נגישות
נגישות

מחלת לב איסכמית: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

10 עובדות על סיגריות אלקטרוניות

האם סיגריות אלקטרוניות מפחיתות את הנזק הבריאותי כתוצאה מהעישון? האם סיגריות אלקטרוניות מסייעות לגמילה מעישון או אולי מעודדות אותו? לרגל היום העולמי ללא עישון (31.5) – 10 עובדות שחשוב להכיר סיגריות אלקטרוניות הן תופעה חדשה יחסית, שהפכה בשנים האחרונות לפופולרית, בעיקר בקרב בני נוער ומבוגרים שמחפשים תחליף לסיגריות רגילות. בארצות הברית כבר נצפתה עלייה מהירה בשימוש ובביקוש, וגם בישראל המגמה בעלייה. מומחי האגודה למלחמה בסרטן מסבירים כי מלוא היקף הנזקים הבריאותיים של הסיגריות האלקטרוניות עדיין לא ידוע, מכיוון שהמוצר חדש יחסית ואין עדיין נתונים ממחקרים ארוכי טווח. עם זאת, כבר כיום ידועות כמה וכמה סכנות לטווח הקצר והבינוני הנובעות משימוש בסיגריות אלקטרוניות. לרגל היום העולמי ללא עישון (31.5) ועל מנת לעשות סדר במידע הקיים, מומחי "האגודה למלחמה בסרטן" מציגים 10 עובדות על התופעה המדאיגה:    1. סיגריה אלקטרונית יכולה לעודד עישון של סיגריות רגילות: מחקר שנערך במאי 2018, הראה...

סיבות אפשריות ומצבים דומים למחלת לב איסכמית

מומים וליקויים קרדיולוגיים - תמונת המחשה
מומים וליקויים קרדיולוגיים הטכנולוגיה בשירות הרפואה: פנוטיפ הוא מאגר מידע ענק, ייחודי וראשון מסוגו בעולם, המסייע ל...
ניתוח מעקפים - תמונת המחשה
ניתוח מעקפים תכירו את החידושים האחרונים והמרשימים בטיפול בסוכרת: פינוי סוכר מהגוף דרך הכליות (SGLT2)...
ארגומטריה - תמונת המחשה
ארגומטריה בדיקת אקו לב - במנוחה או במאמץ - מספקת תמונת מצב איכותית של הלב, בדרך בלתי פולשנית - לל...
אקו לב - תמונת המחשה
אקו לב נשים רבות סובלות מבעיית לב, חלקן אינן מודעות לקיומה. הריון עלול לגרום להחמרה של המצב הק...
מיפוי לב - תמונת המחשה
מיפוי לב אי ספיקת לב הוא מצב בו הלב נחלש והתפקוד שלו נפגע. מדוע תופעה זו מסוכנת? כיצד נוכל לזהות...
טרשת עורקים - תמונת המחשה
טרשת עורקים מנהגי פורים מעודדים אותנו לשתות אלכוהול ולהשתכר. אך לפני שאתם לוגמים עוד כוסית, צריך לז...
ללמוד עוד על מחלת לב איסכמית
סוכרת ולב: קשר מסוכן-תמונה

האתגר הגדול בטיפול בסוכרת מתחיל כבר לאחר האבחון. מלבד...

מאת: ד"ר דניאל...
23/01/2019
השמנת יתר ומחלות לב: קשר קטלני-תמונה

מתענגים על חטיפים - והכרס הולכת ותופחת? כדאי שתצאו מהר...

מאת: אסיא מדיקל
11/10/2018
כתרים לשיניים במפגש אחד-תמונה

זקוקים לכתר בשן? חדשות טובות: בזכות מערכת חדשנית, כבר אין...

מאת: ד"ר ברוך הלל
25/01/2018
מהפכה דנטלית: כתר ביום אחד-תמונה

זקוקים לשיקום שן בעזרת כתר? חלפו ימי הטרטורים - תכירו את...

מאת: ד"ר ינון לם
28/02/2018
אולי יענין אותך לדעת...
מבחן מאמץ - תמונה
מבחן מאמץ
מדריך בדיקות רפואיות: מבחן מאמץ (ארגומטריה)...
טומוגרפיה ממוחשבת של הלב - תמונה
טומוגרפיה ממוחשבת של הלב
איך עושים CT ללב? כיצד הסקירה תורמת לאבחון...
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל למחלת לב איסכמית?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

מחלת לב איסכמית: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

Hello Dr. Oded Kimhi, This is Jordan Menezes from India (Mumbai). My sister Allwyna Menezes (age 34) having Rheumatoid Arthritis. I tried many dr. and their medicines from India but not effective so I come to know about you. I have attached her blood test report + ESR count. Base on that can you suggest tablets or injection which I can get from Israel (my friend live in Israel) & give here to my sister. Let me know if you need more details. I am not able to upload file (the select a file option is not working on website). Please give me alternative link to upload or email address. Looking forward to good news from you. My contact details: Number / WhatsApp:- +91 9850230650 Email:- jordaninit6@gmail.com

Hi Many details are missing. Medicines that have been tried. The sate of her joints. The lab results ,particularly rheeumatoid arthritis, liver function and renal function, hepatitis B and C and tuberculosis status. There are many alternatives for treatment depending on what I indicated. I am aware that ther e is no upload function. regretfully I dont have an alternative.

Thanks for the reply.... I have converted reports to txt format that you can read here. Medicines that have been tried:-------------------------- Ans: 1- dxn spirulina / DXN RG/GL 2- ayurvedic medicine 3- normal pain killer tablets The sate of her joints:----------------------------- Ans: Patient With Complaints:------------------------- 1) H/O Pain in joints = Yes 2) HO More Pain in small joints of hand and feet = Yes 3) H/O Pain in large joints of extremites and cervical vertebral joint = Yes 4) H/O Early Moring pain and Cold season = No 5) H/O Low grade fever =Yes 6) H/O Weakness = Yes 7) HO Rash on the body = No The lab results---------------------------- Ans: Past Histoery:------------ HO Diabetes = No H O Hypertension & IHD = No H/O Major Illness in the Past = No H O Kochs = No General Esaminations:---------------- Pt Conscious = Yes Pulse 80 / min Pt. Toxic = No B.P. 100 / 70 Orientation With Time & Space =Yes Icterus =No. Pallor =No Cyanosis = No Lymphadenopathy= No ****************COMPLETE BLOOD COUNT +FSR************************ Investigatoin RESULI Unit Reference range Haemoglobin : 6.9 gm% 11.5-18.5 R.B.C COUNT : 3.11 x10 6/cmm 4.2 5.4 PCV : 20.3 % 37-47 MCV : 65.27 fl 78-100 MCH : 22.19 Pg 27-32 MCHC : 33.99 % 31-36 RDW-CV : 24.7 % 11.5-14.6 RDW-SD : 64.4 fl 37-54 W.B.C. Count : 4520 /cmm 4000 11000 Neutrophils : 67.5 % 40-75 Eosinophils : 0.1 % 0-6 Basophils : 0.1 % 0-1 Lymphocytes : 29.2 % 20-45 Monocytes : 3.1 % 0-10 Neutrophils (ABS COUNT) : 3051.00 /cmm 2000-7000 Eosinophils (ABS COUNT) : 4.52 /cmm 20-500 Basophils (ABS COUNT) : 4.52 /cmm 20-500 Lymphocytes (ABS COUNT) : 1319.84 /cmm 1000-3000 Monocytes (ABS COUNT) : 140.12 /cmm 200 1000 Platelet Count : 3.62 x 10^5/cmm 1.5 - 4.50 MPV : 9.3 fl 6.5-11.0 PDW : 15.3 % 9-17 PCT : 0.34 % 0.2 - 0.5 E.S.R : 140 mm 0-13 **************************END OF REPORT************************************** let me know if you need any more details. please suggest tablets or injection for her

Hi The intent of this forum is general consultation. I am afraid my advice over the internet cannot replace proper physical examination history taking and review of medical records. This cannot be conveyed properly this way. It is evident that the patient suffers from microcytic anemia that needs proper investigation and treatment. Otherwise I cannot recommend a specific treatment. All the best and speedy recovery

Hi Dr, Thanks for the reply. I can understand she should be examine by physically & investigate and treat. Perhaps I need to check in India (Mumbai) only for best treatment. Thank you for your valuable time and looking my problems. God bless you.

ניתוח מעקפים או צינתורים עושים רק במצב חירום כשאין כמה חודשים זמן לתת לתזונה להשפיע ולבצע נסיגה. אני בצעתי דיאטה טבעונית מיוחדת והצלחתי להתגבר על ניתוח מעקפים. יש לי תוצאות מוכחות בבדיקות מיפוי לב שמראות נסיגה משמעותית בטרשת עורקים וללא צורך בניתוח מעקפים. זה אמיתי זה עובד, אי אפשר להתכחש לתוצאות של בדיקות. אלפי אנשים ברחבי העולם המודרני המתקדם, שמגנים על עצמם בדיאטה מיוחדת שיוצרת מצב נסיגה בעורקים. מאות מחקרים בתחום על המוני חולים הוכיחו שדיאטה נכונה פותחת מחדש את העורקים ומשפרת את הבריאות בכל הפרמטרים כמו: לחץ דם, סוכרת סוג 2 , שומנים מיותרים, הוספת אנרגיה לגוף ועוד...רון יועץ תזונה תומך zirlevi@gmail.com

שלום דיאטה נכונה, לאו דווקא טבעונית, חשובה להורדת הסיכון להתפתחות מחלת לב כלילית. באופן כללי יש 5 גורמי סיכון עקריים למחלת לב בעורקים הכליליים ועל רובם אפשר להשפיע: 1. מניעת עישון 2. איזון לחץ דם 3. סכרת ואיזון שלה 4. כולסטרול ושומנים (עליהם אפשר להשפיע חלקית בתזונה נכונה) 5. נטייה גנטית - עליה לא ניתן להשפיע כלומר, תזונה נכונה וגם תזונה טבעונית יכולים להוריד באופן חלקי את ההתפתחות של המחלה. אבל, ברוב המקרים לא מספיקה תזונה נכונה, צריך לטפל בכל גורמי הסיכון שניתן להשפיע עליהם. בנוסף גם מומלץ לעסוק בספורט אירובי מתון ויש גם מחקרים שהראו יתרון בצריכת אלכוהול מתונה להורדת הסיכון של מחלות לב. אני אישית לא מכיר מחקרים מדעיים טובים שהראו שניתן למנוע ניתוח מעקפים (אחרי שהמחלה בעורקים היא כבר משמעותית) על ידי דיאטה טבעונית במקום ניתוח מעקפים. להערכתי זה עלול אפילו להיות מסוכן, להימנע מלעבור ניתוח שהוכח כמציל חיים. בברכה פרופ' גיל בולוטין

הדיאטה חייבת להיות טבעונית ודלת שומנים ,כאשר מרכיב הירקות הוא עיקרי. "י ראה מחקרים של החוקר דין הורניש האמרקאי שהוכיח זאת שתזונה נכונה מורידה וממיסה פלאק מהרובד הטרשתי. ישנם המוני מחקרים ואלפי חולי לב קשים שהוכח אצלהם במעקב מחקרי שעשו עליהם שברגע שהם עברו לתזונה שאני מעודד (לא מדובר על ירק אחד או שניים שעושים פלאים אלא על מיגוון ירקות שמסייעים לנפח את העוקים ע"י הוספת ניטריק אוקסיד (גז שזורם בעורקים) מאפשר לעורק להתרחב יותר ולנקות את העורקים מכל הפלאק שהיצתבר. ברגע שרמת הניטריק אוקסיד בגוף עולה הסיכון להתקף לב הולך ויורד. אני כבר שנה בדיאטה שאני עושה לעצמי ולקרובי משפחה וחברים. הגעתי לחסימות של עד 90 אחוז ועורק אחד חסום לגמרי. ואחרי שנה 3 עורקים עם זרימה נורמלית והעורק החסום קשה ירד לחסימה בינונית. מיפוי לב הוכיח את יעילות הדיאטה רון. zirlevi@gmail.com

ד"ר יקר, אילו הפרעות קצב מאפיינות היצרויות בכלי הדם, מה ההבדל ביניהן לפעימות מוקדמות, והאם חולה שמכיר היטב את ההרגשה של פעימות מוקדמות יכול להבדיל בין שני הסוגים?

שלום דניאל. הפרעות קצב לא מאפיינות היצרויות בכלי דם. הפרעות מסוג מסויים יכולות להופיע בעת התקף לב אבל זה לא קשור לפעימות מוקדמות. במחלת לב כלילית הפרעות קצב זה דבר משני לסימפטומים אחרים. ועוד פעם כדי לבדוק האם יש מחלת לב כלילית ישנן בדיקות ספציפיות כמו מבחן מאמץ וכו' בהצלחה.

שלום רב שמי מישל ואני בן 32 ברצוני לשאול כמה דברים ואשמח אם אקבל הסבר 1.לפני 5 שנים התחיל הדופק שלי להיות ממש מהיר קצב של 100/110 במנוחה מוחלטת וזה מאוד הפריע לי בשגרה היום יומית ובשינה מפני שכל הזמן אני מרגיש את הדופק לכן נשלחתי לבדיקות להלן הבדיקות 1.אקו לב 2.מבחן מאמץ 3.הולטר לב 24 שעות 4.הולטר לחץ דם 24 שעות 5. בדיקות דם להלן התשובות: 1.אקו לב אאורטה עולה: 26 ממ שורש האאורטה: 25 ממ פרוזדור שמאלי: 37 ממ חדר ימני: 24 ממ רוחב חדר שמאלי בזמן סיסטולה: 30 ממ רוחב חדר שמאלי בזמן דיאסטולה: 44 ממ עובי המחיצה בין חדריות: 10 ממ עובי דופן אחורית: 10 ממ המסתם המיטרלי: תקין המסתם האאורטלי: תקין פתיחת המסתם האאורטלי:19 ממ מסתם טריקוספידלי: תקין מסתם פולמונרי: תקין תוצאות בדיקת דופלר: CALCULATED PEAK VELOCITY ACROSS THE AORTIC VALVE 1.5 M/SEC לסיכום בדיקת אקו-דופלר: NORMAL SYSTOLIC LVF NORMAL SIZE OF CARDIAC CHAMBERS NORMAL PAP 2. מבחן מאמץ: תקין 3. הולטר לב 24 שעות: תקין פרט להערה זו NSR,AVERAGE HR-86 BPM,MAX HR-152 BPM,MIN HR-54 BPM. VERY RARE SINGLE APB,s. VERY RARE SINGLE MULTIFOCAL VPB,s no blocks אני מציין: בזמן בדיקת ההולטר הייתי בבית בכל משך זמן הבדיקה ללא מאמץ כלשהו בדיקת לחץ דם 24 שעות:תשובה: לחץ דם בזמן ערנות ממוצע 139/85 לחץ דם בשינה 122/66 טיפול תרופתי לא הומלץ הומלץ לאכול ארוחות דלות מלח בדיקות דם: TSH תקין ויטמין D נמוך ויטמין בי 12 לטענת רופא מעט נמוך 300 כולסטרול קצת גבוה הומלץ להימנע מאכילת שומנים שאר בדיקות הדם תקינות בגדר הנורמה ולאחר זמן מה שוב חזרתי אל הרופא עם הבעיה של הדופק המהיר אז התילו לי טיפול של ניאובלוק 200 מלגרם ביום 100 בבוקר 100 בערב ועד היום הנני סובל מדופק מהיר שמאוד מעיב על חיי אם אני עושה מאמץ גופני הדופק עולה במהירות ואז שאני עובר למצב מנוחה לוקח לדופק לחזור אל מתחת 100 פעימות בדקה בין חמש לשבע שעות שזה נראה לי לא רגיל ופניתי שוב לרופא אך הנני מקבל תשובות מספקות פרט לשאני צעיר ואין סיבה פתלוגית למצבי ואנני מקבל תשובות למה הלב שלי דופק כל כך מהר וחזק במנוחה לאחרונה התחיל לי סחרחורות ואי יציבות וחולשה שוב שלחו אותי לאקו לב ולהלן התוצאות: שורש האאורטה: 30 ממ פרוזדור שמאלי: 30 ממ שטח פרוזדור שמאלי V-C :20 סמ"ר רוחב חדר שמאלי בזמן סיסטולה: 20 ממ רוחב חדר שמאלי בזמן דיאסטולה: 40 ממ עובי המחיצה הבין חדריות: 9 ממ עובי דופן אחורית:9 ממ המסתם המיטרלי: MIN MR המסתם האאורטלי: תקין פתיחת המסתם האאורטלי: 23 ממ מסתם טריקוספידלי: תקין מסתם פולמונרי: תקין לסכום הבדיקה: LVEF 65% חדר שמאל תקין בגודלו תפקודו הסיסטולי ועובי דפנותיו פרוזדור שמאל מורחב במידה קלה חללי הלב מימין תקינים לא הודגם SOL בחללי הלב שורש אאורטה ברוחב תקין אאורט העולה ברוחב תקין אי ספיקה מיטרלית מינמלית לא הודגם TR אין סימנים ליתר לחץ ראתי לא הודגם תפליט פריקרדיאלי ווריד נבוב תחתון תקין ובנוסף היסטוריה משפחתית: סיפור משפחתי IHD מצד האמא סבא סבתא ושלושה דודים סבתא נפטרה בגיל 65 מ CVA סבא והדודים מתחת לגיל 50 מ CVA בכל לשון בקשה הנני מבקש אם תוכל להשיב לי על בדיקת האקו האחרונה מה היא אומרת ובנוגע לדופק המהיר כי זה מאוד מציק לי והפסקתי לעבוד כי אני עובד במיזוג אוויר וזו עבודה מאוד מאומצת ובנוגע לתרופה שאני לוקח שקיבלתי לא מעט הערות שזה יותר מדיי התרופה היא ניאובלוק 200 מילגרם ביום אשמח לכל עזרה אני כבר מיואש והחלתי להיות חרד תודה מראש מישל

אני חושב שיש לך בעיות רפואית ובעיות לא רפואיות. אני מסכים שדופק במנוחה אינו צריך להיות מהיר בבן אדם בנתןנים שספקת.על פי כל אלו אני חושב שאתה צריך לפנות לרופא שלך שובב והפנות את צומת ליבו לנקודות הבאות. 1. לחצי הדם שלך מגרדים את הגבול העליון של הנורמה ולכן יתכן ויש לך התחלת לחץ דם גבוה. 2. לא ספרת לי על עצמך, האם יש לך עודף משקל, האם ספרו לך שאתה נוחר בלילה , האם אתה מנסה לעשות פעילות גופנית למרות תחושת הופק המהיר שיש לך. שאלה אחרונה מה אתה עובד ומה אורח החיים שלך . תכף תבין מדוע שאלות אלו חשובות. 3. כמובן יש צורך לברר אם לאחרונה סבלת ממחלת נשיקה או זיהום וירלי אחר. זה חשוב ידידי כי אנשים שעברו זיהומים וירלים יש להם פגיעה זמנית במע' העצבים ששולטת בקצב הלב. אלו יכולים לסבול מתחושת עייפות, סחרחות ודופק מהיר . נוסף לכך אם יש לך עודף משקל וירידה בכושר גופני הלב יחפה על כל מאמץ בעלית הדופק וכך תחוש. נוסף על כך ישנה תסמונת דם נשימה בלילה שיכולה לגרום לנחירות ותחושת עייפות בבוקר עם דופק מהיר ברובשות היום. זה מהצד הפיזיולוגי וככל הנראה שיש משהו מזה, אבל וזה אבל גדול, כי התחושה שלי שאתה נושא בראש שלך היסטוריה משפחתית של מחלת לב ובצדק מודע לכך אך במקום לצאת ולהגן על עצמך עם פעילות גופנית שבטווח הרחוק תוריע לחץ דם, ערכי סוכר בגוף ותפחית את רמות הכוליסטירול אתה מסתגר מאחורי הדופק המהיר ולא עושה שום פעילות גופנית מפני חשש ממאורע כלשהו. התוצאה הסטופית היא חרדה, עליות ערכי לחץ דם וכוליסטירול ואתהבעצםתוקע לעצמך כדור בברך. עצתי בשבילך היא לנסות לצאת ולעשות פעילות גופנית בהדרגה, גם במחיר של עלית דופק כי זו התגובה הטבעית של הגוף ועם הזמן הדופק של הלב ירד בהשפעת הפעילות הגופנית מהר יותר ובריא יותר מאשר לקחת חוסמי ביטא (ניובלוק). תארוז אומץ ובהצלחה