דלקת בערמונית

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

07/11/2012 | 14:47 | מאת: איתי

שלום רב, אני בחור בן 28 בריא בדר"כ, עקב חשש לדלקת בערמונית הופניתי לבדיקה הנ"ל. בבדיקה נמצאה בלוטות זרע: הרחבה קלה של ED מימין. יש לציין שבשאר סעיפי הבדיקה הפרמטרים תקינים. אשמח לדעת מה משמעות התוצאה החריגה ואם יש קשר בינה לבין דלקת בערמונית. המון תודות, איתי.

08/11/2012 | 12:32 | מאת: איתי

לא ציינתי כי מדובר בבדיקת אולטראסאונד טראנס רקטלי trus. תודה

שלום איתי, אני מניחה שעברת TRUS (אולטראסאונד טראנס רקטאלי) שהדגים הרחבה של צינורית הזרע מימין. אין לזה משמעות בד"כ. תסמיני דלקת בערמונית יכולים להיות ללא קשר או הפרעה לצינוריות הזרע.

08/11/2012 | 17:21 | מאת: איתי

אשמח לחוות דעתך על תוצאת ההבדיקה המלאה והאם יש חשש אמיתי לדלקת בערמונית, או האם ההרחבה של צינור הזרע שהתגלתה מעידה על בעיה אחרת ללא קשר לחדש לדלקת בערמונית, בדיקה רקטלית: נפח: 10 סמ"ק, נוקשות: לא, סימטרית: כן. גבולות ערמונית: שמורים, ערמונית מובילית: כן. גוש: לא נמוש. בדיקה trus: נפח: 10.6 סמ"ק, אורך:2.9 ס"מ, גובה: 1.8 ס"מ, רוחב: 4.1 ס"מ. גבול חיצוני: שמור pz-מרקם הומוגני דו צדדי tz-מרקם הטרוגני דו צדדי. גבול שמור בין pz ל-tz- שמור. בלוטת זרע: בגודל ומבנה תקין. הרחבה קלה של ed מימין המון תודות

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת