מחלת לב איסכמית: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

מטבוליזם ומזונות בריאים: שווה קריאה

משתמשים בבית רק בשמן זית? פותחים את היום באכילת ארוחת בוקר גדולה? אתם בוודאי מרגישים הרבה יותר טוב מאנשים שעדיין לא קראו את הכתבה שני מחקרים מעניינים שתוצאותיהם פורסמו בחודש החולף בכמה מהמגזינים הרפואיים המובילים בעולם מצביעים (שוב) על הקשר הישיר והחיובי שבין תזונה נכונה ושימוש במוצרי מזון מסוימים על בריאותנו. בימים כאלו בהם כולנו סגורים בבתים, לחוצים ובמרבית שעות היום מוצאים במטבח מקום מפלט, אפשר ורצוי שנבחר מה אנחנו מכניסים לגוף וכמה. שמן זית עשוי להגן מפני מחלות לב וכלי דם הגדלת צריכת שמן זית עשויה לספק הגנה מפני מחלות לב וכלי דם בגברים ובנשים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Journal of the American College of Cardiology. צילום: שאטרסטוק מטרת המחקר: לדברי החוקרים, ישנן עדויות קודמות המצביעות על ההשפעה המגנה של צריכת שמן זית מפני מחלות לב וכלי דם באוכלוסיות ים-תיכוניות וכעת הם ביקשו לבחון את...

סיבות אפשריות ומצבים דומים למחלת לב איסכמית

כאב ברום הבטן - תמונת המחשה
כאב ברום הבטן מכה של קיץ: שלשולים, הקאות וכאבי בטן כתוצאה מווירוסים במעיים, הם תופעה מוכרת בחודשים הח...
דום לב - תמונת המחשה
דום לב מישהו התמוטט לידכם ואתם צריכים להגיש לו עזרה מידית? עזרה ראשונה יכולה במקרים רבים לעשות...
בצקת ריאות - תמונת המחשה
בצקת ריאות הקיץ בשיאו ומד"א כבר מדווחים על עלייה של 50 אחוז במספר הכשות הנחשים לעומת השנה שעברה. מ...
angina pectoris - תמונת המחשה
angina pectoris תעוקת חזה (אנגינה פקטוריס) נובעת מטרשת עורקים - ועלולה להוות שלב מקדים, לפני התקף לב. מ...
צנתור כלילי - תמונת המחשה
צנתור כלילי מדריך בדיקות רפואיות: מבחן מאמץ (ארגומטריה) הוא מבדק להערכת השפעת פעילות גופנית על הלב....
בדיקת הולטר - תמונת המחשה
בדיקת הולטר מרגישים חולשה, עייפות וסחרחורת, לעיתים עד כדי עילפון? ייתכן שקצב פעימות הלב שלכם איטי (...
ללמוד עוד על מחלת לב איסכמית
כתרים לשיניים במפגש אחד-תמונה

זקוקים לכתר בשן? חדשות טובות: בזכות מערכת חדשנית, כבר אין...

מאת: ד"ר ברוך הלל
25/01/2018
צינתור לב וירטואלי באמצעות CT-תמונה

היכרות עם בדיקה לא פולשנית לצורך אבחון מחלת לב: למי היא...

מאת: ד"ר נורית...
06/07/2006
מהפכה דנטלית: כתר ביום אחד-תמונה

זקוקים לשיקום שן בעזרת כתר? חלפו ימי הטרטורים - תכירו את...

מאת: ד"ר ינון לם
28/02/2018
ניתוח בריאטרי: מיתוסים ומציאות-תמונה

קיצור קיבה הוא ניתוח נפוץ ויעיל המסייע להרזייה, אך חשוב...

מאת: יפית קסלר
02/10/2013
אולי יענין אותך לדעת...
מבחן מאמץ - תמונה
מבחן מאמץ
מדריך בדיקות רפואיות: מבחן מאמץ (ארגומטריה)...
טומוגרפיה ממוחשבת של הלב - תמונה
טומוגרפיה ממוחשבת של הלב
איך עושים CT ללב? כיצד הסקירה תורמת לאבחון...
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל למחלת לב איסכמית?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

מחלת לב איסכמית: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

בת 61, ברקע מחלת לב איסכמית, עברתי 3 צינתורי לב ב שנתיים האחרונות. צינתור ראשון עם סטנט ארוך נפתחה חסימה ב RCA צינתור שני עם סטנט נפתחה חסימה ב LAD צינתור שלישי לפני כ חצי שנה ללא ממצא. ברור ריאתי מקיף תקין. לפני כחודש עברתי THYROIDECTOMY,TOTAL בעיקבות בלוטת תריס מוגדלת שגרמה לדחיקת הקנה וכאב בצוואר וקוצר נשימה. ברקע סרטן שד, ניתוח משמר והקרנות- צד שמאל! ( לפני כ 3.5 שנים). קשה לי לחזור לתפקוד נורמלי, לספורט וכו' בשל קוצר הנשימה שאני לצערי עדיין חובה. אשמח לכיוון, המלצה? תודה רבה

הכוון מאד פשוט , לכי להיבדק, אין פתרונות פלא בפורום באינטרנט.

שלום ממה נוצרת איסכמיה בלב ? ואיך מטפלים באיסכמיה בלב שכבר קיימת ?

אסכמיה = ירידה באספקת דם וחמצן לאיבר מסויים.אסכמיה בשריר הלב נובעת או מהיצרויות בעורקי הלב ואז הטיפול הוא פתיחה של היצרות בצינתור עם בלון ותומך או בניתוח מעקפים. אסכמיה יכולה לנבע מצריכה מוגברת של חמצן למשל במצב של שריר לב מעובה ואז הטיפול הוא תרופתי. ניתן להקטין אסכמיה ע"י תרופות שמרחיבות כלי דם, מדללות את הדם וכו...

שלום ברצוני לשאול האם ניתן לקחת כדור אנלדקס ואלמו עם כדור ארקוקסיה לכאב בברך האם ניתן לקבל זריקת ולטרן עם כדור לחץ דם אמלו

התכשיר Enaladex המכיל את החומר הפעיל Enalapril שייך למשפחת התכשירים מעכבי ה -ACE (מעכבי האנזים המהפך) אשר מותווה לטיפול ביתר לחץ דם, אי ספיקת לב, וכטיפול לאחר התקף לב. התכשיר Amlow המכיל את החומר הפעיל Amlodipine הינו תכשיר ממשפחת חסמי תעלות הסידן, אשר מותווה (בין השאר) לטיפול ביתר לחץ דם. לתרופות ממשפחת מעכבי ה ACE כמו אנלדקס אפקט מטיב על הכליות ואף ניתנות להאטת התקדמות מחלת כליות כרונית. עם זאת לעיתים תרופות אלו עלולות לגרום להחמרה בתפקודי כליות בעיקר בחולים בעלי גורמי סיכון. התרופה ארקוקסיה, שהחומר הפעיל בה הוא Etoricoxib שייכת למשפחת ה NSAIDS (תרופות נוגדות דלקת שאינן סטרואידיות), ומעכבת את האנזים COX-2 באופן סלקטיבי. גם התכשיר Voltaren המכיל את החומר הפעיל Diclofenac sodium שייך למשפחת ה NSAIDS. תכשירים משפחת התרופות NSAIDs, בעלי פוטנציאל לפגיעה כלייתית בעיקר במטופלים עם גורמי סיכון על כן, כאשר תרופות ממשפחת ה- ACE נלקחות עם תכשיר מקבוצת NSAID's כגון ארקוקסיה קיים סיכון מוגבר לפגיעה כלייתית ועליה בלחץ דם. יש לציין כי בנוסף להעלאת הסיכון לפגיעה כלייתית שימוש בתכשירים מקבוצת NSAIDs עלול להעלות את הסיכון לתופעות לוואי לבביות כגון צבירת נוזלים, עליה בלחץ דם, אוטם שריר הלב (התקף לב) ושבץ. לפיכך הטיפול בתרופה מומלץ לפרק הזמן הקצר ביותר ובמינון הנמוך ביותר היעיל בכלל המטופלים ואילו במטופלים הסובלים ברקע ממחלות קרדיווסקולריות שונות כגון: מחלת לב איסכמית, אי ספיקת לב, יתר לחץ דם לא מאוזן ועוד, השימוש בתכשיר מהווה התווית נגד (אסור לשימוש). במקרים בהם יש צורך בשילוב בתרופות אלו מומלץ להיוועץ ברופא המטפל על מנת לבדוק את הסיכון מול התועלת של השימוש בתרופה.

Hello Dr. Oded Kimhi, This is Jordan Menezes from India (Mumbai). My sister Allwyna Menezes (age 34) having Rheumatoid Arthritis. I tried many dr. and their medicines from India but not effective so I come to know about you. I have attached her blood test report + ESR count. Base on that can you suggest tablets or injection which I can get from Israel (my friend live in Israel) & give here to my sister. Let me know if you need more details. I am not able to upload file (the select a file option is not working on website). Please give me alternative link to upload or email address. Looking forward to good news from you. My contact details: Number / WhatsApp:- +91 9850230650 Email:- jordaninit6@gmail.com

Hi Many details are missing. Medicines that have been tried. The sate of her joints. The lab results ,particularly rheeumatoid arthritis, liver function and renal function, hepatitis B and C and tuberculosis status. There are many alternatives for treatment depending on what I indicated. I am aware that ther e is no upload function. regretfully I dont have an alternative.

Thanks for the reply.... I have converted reports to txt format that you can read here. Medicines that have been tried:-------------------------- Ans: 1- dxn spirulina / DXN RG/GL 2- ayurvedic medicine 3- normal pain killer tablets The sate of her joints:----------------------------- Ans: Patient With Complaints:------------------------- 1) H/O Pain in joints = Yes 2) HO More Pain in small joints of hand and feet = Yes 3) H/O Pain in large joints of extremites and cervical vertebral joint = Yes 4) H/O Early Moring pain and Cold season = No 5) H/O Low grade fever =Yes 6) H/O Weakness = Yes 7) HO Rash on the body = No The lab results---------------------------- Ans: Past Histoery:------------ HO Diabetes = No H O Hypertension & IHD = No H/O Major Illness in the Past = No H O Kochs = No General Esaminations:---------------- Pt Conscious = Yes Pulse 80 / min Pt. Toxic = No B.P. 100 / 70 Orientation With Time & Space =Yes Icterus =No. Pallor =No Cyanosis = No Lymphadenopathy= No ****************COMPLETE BLOOD COUNT +FSR************************ Investigatoin RESULI Unit Reference range Haemoglobin : 6.9 gm% 11.5-18.5 R.B.C COUNT : 3.11 x10 6/cmm 4.2 5.4 PCV : 20.3 % 37-47 MCV : 65.27 fl 78-100 MCH : 22.19 Pg 27-32 MCHC : 33.99 % 31-36 RDW-CV : 24.7 % 11.5-14.6 RDW-SD : 64.4 fl 37-54 W.B.C. Count : 4520 /cmm 4000 11000 Neutrophils : 67.5 % 40-75 Eosinophils : 0.1 % 0-6 Basophils : 0.1 % 0-1 Lymphocytes : 29.2 % 20-45 Monocytes : 3.1 % 0-10 Neutrophils (ABS COUNT) : 3051.00 /cmm 2000-7000 Eosinophils (ABS COUNT) : 4.52 /cmm 20-500 Basophils (ABS COUNT) : 4.52 /cmm 20-500 Lymphocytes (ABS COUNT) : 1319.84 /cmm 1000-3000 Monocytes (ABS COUNT) : 140.12 /cmm 200 1000 Platelet Count : 3.62 x 10^5/cmm 1.5 - 4.50 MPV : 9.3 fl 6.5-11.0 PDW : 15.3 % 9-17 PCT : 0.34 % 0.2 - 0.5 E.S.R : 140 mm 0-13 **************************END OF REPORT************************************** let me know if you need any more details. please suggest tablets or injection for her

Hi The intent of this forum is general consultation. I am afraid my advice over the internet cannot replace proper physical examination history taking and review of medical records. This cannot be conveyed properly this way. It is evident that the patient suffers from microcytic anemia that needs proper investigation and treatment. Otherwise I cannot recommend a specific treatment. All the best and speedy recovery

Hi Dr, Thanks for the reply. I can understand she should be examine by physically & investigate and treat. Perhaps I need to check in India (Mumbai) only for best treatment. Thank you for your valuable time and looking my problems. God bless you.