psa

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

10/10/2012 | 19:00 | מאת: ליאת

שלום לך דר שירה אבי בן 80 הובחן כחולה בסרטן הערמונית לפני 6 שנים .[ בתוך הקופסית ] קיבל הקרנות ממוקדות אצל דר סיימון בתל השומר והיה במעקב . לפני שנה במעקב הpsa היה 3.4 הרופא אמר לעשות בדיקה חוזרת אחרי 3 חודשים שהpas שלו לא השתנה כמעט ועמד על 3.5 . הרופא אמר לחזור אחרי 6 חודשים לעוד מעקב. במאי אבי הגיע לבית חולים במצב קשה עם קרטנין 20 עקב התרחבות הפרוסטטה שגרמה לשתן לעלות לכליות. שמו לו נפרוסטומים בשני צידי הכליות לניקוז ואז הקרטנין ירד , אבי שכב בבית חולים ממאי עד תחילת ספטמבר מזיהומים שקיבל בבית חולים בשתן בריאות , לא בדקו אותו בדיקה אורולוגית חוץ מצצסטוקופיה לראות עם יש מעבר שתן מלמטה ואכן יש מעבר. אבל הבעיה בשופכה למעלה שמחזירה את השתן לכליות. יש לציין שכשאבי אושפז באותו יום הpsa שלו היה 5.4 . אבי נמצא היום בבית עם נופרוסטומים . הרופאים בבית חולים אמרו שזה חזרה של הגידו והגדירו אותו כחולה קרצינומה בערמונית ושמחלה חזרה לו [משיחה עם דר לאופר מתל השומר לפני שבועיים ובעיון בדיקת הct דר לאופר לא יכל להגיד לי אם זה חזרה של הגידול או לו והמליץ לי להביא אותו לתל השומר לבדיקה. היום ערכתי לאבי בדיקות דם ושתן וכמובן בדיקת psa והתוצאה 2.20 ירידה משמעותית מיום האישפוז לפני 5 חודשים. אני רוצה לשאול אותך דוקטור .. על פי מה הרופאים בפנימית בלי בדיקה אורולוגית יסודית קבעו שהמחלה חזרה לו? מה זה אומר שpsa שלו ירד ל2.20 ו? והאם לדעתך אם רמת psa כזו יכול להיות שזה מהגידול שחזר? איזה בדיקות חוץ מהpsa על אבי לעבור כדי לדעת בוודאות אם זה מהגידול כל הבעיה? תודה רבה

שלום ליאת. ננסה לעשות קצת סדר בדברים. לפי מה שאת מספרת לאביך סרטן ערמונית ממוקם שטופל בקרינה לפני 6 שנים. לאחרונה היתה אי ספיקת כליות אקוטית, שכנראה חשדו שהסיבה לה היא אי יכולת ריקון תקין של השלפוחית.מצב זה יכול להיות מכמה אופציות- או שהבעיה היא הגדלה שפירה של הערמונית שקורית עם הגיל וללא קשר לסרטן ערמונית, או שהבעיה היא בחזרה של הגידול שהתפשט יותר וגרם לחסימה או של השופכה (הצינור שמעביר את השתן החוצה מהשלפוחית) או של פיות השופכנים- (הצינורות שמובילים את השתן מהכליות לשפוחית) - ולכן הטיפול הנכון היה להכניס נפרוסטומים לכליות כדי שהשתן ייתנקז, ואכן הקראטינין ירד ומצבו של אביך השתפר. מה שלא הבנתי זה האם אביך כעת נותן שתן בעצמו או שעדין נושא את הנפרוסטומים? ציסטוסקופיה מראה אם השופכה חסומה פיזית אבל לא יכולה להראות אם יש התרוקנות-את זה צריך לראות בבדיקות ציסטוגרפיה ובאולטראסאונד של שארית שתן בשלפוחית לאחר התרוקנות עצמונית. אולי צריך לבצע גם אורודימיקה כדי לראות באמת אם הבעיה היא חוסר התרוקנות בשל חסימת השלוחית ע"י הערמונית, ואז אולי שווה לעשות ניתוח לחיתוך הערמונית באזור צוואר השלפוחית TUIP (TRANS URETHRAL INCISION OF PROSTATE) MRI לאגן הוא בדיקה יותר מדוייקת לגבי חשד לחזרה של מחלה סרטנית בערמונית. שווה לכם לחזור לאורולג המטפל בתה"ש ולהתייעץ עמו להמשך הבירור והטיפול.

11/10/2012 | 23:49 | מאת: ליאת

לא נותן שתן עדיין עם נפרוסטומים. והבעיה שהוא מקבל זיהומים בשתן בגלל הנופרוסטומים , ואם אני כבר רוצה לקחת אותו לבית חולים לבדיקה אז אי אפשר בגלל הזיהום. איך אפשר להגיע אלייך לייעוץ? בקשר לpsa אי אפשר לדעת אם זה מהמחלה שחזרה עומד על 2.20 עם זיהוןם בדרכי השתן

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת