הפרשת דואדרט

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

04/10/2012 | 23:45 | מאת: תמר

שלום, עד כמה שהבנתי דואדרט ואבודרט לצורך העניין לא מומלצות לבוא במגע עם נשים בגיל הפוריות שכן הן קשורות לטסטסטורון. השאלה שלי היא האם זוג בגילאי ה 60 + (לא גיל פוריות) שמקיים יחסי מין, והגבר לוקח דואדרט (הבנתי שזה מופרש גם בנוזל הזרע) - האם זה מסוכן לאישה? והאם יש צורך להשתמש בקונדום כדי שהזרע לא יבוא איתה במגע? מה יכולות להיות ההשפעות של זה עליה במידה ויש מגע? בתודה מראש.

שלום תמר, כפי שכתוב בעלון לצרכן של התרופה בשל הפרשת החומר בנוזל הזרע הוא עלול לבוא במגע עם העור , להספג ולהגיע למחזור הדם ובכך עשוי להשפיע גם על האישה. עד כמה שידוע לי לא נבדק מחקרית השפעת חומר זה על נשים, והחשש מהפרעה לפריון הוא ברור ולכן מומלץ להשתמש בקונדום. אם כזוג אתם כבר לא בגיל הפוריות איני רואה סיבה לדאגה אבל תמיד ניתן כאמצעי זהירות להשתמש בקונדום, וגם לשאול במרכז הטרטולוגי אם ידועות השפעות אחרות כלשהן , מה שלא מצויין בעלון לצרכן.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת