חולה אפילפסיה

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

19/12/2013 | 10:43 | מאת: מיכל

שלום דר' שירה. בני בן 18 חולה במחלה אפילפטית קשה ביותר ונוטל 4 תרופות שונות לאיזון המחלה האפילפטית. בני מתלונן על כאבים בעת מתן שתן. זרם שתן לא אחיד, עם הפסקות. טפטופים לא רצוניים. בני עבר בדיקת אורודינמיקה והתברר כי הוא לא מצליח לרוקן את השלפוכית במלואה. הוא קיבל היטרין ובמינונים של 2 מ"ג ליום החל לפרכס. קשרתי בין הפרכוסים לתרופה והפסקתי אותה. האם יש תרופה אחרת שגם לא תשפיע מבחינה קוגניטיבית וגם לא תגרום לפרכוסים. תודה, מיכל

שלום רב, היטרין כמו כל קבוצת חוסמי אלפא יכולה לגרום לירידת לחץ דם ולהתעלפות. אפשר לנסות אחת אחרת כמו אומניק או קסטראל- אך כמובן במרשם רופא ובניטור מצבו באופן צמוד. חשוב להתייעץ עם הרופא המטפל שלו האם לא משהו מתרופות אנטיאפילפטיות שנוטל גורמות לו להפרעות השתן היות ולחלק מהתרופות המשפיעות על המוח יש גם השפעה על מערכת השתן, כולל השפעה אנטי-כולינרגית שגורמת לקושי בריקון השלפוחית. חשוב גם לבדוק שאין לו דלקת בשתן כמקור לתלונות שלו. כדאי אולי לשלוח אותו לבצע ביופידבק וללמוד טכניקות להרפיה כדי לעזור לו להתרוקן יותר טוב.

23/12/2013 | 09:29 | מאת: מיכל

שלום ד"ר שירה. מאד מודה לך על תשובתך. היא פתחה לי כוונים חדשים לחשיבה. הבן שלי מקבל כבר איזה 5 שנים תרופה בשם אריספט, לשיפור הזכרון. אריספט היא תרופה אנטיכולינרגית ואנחנו לא בטוחים לגבי יעילותה. האם היא יכולה לגרום לקשיים במתן השתן? תודה מיכל

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת