דלקת מפרקים ספחתית: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

דלקת פרקים - איך מאבחנים וכיצד מטפלים

דלקת פרקים היא מחלה שתוקפת את הפרקים וגורמת לכאבים ולנוקשות. החדשות הטובות הן שכבר היום יש לא מעט תרופות מצוינות להתמודדות עם המחלה ויש תקווה לחולים עיקרי הכתבה: יש מספר סוגים של דלקת פרקים, לכל אחת מהן סיבה אחרת וטיפול שונה. נגד דלקת פרקים ניתן לתת תרופות שאינן סטרואידיות, תרופות סטרואידיות, אנטיביוטיקה וטיפול ביולוגי. אי אפשר להחלים מדלקת פרקים, חוץ מאשר מדלקת פרקים אידיופטית המופיעה אצל ילדים. ______________________________________  דלקת פרקים - תסמינים תסמינים של דלקת פרקים מתבטאים בכאבי פרקים (למשל בברכיים, בכף היד וכדומה), עם תחושה שהאיבר נוקשה ולא גמיש, רגישות למדע, מוגבלות בתנועה, העור סביב האיבר אדום וחם למגע, האיבר מרגיש חלוש. לפעמים יש כמה דלקות במספר איברים שונים, וקשה למקד את הכאב או את תחושת הנוקשות ולהגיד איפה בדיוק כואב. התקף של כאבים נמשך בדרך כלל מספר שבועות, אבל הדבר משתנה מאדם לאדם וגם מסוג דלקת...

סיבות אפשריות ומצבים דומים לדלקת מפרקים ספחתית

פריחה במפרקים - תמונת המחשה
פריחה במפרקים אין ספק שהמסכה חיונית לשם הגנה על הגוף וצמצום הסיכוי להידבק בקורונה. אולם, מסתבר שהשימו...
ללמוד עוד על דלקת מפרקים ספחתית
דלקת פרקים - איך מאבחנים וכיצד מטפלים -תמונה

דלקת פרקים היא מחלה שתוקפת את הפרקים וגורמת לכאבים...

מאת: ליהי גיאת -...
24/06/2023
 סרטן הערמונית: סקירה מקיפה-תמונה

מי נמצא בסיכון מוגבר לסרטן הערמונית? כיצד ניתן לטפל במחלה?...

מאת: אסיא מדיקל
15/11/2018
אורולוגיה-תמונה

כאן תוכלו לקרוא על בדיקות מאבחנות באורולוגיה ועל מיני...

מאת: כאן תוכלו...
18/01/2002
רפואה מונעת: כך תעצרו את הסרטן לפני שהוא מתפרץ-תמונה

סרטן הוא גורם התמותה המוביל בישראל ובכל שנה מאותרים בארץ...

מאת: פרופ' פרידמן...
18/03/2022
אולי יענין אותך לדעת...
בדיקת PSA (Prostate Specific Antigen) - תמונה
בדיקת PSA (Prostate Specific Antigen)
מדריך בדיקות רפואיות: בדיקת PSA (Prostate...

דלקת מפרקים ספחתית: רופאים מומלצים

ד"ר אלוש ואלרי

רופאה ריאומטולוגית ,מומחית לרפואה פנימית
(0 דירוג ממוצע)
(0 חוות דעת)

דלקת מפרקים ספחתית: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

בן 48, לפני כשלושה שבועות היה די הרבה דם בזרע, מאז היו מספר פעמים של דם חום ובפעם האחרונה דם אדום או ורוד בכמות נמוכה יחסית לפעם הראשונה. בדיקות דם תקינות, שתן תקין, psa 1.24. הייתי בבדיקת אורולוג, מישש את האשכים , בדק את הערמונית, לא מצא כלום. עדיין יש דם, האם ישנם עוד בירורים שחשוב לעשות על מנת לשלול דברים מסוכנים? דבר שני, די כאבה לי בדיקת האשכים בסוף וכואב גם אחרי, הבדיקה היתה יחסית אגרסיבית, זה תקין שכואב אחרי הבדיקה? תודה.

שלום מיכה. כשיש דימום בתוך הערמונית או בשלפוחיות הזרע, הדם יוצא בשפיכה. בגלל שלוקח לזה הרבה זמן להתפנות, זה יכול להימשך גם כמה חודשים אחרי שהדימום אירע בפועל. חשוב לנו לשלול סרטן אשכים וערמונית, אבל נדיר שהם מתבטאים דווקא בדימום בזרע. ברוב המקרים אנחנו לא מוצאים סיבה מיוחדת ואז אנחנו מניחים שמדובר בכלי דם קטן שדימם והפסיק. יש שחושבים שזה יכול לקרות יותר אצל גברים שלא קיימו יחסי-מין במשך זמן רב. לגבי שאלתך השניה, בדיקת אשכים יכולה להיות לא נעימה, ואם לוחצים על האשך, היא יכולה לכאוב (מדובר באזור רגיש יחסית בגוף).

אין לי שום תלונות על השתן, בבדיקת שתן לא מצאו אפילו כדורית דם אדומה אחת (רשום אפס), לא צריבה, לא כלום- אולי כדאי לעשות ציטולוגיה של השתן? מבחינת יחסי מין, אני מקיים לעיתים די תדירות, דם בזרע יכול לנבוע גם מסוג של חבלה בצינורות מהאשכים לערמונית? האורולוג אמר שאפשר, לא חייב, לבדוק את האשכים על מנת לשלול גידול שלא מורגש במימוש- אני כמובן אעשה.

אתה יכול להסתפק ב-US אשכים ובבדיקות שכבר עשית, אם כמובן כל הבדיקות היו תקינות.

הרבה תודה. האורולוג לא התרשם, אמר שזה ייעלם. הדימום כבר כמעט לא נראה בזרע (עבר חודש) אבל אולי יחזור, יכול להיות שהיתה שם איזו טראומה או משהו שקורה. את ה-U.S אשכים אני בכל מקרה אעשה, שוב תודה ושבת שלום.

שלום דר' תחומי אני גבר בן 69.6 סובל בשנים האחרונות מחלק של תסמיני ערמונית מוגדלת : זרם חלש - לעתים מקוטע , היסוס ודחיפות . אני נמצא במעקב אורולוגי אצל רופא בקהילה .קצב עליית הpsa בשנתיים האחרונות היה : בשנת 2013 - 1.82 , בשנת 2014 - 2.14 ובשנת 2015 - 2.94לפני חודש . כמו כן נבדקתי על ידי רופא אורולוג בדיקת מישוש הבלוטה . לדבריו הערמונית שלי גדולה אבל חלקה ואלסטית , 1.5-2+ .האורולוג המליץ לבצע psa free אכן ביצעתי את הבדיקה בבית חולים ( לא נכללת בסל ) . להלן התוצאות שקבלתי בדוח המעבדה : psa = 2.94 ng/mL , free psa = 0.48 ng/mL . היחס- free/total ratio = 16.2% .ברשותך , אני מבקש לדעת האם הבדיקה הזו תקינה ואם כך להמשיך במעקב או לבצע ביופסיה ? שנית , האם את ממליצה לי לעבור בדיקת אולטרסאונד רקטלי לבדיקה יותר מעמיקה של הערמונית ואולי גם בדיקת מדד צפיפות - psa density. או שגם כאן הדעות מחולקות לגבי הבדיקות הנל והכי טוב בכל זאת לבצע ביופסיה למרות הסיכונים שקיימים גם במקרה זה ? אני מודה לך על התייחסותך לשאלתי . ערב טוב לך . עדי

שלום רב, הבדיקה שציינת היא סביב הנורמה לגילך, למרות שיחס F/T הוא גבולי. אם בבדיקה מישושית של הערמונית לא נמצא דבר חשוד ממליצה לך להמשיך במעקב. אם האורולוג שלך שמכיר אותך ויודע מה קצב עלית הPSA מתרשם שיש מקום לביופסיה- זו החלטה שלכם ולא קשורה לפורום אינטרנטי. לדעתי אין שום צורך באולטראסאונד רקטאלי אלא אם אתה עושה ביופסיות.

שלום רב ! בן 54 נוקטריה X2 7.7.13=5.93 23.7.13=7.27 1.9.14=5.62 לאחר אנטיביטיקה 16.1.2014=5.44 31.8.2014=6.1 29.10.14=5.55 בדיקות המטוריה עדכניות 0-10 אצלי 150 עכשיו בעבר היה 50 בדיקת C.T נמצא ערמונית מוגדלת 91 סמ"ק האם ממליצה לעשות ביופסיה ? ואיך לטפל ?

שלום רב, לגילך גודל כזה של ערמונית הוא מרשים למדי אך בהנתן בדיקת PSA שלא ממש משתנה בשנים האחרונות יכול להיות רמתו מוגברת בשל גודלה הניכר של הערמונית. אתה איש צעיר ולכן חשוב גם שאורולוג יבצע בדיקה ידנית וימשש לך את הערמונית. הוא יחליט אם יש מקום לביצוע ביופסיות.

שלום ד"ר שאלתי היא, אם קיים סרטן באיזשהו חלק בגוף האם בבדיקות דם כלליות יראו זאת? או שיש אפשרות שאדם עשה בדיקות כלליות והכול תקין אך יש לו סרטן איפשהו בגוף בכל זאת?

שלום רלי אין בדיקת דם שמראה על סרטן חד משמעי. הבדיקה היחידה שיכולה להחשיד היא בדיקת PSA בגברים מעל 50 שיכולה להחשיד לסרטן הערמונית אך לא מהווה אבחנה חד משמעית. בדיקות הדם הן בדיקות עזר ולא אבחנתיות לכן הכל אפשרי - בדיקות דם לא תקינות בלי סרטן ובדיקות תקינות עם סרטן. בברכה

התגלה לי גידול בכלייה האם היתה אפשרות לגילוי מוקדם של הגידול בבדיקות במשך השנים