לייזר או צריבה

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

13/11/2013 | 22:13 | מאת: טומי

דר חתומי שלום רב , לאחר התייעצות עם 3 מומחים החלטתי לבצע ניתוח ל פתיחת הצרות בצוואר השלפוחית. מומחה אחד הציע לעשות את הניתוח עם לייזר קי טי פי . המומחה השני הציע להשתמש ב Cautery . רציתי לדעת אם לפי דעתך יש יתרונות לאחת השיטות ומה עדיף לי לבחור תודה רבה

שלום רב, ככל שתשאל יותר רופאים תקבל יותר דעות :-) שתי השיטות למעשה עושות אותו דבר, אחר בעזרת לייזר והשניה עם אנרגיה חשמלית. שיטת לייזר חדשנית יותר יש האומרים כי גורמת פחות תופעות לוואי אך מאידך אין יכולת להשתמש בחומר שמוסר לבדיקה היסטולוגית- מה שכן ניתן לאחר חיתוך חשמלי "רגיל"- לפי הצורך כמובן. חשוב שתמצא לך אורולוג מנתח מיומן ובר נסיון, שתוכל לשוחח עמו ולקבל ממנו את כל המידע הרלוונטי כדי להגיע להחלטה הנכונה לך.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת