אידוי ערמונית בלייזר ירוק

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

13/10/2012 | 12:05 | מאת: אלון

שלום ד"ר . אני בן 53 ,בבדיקת US נמצא שהערמונית שלי היא בגודל של כ-75 סמ"ק.כרגע לוקח אומניק אוקאס שהשפעתו החיובית הולכת ויורדת. האם בערמונית בגודל כזה ניתן לטפל ע"י אידוי בלייזר ירוק ? בתודה . אלון

שלום אלון, ניתוח בלייזר ירוק הוא אופציה טיפולית זעיר פולשנית שהופכת לאחרונה יותר מוכרת אבל יכול להיות שהערמונית שלך גדולה מדי לטיפול כזה- ולכן רצוי שתתייעץ עם אורולוג שמבצע ניתוחים אלה. בנוסף, אתה יחסית צעיר ויש סיכוי שתוך עשור , למרות הניתוח, שוב תסבול מהפרעות השתנה ולכן רצוי לחשוב על טיפול שמרני כמו תוספת תרופה להקטנה הערמונית- כגון "אבודרט", ל"אומניק" שאתה כבר נוטל, או לנסות "דואודרט" שהיא תרופה שמשלבת בכדור אחד גם "אומניק" וגם "אבודרט"- כמובן במרשם רופא.

13/10/2012 | 19:26 | מאת: אלון

שלום ד"ר , שאלה נוספת. כפי שכתבתי קודם בימים האחרונים אני מרגיש ירידה קיצונית באפקטיביות של האומניק אוקס, השאלה היא האם תוספת אבודרט או מעבר לדואודרט עשויים להביא לתוצאה מהירה , או שהקטנת הערמונית ע"י הנ"ל עלולה לקחת זמן רב ? בתודה . אלון

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת