PSA לאחר כריתה

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

20/10/2012 | 11:20 | מאת: אבי

ב- 12.2010 נכרתה הערמונית בניתוח פתוח שתואר כמוצלח, ומאז בכל בדיקות ה- PSA הייתה התוצאה "קטן מ- 0.01" והבנתי שזה תקין. השבוע הייתה התוצאה "קטן מ- 0.03" בתוספת הערה: "החל מתאריך 30.08.2012 הבדיקה מבוצעת בשיטה חדשה". מדובר בקופ"ח מכבי. האם ה- PSA חזר? הסרטן חזר? מה לעשות?

שלום אבי, אני מניחה שעברת ניתוח כריתה רדיקאלית של הערמונית בשל סרטן, למרות שלא ציינת זאת מפורשות. רמות PSA נמוכות לאחר הניתוח הן המצב האידיאלי. יכול להיות שבשל שינוי שיטת המדידה במעבדה זה יצא עכשיו 0.03 ולא 0.01. כל עוד אין שינוי משמעותי וזה נותר על אותה רמה לאורך זמן אין לך מה לדאוג. אם כל בדיקה בשנה הקרובה מראה עליה משמעותית מעל האפס (ויש האומרים רק מרמה של 4.0 אילך) אזי יש מקום לחשד ולבירור האם מדובר בחזרת הסרטן.. פשוט תמשיך לעקוב ותהיה בקשר צמוד עם האורולוג שלך, הוא יכול לתת לך את כל התשובות.

21/10/2012 | 10:36 | מאת: אבי

הבדיקה נעשתה במכבי, ולא מצליח לברר במכון הבודק, את משמעות השיטה החדשה לגבי התוצאה. מאחר ואת מטפלת גם בחברי מכבי, אולי לך יש גישה לברר? תודה מאוד.

11/03/2013 | 16:27 | מאת: שמחה

גם אצלי פתאום הראה 0.03 אחרי שנים רבות של 0.01, "בשיטה חדשה" של "מכבי".אם אכן מדובר בתופעה הנובעת מהבדיקה, זו שערוריה להלחיץ את המטופלים עם שטות כזו. מעניין כמה יכולים להצביע על נפלאות השיטה החדשה...

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת