ניתוח שבר וניתוח פרוסטטה

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

11/10/2012 | 14:21 | מאת: ליאון

אני עומד לפני שני ניתוחים,ניתוח פרוסטטה מוגדלת וניתוח שבר.שאלתי היא האם יש חשיבות בסדר ביצוע הניתוחים והאם ניתן לבצע את שניהם באותה עת.

שלום ליאון. החלטה על שילוב שני ניתחים באותו מעמד, גם אם ניתן תיאורטית, תלויה בכמה מרכיבים: על איזה שבר מדובר? מפשעה? טבור? האם צד אחד או שניהם? מה הומלץ לך- ניתוח לפרוסקופ? עם רשת? רגיל? לאיזה ניתוח ערמונית אתה מיועד? (בגישה פתוחה בטנית, או בגישה סגורה מהשופכה?) מה גילך? מצבך הבריאותי? מחלות הרקע? - יש הרבה שאלות שצריך לענות עליהן כדי לדעת מה הכי מתאים לך ספציפית. חשוב שתדע ששילוב שני ניתוחים עשוי להאריך את משך ההחלמה ולהעלות סיכון לסיבוכים, אבל כמובן תלוי גם במנתחים שלך. אם הפרעת ההשתנה משמעותית והבקע קטן- עדיף לבצע קודם ניתוח ערמונית. אם הבקע כואב ומציק- צריך לטפל בו בהקדם - ואז בהתאם לתשובות לשלאות הנ"ל יוחלט (ע"י הכירורג יחד עם האורולוג) האם לשלב באותו מעמד את הניתוחים.

14/10/2012 | 10:48 | מאת: ליאון

אני בן 75,בריא,ושוקל לעשות ניתוח ערמונית מוגדלת. אני מתקשה לבחור בין השיטות השונות כיוון שכל מנתח שאני פונה אליו ממליץ על השיטה בה הוא מתמחה.האם ניתן לקבל המלצה מקצועית אוביקטיבית?

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת