פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - אורולוגיה
הגדלה שפירה של בלוטת הערמונית (פרוסטטה) הינה תהליך פיזיולוגי המופיע עם הגיל. לאחוז ניכר מהגברים מעל גיל 50 יש בלוטת ערמונית מוגדלת. הנתונים מראים שאחד מכל שני גברים בגיל 50 סובל מבעיית ערמונית מוגדלת. ככל שעולה הגיל מתרחבת התופעה. תסמינים עיקריים של ערמונית מוגדלת באים לידי ביטוי כאשר הבלוטה גדלה לכיוון השופכה וגורמת לקושי במתן שתן. פורום בלוטת ערמונית מוגדלת הוא המקום להתייעץ בנושאים הקשורים לבעיות במתן שתן, דחיפות ותכיפות, מאמץ בזמן מתן שתן, התעוררות מספר פעמים בלילה על מנת להטיל שתן וכדומה. פורום זה הוא המקום לשאול על תופעות אלו, על הטיפול בהן ועל דרכי התמודדות. בואו לדבר על זה בפורום בלוטת ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת.
1912 הודעות
1843 תשובות מומחה

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

07/11/2012 | 14:47 | מאת: איתי

שלום רב, אני בחור בן 28 בריא בדר"כ, עקב חשש לדלקת בערמונית הופניתי לבדיקה הנ"ל. בבדיקה נמצאה בלוטות זרע: הרחבה קלה של ED מימין. יש לציין שבשאר סעיפי הבדיקה הפרמטרים תקינים. אשמח לדעת מה משמעות התוצאה החריגה ואם יש קשר בינה לבין דלקת בערמונית. המון תודות, איתי.

לקריאה נוספת והעמקה
08/11/2012 | 12:32 | מאת: איתי

לא ציינתי כי מדובר בבדיקת אולטראסאונד טראנס רקטלי trus. תודה

שלום איתי, אני מניחה שעברת TRUS (אולטראסאונד טראנס רקטאלי) שהדגים הרחבה של צינורית הזרע מימין. אין לזה משמעות בד"כ. תסמיני דלקת בערמונית יכולים להיות ללא קשר או הפרעה לצינוריות הזרע.

08/11/2012 | 17:21 | מאת: איתי

אשמח לחוות דעתך על תוצאת ההבדיקה המלאה והאם יש חשש אמיתי לדלקת בערמונית, או האם ההרחבה של צינור הזרע שהתגלתה מעידה על בעיה אחרת ללא קשר לחדש לדלקת בערמונית, בדיקה רקטלית: נפח: 10 סמ"ק, נוקשות: לא, סימטרית: כן. גבולות ערמונית: שמורים, ערמונית מובילית: כן. גוש: לא נמוש. בדיקה trus: נפח: 10.6 סמ"ק, אורך:2.9 ס"מ, גובה: 1.8 ס"מ, רוחב: 4.1 ס"מ. גבול חיצוני: שמור pz-מרקם הומוגני דו צדדי tz-מרקם הטרוגני דו צדדי. גבול שמור בין pz ל-tz- שמור. בלוטת זרע: בגודל ומבנה תקין. הרחבה קלה של ed מימין המון תודות

07/11/2012 | 14:06 | מאת: לימור

שלום רב מבקשת בבקשה לדעת מה פירוש התוצאות שקיבלתי כליה ימנית תקינה בגודל מרכת מאספת כפולה הרחבה קלה של אגני שתי המערכות ללא אבנים כליה שמאלית תקינה בגודל גודש קל ללא אבנים שלפוחית השתן גדוש, דפנות תקינים לאחר התרוקנות השארית 15 סמ"ק תודה רבה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לימור. הבדיקה שלך תקינה. מצויין שיש לך מערכת מאספת כפולה- זה ממצא אנטומי תקין ללא משמעות קלינית.

06/11/2012 | 21:33 | מאת: דניאל

שלום, מתעורר 1-2 פעמים בלילה לתת שתן, במשך היום קורה מספר פעמים שיש תחושה רצופה לא חזקה לתת שתן למרות שאין כמות של ממש לתת, גם משולבת לעיתים בהרגשה כאילו רטיבות בקצה פין למרות שאין, במתן שתן זרימה סבירה עם טפטוף בסיום, באולטרסאונד כליות שלפוחית שתן וערמונית תקינה (20 גרם) ושארית שתן קטנה (5 CC) מפני שממתין לסיום כולל טפטוף בכל מתן שתן, מדי פעם כאבים בבטן תחתונה. משפרי מתן השתנה כמו אומניק / קסטרל 5, 10 / קדקס גרמו תופעות לוואי משמעותיות. פרמיקסון אולי מועיל במידה מסוימת. תרופה אנטי דלקתית משככת כאבים אך לא מסייעת מעבר לכך. איזה כיוון יכול להיות רלוונטי לאבחון ואיזה לשיפור המצב ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דניאל, לא ציינת את גילך. התסמינים שלך אינם ספציפיים ויכולים לנבוע מדלקת בשתן, בשופכה או בערמונית, כולל גם דלקת שאינה זיהום אמיתי עם חיידק, או מהפרעות בשל הגדלת הערמונית או היצרות בשופכה. כדאי לשלוח בדיקות שתן לשלול זיהום, וגם שתן PCR למחלות מין כמו כלמידיה מיקופלזמה,אוריאופלזמה גונוריאה. הכי חשוב- למצוא מה מתאים לך מבחינת הקלה על התסמינים: שתית מים מרובה, המנעות מקפאין אלכוהול ועישון, נטילת נוגדי דלקת או טיפול צמחי- פרמיקסון לאורך זמן אמור לתת הקלה. יש הפונים גם לעזרת טיפולים משלימים כמו דיקור סיני.

08/11/2012 | 20:49 | מאת: דניאל

גיל 50. האם לאור הנתונים קיימת סבירות כלשהי שבכ"ז יש חיידק בתוך הערמונית, על אף שלא התגלה חיידק בבדיקות שתן ותרבית שתן ? האם יכול להיות שהבעיה נובעת ממשהו ויראלי / אחר ?

06/11/2012 | 13:51 | מאת: שי

חשש לתחילת שבר במפסעה, אצל מי האיבחון:אורולוג או כירורג??

שלום רב, עליך לפנות לבדיקה גופנית אצל כירורג, הם אלו שמטפלים בבקע במפשעה.

05/11/2012 | 21:14 | מאת: גל

יש לי ערמונית מוגדלת. בן 55.היום עברתי ביופסיה. ממתין לתוצאות. אחרי ביופסיה זרם שתן ירד וגם רציפות ההתרוקנות נפגעה ולוקח זמן להתחיל. כמה זמן לדעתך תופעות אלו נמשכות -מן הסתם בשל התנפחות הערמונית? כמו כן, מתי כדאי ונכון לפלוט זרע כדי לנקות ערמונית מצד אחד ומצד שני לתת לה להחלים? וכן כמה זמן מופיע דם בזרע וכיצד ניתן להסביר את זה ולעצור את זה? Psa ירד מ30 עד 7 במשך 3.5 חודשים. לאורולוג לא הייתה סבלנות לתת לי עוד חודש + כדי לראות האם psa ירד עוד מה גם שהערמונית בעקבות dre לא הייתה חשודה והיו לי הסימפטומים של זיהום/ דלקת.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך גל, קצת מוזר שלא נתנו לך מענה והנחיות לאחר הביופסיה, לפי שאלותיך. בכל מקרה- ברור שביום הביופסיה ואף מס' ימים לאחריה עלולות להיות הפרעות במתן השתן, כאבים, דימום ואי נוחות. לרוב זה חולף מעצמו תוך מס' ימים. היתי ממליצה לך להמנע משפיכה בשבוע הקרוב, אולם לא להבהל אם עדיין בשבועות הקרובים יש דם בזרע. זה אמור להתנקות מעצמו בהמשך. אין תאריך מדוייק, לכל אחד זה לוקח את הזמן שלו אבל סביב חודש מהביופסיה זה אמור כבר לחלוף. בכל מקרה של טרדה או הפרעה של דימום מתמשך, כאבים, חום והפרעות בהתרוקנות השתן- עליך לפנות לאורולוג המטפל שלך.

05/11/2012 | 14:15 | מאת: מתלבט

בן 56 רמות טסטוסטרון:מרץ10.6 מאי8.5 אוגוסט11.15 האם כדאי לקבל זריקות? או שיש בזה סיכון לא מוצדק? הסיבות שבגללן הייתי לוקח:שיפור הזיכרון ואולי הגברת הליבידו? אולי שיפור העירנות? שמעתי שחלק מהרופאים חושבים שיש בקבלת ההורמונים סיכון לסרטן הערמונית?! PSA3.52 3.62 3.42 4.59 לפני 3 שנים בוצעה ביופסיה לערמונית שהיתה תקינה.הערמונית מוגדלת, ואני מקבל קסטראל10 מרגיש טוב, לפני כשנתיים צינתור+סטנט, פעילות גופנית פעמיי.שלש בשבוע. אשמח לקבל חוות דעתך. האם שאלתי מתאימה לך או לאדוקרינולוג? או רופא לגיל המעבר??ראיתי הרבה המלצות לקבלת הטיפול ומאידך שמעתי התנגדות של אורולוג!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, טסטוסטרון הוא ההורמון הגברי שמשפיע על תחושת החיות, העירנות והחשק המיני בגברים. לגילך וע"פ מה שציינת רמתו קרובה לגבול התחתון של הנורמה. אם אכן יש לך הפרעה בתפקוד מיני- בעיקר ירידת החשק, עייפות כללית וכדומה, אכן יש אפשרות לקבל תוסף טסטוסטרון (במרשם) בג'ל למריחה או בזריקה, שאמור לשפר את רמתו בדם ובכך לשפר את התלונות הנ"ל. היות וטסטוסטרון משפיע על גודלה של הערמונית ויש החוששים שמא הוא משמש כ"אוכל" לסרטן הערמונית, נמנעים לתת טיפול זה למי שיש לו PSA מוגבר או שמא יש חשד שסובל מסרטן ערמונית. עד כמה שידוע לי אין עבודות שהראו קשר מוכח להתפתחות סרטן ערמונית בגברים שטופלו בטסטוסטרון. עדיין, אם אצלך רמת PSA מוגברת (ולגילך 4.9 זה גבוה), יש לשקול צורך בביצוע ביופסיות לערמונית טרם הטיפול בטסטוסטרון. אם ביצעת והן שליליות, איני רואה התנגדות לנסיון טיפול. עליך לפנות לאורולג לקבלת מרשם ולהיות במעקב בעת הטיפול- לרמות טסטוסטרון וPSA בדם.כמוכן יש צורך בבדיקה גפנית של הערמונית.

05/11/2012 | 23:10 | מאת: מתלבט

בראשית,תודה רבה על תשובתך המחכימה והמהירה! הביופסיות השליליות נלקחו לפני כ3 שנים.מאז תוצאות הPSA היו נמוכות יותר מאשר בזמן הביופסיות,מלבד פעם אחת ויחידה בתחילת מרץ2012 התוצאה היתה7.1 לאחר 10 ימים ירד ל4.5 ולאחר חודש נוסף ל3.42 מאז גם לא נבדקתי פיזית.מתשובתך למדתי שלאחר בדיקה גופנית ובדיקות דם עדכניות היית ממליצה על זריקות או גל. ומוותרת על ביופסיות.האם זה נכון גם אחרי האינפורמציה הנוכחית?? קארתי שיש 2 סוגים של זריקות 1 שבסל, ןאחד שלא. האם יש הצדקה לבחור ביקרה שלא בסל התרופות?? אם הגזמתי בשאלותי אני מתנצל! ומודה לך בכל מקרה.

שלום רב, אני בן 46 בריא בד"כ. סבלתי בעבר מפיסורה וטחורים חצוניים. יש לי תסמונת מעי רגיז שאובחנה לאחר שהקולונוסקופיה יצאה תקינה. לפני כשנה החלה תופעה אצלי שלאחר יציאה כאשר אני מנקה/ מנגב את פי הטבעת , מופרש מייד לאחר מכן חומר דומה לזרע מהפין בכמה טיפות . מעבר לכך אין לי צריבה בשתן או בעיה אחרת בהשתנה והכל תקין. בגלל הסמיכות לפי הטבעת האם הדבר יכול להצביע על בעיה בערמונית ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, להפרשה של נוזל זרע לאחר גירוי באזור פי הטבעת אין משמעות קלינית ומדובר בתופעה מוכרת. לא ניתן להקיש מכך על גודלה של הערמונית או על בעיה בה, בעיקר אם אין שום תסמינים של כאב, צריבה או הפרעות בשפיכה או במתן השתן.

02/11/2012 | 22:52 | מאת: אמל48

על סמך תוצאות US: משקל נוכחי של הערמונית 65 גרם משקל קודם לפני 3 שנים 42 גרם בכל אותו זמן PSA מתנדנד בין 2.4 ל- 2.7 האם קצב גידול חריג או בעיה במדידה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לצערי כל נושא קצב גדילת הערמונית, כמו גם גודלה הממשי, ורמת ה PSA- אינם מדוייקים ולא ניתן לקבוע על פיהם מה הבעיה בערמונית. מה שחשוב הוא גיל המטופל, והאם יש לו הפרעות במתן השתן. במקביל צריך לבצע בדיקה גופנית והדמיה (כמו אולטראסאונד) שנותן את המידע על הגודל, ויחד עם רמת ה PSA ובהתאם לגיל ניתן לשקלל הכל ולהחליט אם יש בעיה ואם יש צורך בהמש בירור, למשל למחלה סרטנית.

01/11/2012 | 17:02 | מאת: שואלת

שלום בעבר התייעצתי איתך בנוגע לבן משפחתי (בן 75 עם PSA גבוה). ציינתי שהוא סבל מארוע מוחי בצתחילת השנה אבל מאז עבר שיקום מצבו השתפר מאוד מבחינה תפקודית, הוא לא היה ואינו סיעודי, רק עבר תהליך שיקום ומלבד ניידות שמעט נפגעה, מצבו הבריאותי טוב. אני מתארת זאת כי קראתי תכתובות שלנו וחשבתי על אורולוגים שונים במרוצת השנים שפגשתי בהם (כולל אורולוג שטיפל בו בעניין אחר) והבנתי שלא ממהרים לטפל או להיכנס לבירורים מעל גיל מסויים כשיש PSA חריג. אני חוזרת עם שאלה מחודשת - לאור העובדה שאין לו מחלות רקע, מלבד הארוע המוחי שכיום לא הותיר השפעות מלבד בעיית ניידות קלה מדובר באדם בריא בדר"כ. בן 75. האם עדיין במקרה כזה לא מומלץ לבצע ביופסיה ו/או ניתוח? - גם כשקבעתי תור לאורולוג בעצתך והתקשרתי אליו לשאול אם אפשר להקדים תור מ אוחר שקבעו לנו, הוא אמר שכדאי לשקול את התחלת הבירורים כי בגילאים כאלה זה לא מומלץ. בכל פעם כשאני פונה לאורולוג אני מקבלת שתובה זהה ומדובר באורולוג השלישי (הם אל ראו את המטופל, רק בשיהח איתי). ואשמח על תשובה כנה - האם PSA של 30.19 מצביע בודאות גבוהה (מעל 90%) על סרטן ערמונית ועל מידת החומרה שלו? (עלה מ- 6 משנת 2009 ל-12 ב-2שנה האחרונה ול-30 כאמור בחודשים האחרונים, כול ארוע אצירת שתן אחרי ארוע מוחי, מקבל קסטרל 5 מג כיום, ממה שהבנתי אין לו שום בעיה בהטלת שתן, לאל הפסקות וכו', בעברו - הוצאת גידול משלפוחיתה שתן וטיפולים בביסיג'י לפני כ-15 שנה מאז ביקורות אחת למספר שנים). ושאלה אחרונה - כמה שנים אפשר לחיות עם המחלה הזו במידה וקיימת? שנים בודוות. עשרות? ושאלה אחרונה - האם הגבריםה אחרים במשפחה צריכים להיבדק מעל גיל מסויים? . אז אני חוזרת לנקודת ההתחלה ורק חשוב לי לציין כי זה לא היה ברור - מדובר באדם מבוגר אבל בריא בדרך כלל. אני מביהנ שעצם הבדיקה והפתרום מסובך אבל אני מוכנה לעשות הכל בשביל בריאות שלמה, השאלה אם מעל גיל 70 אוטומטית לא מטפלים? בכל מקרה ביקשתי מרופא המשפחה את הבדיקות שציינת (שתן ודם וא. סאונד). אודה לתשובתך ושרק נהיה בריאים.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך שנית, הדיון הזה מורכב מאוד וארוך מאוד. בשנים האחרונות האיגודים האורולוגים בארץ ובעולם הגיעו למסקה כי PSA מהווה סמן סרטן מאוד בעייתי. בקצרה ניתן לקרוא לו "לא מהימן". היום ידוע שלרוב הגברים מעל גיל 80 יש סרטן בערמונית, ורובם יפרדו מן העולם בבוא יומם עם המחלה הזו ולא בגללה. לאור העובדה כי זיהוי ודאי של סרטן בערמונית מצריך ביופסיה שהיא בדיקה ופלשנית שעשויה לגרום לתופעות לוואי מסוכנות כמו זיהום משמעותי שבגיל המבוגר עשוי לסכן חיים- רוב האורולוגים לא ימליצו לבצע ביופסיה לאיש מעל גיל 75, בעיקר אם יש לו מחלות רקע משמעותיות. צריך לזכור שגם אם יזוהה סרטן, בחלק מהמקרים אם המחלה ממוקמת ובדרגה נמוכה אין בה כל סיכון ולא בהכרח צריך לטפל בה. אם היא מחלה משמעותית, הטיפול בה יצריך ניתוח מסובך או טיפול בקרינה והורמונים, ואלו טיפולים שפוגעים משמעותית באיכות החיים כך שאולי האדם יהיה "בריא מסרטן" אבל יהפך לאדם חולה מתופעות הלוואי של הבירור והטיפול.. אלו השיקולים שצריך לקחת בחשבון בהחלטה על צורך בביופסיה באדם מבוגר. לא כי אין זכות לאיש מבוגר לקבל טיפול או לעבור בירור למחלה סרטנית, "כי ממילא הוא מבוגר ולא נשאר לו עוד הרבה לחיות...". ממש לא. זה דיון שעליכם לערוך לא בפורום אינטרנטי אלא בשיחה מול האורולוג המטפל שבחרתם, כמובן במקביל למצבו של האדם הנידון, להפרעות במתן השתן אם יש לו ועוד. בשיחה עם הרופא שלכם תוכלו לקבל ממנו את כל המידע ולהחליט. יש מטופלים מבוגרים שמצבם הבריאותי מצויין ויכולים לעמוד בכל הבירור והטיפול ולהחלים באופן מלא. ההחלטה היא שלכם, יחד עם הרופא המטפל.

06/11/2012 | 10:36 | מאת: שואלת

30/10/2012 | 19:06 | מאת: נחום

האם יש אפשרות כי הערמונית מפסיקה לגדול, או אפילו מתחילה לקטון?

שלום נחום, כעקרון, גדילתה של הערמונית היא תהליך פיזיולוגי טבעי כחלק מהשינויים הגופניים העוברים על הגבר ככל שהוא מתבגר, בהשפעת הורמונים שונים בגוף. אם משהו משפיע על הורמונים אלה (בין אם שינוי אורחות חיים, מחלה כלשהיא או תרופות) דבר זה יכול לגרום להאטה בגדילתה או השארתה במצב סטטי קבוע.

29/10/2012 | 17:54 | מאת: איציק

אני בן 68 בבדיקת דרכי שתן לגבר: כליה ימין באורך 12.5 סמ. כליה שמאל באורך: 12.4 סמ. הכליות בגודל תקין, ללא עדות לגושים סולידים, אבנים או הידרונפרוזיס. בכליה ימנית הודגמו שתי ציסטות, 22 ממ ו-34X37 ממ קוטרן. משמאל הודגמה ציסטה עם מחיצה, 72X74 ממ קוטרה, נצפו ציסטות זעירות נוספות. הערמונית מוערכת כ- 30-35 סמק. רצפת כיס השתן ואזור השופכנים מעובה ולא סדירה, טרבקולרית???, הודגמה אבן מובילית בתוך הכיס, 12 ממ קוטרה, מומלץ ציסטוסקופיה להשלמת הבדיקה. נמדדה שארית שתן של 40 סמק לאחר התרוקנות . הכבד שומני מאוד, באונה ימנית הודגמה ציסטה בקוטר 1 סמ. מבקש לדעת מה זה אומר ומה אני צריך לעשות.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום איציק רצוי שתקבע בהקדם תור לאורולוג עליך לעבור בירור כולל בדיקה גופנית וציסטוסקופיה (הסתכלות ישירה לתוך השלפוחית)- ככל הנראה בשל הפרעות במתן השתן נוצרה לך אבן בשלפוחית שצריך להוציאה.

28/10/2012 | 13:29 | מאת: מנחם

הייתי מטופל קרוב לשנתיים באומניק אוקאסו אותו הייתי נוטל בשעת הערב. מידי פעם למחרת בבוקר הייתי חווה בחולשה של כ- 30 שניות. לפני כ- 3 שבועות, הרופא הפסיק לי את נטילת האומניק והתחלתי לקח פרמיקסון, פעמיים ביום. בינתיים אין שינוי משמעותי במתן השתן ביחוד בשעות הלילה. שאלתי היא, האם צריך לעבור פרק זמן מסוים כדי שהגוף יתרגל לפרמיקסון, או שאין הדבר כך בהכרח.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, פרמיקסון הינה תרופה צמחית שמכילה דקל ננסי- שאמור לעזור בשיפור תסמינים של הפרעות במתן השתן בשל הגדלת הערמונית. כל אחד מגיב אחרת לתרופות ובהחלט יכול להיות שצריך להמתין והמשיך בטיפול כדי לראות תגובה (למשך מס' חודשים). אגב, אין כל מניעה ליטול יחד פרמיקסון עם אומניק ואולי זה אפילו ישפר את התלונות. אם אינך מגיב טוב לתרופות וזה ממשיך להפריע תמיד ניתן לשקול ניתוח.

28/10/2012 | 11:19 | מאת: משה

כבר חודשיים שיש לי דם בזרע .זה לא טיפות צבע הזרע אדום.psa לפני חודשיים שלא היה אז דם היה 3.82 שאלתי האם עצם העובדה שמופיע דימום קבוע בזרע יכול להעלות לי את הpsa?

לקריאה נוספת והעמקה

ראה תשובות קודמות

28/10/2012 | 11:19 | מאת: משה

כבר חודשיים שיש לי דם בזרע .זה לא טיפות צבע הזרע אדום.psa לפני חודשיים שלא היה אז דם היה 3.82 שאלתי האם עצם העובדה שמופיע דימום קבוע בזרע יכול להעלות לי את הpsa?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום משה, לא ציינת את גילך, אם ה PSA שלך עלה, ובמקביך יש דם בזרע שאינו נעלם מעצמו- עליך לפנות לאורוולג לבדיקה גופנית, לציסטוסקופיה ולביופסיות ערמונית.

28/10/2012 | 12:00 | מאת: משה

הבדיקה אצל האורולוג תקינה.לפני שנתיים וחצי psa 2.7 ועכשיו 3.82 אבקש שתעני על שאלתי:האם עצם הדימום יכול להעלות את הpsa

24/10/2012 | 09:32 | מאת: רפי

שלום. אבי הופנה לניתוח הסרת ערמונית בעקבות גידול שפיר. אבי הוא גם בכל היסטוריה של איסכמיה בלב. הומלץ על ניתוח בלייזר, גם בגלל העומס על הלב וגן בגלל סענת דימומים בהליך רגיל. השאלה שלי היכן אני יכול למצוא אורולוג מנתח שמבצע הליך זה. אבי חבר מכבי עם ביטוח משלים זה, ומתגורר ברמת גן. בתודה רבה אם תוכלי לייעץ.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רפי איני נוהגת להמליץ כאן על רופאים ספציפיים. אם אביך במכבי- יש רשימת אורולוגים מנתחים בספר הרופאים של מכבי שאתה יכול לעיין בה ולבחור מתוכה (רובם טובים מאוד), שווה להתייעץ גם עם מכרים שעברו את הניתוח.

23/10/2012 | 18:01 | מאת: משה

בן 52 לפני שנתיים בדיקת psa 2.7 לאחר שנתיים וחצי 3.82 בדיקה רקטלית תקינה. אין לי שום קשיים או סימפטומים הקשורים להטלת שתן אין לי כאבים בשפיכת הזרע.עם קשר או בלי קשר לפני חודשיים דם בזרע רופא אחד אמר לי לבצע בדיקת psa נוספת לאחר חודשיים.ואם יהיה אותו ערך לעשות ביופסיה.אז עדיין לא היה דם בזרע.אורולוג אחר אמר שלא צריך להתרגש ורק אם הpsa יעלה עוד יותר אז לעשות ביופסיה.שאלתי 1 האם הדם בזרע אמור להעלות את הpsA 2 האם לעשות ביופסיה.ככלל שני האורולוגים אמרו לי שאין מה להתרגש מהדימום.אותי זה מפחיד .מה עוד שלפעמים הצבע ממש אדום תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום משה, לגילך אין ספק שהPSA מעט מוגבר וצדקו הרופאים שהמליצו שאם בבדיקה חוזרת זה נשאר דומה ובעיקר אם זה עולה- מומלץ לבצע ביופסיה. דם בזרע- במינוח המקצועי קרוי "המטוספרמיה" ולרוב אין לו משמעות קלינית אם זה ארוע בודד. יכול להיות שזה רמז לעליית לחצי הדם או להפרעה בקרישת הדם וכדאי לפנות לרופא המשפחה לבדיקות כלליות. אם זה ממשיך מומלץ לבצע אולטראסאונד, תרביות שתן וזרע, ואפילו ציסטוסקופיה.כמובן אם ממשיך וה PSA עולה- מומלץ לבצע ביופסית ערמונית.

23/10/2012 | 16:27 | מאת: פיטר

לפני כחודש התחלתי בשימוש פרמקסון מיד עם תחילת השימוש ההשפעה הייתה טובה וזרימה חופשית של השתן.לאחר שימוש של שבוע התחלתי להרגיש כאבים חזקים בחלק תחתון שלה גוף (גב תחתון עד הרגליים)כאב שרירים חיפסתי בתופעות לוואי ולא הופיע סימפטום מהסוג הזה. הם יכול להיות שיש קשר??

לקריאה נוספת והעמקה

שלום פיטר, עד כמה שידוע לי אין קשר בין פרמיקסון לכאבי שרירים. האם נטלת תרופה אחרת, למשל משהו לטיפול בשומנים בדם? אם זה ממשיך תמיד אתה יכול להפסיק את הפרמיקסון ולראות אם זה משפר את התלונות, וכמובן לפנות לבדיקת רופא ואורטופד

לאחר הפסקה כשל חודשיים בפרמיקסון לאחר שכנראה אין קשר בין כאב שרירים לשימוש בתרופה התחלתי שוב להשתמש בתרופה. שאלתי האם יכול להיות שהשימוש בתרופה האיט את נשירת השער??

23/10/2012 | 13:55 | מאת: אלעד

לד"ר שירה היקרה שלום, תסמינים חוזרים של יציאה מאיזון באזור ה-Pelvis, שמתבטאים בכאבים בבטן תחתונה, הצטברות גזים במעיים, חולשה, תחושה לא נעימה בצינור השופכה (לא צריבה), קצת dribling, הקרנה לגב תחתון, וכד, על אף בדיקות שתן תקינות ערמונית בגודל תקין וPSA של 1 עקבי. לא בוצעה בדיקת 4 כוסות (אורולוג לא מצא צורך). אבחנת אורולוג על פי תסמינים, כעקרון BPH & LUT שלא על רקע חיידקי, ולכן פרמיקסון אך ללא כדורים כימיים לפרוסטטה עקב תופעות לוואי. בנוסף ניתן XEFO למספר ימים לכאבים והורדת דלקת. עזר מאוד אבל שבוע אח"כ חזר שוב לאחר יחסי מין תקינים רגילים... כנראה המערכת פיתחה רגישות והבעיה "מתעוררת" מחדש. בשנים קודמות היתה התעוררות אחת לשנה / חצי שנה ועכשיו הרבה יותר מהר. האם יש משהו רפואי / משלים שעשוי לעזור - זה בעיקר כנראה עניין של איכות חיים ושמירת המערכת ביציבות עד שתימצא תרופה של ממש. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך אלעד. נשמע שאתה סובל מ CHRONIC PELVIC PAIN SYNDROME -תסמונת הכאב הכרוני באגן, מה שפעם נקרא בשם הכוללני "דלקת כרונית של הערמונית".עברת את כל הבירור הדרוש וקיבלת את הטיפולים המוכרים. כרגע מה שעליך לנסות הוא להקל על התסמינים. אין סיבה לחפש חיידק אם אין כלל סימני זיהום. מומלץ שתית מיםמוגברת (סביב 2 ליטר לימה), המנעות מגריינים כגון קפאין(שיש בקפה, תה, קולה, שוקולד ועוד..),המנעות מאלכוהול, מחמוץ או ממותק מדי. נטילת נוגדי דלקת כמו נורופן/אדוויל ודומיהם ומנוחה ממגע מיני שגורם לגירוי האיזור. יש המלצות גם על דיקור סיני במקביל לנטילת התוספים שציינת.

22/10/2012 | 22:13 | מאת: שמואל

אבקש לדעת איזה רופא את ממליצה לעבור ניתוח ערמונית.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך שמואל איני נוהגת להמליץ כאן בפורום על רופאים ספציפיים. בכל המחלקות האורולוגיות בבתי החולים הגדולים בארץ יש מנתחים מצויינים שניתן להגיע אליהם דרך קופות החולים השונות ואם יש לך ביטוח משלים בכלל אין בעיה להגיע לרופאים המובילים.

21/10/2012 | 20:42 | מאת: חזי

שלום רב,לאחרונה זרם חלש של שתן,לפעמים מעט צריבה,סובל מהגדלה שפירה קטנה,האים טיפול צמחי מרפא יכול לשפר את הבעיה,{דקל ננסי,שמן פשתן,סרפד,פיגאום,}בן 62 נוטל ריתמקס לפרפור פרוזדורים התקפי חולף מעצמו לאחר כ20-30 ד"ק,התקפים עד פעמיים בשנה ,אודה על תשובה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום חזי, דקל ננסי מוכר כתרופה טבעית להפרעות במתן השתן בשל הגדלה שפירה של הערמונית, בעיקר בשל תכונות נודגות דלקת ומשפרות זרימת שתן. אין הרבה מחקרים מתוקפים על טיפולים צמחיים אבל הם מאוד פופולריים בקרב הקהל הרחב. לרוב ניתן לרכוש בבתי טבע או בתי מרקחת, וחלקם - כמו פרמיקסון- ניתנים במרשם רופא. לרוב אין תופעות לוואי משמעותיות ואין מניעה לקחת עם תרופות נוספות- כמובן בהתייעצות הרופא מהטפל שלך.

21/10/2012 | 14:00 | מאת: אבי

שלום רב הומלץ לי על בדיקה זו לאחר ביופסיה שלילית אך המשך עליה של ה psa. האם בדיקה זו אמינה? האם אחכם יותר לאחריה? האם הצטבר נסיון מספיק עם תוצאותיה? בתודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בדיקת PCA3 מתבצעת למיטב ידיעתי במעבדה האורולוגית בהדסה עין כרם בי"ם. הבידקה אינה בסל ומצריכה תשלום. מיועדת לגברים עם גורמי סיכון או חשד קליני לסרטן הערמונית, למרות ביופסיה תקינה. תוצאות הבדיקה הן בעלות ספציפיות גבוהה בהרבה מאלו של בדיקת ה- PSA . בדיקת PCA-3 נעשית בדגימת שתן הנלקחת לאחר עיסוי הערמונית. התוצאה המתקבלת - PCA-3 Score משמשת להערכת הסיכון של סרטן הערמונית ומסייעת בקבלת החלטה על הצורך בביופסיות חוזרות. תוכל פרטים נוספים ב: www.pca3.org.

22/10/2012 | 16:46 | מאת: אבי

האם נמנעת מלענות על שאלותי כי ישנן ספיקות לגבי תועלת הבדיקה ואמינותה? האם תמליצי לפציינטים שלך על בדיקה זו לפני ביופסיה חוזרת ?

21/10/2012 | 10:24 | מאת: יוסף

שלום רציתי לשאול מהם הסיכונית בביצוע ביופסיה בערמונית? 1. האם ביופסיה יכולה לגרום להתפשטות התאים הסרטניים אם ישנם כאלה. 2. קראתי כי לחפש תאים סרטניים בערמונית זה כמו לחפש כדור פינג-פונג בתוך כרית עם מחט חיצוני מהי מהימנות הבדיקה ? 3. זיהום ? 4. האם תיתכן פגיעה בתיפקוד המיני כתוצאה מהדקירות הרבות? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יוסף. תשובות לשאלותיך: 1.מטרת הביופסיה היא למצוא תאים סרטניים ולא לגרום להתפשטות המחלה. ברוב במקרים מדובר במחלה ממוקמת לערמונית והמחט שמבצעת את הביופסיה נכנסת לערמונית עצמה ולא לאיברים אחרים. אם יש חשד למחלה מפושטת יותר זה משהו שצריך לברר בנוסף לביופסיה בהדמיה כמו CT 2. הדימוי מעניין אבל בתכלס הביופסיה נעשית בעזרת מחט בהנחיית אולטראסאונד וזה קצת יותר מדוייק מדיקור "על עיוור" כי הוא נלקח ממס' מקומות ובהתאם לממצאים באולטראסאונד. 3. זיהום בערמונית הוא הסיבוך הכי מוכר של הביופסיה ויש לו פוטנציאל משמעותי ולכן חשוב שתקבל כיסוי אנטיביוטי לפני הפעולה 4. בעקרון לא אמורה להיות פגיעה בתפקוד המיני בעקבות הביופסיה אך כאב או זיהום יכולים להשפיע. הרבה פעמים לאחר ביופסיה יכול להופיע דם בזרע גם לתקופה ממושכת של מס' שבועות אחרי הביופסיה. אנא פנה לרופא שהפנה אותך לקבלת הסברים והמשך מעקב.

20/10/2012 | 11:20 | מאת: אבי

ב- 12.2010 נכרתה הערמונית בניתוח פתוח שתואר כמוצלח, ומאז בכל בדיקות ה- PSA הייתה התוצאה "קטן מ- 0.01" והבנתי שזה תקין. השבוע הייתה התוצאה "קטן מ- 0.03" בתוספת הערה: "החל מתאריך 30.08.2012 הבדיקה מבוצעת בשיטה חדשה". מדובר בקופ"ח מכבי. האם ה- PSA חזר? הסרטן חזר? מה לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אבי, אני מניחה שעברת ניתוח כריתה רדיקאלית של הערמונית בשל סרטן, למרות שלא ציינת זאת מפורשות. רמות PSA נמוכות לאחר הניתוח הן המצב האידיאלי. יכול להיות שבשל שינוי שיטת המדידה במעבדה זה יצא עכשיו 0.03 ולא 0.01. כל עוד אין שינוי משמעותי וזה נותר על אותה רמה לאורך זמן אין לך מה לדאוג. אם כל בדיקה בשנה הקרובה מראה עליה משמעותית מעל האפס (ויש האומרים רק מרמה של 4.0 אילך) אזי יש מקום לחשד ולבירור האם מדובר בחזרת הסרטן.. פשוט תמשיך לעקוב ותהיה בקשר צמוד עם האורולוג שלך, הוא יכול לתת לך את כל התשובות.

הבדיקה נעשתה במכבי, ולא מצליח לברר במכון הבודק, את משמעות השיטה החדשה לגבי התוצאה. מאחר ואת מטפלת גם בחברי מכבי, אולי לך יש גישה לברר? תודה מאוד.

גם אצלי פתאום הראה 0.03 אחרי שנים רבות של 0.01, "בשיטה חדשה" של "מכבי".אם אכן מדובר בתופעה הנובעת מהבדיקה, זו שערוריה להלחיץ את המטופלים עם שטות כזו. מעניין כמה יכולים להצביע על נפלאות השיטה החדשה...

19/10/2012 | 14:53 | מאת: רוית

אבי בן 70 בריא עם ערמונית מוגדלת נתנו לו דודארט שלפי מה שהבנתי זה אומניק ואבדרט ביחד זה גורם לו לעייפות ולטשטוש , שמעתי על כדור בשם קסטרל השאלה שלי היא מה ההבדל בין הכדורים והאם הומר המעיל בקסטרל הוא אחד החומרים בדודארט

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רוית. אכן בדואודרט יש שתי תרופות: אחת ממשפחת חוסמי אלפא-"אומניק", שתפקידה להרפות את שריר הסוגר ולאפשר ריקון תקין של השתן, והשניה ממשפחת מעכבי 5 אלפא רדוקטז- "אבודרט", שתפקידה להקטין את הערמונית. ככל הנראה מה שגורם את הסחרחורת וירידת לחצי הדם הוא מרכיב ה"אומניק" בתרופה. "קסטראל" היא תרופה שדומה ל"אומניק"(גם היא מאותה משפחה של חוסמי אלפא) ועשויה גם היא לגרום תופעות לוואי דומות. אפשר בכל זאת לנסות להחילף את הטיפול מדואודרט לטיפול משולב של קטסרל +אבודרט ולראות איך הוא מגיב. כל זאת כמובן בניטורו של הרופא המטפל ובמרשם רפואי רשמי. אם תופעות הלוואי משמעותיות ואינו יכול לקחת את התרופות יש לשקול ניתוח להסרת הערמונית.

19/10/2012 | 00:25 | מאת: טלי

שלום דוקוטור פניתי אליך בעבר הילדה שלי עברה ניתוח להגדלת כיס השתן מצנטרת כול מספר שעות ועם זיהומים חוזרים כעת השתן עכור וריח לא נעים אני שמה לב שהילדה מפתחת עמידויות לאנטיביוטיקה תרבית שתן אחרונה ללא חום מה ניתן לקחת? היא ריגשה לרוצפין תודה Escherichia coli - (1) 1 VitekAntibiotics S Amikacin I Amoxicillin/CA S Ceftriaxone I Cefuroxime - Axetil I Cephalothin R Ciprofloxacin S Ertapenem S Gentamicin S Imipenem S Nitrofurantoin R Ofloxacin R Trimethoprim/Sulfa

לקריאה נוספת והעמקה

שלום טלי, גם בפעם הקודמת ציינתי בפנייך שזה לא הפורום הנכון- עלייך להתייעץ עם אורולוג ילדים. יש להתאים לה אנטיביוטקיה בהתאם לרגישות ולפי גילה ומשקלה, ובהתאם לתסמינים. ע"פ מה שציטטת כאן החיידק הזה רגיש לטיפול או בזריקות (אמיקצין, גנטמיצין או ארטפנם) או בתרופה דרך הפה בשם מאקרודנטין -אך ח ו ב ה להתייעץ עם רופא ילדים אם היא יכולה בכלל לקבל טיפול זה בהיותה ילדה. זה לא הפורום להתייעצות מסוג זה.פני לאורולוג ילדים!

18/10/2012 | 15:49 | מאת: תאו

שלום גבר בן 37 בריא בדרך כללי רקע : .לפני ארבעה ימים הרגשתי עליה בתכפיות מתן שתן. אין לי קושי לתת שתן ב 90% מהמקרים השלפוחית מלאה לגמרי.יש לי צריבה קלה בראש הפין וגירוד.לשתן צבע צהוב חזק ובעל ריח מעט חריף מהרגיל. עשיתי בדיקת שתן במרפאה היום וגילו כי יש לי דלקת. הרופא נמנעה מלתת לי תרופה בגלל שאמרתי לה כי זהיתי הפרשה קטנה בצבע חלבי(דומה לנוזל זרע) ולכן שלחה אותי לבדיקה אצל רופא עור(אמרה שגם מחלות מין) והמטרה לזהות אם הדלקת מקורה מחלת מין השינוי האחרון שחל זה שאני מקבל מזה מספר חודשים זריקות טסטטסטרון פעם בחודש (מעקב אינדקרונולוג) בגלל רמת טסטסטרון נמוך וריידה בחשק המיני קראתי באינטרנט על מחלות בערמונית וזה קצת הבהיל אותי. לפני ארבעה חודשים עשיתי בדיקות מקיפות בשר"ם מטעם העבודה שכללו בין היתר בדיקת SPA ושם היה רשום תקיןערך נמוך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום תאו, לא אמרת אם רופאת העור טיפלה בך לבסוף?זה נשמע כמו דלקת בשופכה (זיהום מחיידק, ולא חלילה מחלה סרטנית). מה שאתה צריך לעשות זה בידקות תרביות שתן וזרע וגם בדיקת שתן PCR למחלות מין- ניתן לבקש זאת מרופא המשפחה או אורולוג או רופא עור. רצוי לקבל טיפול אנטיביוטי מתאים. לא נראה לי שיש קשר לטיפול בטסטוסטרון שאתה נוטל, בעיקר אם הPSA תקין.

18/10/2012 | 17:30 | מאת: תאו

תודה רבה על התשובה המהירה אני אמור לעשות בדיקת אצל רופא עור ביום ראשון הקרוב רציתי לשאול: האם אפשר לחלות במחלת מין למרות שלא מקיים יחסי מין מחץ למוסד הנישואים

בחודשים האחרונים שמתי לב כי כאשר אני מרגיש שיש לי קקי יש לי דחף עצום לאונן וגירוי מיני מאוד חזק. כאשר אני מתפנה הדחף יורד. אני בן 31 ולא נתקלתי בתופעה הזו בעבר, האם זה יכול להעיד על בעיה בבלוטת הערמונית או משהו אחר?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך גיל. אם יש כמות גדולה של צואה באזור פי הטבעת והרקטום, בעיקר אם היא צואה קשה, זה יכול לגרום ללחץ על הערמונית ולתחושות שאתה מתאר. אין לזה משמעות אלא אם יש לך כאב בשפיכה או צריבה בשתן ואזי רצוי לבדוק שאין לך דלקת. בכל מקרה חשוב שתהיה לך צואה רכה(תקפיד על שתית מים מרובה ותוספת של סיבים תזונתיים) ולהמנע ממאמץ יתר בשירותים.

שלום דוקטור! אני בן 54 . לפני שנה + PSA = 2.08 . בעקבות מחושים וכאבים בדרכי שתן וסביבתן עשיתי בדיקת PSA : PSA בתאריך 15.07.12 = 30.33 (תרבית שתן -שלילי, שתן כללי- הכול תקין). נטילת אנטיביוטיקה 14 ימים (טריביד) PSA בתאריך 06.08.12 = 19.66 כלמדיה, אוריאופלסמה, מיקופלסמה-הכל שלילי. נטילת אנטיביוטיות שונות (ציפרוקסין 14 ימים, אחרי זה רספרים- 30 ימים ) במשך 1.5 חודשים . בחלוף שבועיים ימים אחרי סיום נטילת אנטיביוטיות: PSA בתאריך 15.10.12 = 9.66 (תרבית שתן שלילי, אך ליקוציטים בשתן מעל הנומרה =25 , תרבית זרע- שלילי , אך יש ליקוציטים גם בתרבית זרע 5-10 ). בחלוף 3 חודשים אני מרגיש יותר טוב : מחושים , דחיפות במתן שתן וכאבים כמעט ירדו כמעטלחלוטין , אך משום מה התגלו ליקוציטים בשתן (וגם בתרבית זרע כאשר בשיא מחושים ליקוציטים היו NEGATIVE ). ערמונית מוגדלת 70, לפני שנה+ 50. האם את מממליצה להמתין או לבצע בכל זאת ביופסיה (יש לי הפניה שניתנה לפני 3 חודשים- תור בתחילת נובמבר 2012 ) או להמתין ולטפל בליקוציטים בשתן (למשל מקסיפן) ולחזור על PSA . בתודה מראש, גל

לקריאה נוספת והעמקה

PSA RATIO= 0.14

שלום לך גל, לפי מה שציינת כנראה שהיתה לך דלקת בערמונית וכנראה שזה מקור עלית ה PSA אם עברו יותר מ- 3 חודשים וה PSA לא חזר לרמות הנורמה-זה בכל זאת קצת חשוד.. תמיד אפשר לחכות חודש נוסף ורק אז לבצע ביופסיה.

16/10/2012 | 11:12 | מאת: אייל

ד"ר חתומי שלום מעיון בתשובותייך השונות עולה המלצתך שבמקרים של חשד לדלקת בערמונית להשתמש וליטול ויטמין C. שאלותי: 1.האם אכן מאשרת? 2.האם תוכלי לפרט מדוע? 3.מהו המינון המומלץ של ויטמין C? 4.האם ממליצה על תוספים\ויטמינים נוספים. 5.האם ויטמין C מומלץ על ידך גם במיקרים של ערמונית מוגדלת. תודה מראש אייל

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אייל, המלצותי לגבי טיפול בויטמין C נוגעות בד"כ לדלקות שתן ולאו דווקא ערמונית. יש המלצה להחמיץ את השתן כדרך למניעה וטיפול בדלקת, היות וחיידקים אינם שורדים בסביבה חומצית. לא בטוח שיש מידע מסודר על שימוש בויטמין C דווקא לדלקת בערמונית, אך היות ורוב הדלקות באיבר זה נובעות מדלקת בשתן סביר להניח שזה יכול לעזור. מינון יומי לרוב סביב 500 מג' (כדור). יש תוספי מזון שונים כמו תמציות פרחי צבר, דקל ננסי וליקופן מעגבניות שעשויים לעזור במקרים של תסמינים הנובעים מהגדלה שפירה של הערמונית או לדלקת בערמונית (אבל שוב- מדובר בטיפולים צמחיים שאין עליהם עבודות מחקר מרובות ומבוססות)- יש כאלה שזה עוזר להם ויש כאלה שלא.

דר חתומי שלום רב בראשית ברצונילהודות על תשובתך המהירה והמעמיקה. ברשותך אשאל בנושא עוד שתי שאלות 1.ויטמין C במינון 500 מ"ג הינו כ 800% גבוה מהצריכה היומית המומלצת .האם מינון זה עשוי להזיק? 2.האם תרופת הפרמיקסון מכילה את תמציות הדקל הננסי פרחי צבר וליקופן או שאת ממליצה בנוסף לפרמיקסון ליטול תוספים נוספים המומלצים על ידך ואינם כלולים בתרופת הפרמיקסון. תודה מראש אייל

15/10/2012 | 23:53 | מאת: דודו

שלום לך אני סובל כ7 חודשים מקושי בהשתנה כאשר אין זרם חזק חשבתי שמדובר באבנים עשיתי אולטרה סאונד הכל יצא בסדר אחרי בדיקה אצל אורולוג הוא אמר שיש לי דלקת בפרוסטטה עשה בדיקה ויצאה הפרשה אני לוקח תרופות יותר משלושה חודשים של אנטי ביוטקה ועדיין לא השתפר המצב יש לי צריבה לא בכל פעם אחרי שפיכה וגם אני נוטל שתן לא רציף אני כאילו בתשלומים משתין וזה גם לא קבוע הרופא אומר שזה לוקח זמן וגם שלפי דעתו המחלה שכיחה בגילי אני בן 26 האם יש משהו אחר לעשות או להמשיך בתרופות לא יודע עד מתי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אם יש לך עדיין תסמינים תמשיך עם הטיפול בעיקרון דלקת בערמונית כולל דלקת כרונית (ממושכת) היא מצב ידוע גם בצעירים בגילך. חשוב תמצא דרך להקל על התסמינים - תמנע משתיה חריפה, משתית קפאין, תקפיד על שתית מים בכמות מספקת (סביב 2 ליטר ליום), ולתקופה מסויימת מומלץ גם להמנע ממגע מיני כדי תת לאזור להרגע. יש הרבה פניות לפורום עם תלונות דומות לשלך - אתה מוזמן לעיין בתשובות ולקבל עוד מידע והמלצות.

15/10/2012 | 12:38 | מאת: חסוי

מה הסיכונים הקיימים בניתוח הוספת אשך תותב למי שיש אשך אחד בלבד? כמו כן , האם יש צורך אחת לתקופה להחליף את התותב בחדש (בדומה לשתלי סיליקון בחזה) ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, השתלת תותב אשך הוא ניתוח פשוט יחסית, ועד כמה שידוע שתלי אשך אינם מצריכים החלפה.

14/10/2012 | 13:40 | מאת: משה

שלום , אני בן 57 האורולוג המליץ לי על התרופה המשולבת : דואודרט בעלון התרופה קראתי שתופעות הלוואי הנדירות הן אי ספיקת לב ותופעות הלוואי השכיחות הן אימפוטנציה . השאלה שלי היא : אם זה כל כך טוב איך זה שזה כל כך רע , כלומר תופעות הלוואי ( במיוחד השכיחות ) הן רעות מאוד , האם שכיחות גבוהה זה אצל 1 מתוך 2 והאם אין טיפול אחר ? תודה . משה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום משה, דואודרט מומלצת בגברים עם ערמונית מוגלדת והפרעות בהתרוקנות. היא למעשה תרופה שמשלבת שתי תרופות: האחת- טמסולין, שתפקידה לשפר את זרימת השתן והיא משפיעה על השריר החלק בסוגר השלפוחית. ככזו היא יכולה לגורם לירידת לחץ דם, או סחרחורת (כי שריר חלק יש גם בכלי הדם). התרופה השניה- אבודרט- שתפקידה להקטין את הערמונית, והיא משפיעה על רמת הטסטוסטרון, ולכן עשויה לגרום לירידה בחשק המיני ולירידה בתפקוד המיני. צריך להבין שלא כל מי שנוטל תרופות בהכרח יסבול מתופעות לוואי. יש כאלה שכלל לא סובלים מהפרעות ולכן מאוד נהנים מהטפול בתרופה והוא עוזר להם.מצד שני יש כאלה שעוזר להם אבל סובלים מתופעות לוואי שמקשות עליהם את המשך הטיפול. חברת התרופות שמייצרת את התרופה מחוייבת לדווח בעלון השימוש על כל התופעות שעשויות לקרות(אבל לא בהכרח יקרו). אתה תחליט לאחר עיון בעלון ולאחר התייעצות עם הרופא שלך אם אתה רוצה לנסות את הטיפול או לא. ברוב המקרים אם יש תופעות לוואי- כשמפסיקים את התרופה הן חולפות. תופעות של אי ספיקת לב רק משימוש בתרופה הן מאוד נדירות ואם אתה חולה לב מלכתחילה כדאי להתייעץ עם הקרדיולוג טרם השימוש בה. אם אינך יכול לקחת את תרופה מסיבות שונות או שהיא אינה עוזרת או שתופעות הלוואי שלה משמעותיות ומציקות- אפזר לשקול טיפול ניתוחי להסרת הערמונית.

07/12/2012 | 07:52 | מאת: ג'ן

אני בת 33 ויש לי חבר מזה 5 שנים והוא בן 56 . לאחרונה הוא החל ליטול כדור דאודורט וחיי המין שלנו השתנו לרעה - מבחינת זיקפה והאקט הכל בסדר אבל הוא לא מצליח להגיע לידיי שפיכה דבר שגורם לי לתסכול רב ומפריע לי מאוד . יש לציין שאנחנו מעוניינים להנשא ולהביא ילדים . אך מבלי יכולת להגיע לשפיכה זה בלתי אפשרי . מה עושים ?

14/10/2012 | 09:08 | מאת: יעקב

שלום ד"ר לפני חודשיים כתבתי לך לגבי בדיקת psa עם תוצאה של 5.4 וכו אחרי שעברתי הפטיטיס בחודש יולי עם עלייה ניכרת בתפקודי כבד לאחר ההחלמה הייתי אצל אורולוג ששלח אותי לבדיקת psa כאמור .עקב התוצאה נתן לי אופלודקס ל10 ימים בשבוע שעבר מס ימים לאחר גמר הטיפול האנטיביוטי עשיתי אולטרה סאונד שם נמצא גודל 51 סמק ערמונית אני בן 59 בזמנו ייעצת לי להמתין 3 חודשים לפחות עד לבדיקה נוספת מהארוע של ההפטיטיס בדיקת psa חדשה מיום רביעי האחרון יצאה גרועה מהקודמת בהפרש חודשיים ל 7.8 ורטיו גרוע של 11.4 עלי לציין שאני שותה 4-5 כוסות קפה ביום ועברו כשלושה חודשים מההפטיטיס האם אני חייב לבצע ביופסיה או שיש להתרחק יותר מההפטיטיס עליי לציין כי ערכי תפקודי כבד חזרו לנורמה רק בשבועיים האחרונים וקודם לכן מאז המחלה הם היו בסימן חזרה לנורמה באיטיות עוד דבר בעת בדיקת הדם יום רביעי הייתה לי קצת צריבה במתן השתן שנמשכה עד יום שישי בתודה יעקב

לקריאה נוספת והעמקה
14/10/2012 | 09:26 | מאת: יעקב

תיקון טעות הבדיקה הקודמת הייתה לפני חודש ושבוע והערכים היו 5.26 בדיקה נוספת שנערכה באותו זמן ca19-9 יצאה תקינה עם ערך של 2.8

שלום רב, לא הבנתי האם התכוונת ל PSA או ל CA-19 ? אם ה PSA שלך עלה ל-7 גם 3 חודשים אחרי , ממליצה שכן תעשה ביופסיות ערמונית, אבל שווה לברר גם עם רופאי הכבד מה המלצתם בעקבות ההפטיטיס.אתה תמיד יכול להמשיך טיפול אנטיביוטי לשבוע נוסף ושוב לחזור על PSA .

14/10/2012 | 15:16 | מאת: יעקב

שלום ד"ר. תודה על התייחסותך המהירה. התכוונתי שהpsa עלה בתוך חודש מ5.26 ל7.8 תודה על התשובה

14/10/2012 | 06:35 | מאת: מוטי פ

אני סובל מפרוסטטה מוגדלת ביצעתי ביופסיה ויצא בסדר , אבל יש לי בעיה שאין לי זיקפה הרופא המשפחה נתן לי כדור של סיאליס ואמר לי כי זה טוב ל 36 שעות, במצב שלי לא עזר לי יותר מ 12 שעות . קודם כל אני רוצה לדעת האם משהו אצלי לא בסדר ? האם בגלל שאני לוקח כדורים לכאבי גב בשם קטאפלם 50 מ"ג. ממתין לתשובה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מוטי, תמיד אפשר לברר האם המינון של סיאליס שקיבלת היה המקסימאלי ואם עדיין זה לא עוזר לפנות לאורולוג שמתמחה בהפרעות בתפקוד מיני ולקבל טיפול נוסף, למשל הזרקות לאיבר. קטאפלם עד כמה שידוע לי לא אמור להשפיע על זקפה.

13/10/2012 | 19:40 | מאת: בנימין

שלום רב ד"ר, בן 35, בריא בד"כ, אובחנתי כחולה בפרוסטטיטיס אחרי תלונות של השתנה מרובה ביום, לפעמים גם בלילה, אי נוחות בקצה הפין ובתחתית האגן. אני אחרי חודש וחצי של טריביד, רוליד ואומניק, שניתנו לי ע"י האורולוג (עשה בדיקה ידנית שלאחריה גם היתה הקלה). היתה הקלה והסימפטומים כמעט חלפו לגמרי, אל חזרו כשבועיים לאחר סיום האנטיביוטיקה. -האורולוג רוצה לבצע TRUS כצעד המשך. האם לדעתך יש צורך? - מה לדעתך הצעד הבא? -אני שוקל שימוש בצמחי מרפא מהרפואה הסינית לטיפול בבעיה. האם ידוע לך על מקרים בהם זה עזר? תודה רבה!!

לקריאה נוספת והעמקה

בנימין שלום רב, בדיקת TRUS היא בדיקת אולטראסאונד דרך הרקטום, ולגבי דלקת כרונית בערמונית איני רואה את האינדיקציה זה לגבי החלטה על המשך טיפול- אבל זה החלטה של הרופא המטפל שלך, יחד עמך כמובן. לגבי שימוש בצמחים ורפואה משלימה -איני רואה פסול בכך, כל עוד אתה מתייעץ עם מישהו מוסמך בתחום. המידע שיש לי הוא בעיקר על דיקור סיני שנמצא כעוזר להקלה בתסמינים. קמומיל עוזר להרגעה, דקל ננסי ופרחי צבר מקילים תסמינים שמקורם מהערמונית.

13/10/2012 | 18:37 | מאת: דנה

אני מתעניינת לגבי ניתוח המתאים לאדם מבוגר (87) הוא אושפז לאחרונה בשל פרוסטטה מוגדלת שבעקבותיה הוא חובר לקטטר עד לניתוח. שאלתי היא מה היא האופציה הניתוחית (גם הפרטית) הטובה והבטוחה ביותר לניתוח לאדם בגילו.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, גילו של אדם בימינו אינו מכשול לניתוח. מה שיקבע אם הוא כשיר- מצבו הכללי, מחלות הרקע והתרופות שלו- ויזדקק לאישורים ספציפיים על סמך הנ"ל מהרופאים המטפלים בו- שיכול לעמוד בניתוח. לגבי בחירת ניתוח ערמונית- זה תלוי כמובן בגודלה של הערמונית: אם היא קטנה, ניתן לבצע את הניתוח דרך השופכה. אם היא גדולה- מצריך ניתוח מהבטן. כמובן שטרם החלטה על ניתוח מומלץ תמיד לשקול אם הוא יצליח להגמל מקטטר בעזרת טיפול תרופתי. מנתחים טובים ניתן למצוא דרך קופות החולים וגם באופן פרטי.

13/10/2012 | 12:05 | מאת: אלון

שלום ד"ר . אני בן 53 ,בבדיקת US נמצא שהערמונית שלי היא בגודל של כ-75 סמ"ק.כרגע לוקח אומניק אוקאס שהשפעתו החיובית הולכת ויורדת. האם בערמונית בגודל כזה ניתן לטפל ע"י אידוי בלייזר ירוק ? בתודה . אלון

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אלון, ניתוח בלייזר ירוק הוא אופציה טיפולית זעיר פולשנית שהופכת לאחרונה יותר מוכרת אבל יכול להיות שהערמונית שלך גדולה מדי לטיפול כזה- ולכן רצוי שתתייעץ עם אורולוג שמבצע ניתוחים אלה. בנוסף, אתה יחסית צעיר ויש סיכוי שתוך עשור , למרות הניתוח, שוב תסבול מהפרעות השתנה ולכן רצוי לחשוב על טיפול שמרני כמו תוספת תרופה להקטנה הערמונית- כגון "אבודרט", ל"אומניק" שאתה כבר נוטל, או לנסות "דואודרט" שהיא תרופה שמשלבת בכדור אחד גם "אומניק" וגם "אבודרט"- כמובן במרשם רופא.

13/10/2012 | 19:26 | מאת: אלון

שלום ד"ר , שאלה נוספת. כפי שכתבתי קודם בימים האחרונים אני מרגיש ירידה קיצונית באפקטיביות של האומניק אוקס, השאלה היא האם תוספת אבודרט או מעבר לדואודרט עשויים להביא לתוצאה מהירה , או שהקטנת הערמונית ע"י הנ"ל עלולה לקחת זמן רב ? בתודה . אלון

11/10/2012 | 14:21 | מאת: ליאון

אני עומד לפני שני ניתוחים,ניתוח פרוסטטה מוגדלת וניתוח שבר.שאלתי היא האם יש חשיבות בסדר ביצוע הניתוחים והאם ניתן לבצע את שניהם באותה עת.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ליאון. החלטה על שילוב שני ניתחים באותו מעמד, גם אם ניתן תיאורטית, תלויה בכמה מרכיבים: על איזה שבר מדובר? מפשעה? טבור? האם צד אחד או שניהם? מה הומלץ לך- ניתוח לפרוסקופ? עם רשת? רגיל? לאיזה ניתוח ערמונית אתה מיועד? (בגישה פתוחה בטנית, או בגישה סגורה מהשופכה?) מה גילך? מצבך הבריאותי? מחלות הרקע? - יש הרבה שאלות שצריך לענות עליהן כדי לדעת מה הכי מתאים לך ספציפית. חשוב שתדע ששילוב שני ניתוחים עשוי להאריך את משך ההחלמה ולהעלות סיכון לסיבוכים, אבל כמובן תלוי גם במנתחים שלך. אם הפרעת ההשתנה משמעותית והבקע קטן- עדיף לבצע קודם ניתוח ערמונית. אם הבקע כואב ומציק- צריך לטפל בו בהקדם - ואז בהתאם לתשובות לשלאות הנ"ל יוחלט (ע"י הכירורג יחד עם האורולוג) האם לשלב באותו מעמד את הניתוחים.

14/10/2012 | 10:48 | מאת: ליאון

אני בן 75,בריא,ושוקל לעשות ניתוח ערמונית מוגדלת. אני מתקשה לבחור בין השיטות השונות כיוון שכל מנתח שאני פונה אליו ממליץ על השיטה בה הוא מתמחה.האם ניתן לקבל המלצה מקצועית אוביקטיבית?

10/10/2012 | 19:00 | מאת: ליאת

שלום לך דר שירה אבי בן 80 הובחן כחולה בסרטן הערמונית לפני 6 שנים .[ בתוך הקופסית ] קיבל הקרנות ממוקדות אצל דר סיימון בתל השומר והיה במעקב . לפני שנה במעקב הpsa היה 3.4 הרופא אמר לעשות בדיקה חוזרת אחרי 3 חודשים שהpas שלו לא השתנה כמעט ועמד על 3.5 . הרופא אמר לחזור אחרי 6 חודשים לעוד מעקב. במאי אבי הגיע לבית חולים במצב קשה עם קרטנין 20 עקב התרחבות הפרוסטטה שגרמה לשתן לעלות לכליות. שמו לו נפרוסטומים בשני צידי הכליות לניקוז ואז הקרטנין ירד , אבי שכב בבית חולים ממאי עד תחילת ספטמבר מזיהומים שקיבל בבית חולים בשתן בריאות , לא בדקו אותו בדיקה אורולוגית חוץ מצצסטוקופיה לראות עם יש מעבר שתן מלמטה ואכן יש מעבר. אבל הבעיה בשופכה למעלה שמחזירה את השתן לכליות. יש לציין שכשאבי אושפז באותו יום הpsa שלו היה 5.4 . אבי נמצא היום בבית עם נופרוסטומים . הרופאים בבית חולים אמרו שזה חזרה של הגידו והגדירו אותו כחולה קרצינומה בערמונית ושמחלה חזרה לו [משיחה עם דר לאופר מתל השומר לפני שבועיים ובעיון בדיקת הct דר לאופר לא יכל להגיד לי אם זה חזרה של הגידול או לו והמליץ לי להביא אותו לתל השומר לבדיקה. היום ערכתי לאבי בדיקות דם ושתן וכמובן בדיקת psa והתוצאה 2.20 ירידה משמעותית מיום האישפוז לפני 5 חודשים. אני רוצה לשאול אותך דוקטור .. על פי מה הרופאים בפנימית בלי בדיקה אורולוגית יסודית קבעו שהמחלה חזרה לו? מה זה אומר שpsa שלו ירד ל2.20 ו? והאם לדעתך אם רמת psa כזו יכול להיות שזה מהגידול שחזר? איזה בדיקות חוץ מהpsa על אבי לעבור כדי לדעת בוודאות אם זה מהגידול כל הבעיה? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ליאת. ננסה לעשות קצת סדר בדברים. לפי מה שאת מספרת לאביך סרטן ערמונית ממוקם שטופל בקרינה לפני 6 שנים. לאחרונה היתה אי ספיקת כליות אקוטית, שכנראה חשדו שהסיבה לה היא אי יכולת ריקון תקין של השלפוחית.מצב זה יכול להיות מכמה אופציות- או שהבעיה היא הגדלה שפירה של הערמונית שקורית עם הגיל וללא קשר לסרטן ערמונית, או שהבעיה היא בחזרה של הגידול שהתפשט יותר וגרם לחסימה או של השופכה (הצינור שמעביר את השתן החוצה מהשלפוחית) או של פיות השופכנים- (הצינורות שמובילים את השתן מהכליות לשפוחית) - ולכן הטיפול הנכון היה להכניס נפרוסטומים לכליות כדי שהשתן ייתנקז, ואכן הקראטינין ירד ומצבו של אביך השתפר. מה שלא הבנתי זה האם אביך כעת נותן שתן בעצמו או שעדין נושא את הנפרוסטומים? ציסטוסקופיה מראה אם השופכה חסומה פיזית אבל לא יכולה להראות אם יש התרוקנות-את זה צריך לראות בבדיקות ציסטוגרפיה ובאולטראסאונד של שארית שתן בשלפוחית לאחר התרוקנות עצמונית. אולי צריך לבצע גם אורודימיקה כדי לראות באמת אם הבעיה היא חוסר התרוקנות בשל חסימת השלוחית ע"י הערמונית, ואז אולי שווה לעשות ניתוח לחיתוך הערמונית באזור צוואר השלפוחית TUIP (TRANS URETHRAL INCISION OF PROSTATE) MRI לאגן הוא בדיקה יותר מדוייקת לגבי חשד לחזרה של מחלה סרטנית בערמונית. שווה לכם לחזור לאורולג המטפל בתה"ש ולהתייעץ עמו להמשך הבירור והטיפול.

11/10/2012 | 23:49 | מאת: ליאת

לא נותן שתן עדיין עם נפרוסטומים. והבעיה שהוא מקבל זיהומים בשתן בגלל הנופרוסטומים , ואם אני כבר רוצה לקחת אותו לבית חולים לבדיקה אז אי אפשר בגלל הזיהום. איך אפשר להגיע אלייך לייעוץ? בקשר לpsa אי אפשר לדעת אם זה מהמחלה שחזרה עומד על 2.20 עם זיהוןם בדרכי השתן

08/10/2012 | 22:08 | מאת: קובי

שלום רב, אני בן 27 הסיפור התחיל לפני 9 חודשים כאשר קיימתי יחסי מין לא מוגנים עם בת זוג חדשה (היחסי מין היו בשירותים של פאב). יום לאחר מכן חשתי בתחושת עקצוץ כאשר נגעתי בקצה הפין (החלק האחורי ימני של הכיפה). חשוב לי להסביר שהתחושה הייתה רק כאשר נגעתי באיזור (ולא תחושה תמידית) ורק באיזור הספציפי הזה. יש לציין שלא היו הפרשות ששמתי לב אליהן. במשך שבועיים התעלמתי מהבעיה ולאחר שבועיים ניגשתי לרופאת משפחה שנתנה לי 2 כדורי דוקסילין למשך 10 ימים וגם ציפרופלקסין פעמיים ביום ליומיים. במהלך הטיפול נעלמה תחושת העקצוץ והחיים שבו למסלולם. לפני הטיפול שלחתי בדיקות שתן כללי, תרבית ולמחלות המין השונות והכל יצא שלילי. לאחר סיום הטיפול התחילו תופעות שונות שחלקן חלפו אך כיום אני עדיין סובל מצריבה בקצה הפין ומריבוי שתן לעיתים. כמו כן נדמה לי שיש מעין נוזל זגוגי בפתח הפין שהוא שורף לי. כתגובה לכך ביצעתי מספר בדיקות: תרבית זרע, בדיקות חוזרות למחלות מין, שתן כללי, שתן תרבית כולם יצאו תקינות. אחת מבדיקות השתן הכללי הייתה של שלוש כוסות (התחלה, אמצע, סוף השתן). בנוסף עשיתי גם בדיקת מטוש מהשופכה ולא נמצא חיידק. 1. עשיתי שני אולטרסאונד שבהם נקבע שהערמונית תקינה ושאין אבנים בכליות. 2.עשיתי בדיקה רקטאלית שנאמר לי שהערמונית תקינה. 3. שמתי לב לנקודה שחורה קטנה במרכז האיבר שני רופאי עור ראו ואמרו לי שזה פיגמנטציה. יש לציין שאני נוטל פרופסיה מעל שנתיים והפעם הראשונה שהפסקתי זה היה בזמן נטילת האנטיביוטיקה (למשך 10 ימים). בנוסף, יש לי וריקוצלה. לפני מספר חודשים נטלתי דוקסילין פעמיים ביום למשך 3 שבועות. כמו כן הוצע לי לקחת פרמיקסון אך לא עשיתי זאת עדיין. אני כבר 6 חודשים מסיום הטיפול באנטיביוטיקה ועדיין סוחב את הסיפור. השאלות שלי: 1. האם יש בדיקות נוספות שעליי לבצע? 2. מה לדעתך יש לי (אני ממש מיואש). 3.האם ייתכן שבגלל שערכתי את בדיקות השתן למחלות מין השונות רק אחרי למעלה משבועיים אז לא ניתן לאתר את המחלה? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום קובי. לפי מה שציינת, כנראה שאין לך שום בעיה שמצריכה דאגה או בירור נוסף , כי עשית את כל מה שצריך לעשות: בצעת בדיקות שתן וזרע כולל תרביות. ביצעת הדמיות ואין ממצאים. אין נגעים בעור למעט אותה "נקודה שחורה" שפשוט תעקוב אחריה ואם היא משתנה תפנה שוב לרפא עור. לווריקוצל אין שום קשר לכל הנ"ל, וכנראה גם לא לפרופסיה. הכי חשוב שתנסה להרגע מהחרדה שלך.

11/10/2012 | 17:51 | מאת: קובי

תודה רבה. האם תיתכן דלקת בערמונית או בשופכה שאין לה ממצאים בבדיקות שערכתי? מה לגבי תרבית כוסות של נוזל הערמונית?

08/10/2012 | 16:03 | מאת: גאי

בשנים האחרונות קימה אחת בלילה, גם תחיפות להשתנה במשך היום, הרגשה שאין התרוקנות לגמרי. בן 54 PSA 0.64, לפני חצי שנה 0.58 , לפני שנה וחצי 0.56 . בדיקת אורולוג מצא שערמונית + 1.5 לא חשודה. המליץ על ניסיון באומניק אם מאוד מפריע ואם ארצה, ולא רציתי בינתיים. בחודשים האחרונים, כבר לא קם בלילה להשתנה, בלילה או בשכיבה אין את התחושה/הרגשת של צורך להשתין, אלא הרגשת לחץ עמום בבטן התחתונה, מייד לאחר הקימה חוזרת התחושה של צורך בהשתנה (ולא בעוצמה חזקה). הם יש בדיקות נוספות לעשות? האם השינוי בתחושה של הרגשת צורך להשתנה מוכר?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום גאי, לא הבנתי מה התלונות שלך: אם Tתה כבר לא קם להתרוקI בלילה אז מה מפריע? לעיתים לאחר סיום התרוקנות יש תתחושת צורך חוזרת, אבל לרוב זה חולף מעצמו ולא נראה לי שאתה צריך להיות מוטרד מזה. רמות ה PSA שציינת, תקינות. אתה יכול לשלוח בדיקות שתן לשלול דלקת או לעשות אולטראסאונד לשלפוחית כולל בדיקת שארית שתן לאחר התרוקנות. אם אכן אתה לא מתרוקן טוב כ ממליצה לך לנסות אומניק.

12/10/2012 | 19:00 | מאת: גיא

התלונות היום שיש שינוי מאוד משמעותי מההרגשה שהיתה בשנים האחרונות, מתחיפות ודחיפות בהרגשה לתת שתן והרגשה שלא היתה התרוקנות מלאה, למצב היום, שאין תחיפות ודחיפות לתת שתן כאילו כמות השתן שמיוצרת קטנה והרגשה שישנו לחץ עמום בבטן התחתונה וגם נשארה ההרגשה של אי התרוקנות מלאה.

שלום ד"ר חתומי, 1.אני בן 55 סובל כ- שנתיים מערמונית מוגדלת שפירה שמתבטא בעיקר במהלך השינה בלילות במתן שתן כל שעה/שעתיים/שלוש 2.לוקח לאחרונה פרמיקסון אך לא מרגיש שיפור משמעותי(אורולוג אמר לי שזה אמור לעזור רק "מעט" )- מה דעתך? 3.מה דעתך על שיטת האידוי של ד"ר שלום כץ? מה סיכויי ההצלחה ? ולכמה זמן?ומה עלולות להיות תופעות הלואי בעתיד? 4.מה דעתך על שיטת הצינתור של גת-גורן? מה סיכויי ההצלחה?ולכמה זמן?ומה עלולות להיות תופעות הלואי בעתיד? 5.בנוסף - איזה פתרון נוסף טוב יותר - את היית מייעצת לי ? בתודה מראש וחג שמח דניאל

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דניאל אם ניסית עד כה טיפול תרופתי צמחי בלבד, לפני פניה לאופצית ניתוחיות (גם אם זעיר פולשניות) היתיה ממליצה לך לנסות תרופות "רגילות" כדי לשפר את זרימת השתן ולמנוע קימות בלילה להתרוקנות. לגבי השיטות שציינת- אידוי הוא ניתוח לכל דבר, גם אם אין בו חיתוך- מבוצע דרך השופכה , מתאים לערמוניות קטנות אך לא מקבילים בו "רקמה" להסתכלות פתולוגית. את הפרטים על השיטה, סיבוכיה והצלחותיה צריך לשאול את האורולוג אליו תפנה שמבצע אותה. חשוב שתמצא מישהו מנוסה עם המלצות טובות. לגבי גת-גרן: מדובר בתאוריה נסיונית שאיגוד האורולוגים הישראלי אינו תומך בה. פרטים תוכל למצוא אצל מפתחי "השיטה".

05/10/2012 | 15:00 | מאת: אלעד

שלום רב, בן 50, לפני שנתיים התקף חום צמרמורות וכאבים במרכז בטן תחתונה ואשכים, באולטרסאונד ערמונית 23 גרם, פלואו 12 מקס ו-6 ממוצע, פרמיקסון לחודשיים (קדקס הוריד משמעותית לחץ דם והופסק), הסיפור חלף. לפני כשנה שוב התקף ללא חום, פרמיקסון לחודשיים, (קסטרל / אומניק הורידו משמעותית לחץ דם הפריעו לדופק והופסקו). כעת שוב התקף, הפעם עם קצת טפטוף בסוף, פרמיקסון קבוע, וכדור צמחי לחיזוק מע חיסונית (ע"ב אכינצאה וכד) במקום אומניק ששוב היו לו תופעות לוואי. בדיקות שתן תקינות בכל התקופה. איזה כיווני בדיקה / פתרון יכולים להיות רלוונטיים ? האם יש תרופה נוספת שרלוונטית לנסות שאולי לא יהיו לה תופעות לוואי משמעותיות ? האם יש טעם לשקול העברת משחולת להרחבת צינור שתן ? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה
05/10/2012 | 15:12 | מאת: אלעד

שכחתי לציין שPSA עקבית בסביבות 1.

שלום אלעד. התסמינים שאתה מציין יכולים להתאים גם לתסמיני הגדלה שפירה של ערמונית, או לדתסמיני דלקת כרונית בערמונית כדאי לשלוח תרביות שתן וזרע כדי לשלול המצאות חיידק ואם יש,ף לקחת אנטיביוטיקה שיכלה לסייע. אם תרופות כמו אומניק וקסטראל גרמו לך תופעות לוואי- אל תיקח יותר. אתה יכול להמשיך עם פרמיקסון או טיפולים צמחיים בתנאי שזה עוזר. אם אין לך שארית שתן והזרימה תקינה אין צורך בהרחבה של השופכה, אבל אם התסמינים מציקים ותרופות לא עוזרות שווה לעשות גם ציסטוסקופיה לפני החלטה על ניתוח להסרת הערמונית- לפי גודלה אצלך, תתאים לניתוח דרך השופכה. אבל- היתי נמנעת מזה בגיל כל כך צעיר, אם אתה מסתדר עם טיפול תרופתי.. ה PSA שציינת תקין.

05/10/2012 | 09:51 | מאת: גל

אם אצלי רמת wbc בזרע מוגדלת 5-10 . לפי ספרות הנורמה עד 3 Hpf.האם נדרש טיפול.

לא ציינת מדוע נבדקו תאי דם לבנים בזרע. מומלץ גם לשלוח תרבית זרע. אם יש לך תסמיני דלקת, כדאי לטפל.

10/10/2012 | 18:00 | מאת: גל

ת רבית זרע שלילי. נשלחתי בעקבות פי סי איי גבוה (מעל הסקלה).לפני שנה + פי אס איי 2.08. אני בן 55. האם 5-10 WBC בזרע גבוה ומעל הנורמה? ערמונית מוגדלת.

04/10/2012 | 23:45 | מאת: תמר

שלום, עד כמה שהבנתי דואדרט ואבודרט לצורך העניין לא מומלצות לבוא במגע עם נשים בגיל הפוריות שכן הן קשורות לטסטסטורון. השאלה שלי היא האם זוג בגילאי ה 60 + (לא גיל פוריות) שמקיים יחסי מין, והגבר לוקח דואדרט (הבנתי שזה מופרש גם בנוזל הזרע) - האם זה מסוכן לאישה? והאם יש צורך להשתמש בקונדום כדי שהזרע לא יבוא איתה במגע? מה יכולות להיות ההשפעות של זה עליה במידה ויש מגע? בתודה מראש.

שלום תמר, כפי שכתוב בעלון לצרכן של התרופה בשל הפרשת החומר בנוזל הזרע הוא עלול לבוא במגע עם העור , להספג ולהגיע למחזור הדם ובכך עשוי להשפיע גם על האישה. עד כמה שידוע לי לא נבדק מחקרית השפעת חומר זה על נשים, והחשש מהפרעה לפריון הוא ברור ולכן מומלץ להשתמש בקונדום. אם כזוג אתם כבר לא בגיל הפוריות איני רואה סיבה לדאגה אבל תמיד ניתן כאמצעי זהירות להשתמש בקונדום, וגם לשאול במרכז הטרטולוגי אם ידועות השפעות אחרות כלשהן , מה שלא מצויין בעלון לצרכן.

04/10/2012 | 22:31 | מאת: אילן

תוצאות בדיקה PSA שבצעתי 10.2012 הינם בערכים של 3.84 בדיקה שבוצעה 2010 התוצאה היתה 2.8 כנ"ל 2009 תוצאה היתה 2.4 מהם ההשלכות ? ומה הטווח שבו אדרש לניתוח ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אילן. רמת PSA היא מדד מאוד לא מדוייק ומושפע מדברים רבים כמו גיל הגבר, גודל הערמונית, מחלות רקע שונות, הפרעות למתן השתן, דלקות ,מגע מיני ועוד ועוד.. קשה מאוד להתייחב אל מה שציינת בהעדר מידע על גילך וההפרעות מהן אתה סובל. זה נכון שעם הגיל הערמונית גדלה באופן טבעי וזה ממש לא בהכרח סרטני. פעם קצב הגדילה היה משמעותי- היום גם זה שנוי במחלוקת. כלומר- צריך לבדוק אותך- לדעת מה גילך ומהן מחלות הרקע שלך, מה התסמינים שלך ומה גודלה של הערמונית במישוש בבדיקה וגם לפי אולטראסאונד, כדי לתת לך תשובה מושכלת ולכוון אותך לטיפול הנכון לך.

04/10/2012 | 14:09 | מאת: מוטי

קראתי על ניקוז ערמונית ע"י עיסוי של איזור הבטן התחתונה והמפסעות. לא דרך פי הטבעת! האם זה יכול לעזור להקטנת הערמונית?או כטיפול בדלקת הערמונית? מוכרח לציין שתשובותיך מחכימות, ומרשימות מאד מפן המקצועי, תודה והערכה

לקריאה נוספת והעמקה

מוטי שלום עד כמה שלי ידוע, מבחינת טיפולים להפרעות בהשתנה בשל הגדלת הערמונית או לטיפול בדלקת - עיסוי אינו נחשב כדרך מקובלת או מוכחת מחקרית. יש הרבה "אגדות אורבניות", "תרופות סבתא" ועוד ועוד..- שאיני יכולה להתייחס אליהן ברצינות. ברפואה משלימה- כן נראה שדיקור סיני יכול להקל על תסמינים של דלקת כרונית בערמונית. יש תוספי מזון שיכולים להקל על תסמינים. לגבי טיפולים להקטנת הערמונית- מבחינה רפואית מוכחת מחקרית: רק בתרופות "מערביות" או בניתוח.

04/10/2012 | 13:04 | מאת: זהבי

מבקש לדעת סופטלייזר טיפול להקטנת ערמונית האם יש ידע בתחום ? עד כמה זה עוזר אם בלל?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, עד כמה שלי ידוע סופטלייזר משמש בטיפולים אסטטיים כמו הסרת שיער או בטיפולי שיניים. מבחינה אורולוגית ניתן היום לעבור ניתוח בעדרת לייזר ירוק שזו למעשה סוג של שיטת אידוי הערמונית. החלטה על אופציה טיפולית זו תלויה במטופל עצמו- ברמת ההפרעה, בגודלה של הערמונית וביכולת ונסיון המנתח. לא בטוח שניתן לבצע זאת דרך קופ"ח אבל כן ניתן במסגרות הפרטיות.

03/10/2012 | 21:59 | מאת: עודד

האם לצורך איבחון דלקת בערמונית יש הכרח בבדיקת 4 כוסות. היכן מתבצעת הבדיקה? והאם הבדיקה כוללת תרבית זרע? אם לא איך מפיקים נוזל ערמונית ללא הוצאת זרע? ומה הבדיקות הנדרשות במקרה של כאב\רגישות באשך. מצב שנמשך זמן רב מאד. גילי 58

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, איבחון של דלקת בערמונית הוא בעייתי וקשה ולא תמיד אכן מוצאים שיש זיהום. ניתן ראשית לשלוח בדיקות שתן כללית ותרבית שתן רגילה, או תרבית לזרע. בדיקת תרבית 4 כוסות לרוב מבוצעת במרפאות- חוץ אורולוגיות בבתי החולים. נבדק שתן, תרבית מהשופכה ונוזל המופק מהערמונית בבדיקה באצבע דרך פי הטבעת. כאבי אשך מחייבים בדיקת גופנית ואולטראסאונד לאשכים

07/10/2012 | 14:53 | מאת: עודד

אני מטופל בקסאטראל10. גיל 58 למרות ההגדלה של הערמונית, לא קמתי בלילות!!. בלילות האחרונים קם כל שעתיים\שלש. האם זה יכול להיות בגלל אותה דלקת ויחלוף?? או שיש צורך להבדק ואולי לשנות הטיפול? כפי שאכן כתבת איבחון הדלקת אינו מוכח! לפחות לא נמצאה בבדיקות דם ושתן שבוצעו בבית חולים,אך אורולוגית חשבה לפי הסיפור הכללי שקיימת דלקת...אולי לקחת אנטיביוטיקה למניעת החמרה?? תודה מראש על יעוצך!

01/10/2012 | 20:19 | מאת: ידוי

שלום. סובל מזה כמה שנים מערמונית מוגדלת ללא תרופות.לאחרונה נרשם לי אומניק-0.4 . התחילה שפיכה אחורית ללא שיפור בכמות הטלת שתן ובתדירות .האם לאור התוצאות יש טעם להמשיך?בנוסף ,האם אסור ליטול עם התרופה וויגרה?האם קיים עם אומניק גם גורם השמנה . תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אומניק עשוי לגרום לשפיכה אחורית בשל הרפית שריר הסוגר. אחרי שמפסיקים את הטיפול זה חולף. אם אכן התרופה לא עוזרת לך לשיפור ההשתנה אין טעם להמשיך בה. אתה יכול לנסות תרופה אחרת מאותה קבוצה, כמובן במרשם רופא- למשל קסטראל ולראות אם זה עוזר. אם אתה נוטל חוסמי אלפא (אומניק/ קסטראל וכדומה), רצוי לא ביחד עם ויאגרה, צריך הבדל של מס' שעות בין נטילת שני הכדורים, כדי למנוע תופעות לוואי. עד כמה שידוע לי אומניק לא גורם להשמנה.