פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - אורולוגיה
הגדלה שפירה של בלוטת הערמונית (פרוסטטה) הינה תהליך פיזיולוגי המופיע עם הגיל. לאחוז ניכר מהגברים מעל גיל 50 יש בלוטת ערמונית מוגדלת. הנתונים מראים שאחד מכל שני גברים בגיל 50 סובל מבעיית ערמונית מוגדלת. ככל שעולה הגיל מתרחבת התופעה. תסמינים עיקריים של ערמונית מוגדלת באים לידי ביטוי כאשר הבלוטה גדלה לכיוון השופכה וגורמת לקושי במתן שתן. פורום בלוטת ערמונית מוגדלת הוא המקום להתייעץ בנושאים הקשורים לבעיות במתן שתן, דחיפות ותכיפות, מאמץ בזמן מתן שתן, התעוררות מספר פעמים בלילה על מנת להטיל שתן וכדומה. פורום זה הוא המקום לשאול על תופעות אלו, על הטיפול בהן ועל דרכי התמודדות. בואו לדבר על זה בפורום בלוטת ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת.
1912 הודעות
1843 תשובות מומחה

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

27/07/2014 | 12:02 | מאת: שי

שלום. אני בן 16. בעת אוננות,לפני הגמירה אני מרגיש כאב חד מתחת לאשכים. נראה לי שזה בפי הטבעת אבל אני לא בטוח. אני חושש שזה קשור לערמונית. שמתי לב שכאשר מפעילים לחץ על איבר המין מופעל גם לחץ על האזור בו הרגשתי את הכאב. האם זה קשור? מה זה יכול להיות? האם עליי לדאוג?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אינך בפורום הנכון- עליך לפנות לפרום אורולוגיה כללי או תפקוד מיני. באופן כללי אענה שיש קשר בין גירוי הפין לתחושה מאיזור הערמונית. אם הכאב משמעותי יש לשלול לדלקת ועליך לגשת לבדיקה אצל אורולוג, פורום כללי באינטרנט אינו מספק .

25/07/2014 | 12:26 | מאת: דני

אני נוטל דואודרט כבר כשלוש שנים, עם תוצאות מצויינות מבחינת PSA ומתן שתן. אין לי בכלל בעיות זקפה--אף פעם לא היו. החשק המיני לא רק שלא נפגע, אלא גדל. הבעיה היא שסף הגרוי המיני עלה בצורה רצינית ואני לא מצליח להגיע לפורקן במהלך מגע מיני, כי בגיל 60 אין לי יכולות התמדה כמו פעם, וגם לאשתי זה כבר לא נעים (בגיל 20 מצב זה היה רצוי...). יש עצה? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, ראשית יש לזכור שככל שמתבגרים הגוף משתנה, ולקבל זאת, למרות שאין זה אומר שאינך זכאי להנאה ותפקוד סביר, ועובדה שאתה כן מתפקד וזה טוב.. בכל מקרה שווה להתייעץ עם סקסולוג.

24/07/2014 | 20:24 | מאת: יוני

שלום ד"ר ,לאחר מגע אורלי לא מוגן לפני חודשיים וחצי , התחלתי להרגיש צריבה במתן שתן לאחר מיכן הגיעו גם כאבי בתן כאב באיבר המין ובאשכים ובכול אזור האגן,יומיים לאחר המיקרה קיבלתי מאורולוג זריקת רצופין +דוקסילין ל10 ימים ,הטיפול לא עזר לכן עברתי בירור שכלל בדיקות שתן (כללית ותרבית וPCR STD נלקחו בדיקות חוזרות ) בדיקות דם כולל סורולגיה לצהבת עגבת הרפס אידס בדיקות דם לתפקודי כליה ובדיקת דם ל CPR ולאחרונה שוב תרבית שתן וזרע ,(בנוסף עברתי אולטרסאונד כליות ומערכת השתן שיצא ללא ממצאים )כול הבדיקות היו תקינות למעת תרבית הזרע שבה התגלו ויקוציטים רבים והאנטורבקטור אני מטופל אכשיו בדיספיטל פורטה לחודש (הרגישות בבדיקה 20=>) השאלות שלי הם : 1.אני כבר שבוע בטיפול ושמתי לב שכמות הזרע שלי קטנה והוא נהיה צמיג יותר האים זו נורמלי? 2.האם החידק יכול לעבור לבת הזוג ? 3.יש שיפור קל בתסמינים מה זמן ההחלמה בדרכלל מבעיה כזו ? 4.תוך כמה זמן אחרי סיום הטיפול כדי לעבור תרבית זרע נוספת לודא השמדה של החידק ? 5.מנסיונך יש עוד איזה שהיא בדיקה שכדאי לעבור בכדי להיות נקי ,תודה מרואש על התשובות

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אינך בפורום הנכון: אתה סובל מדלקת בשתן/מחלת מין. בכל מקרה בקצרה אשיב : 1. בעת זיהום יכולה לרדת כמות הזרע בשפיכה, בד"כ מסתדר לאחר שהזיהום חוזר. 2. כן 3. אין נתונים מדשוייקים, שי אנשים שמחלימים מהר ויש כאלה שהתסמינים נותרים לתקופה ממשוכת כולל מס' חודשים למרות שכבר אין עדות לחיידק. 4. לרוב יש להמצין מס' ימים עד שבוע 5. לפי מה שציינת עברת כל מה שצירך לבדוק.

24/07/2014 | 12:28 | מאת: חנניה

שלום, אני בן 56 תוצאות בדיקה PSA 5.58 גם בעבר בשנתיים האחרונות בן 4 ל 5 יעץ לי הרופא שאני חייב לעבור ביופסיה כדי לבדוק או לשלול סרטן הערמונית בבית חולים "אסף הרופא" האם המסקנה נכונה לביצוע הבדיקה ? או כדאי לי להיוועץ ולקחת עוד דעה נוספת האם יש סיכון בביצוע הביופסיה מה את ממליצה בברכה חנניה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, החלטה על צורך בביופסיה תלויה בכמה גורמים. אכן רמת ה PSA לגילך גבוהה, ואם נמשכת כך בשנתיים האחרונות יש בהחלט מקום לשקול ביופסיה. יש צורך לפני כן לעבור בדיקה ידנית אצל האורולוג, שימש את גודלה ומרקמה של הערמונית שלך. ברגע שתחליט על ביצוע הביופסיה עליך לדדבר על כך עם הרופא שלך ולקבל ממנו את כל הפרטים הרלוונטיים. את הביופסיה מבצעים בעזרת מתמר אולטראסאונד שמוחדר לפי הטבעת ומעבירים דרכו מחט לדגימה של מס' איזורים בערמונית. זו בדיקה לא נעימה וניתן לבצעה בהרדמה מקומית או מלאה. בד"כ יש צורך בכיסוי אנטיביוטי לפני הבדיקה ולאחריה למנוע זיהומים מחיידקי צואה. פנה ושוחח עם האורולוג המטפל שלך.

23/07/2014 | 22:49 | מאת: אלי

אני נוהג לישון על צד ימין. ביומיים האחרונים, אני קם בבוקר וכשאני מנסה לעמוד, יש כאב עז באשך ימין ובקושי מצליח לעמוד. אם אני נשכב להרגע על צד ימין יש הקלה. לאחר שאני קם ועומד הכאב מתחיל לעבור ולאחר כעשר דקות , אין בכלל כאב, במהלך כל היום. האשך לא נפוח ולא אדום. מה לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, יש לגשת לבדיקת רופא אורולוג ואולי גם להתייעץ עם אורטופד

27/07/2014 | 16:54 | מאת: אלי

תודה. נקבע לי תור לאורולוג ליום שני הבא - האם זה לוח זמנים סביר או שיש דחיפות לבדיקה זו.

שלום לך, אין לי שום דרך לדעת ע"פ תאורך הכללי ובלי שבדקתי אם מדובר בבעיה דחופה. פורום אינטרנטי לא יכול להחליף רופא. גש לבדיקה- אם אין לך תור וזה חמור או אתה מוטרד - גש לחדר מיון.

23/07/2014 | 15:22 | מאת: רוני

שלום, ראיתי שישנן 2 שיטות לחישוב נפח ערמונית, Bullet ו Ellipsoid. ה Bullet נותן תוצאה מעט יותר גבוהה. באיזו שיטה מחושב הנפח בתשובה שניתנת ב US בטן. תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, את זה יש לשאול את מכון ה US שנותן לך את התשובה. לידיעתך- אין שום חשיבות לנפח הערמונית בהעדר תסמינים של הפרעה להשתנה.

21/07/2014 | 19:02 | מאת: חיים

שלום ד"ר.אני בן 29 עברתי סידרת בדיקות ( שתן ודם ואולטראסאונד ) לאור דלקת בשתן א.קולי וחשד ל STD. קיבלתי מהאורולוג עוד לפני שהגיעו תשובות לכל הבדיקות Zinnat ו dyxolyn. בדיקות שתן ובדיקות דם ואולטראסאונד תקינות אך ערך ה PSA שלי הוא 5.73 ורציתי לדעת אם זה יכול להיות בגלל הדלקת או שקיים חשש כלשהו ? הבדיקה הרקטלית שלי תקינה ובאולטראסאונד הממצאים תקינים ערמונית לא מוגדלת.. רק עוד שבוע וחצי האורולוג שלי יהיה ורציתי לדעת עוד לפני חוות דעת של מומחה. מודה מאוד.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא ברור לי למה שלחו לך בכלל בדיקת PSA?? מיותר לחלוטין. בכל מקרה ככל הנראה דלקת השתן שחווית היא הגורם לעלית PSA. ממליצה שתחזור על בדיקת PSA בעוד 3 חודשים אחרי שכל התלונות שלך חלפו לחלוטין.

21/07/2014 | 15:35 | מאת: יוסי

שלום דוקטור האם מישו ממליץ על חימום הערמונית במקרה של דלקת כרונית לא חיידקית בערמונית מה הסיכונים שמישו יגיב בבקשה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, שימוש בחימום לטיפול בדלקת ערמונית אינו נחשב לטיפול קביל מבחינת הנחיות הטיפול של איגוד האורולוגים הישראלי העומדות בקו אחד עם המלצות האיגודים בארה"ב ואירופה. עדיין, יש מקומות/רופאים שכן מבצעים זאת,באופן פרטי, אך אין מידע מהימן לגבי עד כמה סה יעיל.

20/07/2014 | 21:13 | מאת: אילן

שלום דר: בבדיקת us נרשם גודל ערמונית 3 * 4.2 סמ. האם זה מספיק לחישוב נפח ערמונית ואם כן כיצד ? תודה

שלום לך. מדבור בגודל תקין, סביב 40 סמ"ק. לגודלה של הערמונית אין השפעה על חומרת התסמינים.

20/07/2014 | 13:36 | מאת: ק

שלום רב, בן 49. לעתים קשיים במתן שתן. בתשובה ל us ערמונית מעט מוגדלת כ 36 סמק ושארית שתן כ 60 סמק. האם תקין ? תודה

שלום רב, מדובר בתשובה תקינה. אולי שארית קטנה, דבר עם הרופא שלך על טיפול תרופתי להטבת ההתרוקנות.

20/07/2014 | 13:33 | מאת: דני

לום רב, אני בן 64, סובל מערמונית מוגדלת. מטופל ב ALFUKAL. בנוסף סובל מכולסטרול גבוהה ונוטל LITORVA. רמת ה PSA שלי הולכת וגדלה כל הזמן ולאחרונה התגלו אצלי גושים חשודים . נשלחתי לביופסיה ומאחר שהיא היתה תקינה הוחלט לשלוח אותי לבדיקת MRI בעוד 3 חודשים. בינתיים כדי להקל על תופעות הערמונית המוגדלת (קושי רב במתן שתן) המליץ הרופא להתחיל טיפול ב AVODART בנוסף לALFUKAL. השאלה שלי האם כדאי לקחת את ה AVODART כבר עכשיו או שיש להמתין תחילה לתוצאות ה MRI? האם מותר לקחת AVODART כאשר יש סרטן או חשד לסרטן הערמונית? מהם תופעות הלוואי של התרופה? אודה מאוד לתשובה, תודה רבה, אבי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אבודרט ובדת על הקטנה הערמונית ובשילוב עם הקסטראל בהחלט יכולה לעזור לתלונות ההשתנה שלך. אין בעיקרון מניעה מנטילת התרופה, שכן כרגע בהסתמך על תוצאות הביופסיה שלך לא התגלה סרטן. אם הMRI יעלה חשד כנראה שתעבור ביופסיה חוזרת. עדיין, לפי מחקרים קלינים (וזה אף כתוב גם בעלון לצרכן של התרופה) בגברים עם סיכון מוגבר לסרטן בבלוטת הערמונית, גברים שנטלו אבודרט פיתחו דרגה חמורה יותר של סרטן בבלוטת הערמונית בשכיחות גבוהה יותר בהשוואה לגברים שלא נטלו אבודרט. השפעת התרופה על תופעה זאת איננה ברורה. זה ממש לא אומר שמי שנוטל אבודרט מפתח סרטן, אלא רק שמצאו באלה שכן פיתחו סרטן- דרגה משמעותית יותר. ולכן כדאי שתתייעץ עם האורולוג המטפל שלך ותחליטו יחד.

שלום עצירות קשה לאחר התחלת נטילת ספזמקס. לפני הניתוח לא היה לי שלפוחית רגיזה 1)האם תופעת שלפוחית רגיזה הינה הפיכה? 2)כמה זמן צריך ליטול ספזמקס (נוטל בלילה ספזמקקס 30 תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תלונות של צורך להטיל שתן בדחיפות לאחר ניתוח ערמונית מוכרות וזה לא אומר שיש ברמת שלפוחית רגיזה. ספזמקס אכן יכול לגרום לעצירות ולכן אם זה לא טוב לך תפסיק. אתה יכול להתייעץ עם האורולוג המטפל שלך ולנסות תרופה אחרת מאותה קבוצה, במרשם כמובן (למשל טוביאס דטרוסיטול, וסיקייר וכו). הרבה פעמים לאחר החלמה מלאה מהניתוח שיכולה לקחת גם מס' חודשים, התלונות יחלפו מעצמן.

20/07/2014 | 18:10 | מאת: נעם

חן חן נעם

שוב שלום לך. 1. כן ברוב המקרים. 2. בד"כ מומלץ לפחות חודש ולראות אם זה עוזר. כמובן שאם יש עצירות קשה או תופעות לוואי אחרות תפסיק, והן יחלפו. אתה יכול לברר עם הרופא שלך תחילף לתרופה זו, יש כמה סוגים שאולי יעשו לך פחות בעיות (למשל טוביאס, דטרוסיטו, וסיקייר וכו'). יכול להיות שגם רק בעזרת סבלנות והמנעות מגריינים לשלפוחית זה יעבור מעצמו ללא טיפול תרופתי.

23/07/2014 | 12:47 | מאת: נעם

חן חן נעם

18/07/2014 | 14:49 | מאת: מזור

בן 59. לפני כשלשה שבועות הוספתי אבודרט לקסטראל10 שאני לוקח שנים רבות, תוך כשבוע השתפר מאד זרם השתן, בנוסף אני מקבל קרסטור ואיזיטרול קרטיה אומפרדקס. וקרדילוק0.125 כבר שנים רבות בגלל התקף לב. האם את רואה בעיה שאקח סיאליס5, או רבע ויאגרה50,מספר פעמים בשבוע? יש לי הרגשה שלמרות המינון הנמוך זה עוזר... לאחרונה לא חויתי אורגזמה, ושפיכה, למרות זיקפה טובה וממושכת, קשור לתרופות שהזכרתי?או שזה מיקרי? חייב לציין את התרשמותי ממקצועיותך, ומסירותך, שבאים לדי ביטוי בפורום זה!! תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה
20/07/2014 | 12:44 | מאת: מזור

ראינו בעלון של אבודרט שהתרןפה מסוכנת לנשים ויש להשתמש בקונדום כדי שלא יהיה מגע עם זרע של מי שנוטל אבודרט?? זה מפחיד את אשתי למרות שאינה בגיל הפוריות האם אכן מומלץ להשתמש בקונדום?? והמגע מסוכן גם בזרע??

שלום רב, השילוב בין אבודרט לקסטרלא הוא היעיל ביותר בשילובי תרופות להטבת הפרעות במתן השתן ואכן כפי שאתה מתאר זה עוזר לך תופעה ידועה של טיפול זה היא "שפיכה אחורית" שנגרמת בשל הרפית הסוגר להטבת מעבר השתן, ז\דבר שגורם לזרע לחזור אחרוה לשלפוחית. אין לכל משמעות אם אינך מתכן להביא ילד לעולם. התופעה חולפת עם הפסקת התרופות. לגבי שימוש באבודרט והשפעתו על פוריות- היות ומדובר תרופה שמשיעה על רמות הטסטוטסרון בערמונית ועשויה להיות מסוכנת לעוברים זו הסיבה שמומלץ להמנע ממנה במגע עם נשים בגיל הפוריות.

21/07/2014 | 11:17 | מאת: מזור

ואין כל בעיה במגע לנשים שאינן בגיל הפוריות??

21/07/2014 | 11:22 | מאת: מזור

תודה על תשובתך, אם תוכלי ,התייחסי נא גם לנושא הויאגרה\סיאליס,ביחד עם כל השאר שהזכרתי בשאלתי.

שוב שלום, עד כמה שידוע בעלון לצרכן יש אזהרה במגע עם התרופה לנשים בגיל הפוריות בלבד. אין בעיה לשלב אבודרט עם סיאליס/ויאגרה. מומלץ לא ליטול באותות זמן סיאליס/ויאגרה עם קסטרל אלא במרווח של מס' שעות.

15/07/2014 | 22:20 | מאת: דרור

חלפו 6 ימים מאז ביופסיה מהערמונית (תוצאת הבדיקה תקינה). הדימום ממשיך בעיקר בתחילת השתן. ריצה תגביר את הדימום; תדחה את ההחלמה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, דימום בשתן/בשפיכה לאחר ביפסיות ערמונית הוא מצב מוכר וידוע, לרוב חולף עצמונית בין מס' ימים למס' שבועות. מאמץ גופני עשוי להחמיר את הדימום ולכן עדיף להתחיל בסרגל מאמצים הדרגתי. אם אין שיפור בדמם פנה לאורולוג המטפל שלך לבדקיה.

14/07/2014 | 09:30 | מאת: ar

שלום. שלחתי שאלה בענין ערמונית סרטנית מוגדלת מאד מאד עד כדי חדירה לשלפוחית השתן, דחיפות במתן, הפרעה במתן שתן דם כאבים וצריבה ושארית שתן גדולה מאד. שאלתי : האם ניתן להקטין ללא ניתוח את הערמונים ולהקל על מתן השתן הצריבה הלחצים כי בגילי 81 הקופה לא רוצה לנתח. בברכה ar05227432522

ראה תשובה קודמת

14/07/2014 | 02:39 | מאת: אר

שלום. בגיל 78 לפני כשנתיים אובחן סרטן בערמונית. לאחר הקרנות וטיפול הורמונלי מקבל זריקות בבטן תלת חדשיsuprefact depot 9.9mg . לאחר הופעת דם מאסיבי בשתן לפני כחדשיים נשלחתי לציסטוסקופיה. ממצאים : ערמונית ענקית שחודרת אל תוך כיס השתן עד כדי כך שלא ניתן לראות את כל הכיס בבדיקה ללא "הזזת" הערמונית וגם אז לא ניתן היה לראות את פנים הכיס שמאחורי הערמונית שחדרה עמוק לכיס השתן. הערמונית מדממת מדי פעם. לא נמצאו פוליפים וכדו'. הומלץ להמשיך בטיפול הורמונלי. מתן שתן בתכיפות גדולה מאד בין 30 ל-45 דקות בלחץ חזק מאד כמות בכ מתן כ-100 סמ"ק שארית גדולה מאד. שאלתי - האם ניתן להקטין את גודל הערמונית בתרופות וכדו'. לגבי ניתוח נאמר לי שבגילי כבר לא מנתחים. אודה על תשובתך. בברכה אבי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אתה מציג מצב מורכב מאוד. בעיקרון אם אתה לא מרוקן טוב את השתן ובמקביל סובל מדימום משמעותי מהערמונית, ובבדיקה יש ערמונית מאוד מוגדלת, אלו אינדיקציות לניתוח הסרת הערמונית, וגילך אינו רלוונטי, אם אתה במצב כללי תקין. בשל העובדה שאובחנת עם סרטן ערמונית זה הופך את המצב קצת יותר למורכב. כרגע אולי יש מקום לנסות לתת לך טיפול בתרופה שנקראת דואודרט לצורך הקטנה הערמונית מניעת הדימום ושיפור ההשתנה, אך חשוב שתתיעץ עם האורולוג/אונקולוג המטפל שלך לגבי ההמשך אם הטיפול אם התרופה אינה עוזרת..

13/07/2014 | 13:31 | מאת: אופיר

שלום רב, אני בן 45 ומתעורר בלילה בין פעמיים ל-3 לשירותים להטיל שתן. (מדובר על לילה בן 6 שעות בממוצע).בזמן הטלת השתן אין לי כאבים ואני מתרוקן כמו שצריך אם כי הזרם חלש טיפה מאשר במהלך היום בו הזרם רגיל. במהלך היום אינני רץ הרבה לשירותים (פחות מאחרים)ומרגיש שהכל בסדר. הבעיה היא שבזמן שכיבה שנת לילה או מנוחת צהריים תמיד קיים הצורך לקום לשירותים. בשנת לילה הטווח הוא כל שעתיים או שלוש. עשיתי US בינואר השנה ויצא שהכל תקין ונפח הערמונית הוא כ-30cc. יש לציין שתופעה זו קיימת אצלי כמספר שנים וב-2011 עשיתי בדיקות כולל בדיקה להמצאותו של איזהשהו הורמון + PSA והכל יצא תקין. אשמח להבין מניסיונכם האם נתקלתם בתופעה זו אשר הישנותה היא דווקא במצב פרקדן? ובכלל מה עלי לעשות? תודה אופיר

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אכן אתה קצת צעיר להפרעות בשל הגדלת הערמונית וגודלה תקין לפי מה שאתה מתאר. יכול להיות שאתה שותה הרבה לפני השינה, אך גם יכול להיות שיש לך שיתון יתר לילי/תנוחתי וזה בשל העדר וסופרסין (הורמון מונע שיתון). אתה יכול להתייעץ עם האורולוג המטפל שלך לגבי טיפול במינירין (הורמון סינתטי דומה לה שחסר) שניתן לקחתו בתרופה. יש לעקוב אחרי רמות נתרן בדם בעת הטיפול שמחייב מרשם רופא.

13/07/2014 | 18:54 | מאת: אופיר

תודה רבה על התשובה המהירה. כפי שציינתי ב-2011 עשיתי בדיקת דם ושתן כולל בדיקה לבירור הסיבה לקימה הלילית. הבדיקה היתה osmolality ולהלן התוצאות: OSMOLALITY (S) 292.00 MOSM/KG OSMOLALITY (U) 378.00 MOSM/KG האם זו הבדיקה המתייחסת להורמון וסופרסין? דבר נוסף במידה והוא אכן חסרת האם זה אומר שאצטרך לקחת תוסף זה על בסיס קבוע, או שזה מוגבל בזמן? המון תודה על תשובתך אופיר

שתן.נוטל כבר 5 ימים ציפרודקס+סדורל.בדיקת שתן תרבית תקינה עד מתי הצריבה תימשך? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, צריבה לאר ניתוח כריתת ערמונית דרך השופכה היא סיבוך מוכר וידוע וקורה כמעט תמיד. בד"כ אמור לחלוף אחרי מס' שבועות מהניתוח. חשוב שתמנע מדברים שמחמירים את התלונות כגון שתית קפאין, אלכוהול, אכילה מופרזת של שוקולד או מאכלים חריפים. חשוב לשתות מספיק מים. ליטול תרופות נגד כאבים לפי צורך. כמובן ליידע את המנתח אם התלונות ממשיכות, לשלוח בדיקות לשלילת דלקת ועוד.

09/07/2014 | 16:49 | מאת: ליאור שניר

שלום רב יצאה לי בתוצאת שתן בדיקה זו U.UREAL/PARVUM-PCR כחיובית ובנוסף ראו כי יש לי פיטריה העונה לשם קנדידה אלבינס ואני זובלת כבר מזה כשבוע וחצי משריפה וגרד סביב האזור. כעת לא אוכל לקשר מהו הגורם לכך... לקחתי עבור הקנדידה כדור אחד בשם טריקן ונתנה לי בעיקר טיפול חיצוני, לקחתי את הכדור ועדיין אני סובלת משריפה סביב האזור מה יכולה להיות הסיבה? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, לצערי אינך בפורום הנכון. מה שאת מתארת זה זיהום בשתן עם חיידק אוריאופלזמה שיכול לעבור במגע מיני, אבל לא רק, וגם פטריה בנרתיק. עליך לגשת לרופא המשפחה שלך או לגניקולוג ולקבל טיפול אנטיביוטי לחיידק ואנטיפטרייתי לפטריה.

כאחד שיש לו ערמונית מוגדלת ומטופל באומניק אוקאס, שמתי לב שבלילות שישנתי עם מזגן, לא הייתי צריך לקום לשירותים בכלל, ובבוקר גם לא היתה דחיפות לתת שתן! ניסיתי מספר פעמים לוודא ,ואכן כך. האם למישהו יש הסבר?

לקריאה נוספת והעמקה

אכן כן,גם לי זה קורה,אני לוקח מינרין מלט ,ב-9 החודשים האחרונים קמתי פעם,או פעמיים בלבד,בשבועיים האחרונים כשנאלצתי להפעיל מזגן בלילה, התעוררתי לצאת לשרותים ב 2-3 לילות בנוסף לסימני התקררות שיש לי לאחר שינה עם מזגן למרות שאני מקפיד על טמפרטורה של-25 מעלות,

שלום רב, שינויי טמפ' יכולים להשפיע על זרימת הדם ואולי זו הסיבה לשינויים שאתה חווה.אני מכירה דווקאט את התופעה ההפוכה שקור יכול להחמיר את הפרעות ההשתנה, אבל זה לא מדעי, ובכל מקרה אין לכ תימוכין מוכחים בעבודות מחקר. אם זה עוזר, תהנה מהמזגן.

01/07/2014 | 16:48 | מאת: יצחקי

בן 60 מקבל קסטראל כבר יותר משנתיים גודל הערמונית בבדיקות אולטראסאונד מעל \9080 במישוש קצת פחות לא קם בלילה לשירותים , המליצו להוסיף אבודרט כדי להקטין את הבלוטה למקרה שאצטרך ניתוח שיהיה בלי פתיחת בטן בנוסף הבנתי שזה מאיט\מונע נשירה גברית, קצת חושש מתופעות הפגיעה בזיקפה ועוד מה דעתך??

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אכן אבודרט היא תרופה יעילה להקטנה הערמונית ואם יש לך תסמינים משמעותיים בהתרוקנות אכן מומלץ לקבל מרשם מהאורולוג המטפל שלך ולקחתה. זה נכון שהיא עשויה לעזור במניעת התקרחות. חלק מתופעות הלוואי המוכרות הן ירידה בחשק המיני אולם לא כל מי נשוטל את הטיפול בהכרח יסבול מתופעות לוואי כמובן גם ניתן הלפסיק את התרופה אם הן קורות. החלטה אם ליטול את הטיפול היא שלך יחד עם הרופא המטפל שלך.

07/07/2014 | 12:20 | מאת: יצחקי

אחרי כמה זמן אפשר לצפות לתוצאות?? תודה רבה!

25/06/2014 | 23:05 | מאת: ליאת

בן 79 סובל מערמונית מוגדלת לאחרונה הופחת מינון של התרופה לערמונית. בבדיקה שנערכה לפני כשנה יצאה רמה של 6 (היה נוטל תרופה).האם יכול להעיד על הופעת סרטן הערמונית?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, PSA 6 ובוודאי PSA 17 הן רמות מוגברות ומחייבות התייחסות. מומלץ לעבור בדיקה גופנית כדי למשש את גודלה ומרקמה של הערמונית, לבדוק את התרוקנות השתן ולשלול סיבות נוספות שיכולות לגרום לעליית PSA, כולל גם מחלה סרטנית אבל לא רק. גשו בהקדם לאורולוג!

29/06/2014 | 20:54 | מאת: ליאת

תודה ד"ר על תשובתך. היום היינו אצל אורולוגית שמיהרה מאוד ואמרה שאין טעם לבדוק אותו גופנית כי מה זה יעזור. אבקש לתקן עצמי כי תוצאה אחרונה מלפני שבעה חודשים הייתה 2.89 וכעת 17.1. היא טענה כי אולי מדובר בדלקת סמויה בערמונית ונתנה אנטיביוטיקה. למרות שבבדיקת דם בדר"כ ניתן לראות דלקת. זרם שתן מעט חלש אך באופן כללי אין לו תלונות מיוחדות. בעבר (לפני עשור) המדד הגיע ל-10 וביופסיה יצאה שלילית ולכן טענה שרוב הסיכויים שגם הפעם שלילי אז אין טעם לביופסיה. אנא דעתך בעניין. תודה מראש, ליאת

25/06/2014 | 02:27 | מאת: דניאל

שלום דוקטור,אני גבר בן 63 מזה מספר שנים עם פרוסטטה מוגדלת שפירה, נטלתי על בסיס קבוע אלפוזוסין, מכיוון שעברתי לפני שנה לארה''ב, הרופא כאן רשם לי במקום אלפוזוסין את tamsulosin 0.4, ובנוסף פניסטריד 5 מיליגרם, מספר חודשים לאחר נטילת הפינסטריד יש לי תופעות לוואי של ירידה בחשק המיני,והפרעות זיקפה ,שאלתי היא : האם לא מספיק ליטול טמלוסוסין בכדי לטפל בבעיית הפרוסטטה המוגדלת? כי אני שוקל להפסיק ליטול את הפינסטריד. בתודה דניאל

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ראשית אלםפוזוסין וטמסולין הן בנות אותה משפחה ותפקידן לעזור בהטבת מתן השתן למי שסובל מהפרעות אלו בשל ערמונית מוגדלת. הן לא מקטינות את הערמונית אלא רק עוזרות לשיפור הזרם. פינסטריד היא תרופה שעובדת על הערמונית עצמה ועוזרת בהקטנתה.זו גם הסיבה שהיא גורמת לתופעות הלוואי שאתה מתאר משום שהיא עובדת על טסטוטסרון בערמונית . כשמפסיקים אותה התלונות חולפות בד"כ. יכול להיות שנטילת טמסולין בלבד תתן לך את ההטבה בריקון כמו שאלפוזוסין נתן, ואז אכן תוכל להפסיק פינסטריד. צריך לזכור שאם התרופות לא עוזרות או שגורמות תופעות לוואי חריגות- צריך להפסיקן ולעברו לשלב הבא בטיפול הפרעות השתנה בשל הערמונית - ניתוח להסרתה. התייעץ עם האורולוג המטפל שלך.

21/06/2014 | 14:56 | מאת: יעקב

האם יש קשר ללקיחת התרופה הנ"ל לשינוים ב PSA? האם אפשר לייחס ירידה ברמת ה PSA מרמה של 5.5 לרמה של 3.6 בתקופה של 20 חודשים, בהם נלקחה התרופה במינון של כדור ליום. עלי לציין שבמקביל בתקופה זו הפכתי לטבעוני.

לקריאה נוספת והעמקה
22/06/2014 | 15:08 | מאת: יעקב

בהמשך לפנייתי מאתמול שכחתי לציין שאני בן 65

שלום רב גורמים רבים משפיעים על רמת ה PSA בהם בין היתר גודלה של הערמונית, איכות התרוקנות השתן ותזונה. וכמובן גם המצאות מחלה סרטנית במקרים מסויימים, דלקות בשתן ועוד ועוד. אם אתה נוטל בשנה האחרונה תרופה שמשפרת לך את ההשתנה כנראה שזה חלק מהסיבה שהPSA שלך השתפר. בנוסף גם שינוי תזונתי עוזר. עדיין- חשוב להיות גם במעקב בדיקה גופנית .

20/06/2014 | 16:34 | מאת: שמואל

שלום; אני בן 73 וסובל מהגדלה שפירית של הערמונית. בסיכום בדיקת א.ס שעשיתי לפני יומיים, נכתב - בין היתר -: ערמונית במידה של 5.3*5.6*6.1. נפח 97. מה פירוש המספרים האלה? בתודה מראש שמואל

שלום רב, מדובר במידותיה של הערמונית: 6.1X5.3X5.6 ס"מ, ונפח 97 סמ"ק. מדובר בעמרונית מוגדלת. עדיין, גודלה של הערמונית רלוונטי רק אם יש לך הפרעות בריקון השתן, פגיעה בתפקוד הכליתי או שארית שתן גדולה לאחר ההתרוקנות, ועל אלה צריך לדווח בהתאם לתסמינים שלך ולממצאים הנוספים באולטראסאונד שביצעת (שלא ציינת כאן)ולבדיקות דם.

24/06/2014 | 21:33 | מאת: שמואל ב"י

שלום ד"ר שירה חתומי להלן התוצאות המלאות של בדיקת האולטרסאונד עליהן כתבתי ב-20/06: כליות בגודל דומה ותקין אין עדות בכליות לגושים סולידיים, אבנים או הידרונפרוזיס. שלפוחית שתן בקיבולת טובה מתרוקנת עד תום. ערמונית במידה של כ5.3*5.6*6.1 ס"מ נפח 97. עד כאן התוצאות כפי שנכתבו על ידי הרופא הבודק. על להוסיף: 1. רמת ה-PSA מתאריך 4/05-2014: 5.89 2. קם פעמיים בלילה - כל 3.5 / 4 שעות - להטלת שתן. האם עלי להיות מודאג?

19/06/2014 | 15:17 | מאת: תומר

קראתי שאחרי ניתוח הערמונית אין שפיכה. שאלתי היא מה קורה לזרע שרוצה להיפלט בעת קיום יחסי מין?

שלום רב, לאחר נתוח ערמונית אין שפיכה כי אין נוזל זרע היות שהערמונית מוסרת בניתוח, והיא מקור הנוזל. הזרע שנוצר באשכים שמגיע לשופכה לרוב למעשה עובר לשלפוחית ויוצא החוצה בשתן. עדיין, לא אמורה להפגע הזקפה ותחיחושת האורגזמה, רק יצא פחות נוזל, או שלא יצא כלל.

18/06/2014 | 11:30 | מאת: שמואל

שלום ד"ר שירה. מעריך מאוד את תשובותייך המפורטות והסבלניות. אני בן 57. עשרה ימים אחרי עצירת שתן עם ערמונית בגודל 90 סמ"ק. מזה שלושה ימים ללא קטטר נותן שתן בינוני. אחרי מס החלפות של תרופות נוטל כרגע טמסולין פעמיים ביום (מקסימלי) ופרמיקסון פעמיים.יש שיפור קל בין היום לאתמול אך "חרב" הניתוח עדיין באופק (הקרוב). אודה לך מאוד לעצה שתדליק לי מעט אור.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב שמואל, אם חווית אצירת שתן עם ערמונית כזו גדולה, ההמלצה היא טיפול משולב של טמסולין ואבודרט או תרופה משולבת בשם דואודרט, ולא טיפול צמחי(פרמיקסון).. זה אמור לתת שיפור גם בנושא ריקון השתן ואולי גם לעזור בהקטנה הערמונית או לפחות מניעת המשך גדילתה. עדיין, אם נסיון הטיפול התרופתי לא עוזר, או במקרים בהם יש תופעות לוואי לא קלות לטיפול התרופתי אכן ההמלצה היא ניתוח. אין צורך להתייחס לניתוח כאת "חרב" מאיימת, כיוון שבידיו הטובות של מנתח מנוסה אתה תרווח מאוד מניתוח כזה. כמובן שצריך לבחור היטב את המנתח ולדון איתו על הגישה הניתוחית המתאימה לך.

22/06/2014 | 20:52 | מאת: שמואל

מודה לך מאוד על תשובתך המפורטת. בכל זאת שתי שאלות: 1.בעניין דואודרט במידה ומופיעות תופעות לוואי הקשורות לחשק המיני האם הפסקת נטילת התרופה מסלקת את תופעות הלוואי או חלילה עלול להיגרם נזק בלתי הפיך? 2.מכיוון שהפרמיקסון הינו תרופה טבעית/צימחית למה בעצם לא להשאירו בנוסף לדואודרט (מכיוון שאיני יודע להפריד מי מהרופות אותן אני נוטל השפיע טוב יותר לטובה-הפרמיקסון או הטמסולין) 3. מכיוון שנכון לכתיבת שורות אלה השילוב (פרמיקסון+טמסולין) משפר את המצב (אמנם רק שבועיים חלפו) אולי לא כדאי להחליף סוסים באמצע העליה? מתנצל על כמות השאלות ושוב מודה לך מקרב לב!

17/06/2014 | 15:06 | מאת: בן 28

בעקבות השתנה רעה מאוד(השתנה איטית, מסורבלת התרוקנות לא תקינה) כבר לפחות 3 חודשים, 2-3 פעמים מקרים של כמעט אצירת שתן, כאבים באזורי המפשעה, המותניים, הבטן והחזה, התבקשתי עי האורולוג לעבור בדיקת ציסטואורתרוסקופיה, עכשיו הבנתי שזו בדיקה חודרנית, לחשוב על בדיקה חודרנית באיבר המין זה מפחיד אותי פחד מוות, זה נשמע לי כמו העינוי הכי גדול שבן אדם יכול לעבור, אני לא רואה את עצמי מסוגל לעבור בדיקה כזו, מצד שני אני נורא סובל, המצב הבריאותי גרוע ומשבית אותי מאוד, אני בקושי מתפקד... אני לא יודע מה לעשות ואיך להמשיך מכאן... רציתי לדעת אם יש איזושהי בדיקה חלופית לא חודרנית שאפשר לעשות במקום ציסטואורתרוסקופיה? אולי MRI? עוד משהו שרציתי לדעת, יש לי בעיות של חולשה בגוף, פעימות לב שמורגשות בכל הגוף, זרמים והירדמות של הידיים, האם יכול להיות שזה נגרם בעקבות בעיות ההשתנה? ודבר אחרון שרציתי לדעת, האם בעיות וקושי השתנה כמו שיש לי כבר תקופה של לפחות 3 חודשים זה בטוח מגורם אורגני? האם יתכן בסיטואציה מסויימת מצב שחרדה גורמת לבעיית אורולוגית קבועה וחמורה כמו שיש לי?

לקריאה נוספת והעמקה
18/06/2014 | 09:41 | מאת: בן 28

בדיקות דם ושתן תקינות מאה אחוז, בדיקת פלומטריה יצאה בעייתית נורא כששבועיים לפני זה נמצא שארית שתן גדולה באולטרסאונד בלי בעיות נוספות בכליות...

שלום רב, בעיקרון אין שום בדיקה טובה יותר מהסתכלות ישירה על השופכה כמו ציסטוסקופיה. בד"כ מבוצעת באלחוש מקומי ולא אמורה לכאוב. אם בכל זאת אתה חושש- אתה יכול לבקש לעבור אותה בהרדמה בבי"ח. התלונות שאתה מאר מעידות על רמת חרדה משמעותית ורצוי שתנסה לפטל בכך.

בן 65 ,סבלתי שנים מערמונית מוגדלת,ניסיתי מס' כדורים שונים ,,,ושום דבר לא עצר את הריצות בליליה לשירותים בתוספת צריבה במתן השתן,טפטופי שתן ואי התרוקנות,בתרופה אחת סבלתי מהתנפחויות ורידים ברגלים,בשניה היה אסור לעשות פעילות גופנית,השלישית מחקה את השפעת הסיאליס/לויטרה,(אימפוטנציה מוחלטת).עד,,,, שהגעתי לפני-9 חודשים לאורולוג ד"ר לאופר מנחם במרפאת מכבי בגבעתיים,לאחר שיחה קצרה והבדיקה המגעילה, קיבלתי כדור בשם "מינרין מלט-120 מ"ג" להמסה מתחת ללשון לפני השינה,והנה התחולל הנס!!!,,,,,שכחתי מהערמונית ומהריצה בליל מס' פעמים לשירותים,(ב-9 החודשים האחרונים קמתי 3-2 פעמים בלבד)אין צריבה בשתן,הזרימה מלאה וההתרוקנות מלאה !!!. לכן הנני מציע לאלה החושבים על ניתוחים למיניהם,על חלופות של צמחים למיניהם שאולי עוזרים,אך-לא פותרים את הבעיה(גם כאן ניסיתי 3-4 סוגים,ליקופן,פרחי צבר,דקל ננסי וכו',,),לבדוק עם האורולוג שלהם לנסות את ה"מינרין מלט". ל-ד"ר שירה !,לא קראתי כאן על אף מקרה (חוץ ממני) על שימוש במינרין,מדוע אין שימוש רב יותר במינרין בקרב האורולוגים?,נכון-אם אצלי זה הצליח,זה לא אומר שזה יצליח אצל כולם,אבל אם בעקבות הודעתי זאת ופרסום בקרב האורולוגים ירשמו ליותר חולים את המינרין ובזה יגאלו מניתוח מספר גברים וימנע הסבל מהיקיצות בלילה לעוד כמה גברים-דיינו. אשמח לתשובתך. נ.ב. בחיפוש אחר חומר על המינרין באתרים של כל האורולוגים המומחים,אני מוצא התייחסות רק בקשר למתן מינרין לילדים קטנים-למניעת הרטבות לילה,אף אחד לא מוצא לנכון לכתוב שגם ל"צעירים" בני-65 זה עוזר מאוד.???

לקריאה נוספת והעמקה

לשגב שלום, האם במקביל לשימוש במינירין מלט אתה נוטל גם אומניק או קסטרל?? יפה שאתה מתחלק בנסיונך.

17/06/2014 | 15:01 | מאת: שגב

לוקח שם דבר פרט למינרין,בדוק עם אורולוג,אולי המינרין יפתור לך את הבעיה .

שלום רב, פורום זה הוא כללי, ואני עונה בו לשאלות מטופלים באופן כללי ואינו מחליף התייעצות אישית אצל אורולוג. בכל מקרה איני נציגת כל האורולוגים ולכןיכולה לענות בשמי בלבד. השימוש במינירין ע"פ העלון לצרכן מוגבל עד גיל 65, בשל חשש מתופעות לוואי ועליך גם להיות במעקב בעת הטיפול, בעיקר אחת רמות הנתרן בדם. ככל הנראה בשל הגבלה זו היא לא ניתנת באופן חופשי למבוגרים, אלא רק במקרים מסויימים. זו אכן תרופה לטיפול בהרטבת לילה בילדים. בהפרעות השתנה ניתן לטפל בצורות שונות ובתרופות שונות ויש להתאים את הטיפול למטופל ולא סתם לתת תרופות, כי כל אחד מגיב אחרת.בשביל זה יש רופא מומחה שלמד ומבין ומפעיל שיקול דעת. זה שלא קראת כאן בפורום משהו שדומה לסיםור שלך לא אומר שלא משתמשים בתרופה או שלא ממליצים עליה.

19/06/2014 | 22:17 | מאת: שגב

אם כתבתי דבר לא לעניין,אני מצטער. כאחד שסבל מאוד מהבעיה ונמצאה לו תרופה שנתנה פתרון של-% 100 ,רציתי שאולי עוד חולים יגיעו לאותן תוצאות. לגבי הבדיקות-אכן כל 3 חודשים אני עושה בדיקות רמת נתרן ואשלגן בדם.

אני בן 64. האם ערמונית מוגדלת משפיעה על קיום יחסי מין? מיעוט נוזל זרע? זיקפה? שפיכה מוקדמת?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הגדל ערמונית יכולה להשפיע גם על מתן השתן וגם על תפקוד מיני. שינויים שמביאים להגדלת הערמונית גם משפיעים על תחומים אלו, ובעיקר מדובר בהשפעה הורמונאלית. כמובן שאם יש הפרעות במתן השתן ולוקחים תרופות, מחלקן משפיע גם הוא על התפקוד המיני וגם תרופות שלא קשורות למערכת השתן אלא ניתנו לביעיו אחרות כמו יתר לחץ דם או סכרת. אם יש לך בעיות אלו מומלץ לפנות להבדק אצל אורולוג ולקבל טיפול לכל הבעיות שאתה חווה.

14/06/2014 | 11:58 | מאת: יעקב-נמאס מהפרוסטטה

שלום ד"ר שירה. תודה על התמדתך בפורום החשוב והפעיל. אני לוקח אומניק אוקס 0.4 בגלל פרוסטטה מוגדלת. יש הקלה משמעותית בתסמינים. לאחרונה הרופא הוסיף גם אבודרט. טרם התחלתי לקחת בעלון התרופה של אבודרט כתוב שבשילוב עם טאמסולוסין , עלולה להופיע אי-ספיקת לב. כמו כן אפשרות לאין-אונות. השאלה : האם אי-ספיקת לב ואין אונות "יעלמו" לאחר הפסקת נטילת האבודרט ? ( או שאני אהיה בבעיה חדשה של אי ספיקה לתמיד). תודה רבה יעקב

לקריאה נוספת והעמקה
16/06/2014 | 00:35 | מאת: יעקב -נמאס מהםפרוסטטה

ושתי שאלות המשך נוספת אם יורשה: ב) האם יש טעם במעקב אחרי קצב גידולה של הערמונית ( על ידי אולטראסאונד) וכן מעקב אחרי שארית שתן בשלפוחית, וזאת כדי לתמוך בהחלטה על ניתוח. ג) במידה והריקון אינו לחלוטין, האם בהמשך השנים ייגרם נזק לשלפוחית. ( לא ציינתי עד כה אני בן 56) תודה סליחה על ריבוי השאלות המציקות

שלום רב, החלטה על ניתוח תגיע לא בקשורה לגודל הערמונית וגם לאו דווקא לכמות השארית. היא קשורה בתסמיני ובתגובה לטיפול השמרני. מעקב אכן מומלץ בכל מקרה. שאריות שתן גדולות יכולות לגרום דלקות אבנים והפרעות לתפקוד כליתי אם גורמות לעלית לחץ בשלפוחית. אכן רצוי לעקוב ולראות - אם הטיפול הצתופתי לא משפר את ההתרוקנות או נוצרות בעיות כמו אי ספיקת כליות בשל ריקון לא תקין בהחלט יש לשקול ניתוח. פנה לבדיקה ושיחה אצל האורלג המטפל שלך.

שלום רב, לתרופות שונות ישנן תופעות לוואי שונות. חברות התרופות מחוייבות לפרט את כל האפשרויות לתופעות לוואי אך אין זה אומר שבכרח תמיד תחווה תופעות אלו בנטילת התרופה. עליך להיות עירני לשינויים שקורים לך עם נטילת התרופות ולדווח לרופא שלך וכמובן להפסיק אם זה גורם לך תחושה רעה. בד"כ כשמפסיקים טיפול תופעות הלוואי חולפות. ניתן לעבור מטיפול בשתי תרופות נפרדות לתרופה אחת שמאחדת טמסולין ואבודרט באותו כדור- "דואודרט". בקש מרשם מהאורולוג שלך..אין אונות היא תופעה מוכרת. בכל מקרה בד"כ התופעות הללו חולפות עם הפסקת התרופה וכפי שמצויין בעלון- יש להפסיק אם חווים תופעות לוואי כלשהן. חשוב שתתיעץ עם האורולוג שלך לגבי נטילת התרופה ותופעותיה.

13/06/2014 | 13:10 | מאת: יוני

ד"ר חתומי שלום, אני בן 49 , בשנה האחרונה מעט קושי בהשגת זקפה, סובל בשבועיים האחרונים מכאב רצוף מהערמונית המקרין לבטן שמאלית תחתונה ולגב. ללא תופעות נוספות כלשהן. (אגב,זכור לי שכאבים אילו הופיעו בעבר תמיד לאחר יחסי מין בפעמים שקיימתי ללא! שפיכה בסופם, וחלפו לאחר כמה שעות) אין כל כאב בהטלת שתן/ חסימת שתן ללא דימום וגם ללא חום . הכאבים מופיעים ומתחזקים אפילו יותר לכמה שעות בלחיצה על הערמונית. בבדיקת CT הופיעה ערמונית מעט מוגדלת. כנ"ל גם בבדיקת US בטן. בשתי הבדיקות לא הופיע כל ממצא נוסף. כמובן שאלך לבירור לאורולוג לבדיקה רקטלית, ואעשה בדיקת PSA . שאלותי היא: 1. האם ידוע/יתכן (סטטיסטית/ממחקרים) שכאבים כאלו יכולים להופיע לפני! בעיות אחרות, כסימן ראשון לגידול שפיר/סרטני בערמונית. או שגידול בערמונית מופיע תמיד עם/לאחר בעיות נוספות כגון קושי בשתן וכו'? 2. האם בדיקות US בטן ו- CT בטן, שבהם לא הופיע כל ממצא מלבד ערמונית טיפה מוגדלת, אמורות היו לזהות במידה וכן היה גידול שפיר/סרטני . או שבדיקות אילו לא אמורות/יכולות לזהות גידול בערמונית ? אודה לך מאד אם תוכלי להשיב לי בהקדם, אינני דואג מהגדלת ערמונית, אך דואג מאד אם יש סיכוי לגידול . סליחה על הפירוט הרב, תודה רבה ושבת שלום.

לקריאה נוספת והעמקה
13/06/2014 | 13:47 | מאת: יוני

שכחתי לציין שביצעתי בדיקות דם לדלקת /ספירה וכו', וכל בדיקות הדם היו תקינות ללא חריגים. בדיקת PSA עדיין לא ביצעתי השנה, אבל עד השנה שעברה PSA נמוך פחות מאחד ללא קצב עלייה משמעותי במשך השנים

שלום רב. כאבי באיזור הערמונית יכולים לנבוע מסיבות רבות אך גם העדר/המנעות משפיכה יכול לגרום גודש בערמונית ואולי זה מקור הכאבים ולכן רצוי "להתרוקן" מדי פעם. כמובן שצריך להשלים בירור לדלקות זיהומים וכדומה. לשאלותיך: 1. נדיר שמחלה סרטנית בערמונית מופיע בגיל כה צעיר ועם תסמין יחיד של כאב, בוודאי בהנתן בדיקות PSA ובדיקה רקטאלית תקינות.אם לא נבדקת גש לאורולוג. 2. גודלה של הערמונית אינו יכול לרמז על הימצאות גידול סרטני. בדיקות ההדמיה לא נותנות אף הן מידע זה אלא רק מראות את האנטומיה. יתכנות סרטן (אבל לא בהכרח) ניתן לראות אם ה PSA מוגבר, או אם יש בדיקה רקטאלית חשודה, וכמובן, בביופסיות ערמונית- שלפי מה שאתה מתאר , לא נשמע שאתה צריך לבצע- בוודאי לא בעת כאבים או דלקת.. בכל מקרה גש לבדיקה מסודרת אצל אורולוג .

20/06/2014 | 16:24 | מאת: יוני

12/06/2014 | 18:57 | מאת: שרהשרה

יש בדר"כ צריבה במתן שתן אך לעיתים צריבה קשה. לפני 10 שנים TURF ומקבל אומניק . כיום ערמונית 45 סס, ללא שארית שתן. מה הסיבה לצריבה המוגברת כשזה לא דלקת בדרכי השתן? האם בעיות קיימות של בצקות קשות , או שימוש בתרופות משתנות או תרופות אחרות כמו אופיאטים וליריקה יכולות לגרום לצריבה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, צריבה במתן השתן או צריבה בשופכה יכולות להגרם מסיבות רבות ולא רק מדלקת בשתן. גם מחלות רקע שונות, סוגי מזון ושתיה ותרופות שונות יכולים כולם להשפיע. מומלץ לגשת לבדיקת אורולוג כדי לעבור בירור כולל שליחת בדיקות דם ושתן, שתן לציטולוגיה, אולטראסאונד ולפי צורך גם ציסטוסקופיה.

12/06/2014 | 06:16 | מאת: יוסי

שלום רב בנ 77 עברתי לפני שבועיים ניתוח סגור TURP ללא כאבים וללא סיבוכים. שוחררתי לאחר יומיים ללא קטטטר המשכתי לתת שתן דמי שהלך והתבהר. ביום ה 11 בשעות הצהרים התחלתי לדמם מהפין (ללא שתן) כולל יציאות גושיות(כנראה דם קרוש) דבר שנמשך כשעה ונפסק לחלוטין מעצמו. היום אני ביום ה 12 ונותן שתן אבל, דמי יותר מאשר בהתחלה. אני שותה מים די הרבה לפחות כוס לשעה. מה דעתך זה אמור להשתפר או שעלי לפנות למיון? ואז מה הפרוצדורה? תודה ויום טוב.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, שתן דמי ואף יציאת קרישי דם הם מצבים מוכרים בשבועות שלאחר ניתוחי ערמונית. אם הדימום ממשיך ואינך חש בטוב עליך לפנות לחדר מיון- קבל הפניה מרופא המשפחה שלך. בכל מקרה דווח לרופא שניתח אותך על המצב וגש אליו לבדיקה.

23/06/2014 | 08:22 | מאת: שמואל

שלום יוסי. אתה יכול לספר יותר על הניתוח שעברת? איפה,מי ניתח ואיך אתה מרגיש? וכן מה גרם להחלטה על ניתוח ומה היה גודל הערמונית? תודה.

27/01/2015 | 06:16 | מאת: ***

עברתי ניתוח סגור לפני שנה ובתקופת אחרי הניתוח עברתי 5 פעמים עצירת שתן ואשפוזים ,המנתח נפנף אותי ולא המשיך בטיפול עקב ניתוח זה אין לי זיקפה ,ניתן לטפל במצב זה ?? ולהחזיר המצב לקדמותו בתודה מאיר

11/06/2014 | 11:49 | מאת: יעקב הללh

האם האלפוזוסין אפשר לקחת במקביל לטרגין , קלונקס, סימבלטה, נקסיום, טרמדול

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אלפוזוסין עשוי להוריד לחץ דם ולגרום לסחרחורת. התייעץ עם רופא המשפחה שלך אם אתה נוטל את כל התרופות האלו- כדאי לעשות זאת בניטור לתופעות לוואי.

האם רמת ה- PSA עולה סמוך לקיום יחסי מין? אם כן, כמה זמן אחרי קיום יחסי מין מומלץ לעשות את הבדיקה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, כן PSA עשוי לעלות בעקבות מגע מיני על כל צורותיו ולכן יש להמנע ממנו כימויים לפחות לפני בדיקת PSA

ד"ר שירה שלום, ראשית אברך אותך על מסירותך לפורום,אין כמוך! אבקש לשאול על אבי, בן 78 נוטל כבר שנים קסטראל, בשנה האחרונה מסתובב עם סחרחורות ועילפון שהפכו אותו לנכה וריתקו אותו לבית.הנוירולוג ביקש לבדוק אופציה של החלפת התרופה או הפסקתה.פניתי לאורולוג שהחליף לאומניק (בבית מרקחת הביאו לי תחליף בשם טמסולין),אחרי מס' ימים שמנו לב שהתרופה הזו גורמת לתופעת הסחרחורת יותר ואבי מסרב לקחת אותה. האם יש אפשרות לא ליטול את הקסטראל באופן רצוף (כמה ימים כן כמה לא) או להפסיק?יש פעמים שהוא שכח לקחת...שמנו לב שבלי התרופה הוא מרגיש יותר טוב. תודה מראש, אופיר

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, כדי להחליט מה הטיפול המיטבי לאביך צריך להבין מהן תלונות ההשתנה שלו. האם הקסטראל שיפר את ההפרעות? אם אין שינוי בתלונות אלו ויש לו תופעות לוואי מהתרופה בכלל מומלץ להפסיק לגמרי. יש תרופות נוספות שניתן להציע לו אבל זה יוחלט רק לאחר בדיקה שלו אצל אורולוג - כולל בדיקה גופנית ידנית של הערמונית, בדיקת אולטראסאונד ועוד. במקרים בהם לא ניתן לקחת תרופות לשיפור ההשתנה בשל תופעות לוואי אם ההפרעות חמורות יש לשקול ניתוח להסרת הערמונית.

08/06/2014 | 20:36 | מאת: אופיר

ד"ר שירה שלום, תודה על תשובתך המהירה והמקצועית. אבי נוטל את הקסטראל כבר יותר מעשר שנים באופן רצוף.היינו אצל שני אורולוגים שונים ואף לא אחד מהם טרח לבדוק אותו גופנית.כשאני שואלת אותו מה יקרה אם יפסיק אין לו מושג כי לא זוכר אפילו איך זה בלי התרופה. אתמול למשל הוא לא לקח את הקסטראל והרגיש יותר טוב מבחינת הסחרחורות ותחושת העילפון, פשוט היה צריך ללכת יותר פעמים לתת שתן. סליחה על ההתעקשות אבל אשמח לדעת אם זה לא עושה נזק להפסיק ליטול את התרופה לעת עתה ולבדוק מה קורה. שוב תודה לך ד"ר שירה, אני מאוד מעריכה אותך על פועלך בפורום!זו עזרה ענקית ומחממת לב!

03/06/2014 | 09:12 | מאת: יעקוב

שלום רב עברתי ניתוח ערמונית סגור. לאחר הוצאת הקטטר הכל היה תקין למשך יום אחד.למחרת הזרם נחלש והגעתי שוב לקטטר ל5ימים .הוציאו את הקטטר ושוב לאחר 24 שעות הזרם נחלש...עכשוב אני שוב עם קטטר ומיואש .איך נגמלים מהקטטר הזה תודה יעקוב

04/06/2014 | 16:59 | מאת: יעקוב

שאלת המשך האם צריך למרוח משחה אנטיביוטית והאם יש הגבלה על מס הימים שמותר להשתמש במשחה שוב תודה

שלום רב, אצירת שתן יממה לאחר ניתוח כריתת ערמונית דרך השופכה היא סיבוך ידוע ומוכר. בד"כ השארת קטטר למס'ימים-עד שבועות (בהתאם לצורך)היא הטיפול המקובל. סיבה לכך יכולה להיות בשל בצקת מקמית שתרד עם הזמן, או משהו אחר שעשוי להפריע למערב תקין של השתן כמו שאריות של רקמת ערמונית או קריש דם, שלרוב מתמוסס ונעלם. הקטטר ייצא לבסוף ותצליח להטיל שתן בלי בעיה. אם זה לא קורה יש צורך לחזור לרופא המנתח לדון עמו על בירור כולל ציסטוסוקפיה והדמיה לאיזור. אם יש לך פצע בקצה איבר המין מהקטטר אתה יכול בהחלט להשתמש במשחה אנטיביוטית מקומית פעם ביממה . חשוב שתקפיד על ניקיון מקומי (לרחוץ את האיזור במים וסבון לפחות פעם ביום בעת מיקלחת). תמנע כמה שניתן ממתיחה או כיפוף של צינור הקטטר. ניתן לקחת כדור נגד כאבים אם יש לך- וגם עם זה- לא להפריז. וביעקר- להוריד את המתח. זה קורה, וזה יעבור- דבר עם המנתח שלך.

הבעיה שלי החלה לאחר הניתוח 5 פעמים נחסם לי השתן ,בית חולים ,קטטר בדיקות ושוב חסימה הד"מנער אותי בית החולים וולפסון שנדרשתי לפנות אליו ,הרכיבו קטטר ושלחו הביתה ואני מיואש ,שלמתי מיטב כספי לניתוח ומה אני עושה ????????????? תודה מאיר

מאיר שלום, תמיד כדאי להגיע חזרה למנתח ולשוחח עמו. בכל מקרה אם מדובר בתקופה המוקדמת של שבועות- 3 חודשים מהניתוח, יש עדיין סיכוי שהכל יסתדר מעצמו. ואם זה כבר יותר זמן פשוט תמצא אורולוג מומחה אחר, תביא לו את כל המסמכים שלך וגש אליו לבדיקה. כפי שהסברתי- יש לבעיה זו הרבה סיבות והיא ברוב המקרים ניתנת לפיתרון, צריך לעבור בירור מסודר אצל האורולוג אך לא בפורום אינטרנטי.

31/05/2014 | 15:24 | מאת: מוריס

שלום רב, בן 56, סובל כמה חודשים מהתסמינים המוכרים.לפני כשבועיים התחלתי לקחת קסטרל 10 מג- בינתיים-שיפור זניח אם בכלל.האורולוג המליץ להוסיף ויסקר 10 מג,כי להתרשמותו(בעיקר מדיווחי על השתנה תכופה אך בכמות מועטה) מרכיב מרכזי בבעיה הוא בשלפוחית(גם אם הבעיה שם נגרמת בשל הגדלת הערמונית).בעיון שטחי בפורום לא נתקלתי בשילוב כזה. שאלתי- האם אכן מקובל ויכול להועיל? היש סיכונים או תופעות לוואי? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אכן שילוב של חוסמי אלפא(למשל קסטראל) ואנטיכולינרגים (למשל וסיקייר) יכולים לתת לך מענה משני כיווןני- שיפור זרימת התשן, והקלה בדחיפות. היום זה שילוב מקובל . תופעות לוואי של כל אחת מהתרופות יכולות לקרות אך לא בהכרח. אגב אם הקסטראל לא עוזר לשיפור זרימת השתן ניתן להחליפו לטמסולין או אומניק. לקבוצה זו (חוסמי אלפא) עיקר תופעות הלוואי הן ירידת לחץ דם, סחרחורת, שפיכה אחורית(בשל היות צוואר השלפוחית פתוח) וכולן חולפות עם הפסקת הטיפול. לאנטיכולינרגים יכולות להיות תופעות כמו יובש בפה, עצירות וקושי בריקון (הן פועלות להרגעת שריר השלפוחית מהתכווצויות היתר). גם אלו תופעות הפיכות ברקע שמפסיקים את הטיפול. להזכירך- לא כל מי שנוטל תרופות בהכרח יחווה תופעות לוואי. יש רבים שנהנים מההקלה בטיפולים אלו ללא כל תופעות לוואי. עדיין, אם ניסית תרופות שונות ללא הטבה או עם תופעות לוואי משמעותיות- יכול להיות שעברת את השלב התרופתי ועליך לדון עם האורולוג שלך על האופציה הניתוחית.

27/05/2014 | 14:38 | מאת: יעקב

בן 73 עם ערמונית מוגדלת תוצאות הבדיקות ב12.06.13 psa-5.65 ב 21.11.13 psa-7.87 ב8.05.14 psa-10.57 free psa-2.88 free total ratio 27.3 אני מטופל ב אומניק אוקאס 0.4

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, יש רושם לעלית ברמות ה PSA. לצערי לא ניתן לתת לך תשובה מושכלת בפורום אינטרנטי. צריך להתייחס לממצאים בהתאם לבדיקתך הפיזית, לגודלה של הערמונית, וממצאים בבדיקות נוספות רלוונטיות ולהחליט עם הרופא שלך לגבי המשך הטיפול, כמו למשל ביופסיות ערמונית.. גש לבדיקה אצל האורולוג המטפל שלך ודון עמו בנושא.

26/05/2014 | 22:26 | מאת: אילן

אני מטופל בקסטרל בשנתיים האחרונות והתרופה פתרה את בעית השתן אבל בחצי השנה האחרונה יש לי גודש באף בדיקת אאג בכול תקין האם יכול להיות קשר בין קסטלר לגודש באף האם יכול להיות קשר בין קסטרל לעיינים דומעות ? ה\במידה וכן האם יש תרופה אחרת עם אותה פעולה ללא התופעות המצוינות ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אכן קסטראל יכולה לגרום לגודש באף. קבוצת התרופות לה היא משתייכת- חוסמי אלפא- יכולים לגרום לתופעות אלו. אתה יכול להתייעץ עם האורולוג המטפל שלך להחליף לתרופה אחרת מאותה קבוצה- למשל אומניק/טמסולין ואולי הן יעשו לך פחות תופעות לוואי אך ישאירו את התגובה הטובה על שיפור מתן השתן. במקרים בהם אין הטבה והתופעות לפעמים פשוט צריך להפסיק את התרופה.

22/05/2014 | 21:23 | מאת: רויטל

דר' חתומי שלום, אבי בן 73 עושה מעקב קבוע של PSA. בתאריך 13/2/11 הערך היה 2.41 8/8/12 2.83 4.2.13 3.29 21/7/13 2.99 והיום 22/5/14 4.43. חשוב לציין כי במהלך שנת 2013 הוא נבדק ע"י אורולוג שמישש את הבלוטה ללא התרשמות כלשהי וביקש להמשיך במעקב של הסמן. האם יש מקום לדאגה לאור העלייה המשמעותית מעל 4? אשמח לתשובתך, תודה. רויטל

22/05/2014 | 21:41 | מאת: רויטל

לציין שאבי לא סובל מהפרעות במתן שתן וכן מטופל ב- CADEX כהתוויה ראשונית ליל"ד. שוב תודה.

שלום רב, רמות ה PSA סה"כ מתונות ובהתאם לגילו ולעובדה שה PSA עולה עם הגיל,ואם הוא נמצא במעקב אורולוג שגם בודק אותו ולא מתרשם מממצא חשוד כרגע אפשר להמשיך מעקב בלבד.אם יש "קפיצה" משמעותית ברמות ה PSA, יש לשוחח עם האורולוג העוקב אחריו על ביופסיות. אם יש לו הפרעות במתן השתן זה גם יכול לגרום לעלית PSA ולכן אולי לבדוק אם הרופא שלו לחליף את הקדקס למשהו אחר.

21/05/2014 | 22:05 | מאת: נתן

בן 25 , בד''כ בריא כבר 3 חודשים שאני חווה צריבה במתן שתן , תכיפות ודחיפות במתן שתן עשו לי אולטרסאונד שיצא תקין וציסטוסקופיה שמצאה כי אני סובל מדלקת שופכה לא ספציפית , לפני שבוע נתגלה במהלך בדיקת שתן מיוחדת חיידק E.COLI -1 , האורולוג שלי נתן לי אנטיביוטיקה מסוג צפלוקסין ל10 ימים (יש לי רגישות לפנצילין ) , 1 . האם האנטיביוטיקה הזו אפקטיבית ומתי אוכל להרגיש שיפור ? 2 .האם אפשר לדעת כיצד חיידק הזה הנמצא במעיים לפי מה שהבנתי הגיע למערכת השתן , האם זה אומר כי אסבול גם בעתיד מדלקות חוזרות , ממה שהבנתי זה לא שכיח אצל גברים ?ואם כן איך אפשר למנוע זאת

לקריאה נוספת והעמקה

שלון רב, החידיק שממנו אתה סובל הוא אכן חיידק מעיים אך גם החייק הכי שכיח בזיהומים של מערכת התשש. לרוב זיהום בשתן אצל בחור צעיר עובר במגע מיני אך לא רק. בכל מקרה האנטיביוטיקה שקיבלת כנראה תעשה את העבודה, תוך מס' ימים . חשוב שתקפיד לשתות הרבה. מניעת דלקות- מגע מיני מוגן עם קונדום, היגיינה יומית במקלחת והחלפת תחתונים, שתיה מרובה של מים וויטמין C לפי צורך.

20/05/2014 | 13:27 | מאת: טוני

התחלתי בטיפול טמסולוסין לאחר בעיות במתן שתן, ובתכיפות יתרה. הבעיה כרגע , מגיע לאורגזמה אבל ללא שפיכת זרע ! ממש המום ! הגיל 55 . בתודה למומחים .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, שימוש בתרופה כמו טמסולין לשיפור זרימת השתן יכול לגרום לתופעה מוכרת שאתה מתאר, הידועה בשם "שפיכה אחורית". חוסמי אלפא, וטמסולין בינהם, גורמים להרפיית שריר הסוגר כדי לשפר את ריקון השתן, ובמקרה זה מותירים את צוואר השלפוחית פתוח.באופן רגיל בעת שפיכה צוואר השלפוחית סגור ואז הזרע יוצא רק קדימה דרך השופכה. בעת טיפול תרופתי זה, צוואר השלפוחית נותר פתוח וכך חלק או כל הזרע חוזר אחורה ומגיע לשלפוחית. התופעה אינה מסוכנת ולא גורמת נזק. היא כמובן הפיכה עם הפסקת הטיפול בתרופה.

האם העליה בPSA והקושי (לפעמים) בהטלת שתן קשורים בהפסקת השימוש בתרופת האוודרט? 1. ב18.5.14 הPSA אובחן ברמה של 2.39 ( עליה 10X מהבדיקה הקודמת) 2.ב21.7.13 הPSA עמד על 0.26 (0.26) 3. ב 1.9.13 אובחנתי בגניקומסטיה קלה בשד השמאלי ,חשתי כאב חלש בפיטמה 4.ב7.10.13 לאור הנ"ל החליט הרופא האורולוג המטפל בי כ 18 שנה על הפסקת השימוש בתרופת האוודרט והמשך השימוש בתרופת קסטרל 5.הביקור הקרוב שלי אצל האורולג נקבע ל יוני 2014 6.הכאב החלש שהיה בפיטמה נעלם ( גניקומסטיה) 7.חלה הרעה עד כדי קושי (לפעמים) להטיל שתן 8.הPSA עלה כאמור ל 2.39 9.האם העליה בPSA והקושי (לפעמים) בהטלת שתן קשורים בהפסקת השימוש בתרופת האוודרט? 10.התייעצתי עם כירורג במרפאת שד הטוען כי מבחינתו אין בעיה לחזור ולהשתמש בתרופת האוודרט זאת בהנחה כי תופעת הלואי הגניקומסטיה הקלה, הנה נסבלת. 11.האם עלי לחזור ליטול את תרופת האבודרט? 12.האם יש בשוק תרופה מתקדמת יותר ? 13.לתשובתכם אודה מאד

לקריאה נוספת והעמקה

שכחתי לציין את גילי , אני בן 71! בתודה

שלום רב, בהחלט יכול להיות שהפסקת התרופה הביאה לעליה בPSA, אבל עליך גם להבדק אצל הרופא. בכל מקרה לא מומלץ לחזור לטיפול אם סבלת מתופעות הלוואי שאתה מתאר. אם אינך מתרוקן טוב ולא ניתן לחדש את הטיפול, ולצערי אין תרופה חלופית לאבודרט, אפשר לשקול טיפול בתרופה מקבוצת חוסמי אלפא- למשל טמסולין או קסטראל- ולראות אם יש הטבה בהשתנה. אם לא- כדאי לך להתייעץ עם האורולוג שלך לגבי ניתוח הסרת הערמונית.

18/05/2014 | 13:24 | מאת: רמי

בבדיקת אולטרא סאונד נמצא:ערמונית 4.4*3.5 סמ. שארית השתן כ 600 סמק. מה המשמעות? תודה !

שלום רב. אם התכוונתה באמת ל 600 סמ"ק?? זה סימן שאתה באצירת שתן- פנה מיידית לרופא שלך!

17/05/2014 | 13:46 | מאת: yanay

שלום! נבדקתי ע"י אורולוג בעקבות קושי בהטלת שתן והתבשרתי על ערמונית מוגדלת, אך בגודל סביר לגילי 59. לאחרונה איני מצליח להגיע לאורגזמה וכעבור זמן לא רב אני מאבד את הזיקפה.האם יש קשר בין הערמונית לבעייתי? האם ניתן לפתור זאת? ינאי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, אכן עשוי להיות קשר בין הגדלת הערמונית להפרעות בתפקוד המיני. היום ניתן לקבל טיפולים תרופתיים טובים לשתי הבעיות גם יחד. עליך להבדק אצל אורולוג ולשוחח עמו על הבעיה. ניתן לתת לך טיפול תרופתי שישפר את הזקפה-כמובן במרשם רופא, וגם יעזור לשפר את מתן השתן.

14/05/2014 | 12:41 | מאת: שאול

שלום לך, אני התחלתי להתשמש בפרמיקסון לפני שלוש שנים , בעקבות קימה בלילה לשירותים מספר פעמים רב. אכן, עזר לי מאוד ואני ישן עכשיו לילה שלם. אני שואל האם עלי לעשות הפסקה בפרמיקסון וכמה שנים אני יכול להמשיך להשתמש בה. אני חושש להפסיק כדי שלא תחזור לי התופעה תודה מראש שאול

21/05/2014 | 10:45 | מאת: ד"ר שירה חתומי

שלום רב, בעיקרון אין שום בעיה בשימוש ממושך בתרופה זו, אם לא נגרמו לך תופעות לוואי ואם היא עוזרת. אם אתה רוצה, אתה יכול לנסות להוריד את הטיפול בהדרגה- כלומר לקחת יום כן-יום לא, ולראות איך התגובה, אם לא מפריע- לרדת לאחת ל-3 ימים.. וכך עד שתפסיק. אם אתה רואה שההורדה במינונים גורמת חזרת התופעות סימן שכדאי להמשיך קבוע כל יום. אם למרות הטיפול הקבוע שוב מתחילה הפרעה אולי צריך לעבור לטיפול אחר- יש להייעץ ולהבדק אצל אורולוג

13/05/2014 | 16:56 | מאת: שגיא

שלום רב , הובחנתי ע"י 2 אורולוגים בדלקת כרונית בערמונית או באגן (דלקת לא חיידקית) בדיקות שתן , זרע , צילום הערמונית ( הכל תקין) , סובל כבר שנים מדחיפות במתן שתן , ירידה בתפקוד המיני . בעבר קיבלתי אנטיביוטיקה מסוגים שונים שהעלימה את התסמינים לגמרי , הייתי בטוח שנפתרה הבעיה אך אחרי תקופה התסמינים חזרו. בטיפול האחרון קיבלתי סיאליס 5 מ"ג למשך חודשיים , במהלך השימוש בתרופה היה שיפור משמעותי בתפקוד המיני ובדחיפות מתן שתן , אך לצערי הרב כאשר הפסקתי עם התרופה חזרו התסמינים . חייב לציין שדבר מתסכל אותי מאוד , האם בכלל ניתן לרפא דלקת כזאת ?? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, אתה מבטא את התיסכול הגדול שיש גם למטופלים וגם למטפלים בגישה לדלקת כרונית בערמונית. צריך לנסות להגיע למצב בו אתה שולט בתסמינים ולא הם בך. תתייחס לזה כאל מחלה כרונית שצריך להרגיע, ולא לחפש "מרפא". אם סיאליס יומי עזר- תמיך לקחת. תמנע מגריינים כמו קפאין, אלכוהול, שוקולד, ו STRESS בכלל ומקווה שזה ירגע. צר לי אך אכן אין לנו פתרונות יעילים לתופעה.

12/05/2014 | 16:01 | מאת: בוני

שלום, בן 33 , בדיקת דם שנתית שגרתית תוצאה של psa 4.5 בשנה שעברה תוצאה 2.5.. לא בוצעו יחסי מין או רכיבה על אופניים ב48 שעות שקדמו. האם פשר התוצאה הנ"ל והאם יש צורך לעבור בדיקות נוספות/ חוזרות? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה
12/05/2014 | 19:50 | מאת: בוני

כמו כן,בדיקה מלפני שנתיים PSA-0.95 לא סבלתי בחיי מדלקות או זיהומים בדרכי השתן וכו... אובחנתי לפני שנה וחצי כאזוספרמי,כחלק מהבירור בוצע לי US טראנסרקטאלי עם ממצע של ערמונית 1-2 והרחבה של שלפוחית הזרע. לפני 8 חודשים בוצע ניתוח מיקרוטסה שעבר בהצלחה מכל הבחינות(תוצאה והחלמה). ישנה עלייה חדה בערכי הPSA,מה יכולה להיות הסיבה? האם יש ממה לחשוש? תודה על התשובה.

שלום לך. לא ברור לי מדוע בגיל 33 ביצעת בדיקת PSA? זה ממש לא נחשב בדיקות שגרה. עליך לפנות לבדיקת אורולוג והוא יחליט מה המשך הבירור- מדובר בתוצאה קצת גבוהה לגילך.