חוות דעת

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

04/10/2012 | 22:31 | מאת: אילן

תוצאות בדיקה PSA שבצעתי 10.2012 הינם בערכים של 3.84 בדיקה שבוצעה 2010 התוצאה היתה 2.8 כנ"ל 2009 תוצאה היתה 2.4 מהם ההשלכות ? ומה הטווח שבו אדרש לניתוח ?

שלום אילן. רמת PSA היא מדד מאוד לא מדוייק ומושפע מדברים רבים כמו גיל הגבר, גודל הערמונית, מחלות רקע שונות, הפרעות למתן השתן, דלקות ,מגע מיני ועוד ועוד.. קשה מאוד להתייחב אל מה שציינת בהעדר מידע על גילך וההפרעות מהן אתה סובל. זה נכון שעם הגיל הערמונית גדלה באופן טבעי וזה ממש לא בהכרח סרטני. פעם קצב הגדילה היה משמעותי- היום גם זה שנוי במחלוקת. כלומר- צריך לבדוק אותך- לדעת מה גילך ומהן מחלות הרקע שלך, מה התסמינים שלך ומה גודלה של הערמונית במישוש בבדיקה וגם לפי אולטראסאונד, כדי לתת לך תשובה מושכלת ולכוון אותך לטיפול הנכון לך.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת