טרזוסין: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

התרופות שגורמות לעלייה במשקל

אתם עושים הכל כמו שצריך ובכל זאת עולים במשקל? לא שיניתם דבר בהרגלי האכילה שלכם, אך הקילוגרמים מצטברים? אולי התחלתם ליטול תרופה חדשה מבין שלל תופעות הלוואי שגורמות תרופות, בהן גם תופעות מסכנות חיים, ישנה תופעה שנתפסת כ"קלה" או כמחויבת המציאות. מדובר בעלייה במשקל. עבור חלק מהמטופלים זו תופעה מטרידה מאוד ואף כזו הגורמת לעיתים להפסקת הטיפול התרופתי. העלייה במשקל עשויה להיתפס כמועקה נוספת על המחלה ועל הצורך המטריד בנטילת טיפול תרופתי כרוני.המנגנונים הגורמים לעלייה במשקל שונים בין קבוצות שונות של תרופות. צבירת המשקל עשויה להיגרם בעקבות צבירת נוזלים בגוף או בגלל שינוי פיזור השומן בעקבות עלייה בתיאבון, בעקבות שינויים במצב הרוח או בשל שינוי בחילוף החומרים.אצל חלק מהמטופלים, העלייה במשקל תהיה הדרגתית ואצל חלק אחר היא עלולה להיות חדה וניכרת.ככל שאופן הפעולה של תרופות נעשה מובן יותר וככל שנצבר מידע רב יותר מרחבי העולם על...

סיבות אפשריות ומצבים דומים לטרזוסין

תרופות ורוקחות - תמונת המחשה
תרופות ורוקחות לראשונה: ה-FDA אישר טיפול לכיבים בחלל הפה בעקבות מחלת הבכצ'ט, מחלה דלקתית רב־מערכתית. כ...
ללמוד עוד על טרזוסין
התרופות שגורמות לעלייה במשקל-תמונה

אתם עושים הכל כמו שצריך ובכל זאת עולים במשקל? לא שיניתם דבר...

מאת: שני כרמי
02/05/2012
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לטרזוסין?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

טרזוסין: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

בן 44, סובל כמה שנים מהחמרה משמעותית בהפרעה בהטלת שתן: זרם חלש, חוסר התרוקנות, הליכה מרובה לשירותים, קושי בהתחלת מתן שתן וכד'. אולטרסאונד: ערמונית 50-65 סמ"ק, שארית שתן 50-100 מ"ל במספר בדיקות. PSA תקין. לא הצלחתי לבצע אורודינמיקה בגלל כאבים בהכנסת הקתטר. ציסטוסקופיה בהרדמה: שופכה ושלפוחית תקינות, צוואר גבוה חוסם. בהמלצת אורולוג לפני שנה ניסיתי XATRAL 10 למשך חודש – ללא שיפור כלל במתן שתן. בהמלצת אורולוג אחר ניסיתי פרומניקס 0.4 בבוקר למשך כ-8 חודשים – הטבה חלקית. בהמלצת אותו אורולוג התחלתי לקחת היטרין 10 מ"ג לפני השינה לפני שבועיים (לא בהדרגה) – אמנם חל שיפור בזרם השתן, אבל אני חווה תופעות לוואי לא פשוטות: חולשה ועייפות קשה, קושי במעבר מישיבה לעמידה, גודש באף באמצע הלילה. בנוסף, מאז שהתחלתי ליטול היטרין אני מתעורר כל לילה לתת שתן ללא יוצא מן הכלל (תופעה שלא קרתה כשנטלתי פרומניקס, אלא רק לעיתים רחוקות). קשה לי מאוד להירדם לאחר מכן ולכן אני חווה פגיעה קשה באיכות החיים (מתקשה לתפקד בעבודה ובאימוני ספורט). שאלותיי אליך: 1) כמה זמן לוקח לגוף להסתגל להיטרין? האם יתכן שתופעות הלוואי שאני חווה כרגע תעבורנה לאחר תקופה נוספת של נטילת הכדור? 2) האם יש תרופות אחרות שעשויות לעזור לי? הוסבר לי שאבודרט למשל לא מומלץ בגלל הסיכון לשפיכה אחורית (אני רווק עדיין ומעוניין להביא ילדים). 3) האם יש טיפולים התערבותיים מומלצים לטיפול ב-BPH עם סיכויי הצלחה גבוהים, שאינם כרוכים בסיכון משמעותי ליכולת להביא ילדים?TURP ו-TUIP למשל לא באים בחשבון מבחינתי. איכות החיים שלי בלתי נסבלת לאדם בגילי ואני מעוניין לפתור את ההפרעות בהטלת שתן בצורה מלאה בהקדם (גם באופן פרטי). תודה רבה מראש על העזרה!

שלום רב, אתה לא נמצא בפורום הנכון. לשמחתך אין לך אבחנה של סרטן. יש לפנות עם שאלות אלו לאורולוג מומחה. נדמה לי שגם יש פורום ספציפי בעניין

בן 44, סובל כמה שנים מהחמרה משמעותית בהפרעה בהטלת שתן: זרם חלש, חוסר התרוקנות, הליכה מרובה לשירותים, קושי בהתחלת מתן שתן וכד'. אולטרסאונד: ערמונית 50-65 סמ"ק, שארית שתן 50-100 מ"ל במספר בדיקות. PSA תקין. לא הצלחתי לבצע אורודינמיקה בגלל כאבים בהכנסת הקתטר. ציסטוסקופיה בהרדמה: שופכה ושלפוחית תקינות, צוואר גבוה חוסם. בהמלצת אורולוג לפני שנה ניסיתי XATRAL 10 למשך חודש – ללא שיפור כלל במתן שתן. בהמלצת אורולוג אחר ניסיתי פרומניקס 0.4 בבוקר למשך כ-8 חודשים – הטבה חלקית. בהמלצת אותו אורולוג התחלתי לקחת היטרין 10 מ"ג לפני השינה לפני שבועיים (לא בהדרגה) – אמנם חל שיפור בזרם השתן, אבל אני חווה תופעות לוואי לא פשוטות: חולשה ועייפות קשה, קושי במעבר מישיבה לעמידה, גודש באף באמצע הלילה. בנוסף, מאז שהתחלתי ליטול היטרין אני מתעורר כל לילה לתת שתן ללא יוצא מן הכלל (תופעה שלא קרתה כשנטלתי פרומניקס, אלא רק לעיתים רחוקות). קשה לי מאוד להירדם לאחר מכן ולכן אני חווה פגיעה קשה באיכות החיים (מתקשה לתפקד בעבודה ובאימוני ספורט). שאלותיי אליך: 1) כמה זמן לוקח לגוף להסתגל להיטרין? האם יתכן שתופעות הלוואי שאני חווה כרגע תעבורנה לאחר תקופה נוספת של נטילת הכדור? 2) האם יש תרופות אחרות שעשויות לעזור לי? הוסבר לי שאבודרט למשל לא מומלץ בגלל הסיכון לשפיכה אחורית (אני רווק עדיין ומעוניין להביא ילדים). 3) האם יש טיפולים התערבותיים מומלצים לטיפול ב-BPH עם סיכויי הצלחה גבוהים, שאינם כרוכים בסיכון משמעותי ליכולת להביא ילדים?TURP ו-TUIP למשל לא באים בחשבון מבחינתי. איכות החיים שלי בלתי נסבלת לאדם בגילי ואני מעוניין לפתור את ההפרעות בהטלת שתן בצורה מלאה בהקדם (גם באופן פרטי). תודה רבה מראש על העזרה!

אבודארט לא גורם לשפיכה רטרוגרדית - הייטרין ואומניק עלולות. מאד מאד חשוב לחזור על אורודינמיקה

ד״ר אליאן שלום, אני בן 32 בלי שום מחלה רצינית ברקע, והיום חוויתי משהו מזעזע שלא קרה לי בחיים. הייתי בבוקר אצל רופאת המשפחה והיא רשמה לי טרזוסין 5 מ״ג ודרלין 10 מ״ג, הראשונה לטיפול בפרוסטטיטיס והשתנה צורבת והשנייה לפלפיטציות והמתח שהן גורמות לי. משהו כמו חצי שעה אחרי שלקחתי כדור אחד מזו ואחד מזו, סיימתי לאכול פלאפל מתחת לבניין של המרפאה ואיך שיצאתי החוצה והדלקתי סיגריה בישיבה לפתע נתקפתי בסחרחורת חמורה ויחד איתה גם הפרעות מוזרות בראייה. התחלתי להזיע. הבנתי שמשהו רע קורה לי ולא כזה התלהבתי מהאפשרות של לאבד הכרה ברחוב מלא אנשים, ובנוסף המעלית למרפאה היא במרחק מטרים ספורים, אז נעמדתי והתחלתי לצעוד - ובשלב הזה כבר קוגניטיבית לדעתי לא הייתי מאה אחוז. עשיתי כמה צעדים ואז בום - כמו נוקאאוט, לא הרגשתי אפילו את ההתמוטטות וגם לא את המכה בפרצוף מהרצפה, שתודה לאל נגמרה רק עם שלוש שיניים שבורות ולא כול הפרצוף. במיון בדקו אותי ולחץ הדם היה 95 על 42 (דיאסטולי 42!). נתנו נוזלים וכל מה שצריך. אחרי שעה 100/60 ומאוחר יותר 110/70. אחרי בדיקות הדם שיצאו תקינות כולל כליות וקריאטינין שחררו אותי אבל בסיכום המליצו על הבירורים הבאים: אקו לב + הולטר לב + בדיקה אצל נוירולוג. עוד כתבו שטרזוסין 5 זה מינון מאוד גבוה להתחלת הטיפול וקרוב לודאי שהוא גרם לאירוע. השאלה שלי מהי הסבירות שנפילה כה דרמטית בלחץ דם (דיאסטולי 42 הדאיג אותי מאוד) למשך שעה עד שעתיים תגרום נזק לשריר הלב? ואגב גם האקג במיון יצא תקין. במקרה כבר עשיתי בדיקת אקו לב לפני 3 שבועות ויצאה לגמרי תקינה. לדעתך אני צריך לחזור עליה? כלומר, האם הומלץ לי לעשות את הבירורים הללו בנוגע ללב בעיקר לשם אבחנה מבדלת או שמא יש סיכוי שהאירוע היום גרם לפגיעה כלשהי בלב? תודה רבה מראש על התשובה

לא סביר שהיתה בכלל פגיעה בתפקוד הלב, המנגנון לארוע הוא נפילה זמנית של לחץ הדם מבלי שנגרם נזק ללב עצמו .אם האקו תקין לפני שלושה שבועות אינני רואה טעם לחזור עליו.

מנסיונך - האם מתפתחת אצל רוב האנשים סבילות להשפעה על הורדת לחץ דם? במידה וכן, האם מדובר בהיחלשות מסוימת או שהאפקט פשוט נוטה להיעלם? תודה רבה

לא ידוע לי שמתפתחת ירידה בהשפעת התרופה על לחץ הדם