ניתוח פרוסטטה באדם מבוגר

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

13/10/2012 | 18:37 | מאת: דנה

אני מתעניינת לגבי ניתוח המתאים לאדם מבוגר (87) הוא אושפז לאחרונה בשל פרוסטטה מוגדלת שבעקבותיה הוא חובר לקטטר עד לניתוח. שאלתי היא מה היא האופציה הניתוחית (גם הפרטית) הטובה והבטוחה ביותר לניתוח לאדם בגילו.

שלום רב, גילו של אדם בימינו אינו מכשול לניתוח. מה שיקבע אם הוא כשיר- מצבו הכללי, מחלות הרקע והתרופות שלו- ויזדקק לאישורים ספציפיים על סמך הנ"ל מהרופאים המטפלים בו- שיכול לעמוד בניתוח. לגבי בחירת ניתוח ערמונית- זה תלוי כמובן בגודלה של הערמונית: אם היא קטנה, ניתן לבצע את הניתוח דרך השופכה. אם היא גדולה- מצריך ניתוח מהבטן. כמובן שטרם החלטה על ניתוח מומלץ תמיד לשקול אם הוא יצליח להגמל מקטטר בעזרת טיפול תרופתי. מנתחים טובים ניתן למצוא דרך קופות החולים וגם באופן פרטי.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת