סולפמטוקסזול: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

שאלות ותשובות בפורום המטולוגיה

האם אפשר להידבק ולהדביק, להשתיל מח עצם או לתרום דם? פורום המטולוגיה הוא מהפורומים העמוסים במערכת הפורומים הענפה של דוקטורס, והוא מטפל באחד הנושאים הרגישים והכואבים בעולם הרפואה היום. כמדי פעם, אספנו למענכם כמה שאלות נבחרות מהשאלות הרבות שנשאלו בחודשים האחרונים. ^^1. מה פירוש המושג solid tumor?^^הכוונה לגידולים "מוצקים", כאלה שיש להם מסה מוגדרת, כמו סרטן ריאה, קיבה, מעי גס, שחלות וכיו"ב, להבדיל ממחלות גידוליות שאינו מתבטאות בגוש מוגדר כמו לאוקמיה או לימפומה.^^2. חליתי לפני כשנתיים בלימפומה נון הודג'קין ולאחר טיפולים כימותרפיים ובדיקה מחודשת הכל נמצא תקין ומאז אני במעקב. האם יש סכנה שאדביק את בת זוגי? האם מותר לי לתרום דם?^^לימפומה אינה מדבקת. אינך יכול לתרום דם בשלב הזה.^^3. האם יש סיכון בנטילת כדור אספירין אחד 80 מ"ג לפני טיסה...
ללמוד עוד על סולפמטוקסזול
אורולוגיה-תמונה

כאן תוכלו לקרוא על בדיקות מאבחנות באורולוגיה ועל מיני...

מאת: כאן תוכלו...
18/01/2002
G6PD: האנזים האבוד-תמונה

מחסור באנזים G6PD הוא שכיח מאוד במדינות אגן הים התיכון -...

מאת: ד"ר נוימן...
27/05/2018
רשימת התרופות האסורות ב-G6PD-תמונה

ההסתדרות הרפואית בישראל מפרסמת רשימת תרופות אסורות לשימוש...

מאת: מערכת zap...
22/07/2010
שלשולים: מטיילים במצוקה-תמונה

טיול במדינות מתפתחות הופך למטרד עבור אנשים הסובלים...

מאת: ד"ר עדי...
24/11/2008
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לסולפמטוקסזול?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

סולפמטוקסזול: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

אימי בת 94 סובלת מדלקות חוזרות בשתן. כפי הנראה, לא מן הנמנע, היא לא מרוקנת כליל את שלפוחית השתן, והחיידק מצוי בשאריות למרות הטפול האנטיביוטי. השאלה: האם מקרו דנטין משך חצי שנה יכול לצמצם או למנוע חזרה של דלקות, ואם כן, באיזה מינון? האם יש המלצה לתרופה אחרת לבעייה זו? אריק

שלום אריק, 'מקרודנטין' במינון 100 - 50 מ"ג ליום עשוי לצמצם או למנוע חזרה של דלקות בדרכי השתן. אופציות נוספות מקובלות לצורך זה כוללות 'רספרים', 'צפוראל' ועוד. הרבה בריאות אפי

שלום רב, לפני כחודש בני בן ה6 החל לתלונן על צריבה במתן שתן. כמה ימים אחרי החלו הפרשות מהפין ואדמומיות בקצה השופכה. בדיקת מעבדה הראתה זיהום של חיידק פרוטאוס מירביליס. נעשה אולטרסאונד בקהילה בו לא נמצאה כל בעיה מבנית. החל להיות מטופל באמוקסילין למשך 8 ימים. תוך כדי הטיפול היו תלונות מדי פעם של דקירות בפין או שריפה קלה מאוד במתן שתן אם בכלל. יומיים לאחר סיום הטיפול החלו צריבות חמורות יותר במתן שתן, שתן עכור ומסריח. בדיקה חוזרת הראתה את אותו חיידק בדיוק עם לויקוציטים ואריטרוציטים בשתן. קיבל טיפול 10 ימים באנטיביוטיקה מסוג רספרים וטיפול מקומי לשבוע עם דרמקומבין. ביקור אצל אורולוג ילדים הראה כי אין היצרות במיאטוס. היום הוא היום ה8 למתן הטיפול האנטיבויטי ואני חוששת מאוד שלא נפטרנו מהחיידק. הילד מתלונן פעם ביום על דקירה קלה בפין כשהוא מסיים לתת שתן. הבוקר השתן היה מעט עכור. מה השלב הבא? מדוע אנחנו לא מצליחים להפטר מהחיידק? תודה

בקר טוב החידק הזה מחשיד תמיד לאפשרות של אבן בדרכי השתן. לכן אם נשלל בעיה בפתח השופכה והאולטרסאונד כלל את אזור השלפוחית ולא רק את הכליות יש מקום לחזור על הבדיקוה ולעשות גם צילום בטן וכמובן לבדוק את אזור הפין אם לא ממששים התקשות שמחשידה לאבן. בברכה פרופ' לבנה

שלום רב ד"ר וולמן, הייתי בטיפול מינוציקלין 100 מ"ג ואז 50 מ"ג במשך חודשיים עקב רוזציאה. רופא העור שלח לבדיקות מעקב שאחת מהן Antinuclear AB Adults יצאה חריגה - 4. נשלחתי לבדיקת נוגדני DNA בשיטת כריטידיה והתוצאה שהתקבלה היום: POSITIVE 1:40 בכייל DNA ds Ab IF אין לי כל תסמינים אחרים (מלבד אולי נשירת שיער), מרגישה מצויין והכל בסדר. אגב מילדות אני זוכרת שיש לי אלרגיה לסולפה עקב פריחה כשקיבלתי רספרים. איך אוכל לדעת האם מדובר בלופוס עקב התרופות ואילו בירורים לעשות עכשיו?

ראשית טוב שאת מרגישה מצוין! את מדווחת שיש לך רוזציאה- זה הוכח בתרבית או במשטח? במידה וכן, מציע לפנות לראומטולוג להערכה מסודרת בגלל בדיקת המעבדה. חשוב להדגיש שאבחנה של מחלה מבוססת על מספר מדדים- סיפור משפחתי, תלונות, בדיקה גופנית ובדיקות עזר (כמו אנטי DS-DNA). בדיקת מעבדה אחת חיובית לא קובעת אבחנה של לופוס או מחלה אחרת. תלוי ההקשר של הבדיקה לקליניקה. בכל מקרה, התוצאה גבולית. כך, שאם יש אבחנה וודאית של רוזציאה וכל שאר הברור תקין לגמרי, מציע בשלב ראשון רק לחזור על הבדיקה. בהצלחה!

דר' שלום רב, לפני חודש היה לי חום במשך 8 ימים בדיקות דם הראו נוטרופילים גבוהים ובשתן ראו לוקוציטים 500 ומעט כדוריות דם, תרבית איבדו במעבדה. קיבלתי אנטיביוטיקה רספרים פורטה שבוע החום ירד לנורמה. אבל גם שהספקתי את האנטיביוטיקה יש לי חולשה ותחושת "שכרות" וגם צפיקות לב שאני הולכת ומתעייפת. רציתי לדעת האם תופעות אלה יכולות להיות בגלל השימוש באנטיביוטיקה? תודה רבה

שלום רותי, אין זה סביר שכשבועיים אחרי הפסקת ה'רספרים', התסמינים המתוארים בשאלך נובעים מהאנטיביוטיקה הזו. הרבה בריאות אפי