קושי בהשגת זקפה: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

אימפוטנציה - מצב מביך או מצריך טיפול?

אין אונות היא תופעה שמטרידה גברים רבים, אשר במקרים רבים נמנעים מלגשת לטיפול בבעיה בשל המבוכה הכרוכה בעניין. החדשות הטובות: אבחון מקצועי המתבצע בזמן, לרוב יכול "להציל" את המצב אין אונות (אימפוטנציה) היא תופעה שכיחה, שיכולה לגרום לתסכול רב בקרב גברים הסובלים ממנה. באופן טבעי, היא משפיעה על חיי המין ולעיתים רבות גם על חיי הזוגיות. אימפוטנציה יכולה להתבטא באופן חלקי או באופן מלא – כלומר כאשר קיימת אפשרות להגיע לזקפה חלקית או שכלל אין זקפה. היא יכולה להופיע על רקע פסיכולוגי או על רקע פיזיולוגי (אורגני). האם היחלשות הזקפה או היעלמותה על רקע אורגני הן בעיות נפוצות? מדובר בתופעה נפוצה מאוד, ששכיחותה עולה עם הגיל. למעשה, 40 אחוז מהגברים מעל גיל 40 יאלצו להתמודד עם הבעיה, מעל 50 אחוז בגיל 50 ומעל 60 אחוז בגיל 60 ומעלה. בגילים צעירים יותר התופעה קיימת אך פחות נפוצה: בערך 5 אחוזים מהגברים בני 20-30 יסבלו מבעיות זקפה. במקרים אלה, לרוב מדובר בגברים בעלי מחלות רקע...
ללמוד עוד על קושי בהשגת זקפה
תרופות פסיכיאטריות: הגישה במזרח-תמונה

הן פותרות מצבים קשים של פסיכוזה ומאניה-דיפרסיה, אבל האם...

מאת: אתר תמורות
06/02/2007
אורולוגיה-תמונה

כאן תוכלו לקרוא על בדיקות מאבחנות באורולוגיה ועל מיני...

מאת: כאן תוכלו...
18/01/2002
הפרעות בתפקוד מיני: המדריך המלא-תמונה

30% מהגברים מעל גיל 50 סובלים מהפרעה בתפקוד המיני, אולם רק...

מאת: פרופ' יוזה...
12/02/2012
שתיית אלכוהול וסוכרת.-תמונה

רבים מהסוכרתים ובפרט הבוגרים שבהם המורגלים לשגרה של איסורים...

מאת:
06/10/2000
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לקושי בהשגת זקפה?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

קושי בהשגת זקפה: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום, אני בחור בן כ 30 שנה אני סובל מפוסט-טראומה שמורגשת בדיכאון וחרדה. טופלתי מספר שנים בצ'יפרלקס מבלי שזה כ"כ עזר. לפני כ-8 חודשים החלפנו לסרטונלין והגדלמו מ 50 מ"ג ל 150 מ"ג בהדרגה. מהרגע הראשון היו לי בעיות של אין אונות, שפיכה מאוחרת וחוסר חשק מיני. לפני כחודשיים החלפנו את התרופה לוולבטרין. התרופה שיפרה לי פלאים את החשק המיני (הרגשה מימי התיכון), עם זאת, פרצי בכי, עצבנות וחוסר אונים. לפני כשבועיים החלפנו לדולוקסטין וכבר מהכדור הראשון הרגשתי תחושה של אין אונות. לקחתי את הכדור הנ"ל יומיים בלבד. לא הצלחתי ליצור קשר טלפוני עם הפסיכיאטר (התור רק בעוד חודש) וחזרתי היום ליטול וולבטרין 150 מ"ג בתקווה שיחזיר חזרה את החשק המיני. בקריאה באינטרנט, קראתי שיש מטופלים שלוקחים וולבטרין בנוסף לתרופה ממשפחת ה SSRI כדי לנטרל את התופעות לוואי של חוסר חשק מיני. השאלה שלי היא כזו: מכיוון שעם הוולבטרין יש לי ירידה במצב רוח, האם מותר לשלב אותה עם הכדור האחרון שקיבלתי מהפסיכיאטר, דולוקסטין 30 מ"ג, עד שאפגש איתו שוב ? אני יודע שזה לא מחליף ליידע את הרופא המטפל. רק שואל אם מותר, כי אני לא רוצה לגרום לעצמי הרעלה מערבוב כדורים שאסור.... תודה מראש

ככלל זה אפשרי אך לא ממליץ שתעשה זאת על דעת עצמך כי זה מסכן אותך!

מפאת צנעת הפרט לא משאיר נייד ולא מייל השאלה : האם נכון שבעקבות נתוח מעקפים + כל התרופות הנלוות יש אבוד של הזקפה !! תרומת הכדןר קרדילק ? אם כן מדוע לא אומרים זאת למנותחים ? איך מתמודדים ? כמה זמן זה נמשך ? תודה

הניתוח אינו גורם לתופעה שאתה מציין, וגם אין אונות אינה תופעת לוואי של קרדילוק

שלום רב לך דוקטור/פרופסור יקר.בגיל 59 לאחר בדיקת דם ערך psa היה 293 התחילו כאבים בעצמות הירך לאחר בדיקה רקטלית וביופסיה התגלה סרטן ערמונית ממארת בינוני גרורתי לכמה איזורים בגוף .קבלתי טיפול בדקקפיד 22.5 +אבירטרון 1000מ"ג ליום ב"ה מיד ירד הערך של של הpsa לאחר חודשיים בערך ל 0.06 ולאחר חצי שנה ירד ל0.03 ולאחר שנה עלה ל0.05 אני מרגיש מצויין חוץ מזה שלחת הדם שלי הסיסטולי עלה עד לרמה בין 120 -150 האם אפשרי להפסיק הטיפול הביולוגי וההורמונלי? זה חשוב לי עקב הסירוס המלווה לטיפול.או שזה עדיין מוקדם והאם יש חשש להישנות המחלה? ומה תוחלת החיים הצפויה על פי הסקר המקצועי.תודה רבה לך מראש דוקטור יקר

שלום רב, תיאורטית אסור להפסיק טיפול מסרס. יחד עם זאת כל מקרה לגופו. מתי אני כן שוקל מעבר לטיפול לסירוגין? 1. כשהמטופל רוצה ועניין יחסי המין מאד חשוב לו (לא אצל כולם זה המצב) 2. כשהמחלה באמת בנסיגה וכשהפיזור ההתחלתי לא היה יותר מדי נרחב. 3. כשקיימת כתוצאה מסעיף 2 אופציה לשלוט במחלה באמצעים ממוקדים כגון קרינה ממוקדת לגרורה או מספר גרורות ספציפיות. לסיכום, מחשבה כמו שלך צריכה להכנס לשיקול דעתו של הרופא ולמצוא את דרך המלך לשמר את איכות חייך ככל שרק ניתן תוך כדי זה שלא תיקח סיכונים גדולים מדי בברכה

תודה רבה לך דוקטור רענן היקר .תבורך אתה ומשפחתך בכל הברכות בעז"ה. בהמשך לתשובתך. אני מעוניין לשלוח לך סיכום ביקור אצל רופא אונקולוג שמטפל בי בהדסה עין כרם אבקש ממך לדעת אם ניתן לעבור לטיפול לסירוגין במצבי או אפילו לסיים את הטיפול לגמרי או להחליף טיפול על מנת שלא יפגע באון הגברי ואם לא אז מתי כן ? בתודה מראש דוקטור. שמואל

שלום. זה שנה אני סובל מאימפוטנציה קשה .הכדורים ויאגרה וסיאליס לא עוזרים ואני בן 59 וזוגתי בת 52. עדיין אננו רוצים לוותר על חיי מין.האים טיפול בגלי קול או גלי הלם יכולים לעזור ?האם אפשר דרך קופת חולים .תןדה מראש בתקווה שיש לזה פתרון .יש לציין שאני עם סכרת מטופל בכדורים JENUET ולחץ דם בכדורים TRITACE

ניתן לנסות הזרקות תוך מחילתיות, לרוב התגובה טובה בנוסף ניתן לשקול השתלת תותב לפין