זרם שתן ירד בעקבות ביופסיה

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

05/11/2012 | 21:14 | מאת: גל

יש לי ערמונית מוגדלת. בן 55.היום עברתי ביופסיה. ממתין לתוצאות. אחרי ביופסיה זרם שתן ירד וגם רציפות ההתרוקנות נפגעה ולוקח זמן להתחיל. כמה זמן לדעתך תופעות אלו נמשכות -מן הסתם בשל התנפחות הערמונית? כמו כן, מתי כדאי ונכון לפלוט זרע כדי לנקות ערמונית מצד אחד ומצד שני לתת לה להחלים? וכן כמה זמן מופיע דם בזרע וכיצד ניתן להסביר את זה ולעצור את זה? Psa ירד מ30 עד 7 במשך 3.5 חודשים. לאורולוג לא הייתה סבלנות לתת לי עוד חודש + כדי לראות האם psa ירד עוד מה גם שהערמונית בעקבות dre לא הייתה חשודה והיו לי הסימפטומים של זיהום/ דלקת.

שלום לך גל, קצת מוזר שלא נתנו לך מענה והנחיות לאחר הביופסיה, לפי שאלותיך. בכל מקרה- ברור שביום הביופסיה ואף מס' ימים לאחריה עלולות להיות הפרעות במתן השתן, כאבים, דימום ואי נוחות. לרוב זה חולף מעצמו תוך מס' ימים. היתי ממליצה לך להמנע משפיכה בשבוע הקרוב, אולם לא להבהל אם עדיין בשבועות הקרובים יש דם בזרע. זה אמור להתנקות מעצמו בהמשך. אין תאריך מדוייק, לכל אחד זה לוקח את הזמן שלו אבל סביב חודש מהביופסיה זה אמור כבר לחלוף. בכל מקרה של טרדה או הפרעה של דימום מתמשך, כאבים, חום והפרעות בהתרוקנות השתן- עליך לפנות לאורולוג המטפל שלך.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת