יכול ליטול כי להתפטר מזה אחת ולתמיד? חשוב לציין שבעבר היה לי כלמידיה ולקחתי אזניל 4 כדורים בבת אחת אחת וזה עבר. האם אזניל גם טוב במקרה של טיפול באורפלסמה? אודה לתשובתך תודה, עופר

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך עופר, אוריאופלזמה עשויה להיות חלק מהפלורה הטבעית בשופכה ולאו דווקא היא המקור לתלונות, וכפי שהומלץ לך- הרבה פעמים פשוט צריך לחכות שזה יעבור. התלונות שלך אינן צריבה או הפרשות ולכן הסיכוי שמדובר בזיהום פעיל הוא יחסית נמוך. לעיתים גירוי כזה לשופכה יכול להשפיע לתקופה ממושכת. היתי ממליצה לך לנוח קצת ממגע מיני ולתת לאזור להרגע, להקפיד על שתיה מרובה של מים ולהמנע מקפאין ושוקולד ובוודאי מאלכוהול. עדיין ,אם אתה כל כך סובל ניתן לנסות אזניל כמנה חד פעמית באם שוב יש לך ממצא חיובי והחמרה בתסמינים .

24/05/2013 | 08:19 | מאת: עופר

ואם אני לוקח אזניל 1 גרם בבת אחת חד פעמי זה אמור להעלים את האורופלסמה לגמרי לאחר שהדוקסילין לא הצליח? וכן לפעמים שאני מתחיל ליטול שתן יש לי צריבה קלה, לא כל פעם אבל קיים היסוס בהטלת שתן. אני שואל את זה כי אני נכנסתי למערכת יחסים רצינית ולא ארצה להשתמש באמצעי מניעה לאחר שאני ובת זוגתי ניבדק שוב ואני לא רוצה להדביק אותה באורפלסמה. שוב תודה עבור תשובתך. עופר

19/05/2013 | 07:26 | מאת: אורי

שלום לד'ר האם כשלוקחים התרופה הנ'ל לאורך שנים היא נחשבת כתרופה למחלה כרונית? שבוע טוב.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הטיפול בדואודרט הוא טיפול לתסמינים של הפרעות השתנה כתוצאה מהגדלה שפירה של הערמונית. ניתן להתתייחס לאבחנה כזו(הגדלה שפירה של הערמונית) כאל מצב כרוני, כי הערמונית גדלה עם הזמן והתרופה תפקידה לשפר את מתן השתןולמנוע גדילה והחמרה של המצב.

19/05/2013 | 01:37 | מאת: אנונימית

היי, לבעלי יש כבר כמה שנים גוש קטן באשך ימין. מעולם הוא לא נבדק מכיוון שהגוש לא גדל ולא כאב לו. אתמול הגוש גדל וכאשר נודעים בו או לוחצים עליו הוא כואב ורגיש. נראה כי הגוש מחובר לאשך. יש לו תור בעוד שבוע לרופא עור, האם ניתן לחכות עד אז? האם זה נשמע רציני? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לפי מה שאת מתארת חובה עליו לפנות מידית לבדיקה אצל אורולוג ולא רופא עור! צריך לעשות אולטראסאונד לאזור ולשלול שאכן מדובר בגוש באשך. אם זה ממצא בעור זה סיפור אחר לחלוטין ופחות מדאיג. הפורום הזה אינו תחליף לבדיקה אצל רופא, בוודאי לא אם מודיעים שלא יהיה מענה בו לתקופה ממושכת!

17/05/2013 | 20:27 | מאת: ורד

בבדיקת אולטרסאונד כליות ודרכי שתן , גילו לבני בן ה15 ערמונית מוגדלת . האם מסוכן? מה זה אומר?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא הבנתי: את מציינת שלבנך - ילד בן 15 - גילו "ערמונית מוגדלת" ??מצב כזה לא מוכר בילדים צעירים. יש לו הפרעות במתן השתן? אני ממליצה לפנות בהקדם עם תוצאות הבדיקה שלו (לא ציינת מה גודלה של הערמונית) לבדיקה אצל אורולוג ילדים.