ירידה ניכרת ב PSA במשך 3 חודשים אך לא נורמה

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

17/10/2012 | 12:14 | מאת: גל

שלום דוקטור! אני בן 54 . לפני שנה + PSA = 2.08 . בעקבות מחושים וכאבים בדרכי שתן וסביבתן עשיתי בדיקת PSA : PSA בתאריך 15.07.12 = 30.33 (תרבית שתן -שלילי, שתן כללי- הכול תקין). נטילת אנטיביוטיקה 14 ימים (טריביד) PSA בתאריך 06.08.12 = 19.66 כלמדיה, אוריאופלסמה, מיקופלסמה-הכל שלילי. נטילת אנטיביוטיות שונות (ציפרוקסין 14 ימים, אחרי זה רספרים- 30 ימים ) במשך 1.5 חודשים . בחלוף שבועיים ימים אחרי סיום נטילת אנטיביוטיות: PSA בתאריך 15.10.12 = 9.66 (תרבית שתן שלילי, אך ליקוציטים בשתן מעל הנומרה =25 , תרבית זרע- שלילי , אך יש ליקוציטים גם בתרבית זרע 5-10 ). בחלוף 3 חודשים אני מרגיש יותר טוב : מחושים , דחיפות במתן שתן וכאבים כמעט ירדו כמעטלחלוטין , אך משום מה התגלו ליקוציטים בשתן (וגם בתרבית זרע כאשר בשיא מחושים ליקוציטים היו NEGATIVE ). ערמונית מוגדלת 70, לפני שנה+ 50. האם את מממליצה להמתין או לבצע בכל זאת ביופסיה (יש לי הפניה שניתנה לפני 3 חודשים- תור בתחילת נובמבר 2012 ) או להמתין ולטפל בליקוציטים בשתן (למשל מקסיפן) ולחזור על PSA . בתודה מראש, גל

17/10/2012 | 14:49 | מאת: גל

PSA RATIO= 0.14

שלום לך גל, לפי מה שציינת כנראה שהיתה לך דלקת בערמונית וכנראה שזה מקור עלית ה PSA אם עברו יותר מ- 3 חודשים וה PSA לא חזר לרמות הנורמה-זה בכל זאת קצת חשוד.. תמיד אפשר לחכות חודש נוסף ורק אז לבצע ביופסיה.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת