הגדלה שפירה של הערמונית

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

05/12/2013 | 10:18 | מאת: ליאור

1-האם אפשר לקחת סיאליס במקום אומניק אוקאס? 2-לאיזה תרופה מהשתיים פחות תופעות לוואי? 3-האם האומניק אוקאס פוגעת [מפחיתה] טטוסטרון? 4-האם האומניק אוקאס מרפא או מקל? כלאמר האם אני יכול להימנע מלקחת אותה ואז נפגעת איכות החיים או שאני גורם לעצמי בנוסף נזק??[התרוקנות סבירה]

שלום ליאור, משאלותיך אני מסיקה שאתה סובל מהפרעות במתן השתן כנראה על רקע של הגדלה שפירה של הערמונית? לא נתת פרטים. אנסה לעזור לך בקצרה לגבי שאלותיך. 1. אפשרויות הטיפול בהפרעות ההשתנה הן :א. אומניק אוקס או כל חוסם אלפא אחר (למשל טמסולין, קדקס, קסטראל וכו) שגורם להרפיית הסוגר ובכך משפר את זרימת השתן. ב. סיאליס חד יומי, מקבוצת חוסמי PDE5 שגורמים לא רק לשיפור זרימת הדם לאיבר המין ובכך משפרים זקפה, אלא גם משפרים זרימת דם לכל האגן ויכולים לעזור בשיפור ההשתנה. זו תרופה חדשה יחסית להתוויה של שיפור השתנה אבל נמצאה יעילה כמו אומניק. אתה יכול לבחור אחת מהן.מומלץ לא לשלב בינהן. 2. לכל אחת מהתרופות יש תופעות לוואי משלה אך לא כל מי שנוטל תרופה בהכרח יחווה תופעות לוואי. התופעות המוכרות באומניק הן שפיכה אחורית(לא יוצא זרע) או סחרחורת וירידת לחץ דם. בסיאליס- כאבי ראש, כאבי שרירים, דופק מואץ. 3.לא. 4. אומניק משפרת את זרימת השתן. היא לא מונע את גדילת הערמונית. אם ההשתנה שלך סבירה לא בטוח כלל שאתה צריך טיפול. ממליצה לך לפנות עם שאלות אלו לרופא המאפל שהמליץ לך על הטיפולים השונים ולדון עמו באופן מלא על כל המשמעויות, לעבור בדיקה גופנית ולקבל את הטיפול המתאים לך ביותר.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת