פורום הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה

5395 הודעות
5237 תשובות מומחה

מנהלי פורום הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה

01/12/2020 | 17:50 | מאת: אפי

שלום רב, עשיתי ניתוח אינטראלאסיק לפני כמעט חודשיים. כמה זמן עלי להמשיך לשים את הטיפות המלאכותיות? וכמה פעמים ביום?

מה ההבדל בין זי לאסיק לאינטרלאסיק??

01/12/2020 | 13:52 | מאת: יעקב

אפ יש לי אפשרות לעשות את 2 סוגי הניתוחים מה עדיף לעשות? אני לא עוסק באיגרוף או משהו כזה אבל אני משחק כדורסל או גולש ורוכב באופנוע...תודה רבה

28/11/2020 | 17:31 | מאת: אנונימית

לפני חודש עברתי הסרת משקפיים בשיטת prk ומאז אני לא יכולה לפתוח את העיניים באור. רגישות עזה לאור. דמעות בלי הפסקה. בביקורות נאמר שאולי אלרגיה לטיפות אבל גם אחרי שבוע שהפסקתי אותם אין שיפור בכלל. העיניים נראות חולות וכבדות מאד

לקריאה נוספת והעמקה

שלום הייתי ממליץ להיבדק. גם ככה חודש לאחר ניתוח זה זמן סביר להיבדק ביחוד שיש סימפטומים כאלה

27/11/2020 | 21:19 | מאת: טיפול לאחר שבועיים מהניתוח

עברתי לפני כמעט שבועיים ניתוח prk עם החלמה שלא סבלתי בה הורידו לי עדשות לאחר 4 ימים וביומיים האחרונים שמתי שלוש פעמים טיפות במקום שלוש והעבודה שלי היא בחוות סוסים הרבה על הטלפון (לקוחות וכזה) ובחווה עצמה כמובן שדואגת שלא יכנס לי חציר לעיניים ע״י עדשות מגן אחרי הניתוח ראיתי יחסית טוב ולאחרונה הראיה שלי נהייתה קצת מטושטשת יותר והשאלה שלי היא האם זה בגלל שאני בטלפון הרבה והראייה שלי מתחילה להידרדר? או שזה בכלל בגלל ששכחתי יומיים לשים ארבע פעמים ושמתי שלוש רק או שזה לגיטימי לחלוטין וזה חלק מההחלמה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שיחות טלפון לא יחמירו את המצב. גם אם פיספסת פעם אחת אז אין מקום לדאגה. ההחלמה בניתוחים כאלה לוקחת זמן ואני מקווה שבקרוב הכל יסתדר

27/11/2020 | 13:35 | מאת: ליאת

שלום, ב- 16/11 עברתי את הניתוח. לא חזרתי לעבודה מאז כיוון שעדיין לא רואה טוב במסך מחשב וכל עבודתי על מחשב. בתפקידי כחשבת שכר. גם טרם חזרתי לנהוג. היום לאחר 11 ימים הופיע כאב חד בעין שמאל. שאלותיי הן, האם זה הגיוני שהראיה עדיין לא חזרה לעצמה? לא עובדת ולא נוהגת. כמו כן, מה אוכל לקחת לכאב שאני חשה בעין שמאל. אין מענה במרפאה שבה נותחתי. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב החלמה מניתוח כזה עשויה לארוך זמן וזה גם שונה ממטופל למטופל. אם הכאבים לא יחלפו או שיחמירו יש להיבדק אבל במרבית המקרים יובש יכול להיות הגורם

שלום וברכה רציתי לשאול מה אפשר לעשות לקרנית מעוותת שזה קרנית קמורה ללא מחלה בקרנית שנובע מהקוצר ראיה גבוה תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, יש צורך בבדיקה מדוקדקת לעיתים טיפול לייזר יכול לעזור או ניתוח השתלת עדשה תוך עינית או טיפול אחר. כל מקרה לגופו.

26/11/2020 | 20:27 | מאת: מישהי

עברתי אינטרה לאסיק לפני כשבועיים, מאתמול מרגישה בעין ימין הפרעה יותר ממה שהיה בעבר, ממש מתאפקת לא לגעת בעין בגלל ההפרעה, הלכתי היום לבדיקה והיא אמרה שיש לי בצקת ושזה קורה ולא נורא ולחזור להשתמש בסטוריאידים שהפסקתי לפני יומיים, לעוד שלושה שבועות במינונים הולכים ופוחתים, ולחזור לביקורת. ניסיתי לקרוא באינטרנט ולחפש מידע ומה שקראתי על בצקות גרם לי להיסטריה מטורפת עד כדי חרדות. מה זה בעצם? מסוכן? שכיח? טיפול בטיפות עם סטוראידים זה הפתרון? תודה רבה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, קשה לי להעריך במה מדובר רק על סמך התאיר שציינת. ממליץ קודם כל להרגה ולפנות שוב לרופא המטפל להבהרה.

מתי אפשר לצפות בטלויזיה או מחשב לאחר ניתוח prk

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, זה תלוי בסוג הניתוח. אחרי כמה ימים אם מתאפשר אז אין מגבלה.

היי, אני משרת בקבע ולא מוצא הגיון בזה שלכל חבר קופות החולים מסבסדים בערך חצי מעלות ניתוח להסרת משקפיים, בעוד לאנשי קבע עושים הנחות מגוחכות. מה ההגיון בזה? יש דרך להשיג סבסוד בלי להיות חבר קופת חולים? נראה לי עגום שאני צריך לחכות לשחרור בשביל לשחרר את עצמי מהמשקפיים והעדשות.

לקריאה נוספת והעמקה

הפורום הוא קליני. מדובר בשאלה שאינה קלינית ולכן לא אוכל להשיב באופן מלא. אוכל רק לומר שקופות החולים השונות משתפות באופן חלקי בהוצאות הניתוח. אם תצליח להשיג השתתפות ע״י גורם אחר (למשל הצבא) גם לך יהיה סיבסוד בדומה לחברי קופות החולים אבל אני בספק אם תצליח לשכנע את הצבא בכך. בהצלחה.

23/11/2020 | 23:22 | מאת: אלה

היי, אני 4 חודשים לאחר ניתוח prk קיימת אצלי עכירות בקרנית גם לאחר שימוש בסטרואידים האם אפשר לעשות טיפול כימי בריסים/ הלחמת ריסים?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב אם עבר חודש כנראה שכן. בברכה, ד"ר אליה לוינגר

שלום לאחר תלונה על הילות וכפילות קלה בחושך בוצעה בדיקה מקיפה שהראתה חדות 6/6 עם נתוני הרפרקציה הבאים עין ימין: +0.25 וצלינדר 0.5 ציר 23 עין שמאל: +0.5 צילינדר 0.5 ציר 17 . האם התוצאה יכולה להסביר התופעה(קורה רק בחושך/נהיגה)

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב לא ממש. יש צורך גם בנתונים נוספים. בברכה, ד"ר אליה לוינגר

20/11/2020 | 15:36 | מאת: חיאל

היי עברתי ניתוח אינטרה לאסיק לפני חודש וחצי. בבדיקה ארחי חודש נמצא שהראיה באחת העיניים לא טובה אבל אמרו שזה ישתפר עם הזמן. אני מבין שחודש זה לא הרבה זמן, אבל מתי בעצם צריך להבין שהראיה לא תשתפר והניתוח לא הצליח באותה עין? חודשיים? חצי שנה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב קשה לי להעריך. אני ממליץ לפנות שוב לבדיקה של הרופא המטפל להערכה מדויקת יותר.

20/11/2020 | 02:51 | מאת: מישל

אני כשלושה וחצי חודשים לאחר prk שלושה חודשים רצוף שאני לוקחת לוטמקס בבדיקת ביקורת נאמר לי שקיימת עכירות בקרנית ולכן שינו לי את הטיפות לסטרודקס 4 פעמים ביום למשך שבועיים נוספים האם קיימת אפשרות ללחץ תוך עיני איך ניתן לבדוק?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אכן קיים סיכון להתפתחות יתר לחץ תוך עייני בשימוש ממשוך בסטרואידים. הרופא הבודק יכול למדוד את הלחץ בזמן הבדיקה ובמידה והוא גבוה גם לטפל בלחץ בטיפות עיניים מורידות לחץ בברכה, ד"ר מלר

18/11/2020 | 01:31 | מאת: אלה

אני כשלושה חודשים לאחר ניתוח בשיטת prk ובבדיקה נאמר לי שייש לי עכירות בקרנית 1 האם קיים סיכון שהעכירעת תחמיר ותגרום לנזק משמעותי? 2 מה ניתן לעשות עם לאחר טיפול בסטרואידים העכירות לא עברה? 3 האם קיימת מניעה בגלל הניתוח ו עכירות להיכנס להריון ע4 -5 חודשים אחרי הניתוח?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, 1 תחת טיפול בסטרואידם ככל הנראה שלא 2 המשך עוד קצת סטרואידים. אם הפרעה בראיה לא צריך להתיחס 3 אם את ממשיכה בסטרואידים כדי להוועץ עם רופא נשים לייתר ביטחון. בברכה, ד"ר אליה לוינגר

18/11/2020 | 00:27 | מאת: טיפות ליובש

אני צריך המלצה לטיפות ליובש בעיניים *ללא חומרים משמרים* שבאים בבקבוקון קטן ולא בתור מנות תודה

שלום רב, פשוט לפנות לרוקח ולבקש טיפות ללא חומר משמר. בהצלחה, ד"ר אליה לוינגר

15/11/2020 | 13:20 | מאת: שי

התקשרתי לקבוע בדיקת התאמה לניתוח לעין ימין ששם יש לי -8 ,בנוסף יש לי בעין שמאל -1.5 וזאת לאחר ניתוח קטרקט והשתלת העדשה עם מספר זה , הבחורה מעבר לקו קצת נלחצה ואמרה לי שתחזור אלי , עד היום לא חזרו אלי ולא ברור לי למה , אודה לעזרתכם

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שי, את מוזמנת ליצור קשר עם מרכז המידע ונשמח לתת לך שירות. 3122*.

15/11/2020 | 09:23 | מאת: יוליה

שלום רב, לפני חודש עברתי ניתוח interlasik. לפני ניתוח היו לי פלוסים גדולים +6.5. 10 ימים אחרי הגעתי לבדיקה ואמרו לי שיש לי -1.25 וצילינדר 0.5 היום עדיין אין לי פוקוס לקרוב, ולרחוק רואה לא טוב, כלומר אני לא מסוגלת לנהג לא לעבוד לא לראות טלביזיה לא לעבוד מול מחשב רק אם זה ממש קרוב וגם לא בפוקוס. עין ימין רואה יותר טוב משמואל. שאילה שלי כמה זמן זה יקח? האם אני יכולה ללכת לעשות בדיקה ולהשתמש במשקפיים ולחזור לחיים רגלים? למה לא נותנו פיטרון למה ביקשו להמתין חודש וחצי ולאשיר אדם בלי יכולת לעשות דברים יום יומיים? תודה יוליה תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, יש לפנות ישירות לרופא שניתח ולשאול אותו. לא ניתן להשיב באופן כללי בברכה, ד"ר מלר

12/11/2020 | 14:20 | מאת: עברתי ניתוח לייזר

שלום, עברתי ניתוח לייזר בעיניים לפני כחודשיים וחצי. היום בטעות הלכתי בלי משקפי שמש בשמש למשך זמן קצר של 10-15 דקות האם יכול להיות שנגרם נזק משמעותי לעיניים שלי?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב אין שום בעיה ולא נגרם כל נזק.

08/11/2020 | 14:38 | מאת: אורטל

שלום רב, עשיתי ניתוח prk לפני שבועיים. מתי אני יכולה להתחיל לנהוג?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, הכל תלוי בחדות הראיה. רוב המנותחים מסוגלים לנהוג כשבוע שבועיים לאחר ניתוח כזה.

08/11/2020 | 08:48 | מאת: הדר

לפני כשלושה חודשים עשיתי ניתוח להסרת משקפים בלייזר בשיטת prk בבדיקה שעשיתי לפני כחודש נאמר לי שקיימת עכירות קלה בקרנית האם ע״י לקיחת טיפות סטרואידים העכירות יכולה לעבור? האם העכירות יכולה להחמיר? מה ההשלכות לטווח ארוך אם העכירות לא עוברת עם הטיפות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, עכירות מסוג זה נקראת HAZE והטיפול הוא אכן סטרואידים. כמו כן מומלץ להשתמש במשקפי שמש בחודשים הראשונים בכדי למנוע עכירות כזאת

08/11/2020 | 00:32 | מאת: מאיר

עברתי נתוח קטרקט מוצלח בשתי עיני לפני כחמש שנים. לאחרונה אני מרגיש כמין ערפל בעין ימין, במיוחד כאשר מקור האור ממולי. הדבר די מפריע לי, אבל לא מגביל אותי. הרופא אומר שהדבר נובע מפגם בעדשה המושתלת, וכנראה ילך ויחמיר, ולכן , הוא ממליץ להשתיל חדשה במקומה. שאלתי, (א) האם יש סיכון בניתוח חוזר? (ב) האם לא מגיע לי פיצוי מהחברה שייצרה את העדשה הפגומה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אני מציע להתייעץ עם הרופא המנתח. צריך לבדוק במה מדובר וזה לא יכול להתבצע דרך פורום. כמו כן לא אכנס כלל לתחום הפיצוי

07/11/2020 | 20:44 | מאת: מורן

התקשרתי לקבוע תור לבדיקת התאמה, אמרו לי שבמצבים מסויימים עוצרים את הבדיקה כשמגלים משהו ואז יש עלות של 1200 ש"ח אם המטופל רוצה להמשיך. אפשר לשאול מה הבדיקה הזו שעלותה גבוהה ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בדיקת עיניים מלאה כרוכה בתשלום. עלות בדיקה מלאה עשויה להגיע ל- 1200 ₪ - תלוי במקום הבדיקה. ספציפית לגבי בדיקת התאמה ללייזר, במרבית המקומות עושים הנחה ולא גובים עבור בדיקת העיניים. במידה ובכל זאת מתגלה בעיה כלשהי, ולא ניתן לבצע ניתוח לייזר, ההנחה מתבטלת וכך התשלום נשאר 1200 ₪.

שנה וחצי לאחר prk רואה 6/6 לאחר מינוס 10 נותרה רק בעית הילות וכפילות במסכים עם תאורה ככה האם יש פתרונות לבעיה או שהיא לצמיתות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לאחר שנה וחצי מהניתוח קשה לי להאמין שדברים ישתנו בעיקר שמדובר בתיקון מספר כה גבוה אבל אני שמח שהראיה מצויינת.

אתה רואה הילות רק ביום או רק בלילה? וכפילות במסכים במה זה בא לידי ביטוי באיזה תאורה? טלפון טלוויזיה? לא רואה חלק מטושטש כל הזמן

רק בלילה בצפיה בטלווזיה או בנהיגה על מסך המולטידיה. אבל זה משתנה זה יכול להיות גם בכיתוב בשלט זה בדר״כ שיש רקע שחור על כיתוב לבן

זה ממש ברמה שאתה לא רואה כלום אבל? או ממש בקטנה ? כי רשמת שאתה רואה 6/6 השאלה איך זה בא לידי ביטוי ההילות והכפילויות האם זה ממש חמור ברמה שאתה רואה את זה" פעמיים"?...

06/11/2020 | 11:27 | מאת: איתי

רציתי לדעת, איך מונעים מהכנסה של לכלוך מתחת למתלה שמבמבצעים את ההחזרה לאחר הניתוך ? כשאני חושב על זה תיאורטית יכול להיכנס לשם ליכלוך שיפריע לראיה.

שלום רב, הרמת המיתלה והחזרתו מתבצעים בצורה סטרילית ככל שניתן ולא אמור לחדור "ליכלוך". כמו בכל ניתוח כמו למשל פתיחת בטן או גולגולת – עלול לחדור משהו מבחוץ תוך כדי הניתוח אבל זה לא שכיח. כמו כן המנתח בד"כ בודק את העיניים לאחר הניתוח ובמידה ובכל זאת חדר דבר מה מתחת למיתלה, ניתן להוציא אותו.

04/11/2020 | 14:39 | מאת: תומר

רציתי לשאול אם עשית פעם ניתוח קטרקט, ניתן לעשות ניתוח להסרת משקפיים?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אם לאחר ניתוח הקטרקט נותר מספר, ניתן לתקן אותו באמצעות לייזר. כמובן הכל תלוי בממצאי הבדיקה בברכה, ד"ר אורי מלר

05/11/2020 | 20:30 | מאת: תומר

אני סתם שאלתי אני נגד הניתוח הזה, גם אם יגידו לי שאני מתאים לניתוח הסרת משקפיים לא הייתי עושה אותו, כמה תלונות אני קראתי על הניתוח הזה, אני מרכיב מישקפיים שנים וזה לא מפריע לי.

04/11/2020 | 11:13 | מאת: מיכל

עשיתי בדיקת התאמה לפני חודש ונמצאתי מתאים. לפני שנתיים היה לי זיהום בקרנית והודעתי על כך לרופא. עשיתי מיפוי כמה שבועות אחר החלמת הזיהום ובעין עם הזיהום היה cyl = 0.55 ובמיפוי אחרי שנה cyl = 1.2. אני מניחה שזה צילינדר אבל בבדיקת ראיה המספר שלי יציב כבר יות מ 6 שנים אין שינוי וגם אין צלינדר גם לפני וגם אחרי הזיהום. העניין הוא שלא היו לי את המיפויים כשבאתי לרופא ולא ביקשו להביא אותם גם. האם צריכה לקבוע תור נוסף לבדיקת התאמה ולהביא את המיפויים מלפני שנה ושנתיים ? האם אלו מספרים שגם צריכים להיות יציב שנה וחצי לפני הניתוח בנוסף למספרים שנבדקים בבדיקת הראייה ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא נראה שהמיפויים הישנים רלוונטים. אני מניח שביצעו מיפויים חדשים והם החשובים שיהיה בהצלחה ד"ר אורי מלר

03/11/2020 | 11:55 | מאת: ערן

בעקבות אישתי שלפני שנה עשתה את הניתוח אני מעוניין לעשות גם. עוד לא עשיתי בדיקת התאמה, אבל אני זוכר שהייתה לה שאלה לגבי ירידה במשקל בחודשים האחרונים . אני ירדתי בעקבות תזונה וספורט 8 קילו בחודשיים האחרונים. זה אמור למנוע ממני את הנייתוח ? עליי לתזמן לתקופה שבה המשקל נשמר ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. ממש, לא ולא בהצלחה.

02/11/2020 | 20:02 | מאת: עומר

עשיתי מיפוי קרנית ויצא צילנדר למרות שבבדיקת ראייה אני בכלל לא נזקק לצילנדר והמשקפיים של בלי צילינדר. האם במצב כזה מתקנים גם את הצילינדר ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, נהוג לטפל לא בהכרח לפי הצילינדר בקרנית אלא לפי המספר והצילינדר שנמצאו בבדיקה ואם יש צורך מתקנים גם את הצילינדר ללא קשר לצילינדר במשקפים או לא.

02/11/2020 | 14:32 | מאת: טום

שלום יש לי מספרים 15.5 ו12 עם צילנדר 1 אני מפחד מהשתלת עדשה עם כל הסיכונים שכרוך בזה לייזר אי אפשר לעשות ? יש לי קרניות בערך 530 הבנתי כמה שירד מספר ירד מה הסיכוי לעשות את זה ?

שלום רב, באמצעות לייזר לא ניתן להוריד מספרים כה גבוהים בעבר היה נהוג לטפל בחלק מהמספר ולהשאיר חלק. טכנית זה אפשרי גם כיום רק שזה פחות מקובל

03/11/2020 | 09:31 | מאת: טום

תודה רבה על התשובה אין לי בעיה שיהיה ניתן להוריד כמה שיותר גם אם זה 10 מספרים בערך ולהישאר עם 5-6 רק להיפטר מהמספרים הגבוהים האלה כבר למי אפשר לפנות שעושה ניתוחי לייזר למספרים גבוהים?אתה מנתח? דוקטוק נאסר קורנילוס הפנה אותנו אלייך ואמר את שמך

09/11/2020 | 10:33 | מאת: טום

אפשר בבקשה תשובה? ד"ר אורי

01/11/2020 | 15:36 | מאת: יוני

בגלל פלוסים גבוהים אני יכול להסיר משקפיים רק בשיטת ניתוח להחלפת עדשה (כמו קטרקט) רציתי לדעת מה הם ההשלכות לניתוח שכזה בגיל צעיר (24) לאור איבוד הaccommodation? האם הראייה טובה כמו לפני הניתוח? פחות טובה תופעות לוואי וכו׳? ובגדול האם מומלץ

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. לפני הסרת העדשה צריך לבדוק אופציה של השתלת עדשה תוך עינית תוך כדי שמירה של האקומודציה.

02/11/2020 | 18:45 | מאת: יוני

לגבי השתלת עדשה, כפי שאני מבין הבעיה בפלוסים גדולים זה עומק הלשכה קדמית ,מהו עומק הלשכה הקדמית המינימלי שדרוש בשביל להשתיל עדשה ?

31/10/2020 | 13:15 | מאת: ספיר

שלום הייתי בבדיקת התאמה במרפאת עיניים ונמצא שאני מתאימה לשיטה החדשה והקלה יחסית עם זאת נותרו לי מספר שאלות: 1. איך בדקו בבדיקת ההתאמה שהמספר יציב ולא משתנה? אני בערך אחת לשנה וחצי עושה בדיקה ראיה והמספר כן משתנה, האם זו טעות באבחנה אן שבאמצעות הבדיקות והצילומים הם רואים שהעין יציבה למרות שינוי מספר ? 2. ציינתי בגליון הרפואי שהייתה לי התפרצות פסוריאזיס לפני שנה וחצי אך במהלך הפגישה לא התייחסו לזה כלל האם יש צורך לציין זאת שוב בפניהם? 3. אני קוראת המון על אנשים שנותרו עם סינוורים הילות וטשטוש בראייה בלילה גם לאחר שנים מהניתוח אשמח לדעת מה הסיכוי לחוות את אותו הדבר? כי על פי התשובות שקיבלתי לייזר הוא ניתוח בטוח ללא סיכונים. 4. ג׳ל בעין- עדכנתי את הרופא כי אני רואה נקודות ופסים שחורים בעין באופן תמידי, אמר לי שזה שכיח מאוד ושאין מניעה לניתוח האם אכן הדבר? תודה מראש על מענה על החפירה :)

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, שאלת שאלות רבות ואני סבור שיש לדון בהם עם המנתח. אשיב באופן כללי: 1. לצורך קביעת יציבות בד״כ ישאלו אותך האם יש יציבות ובנוסף ישוו את המספר עם מספר המשקפים הישנים. 2. ברוב המקרים עם פסוריאזיס אין בעיה פרט לאנשים עם בעיה בריפוי פצעים וטיפול ססטמי ממושך. 3. תופעות לוואי כאלה שכיחות בהתחלה אבל לרוב חולפות. 4. עכירות בג׳ל העין שכיחה ולא קשורה לניתוח הלייזר. בהצלחה

30/10/2020 | 12:05 | מאת: ולד

שלום האם חייב ליטול ויטמין c לאחר ניתוח לייזר תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מדובר בויטמין המסייע בתהליכי ריפוי פצעים ולכן יש המלצה לטפל, כך שהתשובה חיובית.

30/10/2020 | 09:55 | מאת: יוני

שלום רב, אני צעיר בן 24 בעל +9 בשתי העיניים צילינדר -2 . בעין ימין עם המשקפיים ראייה 6:6 בעין שמאל עין עצלה ראייה 6:15. מטעמי נוחות אני מעוניין בהסרת המשקפיים במכון אחד הציעו השתלת עדשה תוך עינית במכון אחר אמרו רק קטרקט. מה הטיפול המומלץ והאם כדאי בכלל לעשות ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, קשה להשיב בצורה מלאה היות והרבה דברים תלויים בנתוני הבדיקה. באופן כללי במספרי פלוס כה גבוהים אישית הייתי מעדיף ניתוח החלפת עדשה (כמו ניתוח קטרקט רק כשאין קטרקט) על פני תוספת עדשה. בהצלחה, ד"ר מלר

01/11/2020 | 13:08 | מאת: יוני

לגבי השתלת עדשה, כפי שאני מבין הבעיה בפלוסים גדולים זה עומק הלשכה קדמית ,מהו עומק הלשכה הקדמית המינימלי שדרוש בשביל להשתיל עדשה ? לגבי החלפת עדשה, הבנתי שזה כרוך באיבוד יכולת האקומודציה האם הראייה לאחרי הניתוח תהייה טובה כמו לפני ? (יש לציין שאני בן 24)

29/10/2020 | 23:04 | מאת: רובי

שלום האם הכרחי לשים טיפות מלאכותיות נגד יובש יום אחרי ניתוח ואילך?

שלום רב, ממליץ שכן בהצלחה, ד"ר לוינגר

29/10/2020 | 19:36 | מאת: יחזקאל

שלום רב לא הצלחתי כל כך להבין מהתשובות פה בפורום אם קריטי טיפות עיניים בלי חומרים משמרים. אני חודש לאחר ניתוח לאסיק ובינתיים הכל כשורה. יש לי יובש שתמיד היה לי בעיניים ועכשיו אחרי הניתוח קצת החמיר (שזה כמובן הגיוני ותקין) בעבר הייתי לוקח במשך תקופה ארוכה טיפות עם חומרים משמרים והכל היה בסדר. עד עכשיו (בחודש מאז הניתוח) השתמשתי בטיפות ללא חומרים משמרים, אבל זה ממש יקר והבקבוקונים הרבה פחות נוחים. בקיצור,ף במידה ועבר חודש מאז הניתוח, מצב העיניים תקין (למעט יובש) והשתמשתי בעבר בטיפות עם חומרים משמרים ללא כל בעיה - האם אפשר לחזור לטיפות עיניים עם חומרים משמרים?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, נניח והמחיר היה דומה בין שני סוגי הטיפות? במה היית מעדיף להשתמש? ההמלצה שלי היא שאם יש צורך להשתמש בתחליפי דמעות לתקופה ארוכה (חודשים, שנים) ללא חומר משמר.

29/10/2020 | 18:15 | מאת: טוני

שלום רב לפני יום עשו לי לייזר בעניים הכל היה ספבסדר עד שנהיתה לי בחילה ואקתי האם זה קשור לניתוח תרופות טיפות או משהו אחר תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ככל הנראה לא. אם אין הטבה יש לפנות לרופא המטפל.

29/10/2020 | 14:49 | מאת: חן

בבקשה מבקש הסבר, האם תמיד אתם מפעילים את ה wavefront optimized ? ו guided זה שיפור שמעבירים את המידע עם צ'יפ וזה עושים במקרים מסויימים ? האם יש מצבים שלא מפעילים שום wavefront ? תודה רבה על התשובות בפורום זה עושה סדר !

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, כעיקרון אין צורך תמידי בהפעלת טכניקה זו. הדבר תלוי ברמת העיוותים שנמצאו בעין על ידי מכשירי המדידה. בהצלחה

29/10/2020 | 01:06 | מאת: רעות

האם ביום הניתוח עוברים שוב את הבדיקות כמו בדיקת ראייה ומיפוי קרנית ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, בד"כ לא. בדיוק לצורך כך כל הבדיקות הנדרשות מבוצעות בבדיקת ההתאמה. בחלק קטן מהמקרים הרופא מחליט לחזור על בדיקה או שתיים טרם הניתוח. בברכה, ד"ר מלר.

28/10/2020 | 22:57 | מאת: א.ד.

אובחנתי לפני מספר שנים עם Retinal Degeneration Macula Poste Pole Familial Drusen MP , ממה שהבנתי מדובר בתופעה של נקודות על הרשתית , בבדיקה המקיפה שעשיתי נאמר לי שעל אף התופעה הכל תקין. האם יש סכנה בקיום ניתוח לייזר להסרת משקפיים, בהנחה שהמצב שלי תקין , הקרניות עבות ותקינות

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ניתוח הלייזר מבוצע בקרנית ואין קשר לרשתית. במידה וחדות הראיה טובה עם משקפיים ושאר הפרמטרים בבדיקה תקינים אין מניעה לבצע ניתוח לייזר. בברכה, ד"ר מלר.

28/10/2020 | 21:20 | מאת: ולדי

שלום עברתי ניתוח לפני יום ויש לי צריבה נזילה מין העיין ויובש האם זה בסדר?

שלום רב, מדובר בתופעות שכיחות וחולפות. בברכה, ד"ר מלר.

28/10/2020 | 18:29 | מאת: עמית

שלום , אני רוצה לעשות ניתוח לתיקון ראייה, ככל הידוע לי יש לי 2.5 בשני העניים. הבעיה היחידה שלי עם משקפיים זה בקריאה מקרוב. אני תמיד מוריד אותם כי לא נוח לי לקרוא איתם ספר או סתם מדף. זה משהו שילווה אותי לאחר הניתוח ? כי הרי הניתוח גורם לכך שתרגיש שאתה בעצם עם משקפיים כל הזמן.

שלום רב, אם יש שימוש במשקפים רק לקריאה, אני לא ממליץ לבצע ניתוח לייזר. בברכה, ד"ר מלר.

26/10/2020 | 20:55 | מאת: רון

יש בעיה לעשות לעסוק בספורט תחרותי (כדורסל) לאחר ניתוח אינטראלסיק בשל החשש לתזוזה של המתלה? הכוונה היא לאורך זמן ולא לחודש הראשון אחרי הניתוח. שאלה נוספת - הרופא אמר שלמרות שיש לי מספר 10 וחצי בשתי העיניים אני יכול לעשות ניתוח אינטראלסיק כי הקרנית עבה וסימטרית. זה הגיוני?

לקריאה נוספת והעמקה

3 שלום רב, אין מניעה למעסוק בספורט, בכל מקרה ממליץ לשקול משקפי מגן לייתר ביטחון. לגבי טכניקת הניתוח קשה לי להעריך מאחר ולא ידועים שאר הנתונים של הבדיקה.

26/10/2020 | 17:44 | מאת: חודשייים אחרי

אני חודשיים אחרי PRK ועשיתי בדיקה רואה 6:6 אבל מרגיש שהאיכות לא וואו מרגיש כמו 5:6 רציתי לדעת האם זה נכון שאחרי מפסיקים עם טיפות הסטרואידים איכות הראייה משתפרת? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

2. שלום רב, כחודשיים עדיין יש מקום לשיפור כאשר תקופת ההחלמה לעיתים יכולה להיות ארוכה מחודשיים . בהצלחה, דר אליה

26/10/2020 | 14:56 | מאת: דנה

1. מעבר למשך ההחלמה המהיר, מה היתרונות של שיטת אינטרלאסיק לעומת PRK? 2. האם אחת השיטות עדיפה מבחינת אפשרות לניתוח תיקון בהמשך? 3. בהנחה ויש פערים קטנים במספר בין התוצאה של בדיקת אופטומטריסט סטנדרטית לבין התוצאה שהניבה בדיקה במכונה - על איזה מספר מבוסס הניתוח? תודה! תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, 1. אין יתרון משמעותי. 2 .לא אין העדפה לסוג הניתוח רק לציין כי ברוב המקרים התיקון הוא בשיוף. 3.על הסתכלות של בדיקת המיכשור והאופטומטריסט יחד. בברכה ד"ר אליה

25/10/2020 | 01:12 | מאת: רפאל

איך יודעים אם המתלה זז? קמתי משינה ורואה מטושטש, יכול להיות שזה כי באמצע השינה זז לי המתלה? (שבועיים וחצי אחרי הניתוח) בכללי, איך ניתן לדעת שהמתלה זז וצריך לפנות אליכם בחירום?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הסיכוי שהמתלה זז נמוך ביותר. במקרה כזה הראיה תהיה מאוד גרועה ויהיו כאבים. אם חדות הראיה טובה ואין כאבים לא סביר שהמתלה זז אבל אם יש ספק יש להיבדק

24/10/2020 | 23:17 | מאת: בתחן

היי, אני אחרי ניתוח אינטראלאסיק, ונשברו לי המשקפי מגן שקיבלתי לאחר הניתוח. זה בסדר להסתובב בבית עם משקפי שמש במקום?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, כן, אפשר גם משקפי שמש במקום

23/10/2020 | 19:00 | מאת: מירב

שלום, אני בת 29, מספרים מינוס 10 ו10.25 קראתי באתר של אחת המרפאות שבמספרים מעל מינוס 10 הסיכוי להזדקק למשקפיים לאחר הניתוח הוא בין 10% ל30%. רציתי לשאול אם הנתון הזה מדויק לדעתך. בנוסף, אם יש הבדל בין מכונים מובילים שונים או רופאים בכירים שונים לעניין הסיכויים לתיקון מלא של המספר הגבוה? האם זה קשור למספר הרצוי לתיקון שמזינים (למשל אם מנסים להפחית את הסיכון לתיקון יתר). תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תיקון של מספר גבוה דורש עובי קרנית עבה. במידה ועובי הקרנית יימצא מספיק עבה ניתן לשקול ניתוח הסיכוי לנסיגה של מספר עשויה להיות עד 10%. הנתון של 30% נראה לי גבוה מידי לגבי שאר השאלות, אני מציע לגשת ולהבדק ולראות לגופו של עניין לפי הנתונים והממצאים

20/10/2020 | 22:38 | מאת: מרדכי

wavefront 1. אני קורא כל מיני מאמרים סותרים שחלקם אומרים שעדיף תמיד עם wavefront וחלקם מראים שאין לו משמעות כשלא קיימים HOA רציתי לדעת - בהנחה שאין שיקולי תקציב, האם תמיד כדאי wavefront? 2. האם מציאת HOA נעשית ע"י מיפוי קרנית רגיל ? האם יש לי דרך לדעת מה RMSHO שלי בבדיקת התאמה ? 3. כמה חשיבות יש לסוג מכשיר הלייזר בהחלטה האם להשתמש ב Wavefront או לא ? כי במחקרים על amaris 1050rs אני רואה ש ABERRATION-FREE PROFILE מצב aberration metrics היה זהה לפני ואחרי הניתוח.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, השאלות שהועלו מאוד נכונות ולכן אני ממליץ לשוב לרופא המטפל ולשאול אותו את הנקודות שהעלת. בהצלחה!

אמרו לי שצריך מגיני לילה לשבוע ולא לחפוף ראש שבוע. אבל מה אחרי? אחרי שבוע אפשר לישון רגיל לגמרי? (גם על הבטן עם הפנים למטה/לכרית?) ומקלחת - מן הסתם לא לשפשף את העיניים, אבל להתקלח רגיל לגמרי?

שלום רב אין בעיה לישון כרגיל גם לאחר ניתוח רק מומלץ לישון בשבוע הראשון עם מגנים. להתקלח רגיל אפשר לאחר 5-7 ימים תלוי בגישת המנתח בברכה, ד"ר מלר