נגישות
נגישות

פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - אורולוגיה
הגדלה שפירה של בלוטת הערמונית (פרוסטטה) הינה תהליך פיזיולוגי המופיע עם הגיל. לאחוז ניכר מהגברים מעל גיל 50 יש בלוטת ערמונית מוגדלת. הנתונים מראים שאחד מכל שני גברים בגיל 50 סובל מבעיית ערמונית מוגדלת. ככל שעולה הגיל מתרחבת התופעה. תסמינים עיקריים של ערמונית מוגדלת באים לידי ביטוי כאשר הבלוטה גדלה לכיוון השופכה וגורמת לקושי במתן שתן. פורום בלוטת ערמונית מוגדלת הוא המקום להתייעץ בנושאים הקשורים לבעיות במתן שתן, דחיפות ותכיפות, מאמץ בזמן מתן שתן, התעוררות מספר פעמים בלילה על מנת להטיל שתן וכדומה. פורום זה הוא המקום לשאול על תופעות אלו, על הטיפול בהן ועל דרכי התמודדות. בואו לדבר על זה בפורום בלוטת ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת.
1966 הודעות
1843 תשובות מומחה

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

17/09/2013 | 20:49 | מאת: אמיר

ברצוני לדעת מהי האבחנה, וכיצד לטפל?

17/09/2013 | 20:51 | מאת: אמיר

בלוטת הערמונית בנפח כ- 33 "סמ , ק בלתי הומוגנית עם איזורים אקוגניים. מה זה אומר????

16/09/2013 | 22:27 | מאת: yoni

שלום רב. אני כבן 45 והובחנה אצלי ערמונית מוגדלת ואכן אני חובה תסמינים יחסית קלים כגון ירידה בעוצמת הזרם ודחיפות במתן שתן. האורולוג קבע כי לנוכח גודל הערמונית והתסמינים היחסית קלים הוא לא ממליץ על טיפול אלא במקרה בו התסמינים יחמירו. אני בהחלט מסכים בענין זה אולם אני חושש שמכאן המצב רק יכול להחמיר ומכאן שאלתי , האם כדאי לקחת תכשירים טבעיים כגון פרוסטמד כדי לעכב את גידול הערמונית או אולי להקטין את הערמונית ולשפר את התסמינים או שאין בכך צורך? האם תכשירים אלו מועילים ? האם הרפואה הקובנציונלית מכירה בשיפור שיכול להיות? או אולי כדאי פשוט לא לעשות דבר. ושאלה נוספת לאחר שהאובחנתי קראתי והבנתי שאצלי התהליך החל מוקדם מאוד כאמור אני בן 45 ואני תוהה מה יהיה כשאהיה בן 60 אם הגדילה של הערמונית תמשיך. בתודה ירון

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, יש מידע על טיפול צמחי לשיפור הפרעות במתן השתן ואכן אתה יכול לנסות את התכשירי הללו. יש כאלה שמגיבים היטב לטיפולים הצמחיים ויש שפחות. אתה יכול לנסות ולראות. אם זה לא עוזר תמיד אפשר לחזור לרפואה הקונבנציונלית. כמו שהשיער מאפיר או מופיעים קמטים- גם שינויים בזרם השתן הם חלק מתהליך טבעי שעובר הגוף. צריך להבין זאת ולא לחשוב שזהו, אתה זקן ונגמרו החיים. יש לי הרבה מאוד מטופלים קשישים ובריאים שנוטלים תרופות מועילות מאוד לשיפור ההשתנה והכל בסה"כ בר טיפול.

16/09/2013 | 12:17 | מאת: מאיה

יש לי שאלה לפני שבועיים גדל לי צמוד לעגיל בטבור כמו גולה כזאת טיפה אדומה והלכתי חדר אחיות ואמרו שזה לא משהוא מסוכן אבל הביאו לי מופירוסין וזה לא עוזר ואפילו זה כואב יותר ואני לא יודעת מה לעשות ואני עדיין רוצה להשאיר את עגיל ??

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך לא מבינה מדוע פנית לכאן, אין זה פורום לעינייני עור גשי לרופא משפחה או רופא עור

16/09/2013 | 08:51 | מאת: מויז

טוב לא מצאתי איפה לשאול את זה אבל זאת שאלה רצינית לחלוטין. משום מה כל הזמן יש לי קקי בתחתון. אני לובש תחתון חדש אני מנגב נרומאלי אני חושב ופשוט אחרי כמה זמן תמיד מרגיש רטיבות ומגלה את זה. זה נורא מציק לי ובטח מבייש כשאני רוצה לשים אותם בכביסה ואמא שלי רואה את זה מה יכול להיות הבעיה ומה הפתרון לה?

שלום רב, אינך בפורום המנכון וגם לא נתת פרטים כמו גילך ומחלות הרקע שלך. אי שליטה על הצואה אינה קשורה באורולוגיה (זה מערכת העיכול, ולא השתן...). אם אתה אכן מקפיד לנגב היטב ועדיין יש איבוד צואה זה מחייב קודם כל לגשת לבדיקה אצל רופא המשפחה ואין מה להתבייש ממנו, ואח"כ לגשת לפרוקטולוג(כירורג שעוסק בבעיות פי הטבעת). אולי גם תצטרך ייעוץ נוירולוגי בהתאם לממצאים השונים.

15/09/2013 | 22:30 | מאת: יוסי

דר שלום, אובחנתי כסובל מפרוסטטיטיס כרוני לפני כחצי שנה. מאז לוקח שני כדורי פרמיקסון ביום. לפני כן עברתי תרביות שתן וזרע, אורודינמיקה וציסטוגרפיה שיצאו תקינות. ביומיים האחרונים חש כאב חד כשנוגע בקצה הפין ומעט מתחת לכיפה. כאב חד, כמו סכין. לאורך הפין יש מעט כאב אך לא חד ובולט כמו בחלק העליון. אין תכיפות או דחיפות, אין כאבי בטן, יש צריבה שבאה והולכת. האם הערה החד יכול להיות קשור לדלקת? האם ניתן לקחת את הפרמיקסון תקופה ארוכה ללא חשש? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
15/09/2013 | 23:16 | מאת: יוסי

שכחתי לציין...בן 37

שלום רב, אם יש כאב בשופכה ממליצה לשלוח שוב בדיקות שתן כללית ותרבית, וגם בדיקת שתן PCR למחלות מין כמו כלמידיה אוריאופלזמה מיקופלזמה וגונוריאה. כדאי גם שאורולוג יבדוק אותך לראות שאין שום נגעים באיבר או בפתחו. בהתאם לפי הממצאים ניתן לתת לך טיפול . כדאי בכל מקרה להבדק אצל אורולוג שיחליט אם יש מקום לציסטוקופיה . לגבי פרמיקסון- מדובר בתרופה צמחית המכילה דקל ננסי ולרוב אינה גורמת לחתופעות לוואי ואין מניעה לקחתה לאורך זמן, בוודאי אם זה מקל עליך את התסמינים.

16/09/2013 | 10:28 | מאת: יוסי

תודה. האם כאב בשופכה הוא לא חלק מתסמיני הפרוסטטיטיס? נגעים הכוונה למשהו שניתן לראות בעין?

10/09/2013 | 18:18 | מאת: חיים

ד-ר שלום ושנה טובה. אני לקח תרופה דואדרנט נגד הגדלת הרמונית קבוע לפי הוראות משך חצי שעה לאחר אותה ארוחה כבול יום . בפרוס יום הכיפורים עקב הצום שאילתי האם אני יכול לקחת תרופה על קיבע ריקה או לחלופין לדלג יום אחד מלקיחת התרופה מה את ממליצה? בתודה גמר חתימה טובה.

לרוב לא מומלץ ליטול תרופות על קיבה ריקה.

09/09/2013 | 13:48 | מאת: לימור

תודה על התשובה המהירה. לפני כשנה וחצי הייתי אצלך בסדרה של בדיקות עקב צריבות בשתן כל הבדיקות כולל ציטוסקופיה ואולטרה סאונד כליות יצאו תקינות. בנוסף הייתי אצל אורטופד והוא לא מצא כלום אמר לי תשתי הרבה מי טוניק ??? ברצוני לציין שאת אכן צודקת אני נמצאת בתקופה מאוד לא קלה מטפלת בבן זוגי החולה בסרטן המצב לא מזהיר ואני כל הזמן בחרדות שיקרה משהו רע כמו כן היו לי גם בעיות בזוגיות של ילדיי בקיצור תקופה מאוד לא נעימה הנושא עם ילדיי סודר אך אני כל הזמן במתח ובפחד מפני הבאות החלטתי ללכת לשיחות בלי שום קשר לבעייה ברגל, האם יש לכל מה שאני עוברת השלכות בנושא שציינתי. מודה לך מאוד

שלום רב, מקווה שתמצאי מנוחה ושקט- רגיעה מ"לחץ" מאוד משפיעה על הגוף ובוודאי על מערכת השתן. הרבה בריאות וחג שמח.

09/09/2013 | 11:47 | מאת: לימור

שלום רב פניתי אליך לפני מספר חודשים ואני פונה שוב. יש לי תופעה מאוד מוזרה כאבים חדים בשוק רגל ימין פניתי למספר רופאים כללי ואורטופד והם אמרו שלא רואים בעייה הרופא שלי נתן לי מגנזיום עזר קצת ושוב חזר רק שהפעם הכאב החד מופיע רק בזמן שאני שיש לי שתן גם אם אני לא מתאפקת. הכאב הוא לכמה שניות אחרי שאני מתרוקנת זה עובר ולפעמים נשאר כאב אמום. האם זה קשור לתחום שלך אני חסרת אונים לא יודעת למי לפנות וזה מאוד מאוד מציק לי ביום יום אני לא יוצאת מהבית להרבה שעות כי אני פוחדת שאצטרך לשרותים ואז ארגיש את הכאב החד שלא מרפה עד שאתרוקן. אם כדאי להמשיך שוב עם המגנזיום כי יש לי בעיית התכווצות שרירים בכפות הרגליים. אודה לך מאוד על תשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה

לימור לשום לך, התופעה שאת מתארת לא מוכרת לי . בד"כ אנשים שסובלים מבעיות במערכת השתן כמודלקת בשתן סובלים מכאבים באזור הבטן או השופכה אם אם יש אבנים בכליות הכאבים הם במותניים או בגב התחתון ולא באיזור השוק. אבל כל אחד מגיב אחרת. היתי ממליצה לך לפנות לבדיקה מקיפה אצל רופא המשפחה ואולי גם אצל נוירולוג- בעיקר לבדוק באיזור גב תחתון שאחראי על עצבוב של איזור מערכת השתן התחתונה וגם הרגליים התחתונות. כדאי לפי צורך להתייעץ גם עם גניקולוג ואורטופד. כמובן לשלוח בדיקות שתן ולבדוק שאין לך דלקת. כדאי אולי לבצע אולטראסאונד של דרכי השתן כדי לשלול אבנים כמקור לכאבים. נשמע לי גם שיש כאן מרכיב חרדתי משמעותי שאולי מחריף לך את התופעות וכדאי לטפל בו בייעוץ פסיכולוגי/פסיכיאטרי. בכל מקרה כדאי גם לנסות טיפול משלים כמו דיקור סיני שיכול מאוד לעזור, או ביופידבק. לבנתיים תנסי להמנע ממה שגורם לך את הכאב כמו התאפקות ממושכת או לחץ.

31/08/2013 | 17:17 | מאת: גיל

שלום, בצעתי הבדיקה הנ"ל U.UREAL/PARVUM-PCR, והיא יצאה חיובית. רציתי לדעת מה זה אומר? מה עלי לעשות? יש משהו שעלי לדעת או להזהר? האם הבדיקה הנ"ל קשורה למגע מיני? אגב, הבדיקה M.GENITALIUM-PCR יצאה שלילית, אם יש קשר ביניהן.

לקריאה נוספת והעמקה

גיל שלום רב. הבדיקה שביצעת היא בדיקת שתן PCR לזיהוי חיידקי מחלות מין. אוריאופלזמה הוא חיידק נפוץ אך לא בהכרח היותו חיובי אצלך מרמז על הדבקות במחלת מין.חיידק זה נמצא לעיתים באפן רגיל בפלורה של השופכה. אולם אם יש לך תסמינים של צריבה או הפרשות כן מציעה לך לחזור לרופא ולקבל טיפול אנטיביוטי. כמובן שיש לידע את בת/בן הזוג בנושא ושהיא/הוא יבצעו בדיקות גם כן.

29/08/2013 | 10:35 | מאת: יעקב

שלום רב. ברצוני לעבור טיפול להקטנת הערמונית ,שאלתי היא מה עדיף שיטת האידוי ו/או החימום של דר' שלום כץ,או שיטת האידוי בלייזר ירוק של דר' דורפמן?תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב לך. איני נוהגת להמליץ כאן בפורום על שיטות ורופאים ספציפיים. מטרת הפורום הוא מידע כללי בלבד. לצורך החלטה לשאלתך - מציעה שתשוחח עם כל אחד מהם ותקבל את מירב הפרטים להחלטה על מה מתאים לך.

25/08/2013 | 20:36 | מאת: אודי

בבדיקת דם נמצא קריאטינין 1.6,לאחר שהתחלתי לקחת דואודרט להקטנת ערמוניתי המורחבת והגברת זרם השתן. בדיקת us דרכי שתן לא נמצאה בגופי שארית שתן. האם יש קשר בין דואודרט ועליית רמת הקריאטינין?

שלום רב, אם יש לך בעיות בתפקוד כליתי אכן יש להזהר עם טיפול זה. עדין נדיר שהתרופה עצמה גורמת להפרעה זו. היתי ממליצה להפסיק את הטיפול ולעקוב אחר תפקודי הכליות שלך- זה בדר"כ חוזר לנורמה לאחר הפסקת הטיפול.

27/08/2013 | 20:24 | מאת: אודי

אני בן 56 סובל מהגדלה שפירה של הערמונית - עם כל התסמינים הידועים. ניסיתי קדקס והייתה הקלה גדולה - אך הפסקתי בגלל תופעות לוואי - קשיי נשימה. ניסיתי אומניק-אוקס והייתה הקלה גדולה ושוב נאלצתי להפסיק בגלל תופעת לוואי דומה - בנשימה. לפני שבועיים התחלתי פרמיקסון - טרם חשתי שינוי משמעותי. השאלות: 1) באופן עקרוני - האם תופעות הלוואי השליליות הן בדרך כלל כתוצאה מהמרכיבים הפעילים או שגם מהמרכיבים הלא פעילים ? 2) קראתי על תרופה בשם אלפו-קל X L . האם המרכיבים הפעילים שלה דומים לקדקס ואומניק ? האם כדאי לנסות אותה ? מדוע כמעט לא שמעתי עליה ? 3) האם ב XTRAL יש מרכיבים דומים לאומניק וקדקס ? אם כן האם יש טעם לנסות קסטרל ? או שסביר להניח שהתופעות יחזרו. 4) האם אפשר לקחת פרמיקסון ביחד עם קדקס ( במינון נמוך - בתקווה שיהיה שיפור ללא תופעות לוואי). סליחה על ריבוי השאלות - ובתודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, קדקס, קסטראל, אלפא-קל, אומניק, אוקס הטרין ועוד- כולן תרופות מקבוצת חוסמי אלפא שפעילותן בהרפיית השריר של סוגר השלפוחית ובכך להיטיב את מתן השתן. קדקס היא הותיקה מכולן ונחשבת מאוד יעילה אך עם תופעות לוואי שונות וכנראה יותר משמעותיות מחברותיה, כי היא פחות סציפית לאיזור השלפוחית. לשאלתך (1) התופעות יכולות לנבוע גם מהמרכיב הפעיל וגם מהאחרים. לגבי (2) ו(3) כפי שציינתי :קסטרל ואלפו-קל הן אותה תרופה בשמות שונים (בהתאם לחברה), מכילות אלפוזוסין.אומניק/טמסולין/אוקס- מכילות טמסולוסין.כולן בנות אותה משפחה ודומות באפקט שלהן וגם בפרופיל תופעות הלוואי. לא יודעת למה לא שמעת על תרופה כזו או אחרת- זה תלוי גם בך וגם ברופא שלך. בכל מקרה צריך גם לזכור שכל אחד מגיב אחרת לתרופות ואכן אתה פשוט יכול לנסות ולהחליף- לאחר התייעצות עם הרופא וכמובן במרשם. חושב לבדוק שאתה נוטל נכון לפי ההוראות. עדיין- יש כאלה שתופעות הלוואי כל כך משמעותיות ואינם יכולים ליטול את התרופה ולכן כדאי יהיה לשקול את הצעד הטיפולי הבא: אם אתה סובל מהפרעות משמעותיות במתן השתן ולא יכול לקבל תרופות- אולי אתה צריך ניתוח? דיון זה עליך לערוך עם האורולוג המטפל שלך . (4)- אין שום בעיה ליטול את הפרמיקסון עם כל אחת מתרופות אלו.

23/08/2013 | 20:26 | מאת: חן

האם לפני שנים אובחנן ערומוני מוגדלת טופל בכדור אחד ליום עכשיו אחרי תקופה ארוכה יש דימומים בשתן בבדיקה התגלה שהערמונית קטנה הגדול רגיל יתכן מצב שזה התכווץ ומה הכוון לדימומים

26/08/2013 | 11:56 | מאת: ד"ר שירה חתומי

שלום רב, לא בטוח שיש קשר בין הדימום בשתן לגודל הערמונית ויש חובה לפנות בהקדם לבדיקה אצל אורולוג כדי להשלים את הבירור לדימום! אל תשכחי שכאן זהו רק פורום אינטרנטי כללי שאינו תחליף לבדיקה אישית אצל רופא ובמקרה זה ממליצה לפנות במיידי לבירור! יש הרבה מאוד סיבות לדימום בשתן חלקן פשוטות אך חלקן משמעותיות ומחייבות בירור וטיפול!

23/08/2013 | 16:35 | מאת: בן

האם יש סיכון לסרטן הערמונית כתוצאה מלקיחת התרופה, כפי שמופיע בתווית?תודה,

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, דואודרט אינו גורם לסרטן ערמונית. מה שכתוב בעלון לצרכן הוא שכשבדקו מטופלים להם גילו סרטן ערמונית, באלו שנטלו את התרופה התגלתה מחלה משמעותית יותר. לא שהתרופה היא זו שגרמה למחלה. ככל הנראה הסיבה היא שהתרופה מקטינה את רקמת הערמונית השפירה ו"עוזרת" בזיהוי המחלה הסרטנית בצורה ברורה יותר.

22/08/2013 | 12:39 | מאת: אמא

הבן שלי בן 26 ביצע בדיקות כלליות ושתי הבדיקות הללו יצאו חיוביות הוא מתלונן תקופה ארוכה על כאבים בבטן התחתונה השמאלית, ביצע אולטראסאונד ונמצא שסןבל משבר קל, הכירורג לא המליץ על טיפול כל שהוא הרופא המטפל לא התייחס לתוצאות הבדיקות לדעתו הכל בסדר אך בני מתלונן יותר ויותר על כאב מקרין למפשעה, למרות גילו לא מוצא זמן לדאוג לבריאותו עובד וסובל, בהסכמתו החלטתי לפנות ולבדוק מה משמעות הבדיקה ותוצאותיה, ומה ניתן לעשות,תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אמא יקרה שלום לך, אנסה לעשות קצת סדר בדברים כי לא ברור כל כך: התלונות של בנך מאוד לא ספציפיות ויכולות לנבוע מסיבות שונות. עד כמה שהצלחתי להבין בנך עבר בדיקת PCR בשתן שמצאה שני חיידקים- אוריאופלזמה ומיקופלזמה(זאת ע"פ הכותרת), אלו חיידקים ששוכנים בשופכה אך לעיתים גם מועברים במגע מיני. בכל מקרה אם יש לו צריבה במתן השתן או בשפיכה או באם יש דחיפות וכאבים חשוב לפנות לרופא לקבל טיפול אנטיביוטי. בנוסף, אם יש לו כאבי בטן שמאלית תחתונה ונמצא שיש לו בקע- כדאי לפנות לכירורג לבדיקה ולשקול צורך בניתוח, ואם הרופא אצלו נבדק לא מצא חן בעיניכם תמיד אפשר להחליף רופא. אם הכאב הוא אקוטי או מחמיר צריך לשקול לפנות לבדיקה דחופה בחדר מיון. כאבי בטן שמאלית לא חייבים להיות רק מהבקע כך שאולי הוא צריך לעבור גם בדיקת אולטראסאונד לשאר הבטן כולל מערכת העיכול וגם מערכת השתן ולשלול שאין לו אבן או בעית מעיים. הכי חשוב זה לא להתעלם מהכאבים ולא לסמוך רק על יעוץ וירטואלי באינטרנט אלא לפנותלבדיקה אצל רופא ולהשלים את שאר הבירור.

21/08/2013 | 16:13 | מאת: רפאל

שלום רב. מזה שבועיים שאני נוטל אומניק אוקאס יחד עם לפרוסט - דרך אורולוג. השינוי חל בעיקר בלילה - מתן שתן במינון נמוך + כמות קטנה מאוד - פרט חיובי ). גם ביום המערכת רגועה יותר אולם נראה כאילו יש רצון להשתנה במנות קטנות ( עם יכולת להתאפק ) ואולי ירידה בזרימת השתן. בנוסף יתכן ויש שינויים הנוגעים ליציאות וסחרחורת קלה. 1. מה דעתך בעניין לאור הדברים? 2. ביום כשאני לא חושב על עניין הערמונית אני מטיל שתן כאילו אין כל קושי. מה דעתך האם המחשבה המרובה סביב הטיפול עלול לגרום לתרומה שלילית בכל הנוגע למתן השתן? ( פרט חשוב ביותר ) 3. האם השינוי בזרימת השתן יכול להיות קשור ל"אומניק"? והאם לדעתך עלי להמשיך בלקיחתו? תודה גדולה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך רפאל. אומניק היא תרופה ידועה ומוכרת מקבוצת "חוסמי אלפא" שמטרתם הרפיית שריר הסוגר ושיפור זרימת השתן. אכן יש לה תופעת לוואי ידועה של סחרחורת ואם אתה מרגיש רע ממליצה להפסיק את התרופה ולנסות אחרת- בהמלצת אורולוג כמובן. יש אנשים שמגיבים היטב עם שיפור התלונות ויש כאלה שלא. אתה זה שיודע בדיוק האם ה עזר לך או לא. "לחץ" וחשיבה מרובה עם טרדות רבות סביב נוששא מתן השתן יכול להחמיר את התלונות ומומלץ לנסות להרגע.

18/08/2013 | 12:07 | מאת: אריק

אני בן 67 שתי בדיקות ה PSA האחרונות היו מאוד גבוהות 25 ו 30 בהפרש של 6 חודשים, האם מולץ ללכת לביופסיה עם כל הסיכונים שבה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אריק שלום לך, אני מקווה ששאלת גם את האורולוג המטפל שלך את השאלה הזו! אל תשכח שכאן מדובר פורום אינטרנטי כללי בלבד, ולא תחליף ליעוץ אישי פנים אל פנים אצל אורולוג! בכל מקרה של רמות PSA מוגברות בוודאי שיש חשש לסרטן ומומלץ לעבור ביופסיה ,אך רצוי לוודא מהן רמות ה PSA הבסיסיות שלך והאם היה שינוי כלשהו לאורך זמן. חשוב גם שתעבור בדיקה גופנית לצורך מידע על גודלה של הערמונית ומרקמה. מקווה שגם ביצעת בדיקת תרביות שתן לשלול זיהום כמקור לעלית ה PSAלמרות שמדובר בסמן מאוד לא ספציפי ולמעשה מאוד בעיתי, עדיין אם מדובר בעליה חדש של הרמות, ובוודאי בהתאם לממצאים שלך בבדיקה גופנית- יש לשקול לבצע ביופסיה. חשוב לוודא שתהיה לך תרבית שתן שלילית ושתקבל כיסוי אנטיביוטי רחב בעת או לפני הביופסיה. אם יש לך מחלות רקע משמעותיות ולמשל אתה מטופל בקומדין יש צורך להתייעץ ולוודא הפסקת טיפול זה לפני הביופסיה- וכמובן שתמיד ניתן לבצע אותן לפי צורך גם במסגרת אישפוז תוך ניטור מצבך.

13/08/2013 | 19:19 | מאת: אנונימי

שלום דר חתומי איבחנו אצלי בבדיקת שתן חיידק כלמידיה. נבדקתי מכוון שהיתי אצל מעסה שעשתה לי עיסוי והרפייה. האם זה אפשרי שנידבקתי ממגע זה (מציין שלא קיימתי מגע מיני או אוראלי)? האם זה אפשרי להידבק ממגבת מזוהמת (שלא כובסה כהלכה)? האם יכול להיות שתוצאת המעבדה מוטעית (כזב)? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בד"כ הדבקות במחלת מין ממגע מיני רגיל אוראלי או אנאלי קורית אם יש פצע באיזור ואם יש חיידק פעיל בנוזלי הגוף או ההפרשות. קשה לי להאמין שניתן להדבק סתם כך ממגבת, אבל אין לי מידע מדעי מבוסס על כך. תמיד יכולה להיות טעות מעבדתית. אבל אם יש לך תסמינים כמו צריבה באיבר, הרפשות וכדומה- זה כנראה ממצא נכון. מה שחשוב הוא שתקבל טיפול אנטיביוטי מתאים ואם אתה בקשר מיני עם בחורה לוודא שהיא נבדקת גם- לגברים זה רק מציק, בנשים חיידק זה עשוי לגרום להפרעות בפוריות. כמובן לאחר הטיפול יש לחזור על הבדקיות לוודא שהחיידק נעלם.

12/08/2013 | 14:06 | מאת: יוסי

מה השפעת דואודרט על התיפקוד המיני? - האם משפיע לטובה על התיפקוד (זיקפה) לאחר השלמת הטיפול? שואל כי הבנתי שהוא גורם להקטנת הערמונית.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, דואודרט מכיל תרופה שיכולה להביא להקטנת הערמונית. הוא עובד על הטסטוסטרון בבלוטה. יכולות להיות לו תופעות לוואי של ירידה בחשק המיני שאולי בעקבותיה תהיה ירידה בזקפה. לא כל מי שנוטל טיפול זה סובל מתופעות לוואי ולרוב כשמפסיקים את התרופה התלונות חולפות.

13/08/2013 | 17:02 | מאת: יוסי

תודה, אני מבין. שאלה שלי היתה יותר לגבי ההשפעה אחרי הפסקת נטילת התרופה: מכיון שהערמונית תהיה מוקטנת, האם הדבר ישפר את התיפקוד המיני? סליחה על המילה, כלומר, האם ישפר את הזיקפה.

11/08/2013 | 09:47 | מאת: דב

גיל 57 בריא, בוצעה ביופסיה לאחר PSA 4.5 חופשי 0.11 הוסבר על ניתוח הסרה ראדיקלי. 1. מה הדחיפות לביצוע הניתוח, האם ניתן לדחייה של חודשיים עד שלושה? 2.האם יש סטטיסטיקה כלשהיא בארץ על הצלחות והכוונה באי פגיעה בדרכי השתן ואימפוטנציה (הצלחה בהסרת הערמונית והסרטן ברורה) בין סוגי הניתוחים פתיחת בטן, לפרוסקופיה ידנית או עם רובוט? מצ"ב בדירה פתולוגית תוצאותיה: 7 Gleasons ממצאים פתולוגים מאונה שמאלית 8 מאפקס שמאל 2 מאונה ימנית 8 מאפקס ימין 2 1211 - שמאל - 4 גלילי רקמה באורך בין 1.5 עד 1.8 סמ 1212 - 4 גלילי רקמה 1.8 סמ כל אחד 1213 אפקם שמאל - 2 גלילי רקמה 1.8 סמ כל אחד 1214 ימין - 4 גלילי רקמה באורך בין 1.5 עד 1.8 סמ 1214 - 4 ג לילי רקמה באורך 1.8 סמ 1216 - אפקם ימין - 2 גלילי רקמה 1.7 סמ כל אחד box1 + box2 in totla 10 cores of prostatic tissue showing stromal and glandular hyperplastia box3 RT: 8 cores of prostatic tissue, 5 of them are involved by prostatic adenocarcinoma, gleason's 3+4=7, the adenocarcinomaoccupies approximately 40% of them five cores volume. box4 (rt apex): tow cores of prostatic tissue showing stromal and glandular hyperplastia, foci of bazel cells hyperplastia, and area with mild chronic inflammation

לקריאה נוספת והעמקה

דב שלום רב לך, אנא זזכור שכאן זהו פורום כללי באינטרנט שאינו תחליף להתייעצות מומחה פנים אל פנים,אצלו תוכל לקבל את ההסבר המפורט והמלאועמו תוכל להגיע להחלטה המתאימהלך ביותר לגבי הטיפול. ע"פ המדדים שציינת מדובר בסרטן ערמונית בדרגה בינונית- ציון גלינסון 7 בכ 40% מהדגימה. אכן ההמלצה היא לבצע ניתוח ולא להמתין. האופציות בארץ הן ניתוח רדיקאלי פתוח בגישה בטנית, ניתוח לפרוסקופי וניתוח רובוטי. ברמת העיקרון ע"פ הספרות הרפאוית העולמית כל הגישות דומות בהצלחתן ובשעורי הסיבוכים (כמובן תלוי מנתח ויכולותי תלוי מטופל , מחלתו ומחלות הרקע שלו ועוד). יש נטייה בעולם לייחס לניתוח הרובוטי את שעורי הסיבוכים הנמוכים ביותר אך זה במרכזים גדולים ואצל מנתחים שעוסקים בעיקר ברובוטיקה ויש להם הרבה ניסיון. לא ידוע לי על השוואה שנערכה בארץ בין המנתחים השונים בשיטות אלו. איני נוהגת להמליץ על רופא ספציפי כאן בפורום אך בארץ יש מנתחים אורולוגים מ צ ו יי נ י ם! ברוב בתי החולים הגדולים וקופות החולים ובוודאי דרך הביטוחים הפרטיים. רוב אלו המוכרים אכן מבצעים את הניתוח באופן הטוב ותוך שימור נושא השליטה בשתן והאונות. בבואך להתייעץ עם מומחה מנתח בתחום תוכל לקבל ממנו את כל הנתונים הרלוונטיים. בהצלחה.

09/08/2013 | 15:43 | מאת: איתי

בן 59 מדאיגה אותי נטיה צידית של הפין. לא מפריעה לתפקוד, מזה מספר חודשים. ראיתי שנטילת ויטמין E אולי מועילה!? האם זה אומר שחוזר למצב הקודם?איך בכלל מאבחנים?U.S.? האם יש טיפולים נוספים יעילות מוכחת?? אפשרות כירורגית לא נראית לי!!! האם כל אורולוג מתאים או שיש מתמחים בפיירוני? לתשובתך המהירה אודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום איתי, אינך בפורום הנכון אך אענה בקצרה. פיירוני היא אכן מחלת עקמת נרכשת של הפין. אם יש לך עקמומיות מציקה כדאי לפנות לבדיקת אורולג ל א רצוי להשתמש בויטמין E למרות שיש כאלו שממליצים. העבודות העדכניות בנושא טיפול למחלת פיירוני מציינות שאין לטיפול זה שום תועלת ואף עשוי גרום לתופעות לוואי משמעותיות בהשפעה על הלב. לצערי אין הרבה טיפולים תרופתיים יעילים למחלת פירוני. ברוב המקרים אם זה משהו שגורם להפרעה תפקודית הפתרון היעיל ביותר הוא ניתוח. יש בארץ מס' מומחים בנושא זה -לצערי איני נוהגת להמליץ כאן על רופאים ספציפים אבל אתה יכול לחפש דרך גוגל, רובם כמובן עובדים בבתי החולים המרכזיים (למשל בילינסון, תל השומרוכו') ודרך קופות החולים.

11/08/2013 | 21:35 | מאת: איתי

תודה, אני מבין שנשאר לי לקוות שזה לא פיירוני,ושהמצב לא יהיה יותר גרוע,כפי שכתבתי לא נגרמה הפרעה תפקודית כלל.אך קיויתי שזה ניתן לתיקון.ויתמין E היה הכי זמין ובינתים לקחתי כוסות של 400 1 ליום.זה ללא מרשם.. מצאתי שכתבת מאמר מקיף בנושא.. וברוב צניעות לא רואה עצמך כמוממחית בתחום...שוב תודה רבה על עזרתך.

09/08/2013 | 15:31 | מאת: איתי

04/08/2013 | 21:49 | מאת: דני

יש לי זה זמן רב הפרעות חסימתיות. פניתי לשני רופאים מומחים. רופא אחד המליץ על ניתוח Turp בשיטה החשמלית והשני המליץ על ניתוח חדשני בשיטת הליזר. אודה לך באם תואילי להסביר לי בקצרה את השוני בינהם מבחינת היעילות והאם נכון ששיטת הלייזר פחות יעילה. אני מבין שההחלמה בשיטת הלייזר היא מהירה יותר.

לקריאה נוספת והעמקה

שחטן רב, למעשה שני הניתוחים דומים בגישה TURP- TRANS URETHRAL RESECTION OF PROSTATE כלומר כריתת ערמונית דרך השופכה- ללא צורך בפתיחת הבטן. ניתוח כזה מיועד לרוב לערמונית שאינה גדולה במיוחד. מבחינה הבדלים השימוש ב"סכין חשמלית" הוא הניתוח הוותיק והמוכר בו מסירים את חלקי הערמונית החוסמת ושולחים אותם לבדיקה פתולוגית. בשימוש בלייזר למעשה "מאדים" את הרקמה ואין חומר לשליחה לפתולוגיה. אכן מייחסים לניתוח הלייזר החלמה מהירה יותר, ואולי גם פחות דמם אבל כמובן שכל הנ"ל תלוי במיומנות המנתח ובמצבו של המטופל. ממליצה לך לשוב ולשוחח עם האורולוג שלך או להתייעץ כפי שביצעת ולקבל את מירב הפרטים ואת נסיונו של המנתח בכל אחד מסוגי הניתוחים כדי לקבל את המידע הנחוץ לך לצורך החלטה מושכלת. בהצלחה.

01/08/2013 | 22:32 | מאת: יוסי

בעקבות מיקרוהמטוריה מזה 6 חודשים, וגם המטוספרמיה כחודשיים, עברתי בירור בבית חולים מאיר (CT, ציסטוסקופיה, וכו). הרופא מצא שאין עדויות לסרטן, אבל גם מצא ב CT שיש לי דלקת בערמונית ושלפוחיות זרע גדושות. כטיפול רשם לי דואודארט ל 3 חודשים. האם זה יעיל? כי הרי תרופה זו מקטינה את הערמונית ולא רואה שמטפל בדלקת... האם כדאי לי לגשת לחוות דעת שניה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, זה נכון שדואודרט אינו טיפול לדלקת בערמונית. את הסיבה למה נתנו לך את התרופה הזו עליך לברר אצל הרופא שרשם לך את המרשם. תרופה זו מכילה "אבודרט" שהיא חסם 5 אלפא רדוקטז, שיכול לעזור במניעת דימום שמקורו בערמונית ואולי זו הסיבה שבגללה הוצע לך טיפול זה, אבל זו השערה בלבד.. אם אתה חושש או לא בטוח- תמיד ניתן לבקש חוות דעת נוספת- אך לא דרך פורום כללי באינטרנט אלא אצל אורולוג בפגישה פנים אל פנים בה ניתן לשוחח, לראות תשובות של בדיקות שונות וגם לבדוק אותך גופנית ולהתאים לך את הטיפול הטוב ביותר.

31/07/2013 | 22:29 | מאת: אבי

שלום ד"ר חתומי במשך שנה וחצי סובל מאי נוחות בקצה הפין, ללא הפרשות או סימפוטמים נוספים. ביקרתי אצל 2 אורולוגים שונים ורופא עור ומין אשר שלחו אותי למספר בדיקות שתן, STD-PCR ואולטרסאונד. כל הבדיקות יצאו תקינות, במהלך התקופה קיבלתי טיפול אנטיביוטי משולב של רוצפין+4 כדורי אזניל וכמו כן 3 חודשים טיפול בפרמיקסון. הטיפולים לא עזרו אך עם החודשים התסמינים נחלשו אך לא נעלמו. לפני כמה ימים הייתי אצל אורולוג פרטי אשר לאחר תשאול ארוך ביצע לי בדיקה קלינית כולל בדיקה בערמונית אשר גרמה להפרשה מהשופכה. הרופא קבע שאני סובל מדלקת כרונית בערמונית והמליץ לי על טיפול למשך 6 שבועות של אנטיביוטיקה מסוג ציפרופלוקצין 500 מג ו 100 מג דוקסילין פעמיים ביום, לאחר מכן הדגיש כי הטיפול לא תמיד עוזר... אני חושש לקחת כזאת כמות אנטיביוטיקה לתקופה כל כך ממושכת, האם זהו הטיפול הנכון ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
31/07/2013 | 22:33 | מאת: אבי

בן 33

שלום רב אבי, לצערי אין לשאלתך תשובה חד משמעית. אין פרוטוקול מסודר וקבוע לטיפול דלקת כרונית בערמונית ויש כל מיני אפשרויות. בעיקר מה שחשוב שתזכור זה שלא תמיד מוצאים את החידק- כלומר מדובר במצב שהוא לא זיהומי(INFECTION) ולכן לא תמיד צריך אנטיביוטיקה. לרוב מדובר בדלקת (INFLAMMATION) והטיפול בה הוא כנגד התסמינים- מניעת גירוי יתר (המנעות מקפאין ואלכוהול למשל) מנוחה ממגע מיני וכדומה. אתה יכול לנסות טיפולים נוגדי דלקת כמו נורופן או אדוויל או ליטול תרופות להחמצת השתן כמו ויטמין C והיפרקס שאולי מונעים זיהום. כל אחד מגיב אחרת לטיפול. בעיקר מה שחשוב זה שאתה תשלוט בתסמינים ולא הם בך.

31/07/2013 | 13:06 | מאת: משה יעקבי

בן 70+ .סובל מתכיפות משתנה במתן שתן ( 15ד' עד שעתיים ) . בבדיקות נמצא ערמונית לא מוגדלת משמעותית . ,שארית שתן מסוימת (כ- 200 ) ובבדיקה אורדינמית נמצאה בעיה בשריר השלפוחית . מטופל שנים באלפו-קל , אומניק ומזה חצי שנה עם גילוי הבעיה בשלפוחית טיפול בוסיקר 10 שהוחלף אחרי 3 חודשים לספזמקס 30 . אין כל שיפור .נראה אפילו שיש החרפה . מוצע לי נתוח TURP , תוך ציון שלא בטוח שיפתור את הבעיה של. השלפוחית והתכיפות במתן השתן . אנא עצתכם .

לקריאה נוספת והעמקה

Aלום רב, לפי מה שאתה מתאר יש לך בעיה משולבת- גם הפרעת התרוקנות שמקורה אולי בצוואר השלפוחית והערמונית (גם אם היא לא גדולה) וגם הפרעה בשריר השלפוחית- דבר שגורם לך לשאריות שתן ותחושת דחיפות. כפי שצויין בפניך- יכול להיות שניתוח לא יפתור את הבעיה באופן מלא. כדאי לך להתייעץ עם אורולוג מנתח בכיר, להביא לו את כל המסמכים ברלוונטיים של כל הבדיקות שביצעת ולדון עמו בצורה מקיפה על האופציות. יכול להיות שבסופו של דבר ניתוח ישפר את זרימת השתן ואם עדיין תסבול מתסמיני דחיפות וכו' ניתן יהיה לשלב תרופות. יש לזכור שהיעוץ בפוורום הוא כללי בלבד ולא מחליף יעוץ אישי אצל אורולוג .

28/07/2013 | 19:41 | מאת: אני

ד"ר שירה שלום רב, ( נעזרתי בעבר בתשובתך המפורטת ואני שואלת באותו נושא ): אבי, בן 81, בבדיקת US,נמצאה ערמונית מוגדלת - 50 סמ"ק, שארית לא משמעותית, כליות ללא סטיה. וכן, הידרוצלה. קיבל מאורולוג כדורי דואודרט 0.5 מ"ג+0.4 מ"ג. בדיקת PSA העלתה את הערכים הבאים: psa 6.190ng/ml free psa 0.91 ng/ml free/total ratio 15% לדברי האורולוג הערך = גבולי. טרם נטילת התרופה, קראנו את ההוראות ונעצרנו במשפט :" במחקר קליני בגברים עם סיכון מוגבר לסרטן בבלוטת הערמונית, גברים שנטלו דואודרט פיתחו דרגה חמורה יותר של סרטן בבלוטת הערמונית בשכיחות גבוהה יותר בהשוואה לגברים שלא נטלו דואודרט. השפעת התרופה על תופעה זאת איננה ברורה". בין יתר תופעות הלוואי הרשומות, המשפט הנ"ל מודגש!! אבי חושש (והאמת שגם אני). האם יש סכנה בנטילה ,בעיקר לאור התשובה כי בדיקת הPSA =גבולית? והאם קיימת סכנה באי נטילה? אשמח לשמוע את חוות דעתך, תודה רבה מראש אני

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, דואודרט היא תרופה חדשה יחסית שלמעשה מכילה שתי תרופות שמטרתן הקלת זרימת השתן (טמסולין 0.4) והקטנת הערמונית(אבודרט 0.5) באותו כדור. כיום, נושא אבחון סרטן הערמונית כיום, בעזרת בדיקת הסקר PSA מאוד שנוי במחלוק . בכל מקרה אם יש לכם חשש יש להתייעץ עם האורולוג המטפל ולברר עימו אם יש מקום וצורך בביופסיות מונחות סונר מהערמונית. בכל מקרה אביך אדם מאוד מבוגר שרמות ה PSA שלו אינן חד משמעיות (וברוב הגברים בגיל הזה כנראה יש דרגה מסויימת של סרטן ערמונית שכלל לא מאובחן..ובגיל זה יש גם סיכון גבוה בפעולות האבחנתיות עצמן כמו הביופסיה, ולכן יש צורך לשקול היטב את הצורך בה בכלל..). הציטוט שאת מביאה למעשה אומר שבאותם גברים בסיכון לסרטן ערמונית שנטלו את התרופה ושאובחן בהם לבסוף סרטן- הוא היה בדרגה חמורה יותר. זה לא אומר שהתרופה היא שגרמה לסרטן החמור, אלא כנראה שבגלל התרופה היה קל יותר לאבחן אותם (הם עברו יותר בדיקות). בסופו של דבר ההחלטה על הטיפול היא שלכם יחד עם האורולוג המטפל, ועמו עליכם לערוך את הדיון הזה, ולא בפורום כללי באינטרנט.

27/07/2013 | 19:24 | מאת: גיא

שלום ד"ר, אני מטופל באומניק והזרימה תקינה, אך שמתי לב שלאחר אכילת מזון, כמו בשר, דברי מתיקה, שתיית קפה, ביצים ועוד, מתפתח קושי משמעותי לתת שתן , עד שלעתים זה אפשרי רק בישיבה. אשמח לדעת מה הקשר בין מזון לתאור הנל, האם יש פגיעה בזרימת הדם מה שמקשה על תפקוד הסוגר של השלפוחית? אציין שזה יכול להמשך מספר ימים . תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך גיא. ידוע ש אכילת/שתיית מזונות מכילי קפאין (שיש בממתקים כמו שוקולד) עשויה להחמיר תכיפות במתן השתן. כמו כן אכילת ארוחות דשנות מדי מפריעה למתן שתן תקין (כנראה במנגנון של שינוי זרימת הדם באגן- נשלח יותר דם למערכת העיכול..) ולכן מומלץ למתן את כמויות המזשון ולהקפיד על אכילה נכונה. חשוב גם לוודא שאתה נוטל את האומניק אחרי אוכל. עדיין, אם אין הטבה גם כשאתה אוכל תקין ולמרות הטיפול התרופתי הקבוע- כדאי להתייעץ עם האורולוג שלך על המשך אופציות הטיפול.

27/07/2013 | 18:27 | מאת: דינה

לפני חודש וחצי בעלי עבר ניתוח ערמונית מוגדלת בשיטת הטארפ. עדיין אין לו שליטה על השתן וכל היום והליה יש לו טיפטופים של שתן לכן הוא שם פד וזה מאד מלחיץ ומדכא אותו. האם זו תופעה ידועה? בעלי סובל מסכרת ולחץ דם. אודה על. תשובתכם ויעוצכם. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מטופלים רבים שעוברים כריתת ערמונית דרך השופכה סובלים בשבועות הראשונים שלאחר הניתוח מטיפטופים לסרוגין והפרעות בהתרוקנות. זו תופעה מוכרת וידועה שלרוב חולפת מעצמה ומצריכה בעיקר סבלנות. ממליצה בנתיים להמנע מגריינים שונים כמו קפאין ואלכוהול שמחמירים את התלונות . להקפיד על התרוקנות מאלה ויזומה (לא להתאפק מדי עד ש"בורח"..)ולפי צורך אפילו בישיבה, ובמקביל תירגול לחיזוק רצפת האגן כדי לשפר יכולת התאפקות. כמו למשל תרגילים שמבוצעים ב"פילאטיס"(לכווץ את פי הטבעת, להכניס פנימה את הבטן התחתונה- כדאי להתייעץ עם פייותרפיסטית ייעודית לתחום). אם לאחר 3 חודשים מהניתוח אין שום שיפור- חובה לפנות למנתח לבדיקה והמשך בירור.

26/07/2013 | 17:24 | מאת: יוסי

25/07/2013 | 12:38 | מאת: חגית

שלום רב, לאחרונה בעלי החל לחוש בתדירות מוגברת בצורך למתן שתן (לא תמיד היה באמת) מבדיקה שערך לו רופא נאמר לו שהבלוטה מוגדלת. הוא נשלח לבדיקת דם לשלילת דלקת בדרכי השתן (טרם התקבלו תוצאות). יש לציין כי לפני חודש בערך עבר ריסוק אבנים בכלייה (ע"פ הבדיקות שבוצעו לאחרונה לא נמצאו עדויות לשאריות אבנים) השאלה שלי היא מה יכולה להיות הסיבה לפרוסטטה מוגדלת בגיל כזה בייחוד שהסימפטומים מציקים (לפי מה שקראתי הסימפטומים אמורים להופיע בגיל הרבה יותר מתקדם). כמו כן, האם ישנו טיפול שאינו פולשני? האם שינוי מסויים באורח חיים יכול לשפר את התופעה? תודה רבה, חגית

28/07/2013 | 09:35 | מאת: ד"ר שירה חתומי

שלום לך חגית. תלונות של תכיפות במתן השתן לאו דווקא קורות רק בשל הגדלת הערמונית. בדיקת שתן לשלול דלקת חשובה, אך גם מעקב ובירור מחלת האבנים שיש לו- העברת פירור אבן יכולה לגרום זאת גם. נכון שבגיל 44 זה יותר נדיר לסבול מהגדלת הערמונית (שקורית לרוב מגיל 50 ומעלה) אבל יש שמקדימים את המאוחר.. יש היום הרבה מאוד טיפולים שמרניים- משינוי הרגלי שתיה (המנעות מקפאין ואלכוהול), תוספת סיבים תזונתיים וכו', עד נטילת תרופות צמחיות או רגילות שיכולות מאוד לעזור ולשפר את מתן השתן. עליכם לפנות לאורולוג המטפל להמשך הבירור והטיפול.

23/07/2013 | 17:04 | מאת: אהוד

אני לוקח אבודרט וזרימת השתן-סבירה. כעת עלה הקריאטנין בגופי ל-1.6 והאורולוג שלחני לus כליות ונאמר לי שאין בגופי שארית שתן. מהן האפשרויות האחרות לעלית רמת הקריאטנין? יש לי ערמונית מוגדלת כאמור.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אם עברת אולטראסאונד דרכי שתן ולא נראתה הפרעה למעבר השתן -כלומר ללא הרחבה של הכליות או שארית שתן גבוהה, הסיבה לעליית הקראטינין אינה חסימתית, כלומר - לא בעיה אורולוגית. יש סיבות רבות ויכול להיות שזה קשור לתרופות השונות שאתה מקבל או ליתר לחץ דם, תזונה ועוד. עד כמה שידוע לי אבודרט לא אמור ליצור הפרעה כליתית אולם אם זו התרופה היחידה שאתה נווטל וההפרעה החלה מאז שאתה לוקח- הפסק אותה ובדוק שוב קראטינין לאחר מס' שבועות. רופא המשפחה שלך צריך לערוך לך את הבירור. הבעיה היא כלייתית- לנפרולוג.

24/07/2013 | 21:30 | מאת: אהוד

23/07/2013 | 10:27 | מאת: לאון מאיר

שלום רב !!! אני בן 75, סובל מפרוסטטה מוגדלת, בשנים האחרונות תמיד היה לי psa בין 4-5, עכשיו בבדיקה האחרונה יש לי : psa total 7.24 psa free 1.20 psa ratio 16.5 הייתי אצל אורולוג והוא ציין שה-psa אכן גבוה, המליץ לי על ביופסיה, מאחר וסיפרתי לו שבביופסיה האחרונה (שתודה לאל נמצאה תקינה), סבלתי קשות. לכן הוא אמר לי לחזור על בדיקת ה-psa בעוד שלושה חדשים ואז נראה. בבדיקה רקטלית ידנית שעשה לי הרופא, הוא ציין שהוא חש שצד אחד של הערמונית קשיח יותר וגדול מהצד השני. הנני מאוד מודאג, לא ישן בלילות, לא יודע לאן לפנות ומה לעשות, האם בכל זאת לדרוש ביופסיה ?, או לחכות עוד שלושה חדשים לpsa הבא? מה זה אומר שצד אחד של הערמונית קשיח יותר מהצד השני ?, הרופא לא כל כך הסביר, האם בבקשה תוכל לתת לי יותר פרטים בנושא מודה לך מראש מאיר לאון

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מאיר אני ממליצה לך לשוחח שוב עם האורולוג שבדק אותך. לפי הנתונים שצינת יש לך PSA מוגבר וגם בדיקה רקטאלית חשודה, ולכן זה מצריך ביופסיה, ואין לדעתי טעם להמתין. לידיעתך ניתן לבקש לבצע ביופסיות בהרדמה מקומית או כללית.

23/07/2013 | 10:02 | מאת: אבי

בן 67 PSA 3.7 fPSA 8% בדיקה דיגיטלית חריגה erMRI 3T לפני ביופסיה - גוש 1 סמ"ק ב-PZ הימני בסמוך לרקטום עם חשד ל-ECE ללא ממצא לימפתי. ביופסיה: 6 מתוך 11 ליבות חיוביות ב-80% (כל האונה הימנית) גליסון שלוש+ארבע עם PNI. שלב T3a לאור ה-MRI. NCCN 2013.3 ממליצים על RT+ADT (ואפשר להוסיף גם ברכיתרפיה) או על RP+PLND "בחולים נבחרים". EAU 2013 ממליצים על RT+ADT (עוצמת ראיות A) או על RP (עוצמת ראיות C). אני שואל מה דעתך בכלל, ומה דעתך למשל על neoadjuvant ADT החל מעכשיו ל-4-6 חודשים לפחות, כאשר עוד חודש RP ומיד אח"כ RT מה שנקרא on surgical bed, האם הפרוטוקול הזה "עושה שכל" ועשוי לצמצם למינימום את סיכויי ההישנות (במחיר תופעות הלוואי)? בכל מקרה האם את מסכימה לקביעה שכל סוג של רדיותרפיה חיצונית עדיף לעשות במכשיר ה-Novalis החדש שיש רק באסותא ובשיבא?

לקריאה נוספת והעמקה

אבי שלום לךף צר לי, אך אינך בפורום הנכון. כאן משוחחים על הגדלה שפירה של הערמונית. עליך לפנות לפורום אונקולוגי או פורום סרטן הערמונית. באופן כללי- הצגת אכן בעיה מורכבת והבחירה היא בידיך לאחר שהתייעצת עם מומחים בעיניין- אורו-אונקולוגיים בעיקר, או אונקולוגים-רדיולוגים, כדי לקבל תשובה מהימנה בנושא..

21/07/2013 | 13:40 | מאת: צוקי

שלום, בחודשים האחרונים אני סובל מצריבה בעת פליטת הזרע וכחצי שעה לאחר מכן. לא נורא אבל קצת מטריד. האם קשור לערמונית? מה הליך הבירור ומהו הטיפול? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, יכול להיות שיש לך דלקת בערמונית או בשופכה. מומלץ לשלוח בדיקות שתן כללית ותרבית, וגם תרבית זרע. ממליצה בנתיים להפקיד על שתיה מרובה של מים להמנע מקפאין ואלכוהול ולנסות לפי צורךל לקחת נורופן או אדוויל כחצי שעה לפני המגע המיני- זה עשוי לעזור בהרגעת התסמינים.

20/07/2013 | 19:12 | מאת: מזל

התלת שתן אדום ניגוב בנייר טואלט מופיע דימום .תופעה חד פעמית שנמשכה כ-10 שעות. תחושת לחץ בבטן תחתונה .תודה

לקריאה נוספת והעמקה

מזל שלום לך, ממליצה לך לגשת לרפוא משפחה קודם כל ולשלוח בדיקות שתן לשלול דלקת. בהמשך אם הדימום והתלונות ממשיכות את צריכה בירור אורולוגי ולכן עלייך לקבוע תור לבדיקה אצל אורולוג אל תזניחי ואל תתעלמי גם אם הכל חלף- גשי לבדיקה.

1. מיהם המנתחים הפעילים ביותר (high volume surgeons, המנתחים בתדירות הגבוהה ביותר ולאו דווקא הותיקים ביותר) בתחום כריתת ערמונית בישראל, בכל אחת מהשיטות (רובוטית, לפרוסקופית ופתוחה)? 2. מיהם הרדיולוגים המנוסים והמומחים ביותר בפענוח MRI של הערמונית ובפרט בזיהוי נכון של פריצת קופסית/הבחנה בין שלב T2 ל-T3? יש המלצה על רדיולוגים מומחים בחו"ל? 3. מיהם הפתולוגים/היסטולוגים/ציטולוגים המנוסים והנחשבים בפענוח שקופיות ביופסיה של הערמונית? האם גם כאן יש המלצה על מומחים בחו"ל? 4. האם לאור תוצאות מחקר "REDUCE" יש מקום להמליץ באופן כללי על נטילת Avodart/Duodart לחולים בשלבים השונים כאמצעי לעיכוב המחלה?

לקריאה נוספת והעמקה

דוד שלום לך, לצערי הפורום הזה אינו מקום להמלצה על רופאים ספציפיים ואני איני נוהגת לעשות זאת כאן. יש בארץ אורולוגים, אונקולוגים, רדיוגרפיסטים ופתולוגים מ צ ו יי נ י ם. יש במדינת ישראל בתי חולים גדולים ומצויינים ובהם מחלקות אורולוגיות מובילות, ובהם לרוב מצויים אותם רופאים מנתחים ב"נפח גבוה", מחלקות אונקולוגיות מובילות ופתולוגיה מצויינת. אתה יכול לבצע את הבירור הזה דרך הרופא המטפל שלך, האורולוג המטפל שלך או דרך קופות החולים והביטוחים הרפואיים הפרטיים. אצל אותם אורולוגים מנתחים תוכל לקבל את כל הפרטים הרלוונטים לך לגבי בירור כולל MRI והטיפולים השונים בגישות השונות. עד כמה שידוע לי אין המלצה של האיגודים האורולוגיים לטיפול באבודרט כמניעת או עיכוב מחלה.

18/07/2013 | 21:42 | מאת: משה

ד"ר שלום בהמשך לשאלתי הקודמת (אני חודש לאחר ניתוח הקטנת ערמונית שפירה בשיטה הסגורה) אני שם לב כשיש לי לחץ קיבתי לקראת יציאת צואה נוצר אצלי לחץ על שלפוחית השתן והשליטה על השתן נהיית קשה. אני רץ לשירותים וקשה לי מאד להתאפק מבחינת אחזקת השתן. האם מדובר בתופעת לוואי מוכרת של פוסט ניתוח ערמונית תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך שוב, כל התפעות שאתה מתאר ידועות. מה שחשוב הוא להמנע מעצירות או יציאות קשות. תוסיף סיבים תזונתיים ושתה מספיק מים. פנה לבדיקת האורולוג המטפל שלך אם אין לך כלל הטבה, אבל השיפור עשוי להגיע רק אחרי 5-6 שבועות מהניתוח ואף יותר.

17/07/2013 | 15:14 | מאת: אתי

שלום רציתי לברר האם שתייה מרובה של בירות יכולה לגרום ל PSA גבוה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא נראה לי שבדקו את הקשר בין בירה לרמת PSA. ידוע שאלכוהול משפיע לרעה על כל מערכות הגוף. כל מיני דברים משפיעים על PSA, אולם בכל מקרה אם יש עדות לרמה גבוהה חובה לפנות לבדיקה אצל אורולוג

17/07/2013 | 13:58 | מאת: חיים

אני לוקח תרופא דואודרט רציתי לדעת עם אפשר לקחת תרופא בעת ששותים אלכוהול (באקראי מדי פעם בחגים או בום הולדת לא קבוע) ואם אפשר לעשות הפסקה לכמה חודשים ולאחר כך לשוב לקחת -לא תיפגע השפעתה ?

שלום רב, מומלץ להמנע משתית אלכוהול כשנוטלים תרופות, אבל ככל הנראה אם מדובר בכמות קטנה ואקראית אין לכך משמעות. אם תעשה הפסקה בטיפול השפעת התרופה תפוג, כשתחדש אותה השפעתה תשוב.

16/07/2013 | 22:14 | מאת: משה

שלום ד"ר לפני חודש עברתי ניתוח להקטנת ערמונית שפירה בשיטה הסגורה. כיום יש לי זרימת שתן קולחת אך לאחר ההשתנה אני חש כאב עמום בבטן התחתונה (כאבים דומים שהיו לי לפני המיתוח של אצירת שתן) כמו כן לפעמים -לא תמיד- זמן ההמתתנה מרגע הצורך להשתין עד ההשתנה עצמה הוא קצר ביותר כלומר קושי להתאפק. האם מדובר בתופעות אופיניות לאחר ניתוח זה- המנתח אמר לי שזמן ההחלמה יכול להיות כ6 שבועות ומעלה. אמנם אני חש שיפור מסויים אך עדיין התופעות התכופות שציינתי מפריעות לי תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, התופעות שאתה מציין יכולות להיות קורות בניתוח שעברת, וצדק המנתח שאמר לך שזמן ההחלמה ממושך. בכל מקרה אם זה מחמיר פנה לרופא שלך ושלח בדיקות שתן לשלול דלקת, ובקש בדיקה אצל המנתח.

14/07/2013 | 20:46 | מאת: צ מ

בן 58 כיום וסובל מזה 5 שנים מהגדלה שפירה של הערמונית.נוטל כיום כדור קסטרל אחד של 10 מילגרם עם שני פרמיקסון כל יום לפני השינה!בחודש מרץ השנה עשיתי בדיקת psa שיצאה 1.40.החודש במסגרת הבדיקות הכלליות שוב בוצעה ליpsa שיצאה 1.7.למותר לציין שקיימתי ב24 השעות שלפני הבדיקות יחסי מין עם פליטת זרע! שאלותיי הם:האם יש קשר ליחסי המין ופליטת הזרע לעליה החדה בpsa? האם המצב שלי בכלל מדאיג ומראה על עלייה הדרגתית בpsa ויש לבדוק עם בדיקה רקטלית ואולטרה סאונד? האם התרופות שאני נוטל לא אמורות להוריד את הpsa ? האם בכלל צריך להוריד תרופתית psa ? לתשובתך אודה!

לקריאה נוספת והעמקה
16/07/2013 | 08:55 | מאת: שלום רב.

שלום לך, לא ברור לי מדוע אתה בודק PSA כל שלושה חודשים?? בדיקת PSA, אם בכלל נעשית כבדיקת סקר צריכה להעשות אחת לשנה, וגם על זה יש ויכוח היות שבדיקה זו ממש לא ספציפית ומאוד בעייתית. מה שציינת אינו "עליה חדה". כן יכול להיות שמגע מיני לפני ביצוע הבדיקה השפיע על רמתה, כמו שמשפיעים דברים רבים אחרים ולכן היא כל כך בעייתית. ככל שמתבגרים והערמונית גדלה ה PSA יעלה. אם אתה מטופל בקסטראל ופרמיקסון לשיפור תלונות ההשתנה הרי שעליך בכל מקרה לפחות אחת לשנה לעבור בדיקה אצל אורולוג לביקורת, כולל בדיקה רקטאלית. אולטראסאונד מבצעים לפי צורך ולא באופן רוטיני כל הזמן. קסטרל היא תרופה שמקלה את זרימת השתן ואינה מקטינה את הערמונית. פרמיקסון היא תרופה צמחית עם השפעה אנטי-דלקתית אבל לא בהכרח משנה את גודלה של העמונית. הטיפולים הללו אינם לצורך הורדת תוצאות מעבדה אלא לטיפול בתלונות הל קושי בריקון השתן. ממליצה לך להמנע מבדיקות מיותרות, לפנות לבדיקה אצל אורולוג ולקבל ממנו המלצה והדרכה להמשך המעקב הספציפי לך.

שלום אני בן 52 בריא ולא נוטל תרופות בחודשיים האחרונים החלו צריבות עזים במתן שתן ומתן שתן לא רציונלי בכמות קטנה ובשעות לא שעות, עם זאת במן צואה יש כאבים עזים ברקטום שנמשך בין יום ליומיים בבדיקות תחורים שביצעתי אצל מומחים לא נימצאו סימנים של תחורים במרפאה נלקחו דגימות שתן וצואה, כל בדיקות ונמצאו תקינות א. האם יש בדיקות נוספות שניתן לבצע ב. האם ניתן לבצע בדיקות למחלות מין במרפאה רגילה ג. מה הסימנים לגדילת הערמונית ד. כיצד ניתן לטפל בנושא בברכה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רפי. יכול להיות שאתה סובל מדלקת בדרכי השתן או בערמונית, אבל גם אבן במהלך דרכי השתן יכולה לגרום לתלונות אלו, ועוד ועוד, ולכן לשאלותיך: א. ממליצה לשלוח בדיקות שתן לציטולוגיה וגם לבצע אולטראסאונד של דרכי השתן. אפשר גם לשלוח תרבית זרע. ב. כן, זו בדיקת שתן פשוטה שנקראית PCR ל STD (בדיקת מחלות מין)ניתן לשלוח דרך קופ"ח. ג. צריך לבדוק את מימדי הערמונית בבדיקה גופנית ע"י הרופא, וגם באולטראסאונד. ד. אחרי שתשלים בדיקות אפשר להחליט מה הטיפול המיטבי- לעיתים ניתן לתת טיפול באנטיביוטיקה , לעיתים נותנים תרופות שמקלות על ריקון השתן.. ועו'. בנתיים ממליצה להמנע ממאכלים חריפים ושתיה חריפה, קפאין ושוקולד. להקפיד על שתיה מרובה של מים. לפנות לאורולוג עם התוצאות לבדיקה אצלו והוא יוכל לתאים לך את הטיפול.

13/07/2013 | 19:15 | מאת: דני

שלום, אני בן 63 סובל מערמונית מוגדלת. בצעתי ביופסיה של הערמונית והתוצאה היתה שיש לי דלקת כרונית משני הצדדים. 1.כיצד ניתן לטפל בדלקת הכרונית? 2. האם ניתוח לפתרון הערמונית המוגדלת יכול לעזור כנגד הדלקת? תודה, דני

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דני. הרבה אנשים שעורים ביופסיות עמרונית מגלים בסופו של דבר שיש דלקת כרונית בערמונית. זה תהליך ממושך שאינו זיהום אקוטי עם חיידק, ולכן לרוב לא מצריך שום טיפול אנטיביוטי. אם אין לך תסמינים משמעותיים (למשל צריבה , דחיפות או קשיים בריקון), לרוב אין שום צורך בטיפול. אם יש תסמינים אזי צריך למצוא מה הכי מקל עליך- בין אם בעזרת שינוי הרגלי ראכילה ושתיה ובין אם בעזרת תרופות שונות. ניתוח מומצע למי שהערמונית גורמת לו להפרעות בריקון ותלונותיו משמעותיות ולא מגיבות לתרופות. אז במקרה זה החלק שמפריע מוסר בתהליך ניתוחי. יכול להיות שהתהליך הדלקתי( INFLAMMATION, בהבדל מ INFECTION ) הוא הגורם להגדלת הערמונית שמביאה לתסמינים, ובעזרת הניתוח מסירים את הערמונית שמפריעה, ואזי אולי גם חלק מהתסמינים יעלם.

10/07/2013 | 12:15 | מאת: אבינועם

בן 58 לפני כ4 חודשים קיבלתי לרישונה זריקת נבידו. שניה לפני כחודש, בU.S לפני הראשונה נפח הערמונית 80 סמ"ק ואילו עכשיו 97 סמ"ק, בתקופה זו ניכרת גם נשירה מסוימת בראש.לוקח XATRAL10 זמן רב. האם יש להתיחס להגדלת הערמונית? האם יש קשר לדעתך? אם כן, להפסיק את הזריקות? מי הסמכות המקצועית לטיפולים ההורמונלים מסוג זה אורולוג או אנדוקרינולוג? האם מוכר לך אנדוקרינולוג שמתמחה בתחום? בד"כ הם יותר ממוקדים בסכרת.... תודה על תשובותיך המיוחדות והמחכימות.

לקריאה נוספת והעמקה

אבינועם שלום רב, לא ברור לי מדוע אתה עוקב באולטראסאונד- זו שיטה שאינה מדויקת לגבי גודלה של הערמונית ותלויית בודק. מה שאתה צריך לעשות בעת טיפול בתוסף טסטוסטרון זה לעקוב אחר רמות PSA ורמות הטסטוסטרון בדם, לפחות אחת ל-3 חודשים, וגם לעבור בדיקה גוםנית לערמונית אצל אורולוג אחת ל-3 חודשים. נשירה עשויה להיות בעקבות הטיפול. מי היה זה שנתן לך את הטיפול מלכתחילה? איתו עליך להתייעץ. כאורולוגית אומר לך שאורולוג מומחה בהפרעות תפקוד מיני הוא הכתובת לטיפול זה. עדיין חלק מהאנוקרינולוגים גם עוקבים אחר נושא זה (כחלק מטיפול בתסמונת מטבולית בגברים מבוגרים). חוץ מזה - לאחר ייעוץ מקצועי ראשוני עם האורולוג- גם רופא המשפחה יכול לתת לך הפניות לבדיקות ומרשמים לזריקות. לצערי איני יכולה להמליץ כאן על רופאים כלשהם. אתה יכול להגיע דרך כל קופות החולים לרופאים מומחים הן באורולוגיה והן באנדוקרינולוגיה.

15/07/2013 | 12:57 | מאת: אבינועם

ההפניה לU.S.היתה מסיבה אחרת, בבטן עליונה, ומכיון שבוצעה באותו מכון הם השוו את התוצאות.וכך הדאגתי... לזריקות אפקט משמעותי עלH B1 C שירד מ5.9 ל5.5 וכן בנושא העירנות והתיפקוד יתכן שקטנו האשכים?? האם אוכל להוסיף PERMIXON? ומה דעתך על לקיחת CIALIS יומי במקום XATRAL10? ניסיתי CIALIS5MG בהחלט משפר את הזרם. הניסיון היה ביחד עם XATRAL שאלתי אם אוכל להפסיק את הקסטראל? האם אפשר לחצות סיאליס5 ?? תודה רבה רבה!!!

09/07/2013 | 10:04 | מאת: אבינועם

הנני נוטל חוסמי אלפא(קיבלתי לקחת אותו ל3 חודשים) האם זהו טיפול נקודתי לזמן קצוב או שניתן לקחת אותו לתקופה ארוכה? האם השימוש בתרופה PERMIXON הינו במקום חוסמי אלפא או במשולב.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, חוסמי אלפא יכולים להילקח כתרופה קבועה, לתקופה ממושכת- כל עוד אין תופעות לוואי ויש השפעה מיטיבה.. אין שום בעיה לקחת בשלוב עם פרמיקסון- שהיא תרופה צמחית, ובעלת תכונות אנטי-דלקתיות ואולי גם קצת השפעה דומה לחוסמי אלפא.

10/07/2013 | 11:56 | מאת: אלי

אם התרופה בסל??

06/07/2013 | 19:11 | מאת: ד.

קיבלתי טוביאז שהבנתי שהיא התרופה הכי חדשה בתחום לאחר שתרופות קודמות לא הועילו אלא שהתרופה גורמת לי למיגרנות יוץ מדחיפות ותכיפות ביום ובלילה יש הרגשה כאילו האיזור רדום פנימית וחיצוניתמה שמפריע בקיום יחסי מין שיש הרשה שהאיזור נרדם תוך כדי הבעיה נמכשכת ואך מחמירה כבר 10 שנים ואף הגיעה למצב של אבן בדרכי השתן לפני כ-4 שנים בגלל הימנעות משתייה אודה לתשובתך מה עוד ניתן לעשות (עשיתי אורודמנמיקה ציטוסקופיה ) ?

לקריאה נוספת והעמקה
06/07/2013 | 21:26 | מאת: ד" ר אלמוני

ממש לא מבין למה אין אתה לא מציג נתונים מקיפים על בעייתך לא היה מזיק אם היית מציין בן כמה אתה רקע בריאותי כמה זמן אתה סובל משלפוחית רגיזה ועוד. איך אתה מצפה שמישהו יענה לך על שאלה שחסרים בה כ"כ הרבה פרטים מהותיים.

שלום רב, לצערי התיאור שלך לא ברור כל כך. גם לא ציינת את גילך, ומה היות תוצאות הבדיקות שעברת. אני מזכירה ומדגישה שמדובר בפורום אינטרנטי שאינו תחליף לבדיקה אישית אצל רופא ומטרתו לתת מענה ראשוני והסברים. ממה שאתה מתאר יש גם בעיות במתן השתן וגם תופעות לוואי מהטיפול התרופתי. ראשית אם זה גורם לך הרגשה רעה עליך להפסיק את הטיפול. שנית יש צורך לברר מה לך, מחלע שלך, מה הבדיקות שביצעת ומה תוצאותיהן כדי לנסות לתת לך מענה.

06/07/2013 | 11:43 | מאת: avinur

לד"ר שלום, אני( 67) נוטל קסטרל שנים רבות .לאחרונה (כחודשיים), למרות זאת , הייתי קם בלילה כ-3 פעמים. רופאת משפחה רשמה לי טמסוליסין. אתמול בערב נטלתי לראשונה וקמתי בלילה.... כמעט מידי שעה!!!. למרות קימות הרבות ובניגוד לקסטרל הצלחתי להיתרוקן כמעט מיד. מדובר כמובן בכמויות שתן קטנות שכן בערבים אני מקפיד שלא לשתות אחרי שעה שש . האם תגובה לשימוש בטמסולין היא אופינית? כמה ימים לדעתך כדאי להקדיש לניסוי?? אין לי כל בעיה במשך יום.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, טמסולין וקסטרל שתיהן תרופות ממשפחת חוסמי אלםפא אולם שונות מעט בפרופיל ההשפעה שלהן וגם בתופעות הלוואי. יש המגיבים טוב לאחת ויש שמגיבים טוב לאחרת. אם זה מאוד מפריע לך ולא יעיל- אל תיקח טמסולין והמשך קסטרל. לקימות בלילה ניתן לשלב עם חוסמי אלפא גם תרופות אחרות כמו אנטיכולינרגים- רצוי כמובן להתייעץ עם האורולוג שלך ולמצוא מה הכי מתאים לך.

04/07/2013 | 21:56 | מאת: אפרים טמיר

הנכדה שלי בת שנתיים וחצי צריכה לעבור מיפוי כליות בשבוע הבא יש לה כליית פרסה,ולמיטב הבנתי אין לה שום סיבוך בנושא אשמח לדעת מהי מטרת הבדיקה ? וכן האם יש צורך,בעיקר בגלל הקרינה? תודה מראש אפרים טמיר 054-7770503

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך אפריים זהו אינו פורום לאורולוגיית ילדים או בעית כליה אך אענה לך בקצרה. כלית פרסה הינה ממצא אנטומי מולד (הכליות למעשה מחוברות יחדיו במקום להיות מופרדות ונמצאות נמוך יותר באגן מאשר באופן תקין).היות ומדובר בילדה קטנה, ואין בידי פרטים האם יש לה דלקות או בעיות אחרות- עושים בדיקת מיפוי כדי לברר את התפקוד שלה ולשלול חסימה. כמות הקרינה היא מינימאילת יחסית. ממליצה לך לשוחח עם אורולוג ילדים שעוקב אחרי הנכדה שלך לקבל פרטים מלאים לפ צורך

04/07/2013 | 16:00 | מאת: א.

היי אני בת 25 ובמהלך השנה האחרונה אני סובלת מתכיפות במתן שתן. אני יכולה להגיע למצב של שאני צריכה להגיע לשירותים 4 פעמים בשעה אחת. אני לא עושה נסיעות ארוכות, אני משתדלת לא לנסוע עם אנשים, זה פוגע לי בחיפוש עבודה בחיי הזוגיים והחברתיים... הייתי אצל אורולוג, רופא נשים רופא משפחה וכלום לא עזר, כל פעם נותנים לי כדור אחר שלא עוזר ואף מחמיר ( לפעמים יש הרגשה של פיפי וזה פשוט לא יוצא) אני מרגישה שאני אף פעם לא מתרוקנת לחלוטין, שניה אחרי שאני מסיימת אני מרגישה שעדיין יש לי פיפי. אני מרגישה כאילו משהו לוחץ לי על השלפוחית כל הזמן. מה עושים עם זה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, חשוב לדעת אילו בדיקות עברת ומה הטיפול שהוצע לך. כדי למצוא את הבעיה (שיכולה להיות זיהום, דלקת או בעיה אנטומית או פיסיולוגית, ואפילו נפשית) ניתן לבצע בדיקות שונות כמו תרביות, הדמיה באולטראסאונד וגם ציסטוסקופיה או אורודינמיקה לפי הצורך. ניתן לתת תרופות בהתאם לממצאים או לפנות לרפואה משלימה, לשנות הרגלי שתיה ואכילה ועוד ועוד.. יש מה לעשות .