פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית

70741 הודעות
47665 תשובות מומחה

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית

על מנת להתייעץ, לחלוק, לשתף ולשוחח, אתם מוזמנים לפורום פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה ולפורום פוריות חברתי; פורום פיריון האישה והפריה חוץ גופית מיועד לשאלות מקצועיות בלבד.

עברתי ניתוח קיסרי אלקטיבי לפני חודשיים ושבוע.המהלך היה תקין. מאז הניתוח שתי כפות הרגליים שלי נפוחות. אמרו לי שזה יעבור אחרי שבועיים..אבל כבר חודשיים וזה לא עבר.למה זה קורה ומה זה אומר ?

15/01/2019 | 10:51 | מאת: דלית

פרופ׳ שלום. סבב שלישי. בשני הסבבים הקודמים ארבעה ימים מהזרקת המונופור היתה תגובה יפה מאד של הזקיקים. והשאיבות התבצעו 8-9 ימים מתחילת הפרוטוקול. בסבב הנוכחי 6 ימים מהמחזור הזקיקים עדיין קטנים. והרירית 4.5 ממ בלבד. בדרכ בשלב הזה היא כבר 7-8 ממ. בפרוטוקול זה הרופא נתן לי דפפקטיל (נוסף על המונופור) מתחילת הטיפול. 1) האם יש מצב שהדפפקטיל השפיע לרעה על התפתחות הזקיקים? 2) האם זה אומר שהמצב לא טוב ואאלץ לחכות לחודש הבא? תודה רבה!!

15/01/2019 | 09:45 | מאת: זהבה

שלום, האם אחרי החזרה מותר להתכופף הרבה ולהרים דברים קלים? והאם מותר להתקלח עם מים חמים? תודה.

מותר

15/01/2019 | 00:56 | מאת: טל

שלום דוקטור, אני כרגע בשבוע 8 לאחר החזרת מוקפא בן 5 ימים. אני לוקחת אסטרופם 2 מ"ג 3 פעמים ביום ופעמיים נרות אנדומטרין. עד מתי יש להמשיך עם התמיכה? הבנתי שבשבוע 10 השיליה אמורה לתפקד מעצמה, האם יש לעשות אולטראסאונד לזה? תודה

14/01/2019 | 16:53 | מאת: דנה

שלום האם יש צורך כלשהו לבצע בדיקת דם לסקר שליש שני (שהיא ברי בדיקה סטטיסטית), אם בכל מקרה מתכוונים לבצע בדיקת מי שפיר וציפ גנטי? תודה

מקובל לבצע בכל מקרה, מאחר וניתן ללמוד מהתוצאות גם על תפקוד השליה וגורמי סיכון נוספים.

13/01/2019 | 20:48 | מאת: רוית

שלום פרופ זיידמן, האים בהחזרת מוקפאים עדיף לגדל ליום 5 ולהחזיר אם יש בלסטוציסט בלבד? ולהעדיף זאת על החזרת מוקפאים ביום 3? תודה

סביר להניח, שלבלסטוציסט סיכוי טוב יותר להשתרש. אבל לא כל העוברים שורדים עד יום חמש בתנאי מעבדה.

14/01/2019 | 08:47 | מאת: ליבי

מצטרפת לשאלה כלומר יתכן ועובר יום 3 ישתרש ברחם אבל אם יפישרו ויגדלו אותו בתנאי מעבדה לא ישרוד ? שמעתי על גרסה שאם לא גדלים במעבדה גם לא יגדלו ברחם האם נכון ?

בהחלט יתכן ועובר יום 3 ישתרש ברחם, אבל אם יפשירו ויגדלו אותו בתנאי מעבדה לא ישרוד. בכל זאת תנאי המעבדה לא מצליחים לחקות באופן מושלם את הרחם. יש באמת אלו שגורסים שאם עוברים לא גדלים במעבדה הם גם לא יגדלו ברחם, אבל מניסיוני זה נכון רק בחלק מהמקרים.

13/01/2019 | 18:51 | מאת: רחלי

שלום ד"ר, אתמול, בתאריך 12/1 הוחזרו לי 2 עוברים יום שלוש. אני לוקחת לתמיכה אוטרגוסטרן במינון של 400 ליום ומאתמול, למשך 5 ימים, חמישית אוביטרל. כל יום 50. מתי אוכל לבצע בדיקת בטא, כך שכבר לא תישאר ההשפעה של האוביטרל? תודה ויום טוב

לקריאה נוספת והעמקה

בערך עשרה ימים אחרי האוביטרל או לעשות שתי בדיקות ולראות עם הבטא עולה או יורדת.

שלום רב, האם זקיק שאין בו ביצית גדל כל יום או שנשאר באותו גודל ללא שינוי?

לקריאה נוספת והעמקה

זקיק שאין בו ביצית, נקרא ציסטה, וגדל באופן פחות ברור.

13/01/2019 | 09:53 | מאת: ליבי

במידה ונקלטתי עם עוברים טריים יום 3 בעבר האם יש טעם לבצע בדיקת era לעוברים מוקפאים בני 3 ימים בהחזרה על בסיס ביוץ טבעי ?

לקריאה נוספת והעמקה

לא נראה הכרחי

12/01/2019 | 22:27 | מאת: שאלה

שלום האם צריך לקחת אוביטרל בהחזרת מוקפאים בלי שאיבה?

לקריאה נוספת והעמקה

לא חייבים. תלוי בפרוטוקול ההכנה.

12/01/2019 | 22:19 | מאת: נאווה

שלום, לפני החזרה -לוקחת 3 פרוגינובה ו 1 אסטרופם וגינלי בלילה. והתחלתי 2 אוטרגוסטן בוקר ו2 ערב. הבנתי שצריך 12 שעות הפרש בין האוטרגוסטנים. לוקחת זוג בעשר בבוקר וזוג בעשר בלילה. האם זה חובה 12 שעות או שאפשר גם להקדים להפרש של עשר שעות? וכמה זמן צריך בין הזוג אוטרגוסטן בערב לאסטרופם שבלילה? 2. בטיפול הקודם שהופסק לקחתי אוורל שבועיים ואטרגוסטן חמישה ימים אך לא ידעתי אז שצריך להמתין 20 דקות אחרי האוטרגוסטן וקמתי מיד. האם זה נספג ככה ושמר על הרירית? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

1. ההפרש המומלץ הוא כ- 12 שעות. לא חייב להיות מדויק ברמה של שעה. אין צורך במרווח זמן בין האוטרוגסטן בערב לאסטרופם שבלילה. 2. זה נספג יפה גם ללא מנוחה מיוחדת.

12/01/2019 | 18:22 | מאת: רוית

שלום פרופ זיידמן, בהמשך לשאלה קודמת. אפשר לאבחן הידרוסלפינגס (נוזל בחצוצרה חסומה) באולטרסאונד? הרופא חושד שיש לי בעיה כזו ואני מוטרדת, האם הדבר מחייב כריתה של החצוצרה? ואם בכל זאת ניתן להמשיך בטיפולי פוריות במצב הזה ללא כריתה? חוששת מניתוח. תודה..

אפשר לאבחן הידרוסלפינגס (נוזל בחצוצרה חסומה) באולטרסאונד, אבל לא תמיד האבחנה מדויקת. האפשר להימנע מכריתה של החצוצרה ולהסתפק בניתוק שלה. עדיין מחייב ניתוח. ניתן להמשיך בטיפולי פוריות במצב הזה ללא כריתה, אך הדבר עלול להפחית את סיכויי ההצלחה.

שלום לכולם, לפני כחודש גילו לי הריון בחצוצרה ומכיוון שהטיפול התרופתי לא עזר נאלצו לנתח אותי ולכרות לי את החצוצרה. החששות שלי לגבי העתיד נורא גדולות כי זה היה הריון ראשון ואין עדיין ילדים למרות שהרופאים ניסו לעודד אותי ואמרו לי שיש לי סיכוי טוב להרות עם חצוצרה אחת. רציתי לשאול כמה שאלות: 1. מתי המחזור שלי צפוי להגיע? 2. מה הסיכויים שלי להרות כל חודש והאם עדיף כבר תחילה לפנות לטיפולים או לנסות ספונטני? 3. האם יש דרך לגרום שהשחלה הימנית תבייץ יותר מהשמאלית? תודה מראש מלי

לקריאה נוספת והעמקה

1. בד"כ תוך 4-6 שבועות. 2. תלוי בת כמה את. אם את צעירה כ- 10-20%. כדאי לנסות לפחות חצי שנה. 3. לא. אבל אפשר לגרום לשתי השחלות להבשיל יותר זקיקים ואז ביוץ בו זמנית בשתי השחלות יהיה שכיח יותר.

12/01/2019 | 06:48 | מאת: יעל

שלום רב, רקע קצר-אני בת 29. מגיל 21 בערך אני לא מקבלת מחזור (מאז שהפסקתי לקחת גלולות) ואיבחנו לי שחלות פוליציסציות. עברתי שני הריונות תקינים בעזרת פרוברה ואיקקלומין. עכשיו אני רוצה הריון שלישי והרופא רשם לי פרוגילוטון (במקום פרוברה) ואיקקלומין. הוא רשם לי בגרף איך לקחת את התרופות. רשם 10 ימים כדורים חומים, לחכות לוסת וביום החמישי של הוסת להתחיל לקחת 1.5 כדורים איקקלומין. הוא לא רשם בגרף שום דבר לגבי הכדורים הלבנים של הפרוגילוטון. השאלה שלי האם אני צריכה גם לקחת את הכדורים הלבנים? או להתחיל מהחומים.. אני לא זוכרת מה הוא אמר, רק לפי מה שרשם לי.. האם בכלל יש אפשרות כזאת לקחת רק את החומים או שחייבים לקחת את כל החבילה? תודה מראש יעל.

לקריאה נוספת והעמקה

הכדורים החומים של הפרוגילוטון מכילים פרוגסטין בדומה לפרוברה, כך שיתכן והרופא התכוון שתיקחי רק כדורים חומים על מנת לקבל ווסת..

12/01/2019 | 15:06 | מאת: יעל

תודה רבה על התשובה!! אז הכדורים החומים בלבד אמורים להביא את המחזור? מה תפקידם של הכדורים הלבנים?

זה למעשה רק אסטרדיול שמעבה את הרירית.

בת 44. עברתי שני סבבי IVF. בשני הסבבים הראשונים התחלתי עם מונופור, ולקראת השאיבה נוסף הדפפקטיל. נאמר לי שהיתה תגובה טובה מאד. נשאבו ארבע ביציות בכל פעם וכולן הופרו. בסבב הנוכחי המליץ הרופא (רופא אחר) על מתן דפפקטיל כבר בתחילת הפרוטוקול ביחד עם המונופור. לאור התגובה הטובה שלי בעבר לפרוטוקול עם דפפקטיל רק לפני השאיבה, האם מתן הדפפקטיל מתחילת הפרוטוקול עשוי לפגוע בעתיד בתגובה השחלתית? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

בד"כ התגובה די דומה.

11/01/2019 | 15:55 | מאת: ג

הפרשות ורודות... 13 יום אחרי החזרה של עובר עם 8 תאים יום 3. תמיכה: אנדומטרין פעמיים ביום וביום השלישי לאחר ההחזרה חצי אוביטרל. מה זה?

לקריאה נוספת והעמקה
12/01/2019 | 07:02 | מאת: ג

ההפרשות הפכו לדימום, להפסיק אנדומטרין? יש לי בטא מחר בבוקר...: - /

כדאי להמתין עד לבדיקת הבטא, כי יתכן גם דימום קל בתחילת ההיריון.

11/01/2019 | 15:10 | מאת: נאווה

שלום רב, האם מותר לנסוע אחרי החזרה כי בית החולים במרחק שעתיים? ואם לא האם עדיף ומותר לנסוע יום למחרת?(כי יש אפשרות להתארח). תודה.

מותר לנסוע אחרי החזרה.

11/01/2019 | 01:01 | מאת: ענת

אני מקבלת דפפקטיל כחלק מפרוטוקול קצר מתחילתו (בשילוב עם מונופור). 1. מדוע יש צורך בדפפקטיל מתחילת הפרוטוקול ולא לקראת השאיבה? הרי הוא מדכא ביוץ. 2. יש לי תופעות לוואי לא נעימות כתוצאה מהשימוש בדפפקטיל (0.1) על בסיס יומי. בעיקר כאבי שרירים חזקים בישבן ולעיתים בגב התחתון, וכאבי בטן. (הכאבים נעלמים ברגע שמפסיקה). האם אלו חלק מתופעות הלוואי, והאם יש מה לעשות בנידון? תודה וסליחה על השאלה הארוכה.

לקריאה נוספת והעמקה

1. מנגנון הפעולה שלו מבוסס על שחרור FSH מההיפופיזה של האישה. כלומר בתחילת המחזור הוא מגרה את השחלות ורק לאחר מספר ימים מעכב ביוץ. 2. אלו לא תופעות לוואי מוכרות, אבל ישנם תחליפים לדקפפטיל.

10/01/2019 | 23:00 | מאת: ליבי

הוצע לי להפשיר עובר יום 3 ביום שבת ולהחזיר ביום 4. עובר זה גם מבוסס ביצית משימור גיל 38 שהוקפא. האם יש טעם וסיכויי בכלל לעובר כזה מלבד זה שיראו אם ימשיך להתחלק?בנוסף ניתן להחזיר עובר דומה נוסף ביום 4 באותה מתכונת לא מבוסס ביצית שימור מגיל 40.

ראיתי שהתשובה פוספסה האם ניתן לקבל מענה ? מציינת גם כי מדובר בביוץ טבעי. אשמח לדעת אם השהות במעבדה של יום נוסף לאחר הפשרה של עובר ביום 3 לא פוגעת בו ובמיוחד שהוא מבוסס ביצית משימור שהופאה כמה שנים.

בד"כ לא תהיה פגיעה ועובר טוב ימשיך להתחלק במעבדה.

10/01/2019 | 15:10 | מאת: ד.כ

היי בת 35 עשיתי הזרעה ב7.1 אוביטרל יום לפניי הזרעה ראשונה האם אפשרי לעשות יוגה? והאם אפשר לקיים יחסים ? ( מזכירה שזה תורם מבנק ולא בן זוג) כמובן עם קונדום מהווה בעיה כלשהי? יש לי קצת בחילות האם זה מהאוביטרל? כי נראה לי קצת מוקדם לדעת אם יש הריון..? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

אפשרי לעשות יוגה. אפשר לקיים יחסים. בחילות בד"כ מופיעות רק בשבוע 5-6 להיריון.

10/01/2019 | 14:19 | מאת: שואלת

שלום רב, ביום ראשון לפני 5 ימים הבדיקות היו-E2- 275 P-0.23 LH-64 רירית6.1. וזה היה עם 4 פרוגינובה. מאז ירדתי ל2 פרוגינובה ו 1אסטרופם וגינלי אבל בגלל קצת דימום אז עליתי ל3 פרוגינובה ו1אסטרופם וגינלי במשך 5 ימים. הבדיקות היום- E2-1312.2 P-<0.2 LH-60 השאלה שלי האם הקפיצה של הE2 מ275 ל1312 היא בסדר? ממחר צריכה גם אוטרגוסטן 200 - 2 בוקר ו2 ערב, האם זו תמיכה מספקת? תודה רבה.

זו תמיכה מקובלת.

10/01/2019 | 10:58 | מאת: נילי

שלום רב, רירית 7.1 אך כתוב מס' ממצאים ציסטיים בצוואר הרחם. ימין זקיק 11 מ"מ. שמאל לא נצפתה שחלה. 1. האם ניתן לבצע החזרה? 2. האם הדימום שהיה לי יום אחרי אסטרופם ווגינלי הוא מהציסטה? עכשיו הפסיק, האם ניתן להמשיך עם ההחזרה? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה
10/01/2019 | 11:11 | מאת: נילי

3. ממה נובע הציסטות ? בבדיקה לפני מס' ימים לא היה. תודה.

1. נראה שכן. 2 לא מהציסטה. הרופא יורה לך אם ניתן להמשיך להחזרה.

היום ה10 מההזרעה, פתאום כאבי מחזור ובניגוב בלבד ורוד בהיר בהיר...האם זה תחילתו של מחזור? או שזאת יכולה להיות השרשה?

לקריאה נוספת והעמקה

זה באמת יכול להתאים לתחילתו של מחזור או להיות ביטוי להשרשה.

09/01/2019 | 18:12 | מאת: רוית

שלום, הרופא חושד שיש לי חצוצרה חסומה, עם נוזל בתוכה. האים הדבר מפריע בעת טיפולי הפרייה ויכול לסכן הריון? ומה ניתן לעשות עם בעיה זו? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

הידרוסלפינגס עלול להפריע לקליטת העוברים. מקובל לוודא את האבחנה בצילום רחם ואח"כ לעשות חסימה או כריתה של החצוצרה החולה בניתוח לפרוסקופי.

09/01/2019 | 13:42 | מאת: ליבי

היום יום רביעי ביצעתי בדיקות : אסטרדיול 945 lh 42.80 פרוגסטרון 3.9 יום מחזור 17 זקיק 20 וזקיק נוסף 10 נוזל בתעלת צוואר אין נוזל בדוגלס להלן הבדיקות מאתמול ! יום מחזור 16. אסטרדיול 1109 lh 7.60 פרוגסטרון קטן מ2 נוזל תעלת צוואר, אין נוזל דוגלס, זקיק 19 וזקיק 12 עובי רירית 8.9 אשמח לדעת איך ניתן לדעת מתי ההחזרה ומה יום ההחזרה אם היום יום רביעי. האם ההחזרה נופלת בודאות על שבת ? איך יודעים אם הביוץ התחיל היום בבוקר או כבר אתמול ? בנוסף אשמח לברר מעוניינים להחזיר לי 3 עוברים 1 מתאריך אחד ו2 מאותו תאריך - כלומר זמני הקפאה שונים אבל עובר יום 3. 1 לדעתי הוקפא בבוקר מוקדם ושניים בערב כי רצו לראות התפתחות. האם יש השפעה בתזמון מועד ההחזרה או שמשנה רק שזה עובר יום 3 ?

לקריאה נוספת והעמקה

1. אפשר לחזור למחרת היום על בדיקות הדם ולוודא שערכי הפרוגסטרון עלו. 2. בעיקר משנה היום בו הוקפאו העוברים.

13/01/2019 | 09:38 | מאת: ליבי

עד איזה ערך אמור לעלות הפרוגסטרון בבדיקה הנוספת ? והאם העליה הזו לפני כן היה קטן מ2 לא מעידה על ביוץ ? פשוט רוצה ללמוד לפעם הבאה שלא תהיה טעות ביום הביוץ. בבוקר של הערכים שצויינו הזקיק עדיין נראה . האם לא כדאי היה גם לבצע אולטרסאונד לראו תשהוא נעלם ?

פרופ׳ שלום, בת 44 ללא ילדים. בעוונותיי התחלתי בטיפולים רק בגיל 43.3. עברתי שני סבבים של IVF עם עוברים מצויינים. בסבב השני היתה לי הפלה בשבוע 8. שני הסבבים היו בפרוטוקול קצר שהתחיל עם מונופור 600מג, ובהמשך נוסף צטרוטייד ודפפקטיל. נשאבו ארבע ביציות וארבעתן הופרו. כעת לפני סבב נוסף, האם עדיף פרוטוקול קצר שהוא נוח יותר והגבתי לו היטב או פרוטוקול ארוך? או שמא בגילי פרוטוקול ארוך זה זמן מבוזבז או שיכול לגרום נזק לתגובה שחלתית בעתיד? רוב תודות

לקריאה נוספת והעמקה

שני הפרוטוקולים יכולים להוביל לתגובה טובה אצלך. כמובן שהפרוטוקול הקצר בד"כ נוח יותר כי הוא קצר יותר.

09/01/2019 | 11:28 | מאת: רוז

שלום רב, אני לוקחת כבר כמה חודשים 2מג אסטרופם במשך שבעה ימים מהיום השני למחזור פעם אחת ביום.ע"מ שהמחזור (והביוץ -ע"מ להיכנס להריון) ידחו. -בכמה ימים האסטרופם יכול לדחות את המחזור. בעבר כשלא נקלטתי היה 35 יום בין מחזור למחזור-יתכן גם יותר ימים?

לקריאה נוספת והעמקה

יתכן.

09/01/2019 | 00:40 | מאת: ג

10 ימים אחרי החזרה של עובר יום 3. אתמול החלו להופיע לי כאבים בגב התחתון והתכווצויות ברחם. הכאבים כל שעה/שעתיים בערך... מועד הוסת צריך להיות בשבת בדיקת הריון בראשון. להספיד?

לקריאה נוספת והעמקה

לא

08/01/2019 | 19:01 | מאת: מיכאל

שלום, אנחנו צריכים לעבור IVF+PGD בעקבות זה שאשתי נשאית של מחלה גנטית. יש לנו אפשרות לעשות ברמב"ם בחיפה או באיכילוב. איפה לדעתכם כדאי לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

לאיכילוב יותר ניסיון. יש גם הרבה ניסיון בשיבא, שע"צ ואסותא.

08/01/2019 | 20:48 | מאת: מיכאל

לכן לרמב"ם פחות מומלץ ללכת? או לא בהכרח? ומה לגבי הסטטיסטיקה של רמב"ם ואיכילוב? הדילמה היא בגלל שאנחנו גרים בנהריה...

אין פרסום שמשווה את הסטטיסטיקה של רמב"ם ואיכילוב. רמב"ם נחשב מרכז מצוין. בוודאי המנה בתחום בצפון.

09/01/2019 | 07:22 | מאת: מיכאל

לכן זו התלבטות קשה. מאיזה בחינה איכילוב יותר מומלץ?

יותר שנות ניסיון עם יותר מקרים.

08/01/2019 | 18:24 | מאת: רוית

שלום פרופ' זיידמן. רציתי להתייעץ. יש לי 4 מוקפאים (אחרי סבב ראשון, החזרה ראשונה לא הצליחה). אני החודש לפני החזרה. הרופא הציע לנזות לגדל את כולם לבלסטוציסטים אחרי הפשרה, ובהתאם להחזיר. האים זו הגישה כיום? ולא מסתכנת באיבוד כל העוברים? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

זו גישה מקובלת, אך את באמת מסתכנת באיבוד כל או חלק מהעוברים.

09/01/2019 | 17:49 | מאת: רוית

אז מה היית מציע במקום?..,

אפשר להפשיר אותם בזוגות ולהחזיר אותם בסמוך לאחר ההפשרה.

08/01/2019 | 16:38 | מאת: מאגי

שלום ד״ר לפני שבועיים היתי בשבוע 16 ואורך צוואר הרחם עמד על 27 מ״ם עכשיו אני בשבוע 18 אתמול עשיתי אולטרסאונד והטכנאית אמרה שאורך הצוואר התקצר ל 22מ״מ. בקשתי מהרופא לעשות תפירת רחם אבל אמר לי שזה לא עוזר כי יש לך תאומים ואמר להמשיך לקחת נר אסטרוגן בערב ולצאת לשמירת הריון . השאלות שלי 1.האם באמת התפירה לא עוזרת במצבי בגלל תאומים ? 2.האם יש דרך לשמור על אורך צוואר הרחם שישאר יציב לפחות ? 3. מה הסיכוי להפלה במקרה כזה ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

1. במרבית המקרים זה נכון. 2. יש כל מיני גישות. הכנסת פסרי (טבעת סיליקון) לנרתיק, הוספת תמיכה עם פורגסטרון וכו. 3. קשה להעריך מבלי לבדוק אותך ולהתרשם מפעילות רחמית וכו.

08/01/2019 | 15:09 | מאת: כניסה להריון

היי עברתי החזרה של 2 עוברים טריים והיום 8/1 עשיתי בדיקת דם שיצא 7 מה זה אומר? זאת הפעם השנייה שאני עושה החזרה והתוצאה7 לוקחת כתמיכה אנדומטרין 3 פעמים ביום ואסטרופם 2 ביום מה עושים כדי שזה יצליח?

לקריאה נוספת והעמקה

אם עברו 12 יום מאז ההחזרה אז מדובר בתשובה שלילית.

08/01/2019 | 12:41 | מאת: דנה

וסת אחרונה 20.12.18 אוביטרל 30.12.18 הזרעה 31.12.18 10 ימים אחרי אוביטרל בתאריך 8.1.19 עשיתי בטא יצא 3iu/L פרוגסטרון 13.6 האם זה שלילי בטוח או שמוקדם לדעת??

לקריאה נוספת והעמקה

זה שלילי, אבל יתכן והבדיקה מוקדמת מידי.

07/01/2019 | 19:52 | מאת: ג

עברו 9 ימים מרגע החזרת העובר. עובר יום 3 עם מיון מורפולוגי ותמיכה של אנדומטרין פעמיים ביום. לאחר יומיים חצי אוביטרל. אפשרי לעשות בדיקת ביתית כבר מחר? ביום העשירי?

לקריאה נוספת והעמקה

אפשר, אבל תוצאות הבדיקה יהיו אמינות בשתן רק אחרי 14 יום מההחזרה.

07/01/2019 | 15:18 | מאת: איילת

קבלתי דפפקטיל 0.1 לתמיכה יום כן יום לא אחרי החזרת עוברים טריים. ההזרקות גרמו לי לכאבי בטן ולכאבי שרירים. מחר אמורה לעשות בדיקת בטא. מעריכה שתהיה שלילית (בגלל בדיקת הריון ביתית שעשיתי היום). בדרכ אם הטיפול נכשל אני מרגישה לקראת הבטא תחושות של מחזור. הפעם שום דבר. אפילו לא כאבי ביוץ. בהנחה שהתוצאה שלילית האם שש זריקות של דפפקטיל מעכבות את המחזור? אם כן בכמה זמן לערך? תודה תודה

לקריאה נוספת והעמקה

בד"כ זריקות של דפפקטיל לא מעכבות זמן רב את הווסת.

07/01/2019 | 14:43 | מאת: איילת

האם רופאים שונים משתמשים בשיטות שונות להחזרת העוברים? הייתי אצל שני רופאים בשני סבבים. רופא אחד החדיר את העוברים אחד אחד עם מן צינורית. והשני כאילו ״שפך״ את תכולת המבחנה (גם שני עוברים טריים) לרחם. בהחדרה עם הצינורית יכולתי לראות את העובר מוזרק (וגם הייתי בהריון). האם יש דרך מועדפת? תודה רבה

אני לא חושב שנכון לאמור שרופאים שונים משתמשים בשיטות שונות להחזרת העוברים.

07/01/2019 | 11:46 | מאת: מירי

שלום רב, שינו לי תוכנית מ4 פרוגינובה ביום ל2 פרוגינובה ו1 אסטרופם וגינלי בלילה בגלל שהרירית נשארה על 6. אתמול בלילה שמתי אסטרופם, והיום בבוקר ראיתי קצת דימום. ממה זה נובע? מהרחם? האם צריך להפסיק אסטרופם? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

אם הדימום מתגבר כדאי לפנות לרופא המטפל לבדיקה ביחס למקור הדימום.

הי, אני לפני החזרת עובר שהוקפא, התחלתי טיפול באסטרופם מינון של 1מ"ג*3 פעמים ביום. אחרי 10 ימים עובי רירית 6.4 מ"מ זקיק בגודל 12 וE2=500 , הונחתי להפסיק עם האסטרופם בגלל התחלה של תהליך ביוצי. יומיים לאחר ההפסקה עובי רירית:5.4 מ"מ זקיק בקוטר 15 ןE2=430 הונחתי להתחיל עם מנופור אחרי 3 ימים נוספים עובי רירית :5.3 זקיק בגודל 18 E2=114. כלומר הזקיק גדל אבל הE2 יורד והרירית לא מתעבה. איך זה קורה? האם יש זקיק שיבייץ? האם יש עדיין סיכוי לרירית עבה?האם היית ממשיך עם ההורמונים או מוותר על הטיפול הזה? מה היתרונות של החזרה על ביוץ טבעי לעומת החזרה עם אסטרופם? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

לא נראה שיש עדיין סיכוי לרירית עבה ולכן לא הייתי ממשיך עם ההורמונים וכדאי לוותר על הטיפול הזה. היתרון של החזרה על ביוץ טבעי לעומת החזרה עם אסטרופם הוא שאין צורך לקחת כל יום מספר טבליות לאורך שבועות.

תודה רבה.אז פשוט מפסיקים עם כל ההורמונים? ומה יקרה לזקיק? האם הוא יבייץ לבד? תוך כמה זמן הכל "יתאפס"?

לפי הנחוית הרופא מפסיקים עם כל ההורמונים. הזקיק יספג ויעלם תוך מספר ימים.

06/01/2019 | 20:28 | מאת: רבקה

שלום רב האם אוכל לבצע היסטרוסקופיה אבחנתית מיום ה17 מהמחזור( מהיום הראשון שלו) כמו כן במידה ואצטרך ניתוחית האם אוכל לבצע זאת באותו חודש לפני המחזור? או שטצטרך לחכות לחודש העוקב?

לקריאה נוספת והעמקה

בד"כ עדיף לבצע היסטרוסקופיה אבחנתית בימים שלאחר הווסת כאשר הרירית עדיין דקה.

06/01/2019 | 20:05 | מאת: מישל

מטופלת בהורמונים מזה כשנה. כעת מקבלת תמיכה לאחר החזרה בשלישי שעבר. התתכן הופעת פיגמנטציה מההורמונים שניתנו בטיפול?

לקריאה נוספת והעמקה

יתכן, אבל זה נדיר.

06/01/2019 | 17:53 | מאת: נועה

שלום, האם מותר לקחת אסטרופם ווגינלי כשיש שרירן ברחם?

לקריאה נוספת והעמקה

מותר

04/01/2019 | 08:53 | מאת: מירי

שלום, לפני החזרה לוקחת פרוגינובה עכשיו עם גב תפוס וכואב, האם מותר למרוח וולטרן על הגב? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

מותר

03/01/2019 | 23:10 | מאת: איילת

האם ניתן להשתמש בתרופה כמו אלרג׳י קר אחרי החזרת עוברים? או שזה עשוי לפגוע בהשתרשות? אני לוקחת אלרגי קר וטיפות עם סטרואידים על בסיס קבוע כל חודשיים בערך עקב אלרגיות חוזרות. כעת, שבוע אחרי ההחזרה החלו לי תסמינים של הדלקת, ואני לא יודעת אם יכולה לקחת את הכדורים. תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

לא נראה לי שיפגע.

03/01/2019 | 14:35 | מאת: מירי

שלום , אני מקבלת כל יום זריקת פרונטוגסט. זריקת פרונטוגסט האם צריך להזריק באותה שעה ? כרגע מזריקה בשעה 6 בערב האם אוכל לשנות את השעה הקבועה ל12 בצהריים כי זה קצת בעייתי לי בשעה 6 אני תלויה בשעות של הקופת חולים ובשעות הערב רוב הזמן לא פתוחים וצריכה לחפש איפה לעשות את הזריקה כל הזמן .

רצוי להשתדל להזריק באותה שעה.

03/01/2019 | 13:02 | מאת: אנונימית

הייתי אצל רופא נשים והוא רשם לי גלולות מסוג יאז פלוס, בלי לעשות לי בדיקת דם. סוג הדם שלי הוא A+ , הסוג הזה מתאים לי או שיכול להיווצר לי קריש דם?

לקריאה נוספת והעמקה

אין קשר בין סוג הדם לסיכון להיווצרות קריש דם.

03/01/2019 | 11:19 | מאת: מעיין

שלום רב, לפני החזרה. גיל 49. ווסת אחרונה- 18.12.18. מיום 3 לווסת פרוגינובה פעמיים ביום. אחרי 6 ימים- רירית 4.5. E2-144.5 P- 0.24 LH- 46. המשך פרוגינובה לעוד 5 ימים הפעם 3 ביום, רירית- 6.1. E2-219.7 P-.0.2 LH- 81.6. המשך פרוגינובה לעוד 3 ימים הפעם 4 ביום, רירית ירדה ל5.5.(בדיקות מהיום) E2-273 P-0.20 LH- 77.4. 1. איך אתה מסביר את הירידה של עובי הרירית למרות שמינון הפרוגינובה עלה ל4 ביום?האם בגלל שהיה ביוץ?והאם זה שייך בטיפול לעיבוי רירית? 2. מה אתה ממליץ לי לעשות? הרופא המטפל משאיר את ההחלטה בידיי אם להמשיך או להפסיק. בבקשה תעזור לי, מה עושים? איך ניתן להעלות את הרירית עכשיו? 3. לקחתי כבר סה"כ 15 יום פרוגינובה, האם ניתן להמשיך איתה בלי לקחת פרוגסטרון? אשמח מאוד לקבל את חוות דעתך איך ממשיכים לדעתך. תודה רבה .

לקריאה נוספת והעמקה

1. לאחר הביוץ מראה הרירית משתנה. אך נראה שטרם בייצת. 2. אפשר להמשיך מעקב עד הביוץ. 3. ניתן עד 35 יום.

03/01/2019 | 12:33 | מאת: מעיין

תודה רבה על המענה המהיר! רק לוודא -הכוונה בלהמשיך מעקב עד הביוץ- להמשיך עם ה4 פרוגינובה שאני לוקחת עכשיו ?

03/01/2019 | 15:49 | מאת: מעיין

יש לי גם שאלה קצת מוזרה- האם יכול להיות שמי שסובלת מאוד מאוד מהקור ברמה של ידיים קרות וציפורניים כחולות רוב הזמן ורעד לפעמים, האם זה יכול להשפיע גם על זרימת הדם לרירית? יש לציין כי ההומוגלובין תקין ואין אנמיה אך הברזל קצת נמוך. האם במצב כזה עדיף לדחות טיפול לקיץ או שהשאלה שטותית ואין קשר.

השאלה שטותית ואין קשר.

06/01/2019 | 13:38 | מאת: מעיין

בהמשך לבדיקות המפורטות למעלה, היום ביצעתי בדיקות- הרירית 6.1 ובדיקות דם- 64 E2-275.3 P-0.23 LH 1.מה דעתך איך אתה ממליץ במקרה כזה להמשיך? האם יש עוד סיכוי החודש- לקחתי פרוגינובה 18 יום במינון עולה. לא עברתי גרידה או פעולה כלשהי ברחם,והרירית לא עולה יותר מ6. 2.אם אחזיר עם רירית כזאת -שמעתי שהיו הריונות ברירית כזאת, האם אתה ממליץ? 3.קראתי גם ששילוב של פרוגינובה ואסטרופם יכול לעבות את הרירית, האם זה נכון? 4.מה דעתך על ויטמין E והאם ניתן לקחת אותו עם קרטיה? אשמח לקבל מענה לכל השאלות בבקשה. תודה רבה מראש.

1. אפשר. 2. אפשרי. 3. כן. 4. יש מעט מאד מחקרים שתומכים בכך.

03/01/2019 | 10:49 | מאת: לירון

שלום דר', קודם כתבתי לך והמלצת על פרוגילוטון. אני עכשיו כותבת מסודר יותר בכדי להבין, אשמח לעזרתך. אני רווקה בת 41, בשנה אחרונה אי סדר בוסת, שיבוש הורמונלי ומיזה ארבעה חודשים לא קיבלתי וסת, בדיקות דם עדכניות: (לפני כארבעה חודשים בדיקות דם היו בערכים דומים) - ולא קיבלתי אף טיפול. E2- 218 פרוגסטרון - קטן מ 2 17-OH-PROGESTERONE - תוצאה 2.2 LH - 44.0 FSH - 83 שני שאלות: 1. במצבי כרגע ולאחר שאקבל טיפול עוד יכול להיות שאקבל וסת ויהיה ביציות תקינות? 2. המלצת על פרוגילוטון שהוא מכיל אסטרודיול ואני שואלת מה ההבדל בינו לבין דוגמא גלולות מיקרוגינון המכילות אסטרוגן ופרוגסטרון ? דעתך חשובה לי. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

1. יתכן, אבל הסיכוי לא טוב. 2. פרוגילוטון מכיל אסטרוגן ופרוגסטרון ולכן לא שונה בהרבה ממיקרוגינון.

03/01/2019 | 07:54 | מאת: אנה

פרופ' אשכנזי שלום רב, אני בת 27, נשואה 3 שנים ללא ילדים ואובחנו כאי פריון בלתי מוסבר. זאת הפעם השנייה שאני עושה הזרעה עם גונאל ואוביטרל ומקבלת וסת שבוע (!) לפני המועד שאני אמורה לקבל. למה זה קורה? האם זה מעיד על משהו? אודה לתשובתך, המודאגת...

לקריאה נוספת והעמקה

אולי הביוץ לא תקין. צריך להעריך זאת ולשקול לתת לך תוספת תמיכה עם תכשיר פרוגסטרון.

03/01/2019 | 01:34 | מאת: לירון

שלום דר', קודם כתבתי לך והמלצת על פרוגילוטון. אני עכשיו כותבת מסודר יותר בכדי להבין, אשמח לעזרתך. אני רווקה בת 41, בשנה אחרונה אי סדר בוסת, שיבוש הורמונלי ומיזה ארבעה חודשים לא קיבלתי וסת, בדיקות דם עדכניות: (לפני כארבעה חודשים בדיקות דם היו בערכים דומים) - ולא קיבלתי אף טיפול. E2- 218 פרוגסטרון - קטן מ 2 LH - 44.0 FSH - 83 שני שאלות: 1. במצבי כרגע ולאחר שאקבל טיפול עוד יכול להיות שאקבל וסת ויהיה ביציות תקינות? 2. המלצת על פרוגילוטון שהוא מכיל אסטרודיול ואני שואלת מה ההבדל בינו לבין דוגמא גלולות מיקרוגינון המכילות אסטרוגן ופרוגסטרון ? דעתך חשובה לי. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

1. . יתכן, אבל הסיכוי לא טוב. 2. פרוגילוטון מכיל אסטרוגן ופרוגסטרון ולכן לא שונה בהרבה ממיקרוגינון.

02/01/2019 | 23:15 | מאת: דלית

שלום, אני מקבלת זריקות דפפקטיל לתמיכה יום כן יום לא , אחרי החזרת עוברים טריים. האם חייבים להזריק באותה שעה? בשתי הפעמים האחרונות בהן הייתי צריכה להזריק, הזרקתי כשעתיים וחצי מאוחר יותר. האם פחות אפקטיבי? תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

צריך להשתדל על שעה קבועה. כנראה לא קריטי.