דלקת לא זיהומית

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

23/10/2012 | 13:55 | מאת: אלעד

לד"ר שירה היקרה שלום, תסמינים חוזרים של יציאה מאיזון באזור ה-Pelvis, שמתבטאים בכאבים בבטן תחתונה, הצטברות גזים במעיים, חולשה, תחושה לא נעימה בצינור השופכה (לא צריבה), קצת dribling, הקרנה לגב תחתון, וכד, על אף בדיקות שתן תקינות ערמונית בגודל תקין וPSA של 1 עקבי. לא בוצעה בדיקת 4 כוסות (אורולוג לא מצא צורך). אבחנת אורולוג על פי תסמינים, כעקרון BPH & LUT שלא על רקע חיידקי, ולכן פרמיקסון אך ללא כדורים כימיים לפרוסטטה עקב תופעות לוואי. בנוסף ניתן XEFO למספר ימים לכאבים והורדת דלקת. עזר מאוד אבל שבוע אח"כ חזר שוב לאחר יחסי מין תקינים רגילים... כנראה המערכת פיתחה רגישות והבעיה "מתעוררת" מחדש. בשנים קודמות היתה התעוררות אחת לשנה / חצי שנה ועכשיו הרבה יותר מהר. האם יש משהו רפואי / משלים שעשוי לעזור - זה בעיקר כנראה עניין של איכות חיים ושמירת המערכת ביציבות עד שתימצא תרופה של ממש. תודה

שלום לך אלעד. נשמע שאתה סובל מ CHRONIC PELVIC PAIN SYNDROME -תסמונת הכאב הכרוני באגן, מה שפעם נקרא בשם הכוללני "דלקת כרונית של הערמונית".עברת את כל הבירור הדרוש וקיבלת את הטיפולים המוכרים. כרגע מה שעליך לנסות הוא להקל על התסמינים. אין סיבה לחפש חיידק אם אין כלל סימני זיהום. מומלץ שתית מיםמוגברת (סביב 2 ליטר לימה), המנעות מגריינים כגון קפאין(שיש בקפה, תה, קולה, שוקולד ועוד..),המנעות מאלכוהול, מחמוץ או ממותק מדי. נטילת נוגדי דלקת כמו נורופן/אדוויל ודומיהם ומנוחה ממגע מיני שגורם לגירוי האיזור. יש המלצות גם על דיקור סיני במקביל לנטילת התוספים שציינת.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת