שאלות על דלקת ערמונית

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

25/11/2013 | 12:06 | מאת: סובל

שלום ד"ר. אני בן 31. לאחרונה החלו לכאוב לי האשכים בצורה ניכרת + כאב באיזור שבין האשכים לפי הטבעת. אורולוגית שבדקת אותי פיזית טענה שיש דלקת בערמונית ונתנה לי אנטיביוטיקה וכדורים להקטנת הערמונית. יש לי מספר שאלות: 1. הכאב באשכים גדול מאוד. האם זה יכול להיות קשור לדלקת? 2. עיקר הכאב הוא באשך השמאלי. האם זה יכול להיות קשור? 3. האם למאמץ גופני, למשל: אימוני ריצה, יכולה להיות השפעה שלילית על הדלקת? אני שואל כי לאחר ריצה שרצתי בשבת הרגשתי החמרה במצבי, ורציתי לדעת אם יש קשר. 4. באשך שמאל יש לי וריקוצלה מינימלית. האם הדלקת יכולה להשפיע עליה? להגדיל אותה? 5. תוך כמה זמן התרופות אמורות להשפיע על הדלקת? 6. האם הרופאה יכולה אכן לאבחן את הדלקת באמצעות בדיקת אצבע? איזה עוד בדיקות ישנן כדי לאשש את המצב? 7. האם סטרס יכול להחמיר את המצב של הדלקת? 8. אחרי קיום יחסים אני חש כאב. האם מומלץ להמשיך בכך? אשמח לתשובות. תודה

שלום רב, ממליצה ראשית להבא לפנות לאורולוגית שמטפלת בך ולקבל ממנה את כל התשובות, זה תפקידה. בכל מקרה אנסה לענות לך: 1. כן, לעיתים דלקת בערמונית גורמת לכאבי אשכים אבל לא רק. אם זה מחמיר עליך לפנות לרופאה שלך לבדיקה של האשכים ויוחלט על צורך בבדיקות נוספות בהתאם לממצאים. 2. ראה תשובה 1. 3.לעיתים פעילות גופנית גורמת הלחמרה בכאבים אך לא בהכרח. אם החמרת הכאב היא באשכים יש לבדוק את האשכים והמפשעות כדי לשלול בעיה באזורים אלו כמקור לתלונותיך, למשל דלקת אשכים, זיהום מקומי, וריקוצל , בקע וכדומה. 4.לרוב לדלקת ערמונית אין השפעה על וריקוצל. אבל- אם מקור כאבי האשך שלך הוא הוריקוצל, זה יצריך טיפול. יש מצב שללא קשר לדלקת בערמונית הוריקוצל המינימאלי משמאל החמיר ואולי הוא הגורם לכאבים. במקרה כזה כדי שתבדק אצל הרופאה בבדיקה גופנית וכנראה גם תזדקק לבדיקת אולטראסאונד לאשכים. 5.אם אכן זו דלקת זיהומית (כלומר יש חיידק) אזי אנטיביוטיקה אמורה להשפיע תוך מס ימים מתחילת הטיפול. חשוב לזכור שהערמונית היא איבר פנימי ולעיתים דלקת כזו מצריכה טיפול ממושך באנטיביוטקיה, וגם, לצערי, לעיתים חלק מהטיפולים לא עוזר - בעיקר אם מדובר בדלקת שאינה זיהומית. 6. הרופאה צריכה לבדוק אותך מאזור הבטן התחתונה, אזור המפשעות והאשכים, איזור הפרניאום(בין שק האשכים לפי הטבעת) ובדיקת אצבע להערכת הערמונית. כל זה ייתן לה מידע היכן בדיוק כואב ואולי תמצא סיבות אחרות או נוספות לתלונותיך. 7. בוודאי. 8.בעת דלקת מומלץ להמנע מכל מה שמחמיר את התסמינים, שפיכה יכולה להיות אחת מהם ולכן מומלץ להמנע. כמוכן רצוי שתנסה להמנע מעישון, מקפאין, אלכוהול ושוקולד שכולם גריינים לאי נוחות באזור.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת