pca3

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

21/10/2012 | 14:00 | מאת: אבי

שלום רב הומלץ לי על בדיקה זו לאחר ביופסיה שלילית אך המשך עליה של ה psa. האם בדיקה זו אמינה? האם אחכם יותר לאחריה? האם הצטבר נסיון מספיק עם תוצאותיה? בתודה מראש

שלום רב, בדיקת PCA3 מתבצעת למיטב ידיעתי במעבדה האורולוגית בהדסה עין כרם בי"ם. הבידקה אינה בסל ומצריכה תשלום. מיועדת לגברים עם גורמי סיכון או חשד קליני לסרטן הערמונית, למרות ביופסיה תקינה. תוצאות הבדיקה הן בעלות ספציפיות גבוהה בהרבה מאלו של בדיקת ה- PSA . בדיקת PCA-3 נעשית בדגימת שתן הנלקחת לאחר עיסוי הערמונית. התוצאה המתקבלת - PCA-3 Score משמשת להערכת הסיכון של סרטן הערמונית ומסייעת בקבלת החלטה על הצורך בביופסיות חוזרות. תוכל פרטים נוספים ב: www.pca3.org.

22/10/2012 | 16:46 | מאת: אבי

האם נמנעת מלענות על שאלותי כי ישנן ספיקות לגבי תועלת הבדיקה ואמינותה? האם תמליצי לפציינטים שלך על בדיקה זו לפני ביופסיה חוזרת ?

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת