דלקת מפרקים ספחתית: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

מהם סוגי הסרטן שניתן לחיות לצדם חיים טובים וארוכים?

מפתיע ככל שזה ישמע, מסתבר שישנם מספר סוגי סרטן שניתן לחיות לצדם במשך שנים ארוכות ואיכותיות, לעתים כלל מבלי שהחולה יהיה מודע לקיומם. עם זאת, מבהיר אונקולוג בכיר: "החלטה על מעקב ולא על טיפול במחלת הסרטן מתקבלת רק לאחר שהצוות הרפואי בחן שיקולים רפואיים רבים". כתבה לרגל יום המודעות לסרטן הערמונית אם חלילה היו מבשרים לכם ביום בהיר אחד שחליתם בסרטן, מהו הדבר הראשון שהייתם חשים באותו הרגע? סביר להניח שהמילים "בהלה", "הלם" ובעיקר "פחד גדול", מתארות היטב את מה שהיה עובר בראשכם באותם רגעים קודרים. ואולם, חשוב שתדעו כי מחלה זו אינה בהכרח מהווה 'גזר דין מוות': "ישנם סוגי סרטן מסוימים שמתרחשים כחלק בלתי נפרד מההזדקנות שלנו", מסביר פרופ' עידו וולף, מנהל המערך האונקולוגי בבית החולים איכילוב, "אלה לרוב מופיעים בקרב אנשים מבוגרים שיכולים לחיות איתם שנים רבות ולא בהכרח למות מהם. במילים אחרות: במקרים מסויימים אין לסרטן משמעות קלינית".   ההחלטה על מעקב ולא על טיפול בהקשר מחלת הסרטן היא אינה החלטה פשוטה. צילום: שאטרסטוק   פרופ' וולף מציין בהקשר זה שני סוגי סרטן שכיחים מאוד, שבמקרים...
ללמוד עוד על דלקת מפרקים ספחתית
פסוריאזיס: סימפטומים וטיפול-תמונה

פסוריאזיס היא מחלת עור שנגרמת על רקע מספר גורמים. לא ניתן...

מאת: ד"ר בתיה...
01/02/2017
פסוריאזיס בישראל: גידול דרמטי במספר החולים-תמונה

לרגל יום הפסוריאזיס הבינלאומי (29.10) מפרסמת אגודת...

מאת: מערכת zap...
24/10/2018
מחלת בכצ'ט: בשורה לחולים-תמונה

לראשונה: ה-FDA אישר טיפול לכיבים בחלל הפה בעקבות מחלת...

מאת: מערכת זאפ...
25/07/2019
אורולוגיה-תמונה

כאן תוכלו לקרוא על בדיקות מאבחנות באורולוגיה ועל מיני...

מאת: כאן תוכלו...
18/01/2002
אולי יענין אותך לדעת...
בדיקת PSA (Prostate Specific Antigen) - תמונה
בדיקת PSA (Prostate Specific Antigen)
מדריך בדיקות רפואיות: בדיקת PSA (Prostate...

דלקת מפרקים ספחתית: רופאים מומלצים

ד"ר אלוש ואלרי

רופאה ריאומטולוגית ,מומחית לרפואה פנימית
(5 דירוג ממוצע)
(1 חוות דעת)
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לדלקת מפרקים ספחתית?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

דלקת מפרקים ספחתית: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

בן 63 בריא ללא מחלות רקע. לא מעשן. עושה ספורט הליכה 5 פעמים בשבוע 50 דקות. רמת כולסטרול כללית גבולית בסביבות 220 .אין סכרת. לפני 8 שנים התגלה סרטן הערמונית ממוקד גליסון 3+4 לא עבר את הקופסי?ת עברתי ניתוח רדיקאלי של הערמונית. ולאחר כשנה בגלל כישלון ביוכמי psa 0.24 קיבלתי 33הקרנות וזריקות לוקרין ומאז psa 0.004 מרגיש טוב מה דעתכם מנסיונכם האדיר לגבי מצבי הכללי מעוניין לעזור לייזר בחזה להסרת שערות האם מותר או אסור. תודה

עושה רושם שאתה במצב מצוין ושהטיפולים הצליחו להביא אותך למצב בו אין עדות לממאירות לאורך זמן, מה שמחזק את הסיכויים לריפוי מלא. אין מניעה מבחינתך לכל דבר כולל לעשות טיפולי לייזר בברכה

שלום רב ! בן 54 נוקטריה X2 7.7.13=5.93 23.7.13=7.27 1.9.14=5.62 לאחר אנטיביטיקה 16.1.2014=5.44 31.8.2014=6.1 29.10.14=5.55 בדיקות המטוריה עדכניות 0-10 אצלי 150 עכשיו בעבר היה 50 בדיקת C.T נמצא ערמונית מוגדלת 91 סמ"ק האם ממליצה לעשות ביופסיה ? ואיך לטפל ?

שלום רב, לגילך גודל כזה של ערמונית הוא מרשים למדי אך בהנתן בדיקת PSA שלא ממש משתנה בשנים האחרונות יכול להיות רמתו מוגברת בשל גודלה הניכר של הערמונית. אתה איש צעיר ולכן חשוב גם שאורולוג יבצע בדיקה ידנית וימשש לך את הערמונית. הוא יחליט אם יש מקום לביצוע ביופסיות.

שלום דר' תחומי אני גבר בן 69.6 סובל בשנים האחרונות מחלק של תסמיני ערמונית מוגדלת : זרם חלש - לעתים מקוטע , היסוס ודחיפות . אני נמצא במעקב אורולוגי אצל רופא בקהילה .קצב עליית הpsa בשנתיים האחרונות היה : בשנת 2013 - 1.82 , בשנת 2014 - 2.14 ובשנת 2015 - 2.94לפני חודש . כמו כן נבדקתי על ידי רופא אורולוג בדיקת מישוש הבלוטה . לדבריו הערמונית שלי גדולה אבל חלקה ואלסטית , 1.5-2+ .האורולוג המליץ לבצע psa free אכן ביצעתי את הבדיקה בבית חולים ( לא נכללת בסל ) . להלן התוצאות שקבלתי בדוח המעבדה : psa = 2.94 ng/mL , free psa = 0.48 ng/mL . היחס- free/total ratio = 16.2% .ברשותך , אני מבקש לדעת האם הבדיקה הזו תקינה ואם כך להמשיך במעקב או לבצע ביופסיה ? שנית , האם את ממליצה לי לעבור בדיקת אולטרסאונד רקטלי לבדיקה יותר מעמיקה של הערמונית ואולי גם בדיקת מדד צפיפות - psa density. או שגם כאן הדעות מחולקות לגבי הבדיקות הנל והכי טוב בכל זאת לבצע ביופסיה למרות הסיכונים שקיימים גם במקרה זה ? אני מודה לך על התייחסותך לשאלתי . ערב טוב לך . עדי

שלום רב, הבדיקה שציינת היא סביב הנורמה לגילך, למרות שיחס F/T הוא גבולי. אם בבדיקה מישושית של הערמונית לא נמצא דבר חשוד ממליצה לך להמשיך במעקב. אם האורולוג שלך שמכיר אותך ויודע מה קצב עלית הPSA מתרשם שיש מקום לביופסיה- זו החלטה שלכם ולא קשורה לפורום אינטרנטי. לדעתי אין שום צורך באולטראסאונד רקטאלי אלא אם אתה עושה ביופסיות.

שלום ד״ר. אני לאחר כשנתיים של ניתוח רובוטי של סרטן ערמונית גליסון 6(3:3) ללא פריצה. במשך הזמן בצעתי מספר בדיקות psa. להלן התוצאות: 9/7/17-0.04 9/11/17-0.04 23/3/18 קטן מ 0.03. 6/9/18-0.05. השאלה שלי האם מתוצאה האחרונה מ6/9/18. מסמנת עליה????? או שאני יכו להיות רגוע . מצבי הכללי טוב מתאמן בחדר כושר ורוכב אופניים. בן 57. תודה על התשובה ושנה טובה.

שלום רב, אתה יכול להשאר לגמרי רגוע. האמת היא שכדי קצת יותר להבין היה שווה לשוחח עם אונקולוגי מנוסה המבין היטב את התחום. תמשיך לחיות ולהנות

תודה ד״ר יקר.