פתרון מומלץ לבעיית ערמונית מוגדלת שפירה

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

07/10/2012 | 00:53 | מאת: דניאלי

שלום ד"ר חתומי, 1.אני בן 55 סובל כ- שנתיים מערמונית מוגדלת שפירה שמתבטא בעיקר במהלך השינה בלילות במתן שתן כל שעה/שעתיים/שלוש 2.לוקח לאחרונה פרמיקסון אך לא מרגיש שיפור משמעותי(אורולוג אמר לי שזה אמור לעזור רק "מעט" )- מה דעתך? 3.מה דעתך על שיטת האידוי של ד"ר שלום כץ? מה סיכויי ההצלחה ? ולכמה זמן?ומה עלולות להיות תופעות הלואי בעתיד? 4.מה דעתך על שיטת הצינתור של גת-גורן? מה סיכויי ההצלחה?ולכמה זמן?ומה עלולות להיות תופעות הלואי בעתיד? 5.בנוסף - איזה פתרון נוסף טוב יותר - את היית מייעצת לי ? בתודה מראש וחג שמח דניאל

שלום דניאל אם ניסית עד כה טיפול תרופתי צמחי בלבד, לפני פניה לאופצית ניתוחיות (גם אם זעיר פולשניות) היתיה ממליצה לך לנסות תרופות "רגילות" כדי לשפר את זרימת השתן ולמנוע קימות בלילה להתרוקנות. לגבי השיטות שציינת- אידוי הוא ניתוח לכל דבר, גם אם אין בו חיתוך- מבוצע דרך השופכה , מתאים לערמוניות קטנות אך לא מקבילים בו "רקמה" להסתכלות פתולוגית. את הפרטים על השיטה, סיבוכיה והצלחותיה צריך לשאול את האורולוג אליו תפנה שמבצע אותה. חשוב שתמצא מישהו מנוסה עם המלצות טובות. לגבי גת-גרן: מדובר בתאוריה נסיונית שאיגוד האורולוגים הישראלי אינו תומך בה. פרטים תוכל למצוא אצל מפתחי "השיטה".

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת