psa 3/8 +so czrg

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

23/10/2012 | 18:01 | מאת: משה

בן 52 לפני שנתיים בדיקת psa 2.7 לאחר שנתיים וחצי 3.82 בדיקה רקטלית תקינה. אין לי שום קשיים או סימפטומים הקשורים להטלת שתן אין לי כאבים בשפיכת הזרע.עם קשר או בלי קשר לפני חודשיים דם בזרע רופא אחד אמר לי לבצע בדיקת psa נוספת לאחר חודשיים.ואם יהיה אותו ערך לעשות ביופסיה.אז עדיין לא היה דם בזרע.אורולוג אחר אמר שלא צריך להתרגש ורק אם הpsa יעלה עוד יותר אז לעשות ביופסיה.שאלתי 1 האם הדם בזרע אמור להעלות את הpsA 2 האם לעשות ביופסיה.ככלל שני האורולוגים אמרו לי שאין מה להתרגש מהדימום.אותי זה מפחיד .מה עוד שלפעמים הצבע ממש אדום תודה

שלום משה, לגילך אין ספק שהPSA מעט מוגבר וצדקו הרופאים שהמליצו שאם בבדיקה חוזרת זה נשאר דומה ובעיקר אם זה עולה- מומלץ לבצע ביופסיה. דם בזרע- במינוח המקצועי קרוי "המטוספרמיה" ולרוב אין לו משמעות קלינית אם זה ארוע בודד. יכול להיות שזה רמז לעליית לחצי הדם או להפרעה בקרישת הדם וכדאי לפנות לרופא המשפחה לבדיקות כלליות. אם זה ממשיך מומלץ לבצע אולטראסאונד, תרביות שתן וזרע, ואפילו ציסטוסקופיה.כמובן אם ממשיך וה PSA עולה- מומלץ לבצע ביופסית ערמונית.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת