דרכי שתן

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

05/10/2012 | 15:00 | מאת: אלעד

שלום רב, בן 50, לפני שנתיים התקף חום צמרמורות וכאבים במרכז בטן תחתונה ואשכים, באולטרסאונד ערמונית 23 גרם, פלואו 12 מקס ו-6 ממוצע, פרמיקסון לחודשיים (קדקס הוריד משמעותית לחץ דם והופסק), הסיפור חלף. לפני כשנה שוב התקף ללא חום, פרמיקסון לחודשיים, (קסטרל / אומניק הורידו משמעותית לחץ דם הפריעו לדופק והופסקו). כעת שוב התקף, הפעם עם קצת טפטוף בסוף, פרמיקסון קבוע, וכדור צמחי לחיזוק מע חיסונית (ע"ב אכינצאה וכד) במקום אומניק ששוב היו לו תופעות לוואי. בדיקות שתן תקינות בכל התקופה. איזה כיווני בדיקה / פתרון יכולים להיות רלוונטיים ? האם יש תרופה נוספת שרלוונטית לנסות שאולי לא יהיו לה תופעות לוואי משמעותיות ? האם יש טעם לשקול העברת משחולת להרחבת צינור שתן ? תודה רבה

05/10/2012 | 15:12 | מאת: אלעד

שכחתי לציין שPSA עקבית בסביבות 1.

שלום אלעד. התסמינים שאתה מציין יכולים להתאים גם לתסמיני הגדלה שפירה של ערמונית, או לדתסמיני דלקת כרונית בערמונית כדאי לשלוח תרביות שתן וזרע כדי לשלול המצאות חיידק ואם יש,ף לקחת אנטיביוטיקה שיכלה לסייע. אם תרופות כמו אומניק וקסטראל גרמו לך תופעות לוואי- אל תיקח יותר. אתה יכול להמשיך עם פרמיקסון או טיפולים צמחיים בתנאי שזה עוזר. אם אין לך שארית שתן והזרימה תקינה אין צורך בהרחבה של השופכה, אבל אם התסמינים מציקים ותרופות לא עוזרות שווה לעשות גם ציסטוסקופיה לפני החלטה על ניתוח להסרת הערמונית- לפי גודלה אצלך, תתאים לניתוח דרך השופכה. אבל- היתי נמנעת מזה בגיל כל כך צעיר, אם אתה מסתדר עם טיפול תרופתי.. ה PSA שציינת תקין.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת