רעננה

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

18/11/2013 | 12:47 | מאת: נונו

שואל מה פשר האולטראסאונד ונפח הערמונית האם הכל בסדר הנדון: גב / מר: ליסאי חנן, מין: ז גיל: שנים 70 : ז.ת 001636372 רעננה סוקולוב 09-7745408 16 _________________________________________________________________ ... להלן תוצאות הבדיקות אשר בוצעו בתאריך 06/11/2013 : .א ס כליות ודרכי השתן סיבת ההפניה א"ס כליות כרונית ******* כליה ימנית בגודל: 11.9 ס"מ . פרנכימה מעט אקוגנית מהרגיל. ציסטות, הגדולה 2.7 ס"מ . לא הודגמו אבנים , אין הידרונפרוזיס. כליה שמאלית בגודל ס"מ. פרנכימה מעט אקוגנית מהרגיל. ציסטות, הגדולה 3.7 ס"מ לא הודגמו אבנים , אין הידרונפרוזיס. שלפוחית שתן: בעלת קיבולת קטנה, ללא ממצא. ( הנבדק הגיע בסיום קליניקה ). ערמונית: מוגדלת, בנפח 106 ק"סמ . לסיכום: פרנכימה מעט אקוגנית מהרגיל דו-צדדי. ציסטות בכליות דו-צדדי. בברכה, הדפסת ההודעההוספת תגובה

שלום רוב, לא ציינת מה גילך ומדוע עברת את הבדיקה. ע"פ מה שרשום הכליות סה"כ בסדר, עם ציסטות קטנות בשני הצדדים (לציסטות פשוטות וקטנות אין משמעות קלינית כלשהי ויש רק לעקוב אחת לכמה זמן בהתאם לרופא שלך). צויינה שלפוחית לא מלאה ולכן קשה להתייחס גם לגודלה של ערמונית שצויינה כאן 106 ס"מק- בהחלט מוגדלת, אבל יש צורך לבצע את הבדיקה עם שלפוחיית מלאה.. ממליצה לך לחזור על הבדיקה עם שלפוחית מלאה כדי לקבל מידע נכון יותר על גודלה של הערמונית. וגם לבדוק שארית שתן לאחר התרוקנות זה בעיקר חשוב בהתאם לתסמינים שלך- האם יש לך הפרעות השתנה או לא. אם כן- זה יצריך טיפול ואפשר להתחיל עם תרופות. אם אין לך שופ הפרעות וגם אין שארית- לגודלה של הערמונית אין משמעות.. גש לאורולג להתייעצות ובדיקה.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת