עיסוי לימפטי

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

04/10/2012 | 14:09 | מאת: מוטי

קראתי על ניקוז ערמונית ע"י עיסוי של איזור הבטן התחתונה והמפסעות. לא דרך פי הטבעת! האם זה יכול לעזור להקטנת הערמונית?או כטיפול בדלקת הערמונית? מוכרח לציין שתשובותיך מחכימות, ומרשימות מאד מפן המקצועי, תודה והערכה

מוטי שלום עד כמה שלי ידוע, מבחינת טיפולים להפרעות בהשתנה בשל הגדלת הערמונית או לטיפול בדלקת - עיסוי אינו נחשב כדרך מקובלת או מוכחת מחקרית. יש הרבה "אגדות אורבניות", "תרופות סבתא" ועוד ועוד..- שאיני יכולה להתייחס אליהן ברצינות. ברפואה משלימה- כן נראה שדיקור סיני יכול להקל על תסמינים של דלקת כרונית בערמונית. יש תוספי מזון שיכולים להקל על תסמינים. לגבי טיפולים להקטנת הערמונית- מבחינה רפואית מוכחת מחקרית: רק בתרופות "מערביות" או בניתוח.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת