ערכי psa

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

08/01/2014 | 21:15 | מאת: א.

שלום, בן 66 ב-30.6.11 ביצעתי ביופסיה עם תוצאה של 3.25 הבדיקה הייתה תקינה. ב-28.4.13 הייתה הבדיקה עם ערך 3.82 ב-5.1.14 הבדיקה הייתה עם ערך 4.53, מה המשמעות והאם אני צריך להיות מודאג? אודה לתשובה.

שלום רב יש הרבה סיבות לשינויים ב PSA שאינם בהכרח מחלה סרטנית. צריך לראות את התמונה הכוללת ואת גודלה של הערמונית באולטראסאונד, לוודא כיצד אתה מתרוקן, לשלול דלקות ועוד סיבות שונות. וכמובן אתה צריך לעבור בדיקה גופנית אצל האורולוג המטפל שלך והוא יחליט אם יש צורך בביופסיה חוזרת.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת