פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - אורולוגיה
הגדלה שפירה של בלוטת הערמונית (פרוסטטה) הינה תהליך פיזיולוגי המופיע עם הגיל. לאחוז ניכר מהגברים מעל גיל 50 יש בלוטת ערמונית מוגדלת. הנתונים מראים שאחד מכל שני גברים בגיל 50 סובל מבעיית ערמונית מוגדלת. ככל שעולה הגיל מתרחבת התופעה. תסמינים עיקריים של ערמונית מוגדלת באים לידי ביטוי כאשר הבלוטה גדלה לכיוון השופכה וגורמת לקושי במתן שתן. פורום בלוטת ערמונית מוגדלת הוא המקום להתייעץ בנושאים הקשורים לבעיות במתן שתן, דחיפות ותכיפות, מאמץ בזמן מתן שתן, התעוררות מספר פעמים בלילה על מנת להטיל שתן וכדומה. פורום זה הוא המקום לשאול על תופעות אלו, על הטיפול בהן ועל דרכי התמודדות. בואו לדבר על זה בפורום בלוטת ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת.
1912 הודעות
1843 תשובות מומחה

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

12/06/2012 | 13:57 | מאת: אביעד

שלום רב, לכמה זמן רצוי בד"כ לקחת permixone במקרה של דלקת כרונית ערמונית, ובאיזה מינון (פעמיים ביום) ? האם יש מידע שמראה תוך כמה סדר גודל זמן טיפול permixone צפוי להשקיט את הבעיה וכמה זמן אח"כ רצוי להמשיך לקחתו למניעה להמשך אם כי לא באופן קבוע בהנחה שאין צורך ? קראתי שיש פתרונות פוטנציאלים טבעיים נוספים. האם פתרונות כאלה מוכרים ברפואה הקונבנציונלית כמו permixone ? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, איני בטוחה שיש עבודות מחקריות מסודרות שבדקו את השפעת הפרמיקסון על דלקת כרונית בערמונית אבל הרבה אורולוגים ממליצים על נסיון טיפולי לאור העובדה שלטיפול צמחי זה יש השפעה אנטי-דלקתית. אתה יכול להתייעץ עם הרופא שלך, ולנסות להוריד בהדרגה את הטיפול ולראות אם זה משפיע לרעה או לא. כל הטיפולים בצמחיים האחרים עוד פחות נבדקו מפרמיקסון.. לדלקת כרונית בערמונית שי הרבה סיבות, וגם יש הרבה נסיונות טיפול- כשהמטרה העיקרית היא הקלת התסמינים. כל אחד מגיב אחרת..

12/06/2012 | 08:11 | מאת: סיגל

האם יכול להיות PSA 18.5 מבלי שיהיה סרטן בערמונית? לבעלי היה לפני שנה PSA 9.8 ונשלח לביופסיה שיצאה תקינה לחלוטין. היה במעקב אורולוגשאמר שהערמונית מוגדלת באופן שפיר. ואתמול בבדיקות דם זה קפץ ל 18.5. כמובן שהוא הולך להמשך בדיקות אבל רציתי לדעת האם יש מקרים כאלה ועדיין אין סרטן בערמונית?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא ציינת את גילו של בעלך שזה נתון חשוב. בכל מקרה PSA יכול להיות מוגבר מהרבה מאוד סיבות ולא דווקא רק מסרטן ערמונית: למשך זיהום, דלקת, מגע מיני, מחלת חום ועוד ועוד.. תמיד אפשר לחזור על הבדיקה. חשוב שיבדק אצל אורולוג . לפי צורך יש לשקול לחזור על ביופסיה.

12/06/2012 | 20:47 | מאת: סיגלית

תודה על התשובה. בעלי בן 65, האם זה משנה את תשובתך?

12/06/2012 | 01:42 | מאת: אני

שלום רב, קראתי שהממסד הרפואי לא מכיר בצינטור גת גורן כשיטה פורצת דרך לטיפול בערמונית מוגדלת ומניעת סרטן הערמונית עקב ווירקוצלה.מכיוון שעל פנייו הרעיון נשמע מהפכני ומאוד הגיוני ,רציתי לדעת האם נמצאו הוכחות לכך שהתאוריה פגומה ואם כן האם אפשר לקבל הפניה למאמרים שסותרים תאוריה זו?(אני מתלבט בגלל העלויות הגבוהות,מצד שני אם אין הוכחה או לפחות תאוריה נגדית שתסביר מדוע זה לא עובד אני לא מבין מדוע לא לנסות לאור העובדה שכפי שהבתי הפרוצידורה עצמה הרבה פחות מסוכנת מניתוחים מקובלים. אני מודע לעובדה שהם לא אורולוגים ולכן זה די מפחיד מצד שני גם אינשטיין לא היה עונה על ההגדרה של פיזיקאי "על פי הספר" ולמרות זאת תרומתו לתחום היתה כנראה הגדולה ביותר אי פעם.במידה ואין עבודות סותרות לרעיון שלהם האם אני יכול להסתמך על עצם הדחיה של אגודי האורולוגים כעל הוכחה לכך שהשיטה פסולה כלומר האם דחיה כזאת מתבססת על בדיקות סותרות גם אם לא פורסמו ברבים או שזאת דחיה זמנית עד שקבוצות אחרות יערכו נסויים דומים שיפריכו או יאוששו את התאוריה האם קימות קבוצות מחקר אחרות בעולם שעובדות על הרעיון הזה.מצטער על כמות השאלות ,פשוט מפחד לעשות טעות לשני הכיונים.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, עד כמה שידוע לי מדובר בעבודה בודדת שלהם על כמות קטנה של חולים שלא נבדקה באופן מלא ולא חזרו עליה ולכן לא ניתן להסיק ממנה מסקנות גורפות כל כך, ובוודאי שלא לטיפול בסרטן הערמונית.. אין עבודות "סותרות". האיגוד האורולוגי בחן את הממצאים שלהם - בהשוואה למאות מחקרים מסודרים שנבדקו והוכחו- בארץ ובעולם- על שיטות הטיפול המוכרות והמקובלות בסרטן הערמונית, ומצא שאינם מספקים,ולכן אינו תומך. תמיד אתה יכול לפנות אליהם ספציפית לקבל מידע נוסף.. עצתי לך להתייעץ עם אורולוג מומחה לבעיות אורולוגיות. יש מומחים בעלי שם עולמי באורולוגיה בארץ. כמעט כולם עובדים דרך קופות החולים ובוודאי עם הביטוחים המשלימים.

15/06/2012 | 07:41 | מאת: יורם

התייחסת בתשובתך זו, כמו גם בתשובה שכתבת לי באותו יום באותו נושא, רק לנושא הניסויים הקליניים בשיטתם. האם תוכלי להתיחס גם לעצם התגלית שלהם לגבי הצטברות טסטוסטרון בערמונית המוגדלת ולרציונל שבשיטתם כיצד להנמיך אותו: 1. האם יש חוקרים אחרים עד היום שאישרו את הריכוז הגבוה של הטסטוסטרון בערמונית מוגדלת? 2. אם כן, ההסבר שנתנו לכך גת וגורן ניראה לך הגיוני? 3. אם הכל נכון והגיוני, איך יתכן שעד עכשו לא עלו על כך? 4. האם יש הגיון בשיטת הטיפול שהם מציעים (גם אם לא בטוח שזה מצליח בפועל)? אודה לך מאד אם תתיחסי לכל השאלות, יורם

15/06/2012 | 07:49 | מאת: יורם

ענית רק בנושא העדויות הקליניות על שיטתם, כפי שגם ענית לי באותו יום (12 ליוני). האם תוכלי גם להתיחס לנושא של הרציונל? שאלותי בנושא הרציונל היו: 1. האם יש חוקרים אחרים עד היום שאישרו את הריכוז הגבוה של הטסטוסטרון בערמונית מוגדלת? 2. אם כן, ההסבר שנתנו לכך גת וגורן ניראה לך הגיוני? 3. אם הכל נכון והגיוני, איך יתכן שעד עכשו לא עלו על כך? 4. האם שיטת הטיפול גת-גורן סבירה והגיונית (גם אם עדיין לא הוכחה ניסיונית)? אודה לך אם תתייחסי הפעם לנושא הרציונל (לפי הסדר). יורם

07/06/2012 | 19:25 | מאת: גילי

שלום לך!! אבי בן 80. לפני 4 שנים התגלה אצלו סרטן הערמונית, אבי טופל בהקרנות בתל השומר אצל דר צבי סיימון , וביקורת תקופתית. הביקורת האחרונה היתה לפני חצי שנה עם psh 3.1 הרופא אמר לחזור עוד חצי שנה . לפני שלושה שבועות אבי חש לא בטוב וזה כבר היה לפני חודשיים אבל לא רצה להתפנות לבית חולים או לראות רופא.לפני שלושה שבועות פינינו אותו בכוח לבית חולים ואז הגיע במצב קשה קריטנין 20 אושפז בבית חולים ולאחר ניקוז נפרוסטום הקריטנין ירד נכון להיום ל1.6 . בבדיקות לאחר התגלה שיש לא חסימה בשופכנים, והוא יצטרך להיות עם הנקזים כל ימיו , מאחר ובגילו לא מבצעים ניתוחים . [ההבחנה היא פרוסטטה מוגדלת] רציתי לשאול אם יש שיטה להקטין ולצמק את הפרוסטטה שלא תגרום לחסימה? האם יש ניתוח. ? עדיין לא היינו אצל אורולוג לקבוע למה הפרוסטטה מוגדלת . ממה יכולה הפרוסטטה להגיע למצב שהיא חוסמת את השתן?

לקריאה נוספת והעמקה
10/06/2012 | 15:48 | מאת: ליזי

דר עוד שאלה .. אבי עומד על phs 5.2 לפני האישפוז ביומיים .. האם דרגה של 5.2 גורמת לעצירת שתן ? הרופאים קבעו לו תור לעוד שבוע וחצי לעשות הרחבה של צינורות השופכה וממה שהבנתי זה רק זמני ןזה חוזר למצב של היום, השאלה איזה טיפול ניתן לטפל במצבו להקטנת הערמונית ניתוחי, תרופתי אפילו טיפול פרטי אם יש שמבוצע באופן פרטי ..

12/06/2012 | 23:37 | מאת: ליזי

שלום רב, לפי מה שציינת לאביך היה סרטן בערמונית לפני מס' שנים ואף טופל בהקרנות. לא ציינת האם היה במעקב מבחינת PSA אך בהמשך כתבת שכעת הוא עומד על סביב 5. יכול להיות שהגדלת הערמונית נובעת ממחלה סרטנית שחזרה (זה כמובן תדיר בגילו, בעיקר לאור העובדה שסבל בעבר מסרטן בערמונית) אבל גם הגדלה שפירה משמעותית יכולה לגרום לחסימה של השופכנים ומכאן נוצרה אי ספיקת הכליות שהחמירה. ניקוז הכליות הוא הפתרון האידיאלי. לגבי טיפול- הגיל אינו מחייב וניתן לערוך ניתוחים למבוגרים מעל גיל 80 אבל זה במקרה שהם במצב כללי טוב מאוד וסה"כ בריאים, ואם אביך חלש ובעל מחלות רקע מרובות יכול להיות זו הסביה להמנעות מניתוח. בכל מקרה ניתן לנקז את הכליות בצינורות חיצוניים כפי שבוצע (נפרוסטום) או בצינורות פנימיים (סנטנ)- אך בכל מקרה יהיה צורך להחליף את הצינורות האלה אחת לתקופה כי הם נוטי להסתם או להזדהם. היתי מליצה לכם להתייעץ גם עם אונקולוג לשקול צורך בביופסיה לערמונית לראות אם יש מחלה סרטנית ואולי הוא צריך הקרנה חוזרת שתקין את הערמונית. בנוסף,אם הערמונית בבדיקה גופנית ובהדמיה(US, CT) נראית מאוד מוגדלת ניתן לנסות להקטינה בעזרת תרופה כמו אבודרט אולם מדובר בתהליך איטי מאוד וממושך,שלא תמיד באמת מקטין בצורה מספקת את הערמונית, ולכן הפתרון האידיאלי הוא הסרה בניתוח, או ניקוז כליתי כפי שהוצע לכם.

22/06/2012 | 20:34 | מאת: ליזי

שירה בבקשה בבלינסון אמרו לי שהגיל שלו לא מאפשר ניתוח. אבי אדם בריא היה הולך קילומטרים שחיין וספורטאי.. ללא מחלות סכרת לב לחץ דם ץ בשביל זה אני לא יודעת למה לא מנתחים אותו ונותנים לו לסבול.. האם יש אפשרות פרטית? אולי את יודעת שיטות חוץ מבתי חולים תציבוריים , לא מעניין כסף כמה שצריך ..

07/06/2012 | 14:05 | מאת: מיכאל

אני בן 67, עברתי ביופסיה שהראתה כי אין גידול ממאיר. אני מטופל באומניק אוקאס והטלת השתן שלי בתפקוד בסדר. הרופא שביצע בי את הביופסיה הציע כי אעבור ניתוח לטיפול בערמונית המוגדל וכדי להיפטר מנטילת כדור זה. האם יש הכרח לבצע ניתוח זה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אין שום הכרח בניתוח אם אתה מגיב טוב לטיפול בתרופה(כלומר היא עוזרת ומשפרת לך את זרימת השתן) ואינה גורמת לך תופעות לוואי. לעיתים השפעת התרופה לאחר זמן מסויים יורדת ,או במקריםבהם אנשים אינם יכולים ליטול תרופה מבעיות שונות או שיש להם תופעות לוואי- ואז ניתן להציע ניתוח. זו החלטה שעליך לקבל יחד עם האורולוג המטפל שלך

07/06/2012 | 11:06 | מאת: איתי

שירה שלום רב, כפי שציינתי בעבר אני בן 52 וסובל מדלקת ערמונית כרונית לא חיידקית (ממצא בביופסיה) שלא מגיבה לטיפול אנטיביוטי. אין לי בעיות קושי או זרימת שתן. אלא תכיפות ביום (בימי קיץ חמים כשאני שותה הרבה כל 2-3 שעות ). משתמש בפרמיקסון. בעבר השתמשתי בפרוסטה גארד. הם יעילים בשימור הזרימה , אבל לא בהקטנת תכיפות ההשתנה. כמובן שאני במעקב p-s-a (יציב 3 שנים סביב 4.5 ) ומבצע בדיקה רקטאלית (תקין) . האם ישנה דרך (תרופות / תוספים) שעשויה להקטין את תכיפות ההשתנה במצבי ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום איתי, אתה יכול לנסות להגביל מעט את כמויות השתיה,ולוודא שאינך שותה חומרים שמגרים לשיתון יתר כמו קפאין ואלכוהול. אם עדיין הדחיפות היא ההפרעה העיקרית יש תרופות אנטיכולינרגיות שיכולות לעזור להרגיע את תחושת הצוך לגשת לשירותים כל הזמן- כמו וסיקייר, ספזמקס או דטרוסיטול- כמובן במרשם רופא.

06/06/2012 | 19:13 | מאת: אור

שלום, אני בן 64 ויש לי ערמונית מוגדלת מידות 46*45*51 מ"מ,נפח 55 סמ"ק. בכלית ימינית נמצאה אצלי ציסטה קורטיקלית פשוטה בקוטר 2.5 ס"מ בקוטב התחתון. יש לי עיכוב במתן שתן במיוחד בלילה, ולאחר שניסיתי מס' סוגי כדורים ללא הועיל, הומלץ לי לבצע ניתוח. שאלתי, האם יתכן שהבעיה בעיכוב השתן נובעת מהציסטה? וניתן יהיה להימנע מניתוח ולטפל בה? שאלה נוספת, האם יש סיבוכים בניתוח? והאם היית ממליצה לבצע אותו? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אין כל קשר בין ציטסה פשוטה בכליה לבין ערמונית מוגדלת והפרעות בהשתנה. ציסטות יכולות להופיע בכל מני איברים, גם בגברים וגם בנשים. בציסטה אין צורך לגעת והיא שפירה לחלוטין, ומצריכה מעקב בלבד. לגבי הפרעות בהשתנה- אם לדבריך התרופות לא עוזרות ואתה סובל, אכן היתי ממליצה לך לעבור ניתוח.אצלך לפי המידות שציינת מדובר בערמונית מוגדלת מעט שתתאים לניתוח כריתת ערמונית דרך השופכה (TURP) כלומר ניתוח ללא צלקת בטנית. זהו הניתוח השגור ביותר אצל אורולוגים ורופאים רבים וטובים מבצעים אותו על בסיס יומי בארץ. עיקר הסיבוכים בו הם דימום, זיהום ובמקרים מסויימים ויחסית נדירים עלולה להגרם הפרעה זמנית לשליטה בשתןולתפקוד המיני, אך בידי המנתח הטוב והמנוסה הסיכוי לסבול מתופעות לוואי משמעותיות הוא נמוך מאוד.

05/06/2012 | 06:19 | מאת: שון

תוצאות בדיקת פי סי אי שלי הם 0.7.אני בן 51.האם זה תקין?בגבול הנמוך או הגבוה.מאיזה מספר צריך לדאוג?תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אני מאמינה שהתכוונת ל PSA (פי-אס-איי), שנחשבת ב"סמן סרטן" למחלת סרטן הערמונית, אולם היא אינה ספציפית ואינה מדוייקת. הרמה שציינת היא מאוד נמוכה, בוודאי לגילך, ואתה יכול להיות רגוע. רמת PSA עד 2.5 בגילך נחשבת תקינה.

04/06/2012 | 23:20 | מאת: אילן

שלום ד"ר ! אני ( בן 56 ) נושא עמי ערמונית בגודל 71 סמ"ק , לאחר כאבים חזקים וקושי רציני במתן שתן התחלתי לקחת אומניק-אוקאס ששיפר את המצב . השאלה היא : האם במצב כזה עדיף להמשיך עם האומניק או שלקיחה של שנים של האומניק היא לא רצויה ולכן עדיף ללכת על אידוי בעזרת לייזר ירוק ? תודה. אילן

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אילןף ערמונית בנפח 71 סמ"ק היא בהחלט ערמונית גדולה. יכול להיות שכדאי לך להוסיף לטיפול באומניק (שמשפר את זרימת השתן) גם תרופה נוספת בשם אבודרט (להקטנת הערמונית) לייזר ירוק מתאים יותר לערמונית קטנה ולא גדולה כשלך.כך שאם תצטרך, אזי עדיף לך ניתוח "פורמאלי".

13/06/2012 | 11:37 | מאת: אילן

שוב שלום , ד"ר ! האורולוג שמטפל בי אומר שגם בערמונית בגודל של 71 סמ"ק ניתן לטפל באמצעות לייזר ירוק , רציתי לשאול האם ישנה לדעתך איזשהי סכנה בטיפול כזה בערמונית כזאת או שיש כאן רק פוטנציאל נמוך לפתרון הבעיה.

03/06/2012 | 12:13 | מאת: אליעזר

התחלתי לפני שבועים Hydrochlorothiazide 25mg עבור יתר לחץ דם. פתאום אני מתעורר בלילות יותר להתפנות וביום קצת יותר קשה לי להצתין. PSA 1.32 ובדיקות שתן שליליות. מה לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, התרופה שציינת היא תרופה משתנת ולכן אתה קם יותר בלילה. אתה יכול לנסות לקחת אותה בבוקר או בצהרים ולא בערב. בלי קשר לתרופה זו אם עברת את גיל 50 יכול להיות שזו בעית ערמונית, ולכן רצוי להבדק אצלך אורולוג ולראות האם הבעיה היא רק כתופעת לוואי של התרופה או שמצריכה התיחסות נוספת וטיפול

03/06/2012 | 06:25 | מאת: איתמר

שלום רב אודה על התייחסות שתביאני להבנה טובה יותר: בדיקת PSA 3.2 לפני שנה בדיוק PSA 2.1 אולטרסאונד:(ציטוט תוצאה) כליה ימנית 10.2 קיימת הרחבה קלה של אגן הכליה כ-15 מ"מ ללא הרחבה של הגביעים קרוב לוודאי מדוברבאגן חוץ כליתי כליה שמאלית בגודל 10.3 פרנכימה שמורה, הרחבה קלה מינימלית של הגביעים ללא הרחבה של אגן הכליה. שלפוחית השתן בעלת קיבולת רגילה דפנותיה סדירים אין עדות לממצא אינטרה לומינרלי אואבנים אין עדות לנוזל חופשי באגן ערמונית מעט מוגדלת כ-34 סמ" התרוקנות טובה. השאלה - האם לקפיצה ב-PSA יש משמעות? שאלה נוספת- לאחר שתיית בירה ישנה תחושה של "שלפוחית רגיזה" האם שתית בירה מרובה משפיעה על PSA? הרבה תודה על התייחסותך

03/06/2012 | 16:55 | מאת: איתמר

שכחתי לציין את גילי - 59, כמו גם - -לפני שלוש שנים סבלתי מדלקת בערמונית שלושה חודשים. - אבי בשנות השישים לחייו סבל מסרטן בערמונית תודה מראש על התייחסותך

02/06/2012 | 12:40 | מאת: חיים

שלום אני בן 22 ויש לי מעין צריבה קלה לפעמים בשתן בנוסף לפעמים הוא "מתעכב" ויוצא בלחץ אחר כך בחלק מהפעמים יוצא גם מפוצל. מה עלי לעשות? עשיתי כבר בדיקות שתן פעם אחת ולא גילו שום דבר.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום חים. תמיד אפשר לחזור על בדיקת שתן ולראות אם הפעם ימצאו משהו. אני מניחה שאם אתה שותה מספיק אז זרימת השתן מסתדרת. אם זה לא מסתדר זה מצריך בירור כולל בדיקה גופנית, בדיקות שתן ואפילו אולטראסאונד ועוד. פשוט גש להבדק בצורה מסוגרת אצל אורוולג והוא יחליט מה עוד צריך לבדוק.

לד"ר שירה חתומי שלום! אשמח לקבל ממך תשובות לפי סדר השאלות: 1. האם יש חוקרים אחרים עד היום שאישרו את הריכוז הגבוה של הטסטוסטרון בערמונית מוגדלת? 2. אם כן, ההסבר שנתנו לכך גת וגורן ניראה לך הגיוני? 3. אם הכל נכון והגיוני, איך יתכן שעד עכשו לא עלו על כך? בברכה יורם

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אנא פנה אל מחברי המאמרים ו"ממציאי" השיטה לקבלת הסברים. האיגוד האורולוגי הישראלי אינו מכיר בגישתם כגישה טיפולית לבעיות בערמונית.

31/05/2012 | 22:55 | מאת: אלי

אני בן 61 ותוצאות הבדיקה של הערמונית 4.4#4.5#4.7 סמ. נפח 50סמק.. מה זה אומר.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מה שהבדיקה אומרת זה שמידותיה של הערמונית שלך הן סביב 4.5 ס"מ ובנפח 50 סמ"ק, כלומר ערמונית מוגדלת קלות.זה נפח סביר לגילך. אין לגודל הערמונית שום משמעות אם אין לך הפרעות בהשתנה.

31/05/2012 | 17:24 | מאת: מני

ליפני כשנתיים הגדילו לי את המינון של הפרוליפ מ-20mg ל-30mg לאט לאט אך בעיקביות החלו אצלי כאבי שרירים שהלכו וגברו.והרופאים קצרה ידם מלהושיע.והיות ואסור לי לקחת משכחי כאבים הכאבים היו בילתי ניסבלים עד כדי קושי בהליכה.וביחד עם זה היתקשחי מאוד במתן שתן.וגם היתחלתי לטפטף במיכנסים.האולטרסאונד לא אראה חריגה בגודל הערמונית.ובכל זאת קיבלתי אלפו קל כדור אחד בערב הכדור הקל על ההשתנה אבל לא היפסיק את הטיפטוף.לאחר שכלו כל הקיצין היפסקתי את הפרוליפ לאחר שקראתי שהוא פוגע קשות בשרירים וביקשתי קרסטור.כמובן שקפ"ח היתנגדו בתוקף ונתנו אישור לליטורבה אשר כמעט גרמה להיסתלקותי מהעולם.לאחר מאבק ממושך ובעזרתה הנחושה של הרופאה הפנימית שלי.קיבלתי גם איזיטרול וגם רוסווסטטין שהוא מקביל לקרסטור. וראה זה פלא היום אני משתין בקשת ולא מטפטף.מכל הסיפור הזה. האם הסטטינם נורמים נזק בנלתי הפיך למערכות השרירים בגוף? כולל טונוס השרירים של השלפוחית?תודה על הסבלנות אולי מה שכתבתי יכל לעזור גם לחולים אחרים.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אין מידע חד משמעי על השפעה ישירה של תרופות נוגדות שומנים בדם על מערכת השתן (למעט גרימת אי ספיקת כליות במקרים מסויימים) אך ניתן להניח שהיות וגם הסוגר, השלפוחית וחלק ניכר מהשופכה -הם איברים שריריים יכול להיות שהיתה לתרופות שנטלת השפעה גם עליהם. מה שחשוב הוא שאתה מרגיש יותר טוב כעת לאחר החלפת התרופה.

31/05/2012 | 16:40 | מאת: דוד

שלום 1.האם פרמיקסון ואספירין (מיקרופירין75) מתנגשים? 2. האם פרמיקסון ומיקרופירים מתנגשים עם תוספי מזון( ויטמינים בי, סי, בי12, סידן ומגנסיום,סאם-אי, ל-תירסין, כרום פיקולינאט 2.לקחתי פרוסטה-גארד במשך חודש ולא עזר, הרופא נתן לי פרמיקסון האם כדאי לקחת אותם ביחד או להסתפק בפרמיקסון בלבד(יש לי תכיפות בהטלת שתן ולחץ לפני ההטלה עד שלפעמיפ יורדיפ לי טיפות שתן לפני שאני מגיחע לשרותים.) תודה דוד

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דוד עד כמה שידוע פרמיקסון- תרופה צמחית שמכילה דקל ננסי- אין בעיה לקחת עם תרופות אחרות מכל סוג, רצוי כמובן לעיין בעלון לצרכן לפני שלוקחים אותה. אין סיבה לקחת גם פרמיקסון וגם פרוסטה-גארד יחד. צריך לזכור שמדובר בטיפול צמחי ואם זה לא עוזר ממליצה לך לבקש מהאורולוג שלך טיפול תרופתי רגיל להקלה על מתן השתן כמו חוסמי אלפא -קסטרל, אומניק וכדומה.

31/05/2012 | 16:31 | מאת: YURI

שלום רב אני בן 40 נוטל 8 שנים פרופציה,( נגד הקרחה) ללא תופעות לואי שמופיעות בהתוויה הרפואית. שאלתי האם הפרופציה שהיא ב 1 מג גם יכולה לגרום לגידול של תאים סרטנים בערמונית? לפי ההיגיון שלי גם 1 מג שמדכא את את הפרשות של DHT בערמונית, יכול "לבלבל" את התאים שלא רגילים ש הdht מדוכא ועלולים להתפתח תאים סרטניים? כך שלמעשה אני חוזר לאותה נקודה: האם הפרופציה יכולה לגרום לסרטן? מה עושה לגוף ולערמונית דיכוי של ד הט עי גורם זר כמו פרופציה? אני מאוד מודה לך, שאני שואל רופא עור מרביתם תומכים בפרופציה בהיבט ההתקרחותי אך לא קיבלתי הסבר ממצה בנושא שאני מעלה. אם אבקש הפניה לאורולוג, איזה בדיקה עלי לבקש?

לקריאה נוספת והעמקה

יורי שלום לך. אין שום עבודה שמראה שהחומר הפעיל בפרופציה גורם לסרטן ערמונית. מה שכן ראו זה שבחלק מהגברים שנטלו פרופציה והתגלה אצלם סרטן ערמונית הוא היה בשלב מתקדם יותר. כלומר שיש חשש שהטיפול הזה מעכב איבחון לסרטן הערמונית, אך לא גורם אותו. מבחינתך פרופציה יותר משמעותית להפרעת פוריות מאשר לגרימת סרטן. בכל מקרה אם יש לך אח או אבא עם סרטן ערמונית עליך להבדק אחת לשנה אצל אורולוג- בדיקת רופא כולל בדיקה גופנית ובדיקת דם ל PSA אתה יכול פשוט לבקש הפניה לאורולוג מרופא משפחה

יש לי PSA 10.5 הרוא נתן לי אלפוזוסין . אני בן 53. האם במקום הכדורים הללו אני יכול לקחת כדורים טבעיים.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב בנימין. אתה בן 53 ויש לך PSA 10.5??? זה יותר מדי גבוה ואתה צריך לחזור על הבדיקה או לבצע ביופסיות לערמונית. אלפוזוסין היא תרופה לשיפור מתן השתן, ואם ה PSA שלך מוגבר בשל אצירת שתן זה סיפור אחר- אבל מחייב מעקב צמוד. ניתן לשקול טיפול בתרופות צמחיות אך לא בטוח שהן יעזרו כמו הטיפול התרופתי הרגיל. עליך כמובן ראשית להבדק ולברר את רמת V ה PSA ולעבור בדיקה גופנית אצל אורולוג כדי להחליט אם צריך להשלים ביופסיות.

30/05/2012 | 18:27 | מאת: אלמוני

שלום אני בן 55 לפני מספר ימים היה לי קושי במתן שתן כשהלכתי לאורולוג נאמר לי שיש לי פרוסטטה ממאירה ונתנו לי כדורים נאמר לי שאחרי הטיפול התרופתי אני אמשיך במעקב כדי לראות האם זה סרטני או לא בעוד מספר ימים סגרנו חופשה בים המלח ונאמר לי שאסור לי סאונות וג'קוזי וכדומה האם באמת אסור לי ללכת לים או להיות במקומות חמים כמו סאונה? האם יכול להיות נזק? אשמח לתשובה בדחיפות תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, לא הבנתי : אתה כותב ש"נאמר לי שיש לי פרוסטטה ממאירה" ??? האם נאמר לך שיש לך סרטן? על סמך מה? -עברת ביוסיות? מיששו ממצא חשוד בבדיקה גופית? איזהטיפול תרופתי נתנו לך? מה שכתבת מאוד לא ברור. לא ברור לי גם מדוע נאמר לך להמנע מסאונה וג'קוזי- אלא אם מדובר בדלקת בערמונית או שאתה אחרי ביופסיות לערמונית ואזי אכן יש להמנע מסאונה וג'קוזי מחשש לזיהום או החמרה של תסמינים של הפרעות במתן השתן. גם אם יש לך דלקת בשתן יש להמנע מסאונה וג'קוזי.

29/05/2012 | 00:04 | מאת: ברל

האם בדיקת pca3 יכולה לבוא במקום psa?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, שתי הבדיקות הללו אינן ספציפיות וחד משמעיות. PCA3 יכולה לעזור בהחלטה על צורך בביופסיות ערמונית במקרה שבו קשה להגיע להחלטה.

26/05/2012 | 22:19 | מאת: אלי

מה יעיל יותר להקטנת הערמונית ולמניעת סרטן הערמונית- פרוסטה גארד או פרוסייף?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, שני תוספי מזון אלה שציינת אינם תרופות, ולא נבדקו או נמצאו כמונעי סרטן או הגדלת ערמונית במחקרים מסודרים או מבוקרים. יש הטוענים שהם יכולים להקל על הפרעות במתן השתן.

26/05/2012 | 17:42 | מאת: לפקו

שלום רב, אני בן 65 בריא בד"כ. מזה מספר שנים סובל מערמונית מוגדלת ונמצא בטיפול סדיר של רופא אורולוג.לאחרונה עלה ה-P.S.A שלי לשיעור של 4,5 וביצעתי ביופסיה ללא שום מימצאים מחשידים. בבדיקה המיקרוסקופית התגלו "גלילי רקמת ערמונית,בחלקם עם שינויים אטרופיים ומוקדי דלקת כרונית.לא זוהו סימני ממאירות".מה זה אומר.האם יש טיפול מומלץבאותם שינויים אטרופיים ובדלקת הכרונית?תודה מראש על תשובתך!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מה שציטטת אומר שאין עדות למחלה סרטנית בערמונית.כנגד שינויים אטרופיים ולרוב גם כנגד דלקת כרונית אין מה לעשות (אלו בד"כ שינויים שקורים בגברים ככל שמתבגרים). אם יש לך הפרעות במתן השתן יש לטפל בתסמינים.

שלום ד"ר אני מטופל מאומניק ואבודראט בבדקה ראשונה של הערמונית הייתה מוגדלת כפול בפעם השניה מוגדלת בצורה הנורמלית וזה בזמן קצר בערך חודשיים אני חושב שהבדיקה הראשונה הייתה טעות משום שהגול היה כפול אני מטופל למרות הגודל הנורמלי באבודארט ובאומניק יש לציין שני גם מטופל בלחץ דם ומאז קבלת שתי התרופות האלו אני לעתים מקבל סחרחורת ואני יושב למשל 20 דקות עד שזה עובר אני בודק לחץ דם תקין בזמן הטשטוש ואיני יודע מה לעשות הרופא אמר לי תבוא בעוד שנה אשמח לקבל עצה נוספת יש לציין שלאחרונה מספר מתן השתן בלילה פחת האם יש מקום להורדת אחתץ התרופות יש לציין שמאז קבלת התרופות האומניק והאבודארט לא מקיים יחסי מין כאילו נכבה החשמל במערכת ושאלתיהאם התרופות האלה לכל החיים ??? בכבוד רב

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ראשית הטיפול שאתה מקבל בשתי תרופות אכן מאוד יעיל להטבת תופעות של הפרעות במתן השתן בשל הגדלת הערמונית. אומניק- משפר את זרימת השתן, משפר ומוריד את הצורך לקום בלילה להתרוקן אך כתופעת לוואי עשוי להוריד במקביל גם את לחצי הדם ולגרום לירידה בכמות השפיכה כי נוצרת שפיכה אחורית (חלק מהזרע חוזר אחורה לשלפוחית בעת השפיכה במקום לצאת קדימה והחוצה, בשל הרפיית שריר הסוגר של השלפוחית). אבודרט מקטין את גודלה של הערמונית- וע"פ מה שדיווחת רואים זאת בבדיקת האולטראסאונד (למרות שלא תמיד הגודל שנצפה בבדיקות הוא לחלוטין הנכון, זה גם תלוי בבודק..) תרופה זו מאוד יעילה אך גם לה תופעות לוואי של ירידה בחשק המיני. להחלטה האם להמשיך את הטיפול או להפסיקו ישנם מס' גורמים משפיעים: האם הטיפול יעיל?(האם שיפר את תלונות ההשתנה?- נראה שכן, ולכן רצוי להמשיך). האם הטיפול גורם תופעות לוואי שלא ניתן להסתדר עמן? (ציינת סחרחורת- אולי כדאי לשקול להוריד אחת מתרופות ליתר לחץ דם שאתה לוקח במקביל; ציינת גם ירידה בתפקוד המיני- אתה יכול לנסות להפסיק אבודרט ולראות אם זה משתפר). כלומר- ההחלטה היא שלך ביחד עם האורולוג המטפל שלך- שב עמו לשיחה ובדיקה והחליטו יחד מה הכי נכון בשבילך. תמיד מותר לך לבקש תור מוקדם יותר אל הרופא המטפל שלך ולא לחכות שנה. ברוב המקרים טיפול זה הוא ממושך, אבל אם אינך מסתדר- תמיד אפשר להפסיקו או לעבור שלב - ולשקול ניתוח להסרת הערמונית, אם אתה סובל והתרופות לא עוזרות או שתופעות הלוואי משמעותיות.

25/05/2012 | 11:36 | מאת: רותי

שלום רב, בעת האחרונה אני נמצאת בקשר עם איש מקסים המעיד על עצמו כי: 1. עבר לפני כעשר שנים כריתת ערמונית בשל סרטן. 2. אין לו זיקפה. 3. וחוץ מזה מרקיז הכל בסדר.. למד לספק נשים והן אותו בדרכים אחרות. טרם פגשתי את האיש וחלק מן השיקולים האם ומתי לעשות זאת תלויים בתשובתכם . אשמח לכן אם תעדכנו אותי במידע העדכני הרווח בנדון. 1. מהי תוחלת החיים הידועה בספרות לגברים אחרי ניתוח כגון זה. במחקרים שאני מוצאת אני רואה שמדובר על 10 שנים. האם נכון? 2. אני מניחה שיתכן ויש סימפטומים נוספים שלא דיבר עליהם, כגון תכיפות במתן שתן / דליפה, או סממנים של הורמונים נשיים. האם יש מהם סימפטומים נוספים העלולים להפריע לפיתוח זוגיות. 3. אשמח להפנייה למקורות מידע רלוונטיים ועדכניים גם באנגלית. רוב תודות

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך רותי לא ציינת מה גילו של בן זוגך,ואמנם אין בידי פרטים על התשובה הפתולוגית של ממצאי הניתוח, אך מי שעובר ניתוח לכריתת ערמונית בשל סרטן, לרוב מדובר באדם שבעת זיהוי המחלה יש לו צפי לתוחלת חיים מעל 10 שנים, ושסובל ממחלה ממוקמת לערמונית, לרוב בדרגה נמוכה (כלומר סכנה לפיזור משני גרורתי של המחלה מעבר לגבולות הערמנונית הוא קטן) ואם עבר ניתוח אצל מנתח טוב הסיכוי להפרעות במתן השתן כמו דחיפות או הרטבה נמוכות- ואם לא ציין אותן, כנראה שאינו סובל מהן או שהן מינוריות ואינן מפריעות לו לאורח חיים פעיל ומלא. לגבי הפרעות בתפקוד המיני- זו אחת הבעיות העיקריות לאחר ניתוחים אלו ואם הוא ישר מספיק כדי להודות בכך ולמד- כדבריך- להנות בדרכים אחרות- אשריכם. אם אינו מקבל שום טיפול אחר, אין סיבה שיסבול מתופעות לוואי כלשהן. את יכולה לכתוב ב"גוגל" כל שאלה לגבי סרטן ערמונית, יש אלפי אתרים ומקורות מידע רלוונטיים, בעברית וכמובן באנגלית. גם דרך אתרים של מרפאות אורולוגיות בבתי החולים הגדולים ניתן לקבל הרבה מאוד מידע. בהצלחה.

26/05/2012 | 21:41 | מאת: רותי

תודה על תגובתך ד"ר חתומי. הווה אומר, מבקשת רק להבהיר הבנת התשובה. שאם הגידול התגלה, הוסר והערמונית נכרתה לפני עשר שנים, האדם אמור למות בתוך זמן קצר?? גם אם אין גרורות? כך הבנתי את תשובתך באומרך, כי תוחלת החיים היא כ 10 שנים מאז גילוי המחלה..

שלום שוב, לצערי ממש לא הבנת אותי ואנסה להסביר שוב : אדם שמתגלה אצלו סרטן ערמונית ועבר ניתוח רדיקאלי הוא בד"כ אדם שבעת גילוי המחלה הוא צעיר יחסית ובריא בסה"כ. כלומר יש לו צפי לתוחלת חיים של מעל 10 שנים (למשל אם במחלה התגלתה בבן אדם בן 58, תוחלת החיים שלו (בלי קשר לסרטן) היא לפחות עוד 15-20 שנה בממוצע, נכון? וכן הלאה..) ולא, הוא לא אמור למות תוך 10 שנים, להיפך! כמו שכבר הסברתי- למי שמציעים ניתוח לטיפול בסרטן ערמונית בד"כ יש מחלה בדרגה נמוכה, ממוקמת לערמונית וללא כל עדות לגרורות, ולכן הוא אמור להיות בריא לחלוטין מהמחלה, ובידי המנתח המנוסה גם ללא תופעות לוואי משמעותיות של הפרעות בשליטה בשתן, למרות שיכולה להיות ירידה בתפקוד המיני. ובפשטות: אם בן זוגך עבר את הניתוח לפני 10 שנים ובמעקב בדיקותיו תקינות, הרי ניתן להגדירו אדם בריא. ככל הנראה יש לו עוד הרבה זמן להסתובב בינינו ויותר מסוכן לו לחצות כביש, מאשר למות מסרטן...כמובן, לא אני ולא אף אדם אחר יכול להתנבא ולדעת מתי יבוא יומו. עד 120.

29/05/2012 | 19:49 | מאת: זק

קראתי את מה שכתבת,ועוררת אצלי תהיות רבות.בתור גבר חולה מורכב מאוד.אם האדם הזה שאת כתבת על מצוקותיו יודע שאת כתבת עליו?ואם עדיין לא נפגשתם והוא מקסים בעיניך, מה אכפת לך מתוחלת החיים.אף רופא לא מוסמך לענות על שאלה כזאת,רק הבורא קובע מתי נולדים ומתי ניפרדים מהעולם הזה,אני מציע לך להוציא מחשבות כאלה מהראש,ולחשוב רק חיובי.הבעיה אצלך הוא השם שלך.את חייבת לרדת לפרטים בכל דבר,וגם לדייק וגם שהכל ההיה מושלם.יש לך בשם פעמים את הסיפרה ארבע פעם אחת שש ופעם אחת אחד.זאת אומרת.לישאוף לשלמות.ראשוניות.צודקת.ומישפחתיות.אך גם נותה לקיצוניות.בקיצור קחי את החיים יותר בקלות,מה שאנחנו מקבלים היום,אולי לא ההיה מחר.........

23/05/2012 | 12:01 | מאת: שלומי

מזה כשנה וחצי אני סובל מכאבים באזור בטן שמאל המשפעים לכיוון אשך שמאל לאחר מאמץ פיזי בטירונות. ביצעתי לפני כמה ימים צילום ואלה הם הממצאים לגבי מפשעה שמאל הכל תקין לגבי הבטן הרוב תקין למעט הכליות שלא ממש ידוע לי מה התוצאות אומרות כליה ימנית בקוטר אורכי 9.4 סמ ושמאלית בקוטר אורכי 10.0 סמ בלוטת הערמונית בנפח של 31 סמק

שלומי שלום לך, הבדיקה תקינה.

ראשית תודה על התשובה , ושאלה נוספת הכל החל שהרמתי בטירונות משא כבד והרגשתי שמשהו נקרע לי בבטן קפאתי ל 20 שניות ומאז זה החל האשך השמאלי מקור הכאב בוודאות הוא בצד שמאל במרכז הבטן. טיפה מעל הפופיק ושמאלה.

22/05/2012 | 20:13 | מאת: מרמורנו

שלום רב אני נוטל טמסולין ואבוטקט באופן קבוע אני כמעט בן 60 בריא לא נוטל תרופות מעבר לנ"ל. כל 3 חודשים אני מבצע ביקורת ובביופסיה התגלה נקודה זעירה ביותר ובבדיקה נוספת של הביופסיה שללה האחרונה את הממצא כסרטני. קיבלתיהיום תוצאות PSA והוא 4.08 ובכל הפעמים תוצאות הבדיקות הקודמות הם: 5.28, 4.2, 3.84, 4.91 (בסדר יורד). התוצאה האחרונה נראת הגיונית וסבירה (מ-5.28 ל- 4.08) אודה תשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אם הבנתי נכון בשל שינויים ב PSA עברת ביופסיה אך מוקד שהיה חשוד כסרטני בבדיקה נוספת נשלל ככזה. רמות ה PSA שציינת חלקן אמנם גבוה מעט לגילך אך נראות יחסית יציבות (לדבריך בטווחי זמן של כ-3 חודשים). כרגע לא נראה שיש צורך לעשות דבר אלא רק להמשיך לעקוב, בהתאם כמובן לממצאים בבדיקה גופנית שעליך לעבור אצל אורולוג. נראה לי שאתה יכול לעבור לבדיקת PSA אחת לשנה או חצי שנה ולא כל כך צמוד, אם אין שינויים משמעותיים.

20/05/2012 | 21:29 | מאת: משה

שלום ד"ר שמתי לב שגברתי ואורולגים נוספים טוענים שהשיטה של גת גורן לטיפול בערמונית מוגדלת שפירה איננה מוכרת על ידי "איגוד האורולוגים "(או משהו דומה) אם כך מדוע משרד הבריאות כן מאשר או לפחות לא מפסיק את השיטה של ד"ר גת גורן- הרי מדובר בפעולה פולשנית ? האמנם מדובר בשרלטנות ? האם ידוע לך שיש איזה אחוזי הצלחה בטיפול זה ? תודה

שלום משה, אכן, איגוד האורולוגים הישראלי אינו תומך ב"שיטה" זו. חשוב לדעת ששני מטפלים אלה אינם אורולוגים. הם פרסמו עבודה אחת עם כמות קטנה של חולים. האיגוד האורולוגי פנה למשרד הבריאות בנושא זה אך לא נענה. מי שמעוניין בטיפול זה- שיפנה אליהם ויקבל מהם מידע ויחליט בעצמו . לא אוכל להתייחס מעבר לזה.

19/05/2012 | 19:06 | מאת: אפרת

בהמשך לפנייתי הקודמת בקשר להוצאת אבנים מכיס המרה לאבי, הוא טוען שאחד הרופאים אמר לו ששריר השלפוחית לא מתכווץ טוב וזה יכול להיות השפעה מהנרקוזה... להשתמע אפרת.

שלום שוב, אנא ראי תשובתי הקודמת.

19/05/2012 | 18:08 | מאת: אפרת

ד''ר שירה חתומי שלום רב. אבי עבר ניתוח פשוט לפני שלושה שבועות להוצאת אבנים מכיס המרה.למחרת היום כשהוציאו לו את הקטטר הוא אינו מצליח לתת שתן באופן עצמאי.הןא סובל מסכרת, לב,וכליות.הוא הלך להתייעצות מומחה שטוען לאחר שעבר צילום כי החלק במוח שנותן פקודה לשלפוחית חטף טראומה מההרדמה.האם זה נכון זה נשמע לי מוזר.מומחה אחר אמר שישאר עם זה חודש ואז נראה מה יהיה. לפני הניתוח אבי שמע את המרדים לחוץ וצועק תכינו טיפול נמרץ זסו הרדמה מסוכנת הוא יכול למות- ואבי נלחץ מאד ואמר אם אמות אמות יכול להיות שמהלחץ זה קרה- אנחנו מבולבלים ולא יודעים מה לעשות. הרבה עושים ניתוח כזה ועוד לא שמעתישקרה דבר כזה.דרך אגב הוא שכב בבית חולים 4 ימים שלחו אותו עם הקטטר ואמרו שזה יעבור. לתשובתך המהירה אודה. אפרת.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב אר. כמו לאחר כל ניתוח שהוא, גברים מבוגרים שעוברים ניתוח בהרדמה עשוייים לסבול מהפרעות במתן השתן לאחר התעוררות ממנה. בעיקר אם היתה הרדמה ספינאלית (זריקה בגב) אבל לא רק. יכול להיות שהיו לאביך הפרעות במתן השתן עוד לפני הניתוח בכיס המרה, שהוחמרו בעקבות ההרדמה. רצוי שיבדק אצל אורולוג ואם הוא כעת עם קטטר לוודא שיש לו טיפול במשפר התרוקנות שתןבתרופות כמו טמסולין או קסטראל, ובמידה ואינו מצליח להתרוקן ללא קטטר לבדוק האם אכן הבעיה היא בגלל הערמונית או לא.

19/05/2012 | 11:55 | מאת: אלכסנדר64

שלום רב, האורולוג שלי רשם לי תרופת TAMSULOSIN ואמר לי לקחת כדור לפני השינה. בבית מרחקת, כשקניתי את התרופה הרוקח אמר שצריך לקחת אותה לאחר אכילת ארוחת בוקר. חזרתי לרופא ושאלתי אותו עוד הפעם והוא אמר לי :" לא משנה, קח בערב." גם בהורואות לשימוש כתוב לקחת בבוקר לאחר הארוחה. מה נכון? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ע"פ הרישום בעלון לצרכן אכן מומלץ לקחת טיפול זה לאחר ארוחת הבוקר. אולם,יש אנשים שזה לא נוח להם וניתן לקחתו בערב. איני רואה הבדל משמעותי - אתה יכול להחליט מה שמתאים לך.

19/05/2012 | 08:15 | מאת: עומר

שלום ד"ר, לפני שנתיים עברתי ניתוח להסרת גידול 2 ס"מ מאחת הכליות. לאחר הניתוח תיפקודי כליות והתרוקונות תקינים. חצי שנה לאחר מכן עברתי ניתוח נוסף בכליה השנייה. מדובר בניתוח להסרת גידול באורך של כחצי ס"מ שבדיעבד התברר כשפיר. בניתוח השני נדבקתי בחיידק בדרכי השתן,סבלתי מאצירת שתן במהלך האשפוז,טופלתי באנטיביוטיקה ושוחררתי. מאז הניתוח השני התחילו בעיות שתן שונות. ראשית אני זקוק לאלפה בלוק על מנת להתרוקן. שנית וזאת הבעייה הרצינית, כל פעם שאני אוכל מזון עתיר חלבון או עתיר סוכר כגון ביצים,אבטיח,בשר אדום,מטוגן וכדו מתפתח קושי רציני במתן שתן ורק לאחר מספר שעות הכל חוזר לקדמותו. כל האורולוגים שהתייעצתי איתם הודו שהבעיה לא מובנת להם. מומחה לתזונה העלה רעיון שיתכן ולאחר הניתוח השני,דם רב יותר מווסת כאשר יש עומס על הכליות ובכך נפגעת זרימת הדם באזור האגן. אציין שאני בן 29,כל תפקודי הכליות תקינים,בדיקות שתן,תרביות שתן וזרע תקינות,בדיקות דם תקינות,בדיקת ציסטוסקופיה תקינה. הייתי מעוניין לדעת לדעת האם ידוע בפרקטיקה על מקרה כמו שלי? והאם התזונאי העלה רעיון שהוא אכן הגיוני? לאור מומחיותך ונסיונך כיצד היית מציעה לי להתמודד עם הבעיה מעבר להקפדה על תזונה מתאימה. תודה ויום טוב עומר

לקריאה נוספת והעמקה

שלום עומר, לצערי איני יכולה לעזור לך יותר ממה שכבר ניסו.. בסופו של דבר יכול להיות שמדובר בסוג של דלקת כרונית בערמונית שכרגע אינה זיהום פעיל אלא יותר דלקת כרונית שהיא בעיקר תסמינים מציקים. אכן שינוי תזונתי יכול להועיל. לפי מה שציינת כבר עברת בירור מקיף ולא נראה לי שנותרו בדיקות אחרות לבצע או פתרונות אחרים. ברוב המקרים זה חולף מעצמו לאחר תקופה מסויימת.

18/05/2012 | 08:34 | מאת: י.ג.

אני סובל מפאוצ'יטיס ו- cuffitis (דלקת במעי גס משוחזר עקב מחלת כוליטיס). כשבועיים שיש לי צריבה וכאבים במתן שתן. בט.ר.ם עשו בדיקה שיצאה שיש לי Pro: 500 mg ++++ ו- ery 250 ml +++++. בבדיקת תרבית שתן יצא שאין לי חיידקים. בבדיקת דם crp 96 ו- esr 38 . לקחתי אנטיביוטיקה כיומיים(עד שהלכתי לרופא אורולוג) וזה לא עזר. הרופא אורולוג אמר שיש לי דלקת בערמונית ושאין טיפול לזה. שאין צורך לקחת אנטיביוטיקה ושזה יעבור לבד. אשמח לשמוע את דעתך ואם זה אפשרי שבמדדים אלו של דלקת אין טיפול. האם יתכן שיש קשר לדלקת הערמונית והפאוצ'יטיס. יש לי אי נוחות רבה.תודה!

18/05/2012 | 08:36 | מאת: י.ג.

אני בחור צעיר.

שלום רב, אכן דלקת בערמונית או בשלפוחית השתן יכולות לגרום לאי נוחות רבה בבטן תחתונה ובאזור האגן, אך כך גם דלקות מעי ובוודאי דלקות כמו שתארת (פאוצ'יטיס) מומלץ לברר עם הרופא המטפל שלך לגבי הטיפול בדלקת בפאוצ' שיכול להקל על התלונות מהן אתה סובל, או להתייעץ עם כירורג או גסטרואנטרולוג. במקביל לא תמיד מוצאים חיידק בשתן ועדיין היתי מנסה טיפול אנטיביוטי רחב טווח לתקופה קצרה ולראות אם זה עוזר. זה נכון שבד"כ דלקות כרוניות בערמונית הן לא זיהומיות (כלומר לא ניתן לבודד חיידק) ולכן אנטיביוטיקה לרוב לא תעזור. אזי ניתן לנסות טיפול נוגד כאב עם נורופן ודומיו, שתיה מרובה והמנעות מכל מה שמגרה למתן שתן מוגבר או כאבים.

17/05/2012 | 15:36 | מאת: רוני

שלום, אבי, בן 88, עבר כריתה חלקית של הערמונית (נראתה בגודל 5 ס"מ) בגישה סגורה, לאחר המטוריה קשה שנבעה מהערמונית (נטל קומדין ו-INR היה מעל 2). בביופסיה נמצא כי הרקמה דלקתית במידת מה, ללא סרטן. גם לפני הכריתה, הערמונית נראתה דלקתית ומדממת. כחודש וחצי לאחר הניתוח עדיין יש קושי בהטלת שתן. כמ כן יש לויקוציטים בשתן באופן קבוע (75 למיקרוליטר). תרבית שתן שלילית באופן קבוע. שאלתי: מדוע אין נותנים סטרואידים לבעייה כזו? בתודה, רוני

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך רוני סטרואידים אינם הפתרון לכל בעיה ואין להקל ראש בטיפול זה.דלקת בערמונית אינה מחייבת זיהום, אבל לא לכל תופעה דלקתית יש לטפל בסטרואידים, שיכולים גם להזיק.. בכל מקרה בעיתו של אביך היא הגדלה שפירה של הערמונית, ואולי גם דלקת זיהומית חוזרת. מה שצריך לעשות הוא לוודא שאביך מתרוקן באופן סביר וללא שאריות גדולות וניתן לשפר את ההתרוקנות בטיפולים תרופתיים.כמוכן יש לוודא שאין זיהום עם חיידקים (לויקוציטים מרמזים על כך) ולשקול טיפול אנטיביוטי לשיפור הנושא.

16/05/2012 | 11:33 | מאת: איתי

שירה שלום רב, אשמח לקבל את תשובתך לשאלות הבאות : (א) האם דלקת כרונית בערמונית מאיצה / גורמת בהכרח לתהליכי הגדלת הבלוטה (גילי 52 ) ? (ב) האם יש ממש בטענה שרצוי להימנע מאכילת מוצרי חלב ניגרים במצב של דלקת בערמונית ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום איתי, 1. דלקת כרונית גרמת תסמינים שדומים גם לתסמינים של הגדלה שפירה ויכול להיות שאלו יופיעו מוקדם יותר במקרים של דלקות כרוניות. 2. יש הרבה תיאוריות על מזון והשפעות על תסמיני ערמונית אך לא ידוע לי שנבדקה מחקרית השפעת חלב על דלקת. אם אתה מרגיש שזה מחמיר לך את התסמינים פשוט תמנע ממוצרי חלב.

15/05/2012 | 11:50 | מאת: אלעד

קראתי שסיאליס יומי 5מג או 2.5מג, יכול להחליף שימוש בקסטראל.ובו זמנית לשפר את איכות הזיקפה והחשק??? ואם כך מדוע לא לעשות את השינוי?? אני בבין שסיאליס יומי אינו בסל? האם את בעד השינוי? והאם אפשר לשלב ולהשתמש בסיאליס לחלק מהזמן? ולהמשיך קסטראל בזמן שלא משתמשים בסיאליס?? האם שימוש בסיאליס מותר למי שעבר צינתור\התקף לב, המצב הנוכחי במה שקשור ללב מצוין ל.דם100\60 בן 57

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אלעד, לאחרונה אכן נמצא שלסיאליס חד יומי יש השפעה מיטיבה גם על מתן השתן, אולם בארץ תרופה זו אינה משווקת בהתוויה זו אלא בהתוויה של שיפור הזקפה. בכל מקרה אתה בהחלט יכול לפנות לאורולוג ולהתייעץ עמו.ולקבל ממנו מרשם בהתאם. ניתן לשלב סיאליס עם קסטאל בתנאי שאין ירידה בלחצי הדם ובתנאי שאינן ניטלות יחד בדיוק באותו זמן. מומלץ לקבל אישור מקרדיולוג לאור מחלת הלב שלך.

15/05/2012 | 10:31 | מאת: יעקב

שלום לך דר' שירה חתומי,האם שיטת גת גורן יעילה ו/או בטוחה יותר משיטות הניתוחים המסורתיות? גודל הערמונית שלי כ-150 סמ"ק,אך לא קם בלילה מספר פעמים לצורך הטלת שתן,אין לי צריבה בעת מתן שתן,אולם האורולוג המטפל המליץ על ניתוח בכדי למנוע דלקות.אני נוטל פרוסטהמד פורטה,מה דעתך?בתודה מראש.

שלום יעקב, שיטת גת/גורן אינה מקובלת על האיגודים האורולוגיים בארץ ובעולם כטיפול להפרעות בשל הגדלת הערמונית. לאור הנ"ל איני יכולה להתייחס לשאלתך מכיוון זה. אם אין לך שום תלונות בריקון השתן, לגודלה של הערמונית אין משמעות. אם אינך מתרוקן היטב ואינך מגיב לתרופות (לא טיפול צמחי) אזי אכן ניתוח הוא הפתרון, ובערמונית גדולה כשלך רצוי לבצע ניתוח פתוח דרך הבטן, להסרתה.

15/05/2012 | 06:33 | מאת: דניאלה כהן

ד"ר שירה חתומי שלום, אבי, בן 72, סבל מבעיה של ערמונית מוגדלת (שפירה) משך שנים, אולם חשש לעבור את הניתוח. בדצמבר האחרון הסכים לניתוח TURP. לקראת סוף הניתוח, הפכה ההרדמה לכללית, עקב תלונות שלו על כאבים והרגשת צמרמורת. בזמן שהותו של אבי בהתעוררות, החל דימום פעיל דרך הקטטר, הוא הפך לא יציב הימודינמית. לחץ הדם ירד עד 70/40, המוגלובין 7.2 מ-12.9 לפני הניתוח. חמצת מטבולית – טופל בהזלפה של נוזלים קרסטלוידים וקיבל שתי מנות דם (ללא שיפור). בבדיקת סוכר בנסיוב, נמצאה היפוגלקמיה משמעותית (6 mg גלוקוז). ניסיון לטפל בו שמרנית לא צלח והוא הועבר לחדר ניתוח לצורך בקרת דימום. בחדר ניתוח נמצאו שאריות ערמונית מדממות, מספר עורקים מדממים וסינוס פתוח מימין. בוצע כריתת שאריות וסגירת עורקים. לאחר הניתוח הועבר אבי ליחידת טיפול נמרץ כללי במצב קשה ביותר, מורדם ומונשם. בסיכום הפטירה צוין שיש לשער שסיבת ההתדרדרות והמוות נובעת מכשל רב מערכתי שהתפתח עקב הלם המורגי ויכול להיות גם ספטי על רקע של כבד וכליות עם פתולוגיה קודמת ידועה. חצי שנה קודם סבל אבי מהפרעות בתפקודי כליות, הוא אושפז ליום אחד. אבי אף סבל מהפטיטיס סי (רדום), היה במעקב של מרפאת כבד, ויתר לחץ דם. בניסיון לבדוק אם היתה פה רשלנות רפואית, כתבה לי עורכת הדין שפנתה לפרופסור לאורולוגיה שלא מדובר ברשלנות. העובדה שאבי נותר עם הקטטר ולא פנה לבית חולים הביאה אותו למצב שבו הניתוח היה מסובך יותר מאשר לו היה מגיע מיד. הדימומים הם תופעה רגילה לאחר ניתוח שכזה. העובדה היא שכאשר החלו לו הדימומים מיד הפנו אותו לניתוח נוסף ולא השהו אותו – כפי שקורה לעיתים למשך יומיים שלושה. העורקים והסינוס פתוחים וכן חתיכות ערמונית מדממות, על כל אלה אמר הפרופסור שהמדובר בתופעות רגילות של ניתוח שכזה. תמוה בעיניי שגבר בגילו של אבי לא ייצא חי מניתוח פשוט שכזה, ואני מעוניינת בדיעה נוספת. שאלתי לך ד"ר חתומי היא: האם, לדעתך, מדובר ברשלנות או שלא? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

דניאלה שלום לך, אני מבינה את המצוקה שלך, ומשתתפת בצערך. עליך להבין שפורום זה הוא ליעוץ כללי על בעיות בשל הגדלת הערמונית. הוא אינו תחליף ליעוץ פורמאלי אצל אורולוג. באופן כללי אומר, שאכן למרות נדירות יחסית של סיבוך כל כך משמעותי( תמותה מניתוח עקב דימום שהביא לשוק), דימום ניכר בעת ניתוח ערמונית הוא סיבוך מוכר. כמובן שכדי לקבל חוות דעת רפואית רצינית, מלאה וקבילה משפטית עליך להתייעץ עם אורולוגים שרשאים לתת חוות דעת רפואיות משפטיות, ודבר זה לא יכול להנתן דרך פורום אינטרנטי אלא רק אצל אורולוג שהוסמך לתת חוות דעת משפטית כזו.

15/05/2012 | 21:36 | מאת: דניאלה כהן

14/05/2012 | 20:56 | מאת: ליאור

עברתי ביופסיה של הערמונית לפני 6 ימים. יש לי קשיים גדולים בהטלת שתן ביום ובלילה. אני נוטל מזה שנה וחצי כדור אומניק אוקאס 0.4 מ"ג ליום. האם לקיחת שני כדורים ליום באופן זמני תקל עלי משמעותית? כמובן לפי הנחית רופא. האם זו תופעת לוואי של הביופסיה שתיעלם לאחר זמן מה. אני מתכוון לעצירת השתן כמובן.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ליאור הפרעות במתן השתן מיד לאחר ביופסיות ערמונית הן תופעה מוכרת. עליך להמשיך לקחת את האומניק ללא שינוי. אין לקחת מינון כפול!! אם אתה מתקשה מאוד להתרוקן למרות זאת- אנא פנה לאורולוג המטפל שלך או לחדר מיון להכנסת קטטר.

14/05/2012 | 13:16 | מאת: איציק

שלום ד"ר אני בן 64 בבדיקת US כליות ןדרכי שתן נמצא שארית שתן 120 וערמונית של 52 גרם הייתי מבקש לדעת מנסיונך עד כמה הערכים הללו נחשבים לגבוהים אציין שאיני לוקח תרופות ממתין לחוות דעתך ומודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, לא ציינת מדוע ביצעת בדיקת US. לפי מה שכתבת בבדיקה מדדו את גודלה של הערמונית שלך- 52 גר' (מוגדלת בינונית), והיתה שארית 120 סמ"ק. לא כתבת מה מצב הכליות, אם נבדקו. אם אין הפרעה לכליות (בUS או בבדיקות דם), לגודלה של הערמונית ולכמות כזו של שארית אין משמעות. אם כן יש לך הפרעות במתן השתן ותחושה של חוסר התרוקנות עם זרם חלש- הרי שהשארית הזו בUS היא הביטוי לקשיים שיש לך והייתי ממליצה לך להבדק אצל אורולוג ולקבל טיפול לשיפור ההשתנה, בתרופות.

13/05/2012 | 23:25 | מאת: מרמורנו

אני בסביבןות גיל 60 ולוקח כדור של אבוטרט וטמסולין בריא ל.ד תקין וכו. האם אני יכול להשתמש ובויארה מדי פעם

כן, ראה תשובה קודמת

13/05/2012 | 23:20 | מאת: מרמורנו

שלום רב אני נוטל באופן קבוע טמסולין ואבוטרד 1 ביום. אני קרוב לגיל 60 ובריא למעט הסיפור של הערמונית. שאלתי האם אני יכול לקחת ויאגרה תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אם אין לך מחלות רקע כלשהן או בעיות לב, אין כל התוייה נגד שימוש בויאגרה בעת שנוטלים טמסולין ואבודרט. בעלון לצרכן יש הזהרה לא לקחת באותו זמן (יחד) את הויאגרה והטמסולין מחשש לירידת לחצי הדם, אזי רצוי לקחת אותן בהפרש מס' שעות זה מזה .

13/05/2012 | 10:48 | מאת: יוסי

שמעתי מבר סמכא (רופא) שבארה"ב ניתנת תרופת הסיאליס היום יומית (מינון קטן)להגברת ה"חשק המיני" והתוצאות טובות מאד. כתוצאה משימוש זה התגלה שגם איכות (זרימת השתן) השתפרה!! ולכן החלו בארה"ב לתת את הסיאליס גם לטיפול בערמונית מוגדלת ועי"כ להקל ולשפר את זרימת השתן. האם ? הדברים האלו נכונים? ובמידה וכן כיצד ניתן לקבל סיאליס לשימוש יומי. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יוסי, אתה צודק. אכן יש היום יותר ויותר מידע והוכחות בעבודות קליניות שסיאליס במינון נמוך יכולה לעזור לא רק בשיפור הזקפה אלא גם בשיפור מתן השתן בחלק מהגברים שסובלים משתי הבעיות בו זמנית (הפרעות זקפה, והגדלה שפירה של הערמונית עם הפרעות בהשתנה). מה שעליך לעשות הוא לגשת לאורולוג לבדיקה ולקבל ממנו מרשם לסיאליס חד יומי. מרשם זה ניתן אח"כ לקבל כמרשם קבוע מרופא המשפחה.

28/09/2012 | 07:27 | מאת: מרמורנו

הייתי אצל האורולוג ולדבריו הדבר נכון ואושר ע"י ה FDI האמריקאי ואין אישור להשתמש בארץ זה נכון? והאם אוכל ללחוץ עליו לרשום לי לנסיון את התרופה. חוץ מזה נראה לי שהאבוטרד מוריד את החשק המיני - זה נכון?

12/05/2012 | 22:51 | מאת: יוסי

גיל: 74 זרימת שתן חלשה + טיפטוף בגמר השתנה השכמה בלילה להשתנה: מכס' פעם אחת. US: ערמונית 40-45 סמ"ק שארית שתן 100-120 סמ"ק PSA לפני שבועיים 0.98 (ללא Avodart) טיפול: מזה מספר שנים טופלתי ב- omnic לאחר מכן ב- xatral 10 בתוספת של avodart לאחר כשנה וללא שנוי בהשתנה הופסק ה- avodart (לא היה הבדל) עכשיו לאחר כחצי שנה של xatral בלבד(בערב) יש לי תופעות אלו: 1. בבוקר: כאבי גב והרגשה של שרירי בטן חלשים מאד, התופעה עוברת לאחר שעות מספר. 2. מתחת לברכיים, ומתחת למרפקים, קבלתי בחודשים האחרונים כתמים אדומים הדומים לפטריה! רופא עור ניסה עלי מספר משחות שונות ללא הואיל. האם התופעות האלו ידועות? אני מבקש לקבל דעתכם האם 1. לעבור ל- Omnic או omnic ocas 2. לעבור ל- Avodart בלבד! האם מותר לקחת סיאליס או אחר? תודה רבה, מצפה לתשובתכם.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. עד כמה שידוע לי אין לחוסמי אלא כמו אומניק או קסטראל תופעות לוואי של כתמים בעור, וגם לא לאבודרט- אבל זאת עליך לבדוק אצל רופא עור או אלרגיה. אם הכתמים הופיעו רק לאחר שימוש באחת מתרופות אלו ברור שעליך להפסיק אותה מיד. אומניק ואומניק-אוקס זה אותו חומר . אם אבודרט לא שיפר לך את התלונות אין מה לקחתו סיאליס זו תרופה לשיפור הזקפה, אם אין לך מחלת לב או התוויות כנגד שימש בה- אתה יכול לנסות, כמובן במרשם רופא.

11/05/2012 | 11:22 | מאת: מנחם

עקב קשיים במתן שתן וPSA 4.93 עברתי בדיקת ביופסיה, לאחר שהתעוררתי היתה לי עצירות שתן והוחדר לי קטטר ליומיים, החדרה זו לוותה בכאבים איומים.שאלתי היא האם אפשר להחדיר קטטר גם בהרדמה? שאלה נוספת, מדוע כאשר אני תעורר באמצע הלילה להטלת שתן, פעולה זו מאוד קשה לעומת הטלת שתן במשך היום שהיא קלה יותר משמעותית.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך מנחם, אצרית שתן לאחר ביופסיות ערמונית הן סיבוך מוכר. לרוב אין צורך בהרדמה כשמכניסים קטטר, כי משתמשים בג'ל מאלחש, אבל אם צריך אז ניתן לעשות זאת בהרדמה. יכול להיות שבלילה קשה לך להתרוקן כי השלפוחית מלאה מאוד.. ממליצה לך אם עדיין לא קיבלת תרופות שמשפרות את זרימת השתן כמו אומניק או קסטרלא- לפנות לאורולוג ולבקש מרשם, ז יקלה עליך ן את ההתרוקנות והן ימנע קימות מיותרות בלילה. בכל מקרה תימנע משתיה מרובה בערב ,בעיקר לא קפאין או אלכוהול, ותקפיד על התרוקנות מלאה לפני השינה.

10/05/2012 | 14:15 | מאת: אשר

אני בן 57 וזה למעלה מעשר שנים אני עורך בדיקות PSA. לאחרונה הגיע ל-18. במשך השנים הללו בצעתי מספר ביופסיות שיצאו שליליות.לפני מספר חודשים בצעתי בדיקת PCA3 ויצא -69.בצעתי ביופסיה רוויה (20 דגימות) ויצא שוב שלילי. הרופא עדיין לא רגוע ומבקש שאעשה בדיקת MRI אנדורקטלי. האם יש צורך בזה? האם לא מספיק הביופסיה הרוויה שבצעתי ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך אשר בגלל גילך הצעיר יחסית הרופא שלך אינו רגוע כי רמות PSA כל כך גבוהות מרמזות שעשוי להיות מוקד סרטני בערמונית, אבל אם עברת כל כך הרבה ביופסיות שהיו תקינות- אפשר בנתיים רק לעקוב. MRI לאזור הערמונית יכול אולי לזהות מוקד כלשהו שלא ניתן היה לראות אחרת, והחלטה אם לבצע או לא היא שלך בלבד.

08/05/2012 | 22:43 | מאת: ריבה

פרוסטטה 4 4 4וחצי ונפח 51 ללא ממצא פתולוגי לגבר בן 77 מה רצוי לעשות ומה להמשיך

09/05/2012 | 07:25 | מאת: ריבה

נוסף לתשובה הנל ישנה גם psa 12 עם קטטר

שלום לך ריבה, הפרטים שציינת מאוד חסרים. לדבריך המטופל עליו אנו מדברים הוא בן 77, נושא קטטר. מדידת הערמונית שלו- בינונית בנפח 51 סמ"ק. לא כתבת מדוע יש לו קטטר, וחשוב להבין שבדיקת PSA בנוכחות קטטר אינה אמינה וקשה להתייחס אליה. אם מדובר באצירת שתן אקוטית שבגללה הקטטר הוכנס,אזי באם הוא בריא רצוי ומומלץ לעבור ניתוח הסרת ערמונית. אם מדובר בקטטר קבוע שהוא נושא כבר הרבה זמן, יש צורך להשוות את רמות ה PSA הקודמות, וכמובן לשלוח לבדיקה גופנית אצל אורולוג, כדי להחליט על צורך בביוספיות. צריך לזכור אבל שמדובר באדם מבוגר ובגילו זה יש וויכוח שלם האם בכלל צריך לעשות ביופסיות, שעשויות להיות יותר מסוכנות מהמחלה אותה מחפשים. בכל מקרה יש צורך לפנות לאורולוג לבדיקה ולהבנת כל הפרטים והחלטה מושכלת על המשך הטיפול.

07/05/2012 | 18:30 | מאת: אבי

אבא שלי בן 93 סובל לאחרונה מערמונית מוגדלת 5*6 מקבל בשבוע האחרון אדווקט האם תרופה זו אמורה להקטין את הערמונית או שמומלץ לעבור ניתוח להסרתה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אני מאמינה שהתכונת לתרופה בשם "אבודרט". ואכן זו תרופה שאמורה להקטין את גודלה של הערמונית ולשפר את התרוקנות השתן. אם אביך לא יכל לקבל אותה מסיבות שונות או שהיא לא עוזרת (אבל צריך לחכות בין 3-6 חודשים לתגובה מלאה) אז יש צורך לשקול ניתוח- וחשוב בגילו שיקבל אישור שהוא כשיר לניתוח בהרדמה.

06/05/2012 | 13:39 | מאת: יובל

אני בן 58, כבר שנתיים שאני מדווח על זרם שתן חלש. לפעמים מפעיל את שרירי הבטן בהטלת שתן. בבדיקה רקטלית דווח: טונוס אנאלי תקין, ערמונת 30 גר', חלקה לא רגישה. ערכי PSA 0.94 בשנת 2008 0.94 בשנת 2009 0.99 בשנת 2010 0.94 בשנת 2011 1.09 בשנת 2012 ערכי קריאטינים יציבים לאורך השנים סביב 1.1 הרושם mild LUTS כנראה ע"ר BPH האם כדאי לקבל טיפול תרופתי? האם הגידול הגבוה ב PSA מחייב טיפול? האם יש המלצה כלשהי בנושא על רקע התוצאות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יובל. לשאלותיך: 1. טיפול יש לקחת אם התלונות של הפרעות ההשתנה מפריעות לך. בד"כ מומלץ לקבל תרופת לשיפור הזרם ויש הרבה, וטובות- עליך לפנות לאורולוג לבדיקה וקבלת מרשם אותו תוכל לקחת בהמשך קבוע גם דרך רופא המשפחה. ניתוח יש לשקול רק אם ההפרעות פוגעות בתפקוד הכליתי (אצלך אין עדת לכך- הקראטינין תקין), או שיש לך אצירת שתן ואינך יכול להתרוקן וזקוק לקטטר (לא הסיפור שלך) או שאינך יכול לקחת תרופות בשל סיבות שונות או תופעות לוואי קשות. 2. קצב עליית ה PSA אצלך מתון לחלוטין ורמתו בסה"כ תקינה. אם בבדיקה גופנית אין ממצאים אזי אין לך כלל מה להיות מוטרד מכיוון זה.

05/05/2012 | 01:02 | מאת: נתי

שלום ד"ר, רציתי לשאול לדעתך לגבי הטיפול הממולץ עם הנתונים הבאים: • PSA של 3.9 או 4.6 (שתי מדידות בהפרשי זמן קצרים). • מדד גליקסון של 6. • בביופסיה נמצאו תאים סרטניים ב-7 איזורים מתוך 12, כאשר 5 זוגות עם פחות מ-5%, זוג עם 20% וזוג נוסף עם 30%. האפשרויות שהוצגו בפני הם ניתוח, הקרנה חיצונית והקרנה פנימית. לפי מה שהוסבר לי טיפול של הקרנה פנימית (BRCHY therapy) אורך כשעה, משיג אותן תוצאות כמו הניתוח ותופעות הלוואי יותר קלות בהרבה. על פי כל ההסברים והנתונים שקיבלתי, נטייתי היא לכיוון של טיפול בהקרנה פנימית. אשמח לשמוע את דעתך. תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום נתי, לאור מה שכתבת מדובר בסרטן ערמונית ממוקם, בדרגה נמוכה יחסית (מדד גליסון 6 הוא הכי נמוך), אך בכמות יחסית מרובה של הגלילים שנבדקו.. ההמלצות שקיבלת הן אכן ההמלצות המקובלות. כעת עליך יהיה להחליט מה הכי מתאים לך היות שתוצאות של קרינה או ניתוח מבחינת החלמה מסרטן מאוד זהות. מה שחשוב הוא שתשב עם האורולוג המטפל שלך או אם האונקולוג, לשיחה רצינית וארוכה (כמובן שפורום אינטרנטי עם כל הרצון הטוב אינו המקום לכך) - כדי לשמוע על כל תופעות הלוואי של כל טיפול ולראות מה הכי מתאים לך. צריך לזכור שכל אחד מגיב אחרת. גם קרינה חיצונית וגם קרינה פנימית עושות תופעות לוואי שעיקרן צריבה ואי נוחות במתן השתן, ולעיתים גם פגיעה באונות. בחלק מהמטופלים התלונות נמשכות לאורך זמן. ניתוח אכן נשמע תמיד יותר מפחיד אך אצל המנתח הטוב עשוי להיות עם הרבה פחות סיבוכים ותופעות לוואי, אך כן יש לו פוטנציאל לסיבוכים משמעותים. אכן מדובר בהחלטה קשה שעליך לקבל, אך אני בטוחה שבשיחה אישית עם הרופא שלך תגיע לכדי החלטה נכונה. בהצלחה.

06/05/2012 | 21:52 | מאת: נתי

תודה על תגובתך. דיברתי עם הרופא המטפל, מנתח בשיטה הרגילה ורופא שעושה הקרנה פנימית. התרשמתי שתופעות הלוואי של הניתוח עלולות להיות קשות הרבה יותר, לפחות בטווח הקצר, אך גם בטווח הארוך. מכיוון שהתוצאות זהות, האם יש סיבה לא לעשות את ההקרנה הפנימית? דרך אגב - גילי 50, מה שאולי יכול להשפיע על ההחלטה. תודה.

04/05/2012 | 21:28 | מאת: צ מ

בהמשך לשני הנושאים האחרונים שהעלתי בעניין גנטיקה וטיפול תרופתי להגדלה שפירה של הערמונית הייתי, רוצה לדעת אם כדאי להשתמש בפרמיקסון במקום דואודרט? כמו כן ברצוני אף לדעת אם כדאי לעשות psa total ומה זה? בן 57 וסובל מתסמיני ההגדלה בעיקר יקיצות להשתנה בלילה של לפחות פעם עד פעמיים.האם הפרמיקסון תרופת מרשם שבסל הבריאות וניתנת בדרך כלל על ידי אורולוגים להקטנת בלוטת הערמונית ואיך רוכשים בפועל? האם גם לוקחים ללא תוספת של כדור נוסף?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. בוא ננסה לעשות קצת דר בדברים: ראשית עליך להבין שיש לפנות לאורולוג לבדיקה (ולא רק בפורום באינטרנט) אם התלונות של מתן השתן מפריעות לך. טיפול צמחי כמו פרמקיסון הוא מיצוי של דקל ננסי שנחקר ונמצא יעיל בשיפור הפרעות ההשתנה, אך לא בהכרח מקטין את הערמונית. זו תרופת מרשם וניתן לקבל אותה בכל בית מרקחת, אך אינה בסל. דואודרט היא תרופה חדשה, שמכילה שתי תרופות: אומניק+אבודרט, זו לא תרופה צמחית אלא תרופה רגילה, במרשם, וגם היא אינה בסל.גם אותה ניתן להשיג בבתי המרקחת כמובן במרשם רופא. בדיקת יחס FREE\TOTAL PSA היא בדיקת דם קצת יותר מורכבת מבדיקת PSA בלבד, בה ניתן לקבל קצת יותר הכוונה אם רמת ה PSA היא מכיוון של הגדלה שפירה או מסרטן, ועוזרת לרופא להחליט אם יש צורך בביופסיות ערמונית.