קצב גידול הערמונית

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

02/11/2012 | 22:52 | מאת: אמל48

על סמך תוצאות US: משקל נוכחי של הערמונית 65 גרם משקל קודם לפני 3 שנים 42 גרם בכל אותו זמן PSA מתנדנד בין 2.4 ל- 2.7 האם קצב גידול חריג או בעיה במדידה

שלום רב, לצערי כל נושא קצב גדילת הערמונית, כמו גם גודלה הממשי, ורמת ה PSA- אינם מדוייקים ולא ניתן לקבוע על פיהם מה הבעיה בערמונית. מה שחשוב הוא גיל המטופל, והאם יש לו הפרעות במתן השתן. במקביל צריך לבצע בדיקה גופנית והדמיה (כמו אולטראסאונד) שנותן את המידע על הגודל, ויחד עם רמת ה PSA ובהתאם לגיל ניתן לשקלל הכל ולהחליט אם יש בעיה ואם יש צורך בהמש בירור, למשל למחלה סרטנית.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת